• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:26:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:26:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 125
Total: 159
Yamal
lasef
nasos
Saint_GR
Mr Watson
Loudis1
eed
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΚΚΕ-Επιστροφή στον Ιωσήφ Στάλιν...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΚΚΕ-Επιστροφή στον Ιωσήφ Στάλιν...  (Read 24411 times)
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
Re: ΚΚΕ-Επιστροφή στον Ιωσήφ Στάλιν...
« Reply #15 on: September 02, 2008, 16:43:37 pm »

Quote from: Social_waste on September 02, 2008, 16:28:15 pm
Quote from: promitheas on September 02, 2008, 16:19:25 pm

Και απο την άλλη που το κακό, το να ζεις σε μια σοσιαλιστική οικονομία και αν εσύ υποστηρίζεις τον καπιταλισμό, να μπείς φυλακή?
Για μένα δεν ειναι κακό, και απο την άλλη επιβάλλεται, αν δεν συμμορφωθείς και συνεχίζεις να διαδίδεις φιλοκαπιταλιστικές ιδεολογίες να μπεις κατα την άποψή μου φυλακή. Ποιος είσαι εσύ που θέλεις και επιβάλεις την καπιταλιστική οικονομία?? Αν το κάνεις συνειδητά δεν έισαι παρα ένας τυχοδιώκτης καιροσκόπος που θέλεις να πλουτίσεις εις βάρος του λαού. Γιατι δεν ύπαρχει πουθένα πλουτος σε λίγα χέρια αν δεν φύγει πλούτος απο τα πολλά χέρια.

Ειναι τόσο εξωφρενικό και εξοργιστικό να φωνάζεις για καπιταλισμό σε μία σοσιαλιστική κοινωνία όσο είναι σήμερα θα είναι εξωφρενικό να υποστηρίξεις την δουλοκτητική οικονομία ή τα βασιλικά καθεστώτα στις σημερινές συνθήκες.
αρεσκεσαι να γελοιοποιεισαι?

ρε χαιβάνι που θα με πεις οτι γελοιοποιούμαι, μπορείς σήμερα να βγείς και να προώθήσεις ιδέες, απόψεις, πολιτική κατέυθυνση πανω στον δουλοκτητισμό ή στην βασιλεία???
παράνομο θα σε βγάλουν την ίδια στιγμή! Νομίζεις ότι μακριά είναι εκείνες οι εποχές οπου υποστηρίζονταν τα παραπάνω?? τον προηγούμενο αιώνα καταργήθηκε το εμπόριο ανθρώπων. Η ψήφος στις γυναίκες ήρθε στην Ελλάδα το 56. Βγές και υποστήριξε σήμερα να μήν ψηφίζουν οι γυναίκες!!! Να δούμε που θα καταλήξεις..
Το οτι εσύ και εγώ δεν ζήσαμε τον Σοσιαλισμό, αρκει για να καταλάβουμε πόσο αντίθετο, όπως τα παραπάνω, είναι να υποστηρίζεις τον καπιταλισμό μεσα στο σοσιαλιστικό σύστημα?
Ηθελα να ήξερα τι σκατά έχετε στο κεφάλι σας μερικοί!!!!

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #16 on: September 02, 2008, 16:45:00 pm »

Quote from: promitheas on September 02, 2008, 15:29:37 pm
με βούρδουλα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη προυποθέτει συμμετοχή και συλλογική προσπάθεια όλου του λαού. Και ένας λαός αν δεν ευημέρει και δεν συμμετέχει όλοπλευρα στην διακύβέρνηση της χώρας και επιπλέον τρέμει ένα απολυταρχικό καθεστώς,δεν μπορεί να κάνει ούτε ρούπι ανάπτυξης.

Αυτα, για να μην νομίζει κανείς οτι ο σοβιετικός λαός δοκίμαζε χούντες. "Χούντα" δοκίμαζαν τα διάφορα κοράκια και ύαινες που θέλαν να πλουτίσουν εις βάρος του σοβιετικού λαού.
Και πράγματι το 90-91 κάνανε το οριστικό τους πάρτι.

Οσο αφορά την δική μας 7ετία και πάλι είσαι παραπλανεμένος απο τον κάθε ένα αριστερα και δεξία που λεει οτι η χούντα έκανε δρόμους. Τη καραμέλα και αυτή!!!  Δεν χορτασατε τις προπαγάνδες τον Λαμπράκιδων και Μπομπολέων??  Ετσι για δείγμα... το ΄72 ο πληθωρισμός είχε φτάσει το 27%!!!!  Φούλ "ανάπτυξη" είχει μόνο το κατασκευαστικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο. Ετσι δεν μετριεται όμως η ανάπτυξη....!!! 

promitheas, άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις??? Είπα εγώ ότι η χούντα έκανε δρόμους και έργα??? Είπα ότι κάποιοι το λένε ως γελοίο επιχείρημα υπέρ της χούντας! Διάβαζε λίγο προσεκτικότερα...

Κι αν κάτι έχει καταντήσει καραμέλα είναι αυτό:

Quote from: promitheas on September 02, 2008, 15:19:15 pm
" ...πηρε τη Ρωσια με ξύλινα αλετρια και την παρέδωσε με πυρηνικά όπλα..."
Είναι το μόνο σοβαρό θετικό που μπορείτε να βρείτε.
Πότε θα σταματήσετε να στρουθοκαμηλίζετε και να πιπιλίζετε τις κλασσικές δικαιολογίες περί κριτικής και βελτίωσης? Στις άλλες χούντες/δικτατορίες/καταπιέσεις φωνάζετε, γκαρίζετε, αντιδράτε (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνετε) αλλά ντρέπεστε να κάνετε αναλόγως για τη μαμά ΕΣΣΔ...

Αν θες να μάθεις ποιος έζησε χούντα μην βλέπεις μόνο αυτούς των οποίων η ζωή βελτιώθηκε. Πάνε να ρωτήσεις έναν Ουκρανό από τα γκούλαγκ, κανά Ρώσσο από τα καταναγκαστικά έργα, κανένα Τσέχο που ξύπνησε και βρήκε τα Σοβιετικά τανκς έξω από την πόρτα του σπιτιού του, κάνενα Ούγγρο του '56. Αν το σύστημα δεν είναι δίκαιο για όλους δεν είναι δίκαιο για κανέναν! Διαφωνείς? Wink

Ανοίξτε τα μάτια σας και κάντε αυτοκριτική, στο παρελθόν και στο παρόν σας αλλιώς δεν έχετε μέλλον...

Και απο την άλλη που το κακό, το να ζεις σε μια σοσιαλιστική οικονομία και αν εσύ υποστηρίζεις τον καπιταλισμό, να μπείς φυλακή?
Για μένα δεν ειναι κακό, και απο την άλλη επιβάλλεται, αν δεν συμμορφωθείς και συνεχίζεις να διαδίδεις φιλοκαπιταλιστικές ιδεολογίες να μπεις κατα την άποψή μου φυλακή. Ποιος είσαι εσύ που θέλεις και επιβάλεις την καπιταλιστική οικονομία?? Αν το κάνεις συνειδητά δεν έισαι παρα ένας τυχοδιώκτης καιροσκόπος που θέλεις να πλουτίσεις εις βάρος του λαού. Γιατι δεν ύπαρχει πουθένα πλουτος σε λίγα χέρια αν δεν φύγει πλούτος απο τα πολλά χέρια.

Αυτά είναι! Grin Grin Grin Grin

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
aliakmwn
Guest
« Reply #17 on: September 02, 2008, 16:45:26 pm »

Δηλαδη για να καταλαβω, μονο οι ζωες των αφεντικων λαμβανονται ως ανθρωπινες? Οι ζωες των εργατων ειναι αναλωσιμες?
Δε με λες ρε smo, θα σε πειραζε πολυ εαν οι εργοδοτες που παρουσιαζονται στα παρακατω 2 αρθρα στελνονταν σε στρατοπεδα εργασιας ή στη φυλακη?

1) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΡΟΖΑΛΙ» - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η εργοδοσία απέλυσε έγκυο εργαζόμενη

Αλλο ένα κρούσμα που κουρελιάζει στην κυριολεξία την κυβερνητική δημαγωγία περί μέτρων για τη δήθεν προστασία της μητρότητας
Οι απειλές του τύπου «ή ρίχνεις το παιδί ή φεύγεις από τη δουλειά» έγιναν πράξη και η εργοδοσία των καταστημάτων «Ροζαλί» στη Ζάκυνθο απέλυσε τελικά με εξώδικη καταγγελία την έγκυο εργαζόμενη Αλκηστη Μανωλοπούλου, η οποία δούλευε στο κατάστημα από το Δεκέμβρη του 2007.
Πρόκειται για μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στη μητρότητα από την πλευρά της εργοδοσίας, που έρχεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να κουρελιάσει τις δημαγωγικές κορόνες της κυβέρνησης περί δήθεν «μέτρων προστασίας της μητρότητας» και άλλα παρόμοια. Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στους τόπους δουλειάς δε χωράνε τα εργατικά δικαιώματα και πως η μητρότητα αποτελεί λόγο απόλυσης για την εργαζόμενη που θέλει να κάνει οικογένεια.
Η εργοδοσία, φοβούμενη προφανώς τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα της απόλυσης εγκύου -μετά και τις συλλήψεις τεσσάρων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ την περασμένη Κυριακή - φρόντισε χτες να κρατήσει κλειστό το κατάστημα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία συνέλαβε τους Τάκη Στρούζα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), Διονύση Κλάδη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του ΕΚΖ, Διονύση Καλαμαρά, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Νίκο Αρβανιτάκη, συνδικαλιστή, την ώρα που έγραφαν συνθήματα όπως «Η δίωξη της μητρότητας από τα καταστήματα "Ροζαλί" δε θα περάσει».
Σαν κοινοί εγκληματίες, οι συνδικαλιστές οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, για να αφεθούν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, κάτω από την πίεση της συγκέντρωσης που σχημάτισαν άμεσα οι εργαζόμενοι του νησιού έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Σήμερα, η απολυμένη εργαζόμενη μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οπως καταγγέλλουν, εκτός από τις συνεχείς απειλές και πιέσεις για παραίτηση, η εργοδοσία είχε προχωρήσει και σε σειρά καταπατήσεων των δικαιωμάτων της. Συγκεκριμένα, της χρωστάει δεδουλευμένα, καθώς ενώ δουλεύει για έξι μέρες πληρώνεται για πέντε, η σύμβασή της δεν υπογράφηκε τη μέρα που προσλήφθηκε, αλλά δύο μήνες αργότερα και φυσικά της χρωστάει αρκετά ένσημα.

Επίθεση με παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας απόλυση ή βάναυση συμπεριφορά σε βάρος εγκύου εργαζόμενης από την πλευρά της εργοδοσίας. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Μόλις τον περασμένο Μάρτη, ο Ομιλος του «Ιατρικού Αθηνών» απέλυσε έγκυο νοσηλεύτρια, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω της εγκυμοσύνης της. Η άμεση παρέμβαση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών οδήγησε στην απαναπρόσληψή της.
- Τον Οκτώβρη του 2006, με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, προκειμένου να μην ξαναπροσλάβει νεαρή έγκυο εκπαιδευτικό, ζήτησε πιστοποιητικό γιατρού που να βεβαιώνει ότι η σύλληψη του παιδιού της έγινε την περίοδο που δούλευε στο φροντιστήριό του την προηγούμενη χρονιά! Ο στόχος της εργοδοσίας ήταν σαφής: Σε περίπτωση που η εκπαιδευτικός δεν αποδείκνυε ότι έμεινε έγκυος ενώ εργαζόταν ήδη στο εν λόγω φροντιστήριο, τότε ο εργοδότης θα μπορούσε να μην την προσλάβει ξανά τη νέα διδακτική χρονιά που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες. Κι αυτό γιατί η σύμβαση που υπογράφει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΙΕΛΕ) με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) προβλέπει για τις έγκυες εργαζόμενες ότι είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψή τους στο φροντιστήριο που δούλευαν την περίοδο που συνέλαβαν.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/8/2008&id=10026&pageNo=15&direction=1

2) «'Η το "ρίχνεις" ή απολύεσαι»...

Ξεκίνησα να εργάζομαι στο εμπορικό κατάστημα "Ροζαλί" με την ειδικότητα της πωλήτριας στις 20/9/2007. Από τις 20/9/2007 έως την 1/12/2007 εργαζόμουν χωρίς να έχει γίνει αναγγελία πρόσληψης. Από την 1/12/2007 που έγινε η πρόσληψή μου και μετά εργαζόμουν ως επιδοτούμενη εργαζόμενη και η εργοδότης μου έπαιρνε επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ. Για όλο το διάστημα που εργάστηκα από τις 20/9/2007 μέχρι και την 11/8/2008, αμειβόμουν με 600 ευρώ το μήνα χωρίς να εφαρμόζεται η οικεία ΣΣΕ. Επίσης έπαιρνα ρεπό μόνο τις Κυριακές παρά το ότι έπρεπε να δουλεύω 5ήμερο και δεν πληρωνόμουν για την 6η μέρα που εργαζόμουν. Εγώ από την πλευρά μου συνέχιζα να εργάζομαι γιατί είχα ανάγκη ακόμα και αυτό το κουτσουρεμένο μεροκάματο.
πό τη στιγμή που ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, το Μάιο του 2008, άρχισαν επιπλέον προβλήματα με την εργοδότριά μου, άλλα και με τους γονείς της οι οποίοι διατηρούν άλλα τρία καταστήματα και στα οποία παράνομα με απασχολούσαν κατά τη διάρκεια του 8ωρου μου, όπου με χρειαζόντουσαν. Οταν είπα στη μητέρα της εργοδότριάς μου ότι είμαι έγκυος μου απάντησε "ή ρίχνεις το παιδί ή φεύγεις από τη δουλειά". Στη συνέχεια ακολούθησαν πιέσεις από την εργοδότριά μου, αλλά και τη μητέρα της, για να αναγκαστώ να φύγω από μόνη μου. Μου έλεγαν να καθαρίζω συνέχεια τα τζάμια, μου ανέθεταν δουλειές μέσα στην αποθήκη στην οποία υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και με κράταγαν εκεί 3-4 ώρες, με προσέβαλαν μπροστά στους πελάτες λέγοντας: "Η Ταϊλενδεζούλα που ήρθε να φάει ψωμί εδώ πέρα, τους φέρνουμε εδώ και σηκώνουν και κεφάλι". Μου έλεγαν γιατί πήγα και γκαστρώθηκα 19 χρονών.
τη συνέχεια, τον Ιούνιο, η μητέρα της εργοδότριάς μου πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να με πιέσει ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι δεν μπορώ να παίρνω άδειες όποτε θέλω, είχα λείψει 3 απογεύματα, έχοντας ειδοποιήσει την εργοδότριά μου, γιατί είχα πάθει κνίδωση και μου χορηγούσαν κορτιζόνη στο Νοσοκομείο. Μετά από όλα αυτά αναγκάστηκα να απευθυνθώ στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου. Στις 3/7/2008 έγινε συνάντηση του Σωματείου με την εργοδοσία. Από την επόμενη κιόλας ημέρα οι πιέσεις αυξήθηκαν, λέγοντάς μου ότι "μου έφερες εδώ τους εργατοπατέρες".
τις 12/7/2008 η εργοδότριά μου αρνήθηκε να μου δώσει ολιγόωρη άδεια για ιατρικές εξετάσεις, λόγω προβλήματος που προέκυψε με την εγκυμοσύνη μου, παρόλο που της εξήγησα ότι αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα, που βεβαίωσε και ο γιατρός κατά την επίσκεψή μου. Οταν επέστρεψα στην εργασία μου (αφού για να επισκεφτώ το γιατρό έλειψα στο διάστημα του διαλείμματος μου επιπλέον 20 λεπτά) η μητέρα της εργοδότριας μου, μου είπε: "Δεν είναι εδώ μαγαζί σου να κάνεις ό,τι θέλεις" και με έσπρωξε βίαια. Την Πέμπτη 7/8/2008 επιστρέφοντας από την κανονική μου άδεια ο πατέρας της εργοδότριάς μου με έδιωξε, δε με άφησε να εργαστώ. Στις 11/8/2008 θυροκολλήθηκε στο σπίτι μου καταγγελία της Σύμβασης Εργασίας από την πλευρά της εργοδότριας μου, την οποία δεν αποδέχομαι».
Από την καταγγελία της Αλκηστης Μανωλοπούλου, απολυμένης εγκύου, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ζακύνθου.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/8/2008&id=10049&pageNo=12&direction=1

smo
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

aoum

View Profile
« Reply #18 on: September 02, 2008, 16:55:40 pm »

Καλα ειστε και οι δυο για χοντρα γελια ωρες ωρες (αλιακμων και προμηθεα λεω)

φιλε αλιακμων (που εχεις παραπονεθει που σε λεω "φιλο"  αλλα ειμαι φασιστας και το συνεχιζω Grin)

αν ειχες τη διαθεση να διαβασεις αυτα που εγραψα θα εβλεπες οτι ειπα πως δεν συμφωνω στην προοδο (τεχνολογικη κλπ) αν ειναι να τη μετραμε σε ανθρωπινες ζωες και μαλιστα με τετοιο τρομερο τροπο (οπως επι σταλιν και χιτλερ) τωρα αυτο που εγραψες τι να πω ειναι το λιγοτερο ασχετο , εκτος αν εννοεις φυλακη την ηλεκτρικη καρεκλα τοτε και παλι συγγνωμη αλλα ναι διαφωνω αλλιως φυλακη αλαδωτη.

oblivion
thrilikos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

ΘΥΡΑ 7:ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ

View Profile WWW
« Reply #19 on: September 02, 2008, 17:02:12 pm »

Quote from: Kenny on September 02, 2008, 16:45:00 pm

Ανοίξτε τα μάτια σας και κάντε αυτοκριτική, στο παρελθόν και στο παρόν σας αλλιώς δεν έχετε μέλλον...

Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν έχουν μέλλον...Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΑΡΣΕΝΙΚΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙΣ
nikolayev
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #20 on: September 02, 2008, 17:04:38 pm »

Quote from: Kenny on November 13, 1973, 13:58:30 pm

Αν θες να μάθεις ποιος έζησε χούντα μην βλέπεις μόνο αυτούς των οποίων η ζωή βελτιώθηκε. Πάνε να ρωτήσεις έναν Ουκρανό από τα γκούλαγκ, κανά Ρώσσο από τα καταναγκαστικά έργα, κανένα Τσέχο που ξύπνησε και βρήκε τα Σοβιετικά τανκς έξω από την πόρτα του σπιτιού του, κάνενα Ούγγρο του '56. Αν το σύστημα δεν είναι δίκαιο για όλους δεν είναι δίκαιο για κανέναν! Διαφωνείς? Wink

και εσύ τράβα να ανοίξεις κανα βιβλίο να μάθεις και την αντίθετη άποψη εκτός από τις διάφορες καπιταλοκαραμελες που πιπιλίζεις εδω μεσα, μπας και μαθεις τι σημαινει ταξικη πάλη γιατι διαφορετικα οχι εμεις, οχι εσυ αλλα κανενας μας δεν εχει μελλον εκτος απο τους βγενοπουλους, τους γιακουματους και τη καθε φανη παλλη....
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: September 02, 2008, 17:06:31 pm »

Πλάκωσε το ιππικό  Grin
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: September 02, 2008, 17:08:16 pm »

Quote from: Kenny on September 02, 2008, 16:45:00 pm
Quote from: promitheas on September 02, 2008, 15:29:37 pm
με βούρδουλα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη προυποθέτει συμμετοχή και συλλογική προσπάθεια όλου του λαού. Και ένας λαός αν δεν ευημέρει και δεν συμμετέχει όλοπλευρα στην διακύβέρνηση της χώρας και επιπλέον τρέμει ένα απολυταρχικό καθεστώς,δεν μπορεί να κάνει ούτε ρούπι ανάπτυξης.

Αυτα, για να μην νομίζει κανείς οτι ο σοβιετικός λαός δοκίμαζε χούντες. "Χούντα" δοκίμαζαν τα διάφορα κοράκια και ύαινες που θέλαν να πλουτίσουν εις βάρος του σοβιετικού λαού.
Και πράγματι το 90-91 κάνανε το οριστικό τους πάρτι.

Οσο αφορά την δική μας 7ετία και πάλι είσαι παραπλανεμένος απο τον κάθε ένα αριστερα και δεξία που λεει οτι η χούντα έκανε δρόμους. Τη καραμέλα και αυτή!!!  Δεν χορτασατε τις προπαγάνδες τον Λαμπράκιδων και Μπομπολέων??  Ετσι για δείγμα... το ΄72 ο πληθωρισμός είχε φτάσει το 27%!!!!  Φούλ "ανάπτυξη" είχει μόνο το κατασκευαστικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο. Ετσι δεν μετριεται όμως η ανάπτυξη....!!! 

promitheas, άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις??? Είπα εγώ ότι η χούντα έκανε δρόμους και έργα??? Είπα ότι κάποιοι το λένε ως γελοίο επιχείρημα υπέρ της χούντας! Διάβαζε λίγο προσεκτικότερα...

Κι αν κάτι έχει καταντήσει καραμέλα είναι αυτό:

Quote from: promitheas on September 02, 2008, 15:19:15 pm
" ...πηρε τη Ρωσια με ξύλινα αλετρια και την παρέδωσε με πυρηνικά όπλα..."
Είναι το μόνο σοβαρό θετικό που μπορείτε να βρείτε.
Πότε θα σταματήσετε να στρουθοκαμηλίζετε και να πιπιλίζετε τις κλασσικές δικαιολογίες περί κριτικής και βελτίωσης? Στις άλλες χούντες/δικτατορίες/καταπιέσεις φωνάζετε, γκαρίζετε, αντιδράτε (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνετε) αλλά ντρέπεστε να κάνετε αναλόγως για τη μαμά ΕΣΣΔ...

Αυτά είναι! Grin Grin Grin Grin

ενα πράγμα, για να βάλω το πολύπαθο μυαλουδάκι σου στη θέση του.

Δεν υπάρχει δημοκρατία! Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει τουλάχιστον έτσι όπως την νομίζουν μερικοί μπερδεμένοι χαζοκουλτουριάριδες (...ναι ναι για αυτους λέω).
Η ανθρώπινη Ιστορία χαρακκτηρίζεται απο την διαίρεσή της σε τάξεις. Επομένως υπάρχει μόνο η θέληση ή η υποταγή της μίας τάξης στην άλλη (ή αλλιώς δικτακτορία).
Σήμερα βασιλέυει η Αστική τάξη και έχει επιβάλλει την Αστική Δικτακτορία (μην μπερδέυεσαι που μερικοί το ονομάζουν δημοκρατία, έχουν σκοπιμότητα γι΄αυτό).
Εμείς θέλουμε την Δικτακτορία του Προλεταριάτου!!  Δεν μιλάμε για καμία "δημοκρατία".

Απο την άλλη, αν θέλεις, η πραγματική Δημοκρατία, υπάρχει μόνο μέσα στην Δικτακτορία του Προλεταριάτου, δηλαδή απο την επιβολή της θέλησης του λαού, της εργατικής τάξης αλλίως, στην αστική τάξη.

Δίαβασε και κανέναν κλασσικό! Μην διαβάζεις μόνο το βήμα!!! Grin

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #23 on: September 02, 2008, 17:08:52 pm »

Πλάκωσε και μάλιστα με επιχειρήματα!!! Grin

Κακούργα ύπαρξις!
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #24 on: September 02, 2008, 17:09:23 pm »

Για μένα δεν ειναι κακό, και απο την άλλη επιβάλλεται, αν δεν συμμορφωθείς και συνεχίζεις να διαδίδεις φιλοκαπιταλιστικές ιδεολογίες να μπεις κατα την άποψή μου φυλακή. Ποιος είσαι εσύ που θέλεις και επιβάλεις την καπιταλιστική οικονομία??

Αυτό στο χωριό μου το λένε ποινικοποίηση της άποψης. Έχεις-δεν έχεις δίκιο, αν ξεκινάς από τέτοια βάση στην ιδεολογία σου...

Δεύτερον, οι δικές μου "γνώσεις" είναι ότι επί Σοβιετικής Ένωσης (και μάλιστα στα τελευταία της) η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια ήταν σε αξιοζήλευτα υψηλό επίπεδο. Τα πυρηνικά όπλα μου είναι εντελώς αδιάφορα -αλλιώς θα το έγραφα αλλά τέλος πάντων...Μας έχουν ζαλίσει για την καταπίεση (δεκτόν) και τα επιστημονικά επιτεύγματα (επίσης δεκτόν)

(σ.σ. Τα εισαγωγικά στις γνώσεις είναι επειδή είναι περιορισμένες. Τουλάχιστον όμως είναι έγκυρες)

ΥΓ. Υπάρχουν και κάποιοι μαλάκες που πιστεύουν ακόμα στη Δημοκρατία και την προσπάθεια επίτευξης της. Κι αυτοί στη φυλακή;
« Last Edit: September 02, 2008, 17:11:38 pm by Doctor_Doctor » Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
thrilikos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

ΘΥΡΑ 7:ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ

View Profile WWW
« Reply #25 on: September 02, 2008, 17:13:59 pm »

Πω πω πάθος και ζήλο τα κομμουνιστοσοβιετάκια στους ηλεκτρολόγους....Μας έχετε γα...ζώσει με τις ιδεολογίες σας...

ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΑΡΣΕΝΙΚΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙΣ
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: September 02, 2008, 17:15:13 pm »

τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...

Μακάρι, ο Θεός να το έδινε, την δριμύτητα αυτή να την έδειχες με τόσο ζήλο και άλλου. Να τα έχωνες και σε κανένα Ιμπεριαλιστικό κράτος και όλη του την ματωμένη Ιστορία του δεν θα ήταν κακό!!!

Ζήτω οι πορτοκαλή επαναστάσεις!!!!!! Grin Grin Grin Grin Grin

promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: September 02, 2008, 17:22:33 pm »

ΥΓ. Υπάρχουν και κάποιοι μαλάκες που πιστεύουν ακόμα στη Δημοκρατία και την προσπάθεια επίτευξης της. Κι αυτοί στη φυλακή;

οχι, στα ψυχιατρεία, ή όχι λάθος μου... στα νηπιαγωγεία..

Η  Δημοκρατία θα γεννηθέι για πρώτη φορά στην Ανθρωπότητα όταν πέσουν οι τάξεις. ...στην Αυγή του Κομμουνισμού..

Μέχρι τότε πρέπει να άνεβουμε πολλά σκαλοπάτια.. όπως τις επαναστάσεις, τις εθνικοποιήσεις, το σοσιαλιστικό κράτος, την δικτακτορία του προλεταριάτου, την πάταξη των λύκων που εποφθαλμιούν και άλλα...

Νικησαν μια φορά οι λύκοι και τα τρωκτικά... δευτερη να μην υπάρξει... Smiley

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #28 on: September 02, 2008, 17:24:21 pm »

Quote from: promitheas on September 02, 2008, 17:15:13 pm

τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...

Μακάρι, ο Θεός να το έδινε, την δριμύτητα αυτή να την έδειχες με τόσο ζήλο και άλλου. Να τα έχωνες και σε κανένα Ιμπεριαλιστικό κράτος και όλη του την ματωμένη Ιστορία του δεν θα ήταν κακό!!!

Ζήτω οι πορτοκαλή επαναστάσεις!!!!!! Grin Grin Grin Grin Grin

Και φυσικά απάντηση δεν έλαβα....

Μη φοβάσαι και την δριμύτητά μου τη δείχνω κι αλλού. Εσύ δε θες να το βλέπεις γιατί νομίζεις πως όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι καπιταλιστής ή φασίστας.

Αυτό όμως μου χάλασε το στομάχι πιο πολύ κι από ωμό ψάρι που έφαγα χθες....

Κακούργα ύπαρξις!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #29 on: September 02, 2008, 17:35:13 pm »

Φοβάμαι τη μέρα που αυτά τα παιδιά θα αναλάβουν τις τύχες αυτού του ιστορικού κόμματος..

.. τουλάχιστον οι παλιοί έχουν ζήσει πολλά, έχουν εμπειρίες και κριτική σκέψη.

Πλέον χωρίς παιδεία, όπως ακριβώς μας έχτισε η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, έρχονται παιδιά, όπως έμαθαν να παπαγαλίζουν την ιστορία στο σχολείο, να παπαγαλίσουν τις θέσεις 10 σκληροπυρηνικών της Κ.Ε..

Είστε θύματα του ίδιου του συστήματος που νομίζετε ότι αντιπαλεύετε..

και το χειρότερο απ' όλα

είναι ότι δε το έχετε καν υποψιαστεί.

(και δε βγάζω την ουρά μου απ' έξω επειδή μιλάω στο 2ο πληθυντικό, το κάνω επειδή δε συντάσσομαι στην προκειμένη περίπτωση με αυτές τις θέσεις)
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Up Print
Jump to: