• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:56:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:56:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 85
Guests: 111
Total: 196
lefterish
giorgosss03
DimKaratzas
nikpapoutsi
apos34
gntitsios
mark
kimxnas
adamchatz
Giannis_Kako
antontsiorvas
Bigie_Cheese
chaniotism
msandr
mrodi
gp6
Juror8
filippovna
Mr Z
nikolith
Theislander
fkacori
chrysaep
ggalamat
stefanidis
jimalexoud
EliasLykas
nikos123321
mkoutsouk
redwolf
Κaraflodaimonas
κοτζακ
Anastasiam
mrotskos
statiris
Nianaro
mous25
prodromosEP
stavrosk
andripappa
chatzikys
Sofiana
arisap
kvas
angelos
maranageo
gramniko
kstavroulis
aggp
kpapama
kapoutsi
ඞ
nick_ch
PeriklisL
chrismzag
Theoxarhs Bladimiros
mamalakis
mor
BlackBeard
Agnotobouri
tecnoteki
Karn i5
Saint_GR
chrisg
cealexop
Cersei Tsoulannister
akiousia
arxigos18
Nikos.Ts
kesha
Yamal
vaggelis.ntokas
artemissamaras_
μιλτοςμ
faidonchatz
Γιώργος Μπιλμπίλης
dkoukn
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Go Down Print
Author Topic: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο  (Read 32383 times)
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #150 on: May 29, 2008, 18:47:28 pm »

Ο μισητός κ.Κύρτσος

http://www.cpress.gr/article.php?art=57103
Logged
Dr. Gonzo
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 466


4:48 Psychosis


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #151 on: May 29, 2008, 18:58:51 pm »

Quote from: aliakmwn on May 29, 2008, 15:47:39 pm
            Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου και μετά από παρέμβαση από την πλευρά των φοιτητών και των αντιπροσώπων της Πανσπουδαστικής στην Σύγκλητο το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη και η συνεδρίαση διακόπηκε. Ενώ είχε τελειώσει η Συνεδρίαση στελέχη των ΕΑΑΚ, συνεπικουρούμενα από δυνάμεις της ΑΡ.ΕΝ. (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), προκάλεσαν επεισόδια με μέλη ΔΕΠ και τις πρυτανικές αρχές. Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων υποστηρικτών της επιχειρηματικότητας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Τους τροφοδοτούν με επιχειρήματα συκοφάντησης των φοιτητικών αγώνων και αποκοπής του φοιτητικού κινήματος από τους φυσικούς του συμμάχους τους εργαζόμενους, τους γονείς μας. Είναι ενέργειες που απομονώνουν τους φοιτητές, την ώρα που ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των ΕΕ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Βιομηχάνων στην παιδεία χρειάζεται την απάντηση όλου του λαού, όλων των εργαζομένων. Οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας έρχονται σε σύγκρουση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

            Οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ για άλλη μια φορά απουσίαζαν από την Σύγκλητο. Αποδεικνύουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των κομμάτων του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα στο Πανεπιστήμιο. Είναι αυτοί που κάνουν το παν για να υλοποιείται ανεμπόδιστα η πολιτική ΕΕ – Βιομηχάνων στην παιδεία.

            Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και καλούμε τους φοιτητές, καθηγητές, τους εργαζόμενους να απομονώσουν τέτοιου είδους δυνάμεις που εμποδίζουν την αποτελεσματικότητα και μαζικότητα των αγώνων μας.

 

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται:

 
Να διεκδικήσουμε 15% για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό κι αυτός να είναι η αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των πανεπιστημίων!
 
Να διεκδικήσουμε τα  πανεπιστήμια να συνεργάζονται για τη λαϊκή ευημερία και ανάπτυξη, κι όχι πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται για το ποιο εξυπηρετεί καλύτερα την κερδοφορία του κεφαλαίου!
 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
 
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 4-ΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εγώ έβαλα τα δικά μου κόκκινα.
Αυτά στα οποία πιστεύω ότι "κολάει" η ΠΚΣ από τότε που τη γνώρισα στο πανεπιστήμιο μέχρι σήμερα.
Αυτοπροσδιορίζεται όχι ως αριστερά, ούτε ως το φοιτητικό κομμάτι της ΚΝΕ, αλλά ως η μόνη αριστερά κάτι σαν ορθόδοξη αριστερά ας πούμε.
Διάβασα πολλά για αγωνιστές της δεκάρας και στο αντίστοιχο topic και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων και για τον επαναπροσδιορισμό.
Πριν 2 χρόνια έφαγα πολύ στη μάπα το "απολιτίκ" όταν θέλησα κι εγώ να συμμετέχω στις δράσεις και τις αποφάσεις του συλλόγου,
αλλά ως μέλος του συλλόγου και μόνο, κι όχι ως μέλος παράταξης.

Άκουσα τα τραγικά επιχειρήματα της ΠΚΣ στις πρώτες συνελεύσεις, (και αγώνας (πορεία με το ΠΑΜΕ) και μαθήματα κτλ)
την φοβερή επίθεση στην ΠΑΣΠ που τότε συνυπέγραφε το κοινό πλαίσιο
(γιατί μόνο η ΠΚΣ ξέρει τον πραγματικό σου εαυτό, μόνο η ΠΚΣ βλέπει πίσω από τις δολοπλοκίες και τους τυχοδιωκτισμούς
και κανείς νοήμων συνάδελφος δεν κατάλαβε τί ήθελε η ΠΑΣΠ συναινώντας στο κοινό πλαίσιο)
είδα μία ΔΑΠ ανίκανη να επιχειρηματολογήσει απέναντι ακόμη και στις πιο απλές ερωτήσεις συναδέλφων για το μέλλον της παιδείας.
Η καραμέλα που πιπίλιζαν συνεχώς ήταν είμαστε τριτοκοσμικοί γιατί δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια-και πριν τελειώσει η πρόταση-ας ανοίξουμε να δώσουμε εξεταστική, θέλω να πάρω πτυχίο

Προς το τέλος των καταλήψεων (1 ή 2 εβδομάδες πριν τη λήξη) μπήκε και η ΠΚΣ στο κοινό πλαίσιο κι αποφάσισε να συμμετέχει και στην πορεία.
Μέχρι τότε, πίστευα ότι το μόνο καπέλωμα που είχαμε φάει, ήταν η αδιάλλακτη στάση των ΕΑΑΚ στα συντονιστικά, ο αρνητισμός τους απέναντι στις ιδέες "απολιτίκ" φοιτητών,
και οι φοβερές βλακείες που άκουσα στο συντνιστικό Θεσσαλονίκης που κράτησε εκείνο το ηρωικό 18ωρο που είπε κι ο ngine.
Στην πορεία λοιπόν η ΠΚΣ μπήκε πρώτη με τα πανό της, οι ντουντούκες φωνάζανε τα κλασσικά συνθήματα που εκφράζουν μόνο την ΠΚΣ
(εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, μαζί με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλι)
και γενικά, κατάφεραν να δώσουν την κόκκινη χροιά που θα λεγε κι ο αλιάκμων στην πορεία.
Φτάνουμε στο υπουργείο μακεδονίας, και κάποιες σχολές έχουν να παραδώσουν ένα ψήφισμα στον υπουργό με σφραγίδες από σχεδόν όλους τους συλλόγους νομίζω.
Την ώρα που μιλάνε λοιπόν με τον φρουρό, και του λένε αν μπορεί να κατέβει κάποιος έστω γραμματέας να το παραλάβει,
κλασσικά κάποιοι θερμοκέφαλοι, ή μπάχαλοι, ή βαλτοί από την ασφάλεια, δεν έχω ιδέα γιατί δεν ήταν σίγουρα μεσα στην πορεία,
μαζεύονται στα γρήγορα κι αρχίζουν να πετάνε πέτρες και να προσπαθούν να ρίξουν την πόρτα.

Τα μέλη της ΠΚΣ απ' όλη την πορεία, μαζεύονται σαν συννενοημένοι μπροστά κι αποχωρούν γρήγορα-γρήγορα.
Σημειωτέον ότι οι ΠΚΣίτες είχαν αναλάβει προσωπικά την περιφρούρηση της πορείας.

Μέχρι να πέσουν επάνω συνάδελφοι να μαζέψουν τους μαλάκες, έχουν φτάσει τα ΜΑΤ και το δακρυγόνο πάει σύννεφο.
Τέλεια χορογραφία, έρχονται οι μπάχαλοι, αποχωρεί η ΠΚΣ, έρχονται τα ΜΑΤ, όλα μέσα σε 3 λεπτά.

Τελειώνουν οι καταλήψεις, δίνουμε εξεταστική, γίνεται συνέλευση για τη 17η Νοέμβρη και τις εκδηλώσεις.
Η ΠΚΣ φυσικά έχει αυτο-οριστεί ως ο μοναδικός προστάτης της μνήμης των παιδιών του Πολυτεχνείου.
Εντάξει όμως, καμιά φορά χρειάζεται και μια μικρή σύμπλευση με τη ΔΑΠ για να πάρει την συνέλευση η ΠΚΣ
και να βγεί με τα δικά της πανό στην πορεία, εξάλλου όσοι συμμετέχουν στην πορεία δεν θέλουν απλά να τιμήσουν την μνήμη των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Θέλουν να εκφράσουν και την αντίθεσή τους με τη αντι-λαική πολιτική αλλά και τη σύμπραξη με το ΠΑΜΕ σε νέους αγώνες.
Καπέλο και στην πορεία του πολυτεχνείου, κλασσικά μισή ώρα κάτω από την αμερικάνικη πρεσβεία οι ντουντούκες να φωνάζουν
"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "φονιάδες των λαών αμερικάνοι" μπλα μπλα.
Τελικά δεν είναι πορεία μνήμης, αλλά αντι-αμερικανική πορεία (κόντρα στον ιμπεριαλισμό που θα λεγε κι ο promitheas).
Η περιφρούρηση του πανεπιστημίου τελικά από ποιούς έγινε, θυμάται κανείς?

Τέσπα, φτάνουμε και στις ανεκδιήγητες τελευταίες συνελεύσεις μας.
Για όσους συναδέλφους σνομπάρουν την συνέλευση, να σημειώσω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση από το διάβασμα.
Υπάρχουν καμιά 10αριά παραταξιακοί που θα μιλήσουν σίγουρα, και πιθανότατα θα βρεις τουλάχιστον για 1 λεπτό κάτι ενδιαφέρον σ'αυτά που λένε.
Βέβαια δεν φτάσαν εκεί τόσο εύκολα.
Τα νέα μέλη πρέπει να "ψήνονται στη φωτιά της μάχης", ετοιμάζουν τα σκονάκια τους και βγαίνουν να μιλήσουν.
Πως είναι καμιά φορά στη βουλή που ακούς κάποιον μαλάκα να μιλάει 10 λεπτά χωρίς να λέει τίποτα,
περνάει η ώρα (κοιτάει αυτός φάτσες γύρω-γύρω) και μόλις δει ότι χασμουρήθηκαν όλοι, πετάει ένα "... γι αυτόν λοιπόν τον λόγο, πιστεύω ότι..."
και λέει αυτό που παίδευε τόοοοοοση ώρα.

Πίσω στα δικά μας, ίδια πράγματα κι εδώ. Βγαίνει ο νέουλας, πετάει τις μαλακίες που του γράψαν στο σκονάκι οι συμπαραταξιακοί του,
χαμός μετά, 20 λεπτά ερωτήσεις (από άτομα της ίδιας συνήθως παράταξης) και πάμε παρακάτω σε άλλον έναν βαρετό ομιλητή.
Τελευταία το έργο αυτό παίζει με ΠΚΣ και ΕΑΑΚ, κι ανάλογα με τον ομιλητή αλλάζουν και οι ρόλοι κυκλικά.

Έχω βαρεθεί να ακούω θεωρία για το πως θα πέσει ο νόμος, ιστορίες για αγρίους με ευθεία σύγκρουση με το κατεστημένο,
άμεση συμπαράταξη με το εργατικό κίνημα (για όποιον δεν το ξέρει αυτό είναι το ΠΑΜΕ)
15% για την παιδεία, κατάληψη και πανελλαδικό συλλαλητήριο, κατάληψη και πορεία με το ΠΑΜΕ,
κατάληψη σκέτη, κατάληψη με τζατζίκι, κατάληψη σε κυπριακή.

Πάει ο πρόλογος, το φαγατε το γαιδούρι, η ουρά έμεινε..

Κι έρχομαι στα λόγια του Τάσου.
Έργα. Δράση. Αφύπνιση του κόσμου. Εξορμήσεις. Εκδηλώσεις (δεν εννοώ ομιλίες μελών του ΠΑΜΕ).
Όποιος στ' αλήθεια θέλει να κάνει κάτι για την Παιδεία, δοκιμάζει την τύχη του εκεί.
Όποιος στ' αλήθεια ενδιαφέρεται, αφήνει τα παραταξιακά στην άκρη και κάνει αυτός το πρώτο βήμα για Συναίνεση και Κοινό Αγώνα.
Όποιος στ' αλήθεια ενδιαφέρεται, δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του (και μόνο).

Δεν γίνεται έτσι όμως.
Αναλωνόμαστε στις μικρο-παραταξιακές διαφωνίες, δλδ αυτοί αναλώνονται, κι εμείς παρακολουθούμε αμέτοχοι,
ούτε φωνή υψώνουμε, ούτε ανάστημα να σταματήσει αυτή η βλακεία.

Όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε.
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους φοιτητές που λέει ο Τάσος, αλλά και για τον πρύτανη και για όλους.
Πριν παρεξηγηθώ:

Οι "μεγάλοι" αυτής της μικρογραφίας της κοινωνίας που λέγεται πανεπιστήμιο ΑΠΘ πιστεύουν αυτό που πιστεύουν κι όλοι οι "μεγάλοι" του κόσμου
ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.
Ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν είτε γιατί εμείς οι φοιτητές οι μικροί δεν ξέρουμε, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν μας αφορά.
Και κυρίως γιατί πιστεύουν ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε οι "περαστικοί" από δω, ότι μετά το πτυχίο θα πούμε τα αλησμόνητα λόγια του alexzlat
"τώρα που έφυγα κάψτε το, το μπουρδέλο"
Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ίσως ότι δεν παλεύουμε συγκεκριμένα για ένα καλύτερο ΑΠΘ, αλλά για μια καλύτερη Παιδεία στην ελλάδα.

Όποια λοιπόν κι αν είναι η πραγματική ιστορία για το επεισόδιο με τον πρύτανη, είναι σε μεγάλο ποσοστό η θλιβερή συνέπεια ενός ηλίθιου παραταξιακού κατεστημένου.
Από τη μία πλευρά, αποτύχαμε να έχουμε μαζί μας τους καθηγητές και γενικά τα μέλη ΔΕΠ της πανεπιστημιακής κοινότητας,
από την άλλη, οι καθηγητές μάς αρνήθηκαν την (όποια έστω) "συμβουλευτική καθοδήγηση σε κλίμα σύμπνοιας".
και τώρα βλέπουμε (αμέτοχοι) και καταδικάζουμε (πάλι αμέτοχοι) τραγικά επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο.


Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους μ'αυτό που έγινε, άλλοι βρίσκουν ευκαιρία να μαχαιρώσουν πισώπλατα, άλλοι "προφήτες" φωνάζουν δείτε που φτάσαμε, θέλουμε πανεπιστημιακή αστυνομία.
Όταν οι παρατάξεις, είτε εκούσια, είτε ακούσια φτάνουν να εξυπηρετούν σχεδόν στο ακέραιο τα συμφέροντα των "μεγάλων",
μάλλον έχουμε χάσει, όχι μόνο το νόημα των παρατάξεων, αλλά συνολικά, ως μέλη της κοινότητας.
Όμως αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, και συνήθως με τίποτα αν εμφανιστεί ένας deus ex machina και πάρει την κατάσταση στα χέρια του
Logged

Earth. What a shithole.
lost control
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3049


αλλάζοντας...


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #152 on: May 29, 2008, 19:02:11 pm »

Quote from: pandora on May 29, 2008, 17:22:52 pm
Quote from: Nessa NetMonster on May 29, 2008, 15:50:53 pm
Quote from: pandora on May 29, 2008, 15:38:57 pm
Για πολλά θα πρεπε να ντρεπομαστε.
Δεν είσαι δικαστής να κρίνεις εσύ τον καθένα, τέλος δε με ενδιαφέρει τί θεωρεί και τί όχι σωστό ο καθένας.
Ρώτησε ποτέ την πλεοψηφία αν συμφωνεί με τέτοιες πρακτικές?
Ρε γμτ εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς χτενίζεστε.
έχουμε δημοκρατία ναι ή όχι τελικά μέσα στα πανεπιστήμια? έχουμε?

Ξαναδιάβασε λίγο αυτό που έγραψες και μετά έλα πες μου ποιος κάνει το δικαστή εδώ μέσα.

Ουγκ.

επεξήγηση : η κριτική σε παραταξεις/ πρακτικές κτλ είναι άλλο από το να παίρνεις έναν πρωτοετή και να
τον πυροβολείς για τις ίδιες πίπες που έχεις πεί πολλάκις κι εσύ εδώ μέσα
όπως λχ ότι οι πλούσιοι δεν μπορούν να αγωνίζονται κ.ο.κ.


ρε πανδώρα...κι εσύ με τις ίδιες πίπες μας πυροβολείς εδώ μέσα...είτε πρωτοετείς...είτε πεμπτοετείς...είτε εγκαταλείψαντες...

για ξεκαβάλα λίγο...
ο καθένας λέει ότι θέλει...δεν θα γίνω μπάτσος στο βρακί σου επειδή θεωρώ ότι λες πίπες...ούτε εσύ μπάτσος στο βρακί της νέσσας...

κι επιτέλους...ξεκολλήστε...


Quote
Τί σοι δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να κυνηγάω από πίσω εγ'ω και άλλοι 200 τα 5 μ@#$^ισμένα που ψήφισα - ή που ψήφισαν άλλοι - 'η που δεν ψ'ηφισε κανείς πολλές φορές (!!) σαν εκπροσώπους μου ή θεωρούν ότι ντεμέκ εκπροσωπούν το "κίνημα", (ποιό κίνημα? ), για να μην τραμπουκίσουν, σπάσουν, μπαχαλέψουν.

Και εν τέλει να μη στείλουν κανέναν και στο νοσοκομείο.


ποιο είναι το κίνημα και που ξέρεις αν εκπροσωπείται κι από ποιες πράξεις;
κι αν υπάρχει κι αν δεν υπάρχει κίνημα...ποιος εμποδίζει οργανωμένες συνιστώσες του να πράξουν κατά το δοκούν;

μιλώντας προσωπικά για τον ευατό μου (και για κανένα άλλον)...μια χαρά με εκφράζει το σπάσιμο της συγκλήτου...θα ήθελα αυτά να συνδυάζονται και με άλλα...αλλά στις παρούσες συνθήκες με τις παρούσες καταστάσεις...μια χαρά είναι το σπάσιμο...

και τελοσπάντων....όσοι λέτε ότι ο μάνθος είναι αδύνατο να έδρασε λάθος...(λες και δεν έχει ο καθένας τις στιγμές του) εκτός του ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε τον μάνθο...να προσπαθεί έστω να βιαοοπραγήσει...γνωρίζετε τι έγινε; ήσαστε μπροστά; έχετε ενημέρωση από κάποιον και αν ναι από ποιον; (η απάντηση πρετεντέρης θα έχει αρνητική βαθμολογία)...

πως έτσι απλά κι εύκολα καταλήγετε στο συμπεράσμα ότι οι τραμπούκοι φοιτητές τον ξυλοκόπησαν;

τα παραπάνω δεν τα υποστηρίζω σαν αλήθειες....δεν ξέρω τι έγινε...όπως ούτε κι εσείς (κρίνοντας από αυτά που γράφετε)...η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν υποστηρίζω αυτά που λέω σαν απόλυτες αλήθειες...ούτε βγάζω αυτονόητα συμπεράσματα. ..αλλά περιμένω από αυτούς που ήταν παρόντες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μάθω και να κρίνω...

αντίθετα εσείς έχετε μια άποψη...κι άντε παίρνει σβάρνα η αποψάρα σας τους πάντες...

και το ότι κάποιος πήγε στο νοσοκομεία έτσι απλά κι ωραία από μόνο του δεν λέει τίποτα...πως πηγε υπό ποιες συνθήκες τι έγινε;

κι επαναλαμβάνω...ολα αυτά τα λέω όχι γιατί ξέρω τι έγινε...δεν ξέρω...αλλά ακριβώς για να σας δείξω ότι υπάρχει και η αντίθετη άποψη ... ότι δύναται να υπάρχει αντίθετη "αλήθεια" (που δυστυχώς κυρίως η νέσσα κάνει τον κόπο να εκφράσει...και λόγω παλαιότερων αντιπαραθέσεων σας... τις βγάζετε το άχτι σας) ...και να χαλαρώσετε...

για τα πιο σοβαρά...ρισπεκτ για άλλη μια φορά στον τάσσο...και στη νέσσα...

δυστυχώς δεν έχω χρόνο να συμμετάσχω σοβαρά στη συζήτηση λόγω υποχρεώσεων αυτό το καιρό...αλλά αυτή τη συγκεκριμένη παράμετρο της συζήτησης δεν μπορούσα να την αφήσω ασχολίαστη...

ixic_/2+1 kai meta ftou kselefteria
« Last Edit: May 29, 2008, 19:28:40 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3049


αλλάζοντας...


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #153 on: May 29, 2008, 19:25:05 pm »

και τέλος...πιστεύω πως...

η βία είναι το σύμπτωμα ...όχι η αιτία...

αντί να αναλύουμε τα συμπτώματα, που είναι εύκολο για όλους, ας εστιάσουμε στην αιτία...

ιχιψ_
Logged

βαθειά...
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #154 on: May 29, 2008, 19:38:04 pm »

Mα η αιτία είναι πως πλέον μιλάμε με όρους βίας, λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής εντός του πανεπιστημίου, χώρου ασύλου ιδεών και... πράξεων. Και όταν αλληλεπιδράς με όρους βίας εξωθείς σε συμπεριφορές που θα γυρίσουν μπουμερανγκ σε εσένα.

Για τις αστείες προσπάθειες να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά αρεστή σε εμάς, ας σιωπήσουμε... Κυρίως, εμείς που δε διαχωρίζουμε έναν τραυματισμένο πρύτανη από έναν τραμπουκισμένο φοιτητή, γιατί οι ιδέες μας είναι πολύ αδύναμες μπροστά στην τεστοστερόνη και τις μεθοδεύσεις πολιτικάντηδων ψευτοσυνδικαλιστών.

Σε δύο χρόνια, θα έχουμε φύγει, μην ανησυχείτε νέα πρόβατα θα μπουν στο μαντρί.
Logged
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3049


αλλάζοντας...


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #155 on: May 29, 2008, 20:39:39 pm »

ntaks...den les tipota omos...

apla xaraktirizeis...kai diatiponeis aksiomatika...

me geia sou...
Logged

βαθειά...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #156 on: May 29, 2008, 20:45:26 pm »

Τι θέλεις να πει, ζήτω η βία;
Όταν υπάρχει πόλωση και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, εμφανίζεται η ένταση. Εμείς φροντίζουμε να ελέγχουμε τον σπινθήρα
Tongue
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 4651


summertime


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #157 on: May 29, 2008, 21:25:41 pm »

ngine & Dr.Gonzo με εκφράζουν απόλυτα. καιρό είχα να δω κείμενα που να λένε ακριβώς όσα σκεφτόμουν.
Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
aliakmwn
Guest
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #158 on: May 29, 2008, 21:32:45 pm »

Quote from: electroSOK on May 29, 2008, 16:17:06 pm
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα!! Τέλειο Aliakmwn, τέλειο! Εγώ να δεις που ξέρω και έναν τρίτο ήρωα

Και επειδη πολυ ξυσαμε τα αρχιδια μας παλι εδω μεσα, ας δουμε λιγο πώς θα μπορουσε να διατυπωθει μια "σοβαρη απαντηση", εκτος απο την υπερπληρη επισημη ανακοινωση της ΠΚΣ.

Quote from: electroSOK on May 29, 2008, 03:42:45 am
Αυτό που σας λέω είναι αφήστε την κριτική στις τακτικές των άλλων (προς ngine) και τη διατύπωση γενικών και ασαφών προτάσεων του τύπου "βλέπω συμμάχους σε όλη την ακαδημα'ι'κή κοινότητα" (προς Juan) και προχωρήστε στη διατύπωση ενός συγκροτημένου σχεδίου και μιας συγκεκριμένης στρατηγικής για την επίτευξη των στόχων μας. Και βάλτε ο σε εφαρμογή για να δούμε και συγκεκριμένα ποιοί είναι οι σύμμαχοι. Τόσο απλό. Επιτέλους δράστε! Ούτε λέω ότι η κατάληψη εντέλει έπρεπε να συνεχιστεί τον Απρίλη, ούτε ότι ο μόνος δρόμος για τη μη εφαρμογή είναι η βία ή η κατάληψη.

Απο πού να αρχισει κανεις και πού να τελειωσει... Ε πες μας λοιπον ρε Τασο, τι προτεινεις τελικα? Δεν λες το ενα (καταληψη ες αει), δε λες το αλλο (βια), δε λες το τριτο (συμμαχια με αλλα μελη ακαδημαϊκης κοινοτητας) δε λες το παρααλλο... Ε τελικα τι λες? Τι προτεινεις? Εχεις να προτεινεις κανενα "συγκροτημένο σχεδiο και μια συγκεκριμένη στρατηγική για την επίτευξη των στόχων μας"? (ποιοι ειναι οι στοχοι μας? Εχουμε ολοι τους ιδιους?)

Βλεπω 5 μηνυματα σου, στα οποια με τη σειρα αναφερεις (παιρνω τα μηνυματα με τη σειρα, και ανα παραγραφο):

1.1 Στην τελευταια συνελευση εγκλωβιστηκαμε στο διπολο "καταληψη ή οχι καταληψη" και δεν ακουσαμε τις προειδοποιησεις "καποιων" (ησουν κι εσυ μεσα σ'αυτους? αν ναι τοτε γιατι χρησιμοποιεις γ' πληθυντικο και οχι α' πληθυντικο?) που ελεγαν οτι σταματημα του νομου στην πραξη ειναι πιο δυσκολο, ενω καταλογιζεις ευθυνη σε οσους δεν ακουσαν την αποψη των "καποιων". Αναφορα σε "αποτιμηση".
1.2 Τιποτα καινουργιο, και παλι αναφορα στην τελευταια συνελευση, στην επισημανση των "καποιων", στην "ελλειψη συγκεκριμενης προτασης", +ενα σχολιο οτι αδιαφορεις για το τι συνεβη πραγματικα με τον πρυτανη χθες.
1.3 Και παλι αναφορα στην αποτιμηση, εμμεση αναφορα στο κλιμα της συνελευσης και διαφορες αλλες αοριστολογιες περι αναζητησεις λυσεων κλπ κλπ.

Πρωτο μηνυμα, καμια προταση.

2.1 Ο Juan βρισκεται σε συγχυση και δεν καταλαβαινει το βαθυτατο νοημα του κειμενου σου.
2.2 Αναφορα στην τελευταια συνελευση, στις προτασεις ΠΚΣ και ΠΑΣΠ (τις οποιες ταυτιζεις χυδαια). Και παλι κατηγοριες για ελλειψη σχεδιου.
2.3 Και παλι περι ελλειψης σχεδιου και προτασεων.
2.4 Ειρωνια προς Juan και υποκριτικη αναφορα σε δικια σου ντεμεκ ευθυνη.
2.5 Αοριστολογιες περι βιας ως αιτια ή αποτελεσμα, προσπαθεια να "αποδειξεις" οτι υπευθυνοι για το περιστατικο ειναι οσοι προτειναν σταματημα του νομου στην πραξη, αρα ΠΚΣ και ΠΑΣΠ που κατονομασες πιο πανω, και παλι αναφορα σε ελλειψη συγκεκριμενων προτασεων.
2.6 Ευχη για αλλαγη στασης στο μελλον

Δευτερο μηνυμα, επισης καμια προταση.

3 Προσωπικη αναφορα στον Juan. Παιρνεις (αυθαιρετα) θεση οτι το φοιτητικο κινημα ή ο συλλογος μας εχει ενιαια θεση για τους στοχους του κινηματος και συνεχιζεις με βαση αυτο. Αναφορα σε δικη σου επισημανση σε ανυποπτο χρονο, για την οποια "ολοι" σε διαψευσαν. Αναφορα σε προβληματα του νομου.

Τριτο μηνυμα, τι εγινε ρε παιδια, πού ειναι οι προτασεις? ΟΕΟ?

4.1 "Συμβουλες" (...) να αφησουμε την κριτικη και τις ασαφειες και να διατυπωσουμε σχεδιο.
4.2 Αναφορα σε παρανοηση των θεσεων σου.

Τεταρτο μηνυμα, "τι 'χες Τασο, τι 'χα παντα"...

5.1 (αποτυχημενες) ειρωνιες προς εμενα. (αποτυχημενη) προσπαθεια επεκτασης του κειμενου του blog.
5.2 Προλογος και εισαγωγη για την επερχομενη σοβαρη (και διαλεχτικη, μην ξεχνιομαστε) τοποθετηση και διαφορα σχολιακια για μενα.
5.3 Συμβουλες "για μια σωστη αντιμετωπιση του συνομιλητη" **. Αναφορα στην τελευταια συνελευση, και επαναληψη της θεσης των "καποιων". Κριτικη στο κλιμα της συνελευσης και αοριστος καταμερισμος γενικευμενων ευθυνων. Εδω πλεον λες ξεκαθαρα οτι ησουν κι εσυ μεσα στους "καποιους" (αφου αναφερεις οτι ειναι "αντικειμενικα σωστη" η θεση). Κι αλλη αναφορα στην ελλειψη συγκεκριμενου σχεδιου. Αυθαιρετη αποδοση ευθυνης ΣΕ ΟΛΟΥΣ για το χθεσινο γεγονος.
5.4 Διαφορες ρητορικες ερωτησεις και υποθεσεις για το περιστατικο.
5.5 Αφορισμοι και απαξιωση, ειρωνιες, αοριστολογιες περι βιας, και στο τελος ξανα υποδειξη να κατατεθουν προτασεις.

(**: Μας λες οτι μπροστα σε μια τοποθετηση μπορουμε να συμφωνησουμε συνολικα, ή να διαφωνησουμε συνολικα, ή να συμφωνησουμε σε μερικα αλλα να διαφωνησουμε με το συμπερασμα, ή εστω να προβληματιστουμε. ΟΚ σε ευχαριστουμε για τις πολυτιμες συμβουλες. Ξεχασες μια ακομα δυνατοτητα: Να μην ασχοληθουμε καθολου με το κειμενο διοτι δεν παιρνουμε στα σοβαρα τον συνομιλητη, αλλα προφανως ενας σοβαρος ανθρωπος, επιτυχημενος συνδικαλιστης σαν κι εσενα δεν θεωρει οτι καποιοι μπορει και να μην τον παιρνουν στα σοβαρα. Ας σημειωσω δε οτι εγω προσωπικα παντα διαβαζω τα κειμενα σου με ενδιαφερον.)

Αφηνοντας τις σαλτσες, ποια ειναι τα βασικα συμπερασματα που μπορει να αντλησει κανεις απο τα 5 αυτα μηνυματα?
1) Οτι καποιοι λεγατε πως το σταματημα του νομου στην πραξη ειναι πιο δυσκολο απο το να συνεχιστει ο αγωνας με καταληψεις.
2) Οτι εκανε μεγαλη ζημια το διπολο "καταληψη ή οχι καταληψη"
3) Οτι δεν υπαρχει κανενα συγκεκριμενο σχεδιο δρασης.
4) Οτι το περιστατικο αυτο ηταν απολυτα αναμενομενο, ηταν ΣΥΜΒΑΤΟ με τις αποφασεις των συλλογων, κι ως εκ τουτου η ευθυνη ειναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ. (Συμπληρωνω εγω στην ιδια συλλογιστικη: Αρα καλα καναν και κοψαν τα μαθηματα, και καλα θα κανουν να τιμωρησουν ολους τους φοιτητες και με αλλους τροπους...)

Τι περιμενεις να δεις ως απαντηση σε ολα τα παραπανω εκτος απο μια ειρωνια? Τι ειδους "σοβαρη" απαντηση θελεις, πανω σε ποια "σοβαρη" τοποθετηση?

Βασικα περιμενω να παρεις μια θεση πανω σε κατι, για να δω εαν συμφωνω μαζι σου, ή αν διαφωνω για να σου απαντησω! Εγραψες 25 φορες οτι δεν υπαρχει συγκεκριμενο σχεδιο, αλλα εσυ δεν προτεινες τιποτα! Πες μας, τι προτεινεις? Τι το ουσιαστικο εγραψες εκει μεσα πανω στο οποιο θελεις να συζητησουμε?
Βεβαια δεν ξεχνας σε καποιο σημειο να ταυτισεις υπουλα τη θεση της ΠΚΣ με αυτην της ΠΑΣΠ, κατι που διαχεεται.. ομοιομορφα σε ολο το κειμενο σου. Επιπλεον γραφεις και ψεματα. Και σχεδιο υπαρχει, και στρατηγικη, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπαρξει. Και το οτι καταφεραμε να θεσουμε εκτος ημερησιας διαταξης το θεμα του 4ετους προγραμματισμου, πριν οι "αγωνισταραδες" κανουν τη μαλακια, ειναι η αποδειξη. Εαν ο κοσμος εξω απ' την πρυτανια δεν ηταν 200 αλλα 2.000 η κατασταση θα ηταν τελειως διαφορετικη.
Κατα τα αλλα τα κειμενα σου ηταν γεματα διαπιστωσεις, αφορισμους και συμβουλες. Sorry φιλε μου, σου εχω ξαναπει τη φραση "ξεκαβαλα", γιατι την εχεις δει πολυ φωστηρας.

Η ανατροπη ενος νομου ειναι δυσκολη ουτως ή αλλως, με οποιον τροπο κι αν παει να γινει, ειναι αυτονοητο αυτο. Τα περι διπολου "καταληψη ή οχι καταληψη" που λειτουργησε εκφυλιστικα και αποπροσανατολιστικα ηταν μια απο τις βασικοτερες θεσεις της ΠΚΣ απο την πρωτη μερα των καταληψεων, και οι επισημανσεις της ηταν ο λογος να κατηγορηθει για "διασπαστικες τακτικες". Σχεδιο δρασης υπαρχει, σου απαντησα πιο πανω. Οσο δε για το περιστατικο, η ανακοινωση της ΠΚΣ σού απανταει ξεκαθαρα.

Για ολους τους παραπανω λογους, δεν υπαρχει λογος να επιχειρησω να σου δωσω σοβαρη απαντηση. Γιατι οπως ειδες το γυρισαμε στο προσωπικο. Και θα προσπαθησω να μην το συνεχισω, γιατι θα ξεκατινιαστουμε εντελως, και εγω τουλαχιστον απο την πλευρα μου δεν το παιζω μαγκας...
Επι της ουσιας εχεις να πεις κατι? Ή θα συνεχισεις απλα να λες λιγο απ' ολα και πολυ απο τιποτα?

Και ενα τελευταιο σχολιο: Οσοι εχουν πατησει εστω και μια φορα σε Γενικη Συνελευση Τμηματος, γνωριζουν οτι οι τοποθετησεις των μελων της ΓΣ καταγραφονται ΗΧΗΤΙΚΑ, απομαγνητοφωνουνται τις επομενες μερες και επικυρωνονται στην επομενη ΓΣ. Αυτο για οσους μιλανε ακομα για αποπειρα "να αρπαχθουν τα πρακτικα" απο τη μια, ή "να διασωθουν τα πρακτικα" απ' την αλλη. Τελος, μια υπαλληλος στριμωγμενη στη γωνια απο 2 σωματωδεις οργισμενους νεαρους δεν ειναι επαναστατικη πραξη, και ουτε μπορει να αναζητηθει ευθυνη σε καμια αποφαση κανενος συλλογου.


ΥΓ: Η ουσια στη διαλεχτικη, μια και τη μελετας, ειναι η συνθεση. Αυτο "χτυπησαν" οι θεμελιωτες της μεθοδου, την υπεραναλυση των μεταφυσικων και την προσπαθεια να ερμηνευτει οτιδηποτε με βαση τα συστατικα του στοιχεια. Το συμπληρωμα της διαλεχτικης, ο υλισμος, τοποθετει την πραγματικοτητα εξω απο τη συνειδηση, και εισαγει την αποψη οτι δεν υπαρχει μη πραξη (απραξια), ακομα και η απραξια συνιστα πραξη, διοτι η ροη των γεγονοτων υφισταται εξω απο σενα.
Εν προκειμενω, διαλεχτικη σημαινει "βρισκομαι ΕΔΩ, θελω να παω ΕΚΕΙ, και θα παω ΕΤΣΙ". Το αν η εκτιμηση του εδω, του εκει και του ετσι ειναι σωστη ή λαθος θα φανει στην πορεια. Τα γεγονοτα ομως τρεχουν εξω απο σενα, δεν τα ελεγχεις παρα μονον εαν δρασεις, κι αν αποφασισεις να παραμεινεις στα ερωτηματικα τοτε η σταση σου ειναι απλα αντι-δραστικη.


Στον Dr.Gonzo απαντηση εν καιρω.. Αφενος τα εχουμε ξαναγραψει και ξαναγραψει και ξαναγραψει, αφετερου το παραπανω κειμενο μου πηρε αρκετη ωρα και δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο διαθεσιμο...
Logged
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #159 on: May 29, 2008, 21:48:54 pm »

Quote from: corina on May 29, 2008, 21:25:41 pm
ngine & Dr.Gonzo με εκφράζουν απόλυτα.

++

ΥΣ περι αοριστολογιών +1 στο Στάθη
« Last Edit: May 29, 2008, 21:52:13 pm by pandora » Logged
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #160 on: May 29, 2008, 22:29:36 pm »

Quote from: Dr. Gonzo on May 29, 2008, 18:58:51 pm
Quote from: aliakmwn on May 29, 2008, 15:47:39 pm
            Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου και μετά από παρέμβαση από την πλευρά των φοιτητών και των αντιπροσώπων της Πανσπουδαστικής στην Σύγκλητο το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη και η συνεδρίαση διακόπηκε. Ενώ είχε τελειώσει η Συνεδρίαση στελέχη των ΕΑΑΚ, συνεπικουρούμενα από δυνάμεις της ΑΡ.ΕΝ. (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), προκάλεσαν επεισόδια με μέλη ΔΕΠ και τις πρυτανικές αρχές. Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων υποστηρικτών της επιχειρηματικότητας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Τους τροφοδοτούν με επιχειρήματα συκοφάντησης των φοιτητικών αγώνων και αποκοπής του φοιτητικού κινήματος από τους φυσικούς του συμμάχους τους εργαζόμενους, τους γονείς μας. Είναι ενέργειες που απομονώνουν τους φοιτητές, την ώρα που ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των ΕΕ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Βιομηχάνων στην παιδεία χρειάζεται την απάντηση όλου του λαού, όλων των εργαζομένων. Οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας έρχονται σε σύγκρουση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

            Οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ για άλλη μια φορά απουσίαζαν από την Σύγκλητο. Αποδεικνύουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των κομμάτων του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα στο Πανεπιστήμιο. Είναι αυτοί που κάνουν το παν για να υλοποιείται ανεμπόδιστα η πολιτική ΕΕ – Βιομηχάνων στην παιδεία.

            Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και καλούμε τους φοιτητές, καθηγητές, τους εργαζόμενους να απομονώσουν τέτοιου είδους δυνάμεις που εμποδίζουν την αποτελεσματικότητα και μαζικότητα των αγώνων μας.

 

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται:

 
Να διεκδικήσουμε 15% για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό κι αυτός να είναι η αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των πανεπιστημίων!
 
Να διεκδικήσουμε τα  πανεπιστήμια να συνεργάζονται για τη λαϊκή ευημερία και ανάπτυξη, κι όχι πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται για το ποιο εξυπηρετεί καλύτερα την κερδοφορία του κεφαλαίου!
 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
 
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 4-ΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εγώ έβαλα τα δικά μου κόκκινα.
Αυτά στα οποία πιστεύω ότι "κολάει" η ΠΚΣ από τότε που τη γνώρισα στο πανεπιστήμιο μέχρι σήμερα.
Αυτοπροσδιορίζεται όχι ως αριστερά, ούτε ως το φοιτητικό κομμάτι της ΚΝΕ, αλλά ως η μόνη αριστερά κάτι σαν ορθόδοξη αριστερά ας πούμε.
Διάβασα πολλά για αγωνιστές της δεκάρας και στο αντίστοιχο topic και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων και για τον επαναπροσδιορισμό.
Πριν 2 χρόνια έφαγα πολύ στη μάπα το "απολιτίκ" όταν θέλησα κι εγώ να συμμετέχω στις δράσεις και τις αποφάσεις του συλλόγου,
αλλά ως μέλος του συλλόγου και μόνο, κι όχι ως μέλος παράταξης.

Άκουσα τα τραγικά επιχειρήματα της ΠΚΣ στις πρώτες συνελεύσεις, (και αγώνας (πορεία με το ΠΑΜΕ) και μαθήματα κτλ)
την φοβερή επίθεση στην ΠΑΣΠ που τότε συνυπέγραφε το κοινό πλαίσιο
(γιατί μόνο η ΠΚΣ ξέρει τον πραγματικό σου εαυτό, μόνο η ΠΚΣ βλέπει πίσω από τις δολοπλοκίες και τους τυχοδιωκτισμούς
και κανείς νοήμων συνάδελφος δεν κατάλαβε τί ήθελε η ΠΑΣΠ συναινώντας στο κοινό πλαίσιο)
είδα μία ΔΑΠ ανίκανη να επιχειρηματολογήσει απέναντι ακόμη και στις πιο απλές ερωτήσεις συναδέλφων για το μέλλον της παιδείας.
Η καραμέλα που πιπίλιζαν συνεχώς ήταν είμαστε τριτοκοσμικοί γιατί δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια-και πριν τελειώσει η πρόταση-ας ανοίξουμε να δώσουμε εξεταστική, θέλω να πάρω πτυχίο

Προς το τέλος των καταλήψεων (1 ή 2 εβδομάδες πριν τη λήξη) μπήκε και η ΠΚΣ στο κοινό πλαίσιο κι αποφάσισε να συμμετέχει και στην πορεία.
Μέχρι τότε, πίστευα ότι το μόνο καπέλωμα που είχαμε φάει, ήταν η αδιάλλακτη στάση των ΕΑΑΚ στα συντονιστικά, ο αρνητισμός τους απέναντι στις ιδέες "απολιτίκ" φοιτητών,
και οι φοβερές βλακείες που άκουσα στο συντνιστικό Θεσσαλονίκης που κράτησε εκείνο το ηρωικό 18ωρο που είπε κι ο ngine.
Στην πορεία λοιπόν η ΠΚΣ μπήκε πρώτη με τα πανό της, οι ντουντούκες φωνάζανε τα κλασσικά συνθήματα που εκφράζουν μόνο την ΠΚΣ
(εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, μαζί με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλι)
και γενικά, κατάφεραν να δώσουν την κόκκινη χροιά που θα λεγε κι ο αλιάκμων στην πορεία.
Φτάνουμε στο υπουργείο μακεδονίας, και κάποιες σχολές έχουν να παραδώσουν ένα ψήφισμα στον υπουργό με σφραγίδες από σχεδόν όλους τους συλλόγους νομίζω.
Την ώρα που μιλάνε λοιπόν με τον φρουρό, και του λένε αν μπορεί να κατέβει κάποιος έστω γραμματέας να το παραλάβει,
κλασσικά κάποιοι θερμοκέφαλοι, ή μπάχαλοι, ή βαλτοί από την ασφάλεια, δεν έχω ιδέα γιατί δεν ήταν σίγουρα μεσα στην πορεία,
μαζεύονται στα γρήγορα κι αρχίζουν να πετάνε πέτρες και να προσπαθούν να ρίξουν την πόρτα.

Τα μέλη της ΠΚΣ απ' όλη την πορεία, μαζεύονται σαν συννενοημένοι μπροστά κι αποχωρούν γρήγορα-γρήγορα.
Σημειωτέον ότι οι ΠΚΣίτες είχαν αναλάβει προσωπικά την περιφρούρηση της πορείας.

Μέχρι να πέσουν επάνω συνάδελφοι να μαζέψουν τους μαλάκες, έχουν φτάσει τα ΜΑΤ και το δακρυγόνο πάει σύννεφο.
Τέλεια χορογραφία, έρχονται οι μπάχαλοι, αποχωρεί η ΠΚΣ, έρχονται τα ΜΑΤ, όλα μέσα σε 3 λεπτά.

Τελειώνουν οι καταλήψεις, δίνουμε εξεταστική, γίνεται συνέλευση για τη 17η Νοέμβρη και τις εκδηλώσεις.
Η ΠΚΣ φυσικά έχει αυτο-οριστεί ως ο μοναδικός προστάτης της μνήμης των παιδιών του Πολυτεχνείου.
Εντάξει όμως, καμιά φορά χρειάζεται και μια μικρή σύμπλευση με τη ΔΑΠ για να πάρει την συνέλευση η ΠΚΣ
και να βγεί με τα δικά της πανό στην πορεία, εξάλλου όσοι συμμετέχουν στην πορεία δεν θέλουν απλά να τιμήσουν την μνήμη των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Θέλουν να εκφράσουν και την αντίθεσή τους με τη αντι-λαική πολιτική αλλά και τη σύμπραξη με το ΠΑΜΕ σε νέους αγώνες.
Καπέλο και στην πορεία του πολυτεχνείου, κλασσικά μισή ώρα κάτω από την αμερικάνικη πρεσβεία οι ντουντούκες να φωνάζουν
"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "φονιάδες των λαών αμερικάνοι" μπλα μπλα.
Τελικά δεν είναι πορεία μνήμης, αλλά αντι-αμερικανική πορεία (κόντρα στον ιμπεριαλισμό που θα λεγε κι ο promitheas).
Η περιφρούρηση του πανεπιστημίου τελικά από ποιούς έγινε, θυμάται κανείς?

Τέσπα, φτάνουμε και στις ανεκδιήγητες τελευταίες συνελεύσεις μας.
Για όσους συναδέλφους σνομπάρουν την συνέλευση, να σημειώσω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση από το διάβασμα.
Υπάρχουν καμιά 10αριά παραταξιακοί που θα μιλήσουν σίγουρα, και πιθανότατα θα βρεις τουλάχιστον για 1 λεπτό κάτι ενδιαφέρον σ'αυτά που λένε.
Βέβαια δεν φτάσαν εκεί τόσο εύκολα.
Τα νέα μέλη πρέπει να "ψήνονται στη φωτιά της μάχης", ετοιμάζουν τα σκονάκια τους και βγαίνουν να μιλήσουν.
Πως είναι καμιά φορά στη βουλή που ακούς κάποιον μαλάκα να μιλάει 10 λεπτά χωρίς να λέει τίποτα,
περνάει η ώρα (κοιτάει αυτός φάτσες γύρω-γύρω) και μόλις δει ότι χασμουρήθηκαν όλοι, πετάει ένα "... γι αυτόν λοιπόν τον λόγο, πιστεύω ότι..."
και λέει αυτό που παίδευε τόοοοοοση ώρα.

Πίσω στα δικά μας, ίδια πράγματα κι εδώ. Βγαίνει ο νέουλας, πετάει τις μαλακίες που του γράψαν στο σκονάκι οι συμπαραταξιακοί του,
χαμός μετά, 20 λεπτά ερωτήσεις (από άτομα της ίδιας συνήθως παράταξης) και πάμε παρακάτω σε άλλον έναν βαρετό ομιλητή.
Τελευταία το έργο αυτό παίζει με ΠΚΣ και ΕΑΑΚ, κι ανάλογα με τον ομιλητή αλλάζουν και οι ρόλοι κυκλικά.

Έχω βαρεθεί να ακούω θεωρία για το πως θα πέσει ο νόμος, ιστορίες για αγρίους με ευθεία σύγκρουση με το κατεστημένο,
άμεση συμπαράταξη με το εργατικό κίνημα (για όποιον δεν το ξέρει αυτό είναι το ΠΑΜΕ)
15% για την παιδεία, κατάληψη και πανελλαδικό συλλαλητήριο, κατάληψη και πορεία με το ΠΑΜΕ,
κατάληψη σκέτη, κατάληψη με τζατζίκι, κατάληψη σε κυπριακή.

Πάει ο πρόλογος, το φαγατε το γαιδούρι, η ουρά έμεινε..

Κι έρχομαι στα λόγια του Τάσου.
Έργα. Δράση. Αφύπνιση του κόσμου. Εξορμήσεις. Εκδηλώσεις (δεν εννοώ ομιλίες μελών του ΠΑΜΕ).
Όποιος στ' αλήθεια θέλει να κάνει κάτι για την Παιδεία, δοκιμάζει την τύχη του εκεί.
Όποιος στ' αλήθεια ενδιαφέρεται, αφήνει τα παραταξιακά στην άκρη και κάνει αυτός το πρώτο βήμα για Συναίνεση και Κοινό Αγώνα.
Όποιος στ' αλήθεια ενδιαφέρεται, δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του (και μόνο).

Δεν γίνεται έτσι όμως.
Αναλωνόμαστε στις μικρο-παραταξιακές διαφωνίες, δλδ αυτοί αναλώνονται, κι εμείς παρακολουθούμε αμέτοχοι,
ούτε φωνή υψώνουμε, ούτε ανάστημα να σταματήσει αυτή η βλακεία.

Όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε.
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους φοιτητές που λέει ο Τάσος, αλλά και για τον πρύτανη και για όλους.
Πριν παρεξηγηθώ:

Οι "μεγάλοι" αυτής της μικρογραφίας της κοινωνίας που λέγεται πανεπιστήμιο ΑΠΘ πιστεύουν αυτό που πιστεύουν κι όλοι οι "μεγάλοι" του κόσμου
ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.
Ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν είτε γιατί εμείς οι φοιτητές οι μικροί δεν ξέρουμε, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν μας αφορά.
Και κυρίως γιατί πιστεύουν ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε οι "περαστικοί" από δω, ότι μετά το πτυχίο θα πούμε τα αλησμόνητα λόγια του alexzlat
"τώρα που έφυγα κάψτε το, το μπουρδέλο"
Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ίσως ότι δεν παλεύουμε συγκεκριμένα για ένα καλύτερο ΑΠΘ, αλλά για μια καλύτερη Παιδεία στην ελλάδα.

Όποια λοιπόν κι αν είναι η πραγματική ιστορία για το επεισόδιο με τον πρύτανη, είναι σε μεγάλο ποσοστό η θλιβερή συνέπεια ενός ηλίθιου παραταξιακού κατεστημένου.
Από τη μία πλευρά, αποτύχαμε να έχουμε μαζί μας τους καθηγητές και γενικά τα μέλη ΔΕΠ της πανεπιστημιακής κοινότητας,
από την άλλη, οι καθηγητές μάς αρνήθηκαν την (όποια έστω) "συμβουλευτική καθοδήγηση σε κλίμα σύμπνοιας".
και τώρα βλέπουμε (αμέτοχοι) και καταδικάζουμε (πάλι αμέτοχοι) τραγικά επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο.


Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους μ'αυτό που έγινε, άλλοι βρίσκουν ευκαιρία να μαχαιρώσουν πισώπλατα, άλλοι "προφήτες" φωνάζουν δείτε που φτάσαμε, θέλουμε πανεπιστημιακή αστυνομία.
Όταν οι παρατάξεις, είτε εκούσια, είτε ακούσια φτάνουν να εξυπηρετούν σχεδόν στο ακέραιο τα συμφέροντα των "μεγάλων",
μάλλον έχουμε χάσει, όχι μόνο το νόημα των παρατάξεων, αλλά συνολικά, ως μέλη της κοινότητας.
Όμως αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, και συνήθως με τίποτα αν εμφανιστεί ένας deus ex machina και πάρει την κατάσταση στα χέρια του


Συνάδελφε, διαβασα πολύ προσεχτικά ότι έγραψες και πιστεύω οτι, ξεκινάς καλοπροαίρετα και μιλάς με κάθε φροντίδα και αγωνία για το καλό και την υπεράσπιση του φοιτητικού κινήματος και του δημοσίου πανεπιστημίου.
Όμως, δείχνεις να σου φταίνε όλοι και όλα (κυρίως η παράταξη της ΠΚΣ αλλα και το ΠΑΜΕ), να τα έχεις λίγο χαμένα και μπερδεμένα μέσα σου, και να ψάχνεις μια σανίδα σωτηρίας.
Συνάδελφε, πρέπει να ξέρεις ότι, κάθε παράταξη στο πανεπιστήμιο δεν ήρθε απο το πουθενα και σε μια νυκτή. Είναι αντανάκλαση των συσχετισμών που κυριαρχούν έξω στην κοινωνία και ακολουθούν τα βήματα και την εξέλιξη αυτών των συσχετισμών. Δεν είναι άλλωστε περιέργο που απο τις αρχες της δεκαετιας 80 η ΔΑΠ και κοντά η ΠΑΣΠ έρχονται πρώτες. Δεν υπάρχει το "απο εδώ οι παρατάξεις και απο εδώ όλοι εμείς". Οι παρατάξεις, και ακομα περισσότερο οι έξω συσχετισμοι, παράγονται και αναπαράγονται απο όλους εμας. Στα κόμματα δεν υπάρχουν κάποιοι "περίεργοι γραφειοκράτες" που συνωμοτούν στις πλάτες όλων μας. Το κάθε κόμμα, και κατ΄επεκταση η κάθε παράταξη, έχει κάποιους πολύ συγκεκριμενους σκοπους να εκπληρώσει στην πορεία του.
Και, επειδη το πανεπιστήμιο δεν είναι σε μια γύαλα, τα προβλήματά του θα λυθούν ή θα ενταθούν ανάλογα με την στάση όλων μας στους έξω συσχετισμους.
Η ανθρώπινη κοινωνία, δυστυχώς, δεν είναι ομοιομορφη, είναι χωρισμένοι σε τάξεις, και οι τάξεις αυτές έχουν ανειρήνευτες αντιθέσεις. Είναι σε διαρκή πάλη.
Ετσι, λοιπόν, και στην ελληνική κοινωνία, εν όψη αυτης της πάλης, πρέπει να τοποθετηθείς προσωπικά και συλλογικά. Προσωπικά, καταλαβαίνεις, είναι να αποφασισεις ατομικα-συνειδησιακά που θα τοποθετηθείς. Συλλογικά, να αποφασίσεις με ποιους θα συσπειρωθείς (άν υπάρχουν οι κατάλληλοι) ή να ξεκινήσεις κάτι δικό σου.
Ετσι, λοιπόν, στον ταξικό πόλεμο που γίνεται καθε δευτερόλεπτο γύρω μας, πρέπει να αποφασίσεις άν θα συστρατευθείς στους φορείς που υπερασπίζονται την αστική τάξη ή στους φορείς που υπερασπίζονται την εργατική τάξη. Αν θα διεξάγεις ταξικό αγώνα ή όχι ταξικό αγώνα. Και αυτο, σαν ουσία και περιεχόμενο δράσης, περνάει νομοτελειακά και στις επιλογές δράσης που έχει να κάνει το φοιτητικό κίνημα.
Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να αποφασίσει άν θα κάνει ταξικό αγώνα ή όχι!!
'Οσο η επιθεση της ολιγαρχίας γίνεται σκληρότερη, όσο περισσότερα μας παίρνουν πίσω, τόσο αυτο το ερώτημα θα ζητάει την απάντηση του απο όλους εμας

Ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε το ΚΚΕ είναι οι Ιερείς κύρικες της αλήθειας. Καθε άλλο, αν τα μελετήσεις και τα δύο, θα δείς ατελείωτες αράδες αυτοκριτικής και προσπαθειες να μελετηθουν σε βάθος τα λάθη και οι αιτίες τους. Και, ας μην ξεχνάμε, τους ατελείωτους νεκρούς που έδωσε το κομμουνιστικό κομμα στα 90 χρόνια ζωής του.
Όμως, το κάλεσμα τους, όσο αφορά το φοιτητικό κίνημα, δεν είναι για να μπει καπέλο στους αγώνες του. Το κάλεσμά του είναι για να συστρατευθεί το φοιτητικό κίνημα (και το λαϊκό - εργατικό κίνημα), σε ένα δρόμο συνεπούς ταξικού αγώνα. Να μάθει το φοιτητικό κίνημα να προσπερναει τα εμπόδια που του βάζει η αστική τάξη, να μην πέφτει στις παγίδες της σοσιαλδημοκρατίας και να μην παρασύρεται απο τις μάσκες του οπορτουνισμού (τυχωδιοκτισμού).
Και όταν ένα κίνημα σηκωθεί σε πήλινα πόδια θα το ρίξουν οι ταξικοί του εχθροί με την μεγαλύτερη αγριότητα. 
Τα Ιστορικά παραδείγματα είναι άπειρα!!!
Είναι ώρα ο λαϊκός παράγοντας να περάσει στην Αντεπιθεση και λύσει το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας, να προχωρήσει σε Λαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Οικονομία - Σοσιαλισμό!
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
DhP
Guest
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστ_
« Reply #161 on: May 29, 2008, 22:36:57 pm »

Μια ερώτηση.
Σαν πολίτης που μπορώ να βρω ένα κείμενο που να αναφέρει συγκεκριμένα με ποιά σημεία του νόμου δεν συμφωνεί το φοιτητικό κίνημα και γιατί;

Aπό τα ΜΜΕ περνάει η εξής εικόνα:

"οι φοιτητές αντιδρούν πολύ έντονα ενάντια στο νόμο, διότι αυτός επιτρέπει σε όλους τους φοιτητές να ψηφίζουν για τον πρύτανη. Τόσο κακό είναι αυτό;"
« Last Edit: May 29, 2008, 22:51:13 pm by DhP » Logged
co0p
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 123



View Profile WWW
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #162 on: May 29, 2008, 22:42:15 pm »

Ρε παιδια κατι πιο αμεσο τωρα...Αυριο θα γινουν μαθηματα η οχι?
Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 4651


summertime


View Profile
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #163 on: May 29, 2008, 22:44:05 pm »

Quote from: co0p on May 29, 2008, 22:42:15 pm
Ρε παιδια κατι πιο αμεσο τωρα...Αυριο θα γινουν μαθηματα η οχι?

ρε παιδιά, τα πιο άμεσα σε αντίστοιχο τόπικ. Ο τίτλος δε σας λέει κάτι?
Και το έχουν ξαναρωτήσει και έχει απαντηθεί. Εμείς έχουμε κανονικά μαθήματα.

Μη σπαμάρετε και αυτό το τόπικ!!!!!!!!
Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
co0p
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 123



View Profile WWW
Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
« Reply #164 on: May 29, 2008, 22:56:44 pm »

Δεν υπαρχει αντιστοιχο τοπικ
Logged
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...