• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:58:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:58:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426687
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 77
Total: 133
dnikoa
Kenedy
maestros
palladas
mmikelo
tzortzis
george14
CasualUndergrad
hevidis3524
chaniotism
thunder
sterlouk
chrisdardas
elena.v
dr.giorgos
Marihouan820
Pakapis5
kmarkad
JoHn!
Captain
chriskazakos
xdallas
bilbo
ZontanosThrylos
Mr Watson
Toaoutplasedakitoubiseswa
DimGeo
elias_farhood
kakousios
Haralampos
sassi
evitzv
ddantono
agapiecon
mayia psarikoglou
nchatzo
pkontzogl
Dimos Bachlas
elenak
stefanoskal
alexbaroutes
Saint_GR
pantoc
Yamal
XristosGakidis
menelaras
petrchat
melisste22
vasilis saitis
pxanthob
thomasdt
shamaelas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας  (Read 19171 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
« Reply #135 on: January 27, 2008, 23:58:42 pm »

Quote from: corina on January 27, 2008, 23:40:38 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 23:26:13 pm
Δε θεωρώ ότι ο κόσμος γενικά ταυτίζει το χώρο της αριστεράς με τον αναρχικό χώρο

Η αλήθεια είναι ότι το γενίκευσα. Να το θέσω αλλιώς. Γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε στα περισταικά διαφθοράς της αστυνομίας? (ήθελα να το εξειδικεύσω λιγάκι, γιατί ούτε εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος ταυτίζει την αριστερά με τον αναρχικό χώρο)

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για όργανο επιβολής της κυρίαρχης τάξης, αυτό δηλαδή που προπαγανδίζουμε εμείς.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #136 on: January 28, 2008, 00:15:23 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 22:07:00 pm
@Ηλιάνα: Μόνο και μόνο επειδή επιμένω σε μία άποψη δε σημαίνει ότι είμαι κολλημένη ή δογματική. Με το ίδιο σκεπτικό, κολλημένη και δογματική μπορώ να σε αποκαλέσω κι εγώ, γιατί ούτε εσύ υιοθέτησες το δικό μου τρόπο σκέψης (ακριβώς όπως εγώ δεν υιοθέτησα του Juan) Sad

ξανατονίζω ότι :

Quote from: pandora on January 27, 2008, 21:46:48 pm

(η τελευταία μου παράγραφος είναι γενική και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εσένα).

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #137 on: January 28, 2008, 15:08:35 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 23:58:42 pm
Δε θεωρώ ότι ο κόσμος γενικά ταυτίζει το χώρο της αριστεράς με τον αναρχικό χώρο

Η αλήθεια είναι ότι το γενίκευσα. Να το θέσω αλλιώς. Γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε στα περισταικά διαφθοράς της αστυνομίας? (ήθελα να το εξειδικεύσω λιγάκι, γιατί ούτε εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος ταυτίζει την αριστερά με τον αναρχικό χώρο)

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για όργανο επιβολής της κυρίαρχης τάξης, αυτό δηλαδή που προπαγανδίζουμε εμείς.

Γιατί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, αφού το προπαγανδίζετε? Undecided
Ξέρω, ξέρω, πιέζω, αλλά ακολουθώ συλλογιστική τώρα...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #138 on: January 28, 2008, 16:59:14 pm »

Εδώ δεν πείστηκε ο κόσμος για ποιο λόγο κατεβαίνουν οι φοιτητές στους δρόμους...
Θα πειστεί για κάτι τόσο ενάντια στο μικροαστισμό του και κόντρα στην καθοδήγηση των ΜΜΕ?

Αυτά θέλουν χρόνο, κόσμο, και πολύ προσπάθεια...

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #139 on: January 28, 2008, 17:04:01 pm »

Quote from: corina on January 28, 2008, 15:08:35 pm

Έχω αναφέρει κάποιους λόγους που δεν ακούγεται η προπαγάνδα μας. Να πω κι άλλον έναν, την έλλειψη εμπειρίας. Πολλές φορές ο μόνος τρόπος να πειστείς για κάτι είναι να το ζήσεις εσύ ο ίδιος. Όσο να'ναι χρειάζεται να δουν και με τα μάτια τους κάποια πράγματα.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #140 on: January 28, 2008, 17:09:54 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 17:04:01 pm
Quote from: corina on January 28, 2008, 15:08:35 pm

Έχω αναφέρει κάποιους λόγους που δεν ακούγεται η προπαγάνδα μας. Να πω κι άλλον έναν, την έλλειψη εμπειρίας. Πολλές φορές ο μόνος τρόπος να πειστείς για κάτι είναι να το ζήσεις εσύ ο ίδιος. Όσο να'ναι χρειάζεται να δουν και με τα μάτια τους κάποια πράγματα.

Απλά πάντα πιστεύω ότι όταν δεν καταφέρνουμε κάτι, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης είναι πάντα δικό μας. Και επίσης μία σοφή λαϊκή ρήση λέει "ο λαός έχει πάντα δίκιο". Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:
Μήπως υπάρχει και λάθος τακτικής; Μήπως υπάρχει ασάφεια στον τρόπο έκφρασης και δράσης;

Δεν λέω ότι η απάντηση είναι απαραίτητα ναι, αλλά καλό είναι να προβληματιζόμαστε - προβληματίζεστε και για τα δικά μας - σας λάθη...ακόμη και αν είναι λάθη τακτικής.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #141 on: January 28, 2008, 17:19:20 pm »

Δε νομίζω ότι γενικά έχουμε λάθος τακτική. Ίσως και να έγιναν εν μέρει ατοπήματα που δεν αντελήφθην, αλλά μακροσκοπικά η φιλοσοφία είναι πιστεύω σωστή. Κατά τη γνώμη μου δε βρισκόμαστε σε κανένα από τα δύο άκρα (εσωστρέφεια-αριστερισμός που φαίνεται να επιδεικνύουν κάποιες ομάδες (αναρχικές βασικά) VS ΚΚΕ που καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου).

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #142 on: January 28, 2008, 17:20:15 pm »

Για να κάνω πιο ξεκάθαρο αυτό που είπα, βιώνουμε αυτό που κάποτε μπορεί να ονομάζουμε δημοκρατία (ή δικτατορία) των μέσων ενημέρωσης. (το πιο από τους δύο χαρακτηρισμούς θα χρησιμοποιούμε εξαρτάτε από το αν θα εδραιωθούν τελείως ή θα ηττηθούν).

Αυτά κυβερνάνε. Αυτά ανεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτά τις ρίχνουν.
Κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλές δεκατίες, στις ΗΠΑ, το βλέπουμε πια όλο και πιο έντονα στην Ευρώπη (και μπορώ να πω πιο απροκάλυπτα).
Περιπτώσεις όπως αυτή του Μπερλουσκόνι, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Δύο είναι οι ελπίδες.
1) Η επιτυχία πιο αυτόνομων και αποκεντρωμένων μέσων ενημέρωσεις, κάτι που ευτυχώς το ίντερνετ δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθούν.
2) Να πετύχει ο σχεδιασμός του ΟΑΚΚΕ. Να γίνουν τόσο ζόρικα τα πράγματα που να γίνει επανάσταση.

byeeee
gillan
Guest
« Reply #143 on: January 28, 2008, 19:10:20 pm »

Quote from: Juan on January 27, 2008, 19:19:36 pm

1ον) Ο θεσμός αυτός δεν είναι έτσι όπως τον περιγράφεις. Έχει πολλές άλλες παραμέτρους μέσα καθόλου αμελητέες.

Πραγματι, να συλλαμβανει πρεζακιακαι να τα κλεινει φυλακη (να τα καταδικαζει σχεδον σε θανατο) και να αφηνει τους εμπορους, ενιοτε να εμπορευεται κι ολας... π.χ.

2ον) Αν και στο παρελθόν ήταν κατεξοχήν άντρο της δεξιάς, του παρακράτους και τον ημετέρων (λόγω του τρόπου εισαγωγής), σήμερα η εισαγωγή γίνεται με πανελλήνιες εξετάσεις και πολλά παιδιά λόγω τις δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης επαγγελματικής προοπτικής δηλώνουν την αστυνομία για σίγουρη αποκατάσταση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως η εκπαίδευση κάθε άλλο παρά δημοκρατική είναι (εντελώς εθνικιστική κτλ), παρόλα αυτά, δεν αλλοτριώνει τους πάντες, ούτε καν την πλειοψηφία.

Γενικα ειναι προβλημα τους και οχι δικο μου! Μπορουν επισης να πουλαν ναρκωτικα, να ληστευουν, να πουλαν οπλα κλπ κλπ. ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩ ΤΟ?

Το δευτερο που λες για την εκπαιδευση που παιρνουν μαλλον τεκμηριωνει την αποψη μου περι της δομης της αστυνομιας γενικα!

3ον) Δε μπορείς να απαιτήσεις από κανέναν να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να αφήσει ξεκρέμαστη την οικογένειά του και τον εαυτό του (οικονομικά), επειδή του ζητάνε να επιβάλλει την άποψη της πλειοψηφίας. Όσο ηλίθια και αν σου φαίνεται εσένα (και άλλο ένα 5% της κοινωνίας) άποψη.

Το 5% ειναι αυθαιρετο. Εχω την εντυπωση οτι πολυς κοσμος τους απεχθανεται. Οπως και να εχει εγω μιλαω για τον εαυτο μου.

Την αποψη του καθεστωτοτος του ζηταν να επιβαλει.

Μπορω να του το ζητησω παρ ολα αυτα για λογους αξιοπρεπειας.

4ον) Η συμπεριφορά των διάφορων ακραίων ομάδων εναντίον των αστυνομικών αδιακρίτως, και κυρίως εναντίον του ατόμου και όχι του θεσμού ή της εξουσίας που τον ελέγχει, λειτουργεί πιο αποδοτικά στην ψυχολογία τους εναντίων των διάφορων.. "κινημάτων", παρά ολόκληρη η εκπαίδευσή τους, που προσπαθεί, αλλά δε τα καταφέρνει τόσο καλά. Με λίγα λόγια ένας μπάτσος μετά από την εκπαίδευση έχει μάθει ότι πρέπει να κυνηγάει τα κινήματα, αλλά δε το πιστεύει. Όταν βλέπει όμως τα.. "κινήματα" να του επιτίθενται αν τολμήσει να κυκλοφορήσει στα Εξάρχια με στολή, τότε αρχίζει να το πιστεύει.

Ξαναλες οτι η φυση της δουλειας τους ειναι εχθρικη προς την κοινωνια. Το οτι δεν το πιστευει που ακριβως το στηριζεις???? Εξ οσων ξερω η τεραστια πλειοψηφια των μπατσων ειναι πολυ δεξιοι εως ακροδεξιοι. Για τα Εξαρχεια θα απαντησω συνολικα στο τελος

5ον) Σου απαντήθηκε ήδη αρκετές φορές ότι αρκετοί μπάτσοι καταγγέλλουν συναδέλφους τους. Ίσως ανώνυμα, γιατί ενώ εσύ μπορείς να λες ότι θες χωρίς κόστος, εκείνων η ζωή μπορεί να κρίνεται. Άλλοι πάλι επώνυμα.. αλλά σίγουρα λιγότεροι. Εν τω μεταξύ, εσύ που καταδικάζεις τα μπάχαλα, κι εγώ, κι όλοι λίγο πολύ που συμμετείχαμε τοιουτοτρόπως στο Φοιτητικό Κίνημα, εκτός από μεγάλα λόγια, λίγα κάναμε για να απομονώσουμε αυτές τις καταστάσεις, πόσο μάλλον να τους εκθέσουμε. Ίσα ίσα, όταν συνελήφθη ο Παναγιώτης, κάποιοι... μεταξύ μας... φωνάζανε για την απελευθέρωση και των υπολοίπων δύο, οι οποίοι ήταν γνωστό ότι συμμετείχαν στα μπάχαλα για τα οποία κατηγορούσαν τον Παναγιώτη..

Δεν νομιζω οτι κανεις καταγγελει, η αν γινεται γινεται εξαιρετικα σπανια. Ο δρομος της αξιοπρεπειας ειναι  δυσκολος για οσους τον επιλεξουν πραγματι. Αν δεν μπορουν να το επιλεξουν ας φυγουν απο το σωμα. Κανεις δεν τους κρατα με το ζορι.

Για τους αλλους δυο που αναφερεσαι δεν ειναι καθολου γνωστο οτι συμμετειχαν, απο που το εμαθες εσυ?????? Καμενα τζανκια ηταν και απο οσο εγω ξερω δε συμμετειχαν καθολου. Θα απαντησω και παλι συνολικα για τα θεματα αυτα στο τελος.

Όπου εσύ βλέπεις προβληματικούς ανθρώπους, εγώ βλέπω προβληματική εξουσία. Οι εκ των άνωθεν πάσχουν, κι εσύ βγάζεις το άχτι σου στον μεροκαματιάρη μπατσούλη, ως αν είμαστε στο 1965 που όλοι οι μπάτσοι ήταν βαλτοί από το παρακράτος.. και όργανα της μετέπειτα χούντας.

Και οι μπατσοι εξουσια ειναι...

Τέλος, να δηλώσω την αντίθεσή μου με τους τομείς της συνοριοφυλακής (προχτές έβλεπα την ταινία "The three burials of Melquiades Estrada" και είπα.. καλύτερα βοθροκαθαριστής παρά συνοριοφύλακας) καθώς και των ΜΑΤ, όπου κατά τεκμήριο πηγαίνουν όλοι οι στρατόκαυλοι που μπορούν να μη-σκέφτονται. Είχα φίλο που δελεάστηκε από τα 70κάτι ευρώ επίδομα και πήγε για λίγο.... κι έφυγε άρον άρον...

Μπραβο του, αλλα ας το πει και δημοσια αυτο. Ας βρει και αλλους στην τελικη...
Πολυ καλη ταινια by the way... Δες και το Μισος που λεει για τους μπατσους (οχι ματατζηδες...) στη γαλλια. Αναλογα συμπεριφερονται οι μπατοι και εδω στα τσιγγανικα γκετο ας πουμε...

Να παραθεσω μια ιστορια εδω απο εναν νυν γνωστο μου (που θα πρωτιμουσα να μην ηξερα...) και πρωην φιλο μου που ειναι συνοριοφυλακας στην Καστορια. Πανω σε μια φαση που το εριχνα χριστοπαναγιες (ειναι και ακροδεξιος...) μου ομολογησε ευθαρσως και με καμαρι οτι οσους μεταναστες συλλαμβανουν τους δερνουν και τους απελαυνουν , χωρις καν να τους επιτρεπουν να κανουν ετοιση για χορηγηση ασυλου (που ειναι δικαιωμα τους συμφωνα με διεθνεις συνθηκες.) Αυτο το ξερουν και το κανουν προφανως ολοι οι συνοριοφυλακες εκει πανω .

Τα ιδια ισχυουν και για τους λιμενομπατσους φυσικα.

Οσον αφορα τα περι εξαρχειων κλπ τωρα και θα προσαθησω να ειμαι συντομος γιατι το θεμα σηκωνει κουβεντα. Ειναι πλεον εμφανες (μετα και τον Π.Κ.) οτι ολη αυτη η ιστορια περι κουκουλοφορων κλπ κλπ εχει στηθει με σκοπο να εφαρμοστει σε ολους μελλοντικα. Δηλαδη πρωτα νομιμοποιω της καφριλες στο περιθωριο για να τις εφαρμοσω στην κοινωνια μελλοντικα (να υπεθυμισω οτι μια χαρα θα το ειχαν καταφερι στο Π.Κ. αν δεν ειχαμε βιντεο...). Ειναι ετσι και αλλιως νομικα γελοιο καποιος να μπαινει φυλακη (πολυ περισσοτερο να προφυλακιζεται...) για μολοτοφ. Η μολοτοφ ειναι εμπρηστικος μηχανισμος, δηλαδη πλημελημα, εδω και και 3-4 χρονια εχει μεταμορφωθει σε ...εκρηκτικο μηχανισμο , δηλαδη κακουργημα, για να προφυλακιζει. Ακομα και ετσι οι προφυλακισεις αναρχικων ειναι γελοιες νομικα... Πολιτικες διωξεις ειναι με αλλη σκοπιμοτητα (εκτος αν καποιος πιστευει οτι οι μολοτοφ και τα γκαζακια θα ριξουν το πολιτευμα...) και υπο αυτην τη σκοπια φυσικα κα θα φωναξω και για τον καθε βλαμενο που παει φυλακη. Οχι για αυτον καθ εαυτον ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΔΕΣ!  Επισης για μενα δεν μπορει το κρατος και εν γενει οι εχθροι μου να μου ορισουν τους κανονες και τα ορια μεσα στα οποια θα κινηθω και με τα οποια θα τους πολεμησω. Υπο αυτην την εννοια θα συμπαρασταθω σε ολους τους πολιτικους κρατουμενος , ανεξαρτητως της διαφωνιας μου (π.χ. 17Ν, ΕΛΑ κλπ)

Οσον αφορα τα περι αναρχικων τα ειχε πει καποτε ο (δεξιος) Μανος Χατζιδακης. Το παραθετω και δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο.

«Οι εφημερίδες και οι άμυαλοι κι αμόρφωτοι δημοσιογράφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πέτυχαν κάτι που ομολογουμένως δύσκολα θα κατόρθωνε η κάθε κυβέρνηση από μόνη της χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους. Να δημιουργηθεί έντεχνα η κατάλληλη σύγχυση, ώστε ο εξωκομματικός κι ανένταχτος νέος του τόπου μας να συγχέεται σκόπιμα με τους αλήτες-μάγκες, που έχουν μόνο στόχο να καταστρέφουν (...) Και αυτή η σύγχυση ευνοεί:

* Την κυβέρνηση -την κάθε κυβέρνηση- που φοβάται αντιδράσεις από μη εντεταγμένους σε κομματικές αγέλες νέους -διότι βέβαια οι νέοι αυτοί δεν είναι δυνατόν να τιθασευτούν από τυχόν συμφωνίες ή επιτευχθέντες συμβιβασμούς επί ανωτάτου επιπέδου.
* Ευνοεί τα διάσημα πλέον ΜΕΑ-ΜΑΤ και παρεμφερή, που συλλαμβάνουν με μεγαλύτερη ευκολία τον ανύποπτο νέο που διαμαρτύρεται απ' ό,τι τον ικανό για άμυνα αλήτη που διαφεύγει.
Θα σας έχει τύχει να παρευρεθείτε και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια με πόση ευκολία αλλά και μίσος δέρνεται απάνθρωπα και κακοποιείται ώσπου να μπει στην κλούβα από τις "δυνάμεις διώξεως τρομοκρατίας", ενώ την ίδια στιγμή αυτός που ρίχνει πέτρες ή σπάζει τζάμια καταστημάτων διαφεύγει επιδέξια και ανενόχλητα. Ύποπτα ανενόχλητα πολλές φορές.
* Ευνοεί τη μικρή νοημοσύνη και την εύκολη δουλοπρεπή συμπεριφορά των "αγανακτισμένων" πολιτών απέναντι στις εν στολή δυνάμεις εξουσίας. Γιατί έχουν μάθει οι άμοιροι, χρόνια τώρα, στην επιδεικτική δοκιμασία των οργάνων τάξεως, ευρισκόμενοι κάτω απ' το αθεράπευτο σύμπλεγμα του εμείς οι νόμιμοι! (...)

* Ευνοεί, τέλος, τις κομματικές παρατάξεις που με τη σκόπιμη αυτή σύγχυση εκδικούνται όσους νέους δεν δέχονται τον κομματικής σκοπιμότητας ευνουχισμό τους (...)
Να, λοιπόν, πώς κατασκευάζεται από τον "λαό" για τον "λαό" η εικόνα του αναρχικού, που στην πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την εικόνα του ασυμβίβαστου και ζωντανού σύγχρονου νέου, ο οποίος εννοεί να διαφυλάξει το βασικό αγαθό της νεότητάς του, που είναι η έρευνα, η αναθεώρηση και η υπεράσπιση δικαιωμάτων μειοψηφιών.

Και επιπλέον, να μην αφήσει τη μεταμόρφωσή του από την κυβέρνηση ή τα κόμματα σε καθοδηγούμενο αμνό τυποποιημένων ανησυχιών.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ελλάδα ανέκαθεν επεδιώκετο ο ευνουχισμός των νέων για να μπορούν οι υπόλοιποι συμβιβασμένοι -ο "λαός"- να κοιμούνται ήσυχα! (...)».

* Το άρθρο του Μ. Χατζιδάκι που περιέχεται στο βιβλίο «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι» (εκδόσεις «Ικαρος»)
« Last Edit: January 28, 2008, 19:29:41 pm by gillan » Logged
gillan
Guest
« Reply #144 on: January 28, 2008, 19:19:50 pm »

Και βαζω και κατι ακομα απο τον (δεξιο...) Μανο Χατζιδακη:

Η αστυνομια εφτασε να εκπροσωπει οτι πιο χολεριασμενο και αρρωστο κρυβει βαθια του ο ανθρωπος για να προστατεψει με εναν ακαθαρτο μανδυα τις εννοιες εθνος πατριδα,σπιτι,εκκλησια,κρατος,οικογενεια..

Μανος Χατζιδακης ...

gillan
Guest
« Reply #145 on: January 28, 2008, 19:23:42 pm »

Quote from: Juan on January 27, 2008, 19:38:49 pm

Ότι στο ίδιο μέρος, στις ίδιες συμπλοκές, ένας συνάδελφός του έχασε το μάτι του από ένα καδρόνι.. αλλά δε γράφτηκε τίποτα πουθενά.. ούτε σε εφημερίδες.. ούτε σε κανάλια... ως αν το έχασε δίκαια...

Επελεξε να κανει αυτην τη δουλεια. Ας προσεχε.... Δε στεναχωριεμαι κι ολας!

Αν δερνεις θα τις φας κι ολας...
« Last Edit: January 28, 2008, 19:30:32 pm by gillan » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #146 on: January 28, 2008, 19:35:53 pm »

Στην ερώτησή μου ακόμα δεν απάντησε ο Juan Tongue

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #147 on: January 28, 2008, 19:38:36 pm »

Quote from: gillan on January 28, 2008, 19:10:20 pm

«Οι εφημερίδες και οι άμυαλοι κι αμόρφωτοι δημοσιογράφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πέτυχαν κάτι που ομολογουμένως δύσκολα θα κατόρθωνε η κάθε κυβέρνηση από μόνη της χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους. Να δημιουργηθεί έντεχνα η κατάλληλη σύγχυση, ώστε ο εξωκομματικός κι ανένταχτος νέος του τόπου μας να συγχέεται σκόπιμα με τους αλήτες-μάγκες, που έχουν μόνο στόχο να καταστρέφουν (...) Και αυτή η σύγχυση ευνοεί:

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι καταλαβαίνεις ότι εννοεί ο γράφων στο μπολνταρισμένο? Κολλάει σε αυτά που συζητούσαμε πιο πάνω με τη νέσσα.

* Ευνοεί, τέλος, τις κομματικές παρατάξεις που με τη σκόπιμη αυτή σύγχυση εκδικούνται όσους νέους δεν δέχονται τον κομματικής σκοπιμότητας ευνουχισμό τους (...)

Τι μου θυμίζει να δεις, τι μου θυμίζει... Tongue

Να, λοιπόν, πώς κατασκευάζεται από τον "λαό" για τον "λαό" η εικόνα του αναρχικού, που στην πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την εικόνα του ασυμβίβαστου και ζωντανού σύγχρονου νέου, ο οποίος εννοεί να διαφυλάξει το βασικό αγαθό της νεότητάς του, που είναι η έρευνα, η αναθεώρηση και η υπεράσπιση δικαιωμάτων μειοψηφιών.

Να ρε νέσσα...Ακριβώς ό,τι σου έλεγα παραπάνω...

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #148 on: January 28, 2008, 19:47:15 pm »

Συγχέεις τα γενικά κι αόριστα "μπάχαλα" με την εχθρική συμπεριφορά προς αστυνομικούς... άλλο πετάω μολότοφ σε μια τράπεζα όταν γίνεται διαδήλωση (καμία σχέση με αστυνομικούς αυτό, πρόκειται για απλό μπάχαλο από αυτά που δείχνουν στις ειδήσεις), άλλο φωνάζω συνθήματα κατά της αστυνομίας χωρίς να συντρέχει άμεσος λόγος (γιατί αν υπάρχει πρόκληση θα φωνάξω, πχ σε αντικατασταλτική πορεία ή αν γίνει κάτι εκείνη την ώρα), άλλο χρησιμοποιώ βία για να σπάσω μια ζώνη όπου παρανόμως μου απαγορεύουν τη διέλευση, άλλο πηγαίνω και τα σπάω στο ατυνομικό τμήμα με 10 άτομα κλπ... γενικά υπάρχουν διαφορετικά πλαίσια για τη βία κάθε φορά. Ο Χατζιδάκις μιλούσε για ουσιαστικά διαφορετικό θέμα από αυτό που συζητάμε εδώ.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #149 on: January 28, 2008, 19:54:17 pm »

Quote from: gillan on January 28, 2008, 19:23:42 pm

Επελεξε να κανει αυτην τη δουλεια. Ας προσεχε.... Δε στεναχωριεμαι κι ολας!

Αν δερνεις θα τις φας κι ολας...

Το ίδιο λέει και η αστυνομία.
Τι θα γίνει λοιπόν? Κανείς δεν κάνει πίσω και διαιωνίζεται η κατάσταση?

Και οι υπόλοιποι άμαχοι τι κάνουμε? Περπατάμε σε ναρκοπέδιο?

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Go Up Print
Jump to: