• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:01:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:01:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 117
Total: 192
Chrisapostol
AggelosZ
al3xts
Gagauss
anstaik
Petros Ts
Juror8
pdiamantis
Chr1sgr
AristeidisM
cremidhs
jkara
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
aorologas
giorgos_skl
Petran25
gntitsios
jimalexoud
Chaidec
Evripidis
Nikos_313
thanosn
george14
vaggelis.ntokas
Nikos.Ts
geo66
papajohnn06
Antreas17
Antigoni
vasilis saitis
Mr Z
gp6
soktas
Annapar
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
JiMan5
NickSpan
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
noys
naoumvogia
evax
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Πολίτης και Πολιτική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...  (Read 5652 times)
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« on: June 02, 2008, 15:57:48 pm »

Εχθές, ο κυριακάτικος Ριζοσπάστης, αποκάλυψε κάτι που με συγκλόνησε (οχι οτι περίμενα και τίποτα παραπάνω).
Παραθέτω, το δημοσίευμα της εφημερίδας, ετσι, για να παίρνουν απάντηση τα ερωτήματά μας: γιατι τα ΜΜΕ και κάποιοι άλλοι υπερπροβάλλουν διαρκώς αυτά τα
"μοδάτα"  ...κινήματα.
Ακου "κίνημα των bloggers"!   (Τσίπρας).




ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) «Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ»
Το «κίνημα» που διεκδικεί μισθό ... 749,5 ευρώ!

Απόλυτα ενσωματωμένες στην κυρίαρχη πολιτική οι θέσεις της «G 700», όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο και προβάλλονται από τα ΜΜΕ

Η πρόταση της «G 700» για τις «αυξήσεις» στους μισθούς, όπως παρουσιάζεται στο σχετικό blog
Με ιδιαίτερη συχνότητα το τελευταίο διάστημα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ προβάλλουν διάφορα «εναλλακτικά κινήματα» σαν τη δήθεν ανερχόμενη και ενδεδειγμένη απάντηση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα για τους εργαζόμενους - κυρίως τους νέους - και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ενα από αυτά είναι και το παρουσιαζόμενο σαν «κίνημα των blogers». Πρόκειται για άτομα ή ομάδες που διατηρούν προσωπικά η θεματικά ιστολόγια (blogs). Συνεκτικός τους δεσμός είναι η επικοινωνία και ο επιδιωκόμενος συντονισμός μέσω του διαδικτύου, με στόχο την παρέμβαση σε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Χωρίς κανένας να υποτιμά τη χρησιμότητα της τεχνολογίας και ιδιαίτερα του διαδικτύου στην ενημέρωση και την προπαγάνδα, η προσέγγιση στις διάφορες μορφές που αυτή παίρνει πρέπει να εστιάζεται στο περιεχόμενο.

Από τα πιο προβεβλημένα blogs είναι αυτό της «Γενιάς των 700 ευρώ», το επονομαζόμενο «G 700» (Generation 700). Πρωτολειτούργησε το Γενάρη του 2007 και έχει τις ρίζες του σε αντίστοιχες κινήσεις στο εξωτερικό. Μαζί με άλλα παρόμοια ιστολόγια, επιχειρείται από πολλούς να παρουσιαστεί σαν το «αντίπαλο δέος» στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Σαν το «κίνημα» εκείνο που θέλει και μπορεί να εκφράσει την πλειοψηφία των οικτρά αμειβομένων νέων, ηλικίας από 25 έως 35 ετών.

Ποιοι είναι αυτοί που παρουσιάζονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σαν οι εκφραστές όσων δουλεύουν και αμείβονται με άθλιους όρους; Πώς προσεγγίζουν τα αίτια αυτής της πραγματικότητας και τι λύσεις προτείνουν; Ποια είναι η σχέση τους με το συνδικαλιστικό κίνημα και τα κόμματα; Μπορούν οι θέσεις τους να αποτελέσουν απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική για τους εργαζόμενους, κυρίως τους νέους; Μια περιήγηση στο ιστολόγιο της «G 700» (g700.blogspot.com) είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.
Απολογητές της ΕΕ και των ΗΠΑ

Παρά την προσπάθειά να παρουσιαστούν αποστασιοποιημένοι από κόμματα και ιδεολογίες, οι διακηρύξεις και οι θέσεις τους κάθε άλλο παρά «άχρωμες» και «άοσμες» είναι. Κάτω από την αταξική ερμηνεία της πραγματικότητας, κρύβεται μια βαθιά ταξική πρόταση, ενσωματωμένη στην κυρίαρχη πολιτική, κάτω από την οποία επιχειρείται να συγκαλυφτεί η αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Αντίθεση θεμελιώδης, που ευθύνεται, μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι είναι εξαναγκασμένοι να πουλούν την εργατική τους δύναμη σε εξευτελιστικές τιμές, όπως αυτές διαμορφώνονται και από τις άθλιες Συμβάσεις που κάθε χρόνο υπογράφει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Η «G 700» δηλώνει: «(...) Το βασικό μέλημα της νέας γενιάς σήμερα δεν είναι ο "ιμπεριαλισμός", ο "καπιταλισμός" ή ο "σοσιαλισμός", αλλά συγκεκριμένα καθημερινά ζητήματα: Η υπερεργασία για όσους εργάζονται, η πολυαπασχόληση, οι πενιχρές αμοιβές, η έλλειψη πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης, το στρεβλό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το υποβαθμισμένο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, η κακή κατάσταση της Παιδείας».

Ολα τα παραπάνω παρουσιάζονται σαν να έπεσαν από τον ουρανό. Σαν να μην είναι παράγωγα ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό, πιο επικίνδυνο.

Ακόμα παραπέρα: Η «G 700» αποκηρύσσει «την a priori άρνηση της παγκοσμιοποίησης και τον εκ πεποιθήσεως αντιαμερικανισμό, την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού οικονομικού μοντέλου (..) την καταγγελία της κεντροαριστεράς ως χρεοκοπημένης πολιτικής δύναμης, τη δαιμονοποίηση των φιλελεύθερων ιδεών μέσα από την άκριτη ταύτισή τους με το νεοφιλελεύθερο δόγμα».

Ζητάει «εξευρωπαϊσμό και σύγκλιση με την ΕΕ» και θέλει την Ελλάδα «χώρα πρωταγωνιστή με ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση της Ευρώπης. Δε θέλουμε να σταματήσουμε την παγκοσμιοποίηση, θέλουμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Δεν απορρίπτουμε συλλήβδην τον ρόλο των ΗΠΑ στον πλανήτη, αντιστεκόμαστε στην πολιτική επιλεκτικής πρωτοκαθεδρίας και τη μονομέρεια Προέδρων τύπου Τζορτζ Μπους».

Το πράγμα «μιλάει» από μόνο του. Ολες οι θέσεις που διατυπώνονται παραπάνω ταιριάζουν γάντι στον οποιασδήποτε απόχρωσης απολογητή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, που ζητάει «βελτιώσεις» σε επιμέρους πλευρές, στηρίζοντας «με τα μπούνια» το στρατηγικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Μισθός 749,5 ευρώ και ασφάλιση «τριών πυλώνων»!

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στα μισθολογικά αιτήματα της «G 700», που χαρακτηρίζει «θετικότερη απ' ό,τι περιμέναμε» τη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες και η οποία καθηλώνει τους μισθούς στα 572 ευρώ καθαρά!

Αντί όμως των 700 ευρώ, η «G 700» ζητάει «τη θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού (ΕΚΜ), ο οποίος θα προσδιορίζεται κάθε χρόνο από το κράτος στη λογική ενός ελάχιστου μισθολογικού κανόνα που θα αντιστοιχεί στο 50% του εθνικού μέσου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα, με μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές στα 1.501 ευρώ, ο ΕΚΜ θα έπρεπε να διαμορφωθεί στα 749,5 ευρώ (νούμερα 2006)».

Με λίγα λόγια, αυτό που επιδιώκει η «G 700» είναι από γενιά των 700 ευρώ να γίνει γενιά των 749,5 ευρώ. Οσος, δηλαδή, θα είναι ο μεικτός κατώτερος μισθός από 1/5/2009, σύμφωνα με τη σύμβαση της ΓΣΕΕ...

Στον ίδιο αντιδραστικό ντορό κινείται και η θέση της για την Κοινωνική Ασφάλιση. Εξ αρχής διευκρινίζεται ότι «το Ασφαλιστικό μπορεί να επιλυθεί μόνο με διακομματική συναίνεση και ευρεία συμφωνία στο κοινωνικό επίπεδο», γι' αυτό και χρειάζεται «εδώ και τώρα κοινωνικός διάλογος με στόχο (...) να επιλύεται συναινετικά μια κρίσιμη παράμετρος του ασφαλιστικού» κάθε φορά.

Στο διά ταύτα, η «λύση» στις σημερινές συντάξεις και παροχές πείνας είναι για τη «G 700» η «μετάβαση σε ένα μεικτό σύστημα ασφάλισης με τρεις πυλώνες: Διανεμητικός πυλώνας (...) με ποσοστό αναπλήρωσης στο 60% με 65% (όσο και τις χώρες του ΟΟΣΑ) και ανταποδοτικές συντάξεις (...) Κεφαλαιοποιητικός πυλώνας (..) Ιδιωτικός πυλώνας, με προαιρετική συμμετοχή εργαζομένων, εργοδοτών, φορολογικά κίνητρα για συμμετοχή».

Σε ελεύθερη απόδοση, η «G 700» ζητάει ό,τι ακριβώς γράφουν τα κιτάπια της ΕΕ, ό,τι επιχείρησε να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις Γιαννίτση και ξεκίνησε με το νόμο Ρέππα και ό,τι προωθεί τώρα η ΝΔ με το νόμο Πετραλιά.
Οπαδοί (και) της «ευελφάλειας»

Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, η «G 700» θεωρεί ότι οι αντιδραστικές προτάσεις Κουκιάδη στοχεύουν στο «να θωρακίσουν θεσμικά το σύγχρονο εργασιακό τοπίο και να αντιμετωπίσουν βασικές προκλήσεις και προβλήματα». Χαρακτηρίζει την «ευελφάλεια» (flexicurity) σαν «ένα εργασιακό μοντέλο που συνδυάζει το ελαφρύ θεσμικό πλαίσιο στην εργατική νομοθεσία με την ασφάλεια στην απασχόληση, πετυχαίνοντας σπουδαίες επιδόσεις για τον Ευρωπαίο εργαζόμενο, χωρίς αυτός να χρειαστεί να περιμένει την κομμουνιστική επανάσταση για να δει άσπρη μέρα» (!).

Κάθε σχόλιο περιττεύει. Οι θιασώτες των νέων αντεργατικών ανατροπών σε ευρωενωσιακό και εθνικό επίπεδο μπορούν να επιχαίρουν για τον αξιόπιστο σύμμαχο που βρήκαν στους blogers της «G 700».

Οι θέσεις της «G 700» δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές και για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Οπως, για παράδειγμα, η αναγνώριση των κολεγίων, την οποία θεωρούν «αυτονόητη». Αυτονόητη, όμως, είναι και η πλήρης υποταγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αξιώσεις και τις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς, αφού η «G 700» προτείνει: «Την εξεύρεση εναλλακτικών πόρων για το πανεπιστήμιο. Πόροι, οι οποίοι θα προέλθουν μέσα από τη διαχείριση της περιουσίας των πανεπιστημίων, μέσα από δωρεές και επενδύσεις - συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τους οργανισμούς του Δημοσίου (...) Το πανεπιστήμιο πρέπει να αποκτήσει σχέσεις με την επιχειρηματική κοινότητα τόσο του ιδιωτικού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η θέση για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, αφού «(...) το ταμπού της καταστολής και της απαγόρευσης έχει αποδεδειγμένα καταρρεύσει. Οσοι συνεχίζουν να το υπερασπίζονται, βάζουν τις ιδεοληψίες τους πάνω από το δικαίωμα στη ζωή (...)».
Δείξε μου το φίλο σου...

Μετά απ' όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμιά έκπληξη ότι στο blog της η «G 700» χαιρετίζει «την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ κι ευχόμαστε να δούμε και τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να προχωρούν σε φρεσκάρισμα του στελεχικού τους δυναμικού».

Ούτε, βέβαια, εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι την προβολή τους έχουν αναλάβει εργολαβικά τα μεγάλα συγκροτήματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Alpha, Τα ΝΕΑ, Athens Voice, Μανδραβέλης, Ελευθεροτυπία, Εθνος, Ελεύθερος Τύπος, in.gr, ET1 Economist, ΣΚΑΪ radio, Καθημερινή, Ημερησία, BBC, El Pais, Reuters, ΒΗΜΑ, ΜΕΤΡΟ, «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»).

Είναι τα ίδια Μέσα που αφιερώνουν σελίδες και ώρες ολόκληρες σε «σιωπηλές διαμαρτυρίες» για τα δάση και σε κινήσεις εντυπωσιασμού, με αίτημα ...τη νυχτερινή λειτουργία του Μετρό, την ίδια ώρα που αποσιωπούν συνειδητά κάθε εργατική κινητοποίηση, πολύ περισσότερο όταν σ' αυτήν πρωτοστατεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Συμβάλλουν έτσι - στο μέτρο που τους αναλογεί - στη δημιουργία των αναγκαίων για το κεφάλαιο αναχωμάτων, που θα στρέψουν σε ακίνδυνους για το σύστημα δρόμους την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα αποτρέψουν τη ριζοσπαστικοποίηση πλατιών εργατικών λαϊκών δυνάμεων.


                                                                                                                                                                                                                      (Ριζοσπάστης 01/06/2008)
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #1 on: June 02, 2008, 16:06:56 pm »

Κι εμένα με συγκλόνισε η επαίσχυντη, καθοδηγούμενη και κυρίως οργανωμένη τακτική των bloggers απέναντι στην αντίθεση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Logged
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #2 on: June 02, 2008, 16:14:07 pm »

Quote from: Guybrush on June 02, 2008, 16:06:56 pm
Κι εμένα με συγκλόνισε η επαίσχυντη, καθοδηγούμενη και κυρίως οργανωμένη τακτική των bloggers απέναντι στην αντίθεση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

δηλαδή?
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #3 on: June 02, 2008, 18:48:16 pm »

Quote from: promitheas on June 02, 2008, 15:57:48 pm
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμιά έκπληξη ότι στο blog της η «G 700» χαιρετίζει «την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ κι ευχόμαστε να δούμε και τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να προχωρούν σε φρεσκάρισμα του στελεχικού τους δυναμικού».
Έτσι εξηγείται λοιπόν το άρθρο
Logged

!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1006


ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #4 on: June 02, 2008, 19:02:16 pm »

Quote from: Rattlehead on June 02, 2008, 18:48:16 pm
Quote from: promitheas on June 02, 2008, 15:57:48 pm
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμιά έκπληξη ότι στο blog της η «G 700» χαιρετίζει «την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ κι ευχόμαστε να δούμε και τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να προχωρούν σε φρεσκάρισμα του στελεχικού τους δυναμικού».
Έτσι εξηγείται λοιπόν το άρθρο


xaxaxaxaxa!!!
Logged

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w


Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 1840


Tot ziens


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #5 on: June 02, 2008, 20:35:04 pm »

Quote from: promitheas on June 02, 2008, 15:57:48 pm

Η «G 700» δηλώνει: «(...) Το βασικό μέλημα της νέας γενιάς σήμερα δεν είναι ο "ιμπεριαλισμός", ο "καπιταλισμός" ή ο "σοσιαλισμός", αλλά συγκεκριμένα καθημερινά ζητήματα: Η υπερεργασία για όσους εργάζονται, η πολυαπασχόληση, οι πενιχρές αμοιβές, η έλλειψη πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης, το στρεβλό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το υποβαθμισμένο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, η κακή κατάσταση της Παιδείας».

Ολα τα παραπάνω παρουσιάζονται σαν να έπεσαν από τον ουρανό. Σαν να μην είναι παράγωγα ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό, πιο επικίνδυνο.


Αυτή είναι για μένα η πλέον ύπουλη και συστηματική πρακτική συσκότισης και συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών των κοινωνικών προβλημάτων.

Μου είναι πραγματικά αποκρουστική.

Τόσο που έκατσα και έγραψα αυτό το κατεβατό: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=24108.0

Μου έρχεται πραγματικά να ξεράσω όταν ακούω τους πολιτικούς, Πασόκους και Νεοδημοκράτες παρέα, να μιλάνε με κάλπικο ενδιαφέρον για το πρόβλημα της "καθημερινότητας τους πολίτη".

Ενώ μόνος τους στόχος είναι να παραπλανήσουν τον κόσμο πως για τα προβλήματα του ένοχο δεν είναι το απάνθρωπο σύστημα που με τις ταυτόσημες πολιτικές τους υπηρετούν, αλλά ευκαιριακές και απομονωμένες αιτίες

"Τι τον μπερδεύετε τον κοσμάκη μωρέ, με ορολογίες και αναλύσεις; Το θέμα είναι η μέρα του να πηγαίνει καλά.Οι Δευτέρες, οι Τρίτες, οι Παρασκευές. Τα υπόλοιπα είναι αριστερίστικες θεωρητικολογίες, που ανήκουν στο παρελθόν. Και εμείς, με αίσθημα ευθύνης, αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προετοιμάζουμε ένα καλύτερο μέλλον, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!" (Φρενήρες χειροκρότημα σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας)



Για να επιστρέψω επιτέλους και στο παρόν θέμα:


Αυτή η απροσδιόριστη, πλην "μοδάτη", έννοια των "κινημάτων¨", που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν σημαντική συνιστώσα του "πολύχρωμου χώρου της αριστεράς", εμένα μόνο γέλωτα μου προκαλεί.
Κίνημα των bloggers τώρα, τι άλλη μαλακία θα ακούσουμε. Το χουν ξεφτιλίσει τελείως. Ένα είναι το Κίνημα ωρέ, και είναι ΠΑνελλήνιο και ΣΟσιαλιστικό! Και μάλλον με αυτό θα συνεργαστούν, μια και καλή


Logged

Neuken in de keuken
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #6 on: June 02, 2008, 20:48:52 pm »

Δηλαδή μόνο όποιος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Roll Eyes
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #7 on: June 03, 2008, 00:46:33 am »

Η πιο περιεκτικη ατακα που ακουσα τις τελευταιες μερες: Γενια των 700 ευρω σημαινει "καν'τα 1000 και καθαρισαμε"
Logged
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #8 on: June 11, 2008, 14:30:00 pm »

                                Αν κάπως έτσι θέλει τα κινήματα ο ΣΥΡΙΖΑ  καλύτερα...  να κάτσω σπίτι μου να τρώω πίτσες...

τρέχει ο Συριζα πίσω απο πούστιδες και λεσβίες να κάνει κίνημα...  και αυτοι να λένε "δεν φωνάζουμε πολιτικά συνθήματα εδώ, έδω έιναι ένα πανυγύρι"... 
ΑΙΣΧΟΣ!!!!

πάρτε το όπως το κατέβασα απο το Ιntymedia:


Μια γιορτή μια παρέλαση ένα πανηγύρι…το ατομικό, είναι πολιτικό… …ο καπιταλισμός…και το απολιτίκ, εντός, εκτός και επί τα αυτά.

-- Η σεξουαλική απελευθέρωση (ΔΕΝ) είναι πανηγύρι--

Λαμπρή πορεία… δικαιωματική και ομολογουμένος μαζικότατη -αφού δεν είχε μόνο 700 ανθρώπους όπως κάποια μάτια θέλουν να «βλέπουν»…αλλά τουλάχιστον 3.000 και αυτό δεν αλλάζει με το αν αρέσει η όχι σε καποιους/ες.

Δεν είμαστε ανθρωπομετρητές συγκεντρώσεων αλλά όχι και  μερικές εκατοντάδες;

Ήταν εξόφθαλμο το κοντόφθαλμο μέτρημα ορισμένων. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από παρά πολύ κόσμο και η παρέλαση ήταν μαζική και με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες φορές

Εκείνο όμως που είναι αξιοσημείωτο ήταν ότι δεν ακούστηκε μαζικά ούτε ένα πολιτικό σύνθημα.. Εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων –αλλά όχι μαζικά.

Εξ άλλου όλοι όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι/ες και συμπαραστάτες/ες - (Γένοβα, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Νεολαία Συνασπισμού) -οι διοργανωτές το είχαν πει… και τους το είπαν ξανά και στην…παρέλαση.

«Όχι πολιτικά συνθήματα. Είναι γιορτή εδώ. Η Σεξουαλική απελευθέρωση είναι πανηγύρι και δεν θέλουμε πολιτικά συνθήματα» (**)

Στα πάνω των πολιτικών συλλογικοτήτων ήταν αυτονόητο ότι η σεξουαλική απελευθέρωση δεν νοείται εκτός πλαισίου της συνολικής απελευθέρωσης του ατόμου.


Η παρέλαση ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα… με κεφαλή τη σημαία του ουράνιου τόξου και ακολουθούσε … νταλίκα τριαξονική … κινητή πίστα χορού… πίσω από το κινητό-μουσικοχορευτικό…. Ακολουθούσε ένα πολύχρωμο ποτάμι ανθρώπων…

Η δυναμική του πολύχρωμου αυτού ποταμιού … καταγράφεται στις παρακάτω γραμμές που αποτελούν το επίσημο κάλεσμα στην γιορτή παρέλαση.

<< Με το σύνθημα αυτό, η Λεσβιακή, Γκέι, Αμφισεξουαλική και Τρανσεξουαλική κοινότητα γιορτάζει τη διαφορετικότητα μαζί με όλη την Αθήνα!
Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια σας καλούμε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το Σάββατο 7 Ιουνίου, για το 4ο μεγάλο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2008!
Φέτος, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έρχεται ανανεωμένο – πιο δυναμικό, πιο ενθουσιώδες, με πολλές εκπλήξεις!

Για την Παρέλαση και το Πάρτι έχουμε προσκαλέσει μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με ζωντανή μουσική, χορευτικά, ντραγκ σόου, δημοφιλείς DJ και πολλά άλλα, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να μείνει αξέχαστη.
Ελάτε από νωρίς να επισκεφτείτε τα περίπτερα για ενημέρωση με τα τελευταία νέα της λεσβιακής, γκέι, τρανς, αμφί κοινότητας και για σουβενίρ. Περάστε από το περίπτερο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας για τα επίσημα αναμνηστικά σας.

Παρελάσετε στο ιστορικό κέντρο και μπροστά από την Βουλή - κάτω από την πολυχρωμία της σημαίας του ουράνιου τόξου. Ελάτε με μεταμφίεση ή μάσκα ή όχι – όπως θέλετε. Όλα είναι χαλαρά.
Και μετά - μείνετε μέχρι αργά για χορό και εκπλήξεις στο πιο φαντασμαγορικό πάρτι της χρονιάς!
Όλοι και όλες είναι ευπρόσδεκτοι / ες, άσχετα από σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία ή πολιτικές πεποιθήσεις. (**)
Φέρτε φίλες, φίλους και συγγενείς. Ελάτε μαζί μας και γράψτε ιστορία!
Να είστε εκεί!!!
O ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ….ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! >>

Υ.Γ (1) Συνθήματα που δεν έτυχαν  μαζικής απήχησης

Εκεί στο τέλος στην ουρά της πορείας μετά το άρμα- νυφούλα. Εκεί που ακολουθούσαν τρία πολιτικά πανό με …ακούστηκαν τα εξής.

«Η πατριαρχεία σημαίνει ομοφοβία… σεξουαλική ελευθερία»

«Κωστάκη Σανιδά ακούστε το καλά οι gay θα παντρεύονται με τον τσαμπουκά»

«Η απελευθέρωση δεν έρχεται με νόμους, gay τρανς λεσβίες βγήκαμε στους δρόμους»

«Πατρίδα οικογένεια και θρησκεία του καπιταλισμού είναι τα εργαλεία»

«Λιτότητα ανεργία σεξισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός»

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανωμαλία, ανωμαλία είναι το κράτος κι η θρησκεία η -εκκλησία»

|Ο καπιταλισμός και η πατριαρχία γεμίσανε τον κόσμο κόμπλεξ και φοβία»

«Ο Μάης ήταν μόνο η αρχή παλεύουμε για απελευθέρωση πραγματική»

«Ούτε κρατισμός ούτε ολιγαρχία κάτω ο σεξισμός και η πατριαρχεία»

«Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες»

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από το Σανιδά»,


Υ.Γ (2) Διάλογος ανάμεσα σε δυο γυναίκες διαδηλώτριες-στην ουρά της  παρέλασης.

«…

-Σταματήστε να φωνάζετε καπιταλισμός. Δεν είναι πορεία για πολιτικά συνθήματα

--Άσε μας ρε. Σε συγκέντρωση και πορεία θα μας πεις εσύ τι θα φωνάξουμε. Πια είσαι στο κάτω κάτω, Δε σε ξέρω.  Δεν ξέρω πια είσαι, όποτε άντε παράτα μας. Θα φωνάξουμε ότι θέλουμε.

-Ούτε εγώ σε ξέρω αλλά εδώ κάνουμε παρέλαση και είναι μια φιέστα.

--Δε ξέρω πια είσαι. Κάνε μας τη χάρη.

….»


































sorry  στους admin για τις πολλές φωτογραφίες.
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #9 on: June 11, 2008, 14:36:06 pm »

Quote from: promitheas on June 11, 2008, 14:30:00 pm
                                Αν κάπως έτσι θέλει τα κινήματα ο ΣΥΡΙΖΑ  καλύτερα...  να κάτσω σπίτι μου να τρώω πίτσες...

τρέχει ο Συριζα πίσω απο πούστιδες και λεσβίες να κάνει κίνημα...  και αυτοι να λένε "δεν φωνάζουμε πολιτικά συνθήματα εδώ, έδω έιναι ένα πανυγύρι"... 
ΑΙΣΧΟΣ!!!!


ελεος.................

Logged
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #10 on: June 11, 2008, 14:43:15 pm »

Εσείς εκεί στο ΚΚΕ είστε όλοι ετεροφυλοφιλοι - ομοφοβικοί λόγω παράδοσης ή απλά για να ξεχωρίζετε από το ΣΥΝ/Συριζα ?


Logged
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #11 on: June 11, 2008, 14:51:23 pm »

Quote from: Guybrush on June 11, 2008, 14:43:15 pm
Εσείς εκεί στο ΚΚΕ είστε όλοι ετεροφυλοφιλοι - ομοφοβικοί λόγω παράδοσης ή απλά για να ξεχωρίζετε από το ΣΥΝ/Συριζα ?

Για να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου σε αυτές τις μ@@ιες δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κανένα ΚΚΕ!
 Πάντα ένα ΚΚΕ πίσω απο τα πάντα βλέπουν, μερικοί. Ξεκολάτε!!
Λυπάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που γελοιοποιείτε, αλλά το χειρότερο γελοιοποιεί την εννοια και την αξία του κινήματος.
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2322


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #12 on: June 11, 2008, 14:57:05 pm »

του κινήματος του ΚΚΕ υποθέτω..
Logged
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #13 on: June 11, 2008, 15:02:01 pm »

Quote from: Καμένος on June 11, 2008, 14:57:05 pm
του κινήματος του ΚΚΕ υποθέτω..

βάλτε τον Βαλλιανάτο αρχηγό....
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2322


View Profile
Re: για τα...."κινήματα" που θέλουν μερικοί...
« Reply #14 on: June 11, 2008, 15:05:13 pm »

ποιοι να βάλουμε?
Logged
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...