• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:45:24 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:45:24 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426682
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 82
Total: 136
idchatzi
chris_krkls
dseid
Δημήτρης Διακολουκάς
dleivadi
Local Rider
kostas.13v
stefpapa21
Markella
vasilis saitis
JiMan5
Νικη
tsaliki
thanos_
George_RT
makato
Marihouan820
Nikos.kouts
gpapmtb
Petran25
Filpan10
AristeidisM
george14
Mr White
kyriazak
kvas
sigklitiki
antreassv
vkarapas
vagk
Passerby
ioathemar
Spyridon01101
xaotikos
freakyy
DimitrisL
smaragdis
giorgosc
JTS
alexkont
mmikelo
Saint_GR
tzortzis
Thalasotsanta
dkoukn
xarisagraf
AcademicWeapon!
menelaras
atpvk
mpizos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44808 times)
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 4090


Verona Rulez - aua


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #135 on: June 15, 2010, 01:04:53 am »

Quote from: Kargas on June 15, 2010, 01:00:51 am
ps2 ma giati ka8ese kai rwtas/apantw kai den koitas kana site magirikis?

 tafos
δικαιολογια1: ειδα καμποσα σαιτ και ειχαν 50 διαφορετικους τροπους Tongue
διακιολογια2 (μαλλον η πραγματικη): δεν ειχα τι να κανω και ειπα να ανοιξω κανενα χοτ θεμα να μαλακιστουμε λιγο Cheesy
Logged

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
Kargas
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5053


ʕ • •ʔ


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #136 on: June 15, 2010, 01:06:12 am »

Quote from: il capitano on June 15, 2010, 01:04:53 am
Quote from: Kargas on June 15, 2010, 01:00:51 am
ps2 ma giati ka8ese kai rwtas/apantw kai den koitas kana site magirikis?

 tafos
δικαιολογια1: ειδα καμποσα σαιτ και ειχαν 50 διαφορετικους τροπους Tongue
διακιολογια2 (μαλλον η πραγματικη): δεν ειχα τι να κανω και ειπα να ανοιξω κανενα χοτ θεμα να μαλακιστουμε λιγο Cheesy

diale3e enan apo tous 50 tropous kai eisai ok

altQQ now
Logged


"since you make it in thmmy, you can make it anywhere"
                                                                  Kargas feat Jay-Z
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #137 on: June 15, 2010, 11:17:49 am »

2 πραματα

Ένα:
Η καρμπονάρα γίνεται με τσιγάρισμα σε λάδι σκόρδου ή κρεμμυδιού και μπαχαρικών (μαϊντανός, κλπ) και μετά πρόσθεση κρόκων (μόνο κρόκων) αυγού, αφού τους έχεις ανακατέψει, έναν - δυο για κάθε άτομο, ανάλογα. Είναι φτωχική σάλτσα, δεν έχει μπέικον και τυριά και πολυτέλειες!

Δυο:
Η σάλτσα με κρέμα γάλακτος είναι παρόμοιου στυλ. Τσιγάρισμα σε βούτυρο (γίνεται και με λάδι) κρεμμυδιών, μαϊντανού (εδώ μπαίνει προαιρετικά το μπέικον) και κατόπιν πρόσθεση κρέμας γάλακτος. Συνέχεια ανακάτεμα μην κολλήσει! Βράζει η κρέμα, εξατμίζεται το υγρό νερό της, και όταν αρχίζει να φουσκώνει και να πετάει φυσαλίδες και να πιτσιλάει, κλείσιμο φωτιάς.
Τώρα προσθέτεις το τυρί. Προσοχή, να μην είναι τηγμένο (όπως π.χ. γκούντα, ένταμ) γιατί δε δένει καλά. Αρκετό τυρί.

Και αν γουστάρεις, ρίχνεις μέσα στην κρέμα τα μακαρόνια σου (κατά προτίμηση χοντροκομμένα ζυμαρικά όπως οι βίδες πάνε με τις παχύρρευστες σάλτσες) και τα αφήνεις να ποτίσουν.




Μια δική μου νόστιμη και γρήγορη φοιτητική συνταγή (με ένα σκεύος) είναι:

Μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αν οι οδηγίες λένε ότι βράζουν σε 10 λεπτά, όταν είσαι στα 5 βάζεις πολτό ντομάτας στην κατσαρολίτσα με τα μακαρόνια μαζί με μυρωδικά (απαραίτητα σκόρδο ή κρεμμύδι).

Γύρω στα 13 λεπτά, κλείνεις την φωτιά και ρίχνεις τυρί μες στην κατσαρόλα. Γίνεται πολύ νόστιμο αν ρίξεις μια Φέτα με έντονη γεύση, γιατί η γεύση αυτή φεύγει και αφήνει ένα άρωμα.

Τώρα είσαι έτοιμος και ρίχνεις μέσα αυγά (ένα-δυο για κάθε άτομο). Μπορείς να τα έχεις χτυπήσει από πριν αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μόλις αγγίξουν το ζεματιστό νερό, ψήνονται και είναι φαγώσιμα. Οπότε γρήγορο ανακάτεμα εκτός αν σ'αρέσει να φαίνεται η μετουσιωμένη αλβουμίνη (το ασπράδι).

Είναι πολύ νόστιμο ιδιαίτερα όταν θα έχουν απορροφήσει τα υγρά τα μακαρόνια, δηλαδή μετά από κανά τέταρτο. Γενικά δε θέλουμε να κρυώσει πολύ. Αλλά ούτως ή άλλως ως πεινασμένος φοιτητής δεν θα το αφήσεις να κρυώσει πολύ!
« Last Edit: June 15, 2010, 11:20:41 am by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 4090


Verona Rulez - aua


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #138 on: June 15, 2010, 15:00:00 pm »

Δοκιμασα την συνταγη του Καργα και βγηκε πολυ νοστιμη!

Σας προτεινω ανεπιφυλακτα να την φτιαξετε και σεις!
Logged

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
τσαι-borg
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1703


Central to nowhere.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #139 on: June 15, 2010, 15:52:31 pm »

Logged

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 4090


Verona Rulez - aua


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #140 on: June 15, 2010, 15:58:27 pm »

 Slurp

που το βρισκω το βιβλιο?
Logged

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
png
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 2101



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #141 on: February 09, 2011, 03:46:40 am »

Η ντοματόσουπα της πουνουτζού

Υλικά:
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
ρύζι καρολίνα
μανιτάρια

Εκτέλεση:
1.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
2.Ρίχνουμε τα μανιτάρια (στο μεταξύ ανακατεύουμε)
3.Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφού τις περνάμε από τρίφτη, τις προσθέτουμε.
4.Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε αλάτι, και τα συναφή
5.Ρίχνουμε το ρύζι
6.Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό
7.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (υπολόγιζε κάνα τέταρτο, ανάλογα τον φούρνο)

σερβίρεται ζεστό, με τριμμένο σκληρό τυρί από πάνω (εγώ τώρα πχ, είχα παρμεζάνα)

Καλή όρεξη!

( Tongue )
Logged

τακτοποιημένο χάος
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3506


Μήπως κανένας καλός είμαι?


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #142 on: February 09, 2011, 04:56:57 am »

εισαι εσυ μια πουνουτζου τζου τζου τζου τζου τζου
Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 20652

μη νοιάζεσαι


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #143 on: February 22, 2011, 15:33:14 pm »

θέλει και λίγο βαλσάμικο
Logged

byeeee
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3834



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #144 on: April 30, 2012, 18:36:59 pm »

Χοιρινό του Πρόβατου με παραδοσιακά μακαρόνια
(aka χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας-γιαουρτιού)



υλικά:

μισό κιλό τηγανιά χοιρινή
1 κρεμμύδι μεγάλο
(σκόρδο προαιρετικά)
150 γρ βούτυρο
2 ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες
1 ποτήρι κρασί (εγώ είχα κόκκινο)
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουτί μανιτάρια
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά αλεύρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά, κατά προτίμηση κάποια σειρά «παραδοσιακών».

αλγόριθμος

Σε ένα πιάτο βάζουμε το κρέας(αφού το πλύνουμε) μόνο με αλάτι και ρίχνουμε το κρασί. Το αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα τηγάνι/κατσαρόλα/ο,τι έχουμε βράζουμε λίγο νερό και βάζουμε τα μανιτάρια για να μαλακώσουν(γύρω στο 5λεπτο από την έναρξη του βρασμού) με λίγο αλάτι.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα(αν έχει και καπάκι είμαστε τζετ) ζεσταίνουμε το βούτυρο. Αρχίζει να μυρίζει ωραία η κουζίνα και τα σάλια μας να τρέχουν.
Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κρέας(χωρίς τη μαρινάτα του) και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προαιρετικά κρατάμε λίγο από το κρασί που ήταν μέσα το κρέας και το ρίχνουμε αφού πάρει χρώμα το κρέας.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία είναι κομμένα σε χοντρούς κύβους.
Όταν δούμε ότι τα κρεμμύδια παίρνουν το χαρακτηριστικό «χρυσαφί» χρώμα ή έστω ότι μαλακώνουν, ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σχετικά χοντρές και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το πιπέρι. Χαμηλώνουμε λίγο το μάτι.
Κόβουμε τη ντομάτα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε να βράσει λίγο και ρίχνουμε μια ή δύο κουταλιές κέτσαπ(εναλλακτικά σάλτσα ντομάτας, πελτέ ή ότι έχουμε, απλά σ’ αυτή την περίπτωση συστήνω και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη).
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει λίγο. Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να τραβήξει το νερό και να ψηθεί το κρέας, σε μέτρια φωτιά, γύρω στο μισάωρο.
Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, γιατί έτσι μας αρέσει και επίσης η ρίγανη χάνει τη γεύση της αν μπει αρκετά νωρίς στο φαγητό.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα για να μαλακώσει το κρέας, δηλαδή γύρω στα δέκα με δεκαπέντε λεπτά ψήσιμο ακόμα.

Όταν δούμε ότι το κρέας ψήθηκε και τράβηξε σχετικά τα υγρά ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι για να σφίξει λίγο παραπάνω. Εν συνεχεία ρίχνουμε το μισό γιαούρτι, τη μουστάρδα και στη συνέχεια το άλλο μισό γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια τα οποία τα έχουμε στραγγίξει! Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, έτοιμο!

Important note για το βράσιμο των μακαρονιών:
Ο χρόνος βρασμού μετράει από… το σημείο βρασμού του νερού!
Τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο απ’οτι λέει στο πακέτο, για την εν λόγω συνταγή και τα αλατίζουμε ελαφρώς.


Logged

bay bay timy.
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #145 on: May 31, 2012, 15:32:35 pm »

                 ΦΑΚΟΡΥΖΟ:ΤΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ!

Υλικά για 2 μερίδες:
- ρύζι κατά προτίμηση καρολίνα ή για ρυζότο
- φακές
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- μία πιπερίτσα τσίλι ή μπούκοβο ή σκόνη τσίλι
- ρίγανη
- κύμινο
-αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε για κανα 20λεπτο τις φακές σε μέτρια φωτιά.Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι,αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το ρύζι.Το γυρίζουμε 2-3 φορές.Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-κύμινο και προσθέτουμε νερό περίπου σε διπλάσια με τριπλάσια ποσότητα απ ότι είναι το ρύζι.

Ρίχνουμε και τις φακές, την πιπεριά τσίλι ,αφού την σπάσουμε και τη ρίγανη.Μισοκσεπάζουμε.Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι,δηλ. για κανένα 20 λεπτο ακόμη.

Δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει από αλάτι.Αν δεν είναι,προσθέτουμε.Αφήνουμε για κανένα 10λεπτο το φαγητό στην κατσαρόλα με κλειστή φωτιά και κλειστό καπάκι.

Σερβιρουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Παρατηρήσεις:
Την αναλογία ρύζι και φακές την κανονίζετε εσείς.Εγώ βάζω λίγες περισσότερες φακές.
Επίσης την ποσότητα την κανονίζετε εσείς.Εγώ για 2 άτομα βάζω λίγο λιγότερο από μισή κούπα ρύζι και λίγο περισσότερο από μισή κούπα φακές.
Στο νερό που θα βράσετε το ρύζι με τις φακές μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε ζωμό λαχανικών,κατα προτίμηση σπιτικό.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά,όπως μανιτάρια,πιπεριές,καλαμπόκι,καρότο κλπ.

Και λίγα λόγια...
 Το φακόρυζο είναι ένας πολύ έξυπνος συνδυασμός που δίνει υψηλής ποιότητας πρωτείνη ,εφάμιλλη με αυτής του κρέατος.
  Η προσθήκη τσίλι ή μπούκοβου αφενός  κάνει το φαγητό πιο γευστικό,αφετέρου μας χορταίνει πιο εύκολα,μειώνει την επιθυμία για φαγητό στη συνέχεια της μέρας και αυξάνει το μεταβολισμό. Wink
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 4090


Verona Rulez - aua


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #146 on: May 31, 2012, 16:16:53 pm »

Σήμερα ο απέναντί μου στην λέσχη έριξε ξύδι στο ρύζι και το μπιφτέκι του. Μετά μπαίνω φόρουμ και βλέπω αυτό...

Τι γκουρμεδιάρικα είναι αυτά... Απαπα
Logged

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #147 on: May 31, 2012, 16:21:48 pm »

Ε όχι και γκουρμεδιάρικο...το μπιφτέκι απ τη λέσχη!
Και ναι,κι εγώ το κάνω,αν δεν έχω λεμόνι,κάπως πρέπει να δώσω γεύση...
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3834



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #148 on: June 20, 2012, 17:38:49 pm »

Πειράματα με μακαρόνια: συνταγή 1

Υλικά:

μισό κρεμμύδι (μεγάλο ή ένα μικρό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
2 φέτες μπέικον(παίξτε με τα χύμα που έχει στο σούπερ μαρκετ, είναι σχεδόν πάντα καλύτερα από τα συσκευασμένα)
2 μικρές ντομάτες
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε
ψιλοκόβουμε το μπέικον και την πιπεριά και την τσιγαρίζουμε με τα υπόλοιπα
ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, όχι πολύ όμως και τη ρίχνουμε στο τιγάνι με τα υπόλοιπα
τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αλατίζουμε
ρίχνουμε το πιπέρι
ρίχνουμε το κλωνάρι δενδρολίβανο (προσοχη δεν το σπαμε για να μπορουμε να το αφαιρεσουμε ευκολα μετα)
το αφήνουμε να βράσει αλλη μια φορά και βάζουμε λίγο νερό(αυτό δε μπορώ να πω πόσο ακριβώς γιατί εξαρτάται από τις ντομάτες...)

βράζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε 1 λεπτό λιγότερο απ' αυτό που λεει στη συσκευασία και τα σουρώνουμε.

όλο το κόλπο είναι στο φινάλε... πολύ απλό αλλά για κάποιο λόγο δεν το συνηθίζουν πολλοί: ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρονια....

σερβίρουμε αφού στο πιάτο βάλουμε πρώτα λίγο τυρί (ναι στο πιάτο!!!). Εγώ είχα λαδοτύρι... Μετα ρίχνουμε και απο πανω τυρί.

ΒΟΥΑΛΑ!

υγ: πιστευω ότι η σαλτσα αυτη σηκώνει και λίγη φέτα ή ελιές(μη σας πω ολόκληρες ελιές από τις μεγάλες που ειναι και γεμιστές με διάφορα κόλπα..!! )... αλλά δεν είχα τώρα.. 
Logged

bay bay timy.
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #149 on: June 20, 2012, 17:48:25 pm »

Quote from: provataki on June 20, 2012, 17:38:49 pm
Πειράματα με μακαρόνια: συνταγή 1

Υλικά:

μισό κρεμμύδι (μεγάλο ή ένα μικρό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
2 φέτες μπέικον(παίξτε με τα χύμα που έχει στο σούπερ μαρκετ, είναι σχεδόν πάντα καλύτερα από τα συσκευασμένα)
2 μικρές ντομάτες
[..]
αλάτι πιπέρι

 Roll Eyes
Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...