• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 02:50:18 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 02:50:18 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by PolarBear
[August 02, 2025, 23:35:57 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427647
Total Topics: 31739
Online Today: 125
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 8
Guests: 104
Total: 112
KZerenidis
Giopan
kakousios
tony123
JTS
maik
Sanaia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Τομέας και ΝΠΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Τομέας και ΝΠΣ  (Read 14201 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Τομέας και ΝΠΣ
« on: August 29, 2005, 23:51:30 pm »

Να ρωτήσω κάτι? Από τα 33 μαθήματα που έχουν στα 5 πρώτα εξάμηνα οι του ΝΠΣ, πόσα πρέπει να περάσουν για να πάρουν τομέα? 18? Επίσης, υπάρχουν μήπως μαθήματα που δεν πιάνονται (αν και δε νομίζω, αφού καταργήθηκαν τα Αγγλικά).
Και για να μην το έχω ανοίξει απλά το topic για την απορία μου, ακούω απόψεις: Πιστεύετε είναι δυσκολότερο το ΝΠΣ από ότι το ΠΠΣ στο να πάρει κανείς τομέα ή όχι? (το αν είναι γενικότερα πιο απαιτητικό δε νομίζω να επιδέχεται αμφισβήτηση).
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
Re: Τομέας και ΝΠΣ
« Reply #1 on: August 30, 2005, 01:37:03 am »

εχω την εντυπωση πως ειναι 17 αλλα δεν παιρνω ορκο.οσον αφορα τη δυσκολια δεν ειμαι σε θεση να τη συγκρινω καθως δεν εχω εμπειρια απο το ΠΠΣ.
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Τομέας και ΝΠΣ
« Reply #2 on: August 30, 2005, 01:42:12 am »

Κι εγώ 17 νομίζω οτι είναι.
Όσον αφορά ΠΠΣ και ΝΠΣ αν δεν κάνω λάθος με το ΠΠΣ έπρεπε να περάσεις συγκεκριμένα μαθήματα ε?
Άν ναι τότε το θεωρώ πολύ δυσκολότερο καθώς σε ένα μάθημα να έχεις "κόλλημα" και να μην μπορεις να το περάσεις με τίποτα, χάνεις όλο τον τομέα!

www.e-steki.gr
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Απ: Τομέας και ΝΠΣ
« Reply #3 on: August 30, 2005, 08:23:13 am »

Quote from: ~Michelle~ on August 30, 2005, 01:42:12 am
Όσον αφορά ΠΠΣ και ΝΠΣ αν δεν κάνω λάθος με το ΠΠΣ έπρεπε να περάσεις συγκεκριμένα μαθήματα ε?
Ναι, δίκιο έχεις. Έπρεπε να περάσεις 2 κυκλώματα, 2 ηλεκτρονικές, 2 πεδία και μερικά μαθήματα (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα) μαθηματικών (Διαφορικές, Λογισμοί κοκ).
Βασικός του στόχος ήταν να δείξει στους φοιτητές ποιά είναι τα βασικά μαθήματα που πρέπει να ξέρουν για να προχωρήσουν στις σπουδές τους και να μην ξοδεύουν τον χρόνο τους σε Φυσικές ή Χημείες! Είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να πάρουν τομέα λόγω αυτών των προαπαιτούμενων.

Όσο για το ερώτημά σου Αλεχ, δυστυχώς εγώ είμαι με το ΠΠΣ και δεν ξέρω την απάντηση. Smiley
Αλλά απ' όσο ξέρω εσύ δεν έχεις πρόβλημα...  Wink

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
gpap

View Profile
« Reply #4 on: August 30, 2005, 09:00:11 am »

Καλημέρα,

Με το ΝΠΣ πρέπει να περάσεις 17 μαθήματα για επιλογή κατεύθυνσης. Τα μαθήματα μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τα 33 του κορμού.
Η διαφορά στον μη καθορισμό μαθημάτων και στην αύξηση του πλήθους ανάμεσα στο ΝΠΣ και στο ΠΠΣ οφείλεται σε 2 λόγους.

1. Το ΝΠΣ έχει περισσότερα μαθήματα στον κορμό και συνεπώς θα πρέπει ο φοιτητής να έχει περάσει περισσότερα από όσα στο ΠΠΣ για να μπει στις κατευθύνσεις και
2. Εχουν φύγει τα μαθήματα επιλογής και οι γλώσσες και συνεπώς κάθε ένα από τα 33 μαθήματα θεωρείται ίσης σπουδαιότητας με τα υπόλοιπα. Συνεπώς ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει ποιά 17 μαθήματα θέλει να καθαρίσει πριν τις κατευθύνσεις χωρις να επαναλαμβάνονται τα ..γνωστά κολλήματα σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #5 on: August 30, 2005, 09:44:38 am »

@gpap: Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση.

@Michelle: Σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών πρέπει να έχεις περάσει 2 Μαθηματικα, 2 Κυκλώματα, 2 Πεδία, 2 Ηλεκτρονικές (πιάνονται και τα Ψηφιακά) και 4 άλλα επιλογής σου (δηλ. οποιαδήποτε άλλα). Επειδή όμως είναι συχνό θέμα συζήτησης με όσους είναι να πάρουν ή έχασαν τομέα, νομίζω είναι λίγο διαφορετικά: Χρειάζονται 2 Μαθηματικα, 4 από Πεδίο, Κυκλώματα και Ηλεκτρονικές όχι όμως περισσότερα από 3 ΄΄ ίδια΄΄, και άλλα 4 ότι θέλεις.
Αν είναι διαφορετικά... πείτε μου να αρχίσω να ανησυχώ!!  Smiley
dichatzi
Guest
« Reply #6 on: August 30, 2005, 10:16:35 am »

Όχι ρε μην ανησυχείς, έτσι ακριβώς είναι.Και εγώ είχα αυτή την απορία αλλά με μια επίσκεψη στη Σούλα τα ξεκαθάρισα.Το ''πρόβλημα'' με το ΠΠΣ είναι ότι σε ανάγκαζε να περάσεις συγκεκριμένα μαθήματα γεγονός που σε άγχωνε παραπάνω. Από την άλλη όμως σκέψου ότι έστω και με αυτές του τις αδυναμίες σε ανάγκαζε να μάθεις τουλάχιστον τα βασικά πράγματα από κάθε ''πακέτο'' μαθημάτων(και με αυτό εννοώ ''πακέτο'' ηλεκτρονικής,κυκλωμάτων και πεδίου) ενώ με το ΝΠΣ θεωρητικά μπορείς να πάρεις τομέα χώριςνα περάσεις κάποιο από τα 9 προαναφερθέντα μαθήματα!!! Τώρα το κατά πόσο θα σε βοηθήσουν στο τομέα αυτά που έμαθες κάπως καλύτερα διαβάζοντας αυτά τα μαθήματα έτσι ώστε να πάρεις τομέα, δεν το γνωρίζω γιατί τώρα θα πάω 3ο έτος και ακόμα παλέβω για τομέα, οπότε μπορεί να λέω και βλακίες!!!! Ο χρόνος θα δείξει....
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #7 on: August 30, 2005, 22:58:16 pm »

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας σχετικά με το ΝΠΣ σε αυτό το θέμα... Θεωρείται ότι έγινε καλύτερο ή χειρότερο?
Εγώ νομίζω πως έγινε καλύτερο από πλευράς ταλαιπωρίας των φοιτητών, αφού δεν χρειάζεται να περάσουν συγκεκριμένα μαθήματα. Επίσης θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να περάσεις 17 / 33 μαθήματα παρά τα μαθήματα που επέβαλε το ΠΠΣ, τα οποία ήταν και ιδιαιτέρως δύσκολα.
Παρ' όλα αυτά όμως, πιστεύω πως το να προχωράς σε μεγαλύτερα έτη χωρίς να έχεις τις βασικές γνώσεις που σου προσφέρουν τα πεδία, τα κυκλώματα και οι ηλεκτρονικές είναι λίγο ανάρμοστο. Πως θα διαβάσεις για Ηλεκτρονική ΙΙΙ εάν δεν έχεις περάσει την Ι και ΙΙ. Το ίδιο ισχύει και για το πεδίο 4.
Εσείς τι λέτε?

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #8 on: August 30, 2005, 23:26:28 pm »

εγω πιστευω οτι δε θα επρεπε να υπαρχουν καν προαπαιτουμενα μαθηματα.αυτο δηλ γιατι το κανουν?το ΕΜΠ που δεν εχει προαπαιτουμενα μου φαινεται οτι στο συγκεκριμενο τομεα ειναι καλυτερο γιατι αφηνει τους σπουδαστες πιο ελευθερους κ ησυχους. 8) 8) 8)
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #9 on: August 31, 2005, 02:28:38 am »

Σορρυ αλλά για να περάσεις Κυκλώματα δεν πρέπει να έχεις "τις βασικές γνώσεις" αλλά να ξέρεις το βιβλίο και τις ασκήσεις απ'έξω κι ανακατωτα!

www.e-steki.gr
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #10 on: August 31, 2005, 07:15:55 am »

Quote from: sakaflias7 on August 30, 2005, 23:26:28 pm
εγω πιστευω οτι δε θα επρεπε να υπαρχουν καν προαπαιτουμενα μαθηματα.αυτο δηλ γιατι το κανουν?το ΕΜΠ που δεν εχει προαπαιτουμενα μου φαινεται οτι στο συγκεκριμενο τομεα ειναι καλυτερο γιατι αφηνει τους σπουδαστες πιο ελευθερους κ ησυχους. 8) 8) 8)

Για μένα είναι από τα λίγα καλά αυτό με τα προαπαιτούμενα.Το δεύτερο είναι οι εργασίες στις οποίες  όμως υστερούμε στα πρώτα 2 χρόνια.. Είναι (ήταν) ελάχιστες λόγω μεγάλου ακροατηρίου κτλ κτλ.Φέτος ευτυχώς είδα να βάζουν πρώτη φορά συστηματικά  εργασίες στη C!Μπορεί να είναι κουραστικό,ειδικά σε μαθήματα που δε σ'αρέσουν αλλά είναι από τα πράγματα που θα σου μείνουν μετά από το μάθημα.Τεσπά,ξέφυγα λίγο.

Γενικά,με το ΠΠΣ ίσως να ήταν λίγο πιο πιεστικά λόγω των συγκεκριμένων μαθημάτων που έπρεπε να περάσει κανείς αλλά τώρα φαντάσου να πάρεις τομέα και να βρεθείς στο 6ο εξάμηνο με >=17 μαθήματα πίσω σου??Πιο πολύ ψυχολογικό είναι.Στην ουσία μένεις πίσω ένα χρόνο έτσι κι αλλιώς,είτε πριν τον τομέα είτε στο πτυχίο.17 μαθήματα είναι 2.5 εξάμηνα.Άσε που όντως δε θα μπορείς να παρακολουθήσεις  κάποια μαθήματα.Κι εγώ στα πρώτα εξάμηνα ήμουν της άποψης ότι ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε,αν θέλει κάποιος, διαβάζει,αν δε θέλει πρόβλημά του αλλά τελικά κατάλαβα ότι βγαίνει σε καλό,πέρασα τα 2 πεδία που θα πηγαίνανε κατευθείαν για πτυχίο!! Grin
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #11 on: September 02, 2005, 19:51:32 pm »

στην τελικη σε καλο σου βγαινει αλλα κπ μπορει να παρει "μπρος" μετα τα 2.5 χρονια κ μεσα σε 2 χρονια να τα "καθαρισει" ολα τα μαθηματα που χρωστα κ μαλιστα να τελειωσει σε 5 χρονια.ομως με τον παρων συστημα δε σου δινεται η δυνατοτητα αυτη.απο ψυχολογικκης αποψης ειναι ψυχοφθορο.φαντασου να χασεις τομεα γιατι εχεις περασει 16 μαθηματα κ σου λειπει ενα!για μενα δεν επρεπε να υπαρχουν προαπαιτουμενα 8) 8) 8)
gpap

View Profile
« Reply #12 on: September 02, 2005, 20:08:48 pm »

Να το ξεκαθαρίσουμε για αποφυγή παρεξηγήσεων. Το σύστημα των 17 μαθημάτων για επιλογή κατεύθυνσης (ή παλιά των 10) λειτουργεί περισσότερο σαν ένα ..προσωρινό σινιάλο κινδύνου ότι ..επίκειται καθυστέρηση στο πτυχίο. Ετσι κι αλλοιώς αν κάποιος φτάσει στο 10 εξάμηνο με 55 από τα 60 μαθήματα (αν καταργηθεί κάθε περιορισμός) θα την αράξει εκεί άλλα 5 χρονάκια. Συνεπώς καλύτερα να ..βαράει κανένας συναγερμός έγκαιρα.

Αν θέλαμε να έχουμε ουσιαστική προαπαίτηση δεν θα έπρεπε κάποιος να παίρνει πχ το ΙΙ ή το ΙΙΙ αν δεν είχε περάσει τα προηγούμενα από αυτό και κάθε μάθημα θα έπρεπε να είχε μια λίστα προαπαιτήσεων. Εκεί να δείτε τι θα γινόταν! Και αν σας φαίνεται παρατραβηγμένο να σας πω ότι σχεδόν σε όλα τα αμερικάνικα πανεπιστήμια υπάρχει αυτού του είδους η προαπαίτηση που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη δομή των ΠΣ.

Η εμπειρία έχει δειξει ότι στατιστικά η καθυστέρηση είναι ίδια είτε με προαπαιτούμενα πριν τις κατευθύνσεις είτε χωρίς. Απλά 'χτυπάει' πιο άσχημα (ψυχολογικά) ο κολλητός να παίρνει τομέα και εγώ να μένω έξω!! Παράλληλα όμως για τον  ίδιο λόγο λειτουργεί και ..προτρεπτικά...κάνοντας την επιλογή του τομέα πολυπόθητο (και υπερτιμημένο) επίτευγμα!!

Συνεπώς...προπάντων ..ψυχραιμία.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Χείρων
Guest
« Reply #13 on: September 02, 2005, 20:51:32 pm »

Στο θέμα "διαφορές ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και ΗΜΜΥ του ΑΠΘ" είχα κρεμάσει συγκριτικούς πίνακες του νέου και του παλιού προγράμματος σπουδών.

Από του πίνακες αυτούς προκύπτει ότι το ΝΠΣ είναι πολύ πιο δύσκολο από το ΠΠΣ. Παρέχει λιγότερες βασικές γνώσεις και τα μαθήματα δεν έχουν ορθολογική σειρά διαδοχής. Δηλαδή θα διδασκόμαστε ένα μάθημα χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες βάσεις, τις οποίες θα αποκτούμε όταν θα διδαχθούμε το κατάλληλο μάθημα, που δυστυχώς έπεται. Ακόμη έχει 7 μαθήματα ανά εξάμηνο, τα οποία είναι όλα παλούκια.

Άντε, λοιπόν, να περάσεις 17 δύσκολα μαθήματα, που σου έχουν διδαχθεί ανακατεμένα. Προβλέπω ότι ελάχιστοι θα πάρουμε του χρόνου τομέα, με αυτό το πρόγραμμα.

Από την άλλη μεριά, έχει πάρα πολλά μαθήματα προγραμματισμού και γενικότερα υπολογιστών. Και όσοι δεν γουστάρουν τους υπολογιστές θα έχουν έντονο πρόβλημα. Αν δείτε το πρόγραμμα των κύκλων (είναι κρεμασμένο στο παραπάνω topic), θα διαπιστώσετε ότι εκεί υπάρχουν ελάχιστα μαθήματα υπολογιστών. Ό,τι έχει να δώσει το τμήμα σε υπολογιστές, το δίνει κυρίως στον βασικό κύκλο.

Ακόμη, υπάρχουν και τα μαθήματα ντεμέκ " Εισαγωγή στα ...διάφορα" που είναι πασαλείμματα και έχουν μπεί στο πρόγραμμα με κριτήρια όχι και τόσο ακαδημαικά, αλλά για να μοιράζουν οι ενδιαφερόμενοι βιβλία ή να καλύπτουν τις ώρες που είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω μου τα έχει μεταφέρει εκπρόσωπος των φοιτητών που παρακολουθούσε τις εργασίες της επιτροπής ΠΣ.

Μάλιστα, μου είπε ότι ο Μάργαρης είχε εκραγεί και τους αποκάλεσε συνασπεισμένους βλάκες.

Χείρων
gpap

View Profile
« Reply #14 on: September 02, 2005, 21:36:54 pm »

Ενας μόνο φοιτητής συμμετείχε (μερικά) στην επιτροπή του ΠΣ και νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα να αναφερθεί ονομαστικά. Οσο για τους συνασπισμένους βλάκες (ένας από αυτούς είμαι και εγώ φυσικά) έχει γίνει επίσης ανοιχτή και δημόσια κουβέντα στην electroauth όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει και να ψάξει το θέμα.

Δεν θα επεκταθώ, θα πω μόνο ότι όταν οι απόφοιτοι βγαίνουν και ψάχνουν (απεγνωσμένα) δουλειά σιωπηλά ευγνωμονούν το γεγονός ότι μάθανε ...λίγα ντεμέκ από όλα και ανακατεμένα. Οσο για τους κατασταλαγμένους που ξέρουν από το πρώτο κιόλας εξάμηνο ότι θέλουν να γίνουν ειδικοί υπάρχουν πολλά ειδικότερα τμήματα ανά την επικράτεια και για υπολογιστές και για τηλέπ και για ενέργεια. (θα ξέραν άλλωστε και μερικούς μήνες νωρίτερα τι θέλουν να γίνουν..όταν μεγαλώσουν).

Οποιος λοιπόν μπορεί να λύσει το ..πολυπαραμετρικό πρόβλημα, πώς σε 10 εξάμηνα, με 5-8 μαθήματα το εξάμηνο κατά μέσο όρο, με τις υπάρχουσες υποδομές σε διδάσκοντες, αίθουσες, εργαστήρια, χώρους, βιβλιοθήκες, νησίδες κλπ μπορούν να εκπαιδευτούν 2500 φοιτητές και να αποκτήσουν λίγες γνώσεις υπολογιστών, λίγες τηλεπικοινωνιών, λίγες ενέργειας και κάποιες παραπάνω σε ένα από τα προηγούμενα, παρακολουθώντας ταυτόχρονα όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις αλλαγές στις μαθησιακές δυνατότητες και διδακτικές τεχνικές, με λογική ροή αποφοίτησης (καταλαβαίνουμε τι εννοούμε ε?) και ισχυρό υπόβαθρο γνώσεων που θα τους επιτρέψει να ..εξειδικευθούν σε ..οποιονδήποτε τομέα απασσχόλησης και βγάλει σαν αποτέλεσμα καλύτερο ΠΣ ας περάσει από το γραφείο να του δώσουμε ένα διδακτορικό τιμής ένεκεν!!  Εμείς πάντως (καμμιά 10αριά άνθρωποι) μετά από προσπάθειες 2 χρόνων μόνο αυτό καταφέραμε να βγάλουμε!

Οσο για τα πασαλείματα τύπου 'Εισαγωγή... ' μιας και διδάσκω 2 τέτοια σε πληροφορώ ότι θα ήμουν πραγματικά πολύ πιό ευτυχισμένος να απευθύνομαι σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την ενέργεια παρά να προσπαθώ να μάθω τι είναι πρίζα και πως δουλεύει σε κάθε κακόμοιρο που ήθελε να γίνει γιατρός αλλά περιμένει το μπαμπά και τη μαμά να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές ή την ενέργεια ή τις τηλεπικοινωνίες για να ...εμβαθύνει ανάλογα! Και το κατέβασμα πολλών ...ντεμέκ 'Εισαγωγών....' στο ΝΠΣ δίνει απλά την εικόνα αυτού του προβλήματος. Ας χωρίσουμε τους κύκλους από το β' εξάμηνο να δείτε τι ωραία που φτιάχνονται τα ΠΣ και πόσο ουσιαστικά είναι. Να μην κλαφτούμε όμως μετά για το ότι η ελληνική αγορά είναι ανώριμη για εξειδικεύσεις και ..άρα η ανεργία των νέων από το 25% θα πάει στο 45%.

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ 'Α να μην το ξεχάσω! Και διπλάσιες ώρες κάνω από όσες μου επιβάλλει ο πάνσοφος νόμος του κ. Αρσένη και βιβλίο δεν έχω γράψει. Κάτι παλιοσημειώσεις μόνο που τις διανέμω τζαμπα μέσα από το site του μαθήματος.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: