• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:45 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:45 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 109
Total: 160
apal
Το παγώνι
Yamal
thaliatsk
Summand
theofr
dinoschalv
Zoe06
mprova
kostas1507
chaniotism
chrisg
lasef
Elenit
Saint_GR
boulionis
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
LambisTr
abiki
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Έκ-φυλες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Έκ-φυλες  (Read 21580 times)
Megawatt
Guest
Re: Έκ-φυλες
« Reply #45 on: January 08, 2008, 23:15:55 pm »

To θυμαμαι. Τί ηταν κι εκεινο? Οταν πανε και σβηνουν την γατα μου, σκεψου τι θα κανουν με ενα ποστ μου που ΔΕΝ το εγραψα εγω και το εβαλα με αστεια διαθεση ΕΔΩ, οταν σε ολο το προηγουμενο τοπικ εχω κανει ΘΕΟ την γυναικα και επισημαινω συνεχώς ότι οχι ιση αλλα υπερανω θεση απο τον αντρα εχει πλεον παρει. Αλλα τι να πεις. Το σύνδρομο της γατας με κυνηγαει......................
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #46 on: January 08, 2008, 23:41:18 pm »

Nessa, συμφωνώ με το σχόλιο που γράφεις ότι άφησες στο blog τους. Έχοντας έρθει σε επαφή στο παρελθόν με τέτοιες φεμινίστριες, η αίσθησή μου παραμένει η ίδια: αντιμετωπίζουν τους ετεροφυλόφιλους άνδρες συλλήβδην ως περίπου υπεύθυνους για όλα όσα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν εις βάρος των γυναικών. Είναι, βεβαίως, ασυνεπείς, καθώς και οι ίδιες περιορίζουν τους άνδρες στο φύλο τους, ενώ (μπορεί να κάνω και λάθος) μου φαίνεται ότι παριστάνουν και λίγο τα θύματα, συνάδοντας με το απεχθέστερο για εμένα χαρακτηριστικό της γυναικουλίστικης συμπεριφοράς.

Ο φεμινισμός δεν έχει να κάνει μόνο με τις κοινωνικές διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες ή γενικά με τον ρόλο τους στην κοινωνία, αλλά και με την συνειδητοποίηση του εαυτού τους, της σεξουαλικότητάς τους, των σχέσεων και των κλίσεών τους. Με αυτή την έννοια, και σε μία κοινωνία με σημαντικά καλύτερη θέση των γυναικών σε σχέση και με μόλις 20 χρόνια πριν για παράδειγμα, έχει τη σημασία του.

Το πόσο οι "ανδρικές" και "γυναικείες" συμπεριφορές οφείλονται στα γονίδια (το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει χαρτογραφηθεί από το 2001, btw) και πόσο στο περιβάλλον είναι κάτι που δεν μπορεί να εξεταστεί, βέβαια, στην παρούσα κοινωνία. Νομίζω πως υπάρχει κάποια μητριαρχική κοινότητα στο Μεξικό όπου οι ρόλοι είναι εντελώς αντεστραμμένοι, θα το κοιτάξω και ίσως επανέλθω. Αν και κάποια πράγματα έχουν χαλαρώσει, λόγω κατά τη γνώμη μου της μεγαλύτερης επαφής των φύλων (π.χ. μεικτά σχολεία, σεξουαλική απελευθέρωση) αλλά και της επαγγελματικής, και επομένως και οικονομικής, ανεξαρτητοποίησης των γυναικών, οι προκαταλήψεις υφίστανται. Αν ένα αγόρι ήθελε να παίζει με τις κούκλες αντί για τα αυτοκινητάκια, να τις ντύνει, να χαζεύει τη μαμά του ενώ βάφεται και να θέλει να γραφτεί μπαλέτο, πιστεύουμε αλήθεια ότι οι μέσοι γονείς δεν θα προβληματίζονταν; [και δεν υπονοώ να ήταν ομοφυλόφιλος, γιατί τέτοια ενδιαφέροντα δεν σχετίζονται απαραίτητα με το σεξουαλικό προσανατολισμό].

Τέλος, όσον αφορά στους "διακριτούς ρόλους" και την "παράδοση", εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να ζω στην εποχή της γιαγιάς μου. Με εντυπωσιάζει πώς ξεχνάμε ένα σωρό σημαντικά πράγματα (την δυνατότητα σπουδών, την οικονομική ανεξαρτησία, την ελεύθερη επιλογή συντρόφου, τη δυνατότητα χωρισμού, το να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε μία τέτοια περίπτωση χωρίς προβλήματα). Οι καλώς ορισμένοι ρόλοι βολεύουν μερικές φορές, αλλά και εγκλωβίζουν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ζήσουν έτσι. Όσο για την ποίηση... είναι εδώ, για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά και θέλει να τη δει.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #47 on: January 08, 2008, 23:57:40 pm »

Quote from: Kat on January 08, 2008, 23:41:18 pm
Τέλος, όσον αφορά στους "διακριτούς ρόλους" και την "παράδοση", εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να ζω στην εποχή της γιαγιάς μου. Με εντυπωσιάζει πώς ξεχνάμε ένα σωρό σημαντικά πράγματα (την δυνατότητα σπουδών, την οικονομική ανεξαρτησία, την ελεύθερη επιλογή συντρόφου, τη δυνατότητα χωρισμού, το να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε μία τέτοια περίπτωση χωρίς προβλήματα). Οι καλώς ορισμένοι ρόλοι βολεύουν μερικές φορές, αλλά και εγκλωβίζουν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ζήσουν έτσι.

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι στο πόστ μου, να διευκρινίσω ότι όλα αυτά τα σκέφτηκα βέβαια αλλά μιλούσα για το συγκεκριμένο θέμα και όχι συνολικά για τη μορφή της κοινωνίας. Θα μπορούσα να το θέσω και αλλιώς. Η κοινωνία μας σε άλλα είναι καλύτερη από της γιαγιάς/παππού, και σε άλλα χειρότερη. Ένα πράγμα που είναι χειρότερο είναι η μοναξιά που αυξάνεται, η αίσθηση του ανικανοποίητου, το "άδειασμα" από συναισθήματα. Ίσως φταίει το ότι έχουμε πολλές περισσότερες ανέσεις και κατα συνέπεια την πολυτέλεια να κάνουμε τα απλά πράγματα σύνθετα και άρα πιό δυσκολα, επειδή ακριβώς το βιοποριστικό μας πρόβλημα είναι λιγότερο έντονο απ' ότι σε εκείνη την εποχή.

Όσο για την ποίηση... είναι εδώ, για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά και θέλει να τη δει.

Μακάρι να το πίστευα κι εγώ. Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω.  Wink
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #48 on: January 08, 2008, 23:59:14 pm »

Με αφορμή το θέμα του τόπικ και κάποιων πραγμάτων που αναφέρθηκαν σε αυτό, θα ήθελα να πω τα παρακάτω...

Σχετικά με το σεξισμό.
Ζούμε σε μια φοβερά σεξιστική κοινωνία όπου χωρίς να έχουν φύγει ακόμα οι παλιές προκαταλήψεις, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις προς τη γυναίκα. Έτσι μια γυναίκα σήμερα πρέπει να είναι τέλεια γκόμενα, σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά ενώ ταυτόχρονα η κοινωνία τις πάει τόσο κόντρα, αντιμετωπίζοντάς τη ως κατώτερη από τον άντρα (τι ισότητα και πράσσειν άλογα).
Το απαράδεκτο σ' αυτή την κατάσταση είναι ότι έχει γίνει αποδεκτή, ώστε αν κάποια γυναίκα διαμαρτηρηθεί, να κατηγορηθεί ότι μισεί τους άντρες, μισεί τη θυληκότητα και...δεν είναι γυναίκα!!!!
Αλλά αλήθεια, πώς ορίζετε εσείς τη θυληκότητα?
Μας έχουν περάσει ένα πρότυπο θυληκότητας ελεεινό.
Ηλίθια γκόμενα και σκλάβα (του συστήματος).
Το πρόβλημα είναι ότι έχεις πρόβλημα αν δε χωράς σ' αυτό το καλούπι.

Σχετικά με την τεκνοποίηση, κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται διαφορετικά το θέμα. Άλλες από μικρές ξέρουν ότι θέλουν να κάνουν παιδιά, άλλες δε θέλουν να κάνουν και άλλες θέλουν όταν νιώσουν ώριμες. Ας μην τις βάζουμε όλες στην πρώτη κατηγορία.

Σχετικά με τα στερεότυπα των φύλων, είναι τόσο αυθαίρετα όλα αυτά. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές, λέω ότι έχουμε βγάλει αυθαίρετα συμπεράσματα για τις αιτίες κάποιων συμπεριφορών. Για παράδειγμα: Είναι στη φύση τους λέει τα αγοράκια να παίζουν με τουβλάκια και αυτοκινητάκια και τα κοριτσάκια με κούκλες. Και από πού και ως πού είναι στη φύση τους και δεν είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας, όταν ο γονιός δίνει στο αγοράκι ένα αυτοκινητάκι να παίξει και στο κοριτσάκι μια κούκλα?
Άλλο παράδειγμα: Οι άντρες λέει είναι καλύτεροι στις φυσικές επιστήμες. Άραγε δεν είναι πιο εύκολο για το αγοράκι που έπαιξε με τουβλάκια, αυτοκινητάκια, μπάλες να αντιληφθεί πιο εύκολα τη στατική, την επιτάχυνση και την κρούση? Δεν είναι πιο εύκολο για το κοριτσάκι που έπαιζε με κούκλες να προτιμήσει τα θεωρητικά μαθήματα?
Και μήπως ο συνηθισμένος δρόμος δεν είναι πιο εύκολος, πιο ελκυστικός?
Όσο για τα γονίδια, λένε πολλά αλλά δε λένε τα πάντα (τώρα που αρχίζουν να τα αποκωδικοποιούν).
Από κει και πέρα...
Τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει αριθμός γυναικών είναι απαράδεκτο να επιβάλονται σε όλες τις γυναίκες επειδή έτσι βολεύει την κοινωνία. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Και στην τελική για όποιον θέλει να κάνει τις γυναίκες όπως θέλει αυτός: Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν. Δε σου αρέσω εγώ, θα βρεις άλλες που θα σου αρέσουν. Γιατί πρέπει όλοι να είμαστε ίδιοι? Και γιατί πρέπει όλοι οι άλλοι να γίνουν όπως θες εσύ? Και από πού και ως που θα καταπιεστώ εγώ για ν' αρέσω σε σένα? Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε.

It's alright
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #49 on: January 09, 2008, 00:28:59 am »

Quote from: pandora on January 08, 2008, 23:57:40 pm
Τέλος, όσον αφορά στους "διακριτούς ρόλους" και την "παράδοση", εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να ζω στην εποχή της γιαγιάς μου. Με εντυπωσιάζει πώς ξεχνάμε ένα σωρό σημαντικά πράγματα (την δυνατότητα σπουδών, την οικονομική ανεξαρτησία, την ελεύθερη επιλογή συντρόφου, τη δυνατότητα χωρισμού, το να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε μία τέτοια περίπτωση χωρίς προβλήματα). Οι καλώς ορισμένοι ρόλοι βολεύουν μερικές φορές, αλλά και εγκλωβίζουν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ζήσουν έτσι.

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι στο πόστ μου, να διευκρινίσω ότι όλα αυτά τα σκέφτηκα βέβαια αλλά μιλούσα για το συγκεκριμένο θέμα και όχι συνολικά για τη μορφή της κοινωνίας. Θα μπορούσα να το θέσω και αλλιώς. Η κοινωνία μας σε άλλα είναι καλύτερη από της γιαγιάς/παππού, και σε άλλα χειρότερη. Ένα πράγμα που είναι χειρότερο είναι η μοναξιά που αυξάνεται, η αίσθηση του ανικανοποίητου, το "άδειασμα" από συναισθήματα. Ίσως φταίει το ότι έχουμε πολλές περισσότερες ανέσεις και κατα συνέπεια την πολυτέλεια να κάνουμε τα απλά πράγματα σύνθετα και άρα πιό δυσκολα, επειδή ακριβώς το βιοποριστικό μας πρόβλημα είναι λιγότερο έντονο απ' ότι σε εκείνη την εποχή.

Αναφερόμουν στο δικό σου και του Karamazoβ μαζί. Απλά μου χτύπησε ως προς το εξής: ο περιβόητος "ρομαντισμός" που υποτίθεται πως υπήρχε παλιά (που δεν ξέρω κι αν ήταν έτσι ακριβώς) ήταν η μία όψη των τότε σχέσεων. Εμένα μου φαίνεται ότι εντασσόταν (όταν υπήρχε) στο πλαίσιο κατάκτησης της νύφης, η οποία ερχόταν με την προίκα της, την υποταγή στον άνδρα της και την οικογένειά του, την μη αμειβόμενη εργασία της, την υποχρέωση ανάθρεψης των παιδιών κτλ. Η κάθε σχέση έχει τη δική της δυναμική, και είμαι σίγουρη πως και τότε υπήρχαν άνθρωποι που ήταν ευτυχισμένοι (όπως η δική σου γιαγιά, και η δική μου, για την ιστορία). Ευτυχισμένοι σε ένα μοντέλο με το οποίο εμείς που μιλάμε δύσκολα θα ήμασταν ικανοποιημένοι - αλλά τέλος πάντων. Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι ότι ένας τέτοιος κόσμος, με τόσο λίγα δικαιώματα για τη γυναίκα, ήταν εφιαλτικός όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά ανάμεσα στο ζευγάρι, και η γυναίκα δεν είχε ούτε την οικονομική ανεξαρτησία ούτε την κοινωνική υποστήριξη ούτε το νομικό πλαίσιο που θα της επέτρεπαν να φύγει - για να μην μλήσω φυσικά για την αυξημένη πιθανότητα ακατάλληλων ζευγαριών λόγω μικρότερης εμπειρίας και νεότερης ηλικίας γάμου. Έτσι, λοιπόν, όταν σκεφτόμαστε τι καλά θα ήταν να ζούσαμε πριν από 50 χρόνια, μπορεί να μην ζούσαμε ευτυχισμένες με τον ρομαντικό άντρα με την μπριγιαντίνη που γυρνούσε από τη δουλειάμε την ανθοδέσμη και τον περιμέναμε φτιάχνοντας κοτόπουλο αλά μιλανέζα και πάβλοβα (ή χορτόπιτα και χαλβά, τραχανά και γιαουρτάκι, whatever) αλλά πολύ πιο δυσάρεστα πράγματα.

Τα δε κλασικά ρομαντικά , δηλαδή λόγια, αγάπες και λουλούδια και τα λοιπά νομίζω ότι είναι ένα από τα μεγάλα παραμύθια τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να πιστεύουν οι γυναίκες. Μιλώντας ξαφνικά πολύ σοβαρά, οι δυνατότερες και ομορφότερες σχέσεις που έχω δει και ζήσει στη ζωή μου ήταν ανάμεσα σε ανθρώπους με μικρό ενδιαφέρον για όλη αυτή την παράσταση, αλλά με ειλικρινή εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, κοινά ενδιαφέροντα/αντίληψη για τη ζωή, λίγα μεγάλα λόγια, πολύ χιούμορ και καλή καρδιά. Και πιο στα αστεία τώρα, αν θέλεις αυτού του είδους την ποίηση, πήγαινε στο Παρίσι ένα τριήμερο. Την πρώτη μέρα, μετά τον τρίτο άγνωστο που θα σε πλησιάσει στο δρόμο/μετρό με βλέμμα δαρμένου σκύλου λέγοντάς σου με μελιστάλαχτο ύφος πόσο όμορφη είσαι, με το που είδε τα μάτια σου σκέφτηκε αμέσως ότι θέλει να γίνετε φίλοι και μήπως θα ήθελες να πάτε για ένα καφέ, φυσικά θα σε κεράσει, θα γκώσεις (όπως έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό). Once and for all.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #50 on: January 09, 2008, 01:15:13 am »

Cheesy;D Grin Grin

είχε πλάκα το πόστ σου....

αν και δεν εννοούσα αυτό όταν αναφερόμουνα στην ποίηση.... Wink

η ποίηση είναι πολλά πράγματα, και πέρα από αυτό. Για την ακρίβεια, εμπεριέχει και όλα αυτά που περιέγραψες σαν υγιείες σχέσεις, και πάνω από όλα το στοιχείο του χιούμορ και της αμφίπλευρης εκτίμησης. Το "κάτι παραπάνω" είναι αυτό που ονόμασα παραπάνω "ξεχωριστό". Δεν έχουμε νομίζω την ικανότητα πλέον να βλέπουμε κάποιον άνθρωπο ξεχωριστό για μας. Αυτό κυρίως είναι η έλλειψη της ποίησης για μένα. Η έλλειψη της τρέλας, της όμορφης υπερβολής. Δεν θα επεκταθώ γιατί θα βγούμε τελειώς οφφ- τόπικ

Όσο για τα άσχημα που ζούσαν, ναι τα χρηστά ήθη έκαναν τη ζωή τους όντως εφιαλτική αν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #51 on: January 09, 2008, 01:23:42 am »

Quote from: pandora on January 09, 2008, 01:15:13 am
Δεν έχουμε νομίζω την ικανότητα πλέον να βλέπουμε κάποιον άνθρωπο ξεχωριστό για μας.

Έλα τώρα... ο έρωτας είναι ένστικτο, τα ένστικτα δεν αλλάζουν! Με τον ίδιο τρόπο ερωτεύονται οι άνθρωποι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #52 on: January 09, 2008, 02:17:49 am »

Α και για να μη ξεχνιόμαστε...πρέπει κι οι άντρες να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τα δικά τους στερεότυπα!

It's alright
Αθάνατος
Guest
« Reply #53 on: January 09, 2008, 12:51:48 pm »

Οι γυναίκες που δεν επιθυμούν να εξωτερικεύουν τη θηλυκότητα τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

1)Αυτές που σε μερικές περιπτώσεις πραγματικά δε θέλουν να δείχνουν θηλυκές, επειδή έχουν ισχυρά αρρενωπά χαρακτηριστικά

2)Στη 2η κατηγορία είναι οι κοπέλες οι οποίες σε ποσοστό 90% και βάλε θέλουν να δείχνουν θηλυκές αλλά δεν μπορούν επειδή είναι πολύ άσχημες ή κοντές ή χοντρές ή συνδυασμός ανά 2 και 3 των προηγουμένων. Αποτέλεσμα είναι η κλασσική αντίδραση γυναίκας "Αφού το θέλω και δεν μπορώ να το αποκτήσω , το φτύνω"
aliakmwn
Guest
« Reply #54 on: January 09, 2008, 13:57:17 pm »

Quote from: Αθάνατος on January 09, 2008, 12:51:48 pm
Οι γυναίκες που δεν επιθυμούν να εξωτερικεύουν τη θηλυκότητα τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

1)Αυτές που σε μερικές περιπτώσεις πραγματικά δε θέλουν να δείχνουν θηλυκές, επειδή έχουν ισχυρά αρρενωπά χαρακτηριστικά

2)Στη 2η κατηγορία είναι οι κοπέλες οι οποίες σε ποσοστό 90% και βάλε θέλουν να δείχνουν θηλυκές αλλά δεν μπορούν επειδή είναι πολύ άσχημες ή κοντές ή χοντρές ή συνδυασμός ανά 2 και 3 των προηγουμένων. Αποτέλεσμα είναι η κλασσική αντίδραση γυναίκας "Αφού το θέλω και δεν μπορώ να το αποκτήσω , το φτύνω"

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Και συνεχιζω την συλλογιστικη σου:

Ετσι ακριβως και οι ανδρες οι οποιοι αρνουνται να βγαλουν την "αρρενωποτητα" που μεταφραζεται σε (α) μουσκουλα τυπου Σβαρτζενεγκερ, (β) τους δερνω ολους τυπου Τσακ Νορις και (γ) κυκλοφορω καθε βδομαδα με καινουργια barbie-χαζογκομενα, στην ουσια "αφού το θέλουν και δεν μπορούν να το αποκτήσουν, το φτύνουν".

Ομοιως και καποιοι αλλοι, που για καποιο λογο (π.χ. δεν ειχαν την οικονομικη ανεση, ή την κατανοηση απ' τους γονεις τους, ή προβλημα αποστασης) για να πανε φροντιστηριο οταν ηταν λυκειο, και σημερα το παιζουν οτι το σνομπαρουν, στην ουσια "Αφού το ήθελαν και δεν μπορούσαν να το αποκτήσουν, το φτύνουν"

Και αντιστοιχα, πισω απο οποιαδηποτε αρνηση υπακοης σε καποιο προτυπο κρυβεται παντα μια ζηλια, ενας φθονος...

Ομορφος ο κοσμος στα ματια του Ολυμπιου!
« Last Edit: January 09, 2008, 17:01:39 pm by aliakmwn » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #55 on: January 09, 2008, 15:42:13 pm »

nice post aliakmwn... Smiley

byeeee
Αθάνατος
Guest
« Reply #56 on: January 09, 2008, 23:48:45 pm »

Quote from: aliakmwn on January 09, 2008, 13:57:17 pm
Quote from: Αθάνατος on January 09, 2008, 12:51:48 pm

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Και συνεχιζω την συλλογιστικη σου:

Ετσι ακριβως και οι ανδρες οι οποιοι αρνουνται να βγαλουν την "αρρενωποτητα" που μεταφραζεται σε (α) μουσκουλα τυπου Σβαρτζενεγκερ, (β) τους δερνω ολους τυπου Τσακ Νορις και (γ) κυκλοφορω καθε βδομαδα με καινουργια barbie-χαζογκομενα, στην ουσια "αφού το θέλουν και δεν μπορούν να το αποκτήσουν, το φτύνουν".

Ομοιως και καποιοι αλλοι, που για καποιο λογο (π.χ. δεν ειχαν την οικονομικη ανεση, ή την κατανοηση απ' τους γονεις τους, ή προβλημα αποστασης) για να πανε φροντιστηριο οταν ηταν λυκειο, και σημερα το παιζουν οτι το σνομπαρουν, στην ουσια "Αφού το ήθελαν και δεν μπορούσαν να το αποκτήσουν, το φτύνουν"

Και αντιστοιχα, πισω απο οποιαδηποτε αρνηση υπακοης σε καποιο προτυπο κρυβεται παντα μια ζηλια, ενας φθονος...

Ομορφος ο κοσμος στα ματια του Ολυμπιου!

Δεν ήξερα ότι η θηλυκότηττα είναι πρότυπο που επιβάλλει η κοινωνία στις γυναίκες. Θεωρούσα ότι ήταν ένα φυσικό ένστικτο για τις γυναίκες όπως είναι φυσικό στον άνδρα να είναι κυνηγός. Αλλά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από εσένα Grin

Το να αρνείται κάποιος τη φύση του είναι μία ανωμαλία, η αιτία της οποίας μπορεί να ανακαλυφτεί είτε στη βιολογία (λάθος αρχική εκτίμηση της φύσης του ατόμου) είτε στη ψυχολογία (διαταραχή στη συνέπεια θέλω-επιδιώκω).

Τα κοινωνικά πρότυπα δε σου επιβάλλονται δια της φύσης σου, αλλά είναι απλά θέμα επιλογών. Για αυτό και πολύ συχνά αλλάζουν (πχ μόδα), κατι το οποίο είναι λογικό,  αφού όταν ο τσοπάνης λέει τα πρόβατα να τρέξουν αλλού ... αυτά τρέχουν...

Αλλά φταίνε τα πολλά φροντιστήρια που πήγες ρε Αλιάκμων ...σε έχουν πολτοποιήσει τον εγκέφαλο και δε μπορείς να κατανοήσεις στοιχειώδη πράγματα...αλήθεια ποιος τσοπάνης σε έστειλε εσένα φροντιστήριο ή θα μας πεις ότι ήταν επιλογή σου? Μήπως θεωρείς και την επιλογή του καπιταλισμού από τους συνανθρώπους σου συνειδητή ή θα μας πεις ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση?

Τέλος θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι θα κατάφερνες να μπεις στην Εθνική ομάδα μαθηματικών ή φυσικής (ακόμα και σαν αναπληρωματικός) που εκπροσωπεί τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς για  νέους της μέσης εκπαίδευσης (13-18 χρονών)?
Πόσο φροντιστήριο πιστεύεις ότι θα χρειαζόσουν? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ποιος δε το χρειάστηκε καθόλου για να γίνει μέλος και των δύο ομάδων...(σε αυτό το σημείο σου έδωσα τροφή για να εξωτερικεύσεις στο μέλλον και άλλα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχεις σε σχέση με εμένα Cool

Τέλος ένα ακόμα παράδειγμα είναι πχ η άρνηση των λεγομένων των διαφόρων νομπελλούχων οικονομικών
Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν φυσικές καταβολές για τον άνθρωπο. Όλο το θέμα είναι νοητικό και κατά μία έννοια βιολογικό αφού η νοημοσύνη καθορίζεται και από βιολογικά αίτια. ΑΥτό το παράδειγμα είναι ανάλογο με το να βάλεις τα vista σε έναν 386 ή 486 ή 586 ή ... κάποιοι θα κρασάρουν και κάποιοι θα τρέχουν άνετα!

« Last Edit: January 09, 2008, 23:56:38 pm by Αθάνατος » Logged
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #57 on: January 10, 2008, 00:06:04 am »

αρχίζω ν' ανησυχώ για την πορεία του ανθρώπινου είδους

It's alright
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #58 on: January 10, 2008, 00:14:03 am »

Quote from: Αθάνατος on January 09, 2008, 23:48:45 pm

Τέλος θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι θα κατάφερνες να μπεις στην Εθνική ομάδα μαθηματικών ή φυσικής (ακόμα και σαν αναπληρωματικός) που εκπροσωπεί τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς για  νέους της μέσης εκπαίδευσης (13-18 χρονών)?
Πόσο φροντιστήριο πιστεύεις ότι θα χρειαζόσουν? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ποιος δε το χρειάστηκε καθόλου για να γίνει μέλος και των δύο ομάδων...(σε αυτό το σημείο σου έδωσα τροφή για να εξωτερικεύσεις στο μέλλον και άλλα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχεις σε σχέση με εμένα Cool

Τέλος ένα ακόμα παράδειγμα είναι πχ η άρνηση των λεγομένων των διαφόρων νομπελλούχων οικονομικών

1) ΕΛΕΟΣ σε κάθε τόπικ με τους νομπελίστες
2) Έλεος με τις συγκαλλυμένες ή απροκάλυπτες προσβολές σε κάθε πόστ σου. Κυρίως σχετίζονται με την νοημοσύνη των άλλων.

ps το πόστ μου φεύγει κάδο σε λίγο αν και θα πρότεινα γενικό καθάρισμα του τόπικ.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #59 on: January 10, 2008, 00:28:59 am »

Τι είναι θηλυκότητα για σένα Αθάνατε;

Δε μπορεί, το πρόβλημα εδώ θα είναι πολιτισμικό/εννοιολογικό.

Δε μπορεί να εννοεί αυτά που καταλαβαίνουμε.

byeeee
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Up Print
Jump to: