• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:58:48 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:58:48 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 28
Guests: 97
Total: 125
hoo2
Amalia
rafa98p
apob
st3.kt
tzortzis
mimaki
anastasis_sid
sherlock
s
tzesi
iJasonOP
spoun
Vgs
A-TheITGuy
gkatala
Roidos
mariaxalk
geoagour
Angelagfb
stefpapa21
natavhoo
elizabeth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Αθλητικά > Αθλητικές Διοργανώσεις (Moderators: Tasos Bot, tzortzis) > Μουντιάλ 2006
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ποιος θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006;;
Αγγλία - 13 (10.8%)
Αργεντινή - 39 (32.5%)
Βραζιλία - 20 (16.7%)
Γαλλία - 6 (5%)
Γερμανία - 9 (7.5%)
Ισπανία - 2 (1.7%)
Τσεχία - 3 (2.5%)
Ιταλία - 16 (13.3%)
Άλλη χώρα - 12 (10%)
Total Voters: 80

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 48 Go Down Print
Author Topic: Μουντιάλ 2006  (Read 50773 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Απ: Μουντιάλ 2006
« Reply #360 on: June 26, 2006, 12:33:17 pm »

700αρίζει το Μουντιάλ!
Ιστορική σημασία έχει ο αγώνας ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Αννόβερο για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι αυτό γιατί θα είναι ο 700ος στα 76 χρόνια «ζωής» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη. Οι «τρικολόρ» συμμετείχαν τόσο στον πρώτο χρονικά αγώνα της διοργάνωσης όσο και στον 600ό.

Τα οκτώ ιστορικά ματς:
ΑΓΩΝΑΣΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣΚΟΡ   ΦΑΣΗΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΠΟΛΗ
Νο 1 Γαλλία - Μεξικό  4-11ος Γύρος   13/7/1930Μοντεβίδεο
Νο 100Αυστρία - Ουρουγουάη   3-1Θέσεις 3-4   3/7/1954 Ζυρίχη
Νο 200Αγγλία-Ουρουγουάη  3-1Τελικός   30/71966Λονδίνο
Νο 300Δ.Γερμανία-Ολλανδία  4-22ος Γύρος   18/7/1978Κόρδοβα
Νο 400Αργεντινή-Ουρουγουάη  1-02ος Γύρος   16/6/1986Πουέμπλα
No 500Βουλγαρία-Αργεντινή  2-01ος Γύροος   30/6/1994Ντάλας
Νο 600Γαλλία-Ουρουγουάη  0-01ος Γύρος   6/6/2002Μπουσάν
Νο 700Ισπανία-Γαλλία  -2ος Γύρος   27/6/2006Αννόβερο

ΠΗΓΗ:www.sportnet.gr

www.twitter.com/apostolos1986
TT_PTOLEMAIDA
Guest
Re: Μουντιάλ 2006
« Reply #361 on: June 26, 2006, 13:17:09 pm »

Quote from: apostolos1986 on June 26, 2006, 03:47:03 am
Quote from: Megawatt on June 26, 2006, 03:41:17 am

..έτσι , για την ιστορία και για τίποτα άλλο, αφού κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για το ΝΒΑ...

ε καλά όχι και κανείς μας.... 8) 8)
ε, ναι...Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται...΄Πάντως εγώ έτσι ενδιαφέρομαι...  Wink Cheesy
_________________________________________________ ___
Για το παιχνίδι Πορτογαλία-Ολλανδία...

Σκολάρι: «Ηρωική νίκη»

Μπορεί η χαρά του για την πρόκριση να ήταν μεγάλη, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς του μετά το τέλος του ματς με την Ολλανδία, αλλά ο τεχνικός των Πορτογάλων, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, δεν ξέχασε και τα... όργια του Ιβανόφ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αήττητος σε Μουντιάλ Σκολάρι (για την ακρίβεια... 11 νίκες σε ισάριθμα ματς), επισήμανε: «Ήταν μία ηρωική νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Στα τριάμισι χρόνια που είμαι προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, ποτέ δεν τελειώσαμε ένα ματς με εννιά παίκτες. Η ΦΙΦΑ πάντα μιλούσε για το fair play, αλλά στο ματς με τους Ολλανδούς, δεν είδαμε να τηρείται τίποτα. Υπήρχαν λάθος σφυρίγματα και για τις δύο πλευρές, αλλά αυτό της αποβολής του Ντέκο, ήταν... πρόκληση. Και ειλικρινά, δεν νομίζω ότι το ματς ήταν τόσο βίαιο ώστε να δικαιολογούνται τόσες αποβολές».

Φαν Νιστελρόι: «Δεν συμφώνησα, αλλά σεβάστηκα...»

Ο μεγάλος απών από το ματς της Ολλανδίας με την Πορτογαλία, Ρουντ Φαν Νιστελρόι, μέσα σε μία σεζόν, είδε τις μετοχές του στο... ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να πέφτουν κατακόρυφα.

Βέβαια, το ότι έχει τσακωθεί τόσο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όσο και με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι...

Για τον παραγκωνισμό του από τον τεχνικό των «οράνιε», ο Φαν Νιστελρόι δεν είχε όρεξη να πει πολλά... «Είπα αυτά που ήθελα τις προηγούμενες ημέρες. Δεν συμφώνησα απόλυτα με τα όσα μου είπε ο Φαν Μπάστεν, αλλά δέχτηκα και σεβάστηκα την απόφασή του. Περίμενα την στιγμή που θα έμπαινα ως αλλαγή, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Έχουμε μιλήσει με τον Μάρκο, αλλά θα είναι μία συζήτηση που θα μείνει μεταξύ μας».

Σχετικά με το μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο, ο ψηλόσωμος Ολλανδός συνεχίζει να... ρίχνει το μπαλάκι στην Γιουνάιτεντ: «Πρέπει να βγάλω από το μυαλό μου το Παγκόσμιο Κύπελλο, να ξεκουραστώ και να σκεφτώ το μέλλον μου. Ίσως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, να διευκρινιστεί τι θα γίνει με την Γιουνάιτεντ και πόσες και ποιες είναι οι ομάδες που με θέλουν πραγματικά. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Πρέπει όμως να αποφασίσω το καλύτερο για μένα. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις, η νέα σεζόν θα με βρει στην Γιουνάιτεντ».
----------------------------------------------------------------------------------------------
Για το παιχνίδι μεταξύ Ιταλίας-Αυστραλίας (σήμερα στις 18:00)...

Λίπι: «Ποιότητα και υπομονή»

Ο Μαρτσέλο Λίπι δηλώνει πανέτοιμος για την μεγάλη μάχη μεταξύ της Ιταλίας και της Αυστραλίας, όπως και για την «αναμέτρησή» του με τον Γκους Χίντινγκ.

Ο «Πολ Νιούμαν» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου υπολογίζει τα «καγκουρό» και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τα υποτιμήσει.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση του Χίντινγκ, ότι πρόκειται για μάχη μεταξύ... Δαυίδ και Γολιάθ, ο Λίπι είπε: «Με ποιότητα στο παιχνίδι μας και υπομονή, θα κερδίσουμε. Ο κύριος Χίντινγκ χρησιμοποίησε την ίδια λογική, αυτή του αουτσάιντερ, στην Κορέα, τέσσερα χρόνια πριν. Και του πήγε καλά, γι’ αυτό και την δοκιμάζει ξανά. Αλλά όλα αυτά, λίγο μας απασχολούν εμάς».

Ενοχλημένος ο Λούκα Τόνι

Οι Ιταλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι, που ως γνωστό, πάντα πρέπει να έχουν κάτι για να ασχολούνται, είναι δυσαρεστημένοι από τις εμφανίσεις του Λούκα Τόνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εδώ που τα λέμε, τον Τζιλαρντίνο πως τον κρίνουν;

Όπως και να χει, ο Τόνι υπενθυμίζει σε όλους ότι οι εμπειρίες του από μεγάλα παιχνίδια είναι λιγοστές, επισημαίνοντας ότι κατά την ταπεινή του άποψη... δεν είναι και τόσο κακός: «Οι ιστορίες που λένε ότι δεν δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, έχουν αρχίσει να με ενοχλούν. Είμαι ακόμη ο Τόνι που ξέρατε... Ξέρω ότι ακόμη δεν έχω σκοράρει όσο θα ήθελαν οι φίλοι της ομάδας, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχω παίξει μόλις... ενάμισι παιχνίδι και δεν νομίζω ότι τα πήγα άσχημα. Δεν ξέρω αν θα παίξω εναντίον της Αυστραλίας, αλλά ούτως ή άλλως, αυτό που μετράει είναι η νίκη της Ιταλίας. Ακούω πολλά σχόλια για μένα, αλλά όσοι τα λένε, ας μην ξεχνάνε ότι δεν είχα παίξει ποτέ σε αγώνες επιπέδου Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Τσάμπιονς Λιγκ».
------------------------------------------------------------------------------------------
Περί Αγγλίας...

Κόουλ: «Η μπάλα στον Ρούνεϊ για να κάνει... μαγικά»

Ο Άσλεϊ Κόουλ, ο άνθρωπος που με την προβολή του στο σουτ του Κάρλος Τενόριο, στην αρχή του ματς της Αγγλίας με το Εκουαδόρ, έσωσε την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση, επισήμανε ότι αυτός και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του πρέπει να τροφοδοτούν περισσότερο τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριστεροπόδαρος άσος τόνισε: «Αν του δίνουμε την μπάλα, τότε θα δημιουργεί ευκαιρίες και θα σκοράρει. Είναι απλό. Όσο περισσότερες φορές του δίνουμε την μπάλα τόσο πιο πολύ θα μπορεί να κάνει τα μαγικά του. Τα πήγε καλά κόντρα στο Εκουαδόρ και μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Το να είναι μόνος του στην επίθεση είναι δύσκολο γι’ αυτόν, όμως ακόμα κι έτσι ήταν παραγωγικός».

Όσον αφορά την κάκιστη απόδοση των «λιονταριών» στο Μουντιάλ (σ.σ. αν εξαιρεθεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Σουηδία), ο Κόουλ έχει... έτοιμη την δικαιολογία: «Μέχρι στιγμής έχουμε δυσκολευτεί γιατί όλες οι ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει παίζουν πολύ κλειστά με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα. Επίσης είναι δύσκολο να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο, γιατί οι αγωνιστικοί χώροι είναι στεγνοί. Ελπίζω οι επόμενοι αντίπαλοί μας να παίξουν πιο επιθετικά και να γίνει ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι. Θα είμαστε ευτυχισμένοι με κάτι τέτοιο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Για το παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας-Πορτογαλίας (1/7 18:00)...

Ανησυχία για τις απουσίες

Μπορεί η Πορτογαλία να ξεπέρασε το εμπόδιο της Ολλανδίας (25/6, 1-0) και να φιγουράρει στα προημιτελικά του Μουντιάλ, ωστόσο μετράει απώλειες ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αγγλία (1/7, 18:00GR) για το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κοστίνια, Ντέκο που αποβλήθηκαν, αγωνιά για την κατάσταση του τραυματισμού του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ προέκυψε και νέο πρόβλημα, με τον Λουίς Φίγκο. Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας κινδυνεύει με τιμωρία από την FIFA για την ...κουτουλιά στον Βαν Μπόμελ, κάτι που διέφυγε της προσοχής του ρώσου διαιτητή, Βαλεντίν Ιβάνοφ.

Οσον αφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τραυματιστεί στον τετρακέφαλο, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις θα μπορέσει ν` αγωνιστεί στο ματς με την Αγγλία. "Εχω συνηθίσει να με κλωτσούν, αλλά έχω ενοχληθεί από το συγκεκριμένο χτύπημα. Προσπάθησα να συνεχίσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Τώρα, το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω για να δω πως θα εξελιχθεί ο τραυματισμός μου. Εχω έναν μεγάλο τραυματισμό στο μηρό και πλέον έχω αφήσει τις ελπίδες μου στα χέρια των γιατρών. Ελπίζω να ξεπεράσω το πρόβλημα γιατί θέλω πολύ να παίξω στο ματς με την Αγγλία. Θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι και όπως καταλαβαίνεται έχει ξεχωριστή σημασία για μένα γιατί στην Αγγλία παίζω τα τρία τελευταία χρόνια ", δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρα από τον τραυματισμό του Ρονάλντο, ο Σκολ
άρι "πονοκεφαλιάζει" και με τον Λουίς Φίγκο, που ενδέχεται να τιμωρηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία βάσει του video του αγώνα. "Ο Φίγκο με χτύπησε με το κεφάλι. Αυτό είναι κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη", δήλωσε μετά το ματς ο ...παθών, Μαρκ Φαν Μπόμελ και πρόσθεσε: "Δεν κατηγορώ τον Φίγκο, κατηγορώ τον διαιτητή. Επρεπε να δείξει την κόκκινη κάρτα. Ηταν ξεκάθαρο. Αυτός ο διαιτητής κατέστρεψε το παιχνίδι".

Ο προπονητής της Πορτογαλίας προσπάθησε να καλύψει τον ποδοσφαιριστή του: "Η συμπεριφορά του Φίγκο ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είχαν κάποιοι παίκτες της Ολλανδίας. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι πρέπει να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο. Ευτυχώς, που ο Λουίς Φίγκο δεν είναι ο Ιησούς Χριστός".
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #362 on: June 26, 2006, 20:47:11 pm »

Δύο... φίλοι ήρθαν απόψε από τα παλιά

Γερμανία και Αργεντινή στους "8" του Μουντιάλ. Δύο γνώριμοι από τα παλιά συναντιούνται και πάλι. Αμφότεροι θέλουν παρόμοια πράματα. Η μία να αοδείξει ότι το γερμανικό μοντέλο ποδοσφαίρου είναι και πάλι εδώ και η άλλη, ότι Αργεντινή δεν... ήταν μόνο ο Μαραντόνα.

Το πρώτο φιλτράρισμα έγινε και σε αντίθεση με αυτό που κάνουν τα κόσκινα, στην περίπτωση των δύο πρώτων αγώνων για τη φάση των "16" έφυγαν τα "ψιλά" κι όχι τα "χοντρά". Γερμανία και Αργεντινή μιμήθηκαν τους Εγγλέζους και φάνηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους, έστω κι αν οι "γκαούτσος" καθυστέρησαν κανά μισάωρο εξαιτίας των πολύ σκληρών για να... την κάνουν, Μεξικανών.

Του λόγου μου, όπως και των περισσότερων φαντάζομαι, δεν αρέσκομαι στα παιχνίδια των ομίλων. Ίσως επειδή δε μου αρέσουν τα μαθηματικά και δυσκολεύομαι με τα κομπιουτεράκια, ειδικότερα την τελευταία αγωνιστική, όταν προσπαθείς να βρεις ποιος θα προκριθεί, πόσα γκολ πρέπει να βάλει, τι αποτέλεσμα χρειάζεται από τον... απέναντι αγώνα κλπ.. Το "ένα κι ένα κάνουν δύο" είναι πιο απλό και συνάμα πιο χαρακτηριστικό.

Να, όπως στην περίπτωση της Αργεντινής. Ένα γκολ στο 10' για να ισοφαρίσει εκείνο του Μάρκες που είχε δεχθεί στο 6' κι άλλο ένα 110 λεπτά αργότερα, από το αριστερό (!) πόδι του Μάξι Ροντρίγκες και "γεια σας, χαίρεται..". Προφανώς ο Λα Βόλπε θα λέει "από αλλού το περιμένα κι από αλλού μου ήρθε", αλλά δεν πειράζει. Το Μεξικό πάλεψε και προσπάθησε. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό, κι όμως είναι τόσο σημαντικό. Διαφορετικά αν δεν προσπαθούσε, ποιος ο λόγος να βλέπουμε δάκρυα στα μάτια των Μεξικανών με το τέλος του αγώνα; Δε θα είχε αξία.

Η Αργεντινή ομολογουμένως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν και από το 6-0 επί της Σερβίας δείχνει να ζορίζεται περισσότερο (φυσικά και Ολλανδία-Μεξικό είναι επάξιοι αντίπαλοι), αλλά στο τέλος το παίρνει αυτό που θέλει. Δείχνει να πιστεύει, ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Όχι απαραίτητοι στον Κύπελλο. Άλλωστε, όταν φτάνει μια ομάδα στους τέσσερις ή ακόμη και στον τελικό, τότε τί άλλο να ζητήσει; Το ρόστερ της είναι ικανό να την πάει μακριά σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι πολλές οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να παίζουν, έχοντας την ίδια στιγμή πάνω στο χορτάρι, τρεις παίκτες της κλάσης του Ρικέλμε, του Αϊμάρ και του Μέσι;

Στην άλλη πλευρά, η Γερμανία. Μάλιστα... περίεργη ράτσα αυτοί οι Γερμανοί. Δεν ξέρω αν ο αυτό που είπε κάποτε ο Λίνεκερ ισχύει 100%, ότι δηλαδή το ποδόσφαιρο είναι να παιχνίδι όπου στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, αλλά σαφώς και οι Γερμανοί είναι ένας λαός που πάντοτε λειτουργεί με βάση το στόχο που έχει και κάνει τα πάντα για τον πετύχει. Αν αποτύχει, θα επαναπρογραμματιστεί και θα βάλει νέα πλώρη.

Στο προηγούμενο Μουντιάλ ήθελε να αποδείξει ότι είναι σε καλό δρόμο ενόψει του δικού της Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα έχει ορκιστεί, πως δεν κάλεσε 31 χώρες για να κάνουν πάρτι στο... σπίτι της, διότι πολύ απά θα κάνει τα πάντα για να καταλάβει ο κόσμος, πως το πάρτι είναι υπό την κατοχή της. Από την αρχή ως το τέλος. Τώρα, βέβαια, η Σουηδία ίσως και να ήταν εύκολη λεία για τα πεινασμένα πάντσερ του Κλίνσμαν.

Συμπέρασμα: Η Γερμανία για πρώτη φορά σε αυτό το Μουντιάλ αντιμετωπίζει ομάδα του βεληνεκούς της. Η Αργεντινή είχε και την Ολλανδία στον όμιλο, όποτε έχει πάρει γεύση από ντέρμπι παραδοσιακών δυνάμεων. Συγκεκριμένα δύο δυνάμεων, που έχουν να ανταμώσουν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990. Τότε που με το πέναλτι του Αντρέα Μπρέμε (αν και τότε συνήθιζε να τα εκτελεί ο Κλίνσμαν) είχε στείλει τη Δυτική (τότε) Γερμανία στους επτά ουρανούς.

Νωρίτερα, το 1986 η Αργεντινή είχε επικρατήσει με 3-2 της Γερμανίας και στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο. Άρα τις δύο φορές (από τις τέσσερις μαζί με το 1966 και το 1958) που συναντήθηκαν σε Μουντιάλ, κάποια το κατέκτησε. Λέτε να γίνει και τώρα το ίδιο;

Υ.Γ: Τελικά δεν είναι να δίνεις θάρρος στο... χωριάτη, γιατί θα στο κάνει το κρεβάτι τσίρκο. Ο Τουρέ λέει έχει παράπονα από τον Ολυμπιακό για τη βίζα του, για κάτι λεφτά και ούτε ξέρω τι άλλο. Σκέψου να μην τον είχε και στα όπα-όπα. Κι όπως συνηθίζουν να λένε σε αυτές τις περιπτώσεις: "Πούλα τώρα, που μπορείς". Κι όπου βρεις...

ΠΗΓΗ:www.sport24.gr

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #363 on: June 26, 2006, 20:51:27 pm »

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ! ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Πάμε πάλι:
Ιταλικό ποδόσφαιρο = Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #364 on: June 26, 2006, 20:54:38 pm »

έλα ρε... μέχρι την αποβολή μια χαρά έπαιζε η Ιταλία... μην γίνεσαι εμπαθής.

Και η αποβολή ήταν αρκετά άδικη αν το σκεφτείς.

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #365 on: June 26, 2006, 21:01:39 pm »

Εντάξει, δέχομαι ότι αποβολή ήταν άδικη! Αλλά και μέχρι τότε δεν έκανε καμιά σπουδαία εμφάνιση. Το μεγαλείο μιας ομάδας όμως φίλτατε είναι να τα παίζει όλα για όλα ακόμα και με 10 παίκτες (δικαίως ή αδίκως). Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου.
Η Ιταλία μετατρέπει τα ματς του Μουντιαλ που διακρίνονται για την δημιουργικότητα και το ποδόσφαιρο γεμάτο συγκινήσεις σε τυπικά και αυστηρώς επαγγελματικά. Δηλαδή φιλοσοφία "Ίσα-ίσα να πάρουμε την νίκη να τελειώνουμε".

Πραγματικά πολύ απογοητευτικό ποδόσφαιρο. Όχι πως η Αυστραλία έπαιξε κανένα τρομερό ποδόσφαιρο αλλά εμένα αυτή η εικόνα της Ιταλίας δεν μου κάνει για τους 8 του Μουντιαλ.

Μιλώντας για αδικία το πέναλτυ πως σου φάνηκε?

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #366 on: June 26, 2006, 21:04:24 pm »

Quote from: Verminoz on June 26, 2006, 21:01:39 pm
Μιλώντας για αδικία το πέναλτυ πως σου φάνηκε?

Kαθαρότατο... ο αμυντικός πήγε για τάκλιν και πήγε για βρούβες, ούτε μπάλα ούτε τίποτα. Απλωθηκε φαρδύς πλατύς μέσα στην περιοχή. Αν ο Γκρότσο έβαλε προσπάθεια για να σκοντάψει πάνω του, κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι αγώνισμα επίδειξεις, τουλάχιστον όχι στο μουντιά. Αν σου αρέσουν τα τσαλιμάκια πάνε να δεις τους χάρλεμ του ποδοσφαίρου. Smiley

byeeee
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #367 on: June 26, 2006, 21:09:39 pm »

Δε μ'αρέσεο ο τρόπος του παιχνιδιού της Ιταλίας...αλλά τόσα χρόνια έτσι παίζουν...κι έτσι έχουν κερδίσει τα δύο παγκόσμια....κι εγώ τους παραδέχομαι γιατί τα καταφέρνουν....

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #368 on: June 26, 2006, 21:10:50 pm »

Κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν τραβηγμένο! Ναι μεν δεν πήγε για μπάλα αλλά δεν βρήκε ούτε τον παίκτη! Ο Γκρόσσο κατέβαλε όντως προσπάθεια για να...σκοντάψει επάνω του. Δεν κατηγορώ τον Γκρόσσο, τον διαιτητή μάλλον ο οποίως πολύ πιθανόν να παραπεμφθεί στην ΦΙΦΑ για τα δύο αυτά λάθη (κάρτα και πέναλτυ)...

Όσο για τους Ιταλού, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο για επίδειξη και στο απλά ανοιχτό ποδόσφαιρο! Δες την Αργεντινή παραδείγματος χάρη! Δεν παίζει επιδεικτικά αλλά δεν παίζει και σφιχτά, αμυντικά και επαγγελματικά όπως η Ιταλία. Για αυτό,

FORZA ARGENTINA!!!

Κακούργα ύπαρξις!
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #369 on: June 26, 2006, 21:11:19 pm »

Quote from: apostolos1986 on June 26, 2006, 20:47:11 pm
Του λόγου μου, όπως και των περισσότερων φαντάζομαι, δεν αρέσκομαι στα παιχνίδια των ομίλων. Ίσως επειδή δε μου αρέσουν τα μαθηματικά και δυσκολεύομαι με τα κομπιουτεράκια, ειδικότερα την τελευταία αγωνιστική, όταν προσπαθείς να βρεις ποιος θα προκριθεί, πόσα γκολ πρέπει να βάλει, τι αποτέλεσμα χρειάζεται από τον... απέναντι αγώνα κλπ.. Το "ένα κι ένα κάνουν δύο" είναι πιο απλό και συνάμα πιο χαρακτηριστικό.
Πού να βάλεις σαυτόν τον δημοσιογράφο να σου μετατρέψει τις δραχμές σε ευρώ!!! Θα τα θαλασσώσει!
_________________________________________________ ______
Ιταλία-Αυστραλία 1-0

Επτάψυχη Ιταλία

Το ρολόι σημάδευε το 93’, Ιταλοί και Αυστραλοί ετοιμάζονταν για παράταση, όμως, ο ανεκδιήγητος κύριος Κανταλέχο, πιθανότατα δεν άντεχε άλλο τη ζέστη και αποφάσισε να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των «ατζούρι».
Δεν αποκλείεται ο Ισπανός διαιτητής να ήθελε να ρεφάρει την αστεία κόκκινη που έδωσε στον Ματεράτσι στο 50’ και έκανε δύσκολη τη ζωή των Ιταλών. Οπως και να έχει, ο Φραντσέσκο Τότι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι σε...νεκρό χρόνο και έστειλε τους επτάψυχους ατζούρι στους «8» του Μουντιάλ, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Μια πρόκριση μεγαλειώδης για την Ιταλία, καθώς άντεξε με 10 παίκτες σε ένα ματς που στράβωσε για τα καλά γι’ αυτήν. Οχι μόνο με την αποβολή, αλλά και με τις...εμπνεύσεις του Μαρσέλο Λίπι, που λίγο έλειψε να κοστίσουν. Ωστόσο, η ιταλική άμυνα παρέδωσε και πάλι μαθήματα, ο τσαμπουκάς Γκατούσο «κατάπιε» τα «καγκουρό» και ο κύριος Χίντινγκ πήρε την απάντηση, έστω και με 4 χρόνια καθυστέρηση. Τότε, που ως προπονητής της Κορέας είχε αποκλείσει στην φάση των «16» τους Ιταλούς, με την βοήθεια κάποιου τυχάρπαστου διαιτητή από το Εκουαδόρ. Αυτή τη φορά, πήγε να τον...σπρώξει ο Κανταλέχο, όμως, στο τέλος o Ισπανός τα είδε όλα μπλε.

Ιταλία : 1 Μπουφόν, 3 Γκρόσο, 5 Καναβάρο, 23 Ματεράτσι (50'), 8 Γκατούζο, 19 Ζαμπρότα, 20 Περότα, 21 Πίρλο, 7 Ντελ Πιέρο (75' 10 Τότι), 9 Τόνι (55' 6 Μπαρτζάλι), 11 Τζιλαρντίνο (45'  15 Ιακουίντα)

Αυστραλία : Σβάρτσερ 1, Νιλ 2, Μουρ 3, Κέιχιλ 4, Κούλινα 5, Γκρέλα 13, Tσίπερφιλντ 14, Γουίλκσιρ 20, Μπρεσιάνο 23, Βίντουκα 9, Στεριόφσκι 21 (81' Αλοίζι 15)

Θεατές: 46000
Διαιτητής: Λουϊς Μεντίνα Κανταλέχο
Κίτρινες κάρτες: Γκρόσο,Γκατούζο,Ζαμπρότα-Κέιχιλ,Γκρέλα,Γουίλκσιρ.
Κόκκινες κάρτες: Ματεράτσι
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tα "μετά" του αγώνα Ιταλία-Αυστραλία....

"Δικαιώθηκα εγώ κι η ομάδα"

Ο Τότι μίλησε για προσωπική δικαίωσή του στο γήπεδο, αλλά και ομαδική προσπάθεια για μια δύσκολη νίκη. Ο Μαρκ Βίντουκα αναφέρθηκε στη σκληρή πραγματικότητα για την Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο.

Φραντσέσκο Τότι (Ιταλία): "Τόσο καιρό οι κριτικές είναι εναντίον μου. Ομως, πάντα λέω ότι αποδεικνύω την αξία μου μέσα στο γήπεδο. Υποφέραμε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. Ομως, στο τέλος όλη η ομάδα κέρδισε το ματς. Η Αυστραλία ήταν πολύ δυνατή. Τώρα νομίζω ότι μπορούμε να πάμε μακριά στη διοργάνωση. Το σημαντικό γεγονός ήταν ότι κρατήσαμε την ψυχραιμία μας όταν μείναμε με 10 παίκτες".

Μαρτσέλο Λίπι (προπονητής Ιταλίας): "Είναι μια απερίγραπτη χαρά. Είμαι ενθουσιασμένος. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη καρδιά, σπουδαίο χαρακτήρα και επίσης εξαιρετική ποιότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο υποφέραμε, αφού παίζαμε με ένα παίκτη λιγότερο.  Κι όμως δώσαμε λίγο χώρο στους αντιπάλους μας. Στο τέλος ήρθε αυτή η καταπληκτική προσπάθεια του Γκροσο που έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε ένα καθαρό πέναλτι".

Γκους Χίντινκ (προπονητής Αυστραλίας): "Πάνω απ` όλα μπορούμε να έχουμε αμφιβολίες για το πέναλτι.  Είμαστε απογοητευμένοι γιατί φτάσαμε τόσο κοντά. Ομως, είμαι πολύ περήφανος γι` αυτούς τους παίκτες. Για το μόνο πράγμα που μπορούμε να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας είναι ότι δεν πετύχαμε γκολ"

Μαρκ Βίντουκα (Αυστραλία): "Νομίζω ότι σε μεγάλα διαστήματα ήμασταν καλύτεροι. Με παίκτη περισσότερο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για εμάς. Ομως, είναι πολύ σκληρό να μένεις εκτός συνέχειας με αυτό τον τρόπο".

Τιμ Κέιχιλ (Αυστραλία): "Προσπαθήσαμε να τους λυγίσουμε και σε μια τυχερή αντεπίθεση, ο Γκρόσο έπεσε στην περιοχή και του δόθηκε πέναλτι".

-Πολυτιμότερος παίκτης  της συνάντησης αναδείχθηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.
« Last Edit: June 26, 2006, 21:23:00 pm by Megawatt » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #370 on: June 26, 2006, 21:11:49 pm »

Quote from: apostolos1986 on June 26, 2006, 21:09:39 pm
Δε μ'αρέσεο ο τρόπος του παιχνιδιού της Ιταλίας...αλλά τόσα χρόνια έτσι παίζουν...κι έτσι έχουν κερδίσει τα δύο παγκόσμια....κι εγώ τους παραδέχομαι γιατί τα καταφέρνουν....

το τρίτο πώς το πήρε?

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #371 on: June 26, 2006, 21:14:44 pm »

Τουράμπαρ ελπίζω όχι με τον ίδιο βαρετό τρόπο που παίζει τώρα...

Κακούργα ύπαρξις!
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #372 on: June 26, 2006, 21:17:26 pm »

Quote from: ♪ Turambar ♪ on June 26, 2006, 21:11:49 pm
Quote from: apostolos1986 on June 26, 2006, 21:09:39 pm

το τρίτο πώς το πήρε?

ναι τα 3 ήθελα να πω....!!

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #373 on: June 26, 2006, 21:17:50 pm »

τότε το ποδόσφαιρό ήταν εξ ορισμού βαρετό.

Έβλεπες 7 παίχτες σκαλωμένους στην ίδια θέση λες και είναι σουμπούτεο και ο ένας που έτρεχε κατά το μισό που τρέχει σήμερα ο Κατσουράνης, να γίνεται ο ήρωας.

Δεν αντέχονται τα παλιά παιχνίδια και πείτε ότι θέλεται, και ας μπαίναν 40 γκολ σε κάθε ματς

byeeee
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #374 on: June 26, 2006, 21:21:51 pm »

Quote from: ♪ Turambar ♪ on June 26, 2006, 21:17:50 pm
τότε το ποδόσφαιρό ήταν εξ ορισμού βαρετό.

Έβλεπες 7 παίχτες σκαλωμένους στην ίδια θέση λες και είναι σουμπούτεο και ο ένας που έτρεχε κατά το μισό που τρέχει σήμερα ο Κατσουράνης, να γίνεται ο ήρωας.

Δεν αντέχονται τα παλιά παιχνίδια και πείτε ότι θέλεται, και ας μπαίναν 40 γκολ σε κάθε ματς

clap clap

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 48 Go Up Print
Jump to: