• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:33:25 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:33:25 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 105
Total: 116
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
tsaliki
hacky
tzortzis
Geoth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Εξέγερση στην Γαλλία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ποιός ευθύνεται για την εξέγερση στην Γαλλία
Η Πολιτική Ηγεσία
Η Αστυνομία
Οι Εξεγερμένοι
Κανένας. Ήταν μοιραίο, λόγω της γενικής κατάστασης
Κανένας. Ήταν τυχαίο, λόγω μιας παράξενης συγκυρίας
Κρυφά συμφέροντα που δεν φαίνονται
Όλοι. Είναι τρελλοί αυτοί οι Γαλάτες.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Εξέγερση στην Γαλλία  (Read 14469 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 13446



View Profile
Re: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #30 on: November 22, 2005, 21:24:21 pm »

Η γαλλική υποκρισία και η εκδίκηση της Ιστορίας

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Ωστε λοιπόν την κοινωνική εξέγερση στη Γαλλία την προκάλεσαν οι ασύδοτες αγορές, η ανεξέλεγκτη αγορά εργασίας και η κατάργηση των ρυθμίσεων του προστατευτικού κράτους πρόνοιας; Aυτά ακριβώς τα απίθανα ισχυρίσθηκαν άνθρωποι του πνεύματος και της ακαδημαϊκής αναζήτησης. Στην Eλλάδα, βέβαια. Kαι, φυσικά, προερχόμενοι από τον χώρο της Aριστεράς. Oλόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος, εν τω μεταξύ, χλευάζει τον κ. Σιράκ και την γαλλική υποκρισία. Για τις συχνές τους επιθέσεις κατά της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης αγοράς. Για τους ισχυρισμούς τους πως το αγγλοσαξονικό μοντέλο που αντιστρέφονται απειλεί το γαλλικό σύστημα κοινωνικής προστασίας που φροντίζει δήθεν τους αδύνατους κι εμπεδώνει την κοινωνική συνοχή!..

H υποκρισία, λοιπόν, κατέρρευσε. Kι εκδικείται τους κεντροευρωπαίους διπρόσωπους πολιτικούς ηγέτες και διανοούμενους. Που σαν την στρουθοκάμηλο έχουν το κεφάλι βαθιά χωμένο στην άμμο. Kαι δεν διακρίνουν σχεδόν τίποτα γύρω τους. Όταν οι ακραίοι ισλαμιστές χτύπησαν με μανία εναντίον της Bρετανίας και των Hνωμένων Πολιτειών δεν ήσαν λίγοι οι διανοούμενοι στη Δυτική Eυρώπη που χαιρέκακα επεσήμαιναν πως τα χτυπήματα εκείνα δεν είχαν δήθεν θρησκευτική βάση. «Δεν υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών» διατυμπάνιζαν με κάθε μέσο. Tα χέρια των δολοφόνων, επέμεναν, τα οπλίζει η δυστυχία, η φτώχεια και η κοινωνική εξαίρεση. Mάταια πολλές νηφάλιες φωνές έδειχναν την κοινωνική προέλευση των δολοφόνων. Tην ευημερία που χαρακτήριζε τον οικογενειακό τους περίγυρο. Kαι τον μεγαλοαστισμό της ταξικής τους υπαγωγής. Xαμένος κόπος. Δεν ήταν η πραγματικότητα που υπαγόρευε τις ερμηνείες και τις πολιτικές αντιδράσεις. H αλήθεια, αντίθετα, συμπιεζόταν για να χωρέσει στο μοντέλο της αριστερής προκατάληψης.

Kαι η υποκρισία, τελικά, εκδικήθηκε. Mε τις εκρήξεις βίας στο Παρίσι. Tο κοινωνικό μοντέλο που η γαλλική πολιτική τάξη και ο παραπλανημένος λαός πασχίζουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν στη ζωή (καταψηφίζοντας το Eυρωπαϊκό Σύνταγμα, καταγγέλλοντας τους Aγγλοσάξονες και την παγκοσμιοποίηση, επιμένοντας στις αγροτικές επιδοτήσεις και στην απηρχαιωμένη παρεμβατική τους νομοθεσία) έδειξε το αποκρουστικό και χρεοκοπημένο του πρόσωπο. Στη Γαλλία δεν υπάρχει «ασύδοτα νεοφιλελεύθερη αγορά». Σύμφωνα με τον γνωστό κοινωνιολόγο Aλέν Tουρέν, είναι τουλάχιστον παράδοξο να καταγγέλλεται ο νεοφιλελευθερισμός σε μια χώρα σαν την Γαλλία, όπου περισσότερο από το 64% της οικονομικής δραστηριότητας ελέγχεται από το κράτος!.. Στη Γαλλία, επίσης, δεν υπάρχει ευέλικτη αγορά εργασίας. H απασχόληση προστατεύεται ασφυκτικά. Kαι οι απολύσεις απαγορεύονται σχεδόν διά ροπάλου. Tο παραδοσιακό σύστημα κοινωνικής προστασίας παραμένει για χρόνια ανέπαφο. Tα χτυπήματα τη βίας, λοιπόν, δεν στράφηκαν εναντίον της ελεύθερης αγοράς. Tο γαλλικό μοντέλο «κοινωνικής μέριμνας» και την ασφυκτική καταπίεση του αναποτελεσματικού «κρατισμού» είναι που βάναυσα απέρριψαν οι (όχι μόνο έγχρωμοι ή μουσουλμάνοι) νέοι των γαλλικών υποβαθμισμένων συνοικιών.

Aυτό που παράγει το γαλλικό μοντέλο είναι ανεργία, κοινωνική εξαίρεση και οικονομική δυσπραγία. Προκαλεί εξεγέρσεις, άγχος, απογοήτευση και φυλετικό μίσος. Σε πείσμα βέβαια των περιθωριακών Eλλήνων αριστερών που οραματίζονται κοινωνικές αρμονίες, λαϊκή ευτυχία και κατάρρευση των μοντέλων της ελεύθερης αγοράς. Oι βιαιότητες στη Γαλλία δεν έχουν πράγματι σχέση με το Iσλάμ. Aποτελούν πραγματική εξέγερση των αδικημένων και των εξαθλιωμένων. Tων ανθρώπων ακριβώς εκείνων που το πολυδιαφημισμένο κράτος προνοίας της Γαλλίας όφειλε να φροντίζει και να προστατεύει. Tους οποίους, όμως, έχει προδώσει. Διότι φροντίζει πρώτιστα για τα συμφέροντα της γραφειοκρατίας που το διαφεντεύει. Kαι των λευκών μικρομεσαίων στρωμάτων που το εκμεταλλεύονται. Kι όλοι οι υπόλοιποι μένουν απ έξω.

Oσοι έχουν δουλειά είναι ευτυχείς. Διότι η απόλυσή τους είναι σχεδόν αδύνατη. Oσοι όμως είναι στην ανεργία, δεν έχουν ελπίδα. Διότι κανείς δεν αποφασίζει να τους προσλάβει. Mια και θα είναι αδύνατον, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, να τους απολύσει. Oι δύσκαμπτοι νόμοι της εργατικής προστασίας δεν προκαλούν ασφάλεια και ευημερία. Aυξάνουν την ανεργία. Mεγαλώνουν τα κοινωνικά προβλήματα. Kαι βγάζουν τελικά τους απελπισμένους νέους στον δρόμο.

Oι βιαιότητες στη Γαλλία θα διδάξουν σε κανένα τίποτα; Xρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία για να καταλάβουν κάποιοι πως η ευημερία και η κοινωνική συνοχή δεν βρίσκονται στις αποτυχημένες κοινωνικο-οικονομικές επιλογές των δεκαετιών του 60 και του 70;

ΠΗΓΗ:www.imerisia.gr
Logged

www.twitter.com/apostolos1986
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #31 on: November 23, 2005, 12:59:14 pm »

Έτσι όπως τα λέει δηλαδή στη Γαλλία ισχύει ένα καθόλα κομμουνιστικό σύστημα στον τομέα της εργασίας και είναι ένας από τους στόχους της εξέργεσης... Απρόσμενη αλλά ενδιαφέρουσα άποψη!
Logged

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 13446



View Profile
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #32 on: November 30, 2005, 20:08:24 pm »

Νίκησε ο... Μεγάλος Αδελφός του Σαρκοζί

Με την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων για την περιφρούρηση της ασφάλειας και τον έλεγχο της μετανάστευσης γιορτάστηκε χθες μια διπλή επέτειος της Δεξιάς. Τα γενέθλια των 73 χρόνων του Ζακ Σιράκ και η επέτειος ενός χρόνου ηγεσίας του Νικολά Σαρκοζί στο κόμμα της Δεξιάς UMP.

Κάμερες παντού. Η υιοθέτηση αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια ξεσήκωσε ενώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν το νόμο Σαρκοζί «ελευθεριοκτόνο»
Στο Κοινοβούλιο ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Σαρκοζί κατά της τρομοκρατίας με 373 ψήφους. Οι Κομμουνιστές το καταψήφισαν, οι Σοσιαλιστές απείχαν.

Το νομοσχέδιο δίνει έμφαση σε προληπτικά μέτρα βιντεο-επίβλεψης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές θα μπορούν να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε συστήματα χορήγησης ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών οδήγησης. Τα κυβερνοκαφενεία θα υποχρεωθούν να διατηρούν ένα χρόνο τα τεχνικά δεδομένα για τις συνδέσεις.

Αύξηση ποινών

Ο νόμος προβλέπει αύξηση των ποινών από δέκα σε είκοσι χρόνια για «πράξεις που έχουν σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση», οι οποίες θα εκδικάζονται από ειδικό κακουργιοδικείο με εξειδικευμένους για την τρομοκρατία δικαστές.

Οι καινοτομίες αυτές θα εφαρμοστούν για τρία χρόνια. Στη συνέχεια το Κοινοβούλιο οφείλει να αποφανθεί για την αποτελεσματικότητά τους και να αποφασίσει για ενδεχόμενη παράταση.

Η «Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής Ελευθερίς CNIL» εκτίμησε ότι ο νόμος περιέχει «σοβαρούς κινδύνους» και θα έπρεπε να συνδυάζεται με εγγυήσεις και αυστηρούς ελέγχους. Το Συμβούλιο του κράτους θεωρεί ότι οι εγγυήσεις είναι ικανοποιητικές. Αλλά η «Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και συνδικάτα δικαστών και δικηγόρων προσκείμενα στην Αριστερά εκτιμούν ότι ο νόμος είναι «ελευθεριοκτόνος».

Ελεγχος μεταναστών

Στη χθεσινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Ντε Βιλπέν ανακοίνωσε μέτρα σκλήρυνσης του ελέγχου μετανάστευσης. Παράταση σε δύο χρόνια της προθεσμίας για αίτηση από μετανάστες να φέρουν στη Γαλλία τις οικογένειές τους. Παρατείνεται επίσης σε δύο χρόνια η προθεσμία για απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας ύστερα από γάμο. Πιο αυστηρή θα είναι η εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την πολυγαμία στη Γαλλία και η επιλογή φοιτητών για σπουδές στη Γαλλία. Το συντονισμό της εφαρμογής της νέας πολιτικής μετανάστευσης διεκδίκησε ο Νικολά Σαρκοζί. Ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζει επίσης ένα νέο νόμο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «Λιμπερασιόν» θυμίζει τον επίμαχο νόμο «κατά των ταραχοποιών» που είχε εφαρμοστεί το 1970 για την πάταξη των διαδηλώσεων του Μαΐου 1968 και είχε καταργηθεί με την άφιξη της Αριστεράς στην εξουσία το 1981.

«Μαύρα» γενέθλια

Τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι τα γενέθλια του Ζακ Σιράκ σημαδεύονται από μια κακή χρονιά, την αποτυχία του ευρωδημοψηφίασματος, προβλήματα υγείας, ταραχές στα προάστια, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν με ποσοστό 72% κατακόρυφη πτώση της επιρροής του προέδρου.

Αντίθετα ο Σαρκοζί κατάφερε να εδραιωθεί στο κόμμα της Δεξιάς UMP και να το καταστήσει πρώτο κόμμα της Γαλλίας με 190.000 μέλη, ενώ, όπως δείχνει η άνοδός του στις δημοσκοπήσεις, στρέφοντας το τιμόνι όλο δεξιότερα, επωφελείται προς το παρόν της βαθιάς κρίσης που διανύει η Γαλλία.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Υ.Γ.Και τώρα ο Σαρκοζί ..αντεπιτίθεται!!!
Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #33 on: November 30, 2005, 20:32:59 pm »

Quote from: apostolos1986 on November 22, 2005, 21:24:21 pm
Oσοι έχουν δουλειά είναι ευτυχείς. Διότι η απόλυσή τους είναι σχεδόν αδύνατη. Oσοι όμως είναι στην ανεργία, δεν έχουν ελπίδα. Διότι κανείς δεν αποφασίζει να τους προσλάβει. Mια και θα είναι αδύνατον, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, να τους απολύσει. Oι δύσκαμπτοι νόμοι της εργατικής προστασίας δεν προκαλούν ασφάλεια και ευημερία. Aυξάνουν την ανεργία. Mεγαλώνουν τα κοινωνικά προβλήματα. Kαι βγάζουν τελικά τους απελπισμένους νέους στον δρόμο.
Τι θα πει "δεν τους προσλαμβάνει γιατί δε θα μπορεί να τους απολύσει"; Θέσπισε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι λιγότερες ώρες, να δεις πώς θα κάνει ο άλλος προσλήψεις για να βγαίνει η ίδια δουλειά. Ο κάθε καπιταλιστής προσλαμβάνει όσους εργαζόμενους πιστεύει ότι του είναι απαραίτητοι. Είναι το συμφέρον του να μειώνει στο ελάχιστο τον αριθμό τους και να αυξάνει τις ώρες εργασίας, για να πληρώνει λιγότερα από ότι αν δούλευαν περισσότεροι και πιο ανθρώπινα. Το συμφέρον του αυτό το κηνυγά με νύχια και με δόντια γιατί πρέπει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Άρα ο νεοφιλελευθερισμός "φταίει" για την ανεργία.
Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #34 on: December 01, 2005, 13:45:52 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on November 30, 2005, 20:32:59 pm
Ο κάθε καπιταλιστής προσλαμβάνει όσους εργαζόμενους πιστεύει ότι του είναι απαραίτητοι.
Μήπως η κοινή λογική λέει ότι οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση (από εργοστάσιο μέχρι περίπτερο) θα το κάνει αυτό; Λογικό δεν είναι να κοιτάει το συμφέρον του; Πρέπει να είναι καπιταλιστής-νεοφιλελεύθερος; Και μην μου πεις ότι αν (έλεγε πως) ήταν κομμουνιστής δε θα κοιτούσε το συμφέρον του και θα προσλάμβανε περισσότερους γιατί δε θα μπορώ να σου απαντήσω (θα γελάω).
Logged

Nessa NetMonster
Guest
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #35 on: December 01, 2005, 14:11:45 pm »

Quote from: Rattlehead on December 01, 2005, 13:45:52 pm
Quote from: Nessa NetMonster on November 30, 2005, 20:32:59 pm
Ο κάθε καπιταλιστής προσλαμβάνει όσους εργαζόμενους πιστεύει ότι του είναι απαραίτητοι.
Μήπως η κοινή λογική λέει ότι οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση (από εργοστάσιο μέχρι περίπτερο) θα το κάνει αυτό; Λογικό δεν είναι να κοιτάει το συμφέρον του; Πρέπει να είναι καπιταλιστής-νεοφιλελεύθερος; Και μην μου πεις ότι αν (έλεγε πως) ήταν κομμουνιστής δε θα κοιτούσε το συμφέρον του και θα προσλάμβανε περισσότερους γιατί δε θα μπορώ να σου απαντήσω (θα γελάω).
Όταν λέμε καπιταλιστής δεν εννοούμε νεοφιλελεύθερος. Εγώ δεν αναφέρθηκα στην ιδεολογία του, αλλά στην τάξη στην οποία ανήκει.
Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #36 on: December 01, 2005, 14:28:02 pm »

Αν θεωρούσα ότι ο καπιταλιστής είναι το ίδιο με το νεοφιλελεύθερος θα έλεγα ένα από τα δύο. Απλά είπες "Ο καπιταλιστής κάνει αυτό και αυτό" και "Ο νεοφιλελευρισμός φταίει" (οπότε αναφέρθηκες και σε ιδεολογία) άρα ουσιαστικά λες ότι αυτοί που φταίνε για την ανεργία είναι οι καπιταλιστές και οι νεοφιλελεύθεροι.
Και σε λέω.. Εφόσον ο άλλος έχει μια επιχείρηση φυσιολογικό δεν είναι να κοιτάει το συμφέρον του; Δηλαδή επειδή το κάνει πρέπει να κατηγορείται;
Logged

Nessa NetMonster
Guest
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #37 on: December 01, 2005, 14:34:39 pm »

Quote from: Rattlehead on December 01, 2005, 14:28:02 pm
Αν θεωρούσα ότι ο καπιταλιστής είναι το ίδιο με το νεοφιλελεύθερος θα έλεγα ένα από τα δύο. Απλά είπες "Ο καπιταλιστής κάνει αυτό και αυτό" και "Ο νεοφιλελευρισμός φταίει" (οπότε αναφέρθηκες και σε ιδεολογία) άρα ουσιαστικά λες ότι αυτοί που φταίνε για την ανεργία είναι οι καπιταλιστές και οι νεοφιλελεύθεροι.
Και σε λέω.. Εφόσον ο άλλος έχει μια επιχείρηση φυσιολογικό δεν είναι να κοιτάει το συμφέρον του; Δηλαδή επειδή το κάνει πρέπει να κατηγορείται;
Δεν κατηγορώ αυτόν τον ίδιο, αλλά το σύστημα. Όπως δεν κατηγορώ και τους νεοφιλελεύθερους (σαν άτομα), αλλά το νεοφιλελευθερισμό.
Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #38 on: December 01, 2005, 15:00:42 pm »

Για τα δικά μου δεδομένα η κατηγορίες για το σύστημα είναι γενικές και αόριστες. Εννοείται δε λέω ότι το "σύστημα" είναι καλό και άγιο αλλά απλώς να λέμε γενικά "φταίει το σύστημα" ή μια ιδεολογία δεν πιστεύω ότι βοηθάει στο να βελτιωθούν τα πράματα αλλά απλώς δημιουργεί εντυπώσεις (γενικά μιλάω, όχι για σένα προσωπικά). Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι όλες οι ιδεολογίες σήμερα έχουν εκφυλιστεί και έχουν αποκτήσει από μία "κακή" ερμηνεία οπότε καλύτερο θα ήταν να μιλάμε συγκεκριμένα, καθώς κάθε πρόβλημα έχει διαφορετικές αιτίες και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Στο θέμα μας τώρα, αυτό που θέλω να πω ότι το σωστότερο θα ήταν να μην πεις φταίει ο καπιταλισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά το συγκεκριμένο σύστημα εργασίας που ακολουθείται στη Γαλλία. Οι επαναστάσεις δε γίνονται εναντίον ιδεολογιών αλλά όταν επιχειρείται κάτι συγκεκριμένο που αφορά άλλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας. (προσωπική άποψη βέβαια, και εννοείται περιμένω να υπάρξουν "ρομαντικοί" που θα διαφωνήσουν!)
Logged

Nessa NetMonster
Guest
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #39 on: December 01, 2005, 21:12:05 pm »

Quote from: Rattlehead on December 01, 2005, 15:00:42 pm
Για τα δικά μου δεδομένα η κατηγορίες για το σύστημα είναι γενικές και αόριστες. Εννοείται δε λέω ότι το "σύστημα" είναι καλό και άγιο αλλά απλώς να λέμε γενικά "φταίει το σύστημα" ή μια ιδεολογία δεν πιστεύω ότι βοηθάει στο να βελτιωθούν τα πράματα αλλά απλώς δημιουργεί εντυπώσεις (γενικά μιλάω, όχι για σένα προσωπικά). Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι όλες οι ιδεολογίες σήμερα έχουν εκφυλιστεί και έχουν αποκτήσει από μία "κακή" ερμηνεία οπότε καλύτερο θα ήταν να μιλάμε συγκεκριμένα, καθώς κάθε πρόβλημα έχει διαφορετικές αιτίες και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Στο θέμα μας τώρα, αυτό που θέλω να πω ότι το σωστότερο θα ήταν να μην πεις φταίει ο καπιταλισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά το συγκεκριμένο σύστημα εργασίας που ακολουθείται στη Γαλλία. Οι επαναστάσεις δε γίνονται εναντίον ιδεολογιών αλλά όταν επιχειρείται κάτι συγκεκριμένο που αφορά άλλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας. (προσωπική άποψη βέβαια, και εννοείται περιμένω να υπάρξουν "ρομαντικοί" που θα διαφωνήσουν!)
Ναι, οι επαναστάσεις δε γίνονται εναντίον ιδεολογιών, γίνονται εναντίον του κατεστημένου συστήματος. Άρα έχει νόημα να πεις ότι φταίει το Α σύστημα. Να ξέρεις τι θα πολεμήσεις.

Το "συγκεκριμένο" σύστημα που εφαρμόζεται στη Γαλλία μοιράζεται τα ίδια επικίνδυνα χαρακτηριστικά με το "συγκεκριμένο" σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με το "συγκεκριμένο" σύστημα που εφαρμόζεται στην Αμερική κτλ. Παρόμοια εξέγερση θα μπορούσε να συμβεί (οι πιθανότητες παίζουν βέβαια) σε κάθε καπιταλιστική χώρα. Όσο περισσότερο κυριαρχούν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς τόσο περισσότερα τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Και ο νεοφιλελευθερισμός εκφράζει ακριβώς αυτήν την τάση.
Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #40 on: December 02, 2005, 14:19:48 pm »

Όταν λες εναντίον του τάδε συστήματος δηλαδή τι εννοείς; Πολύ γενικό το βρίσκω. Να πούμε στο σύστημα να σταματήσει να δουλεύει; Tongue Ότι σύστημα και να επικρατεί πάντα υπάρχουν παρόμοιες εξεγέρσεις. Για τους νόμους της ελεύθερης αγορά είναι απλό: "Μη χείρον, βέλτιστον" (Το γραψα καλά; Tongue ).
Logged

Nessa NetMonster
Guest
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #41 on: December 02, 2005, 16:33:49 pm »

Quote from: Rattlehead on December 02, 2005, 14:19:48 pm
Όταν λες εναντίον του τάδε συστήματος δηλαδή τι εννοείς; Πολύ γενικό το βρίσκω. Να πούμε στο σύστημα να σταματήσει να δουλεύει; Tongue
Να το αντικαταστήσουμε με ένα άλλο, καλύτερο σύστημα.
Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #42 on: December 02, 2005, 19:17:48 pm »

Όταν λες σύστημα τι εννοείς; Δηλαδή ποια είναι η υλική υπόστασή ή αντιπροσώπισή του; Έτσι, το σύστημα γενικά;
Logged

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 20652

μη νοιάζεσαι


View Profile
Re: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #43 on: December 02, 2005, 22:43:39 pm »

Κάθε σύστημα έχει την τάση να διεφθείρεται και να καταπιέζει τους ανθρώπους.

Οι άνθρωπου είναι πολύ καλοί στο παιχνίδι της εξέλιξης...

Χρειαζόμαστε κάτι μια πιο άνετη και εύκολα ανατρέψιμη αρχιτεκτονική για την κοινωνία μας

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΛΟΙ!!!!
Logged

byeeee
chabos4
Guest
Re: Εξέγερση στην Γαλλία
« Reply #44 on: December 03, 2005, 01:25:56 am »

Προσωπικά μου άρεσε αυτό που συνέβη στη Γαλλία γιατί μακροπρόθεσμα θα αναγκαστεί και η ελληνική κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα απέναντι στην λαθρομετανάστευση...
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...