• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 18:13:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 18:13:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by Katarameno
[Today at 17:27:02]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[Today at 15:09:50]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[Today at 14:46:20]

Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426728
Total Topics: 31712
Online Today: 250
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 74
Guests: 142
Total: 216
Jard
DimitrisKouk
makis1941
eirinistyl
aposkrou
nataliakara
AcademicWeapon!
theodoradr
NickSpan
aalmpanb
George_RT
_Trob
chryssana
evgns
tzortzis
Γιώργος Μπιλμπίλης
Aria10
gbes
Carotbaby
panpapachri
tasos_ntv
mantzjim
Τζιτζίς
etsilika
mkakale
eli_k
Balourdos
Gray139
iliaspapam
grepanis
Captain
akmilios
freakyy
XristosGakidis
vevi
pavlaras
Ioannis Apostolikas
dim13
stavros0201
alex_samaras_
mrotskos
Anatolim
BossiTsif
antichry
melisste22
ArchieHadCells
pkoko
DKarakatsanis
alexlemp
Νικη
Gaspard
Panagismark
manos_diakakis
gcheristanidhs
valantis
miltan8
nasos
dmoral
anthi kotsani
tsaliki
panapasc05
iodim
ThanosKoutsoump
Kv
mmamougiorgi
george14
anastasimi
Gkonos
Δημήτρης Διακολουκάς
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...  (Read 7160 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...
« Reply #30 on: January 25, 2009, 15:13:24 pm »

Η ΓΣ είναι όργανο που παίρνει αποφάσεις, γι'αυτό ανεβαίνουν οι τόνοι.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
smo
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

aoum

View Profile
« Reply #31 on: January 25, 2009, 15:13:32 pm »

Quote from: dimakis on January 25, 2009, 00:02:08 am

Οι άλλες συλλογικότητες δεν πλαισιώνουν τον σύλλογο αλλά παίρνουν τα δικά τους πλαίσια, φεύγουν και πάνε αλλού..

Μονο αυτο θα θελα να σχολιασω οτι εφοσον γινεται κατι τετοιο τιθεται ζητημα (δεν μπορω να πω δημοκρατιας και αλλα τετοια νοστιμα διοτι δεν εχω τις γνωσεις αλλα σιγουρα) αποτελεσματικοτητας

επισης αυτο που λεει η cesc "Είναι ευθύνη σου λοιπόν,όπως και ευθύνη όλων μας,αν κρίνουμε ότι κάτι δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε να είμαστε εκεί για να το αλλάξουμε,γιατί αλλιώς δε βγαίνει και κάτι"

πρεπει πρωτα να συνηδειτοποιησουμε οτι δεν λειτουργει και τοσο καλα (λολ) και αφου γινει αυτο να συμφωνηθουν οι αιτιες και να περασουμε σε πραξεις χμμ προσωπικα το βλεπω αρκετα χρονια μακρια
μεχρι τοτε μονο συναισθηματα μπορει να μας ενωνουν (οργης αγανακτησης κλπ) κι αυτα τα κοινα πραγματα δεν βλεπω να ειμαστε ικανοι να τα αξιωποιησουμε προς οφελος μας.
« Last Edit: January 25, 2009, 15:19:37 pm by smo » Logged

oblivion
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #32 on: January 25, 2009, 15:25:13 pm »

Quote from: cecs on January 25, 2009, 13:21:57 pm
Γιατί ρε Αλέξανδρε έχουμε καταργήσει τη συζήτηση στη ΓΣ και σηκώνουμε απλά το χεράκι;
Μισό λεπτό για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
Το ό,τι το κάνεις εσύ αυτό ή κάποιος άλλος δε σημαίνει ότι το κάνουμε και όλοι!Και ερωτήσεις κάνουμε,και ανάλυση γίνεται και μάλιστα κρατάει και πολλή ώρα.Κάποιοι που γκρινιάζουν για την ώρα των συνελεύσεων,ας μας πουν αν θέλουν να γίνει ακόμα πιο διεξοδική κουβέντα πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν!
Και επαναλαμβάνω,γιατί σηκώνουμε απλά το χεράκι;Εγώ πόσες φορές και παρέμβαση έχω κάνει,και μιλάω,και ρωτάω και κατεβάζω και πλαίσιο άμα θέλω.Και άμα πιστέψουν και άλλοι στις ιδέες "μου" περνάει και το πλαίσιό "μου".

Μόνο να γκρινιάζουμε μου φαίνεται ξέρουμε..Σαν πολύ μοιρολάτρες και παθητικοί να γίναμε μου φαίνεται...

Γιατί απλούστατα η συζήτηση γίνεται από συνήθεια! Γιατί οι ερωτήσεις και οι επισημάνσεις δεν αλλάζουν (εκτός από καμιά λέξη ή κανένα ορθογραφικό-τυπογραφικό που και που) τίποτα ουσιαστικό πάνω στα ήδη έτοιμα και παγιωμένα πλαίσια, διαμορφωμένα από την προηγούμενη ημέρα. Άρα μη λέμε ότι γίνεται και καμια διαμόρφωση στη ΓΣ... ένα παιχνιδάκι εντυπώσεων γίνεται για να ψηφιστεί το πιο σούπερ-ντούπερ πλαίσιο που τα περιέχει όλα!

Θα έπρεπε να γίνεται σύνθεση προτάσεων στη ΓΣ? Σαφώς και ναι. Θα έπαιρνε πολλές ώρες? Σαφώς και ναι.
Αλλά τουλάχιστον οι ώρες θα ήταν πιο δημιουργικές απ' ότι τώρα.

Θα μπορούσε να τεθεί το κάθε ζήτημα από τη θεματολογία της ΓΣ (τι είναι αυτό??) προς ψήφιση ξεχωριστά και αμέσως μετά την ψήφιση της απόφασης (από αυτές που προτάθηκαν) να βρίσκεται ο τρόπος υλοποίησης της. Φυσικά, όταν αποφασίζει κάτι ο σύλλογος για ένα θέμα, δεν ξανακαλεί για το ίδιο θέμα την άλλη εβδομάδα για να αλλάξει απόφαση και να ξανασυζητήσει το ίδιο... Έτσι, εκτός από κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, θα είχαμε νέα θέματα στην επόμενη ΓΣ, ξεκινώντας από τα του Τμήματος και φτάνοντας στα ευρύτερα όλου του κόσμου. Η συχνότητα μιας τέτοια ΓΣ θα μπορούσε να είναι και 1 φορά το μήνα και τότε το 10ωρο που θα αφιέρωνες θα το έδινε πιθανότατα ο κάθε φοιτητής, αφού η διαδικασία θα ήταν σεβαστή από όλους και θα γινόταν συζήτηση επί προτάσεων και όχι επί πλαισίων...

Edit:

Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 14:15:02 pm
Quote from: Alexkasgr on January 25, 2009, 12:05:29 pm
Μια χαρά τα λέει ο Δημάκης... γιατί ουσιαστικά έχουμε καταργήσεις τη συζήτηση στη ΓΣ... και την έχουμε αντικαταστήσει με ένα σωρό μη-θεσμικά όργανα, με αποτέλεσμα στη συνέλευση απλά να ακούμε το παραμύθι και να σηκώνουμε το χεράκι... οποία δημοκρατία!

Ποια είναι τα μη θεσμικά όργανα; Πώς καταργήθηκε η δημοκρατία; Πώς καταργήθηκαν οι συζητήσεις; Ποιος σου φταίει αν δε συμμετέχεις όσο θα ήθελες;

Το θεσμικό όργανο στο οποίο υποχρεούμαι ως μέλος τους συλλόγου να συμμετέχω είναι η ΓΣ! Δεν είμαι υποχρεωμένος να τρέχω όλη την εβδομάδα να δω που θα γίνει η συζήτηση (και με τι προκαθοριμένο background) για να πάω να πω τη γνώμη μου! Θέλω να την πω στη ΓΣ και να έχει νόημα συζήτησης! Όσες φορές το έκανα, δεν είχε κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα λόγω των προκαθορισμένων πλαισίων...
« Last Edit: January 25, 2009, 15:30:14 pm by Alexkasgr » Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #33 on: January 25, 2009, 15:49:19 pm »

Quote from: Alexkasgr on January 25, 2009, 15:25:13 pm
Quote from: cecs on January 25, 2009, 13:21:57 pm
Γιατί ρε Αλέξανδρε έχουμε καταργήσει τη συζήτηση στη ΓΣ και σηκώνουμε απλά το χεράκι;
Μισό λεπτό για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
Το ό,τι το κάνεις εσύ αυτό ή κάποιος άλλος δε σημαίνει ότι το κάνουμε και όλοι!Και ερωτήσεις κάνουμε,και ανάλυση γίνεται και μάλιστα κρατάει και πολλή ώρα.Κάποιοι που γκρινιάζουν για την ώρα των συνελεύσεων,ας μας πουν αν θέλουν να γίνει ακόμα πιο διεξοδική κουβέντα πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν!
Και επαναλαμβάνω,γιατί σηκώνουμε απλά το χεράκι;Εγώ πόσες φορές και παρέμβαση έχω κάνει,και μιλάω,και ρωτάω και κατεβάζω και πλαίσιο άμα θέλω.Και άμα πιστέψουν και άλλοι στις ιδέες "μου" περνάει και το πλαίσιό "μου".

Μόνο να γκρινιάζουμε μου φαίνεται ξέρουμε..Σαν πολύ μοιρολάτρες και παθητικοί να γίναμε μου φαίνεται...

Γιατί απλούστατα η συζήτηση γίνεται από συνήθεια! Γιατί οι ερωτήσεις και οι επισημάνσεις δεν αλλάζουν (εκτός από καμιά λέξη ή κανένα ορθογραφικό-τυπογραφικό που και που) τίποτα ουσιαστικό πάνω στα ήδη έτοιμα και παγιωμένα πλαίσια, διαμορφωμένα από την προηγούμενη ημέρα. Άρα μη λέμε ότι γίνεται και καμια διαμόρφωση στη ΓΣ... ένα παιχνιδάκι εντυπώσεων γίνεται για να ψηφιστεί το πιο σούπερ-ντούπερ πλαίσιο που τα περιέχει όλα!

Θα έπρεπε να γίνεται σύνθεση προτάσεων στη ΓΣ? Σαφώς και ναι. Θα έπαιρνε πολλές ώρες? Σαφώς και ναι.
Αλλά τουλάχιστον οι ώρες θα ήταν πιο δημιουργικές απ' ότι τώρα.

Θα μπορούσε να τεθεί το κάθε ζήτημα από τη θεματολογία της ΓΣ (τι είναι αυτό??) προς ψήφιση ξεχωριστά και αμέσως μετά την ψήφιση της απόφασης (από αυτές που προτάθηκαν) να βρίσκεται ο τρόπος υλοποίησης της. Φυσικά, όταν αποφασίζει κάτι ο σύλλογος για ένα θέμα, δεν ξανακαλεί για το ίδιο θέμα την άλλη εβδομάδα για να αλλάξει απόφαση και να ξανασυζητήσει το ίδιο... Έτσι, εκτός από κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, θα είχαμε νέα θέματα στην επόμενη ΓΣ, ξεκινώντας από τα του Τμήματος και φτάνοντας στα ευρύτερα όλου του κόσμου. Η συχνότητα μιας τέτοια ΓΣ θα μπορούσε να είναι και 1 φορά το μήνα και τότε το 10ωρο που θα αφιέρωνες θα το έδινε πιθανότατα ο κάθε φοιτητής, αφού η διαδικασία θα ήταν σεβαστή από όλους και θα γινόταν συζήτηση επί προτάσεων και όχι επί πλαισίων...

Edit:

Μια χαρά τα λέει ο Δημάκης... γιατί ουσιαστικά έχουμε καταργήσεις τη συζήτηση στη ΓΣ... και την έχουμε αντικαταστήσει με ένα σωρό μη-θεσμικά όργανα, με αποτέλεσμα στη συνέλευση απλά να ακούμε το παραμύθι και να σηκώνουμε το χεράκι... οποία δημοκρατία!

Ποια είναι τα μη θεσμικά όργανα; Πώς καταργήθηκε η δημοκρατία; Πώς καταργήθηκαν οι συζητήσεις; Ποιος σου φταίει αν δε συμμετέχεις όσο θα ήθελες;

Το θεσμικό όργανο στο οποίο υποχρεούμαι ως μέλος τους συλλόγου να συμμετέχω είναι η ΓΣ! Δεν είμαι υποχρεωμένος να τρέχω όλη την εβδομάδα να δω που θα γίνει η συζήτηση (και με τι προκαθοριμένο background) για να πάω να πω τη γνώμη μου! Θέλω να την πω στη ΓΣ και να έχει νόημα συζήτησης! Όσες φορές το έκανα, δεν είχε κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα λόγω των προκαθορισμένων πλαισίων...

Για άλλη μια φορά λοιπόν αρνούμαι πεισματικά να κατανοήσω όλα αυτά τα "θα έπρεπε","θα μπορούσε","θα ήταν καλό" που γράφονται μέσα σε ένα φόρουμ!
Γιατί όλα αυτά να μην τα πεις/διεκδικήσεις/προσπαθήσεις στην πραγματικότητα;
Κανένας δεν υποχρεούται να διεκδικήσει τίποτα για κανέναν άλλον,και κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση αυτό.
Εγώ όταν κάτι με ενοχλεί το λέω και το κυνηγώ να το αλλάξω,από το 2ο έτος που άρχισα να συμμετέχω μέχρι και τώρα.Και πολλές φορές έχει στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια,ειδικά όταν έχω και άλλα άτομα με το μέρος μου.
Τι άλλαξε από το 1ο έτος;
Μέχρι τότε γκρίνιαζα:Κρατάνε ώρα οι συνελεύσεις,έχει καπνό,οι παρατάξεις μπλα μπλα...
Ναι,κι εγώ τα έλεγα!Αλλά μετά μπήκα μέσα στα πράγματα και έπαψα να γκρινιάζω..Με ευχολόγια δε γίνεται τίποτα,το ξαναείπα!
Αν όλες αυτές τις προτάσεις μας είχαμε λιγάκι μόνο το θάρρος να τις πούμε παραέξω και να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πράξη ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά.Μέχρι τότε απλά θα συνεχίζουμε να γκρινιάζουμε για όλα όσα μας φταίνε και θα βρίσκουμε παρηγοριά μεταξύ μας γκρινιάζοντας σαν τους γέρους του μάπετ σόου...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #34 on: January 25, 2009, 15:50:16 pm »

Quote from: cecs on January 25, 2009, 15:03:16 pm
Είναι ευθύνη σου λοιπόν,όπως και ευθύνη όλων μας,αν κρίνουμε ότι κάτι δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε να είμαστε εκεί για να το αλλάξουμε,γιατί αλλιώς δε βγαίνει και κάτι.. 

Είναι όντως ευθύνη όλων μας κι αυτή η πρόταση οδηγεί στη (σωστή) στάση που πρέπει να έχουμε όλοι με τις καταστάσεις που μας αφορούν.

Όμως:
Δε μπορούμε να απαγορεύσουμε στις παρατάξεις να υπάρχουν, γιατί είναι αντιδημοκρατικό. Δε μπορούμε επίσης να απαγορεύσουμε τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους γιατί μέσα από αυτές βγάζεις συμπεράσματα.
Επίσης δε μπορεί κάποιος να υποχρεωθεί να κάνει κάτι (παρά μόνο να το... σεβαστεί σιωπηρά) επειδή το αποφάσισε η συνέλευση. Εφόσον αυτός πιστεύει κάτι διαφορετικό, θα κάνει αυτό που πιστεύει (ή δε θα κάνει και τίποτα).
Δε μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι η συνέλευση θα διαρκεί πεπερασμένο χρονικό διάστημα γιατί έτσι θα εμποδίζονται γνώμες να ακουστούν.

Οι συλλογικές διαδικασίες έχουν εγγενή προβλήματα τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν. Υπάρχουν δύο δρόμοι: Αυτός της καλής διάθεσης και του πνεύματος συνεργασίας από όλους - που δεν υπάρχει- και ένα σύνολο από κανονισμούς -που θα οδηγήσει στη γραφειοκρατία. Έρχονται στο μυαλό μου κατά καιρούς διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι με τη νοοτροπία που υπάρχει (και δεν βλέπω πως θα αλλάξει με μερικούς κανόνες) δε θα δούλευαν.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: January 25, 2009, 15:54:58 pm »

Quote from: smo on January 25, 2009, 15:13:32 pm
Quote from: dimakis on January 25, 2009, 00:02:08 am

Οι άλλες συλλογικότητες δεν πλαισιώνουν τον σύλλογο αλλά παίρνουν τα δικά τους πλαίσια, φεύγουν και πάνε αλλού..

Μονο αυτο θα θελα να σχολιασω οτι εφοσον γινεται κατι τετοιο τιθεται ζητημα (δεν μπορω να πω δημοκρατιας και αλλα τετοια νοστιμα διοτι δεν εχω τις γνωσεις αλλα σιγουρα) αποτελεσματικοτητας

επισης αυτο που λεει η cesc "Είναι ευθύνη σου λοιπόν,όπως και ευθύνη όλων μας,αν κρίνουμε ότι κάτι δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε να είμαστε εκεί για να το αλλάξουμε,γιατί αλλιώς δε βγαίνει και κάτι"

πρεπει πρωτα να συνηδειτοποιησουμε οτι δεν λειτουργει και τοσο καλα (λολ) και αφου γινει αυτο να συμφωνηθουν οι αιτιες και να περασουμε σε πραξεις χμμ προσωπικα το βλεπω αρκετα χρονια μακρια
μεχρι τοτε μονο συναισθηματα μπορει να μας ενωνουν (οργης αγανακτησης κλπ) κι αυτα τα κοινα πραγματα δεν βλεπω να ειμαστε ικανοι να τα αξιωποιησουμε προς οφελος μας.

1.Έχουμε συνειδητοποιήσει νομίζω ότι κάτι δεν πάει τόσο καλά (το πρώτο βήμα έγινε ήδη!)
2.Έχουμε εντοπίσει αρκετά αίτια....Στην πορεία μπορεί να προκύψουν και άλλα,δεν είναι κακό αυτό.
  πράγμα που οδηγεί στο βήμα 3..->
ΔΡΑΣΗ    Smiley Smiley

(Παρακαλώ cecs!Τελευταία όλοι cesc με γράφουν..  Sad  Έχει μια ιστορία αυτό το nick από πίσω!Χαχα! )   bonjour2

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
ikoufis
Veteran

View Profile WWW
« Reply #36 on: January 25, 2009, 16:06:48 pm »

Είναι ευθύνη σου λοιπόν,όπως και ευθύνη όλων μας,αν κρίνουμε ότι κάτι δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε να είμαστε εκεί για να το αλλάξουμε,γιατί αλλιώς δε βγαίνει και κάτι.. 
Εγώ τονίζω ότι κάποιοι πιστεύουν ότι γίνεται συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων στη ΓΣ με τη σημερινή της μορφή. Και εγώ διαφωνώ με αυτό. Και για να αλλάξω κάτι θα πρέπει να το θέλουν και άλλοι. Πολλοί νιώθουν ικανοποιημένοι με το πέρας κάθε συνέλευσης- εγώ δε νιώθω. Πολλοί θεωρούν παραγωγικές τις ΓΣ- εγώ όχι.
Αρα πριν την αλλαγή πρέπει να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται αλλαγή.
Και θα κάνω ακόμη μια σκέψη με αφορμή αυτό
Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 15:13:24 pm
Η ΓΣ είναι όργανο που παίρνει αποφάσεις, γι'αυτό ανεβαίνουν οι τόνοι.
Εγώ θα έλεγα ότι στη ΓΣ το κίνητρο για πολλούς είναι η υπερίσχυση έναντι των άλλων διαφορετικών απόψεων.
Ενώ σε μια άλλη συζήτηση (1 ή 2) δεν έχεις τίποτα να διεκδικήσεις, απλά κοιτάζεις να δεις πώς σκέφτεται ο άλλος και να κρίνεις αν η δική σου σκέψη είναι πιο ολοκληρωμένη ή όχι και να τη βελτιώσεις.
Δε πιστεύω πως η διαφορά στις ΓΣ είναι οι υψηλότεροι τόνοι. Είναι μόνο τόνοι αδιαμόρφωτοι χωρίς σήμα πληροφορίας γύρω τους(οκ, υπερβάλλω λίγο, αλλά νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω!)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: January 25, 2009, 16:17:47 pm »

Quote from: ikoufis on January 25, 2009, 16:06:48 pm
Εγώ τονίζω ότι κάποιοι πιστεύουν ότι γίνεται συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων στη ΓΣ με τη σημερινή της μορφή. Και εγώ διαφωνώ με αυτό. Και για να αλλάξω κάτι θα πρέπει να το θέλουν και άλλοι. Πολλοί νιώθουν ικανοποιημένοι με το πέρας κάθε συνέλευσης- εγώ δε νιώθω. Πολλοί θεωρούν παραγωγικές τις ΓΣ- εγώ όχι.
Αρα πριν την αλλαγή πρέπει να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται αλλαγή.
Και θα κάνω ακόμη μια σκέψη με αφορμή αυτό

Πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που το νιώθει αυτό και διαφωνεί με τη σημερινή μορφή των συνελεύσεων;

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
ikoufis
Veteran

View Profile WWW
« Reply #38 on: January 25, 2009, 16:29:03 pm »

Προφανώς και όχι Wink
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #39 on: January 25, 2009, 16:48:51 pm »

Quote from: ikoufis on January 25, 2009, 16:29:03 pm
Προφανώς και όχι Wink

Δίνεις από μόνος σου λοιπόν την απάντηση!  Wink

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #40 on: January 25, 2009, 16:58:18 pm »

Quote from: cecs on January 25, 2009, 15:49:19 pm

Για άλλη μια φορά λοιπόν αρνούμαι πεισματικά να κατανοήσω όλα αυτά τα "θα έπρεπε","θα μπορούσε","θα ήταν καλό" που γράφονται μέσα σε ένα φόρουμ!
Γιατί όλα αυτά να μην τα πεις/διεκδικήσεις/προσπαθήσεις στην πραγματικότητα;
Κανένας δεν υποχρεούται να διεκδικήσει τίποτα για κανέναν άλλον,και κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση αυτό.
Εγώ όταν κάτι με ενοχλεί το λέω και το κυνηγώ να το αλλάξω,από το 2ο έτος που άρχισα να συμμετέχω μέχρι και τώρα.Και πολλές φορές έχει στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια,ειδικά όταν έχω και άλλα άτομα με το μέρος μου.
Τι άλλαξε από το 1ο έτος;
Μέχρι τότε γκρίνιαζα:Κρατάνε ώρα οι συνελεύσεις,έχει καπνό,οι παρατάξεις μπλα μπλα...
Ναι,κι εγώ τα έλεγα!Αλλά μετά μπήκα μέσα στα πράγματα και έπαψα να γκρινιάζω..Με ευχολόγια δε γίνεται τίποτα,το ξαναείπα!
Αν όλες αυτές τις προτάσεις μας είχαμε λιγάκι μόνο το θάρρος να τις πούμε παραέξω και να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πράξη ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά.Μέχρι τότε απλά θα συνεχίζουμε να γκρινιάζουμε για όλα όσα μας φταίνε και θα βρίσκουμε παρηγοριά μεταξύ μας γκρινιάζοντας σαν τους γέρους του μάπετ σόου...

Η κριτική δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη γκρίνια. Εγώ αυτό που κάνω από την αρχή του τόπικ είναι να προσπαθώ να καταλάβω/εξηγήσω τι εννοούσε ο κ. Δημάκης (και ο gpap) τονίζοντας παράλληλα ότι συμφωνώ με την άποψή τους.
Προσωπικά δεν γκρινιάζω (άλλωστε δε με ενδιαφέρει και άμεσα πλέον) ούτε και γκρίνιαζα όσο ήμουν μέλος του συλλόγου φοιτητών. Το θέμα είναι να καταλάβουμε γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στις διαδικασίες και γιατί δεν έχουν δύναμη οι αποφάσεις του συλλόγου φοιτητών. Από εκεί και πέρα, μπορούν οι νεότεροι να δοκιμάσουν να αλλάξουν κάτι στη λειτουργία του, αλλά προσωπικά εκφράζω την απαισιοδοξία μου, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση αυτή "βολεύει" (βλέπε και το παραδιπλανό τόπικ περί βολέματος).
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #41 on: January 25, 2009, 17:06:24 pm »

@Alexkasgr έχεις χάσει το νόημα. Καταρχάς οι συνελεύσεις γίνονται για να συμμετέχει ο σύλλογος σε διάφορες δράσεις που σίγουρα γίνονται συχνότερα από μία φορά το μήνα. Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο. Εγώ μια ζωή όποτε μιλούσα σε συνέλευση (ως παραταξιακή βέβαια) έλεγα τις προτάσεις μου, ενημέρωνα για προγραμματισμένες δράσεις και προέτρεπα σε συμμετοχή ή προέτρεπα σε πρωτοβουλίες είτε αυτές ήταν γραμμένες σε πλαίσιο είτε όχι. Κάποιος κόσμος με άκουγε. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν είναι μόνο το ποιο πλαίσιο θα περάσει - αλληλοεπηρεάζονται οι συνειδήσεις, πέρα από τα πλαίσια και το τυπικό της απόφασης.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα έχετε στο μυαλό σας την ατέρμονη κόντρα ΠΚΣ-ΕΑΑΚ, που όντως είναι ανούσια, κουραστική και επαναλαμβανόμενη. Ξέρω ότι αυτή η στείρα κόντρα όχι μόνο δε βοηθά στη διαμόρφωση συνειδήσεων, αλλά διώχνει και κόσμο. Αλλά αυτό το πρόβλημα δε μπορεί να επισκιάσει μια διαδικασία που γενικά έχει πολλά να προσφέρει.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #42 on: January 25, 2009, 17:17:46 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 17:06:24 pm
@Alexkasgr έχεις χάσει το νόημα. Καταρχάς οι συνελεύσεις γίνονται για να συμμετέχει ο σύλλογος σε διάφορες δράσεις που σίγουρα γίνονται συχνότερα από μία φορά το μήνα. Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο. Εγώ μια ζωή όποτε μιλούσα σε συνέλευση (ως παραταξιακή βέβαια) έλεγα τις προτάσεις μου, ενημέρωνα για προγραμματισμένες δράσεις και προέτρεπα σε συμμετοχή ή προέτρεπα σε πρωτοβουλίες είτε αυτές ήταν γραμμένες σε πλαίσιο είτε όχι. Κάποιος κόσμος με άκουγε. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν είναι μόνο το ποιο πλαίσιο θα περάσει - αλληλοεπηρεάζονται οι συνειδήσεις, πέρα από τα πλαίσια και το τυπικό της απόφασης.

Φαντάζομαι έχεις αντιληφθεί ότι η προηγούμενη πρότασή μου ήταν αντίθετη με αυτά που με προτρέπεις (όχι προσωπικά, τεσπα) να κάνω, δηλαδή να πηγαίνω σε συναντήσεις για πλαίσια κτλ.
Όπως ήδη εξήγησα, θεωρώ ότι βασικό ρόλο στην απαξίωση των ΓΣ έχει παίξει η ύπαρξη έτοιμων πακέτων. Πώς θα αλλάξει αυτό αν απλά αντί να συμμετέχω στη ΓΣ τρέχω και σε άλλες 2-3 συναντήσεις εβδομαδιαία να πω τη γνώμη μου? Εν ολίγοις, δεν έχω χάσει καθόλου το νόημα, απλά το αντιλαμβανόμαστε τελείως διαφορετικά το θέμα της συμμετοχής στη συνέλευση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #43 on: January 25, 2009, 17:22:11 pm »

Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο.

Ρε παιδιά...μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε...Αυτό που λέει ο Αλεξκας είναι το πολύ απλό!

"Δε θέλω να πάω σε μια συνάντηση διαμόρφωσης πλαισίου, γιατί θέλω να συζητήσω μέσα στη συνέλευση. ΘΕΛΩ το πλαίσιο να ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ"

Αντέχουμε κάτι τέτοιο;

Υ.Γ. Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει οποιαδήποτε ομάδα ή παράταξη ή σχήμα να έχει από πριν έτοιμες κάποιες προτάσεις, ώστε να συζητηθούν στη ΓΣ και να ενταχθούν στο πλαίσιο της απόφασης που θα γραφτεί επί τόπου, μέσα στη ΓΣ.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: January 25, 2009, 17:40:20 pm »

Quote from: corina on January 25, 2009, 17:22:11 pm
Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο.

Ρε παιδιά...μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε...Αυτό που λέει ο Αλεξκας είναι το πολύ απλό!

"Δε θέλω να πάω σε μια συνάντηση διαμόρφωσης πλαισίου, γιατί θέλω να συζητήσω μέσα στη συνέλευση. ΘΕΛΩ το πλαίσιο να ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ"

Αντέχουμε κάτι τέτοιο;

Υ.Γ. Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει οποιαδήποτε ομάδα ή παράταξη ή σχήμα να έχει από πριν έτοιμες κάποιες προτάσεις, ώστε να συζητηθούν στη ΓΣ και να ενταχθούν στο πλαίσιο της απόφασης που θα γραφτεί επί τόπου, μέσα στη ΓΣ.

Και γιατί ο Alexkas (ο εκάστοτε) μένει σ'αυτό?  Huh
Το αντέχουμε,αλλά δεν καταλαβαίνω πόσο νόημα έχει να το γράφεις και να το λες από δω και από κει και οι ενέργειές σου να μην ανταποκρίνονται στα λόγια σου...
Από ποιον περιμένουμε να το κάνει για χατίρι μας?

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: