• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 15:56:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 15:56:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[Today at 15:13:09]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by PolarBear
[Today at 15:05:18]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[Today at 15:03:05]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[Today at 13:53:11]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by MajorTom
[Today at 11:34:38]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by okan
[July 31, 2025, 20:32:45 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:50:00 pm]

Αναβαθμολόγιση??
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:20:48 pm]

Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 20:59:44 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9987
Latest: Kwtininatheod
Stats
Total Posts: 1427624
Total Topics: 31739
Online Today: 147
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 90
Total: 112
stefpapa21
ioannisfa
chris123
PolarBear
jimalexoud
lefterish
George_RT
aris123321
georgepana9
trelonoobaki
k_tasio_
apostchris
Le ece
thomasdt
stefanos hios
kkon
johnnypap
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Macintosh (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Mac Vs PC
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Mac Vs PC  (Read 19189 times)
ZiuQ
Θαμώνας

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Mac Vs PC
« on: September 30, 2008, 04:17:08 am »

Ας μας πει κάποιος χρήστης mac κάθε πότε κάνει format και πόσο εύκολο είναι να περάσει drivers,codecs, να στήσει ένα γαμ*** home lan χωρίς να κολλάει, να μας πει κάθε πότε του κρασάρει και πόσα antivirus και firewalls έχει φορτωμένα(εγώ έχω 9-κάθε ένα κάνει άλλη δουλειά βέβαια). Τα XP μετά το πρώτο 6μηνο αρχίζουν να σαπίζουν(bitrot) και γίνονται όλο και πιο αργά. Άντε με στοργή, φροντίδα και προδέρμ να φτάσει στον ένα χρόνο αυτό το διάστημα.

Αν είναι να φτάσεις τον υπολογιστή σου στα άκρα -αφορά ούτε το 1% των χρηστών-, μάλλον θα ασχοληθείς με linux. Αν ανήκεις στο 99% που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να σερφάρει, να γράφει κανένα κείμενο, να ακούει τραγούδια και να βλέπει ταινίες γιατί να διαλέξεις XP;    (για τα vista προφανώς δεν συζητώ).  Μπορεί βέβαια να θέλεις να παίζεις παιχνίδια οπότε αλλάζει το πραγμα. Τότε να πάρεις XP.   Δεν ξέρω τι κάνουν οι mac με τα παιχνίδια... 

Δεν έχω mac αλλά εχουν 5-6 φίλοι μου. Οι 2 τελείως άσχετοι έμαθαν να το χρησιμοποιούν με άνεση μέσα σε μια εβδομάδα. Κανείς από αυτούς δεν παίζει παιχνίδια βέβαια. Όσο είχαν XP τους έκανα σίγουρα 2 φορματ το χρόνο,κυρίως λόγω ιών.

Δηλαδή με έναν mac τι δε θα μπορώ να κάνω;   Δεν βρίσκω λόγο να πάρω Windows πια...  Δεν αντέχω άλλο registry....  Sad
« Last Edit: September 30, 2008, 19:28:03 pm by akis » Logged
pmousoul
Guest
AntiMac topic
« Reply #1 on: September 30, 2008, 06:28:00 am »

Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα mac.. αλλά όταν έπαιξα με έναν σε κάποιο κατάστημα ξενέρωσα λιγάκι.

Εάν είσαι χρήστης linux, δύσκολα πας σε mac.. δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, αλλά μάλλον θα είναι εκείνη η ελευθερία κινήσεων και επιλογών που νιώθω όταν χρησιμοποιώ linux.. που δεν την παρέχει κανένα άλλο λειτουργικό!

Στο linux κάνεις ό,τι θες όπως ακριβώς το θες αρκεί να έχεις λίγη όρεξη για γνώση και πάνω απ' όλα για περιπέτεια. Smiley

Δεν υπάρχουν όρια... δεν υπάρχουν καλούπια. Οι μόνοι περιορισμοί που εισάγονται στο λειτουργικό αφορούν το υλικό σου και την φαντασία σου!!!

mendelita
Καταστραμμένος

will you be my guinea pig?

View Profile
AntiMac topic
« Reply #2 on: September 30, 2008, 11:12:15 am »

Που' σαι Finder, ο λαός ζητάει τα φώτα σου!! Cheesy Cheesy

It's impossible to kiss your own elbow.
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
AntiMac topic
« Reply #3 on: September 30, 2008, 11:19:25 am »

Quote from: ZiuQ on September 30, 2008, 04:17:08 am
Αν ανήκεις στο 99% που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να σερφάρει, να γράφει κανένα κείμενο, να ακούει τραγούδια και να βλέπει ταινίες γιατί να διαλέξεις XP;
Και τότε linux να βάλεις (Μία εύκολη διανομή). Αντί να πάρεις έναν Mac παίρνεις ένα PC με προεγκατεστημένο Linux με τις ίδιες επιδόσεις το οποίο θα σου βγει πιο φτηνά, χώρια όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα (δυνατότητα αναβάθμισης, πολύ περισσότερα διαθέσιμα προγράμματα κτλ). Ακόμα και να πάρεις τα κομμάτια και να πληρώσεις κάποιον "επαγγελματία-expert" linux-ά να στο εγκαταστήσει και να σου κάνει όλες τις συσκευές να λειτουργούν (γιατί αυτό είναι ουσιαστικά πλέον το μόνο στο οποίο δυσκολεύεται ο "άσχετος" με υπολογιστές) πάλι πιο φτηνά θα σου βγει... Άσε που πλέον η διαφορές Mac και PC σε επίπεδο hardware λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Απλά τα Mac έχουν τον "αέρα"! (Σαν να βάζουν κόντρα ας πούμε μία βαριά Mercedes με ένα φτιαγμένο 106... Το 106 κερδίζει αλλά δεν μπορεί να πουλήσει μούρη όπως η Mercedes Tongue )

ΥΓ Για τα XP δεν το συζητάμε, ο μόνος λόγος να τα βάλεις είναι για τα παιχνίδια και ορισμένα προγράμματα κλειστού κώδικα που δε τα βρίσκεις για linux... (Βέβαια αρκετά παιχνίδια πλέον μπορείς να τα κάνεις να δουλέψουν και σε Linux-υπάρχουν και PlayStation emulators!- και για τα προγράμματα κλειστού κώδικα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα open source...!)

Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
AntiMac topic
« Reply #4 on: September 30, 2008, 11:56:44 am »

Ε, τί topic είναι αυτό ρε;;; Εϊναι ιεροσυλία να τα λέτε αυτά!
Ό,τι κι αν λέτε, εσείς που δεν έχετε Mac, το γεγονός είναι είναι ένα: Το λειτουργικό αυτό είναι το καλύτερο λειτουργκό που υπάρχει σήμερα και μάλιστα μακράν.
Όσο για το Linux έχω να πώ ότι όπως όλα τα opensource λογισμικά χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνική σχεδίαση. Είναι καλό για να παίζεις αλλά όχι για να δουλεύεις με αυτό. Πρέπει να καταλάβετε ότι το Linux δεν είναι καλό, το Unix είναι καλό, το Linux είναι απλά πομπώδες!

Πάρτε και μαι φωτογραφία που λέεις συνοπτικά αυτά που εννοώ παραπάνω!

Ουδέν Σχόλιον!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
AntiMac topic
« Reply #5 on: September 30, 2008, 12:27:17 pm »

Μα και το Linux, Unix είναι!!! Και το αγαπημένο σου λειτουργικό όλο και περισσότερο  POSIX compliant γίνεται γι αυτό και προσπαθείς να μας πείσεις ότι το Unix είναι καλό ενώ το Linux είναι κακό ενώ πρόκειται για το ίδιο πρότυπο. Wink
Επίσης το hardware των mac γίνεται όλο και πιο...PC! Δηλαδή, βαδίζει γενικά προς την πρόοδο! Grin

Quote from: #KronokiD# on September 30, 2008, 11:56:44 am
Όσο για το Linux έχω να πώ ότι όπως όλα τα opensource λογισμικά χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνική σχεδίαση. Είναι καλό για να παίζεις αλλά όχι για να δουλεύεις με αυτό.

Για δες λίγο και ξαναπες μας περί ερασιτεχνικού χαρακτήρα...
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=26810.0

Επειδή τα mac τυγχάνουν να είναι τα σκυλάκια των εταιριών software...

Quote from: #KronokiD# on September 30, 2008, 11:56:44 am
Πάρτε και μαι φωτογραφία που λέεις συνοπτικά αυτά που εννοώ παραπάνω!

Από τη φωτογραφία καταλαβαίνεις ότι την έφτιαξαν για το γαμώτο. Συγκρίνει μία μονάδα hardware με ένα hardware/λειτουργικό και ένα λειτουργικό...δηλαδή πεπόνια με ντομάτες και αβοκάντο...

Η ουσία είναι ότι οι macάδες είστε μια χούφτα πορωμένοι που μειώνεστε από φυσική επιλογή γι αυτό είστε πάντα τόσο κάθετοι σ'αυτά που λέτε. Tongue Cheesy Cheesy

ΥΓ. Α και παρεπιπτόντως μιλήσατε κι οι macάδες για παπατζιλίκια και πομπώδη πράγματα ενώ 90% των πωλήσεων της Apple έχει να κάνει με τα εντυπωσιακά και στυλάτα design. Σε λίγο τα mac θα τα πουλάνε στα costa boda... Tongue
« Last Edit: September 30, 2008, 12:30:57 pm by Kenny » Logged

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
AntiMac topic
« Reply #6 on: September 30, 2008, 13:39:12 pm »

Όσο το Linux είναι Unix άλλο τόσο είναι και το Mac OSX Unix αφού και τα δύο πάνω σε Unix είναι χτισμένα με τη διαφορά οτι το Mac OSX δουλευει ενώ το Linux δε δουλεύει!
     Απορώ πώς μιλάτε αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ Mac. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 4 διαφορετικές διανομές Linux και καμία απί αυτές δεν ήταν απολύτως ok, όλο και κάτι δε δούλευε, όλο και κάτι πήγαινε στραβά! Αν δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι που να δουλεύει, μην κάνεις καν τον κόπο να ασχοληθείς!

Ουδέν Σχόλιον!
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
AntiMac topic
« Reply #7 on: September 30, 2008, 13:56:27 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 30, 2008, 13:39:12 pm
     Όσο το Linux είναι Unix άλλο τόσο είναι και το Mac OSX Unix αφού και τα δύο πάνω σε Unix είναι χτισμένα με τη διαφορά οτι το Mac OSX δουλευει ενώ το Linux δε δουλεύει!
     Απορώ πώς μιλάτε αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ Mac. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 4 διαφορετικές διανομές Linux και καμία απί αυτές δεν ήταν απολύτως ok, όλο και κάτι δε δούλευε, όλο και κάτι πήγαινε στραβά! Αν δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι που να δουλεύει, μην κάνεις καν τον κόπο να ασχοληθείς!

ρε φίλε τα παραλές!
και άλλος έχει βάλει 150000 διανομές λίνουξ και όλες δουλέψαν.
και εγώ που έχω windows δουλεύουν.
Τι να λέει; Wink

ας βάλει ο καθένας ότι του αρέσει!

στο χιουμορ ανεκδοτα είμαστε
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
AntiMac topic
« Reply #8 on: September 30, 2008, 13:56:59 pm »

Μην ξεχνάμε ότι mac=hardware+software, δηλαδή δεν υπάρχει  ελευθερία επιλογών. Άραγε θα είναι το ίδιο καλό αν το OSX πατούσε  στο hardware ενός οποιουδήποτε PC???
Ρίξτε και μια ματιά εδώ για να πιάσετε το νόημα του Linux και της ελευθερίας του.
http://www.youtube.com/watch?v=GVOnFdMf0RU

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
AntiMac topic
« Reply #9 on: September 30, 2008, 14:00:30 pm »

Quote from: alekos on September 30, 2008, 13:56:59 pm
Μην ξεχνάμε ότι mac=hardware+software, δηλαδή δεν υπάρχει  ελευθερία επιλογών. Άραγε θα είναι το ίδιο καλό αν το OSX πατούσε  στο hardware ενός οποιουδήποτε PC???
Ρίξτε και μια ματιά εδώ για να πιάσετε το νόημα του Linux και της ελευθερίας του.

το μακ ος μπαίνει σε πισι;
θέλω να κατεβάσω κάτι αυτό τον καιρο Cheesy
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
AntiMac topic
« Reply #10 on: September 30, 2008, 14:02:44 pm »

Quote from: anonymous-root on September 30, 2008, 14:00:30 pm

Άστο καλύτερα πρέπει να κάνεις παπάδες για να το περάσεις σε PC
Αν και χθες διάβαζα ότι βγήκε ένα usb stick των 70Ε που κάνει την διαδικασία αρκετά εύκολη
για όσους δεν θέλουν να παιδευτούν.

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
AntiMac topic
« Reply #11 on: September 30, 2008, 14:13:59 pm »

Προφανώς και παίζει ρόλο και αυτό. Όταν το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για το hardware τότε πως να μην δουλεύει? Πρέπει να είναι άσχετοι οι developers του για να μη δουλεύει.
Πάρτε ένα laptop της Asus με embedded Linux. Όλα ρολόι θα δουλεύουν. Πάρτε το ίδιο laptop με embedded Vista. Πάλι όλα ρολόι θα δουλεύουν.
Όταν όμως διανομές όπως το Debian καλούνται να λειτουργήσουν σε 11 διαφορετικές αρχιτεκτονικές, συμπεριελαμβανομένων και των mac, τότε αυτή είναι πραγματική πρόκληση και φυσικά δε γίνεται να δουλεύουν όλα πάντοτε ανεξαρτήτως αρχιτεκτονικής και συνδυασμού hardware. Wink

Καλά ξεφύγαμε τελείως έτσι;  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
mendelita
Καταστραμμένος

will you be my guinea pig?

View Profile
AntiMac topic
« Reply #12 on: September 30, 2008, 14:17:37 pm »

Quote from: anonymous-root on September 30, 2008, 14:00:30 pm

Το μόνο που κατάφερα να βάλω είναι το Leopard με flat image (δηλαδή το μέγεθος του partition είναι προκαθορισμένο). Κανονικό installation δεν κατάφερα. Κι έχω να πω ότι είναι πολύ αργό σε pc και έχει πρόβλημα με τον ήχο αν χρησιμοποιείς κάρτα εκτός μητρικής και δεν αναγνωρίζει ασύρματες κάρτες δικτύου (το ethernet το βρίσκει χωρίς να κάνεις τίποτα).

It's impossible to kiss your own elbow.
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
AntiMac topic
« Reply #13 on: September 30, 2008, 14:37:34 pm »

Όποιος θέλει να δώσει ένα αρκετά επιτυχημένο Mac OSX  look στα windows XP (για vista νομίζω δε δουλεύει) ας κατεβάσει το flyakite -> http://osx.portraitofakite.com/
Όλες οι απαραίτητες αλλαγές γίνονται μόνο από ένα πρόγραμμα και αντιστρέφονται μετά από uninstall του προγράμματος. Υπάρχει και η δυνατότητα για εγκατάσταση μεμονομένων features.

Το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
AntiMac topic
« Reply #14 on: September 30, 2008, 16:17:35 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 30, 2008, 13:39:12 pm
Συγκρίνεις τον υπολογιστή που έρχεται κουτί με εγκατεστημένο το λειτουργικό με έναν υπολογιστή που βάζεις από πάνω το λειτουργικό μετά... Αν πάρεις PC με προεγκατεστημένο Linux, όπως δηλαδή γίνεται με το Mac, θα δεις που όλα πετάνε! Άσε που με Linux έχεις και κάποιες επιλογές παραπάνω αν θες να βάλεις κάποια επιπλέον συσκευή ή να κάνεις αναβάθμιση..

εδιτ: τώρα πρόσεξα ότι πήγε 2η σελίδα το τοπικ και είπε τα ίδια ήδη ο Kenny Tongue

Pages: [1] 2 3 ... 9 Go Up Print
Jump to: