• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:30:44 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:30:44 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 104
Total: 117
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
tsaliki
hacky
tzortzis
Geoth
Saint_GR
rafail zisiadis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων  (Read 35255 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων
« Reply #30 on: February 08, 2008, 22:11:55 pm »

Εγλω πάλι απαξιώ να διαβάσω τα κείμενα που πόσταρε ο Μεγκαβάτ, γιατί δεν αναφέρει καμία πηγή.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #31 on: February 08, 2008, 23:14:56 pm »

Quote from: xristoforos_ on February 08, 2008, 14:30:27 pm
ethnika makedones...

slavofonos laos...ksexorizei apo tous servous logo glossas ...ksexorizei apo tous alvanous (na po giati?)...ksexorizei apo tous ellines logo glossas kai istorias...ksexorizei apo tous voulgrarous logo istorias...

Να προσθεσουμε: Με τους βουλγαρους κυριως λογω εκκλησιας - οι σλαβομακεδονικη ορθοδοξη εκκλησια υπαγονταν στο Πατριαρχειο, η βουλγαρικη στην Εξαρχια, και τον καιρο των εθνικων επαναστασεων στα βαλκανια η εκκλησια και η θρησκεια επαιζαν πρωτευοντα ρολο.

Quote from: Megawatt on February 08, 2008, 18:53:07 pm
Πάντως δεν αρκέστηκα στα λεγόμενα των γιαγιαδων και των παππούδων μου. Ανοιξα και βιβλία και διαβασα.

Περιμενω να δω τιτλους και συγγραφεις.
Γιατι εμενα κατι μου λεει πως το μονο βιβλιο που διαβασες ηταν τα Κυκλωματα του Μαργαρη.

Quote from: Megawatt on February 08, 2008, 18:53:07 pm
Και πάμε τώρα στον γιατρο του Αλιάκμωνα, που δεν ειναι ιστορικος αλλα γιατρος,  σε αυτον που εγραψε το γνωστό κιτρινο κείμενο. Άρα και εγώ που δεν ειμαι γιατρός, μπορώ να μιλάω για ιατρικά θεματα, αφού ενας γιατρος που δεν ειναι ιστορικος, μπορει να μιλαει για ιστορια!!   Grin Grin

Ο "γιατρος του αλιακμονα" εχει παραθεσει κατω απο το κειμενο του τις πηγες που χρησιμοποιησε.
Κατι που δεν εχεις κανει εσυ.

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #32 on: February 08, 2008, 23:42:27 pm »

Θα συμφωνήσω με Μικρό Νικόλα στο εξής πράγμα. Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας δεν ήταν καθόλου υποτιθέμενη. Μιλάω για αυτήν και όχι για των Ποντίων γιατι έχω περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο καταγωγής, αλλά και επειδή η συγκεκριμένη Ιστορία με γοήτευσε περισσότερο στο να τη διαβάσω - η σχετική με την καταστροφή της Σμύρνης.....

Η γιαγιά μου, και δεκάδες άλλες γιαγιάδες που ξέρω, το έζησαν με τα μάτια τους. Όσα ιστορικά βιβλία έχω διαβάσει - οκ μπορεί να ήταν μονόπλευρα γραμμένα, αλλά έδιναν αριθμητικές πληροφορίες και περιγραφές - αναφέρουν χιλιάδες νεκρούς, όχι μόνο στη Σμύρνη και στα περίχωρά της, αλλά ολόκληρα χωριά στη Μικρασιατική ενδοχώρα με Ελληνικό πληθυσμό που εξαφανίζονταν ολόκληρα, μαζί με όλο τον πληθυσμό τους και καίγονταν και πάει λέγοντας. Σε συνθήκες πολέμου έχει αποδειχτεί άλλωστε πολλάκις ότι γίνονται αποτροπαια εγκληματα.

ps Εξίσου πραγματική να προσθέσω ότι είναι και η γενοκτονία του Τουρκικού πληθυσμου της Μακεδονίας από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς κτλ μέχρι τη Θράκη, στο κομμάτι αυτό της Μακεδονίας που κατέκτησαν οι ΄Ελληνες στον πολεμο του 1912-1913. Επίσης ολόκληρα χωριά με γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν σε μια προσπάθεια "εθνοκάθαρσης" από τον Ελληνικό στρατό.
Το αναφέρω γιατί δεν είναι σωστό να βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα αλλά και γιατί φοβάμαι ότι θα χαρακτηριστώ εθνικίστρια. Έχει καταντήσει λίγο υπερβολικό όποιος υποστηρίζει την δική μας πλευρά να θεωρείται αυτομάτως εθνικιστής ή κολλημένος.

« Last Edit: February 08, 2008, 23:50:13 pm by pandora » Logged
Luminous
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #33 on: February 08, 2008, 23:48:46 pm »

Ποιος μπορει να κρινει καταποσο ενα ιστορικο κειμενο , μια μαρτυρια ειναι αληθινη?
Κατα τη γνωμη μου μονο καποιος που:
- εζησε στην περιοχη αυτη τον καιρο εκεινο
- ηταν πραγματικα ουδετερος ως προς τις δυο αντικρουομενες δυναμεις
- συνελεγε στοιχεια-μαρτυριες απο ολη την περιοχη και απο τις δυο δυναμεις
- θα επρεπε να ξερει τα συμφεροντα που παιζονται απο πισω.

Εδω σημερα που προσλαμβανουμε πληροφοριες απο πολλες διαφορετικες πηγες δεν μπορουμε να βγαλουμε με σιγουρια ενα συμπερασμα.Και περιμενουμε να βγαλουμε συμπερασμα απο την διαμαχη διαφορων εθνικοφρονων με βαση τις μαρτυριες που λεει ο εκαστος οτι εχει. Αλλωστε η ιστορια γραφεται απο τους νικητες.
   Το μονο σιγουρο ειναι οτι ποτε δεν φταει ΜΟΝΟ ο ενας σε μια διαμαχη. Αυτο που μετραει ειναι οι ζωες που χαθηκαν , οι οικογενειες που καταστραφηκαν, οι κοποι μιας ζωης μιλωντας παντα και για τις δυο πλευρες.Δεν χρειαζεται να κοιταξει κανεις πολυ μακρια. Σημερα μετα απο τοσα χρονια και τοσες διαμαχες γινονται τα πρωτα βηματα ομαλης συμβιωσης των δυο γειτονικων χωρων. Φανταστειτε οτι τοτε ζουσαν μαζι στον ιδιο χωρο.
   Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οι λαοι μπορουν να ζησουν ομαλα και φιλικα. Οι εξουσια του καθε λαου, οι δημαγωγοι ειναι που υποκινουν τετοιες εχθρες και οταν καποιος δεν εχει τα θεμελια για να αμυνθει στην πλυση εγκεφαλου τοτε τα πραγματα ειναι ασχημα. Ειναι νομιζω πολυ ευκολο να εκμεταλευτει καποιος το "εθνικο φρονημα" του αλλου και να τον κινησει προς οποιαδηποτε κατευθυνση. Εγω λοιπον πιστευω οτι σε αυτη τη θλιβερη στιγμη της ιστοριας και οι δυο λαοι παρασυρθηκαν απο καποια συμφεροντα και οδηγηθηκαν ο ενας απεναντι απο τον αλλο. Εμας ως ελληνες μα πονανε οι πληγες του Ποντιακου πληθυσμου, οι οποιες φαινεται να ειναι μεγαλυτερες απο τις αυτες του τουρκικου. Η βια φερνει βια και ο φαυλος κυκλος συνεχιζει. Μπραβο σε αυτον που θα καταφερει να σπασει τα δεσμα του κυκλου αυτου.

Quote from: lynx on February 07, 2008, 20:24:13 pm

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Don't click here!
Mikros_Nikolas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των πον`
« Reply #34 on: February 09, 2008, 00:02:00 am »

Quote from: aliakmwn on February 08, 2008, 11:52:12 am
Quote from: gepeltek on February 08, 2008, 03:08:18 am
Το συγκεκριμένο κείμενο ξεπερνάει τα όρια της άθλιας τουρκικής προπαγάνδας και καταλήγει μια φτυσιά στο πρόσωπο του Ανθρώπινου Πόνου.
Αντιστοιχες φτυσιες για τον ανθρωπινο πονο των τουρκων ειναι και τα "δικα μας" κειμενα που παρουσιαζουν την αληθεια εντελως μονοπλευρα, λες και οι ελληνες ηταν παντα παναγιτσες, δεν εκαναν τιποτα παρα μονο υπεφεραν απο τους αλλους.

Τα "δικά" μας κείμενα, μιλάνε για αυτό που πάθαμε "εμείς". Δεν αναφέρονται σε κάτι παραπάνω.
Αυτό όμως το κείμενο, από την αρχή (που μόνο αυτήν διάβασα), καθιστά φανταστική την γενοκτονία των Ποντίων. Αυτό, είναι άθλια προπαγάνδα για μένα.
Για αυτόν τον λόγο, δεν θεώρησα ότι αξίζει να συνεχίσω το διάβασμα.

Quote from: Luminous on February 08, 2008, 23:48:46 pm
Ποιος μπορει να κρινει καταποσο ενα ιστορικο κειμενο , μια μαρτυρια ειναι αληθινη?
Κατα τη γνωμη μου μονο καποιος που:
- εζησε στην περιοχη αυτη τον καιρο εκεινο
- ηταν πραγματικα ουδετερος ως προς τις δυο αντικρουομενες δυναμεις
- συνελεγε στοιχεια-μαρτυριες απο ολη την περιοχη και απο τις δυο δυναμεις
- θα επρεπε να ξερει τα συμφεροντα που παιζονται απο πισω.
Το να ισχύουν όλα αυτά σε έναν άνθρωπο είναι αδύνατο.
Ειδικά το 2.
Για αυτό ότι μένει από την Ιστορία πρέπει να φιλτράρεται από την κριτική μας σκέψη.
Κατα τα άλλα συμφωνώ πολύ μαζί σου
« Last Edit: February 09, 2008, 00:10:31 am by Mikros_Nikolas » Logged

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Megawatt
Guest
Re: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των πον`
« Reply #35 on: February 09, 2008, 00:47:16 am »

Quote from: Nessa NetMonster on February 08, 2008, 22:11:55 pm
Εγλω πάλι απαξιώ να διαβάσω τα κείμενα που πόσταρε ο Μεγκαβάτ, γιατί δεν αναφέρει καμία πηγή.
καλε μη με το λες!
Εσυ δεν διαβαζεις ακομα και αν γραψω την πηγη, περιμενεις να διαβασεις κειμενο και χωρις πηγη? Grin Grin Grin

Quote from: aliakmwn on February 08, 2008, 23:14:56 pm
Περιμενω να δω τιτλους και συγγραφεις.
Γιατι εμενα κατι μου λεει πως το μονο βιβλιο που διαβασες ηταν τα Κυκλωματα του Μαργαρη.
Δηλαδή πού αντιδράς συγκεκριμενα στο κείμενο? Σε ποιο σχετικό χωρίο?
Θες πηγές?

Πάρε:
http://peraclub.yooblog.gr/2007/05/19/48/

http://ellas.pblogs.gr/tags/genoktonia-pontion-gr.html

http://www.hri.org/MPA/gr/other/genoktonia/index.html

http://www.geocities.com/pontos1923/pages/isagogi.html

http://www.pontos-genoktonia.gr/

http://www.focusmag.gr/fora/view-message.rx?oid=86432#msg_86432

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?Itemid=83&id=2098&option=com_content&task=view

http://www.antibaro.gr/national/larios_genoktonia.php

http://clubs.pathfinder.gr/19MAIOY/513739

http://santeos.livepage.gr/file/1179/8034_%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%A4%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91_%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A5_%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5_-_GENOCIDE_OF_PONTIAN_GREEKS.flv

http://www.skai.gr/master_story.php?id=48437

http://www.enew.gr/mag/index.php/article/articleview/6512/1/16/

++ 3 βιβλία που δανείστηκα απο μελος της Ποντιακής λεσχης Πτολεμαιδας, του οποιου τον συγγραφεα δεν ενθυμουμαι τωρα - συγνωμη

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85

http://www.sansimera.gr/archive/articles/show.php?id=140&feature=%C3%E5%ED%EF%EA%F4%EF%ED%DF%E1_%D0%EF%ED%F4%DF%F9%ED

Quote from: aliakmwn on February 08, 2008, 23:14:56 pm
Ο "γιατρος του αλιακμονα" εχει παραθεσει κατω απο το κειμενο του τις πηγες που χρησιμοποιησε.
Κατι που δεν εχεις κανει εσυ.
Σοβαρές πηγές εχει παραθεσει ο γιατρος του αλιάκμωνα!
Ο γιατρός του αλιάκμωνα τα λεει οπως αυτος ξερει και θελει να τα πει.
Η αλήθεια ειναι διαφορετική

Βεβαια ισως να ειμαι εμποτισμενος και με αντικομμομουνιστικές εμπάθειες, οταν ανέφερα την γενοκτονια των Ποντιων απο τον σταλινισμο στη δεκαετια του 30, οπως θα ελεγε και ο ριζοσπάστης:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3861666&textCriteriaClause=&publDate=25/11/2007
Μπορει και να είμαι. Δεν αντιλέγω.

« Last Edit: February 09, 2008, 00:49:44 am by Megawatt » Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #36 on: February 09, 2008, 01:37:21 am »

Για όποιον τυχον δεν κατάλαβε το κειμενο δεν είναι από τον Ριζοσπάστη αλλά από το

http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/page_GREEK_4.htm

Την επόμενη φορά αλιάκμων φέρε τον Βαλιανάτο για να μας αποδείξεις ότι το να σαι straight είναι προπάγανδα του Κούγια...   Grin Grin

Megawatt χαρά στο κουράγιο σου που κάθεσαι και απαντάς εμπεριστατωμένα.. Αν το προσπαθούσα εγώ, ειδικά στη φάση που ειμαι τώρα θα έχανα σίγουρα την ψυχραιμία μου..

Luminous μαζί σου είμαι.....

« Last Edit: February 09, 2008, 01:46:43 am by gepeltek » Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #37 on: February 09, 2008, 03:36:14 am »

MW, αυτές δεν είναι αξιόπιστες πηγές που παραθέτεις, ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #38 on: February 09, 2008, 07:29:30 am »

@ αλιάκμων

Αντιλαμβάνεσαι οτι ένας γιατρός- συγγραφέας ακόμα κι αν αναφέρεται σε καθαρά ιστορικές πηγές (άσε που στις πηγές αναφέρει και τον εαυτό του ,και άρα θα πρέπει αναδρομικά να ξαναψάχνουμε άλλες πηγές κτλ κτλ .... )μπορεί να εκφράζει άποψη ,ή το πολύ να συγγράψει  ιστορικό
μυθιστόρημα(με την ιδιότητα του συγγραφέα ,γιατί με του γιατρού ας το αφήσουμε καλύτερα) ,αλλά δεν μπορούμε να διαβάσουμε ιστορία από τα γραφώμενά του.....

Αυτά για όσους αμφισβήτησαν τις πηγές του MW αλλά όχι και του Αλιάκμωνα...............

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #39 on: February 09, 2008, 07:57:21 am »

Μην τα ισοπεδώνεις όλα αναφέροντας ένα πτυχίο του συγγραφέα... της ιατρικής δηλαδή.
Ο γιατρός από 'κει τουλάχιστον μιλάει με παραθέματα κειμένων που γράφτηκαν από άτομα της εποχής.
Για να αντικρούσεις κάτι τέτοιο πρέπει να απαντήσεις στο ίδιο επίπεδο και αυτό θέλει γνώσεις ιστορικές. Δηλαδή γνώσεις διασταύρωσης πηγών.
Παρατίθοντας τη δική σου ανημπορία να το κάνεις αυτό, δε λες τίποτα.

Οι "πηγές" του μεγκαβάτ είναι ανυπόγραφα κείμενα στο νετ (αν και είδα ένα κείμενο ενός δευτεροετή φοιτητή της ιατρικής αθηνών). Για να στηριχτούν, χρειάζονται άλλες πηγές. Άρα, δεν είναι πραγματικές πηγές.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #40 on: February 09, 2008, 08:45:12 am »

Παραθέτοντας μεμονωμένα κείμενα(για μεμενωμένα χωριά κτλ )γραμμένα από άτομα εκείνης της εποχής(αυτό δεν το τσέκαρα)  είναι το ίδιο με το να ζητάς μαρτυρίες από άτομα(όπως οι γιαγιάδες και οι παπούδες μας) που έζησαν κι αυτά μεμεονωμένα γεγονότα....

Δεν το θεωρώ αντικειμενικό από ολόκληρα ιστορικά βιβλία να τονίζεις τα μεμονωμένα γεγονότα που τονίζει ο Νακρατζάς,ο οποίος ολοφάνερα δεν είναι αντικειμενικός,αλλά είναι θετικά διακείμενος προς τη μια πλευρά.

Μιλώ για το συγκεκριμένο κείμενο που διάβασα,όλο το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει,αλλά τα συμπεράσμτα στο τόπικ προκύπτουν από το απόσπασμα....

EDIT : ¨Αρθρο είδα οτι είναι. Άρα το συγκεκριμάνο άρθρο δεν είναι αντικειμενικό.

Για ολόκληρα τα βιβλία του δεν έχω άποψη.
« Last Edit: February 09, 2008, 08:49:36 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
aliakmwn
Guest
« Reply #41 on: February 09, 2008, 10:17:23 am »

Εγω δεν ειπα πουθενα οτι ο Νακρατζας ειναι αντικειμενικος, ουτε καν "πιο αντικειμενικος" απο οποιονδηποτε αλλο. Παρουσιαζει ενα ιστορικο γεγονος απο μια εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια, στατευμενη ανθελληνικα, και γι' αυτο ακριβως το κειμενο του εχει αξια.

Οπως ανεφερα και στην αρχη, παρεθεσα το κειμενο ως τροφη για προβληματισμο, και δεν προκειται να απολογηθω για κανεναν Νακρατζα.
Megawatt
Guest
« Reply #42 on: February 09, 2008, 10:40:29 am »

Ταλαίπωρε guest  μόλις εγινες θεατής του φαινομενου που εγώ είχα επισημανει εδώ και 2 χρόνια τώρα. Ποιου φαινομενου?

Υπάρχει κάποιος πάντα που λεει κατι. Στο συγκεκριμενο τοπικ ηταν ο αλιακμων.
Αυτός εβαλε ενα κειμενο που το υπέγραψε ενας γιατρός, ο οποιος ούτε λιγο ούτε πολύ ζητάει από τον προερδρο της πανποντιακής ομοσπονδίας να ζητησει συγνώμη για το ποντιακό αντάρτικο που τόσο άδικα και βάναυσα δολοφόνησε τους καημένους τουρκους.
Αυτός ο γιατρός, ο αντιέλληνας και φιλότουρκος δεν αναφέρει καν το γεγονός της απόφασης του συνεδρίου των Νεότουρκων  το 1911, στο οποίο αποφασίζουν την εξόντωση των μη τούρκικων εθνοτήτων.
Δεν αναφέρει καν ότι στην απόφαση γράφεται:  "Η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα, όπου η μωαμεθανική θρησκεία και οι μωαμεθανικές αντιλήψεις θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται… Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της Τουρκίας. Και είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ. Αρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένοπλη βία… Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές τους οργανώσεις θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάθε μορφή αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την τουρκική αυτοκρατορία.”

Αντε πες ο αλιάκμων ειναι ασχετος ο καημενος.
Ερχεται μετα φορώντας παροπίδες να τον υπερασπιστεί ο χριστόφορος. Δεν ξέρει γιατι το κανει, αλλα αισθάνεται την αναγκη να υπερασπιστει τον αλιάκμων για το κειμενο που παρεθεσε, επειδή δεχεται αμφισβήτηση - επίθεση
Φορώντας τις ιδιες παροπίδες, το ίδιο κανει και ο κυβος. Δεν ξερει γιατί, αλλά και αυτός νοιώθει την αναγκη να υπερασπιστεί τον αλιάκμων επειδή έτσι πρέπει.
Φορώντας τις ιδιες παροπίδες, το ίδιο κανει και η νεσσα, που και αυτή πρεπει να υπερασπιστει τον αλιάκμων, αμφισβητώντας τις δικές μου πηγές και οχι τις δικές του. Δεν ξέρει και αυτή τί υποστηρίζει, αλλά πρεπει να υποστηριξει οτι λεει η ομαδα.
Ποια ομαδα? Μα φυσικά αυτή που ονομάζω εγώ κλίκα. Ετσι λειτουργει αυτή. Σε κάθε τοπικ τα ιδια κανει και προκαλει τον εξω-κλικικο και τον κανει να απορει και  να τα πέρνει στο κρανιο και κατα συνέπεια να προκαλει μπάχαλα, επειδή βλέπει οτι τις μαλακίστικες απόψεις ενος μελους της κλίκας, τις υπερασπίζονται και τα αλλα μέλη, χωρίς να το καταλαβαινουν, απλά επειδή πρέπει.
Το σκηνικο θυμιζει λίγο την σκηνη στο εργο "Kill Bill 1" οπου τα ταλαίπωρα νιτζάκια του club88 επιτηθονταν σαν γουρουνια στην σφαγή, χωρις βούληση, ακριβώς επειδή ετσι ειχαν διαταχτει.  8)

Και θυμιζει γουρούνια στην σφαγή, επειδη οταν διαπιστωθει  οτι το μελος της ομαδας που υπερασπιζοταν, ηταν τελικα αναξιο υπεράσπισης, αμεσως αυτοι μενουν εκτεθειμενοι.
Γιατι, με την λογικη του γιατρου του αλιακμωνα, θα πρεπει και οι βιετναμεζοι να ζητησουν συγνωμη απο τους αμερικανους που σκοτωσαν, τοτε στον ανταρτοπολεμο.
Χωρις να το καταλαβουν λοιπον, αυτην την άποψη υπερασπίστηκαν και τα υπολοιπα μελη της κλίκας Wink Δεν καταλαβαινουν οτι οι βιετναμεζοι σκοτωναν για να μην σκοτωθουν, οπως ακριβως κανανε και οι ποντιοι όντας σε άμυνα, στην πολιτική του παντουρκισμού
Δεν γνωριζουν τα γλυκητατα μελη της κλίκας στοιχεια οπως αυτα:
Οι σωβινιστικές τάσεις των νεοτούρκων φαίνονται από πολύ νωρίς. Οι Νεότουρκοι αρνιούνται πως υπάρχει εθνικό ζήτημα στην Τουρκία και επιλέγουν την πολιτική της βίαιης αφομοίωσης των εθνικών μειονοτήτων. Σε μια μυστική σύσκεψη υπό την προεδρία του Ταλαάτ Πασά, ο δρ. Σακίρ Μπεχαεντίν, στέλεχος των Νεοτούρκων λέει:

“Τα έθνη που απόμειναν από παλιά στην Αυτοκρατορία μας μοιάζουν με ξένα και βλαβερά χόρτα που πρέπει να ξερριζωθούν. Να ξεκαθαρίσουμε τη γη μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της επανάστασής μας.”
Στην ίδια σύσκεψη ο δρ, Ναζίμ λέει:
    “…Θέλω να ζήσει ο Τούρκος. Και θέλω να ζήσει μόνο σ αυτά τα εδάφη και να είναι ανεξάρτητος. Εκτός των Τούρκων όλα τα άλλα στοιχεία να εξοντωθούν, άσχετα σε ποιά θρησκεία ή πίστη ανήκουν. Αυτή η χώρα πρέπει να καθαρίσει από τα ξένα στοιχεία. Οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν την εκκαθάριση.”

Κύβε, πήρα τηλεφωνο για χάρη σου στο μελος αυτο που αναφερω στις πηγες να μου πει ποια ειναι και τα υπολοιπα βιβλία, τοτε που μου ειχε δωσει το 2003. Τα 2 εχει και ειναι

1.H αρμενική γενοκτονία, Αθήνα, εκδόσεις Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, 1983

2.Mελβάντ Ριφάτ, Οι σκοτεινές πλευρές της τουρκικής επανάστασης, Χαλέπι, 1929
Δεν σου φτανανε τα 10 σαιτ, ηθελες και τα βιβλια. Παρτα λοιπον. Το τρίτο δεν το θυμαται, επειδη το χει δωσει καπου Tongue
« Last Edit: February 09, 2008, 10:43:43 am by Megawatt » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #43 on: February 09, 2008, 11:14:34 am »

Quote from: Megawatt on February 09, 2008, 10:40:29 am
Φορώντας τις ιδιες παροπίδες, το ίδιο κανει και η νεσσα, που και αυτή πρεπει να υπερασπιστει τον αλιάκμων, αμφισβητώντας τις δικές μου πηγές και οχι τις δικές του. Δεν ξέρει και αυτή τί υποστηρίζει, αλλά πρεπει να υποστηριξει οτι λεει η ομαδα.

Για το boldαρισμένο: Να με συγχωρείς πολύ, αλλά εγώ ποτέ δεν το έκανα αυτό. Απαξίωσα το κείμενό σου επειδή δεν είχε πηγές, και πολύ καλά έκανα. Αφού παρέθεσες τις πηγές σου ως όφειλες, δεν τις σχολίασα καθόλου. Πρόσεχε λίγο τι γράφω και μην απαντάς σε ό,τι νομίζεις ότι γράφω.

Για τα υπόλοιπα: Ξαναδιάβασε όλο το τόπικ και πες μου, πού πήρα θέση υπέρ του ενός ή του άλλου;

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #44 on: February 09, 2008, 11:16:16 am »

Quote from: Megawatt on February 09, 2008, 10:40:29 am
Ταλαίπωρε guest  μόλις εγινες θεατής του φαινομενου που εγώ είχα επισημανει εδώ και 2 χρόνια τώρα. Ποιου φαινομενου?

Το φαινομενο αποκαλειται "βομβαρδισμος βλακειας", συνηθως εθνικιστικης, και εισαι ενας απο τους κυριοτερους εκπροσωπους του.

Οπως και να 'χει το κειμενο μου πετυχε το σκοπο του Grin
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17 Go Up Print
Jump to: