• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:58:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:58:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 49
Guests: 112
Total: 161
Apostolos adam
Nikos_313
aurora
bilbo
marf10
DJ Stefzia
valentini
mdimitrig
elias_farhood
chriskazakos
mavrhs
athichatz
lelenia
dimitrisblioumis
Kv
tasos gourd
evitzv
Ioannakoliou
aachmet
ArsenD
babis.o.sougias
msandr
Ted Kaczynski
nikosmonov
Kwst@ss_
meni
Nicotre
thegreekbaron
difis
Filpan10
nmpampal
evangeliaap
Stathiss
xeniam
dimimpou
jimalexoud
Haralampos
folas
kvas
Notac
Polychronia K
Farmakis Aggelos
gbes
petrchat
theodoridoueu
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις  (Read 7775 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις
« Reply #30 on: September 21, 2008, 11:49:43 am »

Quote from: Guybrush on September 21, 2008, 11:42:17 am
Και διαφωνώ με τον Καραμαζόβ, στο ότι "μας εκδικήθηκαν" οι καθηγητές.
Είχαν το περιθώριο ναι, αλλά μπροστά σε μία κατάσταση μη συνεννόησης, έκαναν αυτό που τους υποχρέωνε ο νόμος και παπαλα. Για εμένα ήταν μάλλον η καλύτερη (πιο έντιμη, ίσως) στιγμή τους σε όλο αυτό που έγινε.

Πρόσεξε όμως , Guybrush: εκείνη την ώρα στη ΓΣ και με το νόμο μόλις ψηφισμένο, κανείς δε μίλαγε για την εφαρμογή του. Οσοι καθηγητες στηριζαν να χαθούν οι εξεταστικες μίλαγαν για την "σωστη εκπαιδευτική διαδικασία", άλλοι για θέματα "ταξης" ("ολο αυτη τη δουλειά θα κάνουμε ρε παιδιά?") και τελος μια καθηγήτρια κατηγόρησε τους φοιτητές οτι δε βλέπουν το νοημα της εξεταστικής και οτι "τη βλέπουν σα 'ρουλέτα' για να περνάνε μαθηματα".

Κανείς δε μίλησε για νόμο εκείνη την ώρα, μόνο ο Μαργαρης ίσως. Υπήρχαν και καθηγητες που δεν ηθελαν να χαθουν οι εξεταστικές ή τουλάχιστον να γίνει +1. Αυτοί δε τον έβλεπαν το νομο?

Και δεν λεω οτι "μας εκδικήθηκαν". Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό όλων και να ξερω τα κίνητρα του καθενος. Μπορεί και απολύτως κανεις να μην ειχε αυτη την προθεση. Σου λέω ποιά αίσθηση έμεινε.

pmousoul
Guest
« Reply #31 on: September 21, 2008, 11:57:47 am »

Η συμμετοχή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ασχέτως την τακτική.

Η τακτική ήταν σίγουρο ότι θα μας έβγαινε σε κακό.. αλλά αυτό ζήτησε το σώμα στην ΓΣ φοιτητών και αυτό θα ζητούσαν οι εκπροσώποι.. και δεν μιλάω εκ των υστέρων. Είχαμε μαζευτεί στην 3 για το θα ζητήσουμε (πριν την ΓΣ φοιτητών νομίζω) και ακουγόταν μόνο η πρόταση να τα ζητήσουμε όλα.. ήμουν εκεί και είπα ότι είναι λάθος.. και έδωσα και το παράδειγμα του φυσικού που είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο το 2006 και έχασαν εξεταστική!

Το θέμα είναι να συνεννοηθείς με τους καθηγητές έχοντας κοινό σημείο αναφοράς το γεγονός ότι χάθηκε πολύς χρόνος και όχι ότι τα θέλουμε όλα σαν να μην συνέβη τίποτα.. σαν να μην πέρασε μια μέρα που λέει και το άσμα!

Εγώ δεν είχα το κουράγιο να μιλήσω στην ΓΣ τμήματος και να στηρίξω αυτήν την πρόταση **.. γιατί είναι σαν να επιβάλλω κάτι στους καθηγητές ακόμα μία φορά (μετά την κατάληψη) χωρίς η κουβέντα μας να είναι σε κλίμα συνεννόησης.. δεν γίνεται να απαιτείς με αυτόν τον τρόπο - αν δεν το κατανοείται μπείτε και λίγο στην θέση των καθηγητών..

**(παρόλο που ο Μάργαρης έδινε τον λόγο αβέρτα σε όποιον ήθελε να προτείνει κάτι μπας και μας ξελασπώσει λίγο Grin - το ξέρω ότι μερικοί θα πουν το ένα και το άλλο για τον Μάργαρη, εγώ αυτό κατάλαβα - αυτό θα πω!)
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: September 21, 2008, 12:02:31 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 21, 2008, 11:49:43 am
Και δεν λεω οτι "μας εκδικήθηκαν". Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό όλων και να ξερω τα κίνητρα του καθενος. Μπορεί και απολύτως κανεις να μην ειχε αυτη την προθεση. Σου λέω ποιά αίσθηση έμεινε.  
Ναι, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ για την αίσθηση μιλάω.

Quote from: Karaμazoβ on September 21, 2008, 11:49:43 am
Και διαφωνώ με τον Καραμαζόβ, στο ότι "μας εκδικήθηκαν" οι καθηγητές.
Είχαν το περιθώριο ναι, αλλά μπροστά σε μία κατάσταση μη συνεννόησης, έκαναν αυτό που τους υποχρέωνε ο νόμος και παπαλα. Για εμένα ήταν μάλλον η καλύτερη (πιο έντιμη, ίσως) στιγμή τους σε όλο αυτό που έγινε.

Πρόσεξε όμως , Guybrush: εκείνη την ώρα στη ΓΣ και με το νόμο μόλις ψηφισμένο, κανείς δε μίλαγε για την εφαρμογή του. Οσοι καθηγητες στηριζαν να χαθούν οι εξεταστικες μίλαγαν για την "σωστη εκπαιδευτική διαδικασία", άλλοι για θέματα "ταξης" ("ολο αυτη τη δουλειά θα κάνουμε ρε παιδιά?") και τελος μια καθηγήτρια κατηγόρησε τους φοιτητές οτι δε βλέπουν το νοημα της εξεταστικής και οτι "τη βλέπουν σα 'ρουλέτα' για να περνάνε μαθηματα".

Κανείς δε μίλησε για νόμο εκείνη την ώρα, μόνο ο Μαργαρης ίσως. Υπήρχαν και καθηγητες που δεν ηθελαν να χαθουν οι εξεταστικές ή τουλάχιστον να γίνει +1. Αυτοί δε τον έβλεπαν το νομο?
Δε μιλάω για τον καινούριο νόμο απαραίτητα. Μιλάω για το ότι κανείς δεν τους υποχρέωνε να κάνουν μάθημα/εξεταστική μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν καλυμμένοι "νομικά", αν θες. Για εμένα και ηθικά, ΜΟΝΟ σε αυτή την περίπτωση, δεν ήταν μεμπτό αυτό που έκαναν. Αν για κάτι δε θα μου άρεσε η άρνησή τους, αυτό θα ήταν η γενικότερη στάση αποστασιοποίησης σε όλη την περίοδο των καταλήψεων.

Παρεπιπτόντως, αν θυμάμαι ανοίξαμε 2 εβδομάδες αργότερα από τους περισσότερους και μία από τους πιο σκληροπυρηνικούς. Μέχρι και σκληρά τμήματα, πχ Μηχανολόγοι Πάτρας, άνοιξαν πριν από εμάς.
pmousoul
Guest
« Reply #33 on: September 21, 2008, 12:06:41 pm »

Quote from: ngine13 on September 21, 2008, 11:24:07 am
Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 11:20:07 am
   Ρε παιδιά!!! Πάλι τα ίδια επιχειρήματα;;;
   Εννοείται ότι αυτά που λέω τώρα τα έλεγα και επί κατάληψης! Μια χαρά συμμετείχα. Και ήμουν εκεί στο ανεξάρτητο πλαίσιο Κουφογιάννη και το ψήφησα στις 11 η ώρα το βράδυ και είδα και πώς συκοφάντησαν τα παιδιά ότι ήταν τάχα κρυφο-ΔΑΠ και άλλες μαλακίες! Τότε ήταν που τα σιχάθηκα όλα!
    Αν σταματούσε τότε η κατάληψη δεν θα είχε τίποτα χαθεί, αλλά μπορεί η λογική να τα βγάλει πέρα με το σύστημα;

Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα η λογική.. αν την στηρίξουμε όπως πρέπει.

Δεν υπάρχει θέμα συστήματος... αλλά συμμετοχής.
τσούκου, το σύστημα όπως είναι διαμορφωμένο, ευνουχίζει τη συμμετοχή.
Και αυτό το βίωσαν και όσοι ήταν υπέρ της κατάληψης και τη στήριζαν ενεργά στη δεύτερη περίοδό της και όσοι ήταν(ήμαστε) κατά. Για να υπάρξει συμμετοχή σε ο,τιδήποτε πρέπει να υπάρχει η πεποίθηση του εφικτού του στόχου. Δεν αρκεί μόνο η διάθεση.

Αν δεν κατανοήσουμε ότι το σύστημα διαμορφώνεται από εμάς σε όλη μας την ζωή θα κυνηγάμε το φάντασμα του συστήματος, το οποίο τελικά ορίζεται από την εκούσια μη συμμετοχή. Και είναι κρίμα..

Υ.Γ. : Δεν θέλω να πω περισσότερα.. μία συμβουλή μονάχα - μιλήστε εκ των προτέρων, ίσως να εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Το να μιλήσετε όμως προϋποθέτει συμμετοχή.
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #34 on: September 21, 2008, 12:25:09 pm »

Quote from: ngine13 on September 21, 2008, 12:06:41 pm
Αν δεν κατανοήσουμε ότι το σύστημα διαμορφώνεται από εμάς σε όλη μας την ζωή θα κυνηγάμε το φάντασμα του συστήματος, το οποίο τελικά ορίζεται από την εκούσια μη συμμετοχή. Και είναι κρίμα..

Υ.Γ. : Δεν θέλω να πω περισσότερα.. μία συμβουλή μονάχα - μιλήστε εκ των προτέρων, ίσως να εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Το να μιλήσετε όμως προϋποθέτει συμμετοχή.
Το φάντασμα πλανάται και δε θα σταματήσει να πλανάται. Η παγιωμένη κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά τη μαζική συμμετοχή, ίσα ίσα έγινε αφόρητα πληκτική.
Ας μη θεοποιούμε τη συμμετοχή σαν γιατροσόφι που θα έρθει και θα τα αλλάξει όλα.
Χρειάζεται να φέρει άποψη, σύγκρουση, απόρριψη και αποδοχή καθ'ότι είναι μόνο το μέσον(και όχι το μοναδικό) για να αλλάξει μία κατάσταση που θέλει ένα πανεπιστήμιο σε διάλυση εκ των έσω. Και πάνω απ'όλα χρειάζεται να μην είναι εικονική.

διάβασμα τώρα
pmousoul
Guest
« Reply #35 on: September 21, 2008, 12:30:33 pm »

Quote from: Guybrush on September 21, 2008, 12:25:09 pm
Quote from: ngine13 on September 21, 2008, 12:06:41 pm

Το φάντασμα πλανάται και δε θα σταματήσει να πλανάται. Η παγιωμένη κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά τη μαζική συμμετοχή, ίσα ίσα έγινε αφόρητα πληκτική.
Ας μη θεοποιούμε τη συμμετοχή σαν γιατροσόφι που θα έρθει και θα τα αλλάξει όλα.
Χρειάζεται να φέρει άποψη, σύγκρουση, απόρριψη και αποδοχή καθ'ότι είναι μόνο το μέσον(και όχι το μοναδικό) για να αλλάξει μία κατάσταση που θέλει ένα πανεπιστήμιο σε διάλυση εκ των έσω. Και πάνω απ'όλα χρειάζεται να μην είναι εικονική.

διάβασμα τώρα

Ζητάς πάρα πολλά πράγματα για να γίνουν σε 5 χρόνια.. έχει άλλους που το παλεύουν εδώ και 20 και 30 μην σου πω... χρόνια.

Χωρίς συμμετοχή δεν έχεις ούτε άποψη, ούτε σύγκρουση, ούτε απόρριψη ούτε και αποδοχή.. Δεν έχει τύχει φαίνεται να ακούσεις κανένα καθηγητή να λέει στον άλλο καθηγητή.. καλά ρε ασχολείσαι ακόμα?

διάβασμα it is . -
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: September 21, 2008, 14:07:19 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 11:03:05 am
Η κατάληψη ήταν το χειρότερο πράγμα που συνέβη σε αυτό πανεπιστήμιο! Σχεδόν το κατέστρεψε ολοκληρωτικά γιατί συνεχίστηκε πολύ πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε.
       Καταστράφηκαν οι σπουδές μας και παρόλα αυτά καποιοι συνεχίζουν να το αρνούνται πεισματικά αυτό! Να πώ ότι με ξαφνιάζει; Καθόλου δε με ξαφνιάζει!

Και για έμενα, αλλά όχι γιατί έγινε, αλλά γιατί το έχασα.

Δεν καταστράφηκε τίποτα, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ενάντια σε αυτή τη θέση. Καταστράφηκε μόνο αν ήθελες να καταστραφεί και ήσουν στην απ' έξω, όποια πλευρά και αν υποστήριζες.

Να μαντέψω ότι δεν ξαφνιάζεσαι και πολύ στη ζωή σου ε?

Quote from: Guybrush on September 21, 2008, 12:02:31 pm
Δε μιλάω για τον καινούριο νόμο απαραίτητα. Μιλάω για το ότι κανείς δεν τους υποχρέωνε να κάνουν μάθημα/εξεταστική μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν καλυμμένοι "νομικά", αν θες. Για εμένα και ηθικά, ΜΟΝΟ σε αυτή την περίπτωση, δεν ήταν μεμπτό αυτό που έκαναν. Αν για κάτι δε θα μου άρεσε η άρνησή τους, αυτό θα ήταν η γενικότερη στάση αποστασιοποίησης σε όλη την περίοδο των καταλήψεων.

Aπό όσο ξέρω, και μέχρι ενός σημείου, ας με διορθώσει κάποιος που τα έζησε από μέσα, οι καθηγητές κάναν απεργία παράλληλα με εμάς. Άρα ούτε νομικά, πόσο μάλλον "ηθικά" ήταν καλυμμένοι.

pay close attention
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: September 21, 2008, 14:30:36 pm »

Ναι,κάναν απεργία...

Παράλληλα όμως σπάγανε καθημερινά αλυσίδες που είχαν μπει για να απαγορευθεί η είσοδος στο 9ώροφο,μέχρι και από ανεμόσκαλες(!!!!) ανέβαιναν στα γραφεία τους.....Εν τω μεταξύ τους διώχναμε κάθε μέρα αλλά την επόμενη πάλι  μπαίναν μέσα.....Όταν τους χτυπούσαμε τις πόρτες κάνανε πως δεν ακούγανε για να μην τους βγάλουμε έξω και άλλα τέτοια.....

Γενικότερα δλδ κάνανε τον νίντζα για να βγάλουν λεφτά από τα πολύτιμα ερευνητικά τους προγραμματάκια και μετά μας είπανε ότι "Ναι,βάζω τις διακοπές μου πάνω από τα πτυχία των φοιτητών"

Τα συμπεράσματα δικά σας,εγώ έχω βαρεθεί να κράζω....

YARRRRRRRRRRRRRR
(Stalin)^2
Guest
« Reply #38 on: September 21, 2008, 14:44:01 pm »

Quote from: Godhatesusall on September 21, 2008, 14:30:36 pm
Ναι,κάναν απεργία...

Παράλληλα όμως σπάγανε καθημερινά αλυσίδες που είχαν μπει για να απαγορευθεί η είσοδος στο 9ώροφο,μέχρι και από ανεμόσκαλες(!!!!) ανέβαιναν στα γραφεία τους.....Εν τω μεταξύ τους διώχναμε κάθε μέρα αλλά την επόμενη πάλι  μπαίναν μέσα.....Όταν τους χτυπούσαμε τις πόρτες κάνανε πως δεν ακούγανε για να μην τους βγάλουμε έξω και άλλα τέτοια.....

Γενικότερα δλδ κάνανε τον νίντζα για να βγάλουν λεφτά από τα πολύτιμα ερευνητικά τους προγραμματάκια και μετά μας είπανε ότι "Ναι,βάζω τις διακοπές μου πάνω από τα πτυχία των φοιτητών"

Τα συμπεράσματα δικά σας,εγώ έχω βαρεθεί να κράζω....

Bakunin νομίζω πως δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε εδώ μέσα αυτό...Εντάξει εγώ το ξεκίνησα - ένα σχόλιο σε κάποιο ποστ - αλλά πραγματικά το φόρουμ δεν κάνει γι αυτές τις δουλειές..Είναι για να ρωτάς καμιά απορία στα μαθήματα, να γελάς με καμιά αστεία εικόνα, να κατεβάσεις κανένα μπινελίκι για την Ηρακλάρα, αλλά μέχρις εκεί...
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #39 on: September 21, 2008, 15:04:49 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on September 21, 2008, 14:07:19 pm
Η κατάληψη ήταν το χειρότερο πράγμα που συνέβη σε αυτό πανεπιστήμιο! Σχεδόν το κατέστρεψε ολοκληρωτικά γιατί συνεχίστηκε πολύ πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε.
       Καταστράφηκαν οι σπουδές μας και παρόλα αυτά καποιοι συνεχίζουν να το αρνούνται πεισματικά αυτό! Να πώ ότι με ξαφνιάζει; Καθόλου δε με ξαφνιάζει!

Δεν καταστράφηκε τίποτα, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ενάντια σε αυτή τη θέση. Καταστράφηκε μόνο αν ήθελες να καταστραφεί και ήσουν στην απ' έξω, όποια πλευρά και αν υποστήριζες.

Υποτίθεται ότι μου τη λες τώρα;
    Τα λαμπρά παραδείγματα που επικαλείσαι είναι μόνο οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο μέσος όρος των φοιτητών θα αποφοιτήσει αργότερα, θα έχει χαμηλότερους βαθμούς και θα μάθει λιγότερα κι όλα αυτά λόγω της βλακείας να συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού! Εννοείται πως κάποιοι θα επιβιώσουν, αυτό δε σημαίνει πως δεν έγινε τίποτα αν σταματήσει για ένα χρόνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ουδέν Σχόλιον!
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #40 on: September 21, 2008, 15:17:01 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 15:04:49 pm

Τα λαμπρά παραδείγματα που επικαλείσαι είναι μόνο οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο μέσος όρος των φοιτητών θα αποφοιτήσει αργότερα, θα έχει χαμηλότερους βαθμούς και θα μάθει λιγότερα κι όλα αυτά λόγω της βλακείας να συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού! Εννοείται πως κάποιοι θα επιβιώσουν, αυτό δε σημαίνει πως δεν έγινε τίποτα αν σταματήσει για ένα χρόνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Lets take it argument by argument on this one.

Ο μεσος ορος θα αποφοιτησει αργοτερα λες.

Baybe yes, maybe not. Οι νεοι που θα κωλοβαρουσαν ετσι κι αλλιως στα δυο πρωτα χρονια απλα κωλοβαρεσαν σε διαστημα που δε γινονταν καν μαθηματα, αρα δεν μπηκαν καν στο κλιμα, hence ο κορεσμος ηρθε νομοτελειακα και διαβασαν στην πορεια. Οι πιο μεγαλοι απλα ηξεραν το προγραμμα τους και και δεν πτοηθηκαν και θα βγαλουν τη σχολη στα ιδια χρονια, παρολο το χαμενο διαστημα.

Ισοπεδωση, see what i did there?

Λες θα εχουν χαμηλοτερους βαθμους.

Η γη ειναι τετραγωνη.

Λες θα εχουν μαθει λιγοτερα.

Η μηπως ειναι τριγωνικη?

Δωσμου τα επιχειρηματα σου με λιγα λογια για να δουμε που κανουμε λαθος

a_

232[/right
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #41 on: September 21, 2008, 15:42:15 pm »

Έλα, άδικο δεν έχει. Εγώ π.χ. βγήκα εντελώς εκτός ρυθμού, έχασα τον οίστρο μου στο διάβασμα και έκανα όχι 1 αλλά 3 εξεταστικές για να ξαναμπώ στο πνεύμα.. Χώρια δηλαδή ότι για μένα δε λέει τίποτα το πόσες φορές θα δώσω ένα μάθημα, θέλω 3 διακριτές εξεταστικές περιόδους για να μπορέσω να περάσω π.χ. 12 μαθήματα και μου είναι αδύνατον να το κάνω σε μία.

Τώρα μπορεί να φταίω εγώ, αλλά έτσι είμαι, και οι καταλήψεις σε αυτόν τον τομέα μου κόστισαν αφού θα έπαιρνα πτυχίο 1 χρόνο νωρίτερα (δλδ πιθανώς θα είχα ήδη πτυχίο). Και δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Από κει και πέρα, εγώ κέρδισα με άλλους τρόπους μέσα στις καταλήψεις, αν κάποιος δε το έκανε, τότε προφανώς μιλάμε για χαμένο χρόνο.

All in all, αν ξαναγυρνούσα το χρόνο πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές αλλά θα πάλευα περισσότερο αυτά τα οποία πίστευα όπως τις πιο στοχευμένες καταλήψεις, μόνο όταν είναι μαζικοποιημένες και σε πιο ευέλικτα χρονικά πλαίσια.
« Last Edit: September 21, 2008, 15:44:53 pm by Furious Angel » Logged
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #42 on: September 21, 2008, 15:43:35 pm »

Έχω βαρεθεί να αποδεικνλυω ότι δεν ειμαι ελέφαντας σε αυτό το φόρουμ. Δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω.

Ουδέν Σχόλιον!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #43 on: September 21, 2008, 15:49:32 pm »

Quote from: Guybrush on September 21, 2008, 12:02:31 pm

Aπό όσο ξέρω, και μέχρι ενός σημείου, ας με διορθώσει κάποιος που τα έζησε από μέσα, οι καθηγητές κάναν απεργία παράλληλα με εμάς. Άρα ούτε νομικά, πόσο μάλλον "ηθικά" ήταν καλυμμένοι.

Νομίζω οτι ειναι καλό να ξαναδιαβαστούν αυτά που έγραψε ο ngine13...

Quote from: ngine13 on September 21, 2008, 11:57:47 am
Η συμμετοχή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ασχέτως την τακτική.

Η τακτική ήταν σίγουρο ότι θα μας έβγαινε σε κακό.. αλλά αυτό ζήτησε το σώμα στην ΓΣ φοιτητών και αυτό θα ζητούσαν οι εκπροσώποι.. και δεν μιλάω εκ των υστέρων. Είχαμε μαζευτεί στην 3 για το θα ζητήσουμε (πριν την ΓΣ φοιτητών νομίζω) και ακουγόταν μόνο η πρόταση να τα ζητήσουμε όλα.. ήμουν εκεί και είπα ότι είναι λάθος.. και έδωσα και το παράδειγμα του φυσικού που είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο το 2006 και έχασαν εξεταστική!

Το θέμα είναι να συνεννοηθείς με τους καθηγητές έχοντας κοινό σημείο αναφοράς το γεγονός ότι χάθηκε πολύς χρόνος και όχι ότι τα θέλουμε όλα σαν να μην συνέβη τίποτα.. σαν να μην πέρασε μια μέρα που λέει και το άσμα!

Εγώ δεν είχα το κουράγιο να μιλήσω στην ΓΣ τμήματος και να στηρίξω αυτήν την πρόταση **.. γιατί είναι σαν να επιβάλλω κάτι στους καθηγητές ακόμα μία φορά (μετά την κατάληψη) χωρίς η κουβέντα μας να είναι σε κλίμα συνεννόησης.. δεν γίνεται να απαιτείς με αυτόν τον τρόπο - αν δεν το κατανοείται μπείτε και λίγο στην θέση των καθηγητών..

**(παρόλο που ο Μάργαρης έδινε τον λόγο αβέρτα σε όποιον ήθελε να προτείνει κάτι μπας και μας ξελασπώσει λίγο Grin - το ξέρω ότι μερικοί θα πουν το ένα και το άλλο για τον Μάργαρη, εγώ αυτό κατάλαβα - αυτό θα πω!)

Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #44 on: September 21, 2008, 15:50:37 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 15:04:49 pm

Βρήκες εξιλαστηριο θυμα τις καταληψεις αλλά δεν κάνεις νύξη για το πόσο δυσκόλεψε η σχολή, τα μαθηματα και οι εξεταστικές και γιατί γίνεται αυτό.. Ποιος σου είπε ότι οι σπουδες, η δουλεια σου και η ζωή σου θα έχουν πάντα την εξασφαλισμένη ρουτίνα τους? Κάποιοι αγωνίζονται, συνελθε.. Ή κανε κάτι, γίνε παρακρατικός ή κάτι τέτοιο, αλλά μη γκρινιάζεις...
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: