και ναι, αν κάνω προβολή και δεν πιάσω μπάλα, φυσικά και αν πέσεις πάνω μου θα είναι πέναλντι. Τι λέμε τώρα? όποιον πάρει ο χάρος, και αυτός ας πηδούσε?
Μου φαίνεται ότι παίζουμε με τις λέξεις. Στην επίμαχη φάση είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιταλός θέλει να πέσει και χρησιμοποιεί ως κάλυψη το σώμα του αμυντικού που βολικά έτυχε να βρίσκεται εκεί. Εξάλλου νομίζω ότι είναι γενικώς παραδεκτό πως δεν ήταν πέναλτι (είσαι να κάνουμε ένα poll για αυτό

; ).
Μου κάνει εντύπωση πως εσύ υποστηρίζεις το αντίθετο με τόσο σθένος.Εδώ όλοι λένε ότι δεν ήταν πέναλντι, ο Τουράμπαρ επιμένει... Όππως φαίνεται και σην φωτογραφία:
o Grosso πέφτει
έξυπνα στον ηδη ξαπλωμένο Neil και μπερδεύει τον ίδιο διαιτητή που θα "σφηρίξει" τον αγώνα Βραζιλία-Γαλλία--τον ισπανό Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο. Όσοι είδαμε τον αγώνα και το reply της επίμαχης φάσης, νομίζω ότι έχουμε πειστεί.

Δυστυχώς, στον χώρο του ποδοσφαίρου, μερικοί ηλίθιοι, βρίσκουν τρόπο να ξεσπάνε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, την... παντόφλα που πέφτει σπίτι από την γυναίκα τους... να βγάζουν το πόσο αγροίκοι είναι στην πραγματικότητα.
Το φαινόμενο του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο δεν είναι καινούριο και στα σίγουρα, για χάρη του... θεάματος, δεν έχουν παρθεί οι δραστικότερες των αποφάσεων για να εκλείψει...
Η αποστολή της εθνικής Γαλλίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών της, την περασμένη Τρίτη, πριν την έναρξη του ματς με την Ισπανία, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από Ισπανούς «φιλάθλους». Το αποτέλεσμα του αγώνα,
πως το είδαν, αλήθεια...;
«Φτάνοντας με το πούλμαν στο γήπεδο, μας περίμεναν φίλαθλοι που κορόιδευαν κάποιους παίκτες, παριστάνοντας... τους πίθηκους», είπε σχετικά ο Ραϊμόν Ντομενέκ, εκλέκτορας της εθνικής Γαλλίας.
Επειδή, βέβαια, οι πιτσιρικάδες παίρνουν... παράδειγμα από τους μεγάλους, στη γαλλική αποστολή γίνεται αναφορά και για τον Ισπανό ομοσπονδιακό τεχνικό, Λουίς Αραγονιές, ο οποίος, στο παρελθόν, έχει βάλει στο «στόχαστρό» του τον Τιερί Ανρί, με υποτιμητικές δηλώσεις για το χρώμα του δέρματός του.
Ο ίδιος ο Γάλλος επιθετικός, επισήμανε σχετικά: «Πολλοί άνθρωποι λένε φήμες για τον Αραγονιές... Δεν θέλω να σχολιάσω, δεν έχει αξία... Η καλύτερη απάντηση είναι η νίκη μας».
H ιστορία του Φρανκ Ριμπερί: Τα δυο πρόσωπα της μοίρας
Αν και μόλις 23 χρόνων -γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1983- έχει ζήσει τόσα πολλά. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, όταν το 1985, σε ηλικία μόλις 2 ετών, είχε σοβαρό ατύχημα. το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του συγκρούστηκε και αυτός εκτοξεύτηκε από το πίσω κάθισμα, έσπασε το παρμπρίζ και σύρθηκε στην άσφαλτο με το πρόσωπό του. Η ζωή του σημαδεύτηκε από αυτό το ατύχημα όπως και η δεξιά πλευρά του προσώπου του...
Tα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα. Στο σχολείο τον κορόιδευαν. δεν μπορούσε να το αντέξει και πήγαινε σε μια γωνία κλαίγοντας. Του άρεσε το ποδόσφαιρο, όμως στα ματς της γειτονιάς δεν τον έπαιζαν. Ζούσε τις χειρότερες μέρες της ζωής του. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, αλλά το πείσμα του ακόμα πιο μεγάλο. "Αυτή η συμπεριφορά με βοήθησε στη ζωή μου. Με έκανε πιο σκληρό. Ποτέ δεν θα κάνω πλαστική στο πρόσωπό μου. Γιατί αν κάνω θα πάψω να είμαι
49;γώ", λέει χαρακτηριστικά.
Κάκιστος μαθητής, είχε το μυαλό του μόνο στη στρογγυλή θεά. Προσπάθησε να μάθει τα μυστικά της στις ακαδημίες της Λιλ, όμως μετά από 3 χρόνια τον έδιωξαν λόγω κακών επιδόσεων στα μαθήματα.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειράς του Boulogne-sur-Mer. Στα ερασιτεχνικά του γαλλικού πρωταθλήματος έμεινε για 3 χρόνια αγωνιζόμενος επίσης στην Αλέ και την Μπρεστ. Ξαφνικά η μοίρα αποφάσισε να αλλάξει στάση απέναντί του.
Το 2004 η Μετζ του ανοίγει την πόρτα του Le Championnat. Μετά από μόλις 4 εμφανίσεις κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελπίδων της χώρας. Σε 20 αναμετρήσεις με την Μετζ πετυχαίνει 2 γκολ και αμέσως γίνεται ο αγαπημένος της εξέδρας. Πριν από ένα ματς με αντίπαλο τη Νις, ο Τύπος της πόλης έκανε το λάθος να τον αποκαλέσει "Κουασιμόδο". Στον αγώνα, ήταν ο κορυφαίος και με δικό του γκολ νίκησε η Μετζ...
Τον Ιανουάριο του 2005 η Γαλατάσαραϊ προχωράει στην απόκτησή του. Παίζει σε 14 αγώνες και κατακτά το Κύπελλο Τουρκίας. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος τον αναγκάζουν να φύγει.
Η αποχώρησή του ήταν επεισοδιακή με ανθρώπους της Γαλατά και μάνατζερ να ταξιδεύουν στη Γαλλία και να τον επισκέπτονται στο σπίτι του απειλώντας τον ότι αν δεν επιστρέψει, θα του σπάσουν το αυτοκίνητο!
Το σίριαλ έληξε με την Μαρσέιγ να τον εντάσσει στο δυναμικό της. Στην πρώτη του σεζόν με τους μαρσεγιέζους βγάζει μάτια και γίνεται ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας. Το νέο ίνδαλμα, αυτός που κάνει το κοινό να παραληρεί. Σύντομα του βρίσκουν και παρατσούκλια. Τον φωνάζουν Scarface (Σημαδεμένος) και FerraRibery (για την ταχύτητά του). Σε 35 αγώνες πετυχαίνει 6 γκολ και οδηγεί την ομάδα στον τελ
953;κό του Κυπέλλου Γαλλίας.
Οι εμφανίσεις του αναγκάζουν τον Ραιμόντ Νομενέκ να τον καλέσει στην Εθνική. Το ντεμπούτο του γίνεται στις 27 Μαϊου του 2006, στο Σταντ ντε Φρανς κόντρα στο Μεξικό. Ηταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζιντάν επί γαλλικού εδάφους. Οι τρικολόρ νικούν 1-0, ο Ζιντάν αποθεώνεται, όπως και ο Ριμπερί που χρησιμοποιείται ως αλλαγή. Εκτοτε μετράει 7 συμμετοχές και 1 γκολ, αυτό της ισοφάρισης που πέτυχε στο ματς με την Ισπανία, όπου οι τρικολόρ νίκησαν 3-1 και πέρασαν στα προημιτελικά...
"Είναι ο καλύτερος γάλλος παίκτης και ο μόνος που παίζει με καρδιά και πάθος. Δυστυχώς δεν είναι βασικός. Ομως, κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ο κόσμος τρελαίνεται", λένε οι φίλοι των πετεινών σε διάφορα forums...
Η κλήση του στην αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ, προκαλεί έκπληξη, αφού εκτός διοργάνωσης μένουν παίκτες όπως ο Λουντοβίκ Ζιουλί και ο Νικολά Ανελκά. Δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του. Γυρίζει σπίτι και το διασκεδάζει με την σύζυγό του Γουαχίμπα -αλγερινής καταγωγής, την γνωρίζει από 15 χρόνων- και την μόλις 10 μηνών κορούλα του Χιζίγια.
Σαν καλός Μουσουλμάνος, δεν πίνει αλκοόλ, αλλά του αρέσει πολύ το παραδοσιακό κους-κους. "Δεν έχω βαφτιστεί. Εχω επιλέξει για θρησκεία μου το Ισλάμ το οποίο μου δίνει δύναμη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων", λέει. Μπορεί να έχει σκληραγωγηθεί από τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, όμως έχει και ευαίσθητη πλευρά. Οποτε η κορούλα του ξεστομίζει την λέξη "μπαμπά" κλαίει. Ακόμα και όταν την ακούει από το τηλέφωνο.
Αυτή είναι η ιστορία του νέου μεγάλου αστεριού του γαλλικού ποδοσφαίρου. Του Φρανκ Ριμπερί...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον αγώνα Γερμανί
;α-Αργεντινή (30/6 18:00)...Σαβιόλα: "Μπορούμε να περάσουμε τη Γερμανία"
Αισιόδοξος για την πρόκριση της Εθνικής Αργεντινής στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Γερμανίας (30/6, 18:00GR), εμφανίζεται ο Χαβιέ Σαβιόλα. Ο μεσοεπιθετικός της Σεβίλης αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα με τα `Πάντσερ`, ωστόσο πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της `Μπιανκοσελέστε`.
"Υπολογίζω ότι οι πιθανότητες που έχουμε για να περάσουμε τη Γερμανία είναι 60%, αλλά είναι απαραίτητο να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Για να προκριθούμε, θα πρέπει να είμαστε καλοί σε όλο το παιχνίδι και να κάνουμε τα λιγότερα δυνατά λάθη", δήλωσε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε: "Η Γερμανία είναι καλή ομάδα και έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της, αλλά η συνεχής επίθεση θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Η Αργεντινή είναι φτιαγμένη για να επιτίθεται, αλλά παράλληλα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παίξουμε με την μπάλα κάτω".
Μέσι: «Η μπάλα... στο γρασίδι και όχι ψηλά»
Είναι αλήθεια ότι οι παίκτες της Αργεντινής είναι... πιο μαζεμένοι στις δηλώσεις τους σε σχέση με τους Γερμανούς, εν όψει της μεταξύ τους «μονομαχίας» για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Απέναντι στην «οικοδέσποινα», ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν έχει δώσει σαφέστατες εντολές στους παίκτες τους ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό, να μην σηκώνουν ψηλά την μπάλα και να προσπαθήσουν να... κοιμίσουν τους αντιπάλους τους.
Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι (σ.σ. πιθανότατα, θα ξεκινήσει βασικός): «Οι Γερμανοί είναι δύσκολη ομάδα για να τους νικήσεις. Διαθέτουν ισορροπία και καλή λειτουργία, τόσο στον ε
;πιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα. Πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε, κατά την άποψή μου. Να κρατήσουμε, δηλαδή, όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα την μπάλα στο γρασίδι. Είναι ψηλοί και δεν πρέπει να τους... προκαλέσουμε στον αέρα».
Καν: «Αμήχανη η σχέση μου με τον Λέμαν...»
Μπορεί η Γερμανία να πηγαίνει καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Όλιβερ Καν, όμως, δεν είναι και ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου...
«Θηρίο» στον πάγκο ο Γερμανός γκολκίπερ, βλέπει τον Γενς Λέμαν να μην είναι σταθερός και σκέφτεται ότι κάλλιστα θα μπορούσε αυτός να είναι κάτω από την εστία των «πάντσερ», όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια... Τόσο καιρό, κρατούσε το στόμα του κλειστό.
Παραμονές του αγώνα με την Αργεντινή (μην... παραμυθιάζεστε ότι το τάιμινγκ των δηλώσεων του Καν είναι τυχαίο), ο «Όλι» παραδέχτηκε τα εξής: «Δεν μπορώ να αρνηθώ πως δεν μου αρέσει να κάθομαι στον πάγκο. Είμαι πράγματι απογοητευμένος που είναι έτσι τα πράγματα, αλλά προσπαθώ να μην το δείχνω. Όσον αφορά την σχέση μου με το Λέμαν, είναι αμήχανη και η όλη κατάσταση δε σε κάνει να πίνεις μπύρες με τους συμπαίκτες σου».
Μέρκελ: «Πιστεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου...»
Την πεποίθησή της ότι η εθνική ομάδα της Γερμανίας θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, εξέφρασε με δηλώσεις της, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ.
«Η εθνική ομάδα μας έχει ενθουσιάσει πάρα πολύ μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της και μας έχει κάνει να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε το παγκόσμιο κύπελλο. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Κλίνσμαν, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», ήταν μερικές από τις δηλώσεις της ισχυρής κυρίας της Γε`
1;μανίας που βλέπει ότι τα «πάντσερ» με προπονητή τον Κλίνσμαν, θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας της Αργεντινής στα προημιτελικά της διοργάνωσης
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον αγώνα Αγγλίας-Πορτογαλίας (1/7 18:00)...ΠΑουλέτα: "Ο Ρόμπινσον, ο αδύναμος κρίκος της Αγγλίας"
Ο Πολ Ρόμπινσον είναι σύμφωνα με τον Πέδρο Παουλέτα ο αδύναμος κρίκος της Αγγλίας για την αναμέτρηση με την Πορτογαλία.
«Έχω δει τον Ρόμπινσον να κάνει πολλά λάθη, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε το Σάββατο στο Γκελσενκίρχερ. Ο πορτιέρο της Τότεναμ δεν είναι από τους καλύτερους παίκτες των Άγγλων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Είναι σημαντικό που πολλοί από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική αγωνίζονται στην Πρέμιερσιπ, γιατί μπορούν να μας δώσουν σημαντικές πληροφορίες. Αλλά ήδη γνωρίζω τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία της αγγλικής άμυνας. Δεν βλέπω να είμαστε κατώτεροι των αντιπάλων μας».
«Ψεύτικη» συνέντευξη καταγγέλλουν οι Πορτογάλοι
Οργισμένοι δηλώνουν οι παίκτες της εθνικής Πορτογαλίας, όσον αφορά μία συνέντευξη του Πέδρο Παουλέτα στην αγγλική εφημερίδα «Sun», την οποία χαρακτηρίζουν... ψεύτικη.
Στη συνέντευξη αυτή, φέρεται ο Παουλέτα να έχει πει πως ο βασικός γκολκίπερ των Άγγλων, Πολ Ρόμπινσον, είναι ο... αδύναμος κρίκος των «λιονταριών».
«Η εφημερίδα αυτή δημοσίευσε μία ψεύτικη συνέντευξη με τον Παουλέτα. Ξεκαθαρίζουμε σε όλους ότι οι παίκτες της εθνικής Πορτογαλίας δεν μιλάνε στους δημοσιογράφους, εκτός από την μικτή ζώνη και τις προκαθορισμένες συνεντεύξεις Τύπου», επισήμανε ο εκπρόσωπος των Πορτογάλων, Αλφόνσο Ντε Μέλο, τονίζοντ
945;ς παράλληλα ότι το συμβάν, έχει κάνει τους παίκτες του Σκολάρι να οργιστούν.
Μουρίνιο:«Δεν πρέπει να παίξει ο Κράουτς»
Τις συστάσεις του για την επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Πορτογαλίας, έκανε ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, που υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αγωνιστεί ο υψηλόσωμος επιθετικός, Πίτερ Κράουτς.
Ο 43χρονος Πορτογάλος προπονητής, θεωρεί πως ο στράικερ της Λίβερπουλ δε θα βοηθήσει τα «λιοντάρια», καθώς ο συμπατριώτης του αμυντικός, Ρικάρντο Καρβάλιο, που τον έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία στις αναμετρήσεις της Τσέλσι με την Λίβερπουλ, θα τον εξουδετερώσει: «Στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρικάρντο είχε καταπληκτική απόδοση. Στο πρώτο παιχνίδι, επειδή δεν αφήσαμε χώρο στη Λίβερπουλ αναγκάστηκαν να ψάχνουν τον Κράουτς. Όμως ο Καρβάλιο ήταν άψογος απέναντι σε ένα γίγαντα. Στο δεύτερο ματς, έκανε καταπληκτική παρουσία. Έκλεισε πολύ καλά τον Κράουτς, έπαιρνε σωστή απόσταση ώστε να τον αντιμετωπίσει στον αέρα και δεν έχασε καμία «αερομαχία». Ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και βοήθησε και στην ανάπτυξη της ομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας.