• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:38:16 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:38:16 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by georkala
[Today at 19:26:44]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426675
Total Topics: 31711
Online Today: 221
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 121
Total: 198
Petros Ts
GrillOG
christina02
georgy
gcheristanidhs
Baggelis
kosovi
athena_apo
georgepana9
George_RT
IBOURAS
themis01
tzortzis
mmikelo
tinidou
illupo_kd
Balourdos
teosimeon
gmpatsol
Mr Watson
cealexop
Chrisvb17
serafeim
kakousios
kstavroulis
papaane
chryssana
akiousia
papajohnn06
pave
natavhoo
moutdimi
karadimitras
msandr
AlexKyr
fivosfivos1
papatmaria
lelenia
georkala
Papadopoulosthanos
maranageo
Χρήστος Κίτσος
PurpleWitch
folas
kostas.de
nikos123321
tasos_ntv
chrisdardas
PolarBear
mgrivab
Pcsc
aachmet
George15
abunchofcells
kokkinosgior
itsikou
elias_farhood
Farmakis Aggelos
karaths.d
VaiosG
AgaG
kourkou
mavropan
stefpapa21
ANDVRONTZOS
gkaramp
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Βιβλιοθήκη - Νησίδες Υπολογιστών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Παραγγελίες Βιβλιοθήκης 2008
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Παραγγελίες Βιβλιοθήκης 2008  (Read 9027 times)
(Stalin)^2
Guest
Re: Παραγγελίες Βιβλιοθήκης 2008
« Reply #30 on: July 11, 2008, 09:55:21 am »

Quote from: ngine13 on July 11, 2008, 04:39:11 am

Βιβλίο για το μάθημα των βάσεων δεδομένων :

Συστήματα βάσεων δεδομένων: θεωρία και πρακτική εφαρμογή /
Συγγραφέας: Μανωλόπουλος, Γιάννης, Παπαδόπουλος, Απόστολος Νικ.
Αθήνα : Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, 2006. 2006.
# Θέματα:   Βάση δεδομένων, Διαχείριση της
#     Database management
ISBN:    
9608105870
Description:    
556 σ. : εικ. ; 24 εκ.

Υπάρχουν 10 αντίτυπα στην βιβλιοθήκη Φυσικού-Πληροφορικής, τα 8 15νθήμερου δανεισμού.

Ο κ. Μανωλόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματός μας...

Δεν ξέρω με ποιο σκετπικό το λες (ας πούμε νιώθουμε υπερήφανοι που είναι απόφοιτός μας;! Puke), αλλά η αδερφή μου που τον έχει καθηγητή στην Πληροφορική λέει ότι είναι μεγάλος μαλάκας (παλαιών αλήστου μνήμης πεποιθήσεων...).
Αυτό ως σχόλιο (το οποιο προφανώς θα πάει στον κάδο), ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την ωχρά σπειροχαίτη που μας αναγκάζει να δίνουμε τα εύσημα στον κάθε μαλάκα καθηγητή, μόνον επειδή είναι καθηγητής... Wink
[φιλικά πάντα] 
pmousoul
Guest
« Reply #31 on: July 11, 2008, 14:16:37 pm »

Δεν δίνω εύσημα αγόρι μου - δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχω διαβάσει όμως το βιβλίο του και το βρίσκω ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα για το αντίστοιχο μάθημα.

Απλά επειδή είναι απόφοιτος του τμήματός μας είπα να το αναφέρω... Wink
pkontaxis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #32 on: July 11, 2008, 15:14:59 pm »

Quote from: fugiFOX on July 10, 2008, 16:11:52 pm
εάν τα χρήματα που προορίζονται για αγορά βιβλίων χάνονται εφόσον δεν καλυφθούν από αυτή
γιατί δεν έγιναν αποδεκτές όλες οι προτάσεις;

Προσωπικά πιστεύω καλύτερα να μην υπάρχουν βιβλία πάνω σε ένα αντικείμενο παρά να υπάρχουν άχρηστα (δεν εννοώ βέβαια ότι όλα αυτά που απορρίφθηκαν είναι άχρηστα). Λογικά η επιτροπή βιβλιοθήκης έχει πιο αντικειμενικά κριτήρια. Θυμάμαι όταν πρωτομάθαινα java είχα κάνει το λάθος να δανειστώ ένα βιβλίο ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά (χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό, δε θέλω να γενικεύσω). Πάσχιζα μία εβδομάδα να καταλάβω τί είναι Κλάσεις και τι Αντικείμενα. Στο τέλος απελπίστηκα και δανείστηκα ένα της σειράς sams (γνωστού ξένου συγγραφέως)  και ω του θαύματος τα κατάλαβα όλα με 3 ώρες διάβασμα. Το ελληνικό δε, μου δημιούργησε τέτοια σύγχυση που κόντεψα να μισήσω μια από τις πιο όμορφες γλώσσες την java.

Το κακό βιβλίο μπορεί να
1) Σπαταλήσει τον χρόνο του αναγνώστη (στον οποίο χρόνο θα έψαχνε ή θα διάβαζε κάτι καλύτερο),
2) Να τον αποπροσανατολίσει και να τον μπερδέψει (ή ακόμη και να τον παραπληροφορήσει!)
3) Να του δημιουργήσει αποστροφή προς το αντικείμενο (το οποίο μπορεί να είναι αξιόλογο)

Άρα ταπεινή μου άποψη καλύτερα να μην υπάρχει στη βιβλιοθήκη.

Καλό θα είναι να προτείνουμε βιβλία τα οποία έχουμε διαβάσει οι ίδιοι και είμαστε ενθουσιασμένοι γι'αυτά. Μου έχει τύχει βιβλία που άκουγα καλά λόγια τα οποία τελικά αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα, σε σχέση με άλλα που είχα διαβάσει. Κατά τη γνώμη μου το καλό βιβλίο θα πρέπει να σου δημιουργεί ενθουσιασμό, πάθος για το αντικείμενο, να είναι πλήρες, και να μην αφήνει σκοτεινά σημεία. Επίσης να αναφέρει παραπομπές σε άλλα βιβλία σε περίπτωση που θές να εμβαθύνεις σε ένα αντικείμενο.

Στην επόμενη έκδοση του συστήματος (η οποία θα λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά) θα υπάρχει δυνατότητα (εκτός από την αξιολόγηση των προτάσεων) σχολιασμός των βιβλίων και αντιπρόταση άλλου βιβλίου. Είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό το οποίο λείπει από το HORIZON (σύστημα των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ) και νομίζω ότι αποτελεί ένα μεγάλο κενό. Θα μπορούσε να έχει γλιτώσει πολλούς από ώρες ανούσιου και αχρείαστου διαβάσματος (ας γλιτώσουν τουλάχιστον οι Ηλεκτρολόγοι  Wink )

ΥΓ. Αυτά που έγραψα δεν αποτελούν προσωπική απάντηση στην ερώτηση του fugifox (δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος) απλώς κάποιες σκέψεις που μου ήρθαν απο την συγκεκριμένη ερώτηση
« Last Edit: July 11, 2008, 15:51:18 pm by pkontaxis » Logged
(Stalin)^2
Guest
« Reply #33 on: July 11, 2008, 18:00:27 pm »

Quote from: ngine13 on July 11, 2008, 14:16:37 pm

Δεν δίνω εύσημα αγόρι μου - δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχω διαβάσει όμως το βιβλίο του και το βρίσκω ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα για το αντίστοιχο μάθημα.

Απλά επειδή είναι απόφοιτος του τμήματός μας είπα να το αναφέρω... Wink

ok αγόρι μου...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #34 on: July 11, 2008, 19:09:49 pm »

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και επίσης
βλέποντας τα βιβλία που τελικά απορίφθηκαν
τείνω να συμφωνήσω με την επιτροπή αξιολόγησης στο σύνολο των επιλογών της.

Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αξιολόγηση των βιβλίων
είναι ένα ιδιαίτερο θέμα καθώς υπεισέρχεται η υποκειμενική άποψη του καθενός
και η αντίληψή του σχετικά με το τι είναι το καλό και χρήσιμο βιβλίο.

Άλλωστε και εσύ ο ίδιος ( άθελά σου υποθέτω) εντοπίζεις το πρόβλημα μέσα σε 1 πρόταση:

Quote from: pkontaxis on July 11, 2008, 15:14:59 pm
Μου έχει τύχει βιβλία που άκουγα καλά λόγια τα οποία τελικά αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα, σε σχέση με άλλα που είχα διαβάσει.

Βιβλία που κάποιοι τα θεωρούσαν καλά (και στα πρότειναν) αποδείχτηκαν για σένα ανεπαρκέστατα.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
nbourgis
Guest
« Reply #35 on: July 11, 2008, 20:08:28 pm »

Ουτε αχρηστα βιβλια υπαρχουν ουτε κακα.
Υπαρχουν τα σχετικα και τα ασχετα με το αντικειμενο του Ηλ-Μηχ Μηχανικου.

Απλα για την ιστορια - υπαρχει προβλημα με τα βιβλια για τα πεπερασμενα στοιχεια οσον αφορα τους Ηλ Τηλεπ μηχανικους.

% Καλο καλοκαιρι σε ολους.
pkontaxis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #36 on: July 11, 2008, 21:59:14 pm »

Quote from: fugiFOX on July 11, 2008, 19:09:49 pm
Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αξιολόγηση των βιβλίων
είναι ένα ιδιαίτερο θέμα καθώς υπεισέρχεται η υποκειμενική άποψη του καθενός
και η αντίληψή του σχετικά με το τι είναι το καλό και χρήσιμο βιβλίο.
Σαφώς υπάρχει υποκειμενικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα η επιτροπή βιβλιοθήκης έχει την απόλυτα αντικειμενική άποψη. Ίσως όμως έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με βιβλία,συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους σε σχέση με τους φοιτητές. Τις επιλογές της δε μπορώ να τις κρίνω γιατί τα περισσότερα βιβλία ούτε καν τα γνωρίζω.

Σίγουρα η αξιολόγηση είναι ένα ιδιαίτερο θέμα, ωστόσο η ανάδειξη, μέσω αυτής, των κατά γενική ομολογία αξιόλογων βιβλίων πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει σε ορθές επιλογές. Εννοείται ότι και οι χρήστες αξιολογούν μόνο αυτά που έχουν διαβάσει και όχι εκείνα τα οποία απλώς τους άρεσε ο τίτλος τους.

Αν σκέφτεστε και κάποια άλλη διαδικασία για την πιο αντικειμενική επιλογή των βιβλίων, καταθέστε την Smiley
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: July 11, 2008, 23:09:02 pm »

Quote from: pkontaxis on July 11, 2008, 15:14:59 pm
Θυμάμαι όταν πρωτομάθαινα java είχα κάνει το λάθος να δανειστώ ένα βιβλίο ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά (χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό, δε θέλω να γενικεύσω). Πάσχιζα μία εβδομάδα να καταλάβω τί είναι Κλάσεις και τι Αντικείμενα. Στο τέλος απελπίστηκα και δανείστηκα ένα της σειράς sams (γνωστού ξένου συγγραφέως)  και ω του θαύματος τα κατάλαβα όλα με 3 ώρες διάβασμα. Το ελληνικό δε, μου δημιούργησε τέτοια σύγχυση που κόντεψα να μισήσω μια από τις πιο όμορφες γλώσσες την java.

Το κακό βιβλίο μπορεί να
1) Σπαταλήσει τον χρόνο του αναγνώστη (στον οποίο χρόνο θα έψαχνε ή θα διάβαζε κάτι καλύτερο),
2) Να τον αποπροσανατολίσει και να τον μπερδέψει (ή ακόμη και να τον παραπληροφορήσει!)
3) Να του δημιουργήσει αποστροφή προς το αντικείμενο (το οποίο μπορεί να είναι αξιόλογο)

Μου 'χει συμβεί και μένα κάτι παρόμοιο. Smiley Όταν προσπαθούσα να παλέψω τα Σήματα & Συστήματα με ένα βιβλίο καθηγητή που δεν παλεύεται κόντεψα να το μισήσω το αντικείμενο.

Ρώτησα συμφοιτητές μου και μου πρότειναν να πάρω αυτό, το Signals & Systms του A.V.Oppenheim, κλασικό διεθνές textbook. Πράγματι, πήγα και το αγόρασα από του Παπασωτηρίου (καθώς ήθελα να το κρατήσω και μετά στη βιβλιοθήκη) και είδα το φως μου. Smiley

Εξηγεί τις έννοιες με μία σειρά και μία φυσικότητα που τα καταλαβαίνεις αμέσως. Το βιβλίο ήταν στα αγγλικά (δεν έχει μεταφραστεί), ωστόσο είναι σε κατανοητή γλώσσα και το διαβάζεις στο πολύ χαλαρό. Ίσα-ίσα που η μετάφραση πολλές φορές χωλένει και το πρωτότυπο είναι πιο σαφές. Και βέβαια έτσι όπως το παρουσίασε, είναι πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέρον σαν πεδίο οι εφαρμογές των Σημάτων-Συστημάτων.

Το εν λόγω βιβλίο παρεμπιπτώντως το έχει η βιβλιοθήκη του ΤΗΜΜΥ, όπως είδα στο site πριν κάτι βδομάδες, και φυσικά το προτείνω με κλειστά μάτια. Smiley

Κάποιες φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από το να γράφουν δικά τους βιβλία οι καθηγητές δεν μας δίνουν έτοιμα κλασικά ξένα textbooks, ακόμα και στα Αγγλικά. Αυτά τα copyrights θα μας φάνε...

Αυτό που 'χω δει εγώ ως τώρα, τα πολύ-πολύ καλά βιβλία που 'χουν περάσει απ' τα χέρια μου είναι.... ξένα. Κρίμα βέβαια, πολύ κρίμα, αλλά πολύ-πολύ λίγα βιβλία από Έλληνες Συγγραφείς με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Οπότε, στην επιλογή ενός βιβλίου είναι αρκετά βασικό κατά τη γνώμη μου το πόσο ευρέως χρησιμοποιείται αυτό το βιβλίο παγκοσμίως - γιατί για να το χρησιμοποιούν κάτι θα ξέρουν. Δεύτερον, εγώ ρωτάω κόσμο που πιθανώς το 'χε αυτό το βιβλίο να μου πει 2-3 γνώμες και αν οι συστάσεις είναι καλές το κοιτάω κι εγώ το βιβλίο να επιβεβαιώσω / απορρίψω αυτά που ακούω.

Πάντως σε κάποια πράγματα οι απόψεις σχεδόν όλων των συμφοιτητών μου ταυτίζονται. Όλοι έχουν πχ να πουν ότι φοβερά βιβλία είναι (για παράδειγμα):

• Signals & Systems του Oppenheim, για Σήματα & Συστήματα
  • Στοιχειώδεις Διαφορικές Εξισώσεις και προβλήματα Συνοριακών τιμών των Boyce - DiPrima για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις
  • Ψηφιακή Σχεδίαση του Morris Mano για Λογική Σχεδίαση
  • Μικροηλεκτρονική των Sedra / Smith για Ηλεκτρονική Ι

Έχω δει και τα τέσσερα (το πρώτο το αγόρασα και τα 3 τελευταία από τη σχολή) και εγώ κι είναι εξαιρετικά μεταδοτικά. Το πρώτο στα Αγγλικά, τα άλλα τρία έχουν μεταφραστεί. Το κοινό τους στοιχείο; Όλα ξένα και χρησιμοποιούνται ευρέως παγκοσμίως. Είναι δηλαδή κλασικά textbooks. Και όσους έχω ρωτήσει έχουν την ίδια άποψη.

Και αν πολλές απόψεις ταυτίζονται για ένα βιβλίο, μάλλον μπορούν να γίνουν αντιπροσωπευτικές για την καταλληλότητα ενός βιβλίου (καθώς η άποψη καλό-κακό είναι γενικά υποκειμενικές).

Φυσικά και τα παραπάνω τα προτείνω ανεπιφύλακτα σ' όποιον θέλει να κοιτάξει κάτι εναλλακτικό - λογικά θα τα έχει η βιβλιοθήκη γιατί είναι κλασικά βιβλία. Smiley

Αυτά, sorry αν σας κούρασα με το μεγάλο post. Smiley

class Windows extends Throwable implements Failure
pkontaxis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #38 on: July 12, 2008, 12:19:20 pm »

Quote from: Γιώργος on July 11, 2008, 23:09:02 pm
Κρίμα βέβαια, πολύ κρίμα, αλλά πολύ-πολύ λίγα βιβλία από Έλληνες Συγγραφείς με έχουν αφήσει ικανοποιημένο.
Δυστηχώς και εγώ δεν έχω τις καλύτερες εμπειρίες από βιβλία Ελλήνων συγγραφέων και ιδίως στον τομέα των υπολογιστών. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια αξιόλογα συγγράμματα που διανέμονται στη σχολή μας (αν θέλετε συμπληρώστε με) όπως
  • Ηλεκτρικά Κυκλώματα (Μάργαρης)
  • Διανυσματική ανάλυση,Λογισμός 2 και Διαφορικές εξισώσεις (Σεραφειμίδης-Γεν. τμήμα)
  • Πιθανότητες για Μηχανικούς (Ζιούτας-Γεν.τμήμα)
Τα κυκλώματα νομίζω ότι δίνεται ως προτεινόμενη βιβλιογραφία σε πολλά Ελληνικά πανεπιστήμια, τα δε βιβλία των μαθηματικών τα είχα συστήσει σε μια φίλη μου στο Μαθηματικό και με ευγνομωνούσε αυτή και όλη η παρέα της...

Quote from: Γιώργος on July 11, 2008, 23:09:02 pm

Οπότε, στην επιλογή ενός βιβλίου είναι αρκετά βασικό κατά τη γνώμη μου το πόσο ευρέως χρησιμοποιείται αυτό το βιβλίο παγκοσμίως - γιατί για να το χρησιμοποιούν κάτι θα ξέρουν. Δεύτερον, εγώ ρωτάω κόσμο που πιθανώς το 'χε αυτό το βιβλίο να μου πει 2-3 γνώμες και αν οι συστάσεις είναι καλές το κοιτάω κι εγώ το βιβλίο να επιβεβαιώσω / απορρίψω αυτά που ακούω.
  • Τρίτον επιλέγοντας και διαβάζοντας το ίδιο (και κατα προτίμηση οικείο) υπο-κεφάλαιο από κάθε βιβλίο μπορείς να σχηματίσεις μια εικόνα. (πολλές φορές υπάρχει και στο site του εκδοτικού οίκου, διαθέσιμο για δωρεάν download).
  • Τέταρτον ο α/α της έκδοσης παίζει κάποιο ρόλο (πχ αν βρίσκεται στην 5η έκδοση πιθανότατα πρόκειται για best-seller).
  • Πέμπτον παίζει ρόλο και η σειρά. Συνήθως υιοθετούν συγκεκριμένο ύφος και απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό οπότε ξέρεις περίπου τι θα διαβάσεις
  • Έκτον και ο εκδότης μπορεί να αποτελεί κάποιο εχέγγυο. Για παράδειγμα οι εκδόσεις Μ.Γκιούρδας εκδίδουν μόνο μεταφρασμένα ξένα best-seller, οι εκδόσεις Τζιόλα έχουν επίσης σχετικά καλά τεχνικά βιβλία
  • Έβδομον διαβάζοντας σχόλια αναγνωστών στο amazon (λιγότερο αξιόπιστος τρόπος)

ΥΓ. Τα συγκεκριμένα βιβλία που προτείνεις υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας αλλά σε πολύ παιλαιές εκδόσεις πχ του 1980. Αν νομίζεις ότι έχουν μεγάλες διαφορές μπορείς την επόμενη χρονιά να προτείνεις την απόκτηση των νέων εκδόσεων και την απόσυρση των παλαιών. Έτσι δε θα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε χρήματα ο καθένας μας ξεχωριστά (το συγκεκριμένο για τα σήματα είδα ότι βγαίνει γύρω στα 140 δολάρια!)
« Last Edit: July 12, 2008, 12:28:10 pm by pkontaxis » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #39 on: July 12, 2008, 12:43:19 pm »

Οι Πιθανότητες του Ζιούτα ειχαν αρκετά λάθη θυμαμαι, τουλάχιστον στην 1η έκδοση...δε ξερω αν βελτιώθηκαν αργότερα.

pkontaxis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #40 on: July 12, 2008, 12:47:49 pm »

Quote from: Karaμazoβ on July 12, 2008, 12:43:19 pm
Οι Πιθανότητες του Ζιούτα ειχαν αρκετά λάθη θυμαμαι, τουλάχιστον στην 1η έκδοση...δε ξερω αν βελτιώθηκαν αργότερα.
το θυμάμαι και γώ είχε γύρω στις 5 σελίδες παροράματα. Γενικώς όμως μου είχε αφήσει πολύ θετική εντύπωση, και τις πέρασα με 10αράκι ενώ πίστευα ότι μ'αυτό το μάθημα θα έφτανα πτυχίο (με το παλιό βιβλίο ενός Καμαρινόπουλου).
pmousoul
Guest
« Reply #41 on: July 12, 2008, 19:30:27 pm »

Quote from: pkontaxis on July 12, 2008, 12:47:49 pm
Quote from: Karaμazoβ on July 12, 2008, 12:43:19 pm
το θυμάμαι και γώ είχε γύρω στις 5 σελίδες παροράματα. Γενικώς όμως μου είχε αφήσει πολύ θετική εντύπωση, και τις πέρασα με 10αράκι ενώ πίστευα ότι μ'αυτό το μάθημα θα έφτανα πτυχίο (με το παλιό βιβλίο ενός Καμαρινόπουλου).

Κι όμως το βιβλίο του Καμαρινόπουλου είναι εξαιρετικό. Απλά είναι κάπως πυκνογραμμένο... Αυτό για κάποιους αναγνώστες είναι πλεονέκτημα και για κάποιους μειονέκτημα.
pmousoul
Guest
« Reply #42 on: July 12, 2008, 20:04:07 pm »

Τελικά ποιος είναι ο στόχος μίας εν γένει μικρής βιβλιοθήκης σαν την δική μας?

1. Αναγνωρισμένα συγγράμματα σε μεγάλες σχετικά ποσότητες για να συμπληρώνουν ή να δίνουν εναλλακτική πηγή γνώσης στα μαθήματά μας.

2. Μεγάλη ποικιλία συγγραμμάτων (λίγα αντίτυπα αναγνωρισμένων συγγραμμάτων) για να διαβάζουν οι λίγοι-τυχεροί που είτε θα προλάβουν να δανειστούν είτε θα έχουν ελεύθερο χρόνο για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των γνώσεών τους. 

Με λίγα λόγια ΔΩΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ και όχι 5 αντίτυπα στην μικρή μας βιβλιοθήκη.
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #43 on: July 12, 2008, 23:09:32 pm »

Αποφασίστε τι θέλετε, εκπρόσωπο συνεπή και επιμελή έχετε, ανθρώπους που βοηθούν έχετε, δείξτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό που σας ανήκει.
Ελάτε να το κουβεντιάσουμε.
Κι εμείς έχουμε προτάσεις.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #44 on: July 14, 2008, 14:19:07 pm »

Ήθελα και εγώ να κάνω μια πρόταση,
να βρούμε έναν τρόπο να μειώσουμε τη γραφειοκρατία
που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η αγορά ενός βιβλίου.

Το να παραγγέλνεις τώρα ένα βιβλίο
και να βρίσκεται στα ράφια τουλάχιστον 6 μήνες αργότερα,
είναι ένα ζήτημα.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: