• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:56:48 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:56:48 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 81
Guests: 108
Total: 189
pdiamantis
george14
aorologas
meliou
vaggelis.ntokas
Nikos.Ts
geo66
papajohnn06
thanosn
Antreas17
Evripidis
Antigoni
Chr1sgr
vasilis saitis
Mr Z
gp6
soktas
Annapar
cremidhs
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
JiMan5
NickSpan
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
Nikos_313
noys
giorgos_skl
naoumvogia
evax
Konstantina Karamani
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
Chaidec
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
ore525
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
Nikolas Tsamitros
swthrhs
lina_zs
Δημητρης Αξιμιωτης
Dimos Bachlas
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
npalami
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Down Print
Author Topic: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο  (Read 32239 times)
mAn-_0lis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #195 on: May 30, 2008, 12:24:07 pm »

Quote from: gepeltek on May 30, 2008, 01:58:14 am
Quote from: promitheas on May 30, 2008, 01:43:07 am

Το μεγαλύτερο λάθος σας είναι ότι έρχεστε στις συνελεύσεις προετοιμασμένοι να μιλήσετε σε πρόβατα.

Κανένας δεν είναι πρόβατο και κανένας τσομπάνης. Πρόβατο γίνεται κανείς όταν φεύγει απο την γενική συνέλευση (με την έννοια ότι γυρνάει σε μία καθημερινότητα χωρίς συλλογική δράση, χωρίς να μπορεί να πείσει και να πειστεί)

Ναι έχεις δίκιο τελικά..

Ρε παιδια δε ξέρετε οτι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί; Σε καθε συνέλευση βλέπω μελη κομμάτων τα οποία δεν ακούνε κουβέντα απο τη  συζήτηση και τις τοποθετήσεις κλπ και το μονο που κανουν είναι να ψηφίζουν! Επίσης μονο τρία άτομα μιλάνε απο κάθε κόμμα, θέλετε να μας πείσετε δηλαδή οτι 90 άτομα που φέρνει η πκσ στη συνέλευση καλύπτονται απο τους τρεις αυτούς κι οτι κανείς δεν έχει διαφορετική άποψη; Τέσπα καλύτερα να μην εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση γιατί δεν έχει τελειωμό!
Αυτό που έχω καταλάβει εγω είναι πως όποιος θέλει να κάνει έργο επι της ουσίας το κάνει!     
     Περίτρανο παράδειγμα οι ομάδες εργασίας! Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς εξωπανεπιστημιακά συμφέροντα, φοιτητές μαζεύονται και πράττουν στη κατεύθυνση της βελτίωσης του πανεπιστημίου στο οποίο ζουμε! Οπότε αν κάποιος έχει κάποιο όραμα για το πανεπιστήμιο ας έρθει να μας βρει και προπαντώς να μην αφήσει το θέατρο του παραλόγου το οποίο στήνουν τα κόμματα σε κάθε συνέλευση να τον κουράσει και να τον κανει να εγκαταλείψει το όραμα για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο!

o_0
thanasiskehagias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Matlab Rules!!!

View Profile WWW
« Reply #196 on: May 30, 2008, 12:39:16 pm »

Σχετικά με την βία στο ΑΠΘ:

"Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για μένα, και δεν είχε μείνει κανείς να υψώσει τη φωνή του για μένα."

Τα λόγια ανήκουν στον Μάρτιν Νιμέλερ (1892-1984) Γερμανό ιερέα, βγαλμένα από την εμπειρία στη ναζιστική Γερμανία. http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came... /

Και ο καθένας ότι καταλαβαίνει ...

Θ

gerasimos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #197 on: May 30, 2008, 13:30:13 pm »

Άκουσα ότι σήμερα τ πρωί ή χθες το βράδυ δείραν τους θυρωρούς που βρίσκονται στη μπάρα κοντά στην κεντρική βιβλιοθηκη.Μπορεί ν επαληθεύσει κανείς?Ξέρετε λεπτομέρειες?

ΠΩΛΕΙΤΑΙχνειο...
cat
Guest
« Reply #198 on: May 30, 2008, 13:33:36 pm »

Quote from: DhP on May 30, 2008, 10:19:26 am
Επίθεση αγνώστων στην πύλη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δύο φύλακες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων, μετά από πάρτι στο χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκε στο φυλάκιο εισόδου, που βρίσκεται απέναντι από την εμπορική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση προκλήθηκε συμπλοκή, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο εκ των τριών φυλάκων, που φέρουν τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/05/2008_234852

Δεν πάμε καλά....

gerasimos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #199 on: May 30, 2008, 13:38:14 pm »

Ελεος ρε παιδια...Η κατασταση εχει ξεφύγει για τα καλα...

ΠΩΛΕΙΤΑΙχνειο...
nbourgis
Guest
« Reply #200 on: May 30, 2008, 13:38:52 pm »

Θύματα ξυλοδαρμού
Δύο φύλακες του ΑΠΘ στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση αγνώστων

Δύο φύλακες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από αγνώστους, στο χώρο του ΑΠΘ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά από πάρτι στο χώρο του πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε στο φυλάκιο εισόδου, που βρίσκεται απέναντι από την εμπορική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο εκ των τριών φυλάκων, που φέρουν τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Η κατάσταση τουλάχιστον του ενός τραυματία χαρακτηρίζεται σοβαρή. Και οι δύο θα παραμείνουν για νοσηλεία άλλο ένα ή δύο 24ωρα.

Στο μεταξύ, νοσηλευόμενος παραμένει στο ΑΧΕΠΑ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου κ. Αν.Μάνθος, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στη διάρκεια εκτρόπων κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Μάνθος είπε ότι το πανεπιστήμιο βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρθηκε στα νέα επεισόδια -τα οποία δεν συνέδεσε με εκείνα στη Σύγκλητο- και έκανε λόγο για υπόκοσμο και όχι φοιτητές.

Στο μεταξύ, οι εργολήπτες του Αριστοτελείου (περιλαμβάνει εργαζομένους στην φύλαξη, την καθαριότητα, το πράσινο και διοικητικό προσωπικό) αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους έως την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση εναντίον των δύο φυλάκων.

Επίσης, υπάλληλοι της διοίκησης του πανεπιστήμιου, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους αλλά και φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=905230
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #201 on: May 31, 2008, 13:09:41 pm »

Πρύτανης ΑΠΘ: «Να μην διωχθεί κανείς - να μην κλείσουν οι σχολές»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Να μην τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του τραυματισμού του και να μην κλείσουν οι σχολές, ζητά μέσα από το νοσοκομείο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος.

«Δεν θέλω να γίνει καμία δίωξη. Δεν θέλω να κλείσει καμία σχολή του πανεπιστημίου. Είμαι υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων», είπε στους θεράποντες ιατρούς του ο πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος νοσηλεύεται για δεύτερη μέρα στη Β' πανεπιστημιακή Νευρολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από το χτύπημα στον αυχένα, όπου υπέστη μια άσχημη θλάση, ο Αν. Μάνθος υπέστη και θλάση στο θώρακα. Ο πρύτανης του ΑΠΘ δεν θυμάται το επεισόδιο με τους φοιτητές και τις συνθήκες που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, καθώς από το χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού υπέστη απώλεια συνείδησης, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε παροδική απώλεια μνήμης. «Αλλά και όταν θυμηθεί το περιστατικό, είναι σίγουρο ότι θα διαφυλάξει την ταυτότητα των υπαιτίων, γιατί αυτό του επιβάλλει το ήθος του», υπογραμμίζει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Οπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει την έξοδό του από το νοσοκομείο. Το χτύπημά του στον αυχένα απαιτεί ακινησία και για τον λόγο αυτόν φοράει κολάρο στο λαιμό. Για τους λόγους αυτούς οι γιατροί αποφάσισαν την παράταση της νοσηλείας του για ακόμη μία μέρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #202 on: May 31, 2008, 13:15:47 pm »

Μετά τα σοβαρά επεισόδια
Εξιτήριο πήρε ο πρύτανης του ΑΠΘ, βελτιούμενη η υγεία των δύο φυλάκων

Εξιτήριο πήρε το Σάββατο ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος νοσηλευόταν από την προηγούμενη Τετάρτη στην Β' Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έπειτα από τον τραυματισμό του, στη διάρκεια εκτρόπων, κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Ο κ. Μάνθος θα πρέπει να παραμείνει εκτός οποιασδήποτε δραστηριότητας για δύο ακόμα ημέρες, ενώ η υγεία του εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από τρεις εβδομάδες, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης. «Παρουσιάζει μία δυσκαμψία στον αυχένα, λόγω της κάκωσης που υπέστη και αμνησία περί τα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν τον τραυματισμό του», ανέφερε ο κ. Γάκης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ η κάκωση στον αυχένα ενδέχεται να προκλήθηκε από χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο, κάτι όμως που δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί, καθώς ο ασθενής δεν θέλησε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Βελτιούμενη χαρακτηρίζεται και η κατάσταση της υγείας των δύο υπαλλήλων του ΑΠΘ που ξυλοκοπήθηκαν τα ξημερώματα Παρασκευής. Ο ένας από τους δύο υπαλλήλους ίσως πάρει εξιτήριο σήμερα, ενώ ο άλλος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για λίγες ημέρες ακόμη, καθώς έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στους δύο υπαλλήλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τέτοια βαρβαρότητα δεν έχω ξαναδεί».

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη χρήση βίας κατά των δύο υπαλλήλων και ζητεί από την Πολιτεία να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ασφαλούς εργασίας.

in.gr

electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #203 on: May 31, 2008, 15:44:14 pm »

Tassos Tassos (electrosok):

Περί αοριστολογιών και λοιπών άλλων (απάντηση προς aliakmwn, pandora και άλλους):

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που υιοθετώ εγώ (γράφω την υιοθετώ γιατί δεν είναι δικής μου έμπνευσης, την πρωτοάκουσα πριν 2 μήνες από έναν μεταπτυχιακό φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και πείστηκα): Την έγραψα σε ένα από τα ποστ μου, αν θες κάνε τον κόπο να το ξαναδιαβάσεις, προσεχτικά αυτή τη φορά. Είναι η πρόταση για τη συγκρότηση μετώπου φοιτητών με καθηγητές ενάντια στο νόμο. Πρόκειται για ένα πείραμα που μπορούμε να το ξεκινήσουμε, και στην πράξη να δούμε πόσο ευρύ μπορεί να είναι αυτό το μέτωπο. Ένα τέτοιο μέτωπο θα μπορούσε να διασφαλίσει τη λήψη αποφάσεων ενάντια στο νόμο (όπως επίσης και άλλων αποφάσεων θετικών για τους φοιτητές που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση προτάσεών τους για ζητήματα σχολής), χωρίς την ανάγκη επιστράτευσης της βίας. Πρόκειται για μια πρόταση που στον πυρήνα της έχει το όραμα πως φοιτητές και καθηγητές δεν πρέπει να είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά από κοινού να αποτελούν την ακαδημα'ι'κή κοινότητα που θα δρα σα γροθιά μέσα στην κοινωνία και θα τρίζει τα δόντια σε οποιονδήποτε υπουργό ή κυβέρνηση τολμήσει να θίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο (επιπλέον σκεφτείτε ότι άλλη δύναμη και συνεπώς προοπτική έχει να του τρίζουν τα δόντια μόνο οι φοιτητές, άλλη δύναμη και συνεπώς προοπτική έχει να του τρίζει τα δόντια όλη η ακαδημα'ι'κή κοινότητα, και άλλη δύναμη και συνεπώς προοπτική έχει να του τρίζει τα δόντια το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού). Ήδη στο μυαλό μου έχω συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στη συγκρότηση αυτού του μετώπου και συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ που θα έβλεπαν θετικά τη συμμετοχή τους σε μια τέτοια προσπάθεια. Αλλά δεν θέλω να το ξεκινήσω μόνος μου (περίεργο για έναν "φωστήρα" όπως είπες, έτσι δεν είναι?). Θα ήθελα να συμμετάσχουν και άλλοι φοιτητές στο εγχείρημα με την κριτική τους, τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους για να συνδιαμορφώσουμε αυτήν την πρόταση (συνδιαμόρφωση?..καλά είναι δυνατόν ένας "φωστήρας" να χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη?..). Aliakmwn, θα σε παρακαλούσα προτού προχωρήσεις στον οποιοδήποτε αφορισμό να διαβάζεις λίγο καλύτερα το τι γράφεται σε ένα ποστ.

Ορίστε λοιπόν, διατύπωσα την πρόταση που υιοθετώ εγώ και είναι και η δική μου πρόταση. Περιμένω τώρα (όπως περίμενα και όλο αυτόν τον καιρό) να διατυπώσεις την πρότασή σου και εσύ pandora και εσύ corina και εσύ Juan και εσύ ngine και όλοι μας. Η δική σου πρόταση pandora ποιά είναι? Η δική σου πρόταση Juan ποιά είναι? Η δική σου πρόταση corina ποιά είναι? Η δική σου πρόταση ngine ποιά είναι? Προτού μου απαντήσετε και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις please διαβάστε αυτό που γράφω 4 παραγράφους παρακάτω για να δείτε με τι ύφος και με ποιά στόχευση διατυπώνω αυτά τα ερωτήματα. Και το ξαναγράφω: Προσωπικά κάνω την αυτοκριτική μου για το ότι τους τελευταίους 2 μήνες που γνώριζα αυτήν την πρόταση δεν έκανα τίποτα για να προχωρήσει. Είμαι όμως διατεθειμένος να κάνω κάτι από δω και πέρα. Χρειάζεται όμως η συνεισφορά και η συμβολή και άλλων φοιτητών. Ποιοί λοιπόν θέλουν και διατίθενται?

Τώρα σε ό,τι αφορά την "άλλη" πρόταση τακτικής που δήθεν έδωσε ο aliakwm, καλό θα ήταν να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Ωραία η μεγάλη απάντηση που έγραψες αλλά δεν απάντησες τελικά στο ερώτημα που σου έθεσα: Για πες μας με ποιόν ακριβώς τρόπο καταφέρνει η ΠΚΣ να εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου μέσα από συνελεύσεις τμημάτων και Συγκλήτων? Μήπως κι αυτή ασκεί λίγο βία και σπάει τις συνελεύσεις (κάποιες φορές και σε συνενόηση με τα ΕΑΑΚ)? Τα 200 ή 2000 άτομα που ανέφερες πώς θα κατάφερναν να σταματήσουν τη Σύγκλητο χωρίς βία? Τι θα κάνανε? Και τέλος για πες μας: Στην ίδια λογική της μαζικής παράστασης των 200 και 2000 φοιτητών ήταν το σπάσιμο από 20-30 μέλη της ΠΚΣ εκείνης της παρουσίασης που έγινε στο μάθημα του κ. Δοκουζγιάννη τον Δεκέμβρη? Α, να σε δούμε τώρα, θα απαντήσεις σ'αυτά τα 5 ερωτήματα ή θα συνεχίσεις να μην απαντάς? Γιατί ωραία μπορεί να τα μπαλώνει από πλευράς ενημέρωσης ο Ριζοσπάστης και οι ανακοινώσεις της ΚΝΕ (που ποστάρει ο Στατίδης) αλλά το ζητούμενο είναι το τι αληθινά συμβαίνει, για να δούμε τελικά και κατά πόσο πραγματικά μας προτείνεις μια διαφορετική πρακτική ή τελικά μας προτείνεις μία από τα ίδια.

Σε ό,τι αφορά την αυτοκριτική που έκανα για τη δική μου στάση από πέρυσι: Είναι πέρα ως πέρα ειλικρινής και σε καμία περίπτωση υποκριτική.

Σε ό,τι αφορά το ποιός ευθύνεται για τα συμβάντα στην Σύγκλητο και τον τραυματισμό του Πρύτανη: Ευθύνη για μια δράση έχει αυτός που την κάνει. Άρα σαφώς έχουν ευθύνη όσοι ήταν στη Σύγκλητο την Τετάρτη και τη διέκοψαν. Και όσους έχω ακούσει (όχι τόσο μέσα στο φόρουμ, αλλά στη σχολή αυτές τις μέρες) οι περισσότεροι που ήταν στη Σύγκλητο την Τετάρτη και τη διέκοψαν ανέλαβαν την ευθύνη αυτών που έγιναν και δεν είχαν και κανένα πρόβλημα να το λένε ανοικτά ότι η πρακτική που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσει το φοιτητικό κίνημα είναι ακριβώς το σπάσιμο των Συγκλήτων και των συνελεύσεων τμημάτων για να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν είναι όμως και οι μοναδικοί που έχουν ευθύνη. Γιατί οι δράσεις αυτές δεν έγιναν στο όνομα της τρέλας ενός ατόμου ή από κινητοποίηση μιας παράταξης. Από τη στιγμή που έγιναν στο όνομα αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέσα στις γενικές συνελεύσεις αρκετών συλλόγων (που μιλούσαν με σαφήνεια για σπάσιμο της Συγκλήτου, άρα δεν μιλάμε για παραχάραξη των αποφάσεων ή για καπέλωμα), ε, τότε ευθύνη έχουμε και όλοι εμείς για το τι αποφασίζεται στις συνελεύσεις των συλλόγων. Διαφορετικά, να τη διαλύσουμε την κοινότητά μας (σύλλογος φοιτητών) και να υιοθετήσουμε το θατσερικό ρητό "δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν μόνο άτομα και οι οικογένειές τους". Αυτά. Τόσο απλά. Και όχι τόσο για να είμαστε δήθεν ακριβοδίκαιοι και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αλλά για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο στη ρίζα του. Αν αρκούμαστε σε ένα μόνο κατηγορώ μπορούμε να το κάνουμε και να το ξανακάνουμε και να το ξανακάνουμε κάθε φορά που θα συμβαίνουν αντίστοιχα περισταστικά βίας σε Συγκλήτους και συνελεύσεις τμημάτων και αυτά τα περιστατικά να συνεχίζουν να γίνονται. Αν όμως μας ενδιαφέρει πραγματικά να μην ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά και να αλλάξει ο τρόπος παρέμβασης του φοιτητικού κινήματος σε Συγκλήτους και συνελεύσεις τμημάτων, τότε δεν αρκεί ένα απλό κατηγορώ, θα πρέπει να παρέμβει κόσμος με τις προτάσεις του εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στις συνελεύσεις των συλλόγων. Τόσο απλό.

Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι. Σαφώς και διαχωρίζω πλήρως τη συζήτηση που κάνω με pandora, corina, Juan, ngine και άλλα παιδιά και τη "συζήτηση" που κάνω με aliakmwn. Στην πρώτη περίπτωση αυτό που προσπαθούσα και προσπαθώ να κάνω με όλα αυτά τα ποστ μου είναι να παρακινήσω τα παιδιά αυτά σε δράση και μάλιστα να δράσουμε μαζί. Επειδή ακριβώς είμαστε και φίλοι και γνωρίζω την αγωνιστική και νεανική τους ορμή και τη δυνατότητά τους να δράσουν. Γι'αυτό και τα ερωτήματα και οι τοποθετήσεις μου είχαν έναν λίγο προβοκατόρικο ρόλο. Δεν ξέρω τι σου φαίνεται ωραίο και τι όχι corina απ'όσα έχουν γραφεί. Το θέμα είναι ότι από λόγια έχουμε πλέον χορτάσει, δράσεις χρειάζονται τώρα, δράσεις. Ελπίζω με τα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα να αρχίσουμε να βλέπουμε δράσεις στο επόμενο διάστημα.

Με τον κύριο aliakmwn είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει εποικοδομητική συζήτηση κι αυτό με μεγάλη δική σου συμβολή aliakmwn (θυμίζω ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε με τους δικούς σου αφορισμούς περί ξερόλα και σταλεγάκια και τα όσα αστήρικτα έγραψες περί υποκριτικής αυτοκριτικής κ.α. Και μη μου λες για τον δικό μου ειρωνικό τρόπο γιατί μετά από αυτά που γραψες τα θελες και τα άκουσες). Δε θα σου ζητήσω να αιτιολογήσεις από που προκύπτουν τα όσα εντελώς αστήρικτα και αναληθή έγραψες ότι η αυτοκριτική που κάνω είναι υποκριτική, ότι ταυτίζω ΠΚΣ και ΠΑΣΠ και άλλες γελοιότητες. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτές οι γελοιότητες που έγραψες προέρχονται από κάποια ψύχωση που έχεις ή από το γνωστό απότομο τρόπο που μας έχεις συνηθίσει να αντιδράς (και μετά να μετανοιώνεις). Θέλω απλά να σου υπενθυμίσω ότι: 1) Για την αδυναμία σου να τεκμηριώσεις αυτά που λες, να απαντήσεις σ'αυτά που σε ρωτάνε και τέλος να πείσεις, μάλλον σε έχει καταλάβει και η ίδια σου η παράταξη γι'αυτό και δε σε έχει προτείνει ποτέ για ομιλητή της σε κάποια γενική συνέλευση (με εξαίρεση μια το Μάιο του 2006), όσο τσαμπουκά και να δείχνεις στους διαδικτιακούς καυγάδες σε λίστα και φόρουμ.
2) Συμμετείχα στη συζήτηση στο παρόν τόπικ (μετά από αρκετό καιρό απουσίας από συζητήσεις στο φόρουμ) γιατί ήθελα να συμβάλω με μια οπτική που γενικώς δεν είχε ακουστεί ή γραφεί και με την ελπίδα να οδηγήσει σε γόνιμο προβληματισμό. Δεν είχα σκοπό να μπλεχτώ σε ανούσια αντιπαράθεση επειδή έτσι το θέλει ένας απατεωνίσκος που καταφεύγει σε αφορισμούς, αστήρικτα συμπεράσματα (περί υποκριτικής αυτοκριτικής κ.α.) και κραυγές γιατί αδυνατεί να τεκμηριώσει τη θέση του και να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέτουν. Συνεπώς σταματώ εδώ την όποια αντιπαράθεση μαζί σου και θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο αν δεν θες να χάνεις τον χρόνο σου (έχεις και διάβασμα, σε 1 βδομάδα έχεις εξεταστική). Εκτός αν θες να αντιπαρατίθεσαι μόνος σου.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας το πιο ουσιαστικό απ'όλα και το βασικό σκοπό που προσπάθησαν να πετύχουν τα μηνύματά που έστειλα:

Από λόγια έχουμε πλέον χορτάσει, δράσεις χρειάζονται τώρα, δράσεις. Ελπίζω με τα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα να αρχίσουμε να βλέπουμε δράσεις στο επόμενο διάστημα εντός του συλλόγου και εντός της συνέλευσής του.

- Τάσος Τάσος
« Last Edit: May 31, 2008, 16:22:58 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #204 on: May 31, 2008, 16:24:36 pm »

Τάσε Τάσε! Cheesy

Επειδή αρέσουν και στους δύο από ό,τι φαίνεται οι προβοκατόρικες ερωτήσεις, ήρθε η σειρά μου:

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ακόμη από τον ιανουάριο του 2007 να λέμε μέσα στα συντονιστικά (κι εγώ και εσύ αν δεν κάνω λάθος) ότι τους καθηγητές - ιδανικά - δεν τους θέλουμε εναντίον μας, ή μάλλον απέναντί μας, αλλά θα ήταν το καλύτερο να μπορούμε να κάνουμε έναν κοινό αγώνα. Αυτή η πρόταση, έτσι διατυπωμένη, υπάρχει από τότε. Και έρχομαι στις ερωτήσεις:

1) Τότε τι μας εμπόδισε στο να προσεγγίσουμε τους καθηγητές και την υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα? Γιατί αποξενωθήκαμε?

2) Ακριβώς με ποιον τρόπο θα προσεγγίσουμε τώρα τους καθηγητές? από ό,τι διαφαίνεται στο ποστ σου, έχεις μία συγκεκριμένη στρατηγική κατά νου, η οποία μάλιστα στηρίζεται αν κατάλαβα καλά και στη βοήθεια, ή μάλλον στη σύμπνοια, συγκεκριμένων καθηγητών. (Τα περισσότερα μάλλον από κοντά, άλλα όσο να πεις, μ'αρέσει ο...προβοκατόρικος αυτός τρόπος συζήτησης!)

Στο (1) ως απάντηση έχω μία θεωρία δικιά μου, και νομίζω ότι ξέρεις ποια είναι αυτή, είναι θέμα που το έχουμε χιλιοσυζητήσει.

Στο (2) ομολογώ πως εγώ δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες στο νου μου. Ποτέ δεν ήμουν "εύστροφη" σε τέτοια θέματα άλλωστε. Ωστόσο ξέρω με σιγουρια κι εγώ ότι είναι αρκετοί αυτοί οι καθηγητές οι οποίοι θα ήθελαν να είναι στο πλευρό μας και να κάνουμε έναν κοινό αγώνα. Για αυτό ακριβώς έχω ακούσει πολλές φορές ως ανταπάντηση ότι αυτή η στάση των μερικών αυτών καθηγητών δεν είναι τόσο αθώα και ανιδιοτελής, δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως φαίνονται κ.ο.κ. Βέβαια αυτή η ανταπάντηση ποτέ δε με έπεισε. Γιατί έχω φτάσει σε σημείο να κάνω σοβαρές συζητήσεις με καθηγητές, όχι απαραίτητα με τους ρόλους "καθηγητής - φοιτητής", αλλά με ρόλο ισάξιου συνομιλητή. Μόνο έτσι μπορούμε να έρθουμε σε συνεννόηση άλλωστε, και με προϋπόθεση μία κάποια αμοιβαία εμπιστοσύνη

Υ.Γ. Δεν έχει σημασία το τι μ'αρέσει απ'αυτά που γράφονται. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι μ'αρέσει από αυτά που γίνονται. Και πόσο συνεπείς είναι οι πράξεις όλων μας με αυτά που λέμε...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #205 on: May 31, 2008, 17:13:14 pm »

Χαχα, προτού όμως απαντήσεις στην ερώτηση που σου κανα έσπευσες να θέσεις τα δικά σου προβοκατόρικα ερωτήματα πονηρή! Grin Τέσπα, κάνω τον ευγενικό  Cheesy και απαντάω πρώτα σ'αυτά που ρώτησες:

Quote from: corina on May 31, 2008, 16:24:36 pm
1) Τότε τι μας εμπόδισε στο να προσεγγίσουμε τους καθηγητές και την υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα? Γιατί αποξενωθήκαμε?

Φταίει τo ότι τα παιδιά που είχαν την άποψη της συνεργασίας με τους καθηγητές και της συγκρότησης κοινού μετώπου δεν κάναμε και πολλά πράγματα για να επικρατήσει αυτή η άποψη και μέσα στα συντονιστικά και μέσα στις γενικές συνελεύσεις. Αντιθέτως αφήσαμε στα συντονιστικά και στις συνελεύσεις να επικρατήσει η άποψη ότι καθηγητές και φοιτητές είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα και ότι όλη αυτή η ιδέα της ακαδημα'ι'κής κοινότητας είναι μια μπαρούφα (και αυτή ακριβώς η άποψη είναι που οδηγεί σήμερα σε αποφάσεις συνελεύσεων ενάντια στην καθολική ψηφοφορία στις πρυτανικές εκλογές...αν ήσουν στην τελευταία συνέλεευση θα καταλάβεις τι εννοώ από την επιχειρηματολογία που ακούστηκε στη συνέλευση). Καθαρά πρακτικό λοιπόν το θέμα: Πώς θέλεις να επικρατήσει μια πρόταση όταν δεν γίνεται από τους φορείς αυτής της πρότασης καμία οργανωμένη και μαζική παρέμβαση εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις (γενικές συνελεύσεις και συντονιστικά)? Και μη μου πεις τώρα για τις δυσκολίες που υπήρχαν (δογματικές παρατάξεις, πολύωρα συντονιστικά κτλ. ) αφενός μεν γιατί αυτό είναι υποκειμενικό αφού άλλοι μπορούν να ξεπερνούν τέτοιες δυσκολίες και άλλοι όχι (απόδειξη οι δράσεις για ζητήματα σχολής που επίσης γίνανε σε δυσμενές περιβάλλον αλλά κατάφερα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πετύχουν το στόχο τους), αφετέρου δε γιατί δεν αλλάζει την ουσία της απάντησης: Πώς θέλεις να επικρατήσει μια πρόταση όταν δεν γίνεται από τους φορείς αυτής της πρότασης καμία οργανωμένη και μαζική παρέμβαση εκεί όπου λαμβάνονταν οι αποφάσεις (γενικές συνελεύσεις και συντονιστικά)?

Quote from: corina on May 31, 2008, 16:24:36 pm
2) Ακριβώς με ποιον τρόπο θα προσεγγίσουμε τώρα τους καθηγητές? από ό,τι διαφαίνεται στο ποστ σου, έχεις μία συγκεκριμένη στρατηγική κατά νου, η οποία μάλιστα στηρίζεται αν κατάλαβα καλά και στη βοήθεια, ή μάλλον στη σύμπνοια, συγκεκριμένων καθηγητών. (Τα περισσότερα μάλλον από κοντά, άλλα όσο να πεις, μ'αρέσει ο...προβοκατόρικος αυτός τρόπος συζήτησης!)

Έχω κατά νου και συγκεκριμένες δράσεις αλλά και συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ. Και έχει ήδη γίνει μια χαλαρή συζήτηση με αυτά τα μέλη ΔΕΠ πάνω στο θέμα αυτό. Αυτά όμως από κοντά, μην ακουστούν από τώρα τα ονόματα.  Cheesy

Οκ, και τώρα που απάντησα στις προβοκατόρικες ερωτήσεις σου  Cheesy νομίζω είναι πλέον η σειρά σου να απαντήσεις στην ερώτηση που σου κανα στο προηγούμενο μήνυμα και δεν ελήφθη κάποια απάντησις: Κορίνα, ποιά είναι η δικιά σου πρόταση για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε? Εσύ Πανδώρα? Ή το κρατάς για τη συνάντηση?  8)

« Last Edit: May 31, 2008, 17:21:59 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
aliakmwn
Guest
« Reply #206 on: May 31, 2008, 17:16:19 pm »

Quote from: electroSOK on May 31, 2008, 15:44:14 pm
Tassos Tassos (electrosok):

Περί αοριστολογιών και λοιπών άλλων (απάντηση προς aliakmwn, pandora και άλλους):

1) Οπως ειπες κι εσυ, δεν εχει σημασια αν την σκεφτηκες εσυ ή καποιος αλλος, εφοσον οπως λες την υιοθετεις, τοτε ειναι και προταση σου.

2) Η προταση την οποια περιγραφεις (συγκροτηση μετωπου) υπαρχει ηδη, και περιλαμβανει ενα μεγαλυτερο συνολο: Εκτος απο πανεπιστημιακους και φοιτητες, περιλαμβανει εργαζομενους, μαθητες, αγροτες, μικροιδιοκτητες... Ειναι η προταση συμμαχιας του ΚΚΕ για το Αντιιμπεριαλιστικο Αντιμονοπωλιακο Δημοκρατικο Μετωπο (ΑΑΔΜ), με σκοπο τη λαϊκη εξουσια στα πλαισια μιας λαϊκης οικονομιας, με ορους που ερμηνευονται και αναπτυσσονται στο προγραμα του Κομματος και σε δεκαδες (ή εκατονταδες?) αλλα κειμενα.
Στην προταση αυτη περιλαμβανεται μια γενικη στρατηγικη, με συγκεκριμενους στοχους, αλλα και επιμερους τακτικες προσαρμοσμενες σε καθε χωρο.
Εαν δεν εχεις κατσει να μελετησεις σοβαρα την προταση επειδη εισαι προκατειλημενος ή για οποιονδηποτε αλλο λογο δεν σου φταιει κανενας παρα ο ιδιος ο εαυτος σου.
Τα οποια κολληματα με αφηνουν αδιαφορο.

Φυσικα δεν σε υποχρεωνει κανενας να την αποδεχτεις και να την υιοθετησεις. Ομως, εαν την απορριψεις, θα πρεπει να αντιπροτεινεις κατι, το οποιο μαλιστα θα πρεπει να ειναι και καλυτερο, δηλαδη π.χ. πιο υλοποιησιμο, να εχει ευρυτερη αποδοχη, να καλυπτει περισσοτερες λεπτομερειες και να λυνει περισσοτερα προβληματα.

Επανερχομαι στη διαλεχτικη που σου αρεσει και μελετας: Ο αγωνας, σε ολες τις εκφανσεις του, απο τον διαχρονικο αγωνα για τη συνολικη απελευθερωση της ανθρωποτητας, μεχρι τον καθημερινο αγωνα για τα μικρα και αυτονοητα, δεν ειναι πεδιο αναπτυξης και επιλυσης των υπαρξιακων προβληματων του καθενα. Ειναι μαχη επιβιωσης, σε οποιο επιπεδο κι αν αναφερομαστε. Η ουσια, ο σκοπος, δεν ειναι ο αυτοπροσδιορισμος, ουτε να κινητοποιησεις μια μεγαλη ομαδα κοσμου για να ξανανακαλυψουν απ' την αρχη τον τροχο. Η ουσια, ο σκοπος ειναι να προχωρησεις μπροστα.
Ή μαλλον αν θελεις, για να πεσω κι εγω σε μια μικρη (διαλεχτικη Wink) αντιφαση, στο πεδιο του αγωνα λυνονται ΚΑΙ τα υπαρξιακα προβληματα, καθως καλεισαι να ξεπερασεις το "εγω" σου (οπως κι αν το αντιλαμβανεσαι, ειτε καθαρα σε προσωπικο επιπεδο ειτε ως ενα "συλλογικο εγω") και να δεχτεις οτι ο λογος που βρισκεσαι εδω ειναι για να αγωνιστεις και οχι για να γινεις ο πασης φυσεως πρωταγωνιστης. Μπορεις να γινεις πρωταγωνιστης και να διαπρεψεις, εαν τα πραγματα ερθουν ετσι, και να προσφερεις παμπολλα μονο με την προσωπικοτητα και τη δραση σου, αλλα αυτο δεν πρεπει να ειναι ο σκοπος σου. Διαφορετικα δεν μιλαμε για αγωνα αλλα για προσπαθεια προσωπικης προβολης και ανελιξης, το οποιο δεν εχει διαφορα αν θα γινει στην αγορα εργασιας ή μεσα σε ενα κινημα.

Ως εκ τουτου, στην ουσια δεν προτεινεις τιποτα απολυτως. Κινεισαι στο ιδιο πλαισιο που κινειται το ΚΚΕ για μια ευρυτερη συμμαχια δυναμεων, την οποια ομως περιοριζεις μονο στο επιπεδο της ακαδημαϊκης κοινοτητας, το οποιο θα μπορουσε να θεωρηθει αντιληψη συντεχνιακη και διασπαστικη, καθως το Πανεπιστημιο δεν ειναι θερμοκηπιο, και αποτελει υποθεση ολης της κοινωνιας, του εργαζομενου λαου.

Επισημαινεις πως "δεν θα ηθελες να το ξεκινησεις μονος σου", φραση που πρακτικα ειναι αχρηστη, διοτι ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ δεν μπορεις να το ξεκινησεις μονος σου. Αν θελεις να το κανεις σε επιπεδο κοινωνιας, δεν μπορει να γινει χωρις την υπαρξη οργανωμενων πολιτικων σχηματισμων (κομματα).
Επιπλεον, ακομα κι αν μπορουσες, και παλι δεν θα ειχε νοημα να επισημανεις κατι τετοιο, διοτι αυτο που μετραει ειναι η πραξη, και μαλιστα εαν μπορεις να κανεις κατι τετοιο αλλα αρνεισαι για υποκριτικους λογους (προσπαθεια να δειξεις οτι δεν θελεις να το παιξεις αρχηγος) τοτε εκτος απο αντιδραστικος (μπορεις να κανεις κατι και να βοηθησεις αλλα δεν το κανεις για προσωπικους σου λογους) εισαι και ιδεαλιστης, αφου αναγαγεις την ιδεα σε κατι ανωτερο απο την ιδια την πραξη.

3) Στο παιχνιδακι των εντυπωσεων δεν συμμετεχω, ειδικα οταν σκοπιμως θετεις ερωτηματα με τετοιον τροπο ωστε να οδηγησεις σε συμπερασμα (τακτικη δημοσκοπισεων).
Η παρεμβαση της ΠΚΣ στη συγκλητο ηταν αρκετη για να τεθει το θεμα εκτος ημερησιας διαταξης. Ειναι αρκετο αυτο? Φυσικα και οχι. Ο στοχος δεν ειναι να παει σε επομενη συνεδριαση, ουτε να μη συζητηθει ποτε και πουθενα (θεση ΕΑΑΚ και λοιπων) αλλα να συζητηθει και να ληφθει καταδικαστικη αποφαση, που θα απορριπτει τις εκβιαστικες τακτικες του υπουργειου. Με 200 ατομα ομως δεν ειναι ευκολο. Εξ' ου και η αναφορα μου σε 2000, που φυσικα μακαρι να ειναι και περισσοτερα, να ειναι 20.000, να κοιταζουν τα μελη της συγκλητου απ' το παραθυρο και να βλεπουν κατω πληθος κοσμου που φωναζει εναντιον των εκπαιδευτικων αναδιαρθρωσεων, να πλημμυρισει ο οροφος με ατομα. Ωστοσο, με το συσχετισμο δυναμεων σ' εκεινη τη φαση, αυτο κατεστη δυνατον, και επιτευχθηκε!
Θα ειναι αποτελεσματικο κατι τετοιο? Πιθανον ναι, πιθανον οχι, εαν δεν γινει δεν μπορεις να ξερεις. Οτιδηποτε αλλο ομως, οδηγει σε υποχωρηση. Η πραγματικοτητα, και συγκεκριμενα η επικαιροτητα, ερχονται να επιβεβαιωσουν τη θεση αυτη. Μια μικρη ομαδα δημιουργησε ενταση στη συγκλητο, με τα γνωστα αποτελεσματα, επειδη κινηθηκε χωρις σχεδιο, μονο για το "χαβαλε", σ' εναν οργασμο "υπερεπαναστατικοτητας". Δες τα γεγονοτα οπως εγιναν: Γιατι εγιναν? Επειδη μια ομαδα συνδικαλιστων δεν δεχτηκε αυτο που πετυχε η ΠΚΣ. Πώς αντεδρασαν? Ορμησαν να "παρουν τα πρακτικα", ενω οπως ειπαμε κι αλλη φορα, ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΗΧΗΤΙΚΑ. Αποτελεσμα να δημιουργηθει ενας πανικος, που φυσικα ηταν και λιγο στημενος απο πριν, μια και η κυβερνηση και οι συμμαχοι της προσπαθουν οργανωμενα πλεον να οξυνουν τα πνευματα για να προβοκαρουν.
Κανενας δεν αμφισβητει οτι, πρωτογενως, οι ανθρωποι αυτοι ηθελαν να κανουν κατι ΚΑΛΟ, να σταματησουν την προωθηση των αναδιαρθρωσεων. Η συγκυρια ομως, και οι μεθοδευσεις, ειναι τετοιες που τελικα επαιξαν το παιχνιδι των μονοπωλιων και των υπηρετων τους. (Ετσι προσεγγιζεις διαλεχτικοϋλιστικα μια πραξη - σημασια δεν εχει τι εχεις στο μυαλο σου και πώς φανταζεσαι μια πραξη, σημασια εχει πώς επιδρα αυτη στην πραγματικοτητα)

Περι βιας: Σαφως και η παρασταση διαμαρτυριας 20.000 φοιτητων που θα πιεσει τη συγκλητο να παρει καταδικαστικη αποφαση ειναι κι αυτη μια μορφη βιας. Αν ομως δεν εχεις το μυαλο να καταλαβεις οτι αλλο πραγμα 20 κι αλλο 20.000, τοτε λυπαμαι αλλα εχουμε σοβαρο προβλημα επικοινωνιας.

Αναφορικα με το περιστατικο της παρουσιασης του Δοκουζγιαννη: Θεση της ΠΚΣ, η οποια εχει υιοθετηθει πολλακις και απο το συλλογο (με την οποια παρεμπιπτοντως συμφωνουν και αλλες δυναμεις) ειναι το περιβοητο ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Το οποιον σημαινει οτι δεν ειναι δυνατον να ερχεται μεσα στο Πανεπιστημιο στελεχος εταιριας και να διαφημιζει το προιον του. Εαν κριθει πως το προιον αυτο ειναι απαραιτητο για τη διδασκαλια ενος μαθηματος μπορει να το ενταξει στο προγραμμα σπουδων και να διδαξει τη χρηση του. Οπου εν προκειμενω το προιον θα εισαχθει στο μαθημα ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, κυριως στις περιπτωσεις οπου δεν υπαρχουν αλλα παρομοια και η εταιρια το εχει μονοπωλιο. Κατι τετοιο συμβαινει ας πουμε με το MATLAB οπως γνωριζεις, αλλα επιπλεον πολλοι καθηγητες σε μαθηματα τους που χρειαζονται ενα προγραμμα αναλυσης αφηνουν στο φοιτητη την ελευθερια να επιλεξει αλλο αντι του ΜΑΤΛΑΒ, οπως π.χ. το Mathematica.
Αληθεια Τασο, εσυ διαφωνεις με την παρεμβαση στο σεμιναριο του Δοκουζγιαννη? Πιστευεις οτι δεν επρεπε να γινει?

Οσο για το επι προσωπικου παραληρηματικο σου ντελιριο, δεν προκειται να σου απαντησω, παρα μονο σε ενα σημειο: Η σχεση που εχω με την παραταξη μου ειναι κατι που δεν σε αφορα και δεν μπορεις να γνωριζεις. Ο πανικος αυτος που σε πιανει οσες φορες η αντιπαραθεση σοβαρευει και δεν μπορεις να ανταποκριθεις, και εχει ως αποτελεσμα να θαβεις ανθρωπους που μεχρι πριν απο λιγο εκθειαζες, αποκλειει καθε δυνατοτητα επικοινωνιας. Εγω θα σου απαντω μονον πολιτικα και επι της ουσιας.

Και παλι σε ενα τεραστιο κειμενο δεν προσθεσες τιποτα απολυτως επι της ουσιας (εκτος απο λιγες υβρεις και προσβολες για το ατομο μου), με αναγκασες να ξαναγραψω τα ιδια αλλα σ' ευχαριστω που μου εδωσες για αλλη μια φορα την ευκαιρια να προωθησω την προταση συνεργασιας για το ΑΑΔΜ.

Αυτα, επιστρεφω στις στοιχειοκεραιες, γιατι πρεπει καποια στιγμη να παρουμε κι ενα ριμαδο-πτυχιο. Smiley
« Last Edit: May 31, 2008, 17:19:58 pm by aliakmwn » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #207 on: May 31, 2008, 17:34:05 pm »

Να τολμήσω να ρωτήσω τι έχει κάνει μέχρι τώρα αυτό το ΑΑΔΜ στα πανεπιστήμια, και γιατί ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει αυτό το περιβόητο μέτωπο δε φαίνεται πουθενά και αντίθετα έχουν οξυνθεί τα πνεύματα ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές; Ας φτιάξουμε εμείς ένα κοινό μέτωπο με τους καθηγητές και βλέπουμε πώς θα το ονομάσουμε, αντί να ασχολούμαστε με ένα μέτωπο που έχει όνομα, προκαθορισμένο και προδιαγεγραμμένο αλλά πρακτικά ανύπαρκτο.

BTW μέτωπα γίνονται μόνο μέσα στο πλαίσιο δράσης του ΚΚΕ, έτσι; Lips Sealed

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #208 on: May 31, 2008, 17:38:46 pm »

Sorry ξεχασα να απαντησω σε μια απο τις ερωτησεις:

Quote from: electroSOK on May 31, 2008, 15:44:14 pm
Δε θα σου ζητήσω να αιτιολογήσεις από που προκύπτουν τα όσα εντελώς αστήρικτα και αναληθή έγραψες ότι η αυτοκριτική που κάνω είναι υποκριτική, ότι ταυτίζω ΠΚΣ και ΠΑΣΠ και άλλες γελοιότητες. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτές οι γελοιότητες που έγραψες προέρχονται από κάποια ψύχωση που έχεις ή από το γνωστό απότομο τρόπο που μας έχεις συνηθίσει να αντιδράς (και μετά να μετανοιώνεις).

Οπου παρεμπιπτοντως εγραψα :

Quote from: aliakmwn on May 29, 2008, 21:32:45 pm
2.2 Αναφορα στην τελευταια συνελευση, στις προτασεις ΠΚΣ και ΠΑΣΠ (τις οποιες ταυτιζεις χυδαια).

Η απαντηση (παρ' ολο που "δεν θα ζητησεις να αιτιολογησω" - τοτε γιατι το αναφερεις? Anyway ευχαριστω που μου το θυμισες...):

Quote from: electroSOK on May 29, 2008, 02:36:07 am
Στη συνέλευση όπου έληξε η κατάληψη μία από τις βασικές θέσεις που ακούγονταν τότε ήταν ότι μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή του νόμου μέσα στα πανεπιστήμια. Ήταν μια θέση που εξέφραζαν οι παρατάξεις ΠΚΣ και ΠΑΣΠ αλλά και πολλοί ανένταχτοι φοιτητές και ήταν η απάντηση που δίνανε όταν τους ρωτούσες "και τώρα που υποστηρίζεις τον τερματισμό της κατάληψης, ποιόν τρόπο έχεις να προτείνεις για να καταφέρουμε εντέλει το στόχο μας να ακυρωθεί ο νόμος".

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #209 on: May 31, 2008, 17:45:21 pm »

Μα όντως το έλεγαν και οι δύο αυτό το πράγμα.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Up Print
Jump to: