• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:08:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:08:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 161
Total: 222
vasillikiiiiii
gpapmtb
iakov
Local Rider
Nekt
vlasiosv
mprizakias
Elenit
alekos87
Tsomp
Aglosdoum
MrGreekArrow
Aria10
Gone_Forever
thomassamaras
anastas1a
dkonst
stavr0s16
stefpapa21
dkatsoul
acolak
soule
christina02
chaniotism
nikpapoutsi
alexlemp
iliaskou
gstom
apapamichail
nikosmonov
Evripidis
msandr
petrtheo
Zaxarenia
m.renia
evrinasto
florianm
georsoti
cheinopor
pavlaras
dimant
Born_Confused
chris123
Kenedy
theofr
xristostsi03
maria_s
gntitsios
fivosfivos1
chris_p30
Fidelity
Pcsc
tzortzis
kkotsopo
filkilkis
dioannidi
smanio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Down Print
Author Topic: Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ  (Read 10294 times)
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Αρνείται το θρησκευτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ
« Reply #45 on: September 27, 2007, 20:54:02 pm »

Όσο συμβολικός είναι ο όρκος, άλλο τόσο συμβολική σημασία έχει η φασαρία γύρω από το θέμα (βέβαια σε επίπεδο ατομικό είναι και θέμα αξιοπρέπειας - δεν μπορείς να είσαι άθεος και να ορκίζεσαι στο όνομα ενός κάποιου θεού - αλλά εδώ μιλάμε για την πολιτική διάσταση του θέματος).

Όσο βέβαια η πρώτη φράση του Συντάγματος είναι αυτή που είναι για ποια ανεξιθρησκεία, και για πιο χωρισμό κράτους κι εκκλησίας μιλάμε...

ΥΓ. Την άποψη ότι ο φόβος της κόλασης αποτρέπει από εγκλήματα σήμερα μόνο ως αφελή μπορώ να τη χαρακτηρίσω.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #46 on: September 27, 2007, 21:06:08 pm »

Quote from: Grecs on September 27, 2007, 20:46:42 pm
Eγω παλι θα σκοτωνα ανετα ατομα αν δεν ετρωγα ισοβια
Φοβάμαι

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
arianos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #47 on: September 27, 2007, 21:21:33 pm »

σχετικά με το δημοκρατικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ άκουσα πως ο Κουβέλης θέλησε να μπει στην ορκομωσία αλλά το μάζεψαν οι βουλευτές του κόμματος του..

Quote from: aliakmwn on September 27, 2007, 17:41:06 pm

Ε βεβαια, το ΚΚΕ ποτε δεν δημιουργησε ζητημα για το θρησκευτικο ορκο, οι βουλευτες του ποτε δεν αρνηθηκαν το θρησκευτικο ορκο (με εξαιρεση την Κανελη απο τοτε που εκλεγεται*), μονον ο ΣΥΡΙΖΑ "τολμησε". Ο οποιος ΣΥΡΙΖΑ το ειχε ξανακανει στην προηγουμενη ορκωμοσια (το 2004) αλλα τοτε ειχε αποχωρησει με μια γελοια δικαιολογια - κατι διοικητικο εκκλησιαστικο...

Κι οταν μιλαμε για στρατευμενη αποκρυψη των θεσεων του ΚΚΕ μάς λενε οτι βλεπουμε φαντασματα...

*Ουδεποτε το Κομμα τής επεβαλε να απαρνηθει τον θρησκευτικο ορκο, σεβομενο τις πεποιθησεις της. Αυτα για οσους αναρωτιουνται τι ειναι και τι οχι η "γραμμη", η "πειθαρχια" κλπ κλπ......

όσο για το ΚΚΕ..έχε χάρη που είναι η Κανέλη..αμά ήταν κανένας Κολοζώφ θα σ'έλεγα γω τι πειθαρχία κ τι γραμμή κόμματος. υπάρχουν αρκετοί που απ'το κκε που δε την πολυγουστάρουν κ τόσο την Κανέλη αλλά όπως κ να το κάνουμε Γαρουφαλλιά είναι αυτή, 20000 στον Περαία παίρνει κ'άλλους πόσους παρασύρει απ'όλη την ελλάδα..

όσο για τον όρκο καλό είναι να καταργηθεί μιας κ στην τελική καταντάει ασέβεια απέναντι στην ίδια την ορθοδοξία
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #48 on: September 27, 2007, 21:33:00 pm »

Quote from: arianos on September 27, 2007, 21:21:33 pm
όσο για το ΚΚΕ..έχε χάρη που είναι η Κανέλη..αμά ήταν κανένας Κολοζώφ θα σ'έλεγα γω τι πειθαρχία κ τι γραμμή κόμματος. υπάρχουν αρκετοί που απ'το κκε που δε την πολυγουστάρουν κ τόσο την Κανέλη αλλά όπως κ να το κάνουμε Γαρουφαλλιά είναι αυτή, 20000 στον Περαία παίρνει κ'άλλους πόσους παρασύρει απ'όλη την ελλάδα..

Kανέλη powah!

Aπό τα λίγα στελέχη του Κ.Κ. που ακούω ευχάριστα.

pay close attention
arianos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #49 on: September 27, 2007, 21:39:57 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on September 27, 2007, 21:33:00 pm
Quote from: arianos on September 27, 2007, 21:21:33 pm

Kανέλη powah!

Aπό τα λίγα στελέχη του Κ.Κ. που ακούω ευχάριστα.

κ γω γουστάρω να την ακούω ιδίως αν έχει απέναντι της κανέναν λαλάκη.. πχ:
http://www.youtube.com/watch?v=udsxCrQ-tCk&mode=related&search=

επίσης της Κανέλη το περιοδικό είναι πολύ καλό.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #50 on: September 27, 2007, 21:49:50 pm »

Μην ξεράσω...

Η Κανέλη είναι εντελώς Puke

Ούτε για μισό λεπτό δεν αντέχεται.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #51 on: September 27, 2007, 22:03:21 pm »

Quote from: Kenny on September 27, 2007, 19:28:37 pm
Quote from: marauber on September 27, 2007, 16:02:12 pm
Quote from: BOBoMASTORAS on September 27, 2007, 15:27:10 pm
Quote from: marauber on September 27, 2007, 14:59:14 pm
Εντάξει ο θρησκευτικός όρκος είναι αχρείαστος και περιττός σε αυτή την περίπτωση, αλλά σιγά το σπουδαίο θέμα δηλαδή! Από αυτό πάσχουμε; Έτσι και αλλιώς καθαρά συμβολικός έχει καταντήσει, και συνεχίζει να ισχύει απλά και μόνο βάσει παράδοσης. Ο Σύριζα το φέρνει στο προσκήνιο απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Καλύτερα ας ασχοληθούμε με κάτι πιο ουσιώδες Wink

Θα διαφωνήσω στο καθαρά συμβολικός. Κατά τη γνώμη μου καθαρά υποτελειακός είναι. Αν δεν έχει κάποια ουσία και καθώς ήδη υπάρχουν φωνές για το διαχωρισμό κράτους εκλησίας, γιατί δε σταματάμε να τον χρησιμοποιούμε? Γιατί η εκκλησία ακόμη μπορεί να επηρεάζει πολύ μεγάλο μέρος της πολιτικής ζωής. Όταν μάλιστα το ποστοστό του 1.5% αν πάει στον έναν ή στον άλλον κρίνει τη κυβέρνηση οι σχέσεις αυτές γίνονται ακόμη πιο "στενές"

H εκκλησία επηρεάζει την πολιτική ζωή επειδή επηρεάζει και ένα μέρος του εκλογικού σώματος. Ο όρκος θα καταργηθεί όταν αυτή η επιρροή θα ασθενήσει. Τα κόμματα απλώς ακολουθούν την τάση. Μέχρι τότε όμως είπα, έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο όρκος δεν επηρεάζει τη λειτουργία του κράτους, αυτό εννοώ με το συμβολικός.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος σε αυτό! Επιρρεάζει, όταν η μισή πολιτική σκηνή κινείται στα τερτύπια της Εκκλησίας για να μην χάσει την εύνοια της και του αντίστοιχου μέρους εκλογικού σώματος τότε αυτό είναι μια σοβαρή δυσλειτουργία της δημοκρατίας. Φταίει η Εκκλησία, φταίνε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί και πολύ περισσότερο αυτός ο ασυνείδητος λαός που δεν έχει μάθει ακόμα να διαχωρίζει τα πολιτικά κριτήρια από θέματα προσωπικά όπως η θρησκευτική πίστη και συντηρεί έτσι την διαφθορά των δύο προηγουμένων εσαεί.
Είναι σημάδι κοινωνικής σήψης...

Εγώ λέω το εξής: Είτε καταργηθεί ο όρκος είτε όχι, η επιρροή που ασκεί η εκκλησία στην πολιτική ζωή δε θα παραμείνει η ίδια; Θα αλλάξει κάτι ουσιώδες; Όχι.

Οπότε που κάνω πολύ μεγάλο λάθος; Το πόσο υγιές είναι να επηρεάζει η εκκλησία την πολιτική ζωή είναι άλλο θέμα και σηκώνει ξεχωριστή συζήτηση.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Damien
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Έλα στο φανάρι αν τολμάς......

View Profile
« Reply #52 on: September 28, 2007, 00:43:22 am »

O Ορκος στη Βουλη δεν επηρεάζει την ανεξιθρησκεία. Μια χαρά ορκίστηκαν οι μουσουλμάνοι του ΠΑΣΟΚ στον ΑΛΛΑΧ.

Αρα πάει αυτό.

Επίσης , σας είπα ότι σήμερα δεν επηρεάζεται καποιος τόσο πολύ απο το φόβο του Θεού. Σιγουρα όταν είναι κανεις το έγκλημα δε σκεφτεσαι μη πεσει φωτιά να σε κάψει αλλά πόσα θα φας στη στενή.

ΟΜΩΣ αν υπάρχει εστω και ένας ανθρωπος που φοβαται το Θεό και δεν κανει αμαρτίες ( κακες πραξεις ) τότε αυτόματα έχουμε κέρδος. Εχουμε εναν ανθρωπο που δεν σκοτώνει,δεν κλέβει κ.τ.λ.

Και τετοιοι υπάρχουν πολλοί. Οπότε  είναι αφέλεια να μην κοιτάζετε πέρα απο τη μύτη σας και να κοιτάζετε μόνο πως τα βλέπετε εσείς. Επειδή είστε αθεοι ή δεν πιστευετε απόλυτα ή ο,τι άλλο δεν σημαινει οτι δεν υπάρχουν παραδοσιακοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.....

Που αν δεν υπήρχε Θεός και αυτοί τότε θα σκότωναν και θα έκλεβαν. Ετσι ρε παιδί μου για την εμπειρία, ποιος θα με ελεγξει στο κατω κατω( αν την γλυτώσω απο τους μπάτσους)????  Cheesy Cheesy

Είναι κατι σαν πνευματική αναρχία να μην πιστευεις σε θρησκευμα. Ολα ωραία , όλα καλά κάνεις ΟΤΙ θες χωρις όρια αλλα υπάρχει και μια παγίδα.....

Το έγραψα και πιο πανω. Οταν δούμε το τέλος να ερχεται τότε θα σας πω εγώ ποιος ειναι αθεος και ποιος θα γίνει Θαμωνας στην εκκλησία  Grin Grin

Υ.Σ. κι εγώ τωρα δεν πατάω στην εκκλησία , τα κλασσικά πασχα και πρωτοχρονιά μην νομίζετε ότι είμαι κανα του κατηχητικού  Cheesy Cheesy Cheesy απλά το πιστευω ότι ο φόβος του Θεού αποτρέπει καταστασεις όπως και προτρέπει ( π.χ. '' αχ να κανω μια καλή πράξη σαν καλός χριστιανός'' και δίνεις λεφτά π.χ. στη UNICEF)

Υ.Σ.2 Δεν μιλάω για το υποκριτικό της υπόθεσης αλλά για το αποτέλεσμα.  Wink Wink

Υ.Σ.3 Ασε που πιστευω οτι ο Συνασπισμός το κάνει αυτό μονο και μόνο για δημοσιότητα. Να δείξει ρε παιδί μου ότι λέει κατι το πρωτοποριακό κι ας είναι και βλακεία...... Γιατι αθεοι κ.τ.λ. αντε να ναι 1-2 % όλοι  στο Συνασπισμο πηγαν??? Αρα ποια αναδειξη των θεσεων των ψηφοφορων του , μόνο για τζερτζελε το εκανε για να ακουγεται το ονομα του στα ΜΜΕ. Ετσι ανεβασε ποσοστά.....

To γκάζι του αμαξιού μου σαν πατώ
Όλα μου τα προβλήματα ξεχνώ....
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #53 on: September 28, 2007, 00:47:36 am »

Damien, απλά αυτοί που έχουν το φόβο Θεού συνήθως είναι αμόρφωτοι λαϊκοί άνθρωποι. Οι βουλευτές δεν επηρεάζονται. Οπότε ο όρκος στη Βουλή απλά γελοιοποιεί τη διαδικασία. Άλλωστε, ποιος είπε ότι όσοι ορκίζονται είναι καλοί Χριστιανοί και τους νοιάζει;

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #54 on: September 28, 2007, 01:40:30 am »

Αυτές οι "μεσαιωνικές" και πιο παλιές ξεπερασμένες πατέντες περιορίζουν σε ανθρώπινα πλαίσια τον άνθρωπο.

Με τον καιρό εξελίσσονται. Επειδή εδώ, σε ένα φόρουμ ηλεκτρολόγων που ήταν άριστοι στα σχολεία, οι περισσότεροι είναι καπιταλόσκυλα και έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης φαίνονται αυτά χαζομάρες δε σημαίνει οτι φαίνονται και σε όλο το λαό.

Επίσης χαζομάρες φαίνονται και στους βουλευτές. Όμως υπάρχουν τόσοι πολίτες που τα πιστεύουν και επειδή η βουλή αντιπροσωπεύει το λαό, δεν ενεργούν με βάση τα δικά τους πιστεύω.

Νομίζω πως είναι αφελές να πιστεύουμε στον όρκο τους. Είναι. Όμως ακόμα δεν έφτασε η εποχή να παραγκωνιστεί. Σε λίγα χρόνια θα γίνει και αυτό. Ας πούμε πως το πρώτο βήμα έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: September 28, 2007, 01:50:47 am »

Quote from: Damien on September 28, 2007, 00:43:22 am
Είναι κατι σαν πνευματική αναρχία να μην πιστευεις σε θρησκευμα. Ολα ωραία , όλα καλά κάνεις ΟΤΙ θες χωρις όρια αλλα υπάρχει και μια παγίδα.....

Damien, η μόνη πνευματική αναρχία που διακρίνω είναι αυτή των σκέψεων σου. Δεν μ' αρέσει να στην λέω όποτε σε βλέπω, αλλά με αυτά που γράφεις δεν βοηθάς και εσύ.

Δηλαδή πραγματικά, κάθισες ποτέ να βάλλεις σε σειρά τις σκέψεις σου, να ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις, ή απλά βρίσκεσαι σε γενική σύγχηση (λόγο εξεταστικής ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο) και απλά θες να διώξεις τις περιττές σκέψεις?

Θύμισε μου να ψάξω να ανεβάσω μερικά κειμενάκια για το καλό και το κακό κάποια άλλη στιγμή, για την ώρα θα αρκεστώ να πω πως αν το μόνο που μας αποτρέπει από το να αρχήσουμε να αλληλοσφαζόμαστε είναι το "ου φονεύσεις", κάτι έχει πάει πολύ στραβά με την πάρτη μας.

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #56 on: September 28, 2007, 02:00:59 am »

Το θέμα δεν είναι η πίστη που κουβαλάει μέσα του ο καθένας. Είναι η σύνδεση της εκκλησίας με το κράτος.

Εάν υπάρχει χριστιανός που φοβάται να πατήσει τον όρκο του αλλά δε ντρέπεται να παραβεί το λόγο της τιμής του, μπορεί απλούστατα να αποφύγει τον όρκο και να δώσει λόγο τιμής όπως οι άθεοι. Εάν δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, θα παραβιαζόταν κατάφωρα η αρχή της ανεξιθρησκείας. Οπότε σε τι χρησιμεύει ο επίσημος θρησκευτικός όρκος;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Damien
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Έλα στο φανάρι αν τολμάς......

View Profile
« Reply #57 on: September 28, 2007, 02:38:07 am »

Quote from: Ex_Mechanus on September 28, 2007, 01:50:47 am
Quote from: Damien on September 28, 2007, 00:43:22 am

Damien, η μόνη πνευματική αναρχία που διακρίνω είναι αυτή των σκέψεων σου. Δεν μ' αρέσει να στην λέω όποτε σε βλέπω, αλλά με αυτά που γράφεις δεν βοηθάς και εσύ.

Δηλαδή πραγματικά, κάθισες ποτέ να βάλλεις σε σειρά τις σκέψεις σου, να ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις, ή απλά βρίσκεσαι σε γενική σύγχηση (λόγο εξεταστικής ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο) και απλά θες να διώξεις τις περιττές σκέψεις?

Θύμισε μου να ψάξω να ανεβάσω μερικά κειμενάκια για το καλό και το κακό κάποια άλλη στιγμή, για την ώρα θα αρκεστώ να πω πως αν το μόνο που μας αποτρέπει από το να αρχήσουμε να αλληλοσφαζόμαστε είναι το "ου φονεύσεις", κάτι έχει πάει πολύ στραβά με την πάρτη μας.

Eσένα ποιος σε μίλησε πάλι??? Αν δε σ'αρεσουν τα ποστ μου μην τα διαβάζεις.  Εγώ τη γνώμη μου γράφω 

Αν διαφωνεις πες οτι διαφωνεις τι προκαλεις δηλαδή???? πφφφφφφφφ

To γκάζι του αμαξιού μου σαν πατώ
Όλα μου τα προβλήματα ξεχνώ....
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #58 on: September 28, 2007, 03:09:55 am »

Quote from: Ex_Mechanus on September 28, 2007, 01:50:47 am
αν το μόνο που μας αποτρέπει από το να αρχήσουμε να αλληλοσφαζόμαστε είναι το "ου φονεύσεις", κάτι έχει πάει πολύ στραβά με την πάρτη μας.
+1

Βέβαια θα το πάμε σε διαμάχη περί θρησκείας πάλι... Εδώ το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, και εξ ορισμού η θρησκεία - η όποια θρησκεία - δεν θα έπρεπε να μπλέκεται πουθενά.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #59 on: September 28, 2007, 04:03:11 am »

ας πούμε οτι όντως το ζήτημα είναι είναι τόσο επουσιώδες και ασήμαντο όσο μερικοί επιχειρηματολογούν πως είναι..
αφού λοιπόν είναι τόσο αδιάφορο, άντε μπρός! καταργήστε το θρησκευτικό όρκο, κατεβάστε τις εικόνες απο τα κτίρια του ελληνικού δημοσίου, βγάλτε απο τις ταυτότητες το θρήσκευμα..
Ούπς για σταθείτε! το τελευταίο έγινε ήδη! ναι ναι! έχετε δίκιο! Θυμάμαι πόσο αδιάφορα πέρασε το γεγονός εκείνο απο το προσκήνιο. Θυμάμαι πόσο πολύ το απαξίωσε ο νυν πρωθυπουργός της χώρας αποφεύγοντας καν να πάρει θέση..

τι λέμε ρε παιδιά τώρα?! κάτι τέτοια παραμένουν "ασήμαντα" όσο παραμένουν ως έχουν. Μόλις κάποιος πάει να τα αγγίξει να δείτε πόσο επουσιωδώς και συμβολικά θα αρχίσουν να ωρίονται στα παράθυρα οι βουλευτές της νδ και του λάους με σκοπό να προσελκήσουν το (πολύ πιο μεγάλο απόσο φοβόμαστε) ποσοστό του χριστόδουλου. και κατηγορούμε το εκάστωτε αριστερό κόμμα μετά για κινήσεις εντυπωσιασμού. θα τρελαθούμε τελείως..
για να κλείσω, θα πω πως το ζήτημα είναι όντως συμβολικό -συμβολίζει την απύθμενη υποκρισία που φωλιάζει στην ελληνική κοινωνία. Να τη χαίρεστε συντηριτικοί και απολιτίκ, ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί..

π.σ. ερώτηση-μπόνους για τα 500.000 ευρώ: στο όνομα ποιανού είναι γραμμένο το ελληνικό σύνταγμα?
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Up Print
Jump to: