• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:12:25 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:12:25 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 21
Guests: 155
Total: 176
george pap
aafroditi
Joannapet
aplos paratiritis
melisste22
ioannisdamantis
Tsomp
Anton Pozov
teosimeon
Kazi
thomasdt
elias_farhood
Theislander
mimaki
Bit4Thought
tasos gourd
PolarBear
mitsos753905
Sanaia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ  (Read 9392 times)
fourier
Guest
Για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ
« on: April 10, 2009, 17:04:59 pm »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ρέντη

Η ΚΝΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ρέντη. Το τραγικό περιστατικό, ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιαιτερότητες μπορεί να έχει, αποτελεί μια προειδοποίηση: η αυξανόμενη φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, μπορούν να αποτελέσουν το έδαφος για να γεννηθούν αντίστοιχα φαινόμενα που βλέπουμε στις ΗΠΑ και στις χώρες της ΕΕ. Τα παιδιά που προέρχονται από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της ΕΣΣΔ, όπως συνολικά τα παιδιά των μεταναστών, βιώνουν πιο έντονα τα αδιέξοδα αυτά.

Σήμερα είναι πιο επιτακτικό παρά ποτέ το αίτημα για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Για ένα σχολείο ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά ως τα 18 τους χρόνια, στελεχωμένο πλήρως με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς. Χρειάζεται λαϊκός αγώνας για αλλαγή στον προσανατολισμό και τη φιλοσοφία του σχολείου που δεν θα καλλιεργεί την ανταγωνιστικότητα και τα «ιδανικά» της καπιταλιστικής ζούγκλας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η μόνη πραγματική θωράκιση της νεολαίας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι η άνοδος του συλλογικού οργανωμένου αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, την κανονική σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, τη ζωή. Στο κίνημα είναι που καλλιεργούνται οι πραγματικές αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, η άλλη, περήφανη και αισιόδοξη στάση ζωής. Η συμμετοχή στον αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις κοινωνικές ανάγκες, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, πρωτοπόρους αγωνιστές και της ζωής και του αγώνα.

Δεκάδες σπουδαστές του ΟΑΕΔ και της συγκεκριμένης σχολής μαθητείας βρέθηκαν στις 2 του Απρίλη στην πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ. Αυτό το παράδειγμα καλούμε τη νεολαία να συνεχίσει και να δυναμώσει.

Αθήνα, 10-4-2009

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
fourier
Guest
Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ Για τη σημερινή τραγωδία στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ
« Reply #1 on: April 10, 2009, 17:05:59 pm »

Πρωτοφανές περιστατικό
Σπουδαστής άνοιξε πυρ σε σχολή του ΟΑΕΔ και αυτοκτόνησε

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Σπουδαστής σχολής του ΟΑΕΔ άνοιξε πυρ κατά συμμαθητή του και δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο δράστης κατέληξε στο χειρουργείο. Ο συμμαθητής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ελαφρότερα τραυματίες οι δύο πολίτες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη σχολή του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη, περίπου στις 08:30 την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο 19χρονος σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της σχολής του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Πατμανίδης -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον 18χρονο συμμαθητή του Δημ. Κοκκίνη.

Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κατά ορισμένες πληροφορίες, δύο υπάλληλοι σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ, που είδαν τη σκηνή, επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί τα πυρά του νεαρού.

Ο δράστης βρήκε καταφύγιο σε ένα πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τις σχολές του ΟΑΕΔ και εκεί έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο 19χρονος δράστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω του τραύματος στο κεφάλι, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο 18χρονος συμμαθητής του φέρει σοβαρά τραύματα στο θώρακα, στο πόδι και το χέρι και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή, καθώς το τραύμα στο θώρακα είναι «τυφλό». Αυτήν την ώρα, ο 18χρονος βρίσκεται στο χειρουργείο.

Ελαφρότερα τραυματισμένοι, ο ένας στο χέρι και ο άλλος στο πόδι, νοσηλεύονται οι δύο υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ.

Δίπλα στο δράστη βρέθηκαν δύο όπλα, σφαίρες, ένα μαχαίρι και ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε ότι οι συμμαθητές του τον απαξιώνουν συστηματικά, κάτι το οποίο δεν θα ανεχόταν πλέον.

«Είμαι εγωιστής. Θέλω να βάλω τέλος στη ζωή μου. Θα πάρω μαζί μου όποιον επιχειρήσει να με σταματήσει. Θα σας στερήσω ό,τι πιο πολύτιμο έχετε» αναφέρει στο σημείωμά του ο δράστης.

«Είμαι απογοητευμένος από όλους. Δεν έχω κανένα σεβασμό ούτε για τη δική σας τη ζωή, ούτε για τη δική μου» προσθέτει.

Εργαζόμενοι στη σχολή του ΟΑΕΔ και συμμαθητές του ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν απομονωμένος και φαινόταν μελαγχολικός.

Την βαθιά τους λύπη για το αιματηρό περιστατικό εξέφρασε τόσο η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το πρωτοφανές αυτό γεγονός στην σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. Τέτοια φαινόμενα είναι άγνωστα και ξένα για την χώρα μας και την μαθητική κοινότητα και δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία», δήλωσε η κ. Πετραλιά από το βήμα της Βουλής.

«Το σημερινό γεγονός είναι για όλους μας μια 'γροθιά' στο στομάχι» είπε από το ΠΑΣΟΚ η κα Αννα Διαμαντοπούλου. «Έγκαιρα είχαμε διαβλέψει τον κίνδυνο από τη βία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια και για αυτό έχουμε προτείνει εκτός από την διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, την οργανωμένη ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και την επιστημονική συνδρομή και στήριξη στους Καθηγητές και Δασκάλους. Οι συνθήκες αλλάζουν, τα προβλήματα διογκώνονται, νέες και σύγχρονες λύσεις απαιτούνται», πρόσθέτει.

«Να εκφράσω και εγώ τη βαθιά λύπη όλων μας στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που έγινε. Αλλά να εκφράσω και την πλήρη διαφωνία μου για αυτά που λέτε ότι είναι ξένα κ. Πετραλιά. Ό,τι είναι ξένα γίνονται δυστυχώς και ντόπια. Και πρέπει και εσείς και ο πρωθυπουργός να καταλάβετε ότι, μέσα από το φόβο την ανασφάλεια τη προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας συσσωρεύεται η επιθετικότητα στους νέους και μπορεί να έχουμε τέτοια κρούσματα. Εμείς λέμε όχι άλλο αίμα, με κανένα τρόπο, για αυτό πρέπει να παρέμβουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα, οι νέοι να έχουν μια θέση στον ήλιο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος.

Το ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το τραγικό γεγονός είναι προειδοποίηση. Για να μην έχουμε και στη χώρα μας φαινόμενα των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών της Ευρώπης, χρειάζεται θωράκιση. Δηλαδή άνοδος του συλλογικού οργανωμένου αγώνα της νεολαίας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για κανονική σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Στο κίνημα καλλιεργούνται αξίες και ιδανικά».

Αποτροπιασμό και οδύνη για το τραγικό περιστατικό εξέφρασε και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, ενημερώνοντας ότι απεστάλη αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό ομάδα ειδικών ψυχολόγων για την υποστήριξη των μαθητών που φοιτούν στην Επαγγελματική Σχολή του Ρέντη.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003601&lngDtrID=244
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #2 on: April 10, 2009, 17:12:39 pm »

Quote from: γ'ρουν' on April 10, 2009, 17:05:59 pm
«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το πρωτοφανές αυτό γεγονός στην σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. Τέτοια φαινόμενα είναι άγνωστα και ξένα για την χώρα μας και την μαθητική κοινότητα και δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία», δήλωσε η κ. Πετραλιά από το βήμα της Βουλής.
Αντε και γα**σου καρ**λα Πετραλια!!!!!

Quote from: γ'ρουν' on April 10, 2009, 17:05:59 pm
«Το σημερινό γεγονός είναι για όλους μας μια 'γροθιά' στο στομάχι» είπε από το ΠΑΣΟΚ η κα Αννα Διαμαντοπούλου. «Έγκαιρα είχαμε διαβλέψει τον κίνδυνο από τη βία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια και για αυτό έχουμε προτείνει εκτός από την διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, την οργανωμένη ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και την επιστημονική συνδρομή και στήριξη στους Καθηγητές και Δασκάλους. Οι συνθήκες αλλάζουν, τα προβλήματα διογκώνονται, νέες και σύγχρονες λύσεις απαιτούνται», πρόσθέτει.
Shout Το ΠΑΣΟΚ το ειχε μυριστει  Cheesy

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
fourier
Guest
« Reply #3 on: April 10, 2009, 17:18:36 pm »

Το δικο μου σχολιο ειναι πως, κατα σατανικη συμπτωση, ειδα να εκφραζονται μεσα σε μια μερα και στη χωρα μας οι δυο οψεις της απογνωσης της νεολαιας στο δυτικο κοσμο: Απο τη μια ο μαθητης που πυροβολησε στα τυφλα, απο την αλλη το ΣΦΗΜΜΥ και οι "μεγαλοπαραγοντες" του, να χειροκροτουν ψαρωμενοι το ελληνοamerican boy που χλευαζε τους φοιτητες του Berkley, οι οποιοι διαδηλωνουν εναντιον της χρηματοδοτησης της ερευνας απο εταιρειες.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: April 10, 2009, 17:44:35 pm »

Quote from: γ'ρουν' on April 10, 2009, 17:18:36 pm
απο την αλλη το ΣΦΗΜΜΥ και οι "μεγαλοπαραγοντες" του, να χειροκροτουν ψαρωμενοι το ελληνοamerican boy που χλευαζε τους φοιτητες του Berkley, οι οποιοι διαδηλωνουν εναντιον της χρηματοδοτησης της ερευνας απο εταιρειες.

tell us moar

YARRRRRRRRRRRRRR
Niels
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: April 10, 2009, 17:48:50 pm »

Ναι κι εγω θέλω να ακούσω κι άλλα
kkostorp
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: April 10, 2009, 20:08:11 pm »

Πηγαίνεται  σε  διαλώσεις  του  ΠΑΜΕ  και  θα  σταματήσετε  να  έχτε  δολοφονικές  τάσεις.
Και  μην  μου  πει  κανείς  πως  πρέπει  να  απεργούμε  με το  ΠΑΜΕ   γιατί  έτσι  μόνο  θα  αλλάξουμε  τον  κόσμο.

Με  μπερδεψε  η  ανακοίνωση.
Ρε  παιδιά  δεν  φταίει  πάντα μόνο  το  κράτος.ΕΛΕΟΣ.
Δηλαδή επειδή πριν  λίγο  καιρό βούλωσε  η  μπανιερα  μου  να κατηγορήσω  το  κράτος  γαιτί  δεν  μου  έμαθε πως  να  μην  τη  βουλώνα  ή  να  κατέβω  σε  κανα  συλλαλητήριο  μπας  και  ξεβουλώσει.
Ναι  ναι  ναι  ξέρω  ξέρω  ξέρω  οι  αγώνες κλπ  κλπ.
Οκ  τα  λέμε.
ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ

Παιχνίδι στο σεξ είναι να χρησιμοποιείς φτερό. Ανωμαλία είναι να χρησιμοποιείς ολόκληρη την κότα ...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #7 on: April 10, 2009, 20:35:27 pm »

Quote from: kkostorp on April 10, 2009, 20:08:11 pm
Πηγαίνεται  σε  διαλώσεις  του  ΠΑΜΕ  και  θα  σταματήσετε  να  έχτε  δολοφονικές  τάσεις.

Δεν το λένε για τον δράστη, ή για τον όποιο υποψήφιο δράστη - ή έστω, όχι μόνο για αυτόν. Το πρόβλημα δεν είναι ατομικό, είναι συλλογικό. Αν υπήρχαν ιδεώδη αλληλεγγύης τότε ίσως αυτός ο άνθρωπος να μη βίωνε τόση απαξίωση μέχρι να τρελαθεί και να πάρει όπλο.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #8 on: April 10, 2009, 20:55:17 pm »

Εντάξει το θέμα είναι πολύπλοκο, αλλά σίγουρα οι νέοι δεν ζούμε και στο ιδανικό περιβάλλον για την ψυχική μας υγεία. Οι αυτοκτονίες, η "νεανική βία", οι serial killers κάνουν θραύση στις πλούσιες χώρες.

Τα κωλοόπλα που τα βρήκε; Είχε δυο πιστόλια μικρού διαμετρήματος και πολλές σφαίρες.
smo

aoum

View Profile
« Reply #9 on: April 10, 2009, 20:56:46 pm »

Quote from: Godhatesusall on April 10, 2009, 17:44:35 pm
Quote from: γ'ρουν' on April 10, 2009, 17:18:36 pm
απο την αλλη το ΣΦΗΜΜΥ και οι "μεγαλοπαραγοντες" του, να χειροκροτουν ψαρωμενοι το ελληνοamerican boy που χλευαζε τους φοιτητες του Berkley, οι οποιοι διαδηλωνουν εναντιον της χρηματοδοτησης της ερευνας απο εταιρειες.

tell us moar

Αναφεροταν στην ερευνα για καθαρη ενεργεια και ελεγε πως μεγαλες πετρελαιοεταιριες θελουν(και εχουν) να επενδυσουν πολλα φραγκα σε αυτον τον τομεα.

Απο την αλλη οι φοιτητες του berkley δεν τις θελουν υποστηριζοντας οτι θα στρεψουν τις ερευνες προς το δικο τους συμφερουν και οχι προς το συμφερον του κοσμου, ο δε τυπας υποστηριζε οτι τις χρειαζονται καθως χωρις φραγκα δεν υπαρχει ερευνα αλλα θα πρεπει να υπαρχει σοβαρη επιβλεψη ετσι ωστε η ερευνα να στρεφεται προς το κοινο συμφερον.

oblivion
smo

aoum

View Profile
« Reply #10 on: April 10, 2009, 20:57:44 pm »

Quote from: kORTAS on April 10, 2009, 20:55:17 pm
Εντάξει το θέμα είναι πολύπλοκο, αλλά σίγουρα οι νέοι δεν ζούμε και στο ιδανικό περιβάλλον για την ψυχική μας υγεία. Οι αυτοκτονίες, η "νεανική βία", οι serial killers κάνουν θραύση στις πλούσιες χώρες.

Τα κωλοόπλα που τα βρήκε; Είχε δυο πιστόλια μικρού διαμετρήματος και πολλές σφαίρες.

klein mein αριστοτελους 200 ευρω πιστολι και 7 σφαιρες wake up

oblivion
antonios

View Profile
« Reply #11 on: April 10, 2009, 21:11:40 pm »

Ντροπή στην ΚΝΕ που έβλαγε ανακοίνωση για να το εκμεταλλευτεί και πάλι.... Φτάνει να λέτε συλληπητήρια και μέχρι εκεί... Μη τα φέρνετε όλα στα μέτρα σας! Ντροπή και πάλι........!!!!!
fourier
Guest
« Reply #12 on: April 10, 2009, 21:12:29 pm »

Προαναγγελία στο Internet είχε αναρτήσει ο δράστης της επίθεσης στο Ρέντη

Με σημείωμα στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace που αποδίδεται στο δράστη της επίθεσης στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, ο 19χρονος σπουδαστής φέρεται να είχε προαναγγείλει για την πράξη του. Στα μηνύματά του εμφανιζόταν οργισμένος εναντίον όλων.

Στο προφίλ της συγκεκριμένης σελίδας, με τίτλο death salvation, αναφέρονται όσα βρέθηκαν στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στον 19χρονο στο πάρκο όπου αυτοπυροβολήθηκε, καθώς και φωτογραφίες με όπλα και σφαίρες.

Στο status του είχε γράψει «θα πεθάνετε όλοι».

Από το ιστορικό της σελίδας προκύπτει ότι αυτή δημιουργήθηκε την 1η Απριλίου και η τελευταία πρόσβαση του διαχειριστή στο προφίλ του ήταν περίπου δύο ώρες πριν από την επίθεση.

Επίσης στην ένδειξη «mood» της υπηρεσίας εμφανίζεται να δηλώνει εξοργισμένος, απαισιόδοξος, απογοητευμένος, θυμωμένος. Το τελευταίο μήνυμα ήταν «εξοργισμένος».

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Δεν έχω πλεον λόγο να συνεχίσω να ζώ. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γ...νες ζωές σας. Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ότι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήπωτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντήσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται.

» Για τους περισσότερους απο εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος... Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρέων. Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου. Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελλεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του...

» Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου. Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ότι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα.»

Αξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η είσοδος στην ιστοσελίδα death salvation, στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόταν από τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού Free your Hate (Απελευθέρωσε το μίσος σου) του συγκροτήματος KMFDM. Πρόκειται για ένα γερμανικό συγκρότημα industrial rock, του οποίου η ονομασία  KMFDM προκύπτει από τα αρχικά της γερμανικής φράσης «Kein Mehrheit Fur Die Mitleid», που στα ελληνικά σημαίνει «κανένας οίκτος για την πλειοψηφία».

Τραγούδια του ίδιου συγκροτήματος φιλοξενούσε στο δικτυακό του τόπο και ο Έρικ Χάρις, ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στο λύκειο του Κόλουμπάιν το 1999. Αλλά και ο Πέκα Ερικ Αουβίνεν δράστης της επίθεσης σε σχολείο της πόλης Τουουσούλα της νότιας Φινλανδίας, το Νοέμβριο του 2007, φαίνεται ότι είχε μία προτίμηση στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Σύμφωνα με την USA Today o 18χρονος Φινλανδός είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ακουγόταν το τραγούδι Stray Bullet των KMFDM.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ στο Facebook: το ένα υπέρ της πράξης του και το άλλο κατά του να θεωρείται ηρωική η επίθεση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003804&lngDtrID=244
fourier
Guest
« Reply #13 on: April 10, 2009, 21:13:55 pm »

Quote from: antonios on April 10, 2009, 21:11:40 pm
Ντροπή στην ΚΝΕ που έβλαγε ανακοίνωση για να το εκμεταλλευτεί και πάλι.... Φτάνει να λέτε συλληπητήρια και μέχρι εκεί... Μη τα φέρνετε όλα στα μέτρα σας! Ντροπή και πάλι........!!!!!

Η ντροπη ειναι ολη δικη σου, που θελεις να κλεισουμε τα ματια στο γενικοτερο προβλημα και να μεινουμε μονο στο συγκεκριμενο ατομο και περιστατικο. Λες και υπαρχουν γεννημενοι εγκληματιες, δεν ειναι οι κοινωνικες συνθηκες που τους οπλιζουν.

Η ΚΝΕ παρουσιαζει τη δικη της οπτικη, καθως και μια διεξοδο για λυση. Το αν ειναι σωστη ή οχι το συζηταμε. Τουλαχιστον λεει κατι, δεν μενει απλα με γουρλωμενα ματια και ανοιχτο στομα.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #14 on: April 10, 2009, 21:17:49 pm »

Quote from: antonios on April 10, 2009, 21:11:40 pm

???

Δηλαδη επρεπε να στειλει απλα ενα στεφανι ? Απο την στιγμη που τα αιτια δεν φαινονται να ειναι απλα ψυχολογικα αλλα εχουν βαθυτερες αιτιες, γιατι νομιζεις οτι η παρεμβαση αυτη δεν εχει νοημα ?

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: [1] 2 3 ... 7 Go Up Print
Jump to: