• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:47:11 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:47:11 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426686
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 87
Total: 152
soule
chriskazakos
pkontzogl
ZontanosThrylos
Yamal
Petran25
mpilas_giwrgos
JTS
DimKaratzas
panapasc05
Mari0s
nikolihss
pdiamantis
dkoukn
Ntinouu
NickSpan
John120196
panagiot
mhtsakos02
kvas
dimitavram
gkaramp
dimivage
kzmekos
Tserk
Pakapis5
anastasimi
mpizos
victoria
vajulin
mike1996
George_RT
vasillikiiiiii
chaniotism
iJasonOP
Xris
Angelos Asim
superkolios
chrichan
tzortzis
vas22
Fotis Roukoutakis
Joannapet
george14
jimalexoud
Summand
makato
menelaras
ppoug
glavdakis
eplysia
Agnotobouri
kakousios
thomassamaras
Filpan10
acolak
kap
programmer2004
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 65 Go Down Print
Author Topic: Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια  (Read 143977 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια
« Reply #870 on: February 02, 2010, 15:22:27 pm »

Puke
πολύ βολικό, όντως...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #871 on: February 02, 2010, 15:29:57 pm »

αυτον θα παρω δικηγορο οτι και να κανω..... Grin

bay bay timy.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #872 on: April 09, 2010, 00:50:27 am »

Αγνοείται ο αυτόπτης μάρτυρας

Τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα, διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, καθώς ο νεαρός για δεύτερη μέρα δεν προσήλθε να καταθέσεις.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, που αναγνώστηκε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν βρέθηκε στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου μετέβησαν αστυνομικοί στις 05.45 το πρωί, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στην Άμφισσα.

Η οικογένεια του παιδιού δεν γνωρίζει που βρίσκεται και όπως είπε ο πατέρας, ο 17χρονος έφυγε τη νύχτα από το σπίτι του και έχει αλλάξει και νούμερο στο κινητό του.

Το δικαστήριο εκτός της διαταγής για βίαιη προσαγωγή του, αποφάσισε την αποστολή αποσπάσματος των πρακτικών στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο νεαρός έχει διαπράξει το αδίκημα της απείθειας και οι γονείς του το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Αντίδραση Κούγια για το διαδικτυακό μήνυμα

Μήνυμα του 17χρονου σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ανέγνωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι είναι πολιτική του επιλογή να μην παραστεί στο δικαστήριο, καθώς δεν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης.

Ο 17χρονος επιτίθεται με χαρακτηρισμούς στον Αλέξη Κούγια και χαρακτηρίζει "γελοιότητες" τα όσα είπε χθες ο δικηγόρος περί συμμετοχής του σε ακροαριστερή οργάνωση.

Όσον αφορά την διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. περί παρακολούθησής του, ο νεαρός στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά: "όσο δεν με παρακολουθεί η αστυνομία, άλλο τόσο δεν πυροβόλησε ο Κορκονέας τον Αλέξανδρο".

Στο τέλος του μηνυματος ο 17χρονος εύχεται στον δικηγόρο και τον εντολέα του "καλά ξεμπερδέματα".

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, πρόκειται για ευθεία απειλή της ζωής του από τον 17χρονο, τον οποίο χαρακτήρησε "επικίνδυνο αντιεξουσιαστή και αναρχικό".

Ο δικηγόρος ζήτησε προστασία του ίδιου, των παιδιών και των γραφείων του, καθώς θεωρεί ότι από σήμερα αποτελεί στόχο αντιεξουσιαστών.

Επίσης, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 17χρονου αλλά και των γονέων του, για τα αδικήματα της εκβίασης και της απειλής, λέγοντας χαρακτηριστικά "τέτοιο θράσος κατά των θεσμών δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου"

www.news247.gr

Puke

mafalda
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #873 on: April 09, 2010, 11:26:28 am »

Από το Indymedia  (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1151716)

Κείμενο του 17άχρονου βασικού μάρτυρα της δίκης Κορκονέα

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε επειτα από την ανάγνωση αλλα και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνωντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλα και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεομένος να πάρω θέση απέναντι του, απο τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το προσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω οτι με μεγάλη μου χαρα και ανυπομονεσία περιμένω τη μη συμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασιας μου με κυκλώματα και αλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ενα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω ειναί πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε αλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Ωφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανενα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ουτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλα να διαμορφώνω εγω ο ίδιος τα δίκα μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλα ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #874 on: April 09, 2010, 11:30:41 am »

πολύ "κάπως" το κείμενο, για κείμενο που το έγραψε 17χρονος...
Καμένος

View Profile
« Reply #875 on: April 09, 2010, 12:48:01 pm »

Ε εντάξει ρε, δεν έγραψε έκθεση, με το δικηγόρο του θα το γραψε..
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #876 on: April 09, 2010, 13:23:48 pm »

Quote from: mafalda on April 09, 2010, 11:26:28 am
Από το Indymedia  (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1151716)

Κείμενο του 17άχρονου βασικού μάρτυρα της δίκης Κορκονέα

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε επειτα από την ανάγνωση αλλα και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνωντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλα και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεομένος να πάρω θέση απέναντι του, απο τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το προσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω οτι με μεγάλη μου χαρα και ανυπομονεσία περιμένω τη μη συμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασιας μου με κυκλώματα και αλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ενα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω ειναί πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε αλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Ωφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανενα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ουτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλα να διαμορφώνω εγω ο ίδιος τα δίκα μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλα ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».

17 χρονος VS Εμετικός Καραγκιοζάκος =
17 _______________________  0
Μια χαρά τα λέει ο μικρός. Και φυσικά συμβουλεύτηκε κάποιον δικηγόρο...
Μην ξεχνάτε οτι ο ίδιος ο Δικηγορικός Σύλλογος κάποτε είχε εγκαλέσει τον Εμετικό Καραγκιοζάκο σε απολογία διότι :
"Δυσφημίζει το Δικηγορικό Λειτούργημα"...
Το οτι γλίτωσε την μόνιμη διαγραφή του από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την αφαίρεση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος είναι θαύμα... ή μάλλον ...ανταμοιβή από κάποια συμφέροντα που εξυπηρέτησε με ζήλο κατά καιρούς.
Άρα οι μυνήσεις και οι απειλές του Γλοιώδους Σφουγγοκωλάριου είναι μόνο για το θεαθήναι.
Εξοστρακίστηκε η γόβα... !!! Grin Grin

Για την δε Γ.Α.Δ.Α. ουδέν σχόλιον...
Αυτό έλειπε, να παραδεχόταν και ποτέ οτι παρακολουθεί όποιον και όποτε θέλει!!!  Cheesy Cheesy Cheesy Smiley
Χαχαχαχα!!! Πραγματικά θα είχε πολύ γέλιο.  Grin
Απλά με την ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τον πιτσιρικά.
Όξω ...ασφαλίτη απ' την παράγκα...
ΑΠΑΡΑΑΑΑΔΕΕΕΕΚΤΟΟΟΟΟΝ !!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ !!!  Grin Grin
Των πρακτόρων η σχολή, είναι δύσκολη πολύ... και οι καλοί της μαθητές...  Grin
Βρε ουστ από δω
« Last Edit: April 09, 2010, 13:27:29 pm by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
fourier
Guest
Re: Σε ψευδείς μαρτυρίες βασίστηκε η έκθεση αυτοψίας για τον φόνο Γρηγορόπουλου
« Reply #877 on: April 09, 2010, 17:19:38 pm »

Σε ψευδείς μαρτυρίες βασίστηκε η έκθεση αυτοψίας για τον φόνο Γρηγορόπουλου

Όπως αποκαλύφθηκε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Δύο αστυνομικοί και μία γυναίκα που είχε δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποδείχτηκε, μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ότι ψευδομαρτύρησαν ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να καλύψουν τον πραγματικό ρόλο τους στην υπόθεση. Πρόκειται για πρόσωπα, που διαμόρφωσαν την τελική έκθεση αυτοψίας.

Οι αστυνομικοί, Κ. Κουζέλης και Δ. Μηνούδης, είχαν κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος καθορίσει το σημείο που βρισκόταν το θύμα όταν χτυπήθηκε, βασιζόμενοι -όπως είχαν πει- στη μαρτυρία της Άντας Τζιορμπατζούδη, την οποία είχαν αρχικώς παρουσιάσει ως "αγνώστων στοιχείων". Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχτηκε, όμως, ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη γνωρίζονταν από πριν, καθώς και ότι η γυναίκα δεν είχε ζητήσει να διαφυλαχθούν τα στοιχεία της ταυτότητας της. Η μάρτυρας αρνήθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε υποδείξει το σημείο που στεκόταν το θύμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα δύο πρόσωπα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο αποκάλυψαν ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη είχαν μιλήσει συνολικά δέκα φορές στο τηλέφωνο και για 13, 5 λεπτά. Δύο τηλεφωνήματα έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, με πρωτοβουλία του αστυνομικού. Οι άλλες οκτώ τηλεφωνικές συνομιλίες τους έγιναν την ημέρα της αυτοψίας.

Ο αστυνομικός είχε όμως δηλώσει στον ανακριτή που βρισκόταν στον τόπο της αυτοψίας, ότι η μάρτυρας, η οποία είναι κάτοικος Εξαρχείων, ήταν άγνωστή σε αυτόν, καθώς και ότι είχε επικοινωνήσει μια μόνο φορά μαζί του.

Η εξέλιξη πυροδότησε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται στο "στήσιμο" της έκθεση αυτοψίας και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των αστυνομικών, της μάρτυρα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι είχαν ήδη μηνύσει τη μάρτυρα για ψευδορκία έκαναν λόγο για περίτρανη επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους. Όπως υποστήριξαν, ο Δ. Μηνούδης είχε σπεύσει κατά τη σ'υνταξη της πρώτης αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος να εξοικονομήσει υπερασπιστικά επιχειρήματα για τους δύο κατηγορούμενους, μιλώντας για συμπλοκή, η οποία ποτέ δεν έγινε.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μέλη διμοιρίας ΜΑΤ που βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Η κατάσταση έγινε έκρυθμη περίπου είκοσι λεπτά μετά τον φόνο, όταν το νέο είχε διαδοθεί. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλο. Για τους δύο κατηγορούμενους, κατέθεσε ότι πέρασαν από δίπλα τους, όχι τρέχοντας, αλλά με γοργό δρασκελισμό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=149799
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #878 on: April 09, 2010, 17:33:28 pm »

Quote from: κουνελαρχης on April 09, 2010, 17:19:38 pm
Σε ψευδείς μαρτυρίες βασίστηκε η έκθεση αυτοψίας για τον φόνο Γρηγορόπουλου

Όπως αποκαλύφθηκε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Δύο αστυνομικοί και μία γυναίκα που είχε δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποδείχτηκε, μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ότι ψευδομαρτύρησαν ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να καλύψουν τον πραγματικό ρόλο τους στην υπόθεση. Πρόκειται για πρόσωπα, που διαμόρφωσαν την τελική έκθεση αυτοψίας.

Οι αστυνομικοί, Κ. Κουζέλης και Δ. Μηνούδης, είχαν κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος καθορίσει το σημείο που βρισκόταν το θύμα όταν χτυπήθηκε, βασιζόμενοι -όπως είχαν πει- στη μαρτυρία της Άντας Τζιορμπατζούδη, την οποία είχαν αρχικώς παρουσιάσει ως "αγνώστων στοιχείων". Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχτηκε, όμως, ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη γνωρίζονταν από πριν, καθώς και ότι η γυναίκα δεν είχε ζητήσει να διαφυλαχθούν τα στοιχεία της ταυτότητας της. Η μάρτυρας αρνήθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε υποδείξει το σημείο που στεκόταν το θύμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα δύο πρόσωπα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο αποκάλυψαν ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη είχαν μιλήσει συνολικά δέκα φορές στο τηλέφωνο και για 13, 5 λεπτά. Δύο τηλεφωνήματα έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, με πρωτοβουλία του αστυνομικού. Οι άλλες οκτώ τηλεφωνικές συνομιλίες τους έγιναν την ημέρα της αυτοψίας.

Ο αστυνομικός είχε όμως δηλώσει στον ανακριτή που βρισκόταν στον τόπο της αυτοψίας, ότι η μάρτυρας, η οποία είναι κάτοικος Εξαρχείων, ήταν άγνωστή σε αυτόν, καθώς και ότι είχε επικοινωνήσει μια μόνο φορά μαζί του.

Η εξέλιξη πυροδότησε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται στο "στήσιμο" της έκθεση αυτοψίας και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των αστυνομικών, της μάρτυρα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι είχαν ήδη μηνύσει τη μάρτυρα για ψευδορκία έκαναν λόγο για περίτρανη επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους. Όπως υποστήριξαν, ο Δ. Μηνούδης είχε σπεύσει κατά τη σ'υνταξη της πρώτης αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος να εξοικονομήσει υπερασπιστικά επιχειρήματα για τους δύο κατηγορούμενους, μιλώντας για συμπλοκή, η οποία ποτέ δεν έγινε.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μέλη διμοιρίας ΜΑΤ που βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Η κατάσταση έγινε έκρυθμη περίπου είκοσι λεπτά μετά τον φόνο, όταν το νέο είχε διαδοθεί. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλο. Για τους δύο κατηγορούμενους, κατέθεσε ότι πέρασαν από δίπλα τους, όχι τρέχοντας, αλλά με γοργό δρασκελισμό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=149799

...

Sad

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #879 on: April 09, 2010, 18:05:00 pm »

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται στο "στήσιμο" της έκθεση αυτοψίας και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των αστυνομικών, της μάρτυρα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου.

?

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #880 on: April 10, 2010, 14:49:55 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on April 09, 2010, 18:05:00 pm
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται στο "στήσιμο" της έκθεση αυτοψίας και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των αστυνομικών, της μάρτυρα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου.

?

ο κουγιας καταδικασε το γαλιλαιο.
2 φορές.

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ

bay bay timy.
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #881 on: May 23, 2010, 04:09:03 am »

http://www.youtube.com/watch?v=-KZH_BgL3pQ

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Καμένος

View Profile
« Reply #882 on: May 27, 2010, 09:12:01 am »

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

Εξαιρετικά πιθανό κρίνεται πλέον το να εκδωθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με το οποίο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2008, θα αφήνονται ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφού στις 6/6 λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης που προβλέπει ο νόμος.

Την επόμενη εβδομάδα λήγει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, και ως εκ τούτου οι Κορκονέας και Σαραλιώτης θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, αφού η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, δεν αναμένεται να έχει εκδοθεί ως τότε.

Το δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι ειδικοί φρουροί θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχει τεθεί κάποιος περιοριστικός όρος που θα διασφαλίζει την παρουσία τους ενώπιον του δικαστηρίου. Στην υπόθεση συνεκτιμάται και η αντίδραση που θα υπάρξει σε περίπτωση που αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μήνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, εξετάζεται να τεθεί ο όρος απαγόρευσης απομάκρυνσής τους από την πόλη όπου διεξάγεται η δίκη, την Αμφισσα, όχι μόνο για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο αλλά και για λόγους της δικής τους προσωπικής ασφάλειας.

Χθες, στο δικαστήριο της Άμφισσας προβλήθηκε το βίντεο με τους πυροβολισμούς που είχε τραβήξει αυτόπτης μάρτυρας από το μπαλκόνι της, το οποίο εμφανίζει τους δύο ειδικούς φρουρούς την ώρα που πυροβολούσαν προς την πλευρά της οδού Μεσολογγίου.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, με τον συνήγορο των κατηγορουμένων Α. Κούγια να υποστηρίζει ότι είναι «παραποιημένο», ισχυριζόμενος ότι ο θόρυβος έχει προστεθεί και πως κάποιοι «θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που εκτελέστηκε από την αστυνομία». «Ενάμιση χρόνο και δεν το προσέβαλε ποτέ» αντέτεινε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Επιπλέον, προβλήθηκαν σκηνές που είχαν καταγράψει τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να «απεικονιστεί» στα πλάνα η μαρτυρία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος Γιώργου Ραφτογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι δράστης και θύμα βρίσκονταν απέναντι ο ένας στον άλλον όταν ο πρώτος πυροβόλησε. Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, έχει αμφισβητήσει ότι στο χώρο της αυτοψίας έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις που θα έπρεπε.

Πηγές: Βήμα, Ριζοσπάστης
panos13
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #883 on: June 06, 2010, 16:50:52 pm »

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Κορκονέας - Σαραλιώτης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν στις έξι το πρωί οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν επειδή σήμερα συμπληρώθηκαν 18 μήνες από την ημερομηνία προφυλάκισής τους.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας επέβαλε στους Επαμεινώνδα Κοροκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από την Αμφισσα, διαμονή εντός της πόλης σε δηλωθείσα διεύθυνση και εμφάνισή τους στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές την ημέρα, στις 8 το πρωί και στις 10 το βράδυ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=169903
cyb3rb0ss
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

0 ΜΗΔΕΝ ZERO NULL CERO

View Profile
« Reply #884 on: June 06, 2010, 16:52:23 pm »

Ξεφτίλες...

Zwei Dinge sind unendlich: Das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. ~Albert Einstein

Never argue with stupid people,
the will drag you down to their level
and then beat you with experience.
~Mark Twain

Απλά 0! Fuck Yeah!

LinkedIn
Pages: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 65 Go Up Print
Jump to: