• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:52:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:52:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 81
Guests: 121
Total: 202
cremidhs
Lefo
soktas
ThanosKoutsoump
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
Nikos_313
noys
giorgos_skl
naoumvogia
evax
Mr Z
Konstantina Karamani
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
Chaidec
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
daphnenik
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
ore525
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
dr.giorgos
Nikolas Tsamitros
swthrhs
lina_zs
Δημητρης Αξιμιωτης
Dimos Bachlas
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
npalami
Nikos.Ts
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
dimitris585
dimitris_diotis
panagiwt1s
jimalexoud
marnas
Νικη
kvas
Fotis
mayia psarikoglou
kstavroulis
andreaspaper
anthi kotsani
Evripidis
vasilis saitis
kevangelo
Lykaonia
kathrin_p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Καταλήψεις 2007-2008?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Αν ξαναπιαστεί το θέμα αναθεώρησης μέσα στη χρονιά, ποια η γνώμη σας για την κατάληψη;
Όσο συνεχίζουν αυτοί, τόσο θα παλεύουμε εμείς. Προέχει ο αγώνας. - 29 (15.1%)
Θα στηρίξω τον αγώνα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η κατάληψη δεν είναι το κατάλληλο μέσο - 39 (20.3%)
Διαφωνω και με τις καταλήψεις και με τον αγώνα. Εδώ ήρθαμε για να σπουδάσουμε. - 42 (21.9%)
Θα συμφωνήσω μόνο με συμβολικές καταλήψεις μερικών ημερών. - 21 (10.9%)
Δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί από τα γεγονότα - 30 (15.6%)
"Διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι οι περσινές καταλήψεις δεν ωφέλησαν, παρά μόνο έβλαψαν" - 31 (16.1%)
Total Voters: 195

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 Go Down Print
Author Topic: Καταλήψεις 2007-2008?  (Read 32040 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: Καταλήψεις 2007-2008?
« Reply #135 on: October 06, 2007, 01:03:06 am »

Quote from: aliakmwn on October 06, 2007, 01:01:35 am
Οχι ρε δεν κανω πλακα, σοβαρα ρωταω, επειδη ειμαι ψιλο-χαμενος τον τελευταιο καιρο, και τωρα που επανηλθα το ακουσα και εμεινα! Φανταστηκα πως εδω θα ξερετε περισσοτερα!

Άστα αυτά ρε,πού τα πουλάς;

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #136 on: October 06, 2007, 01:04:01 am »

εντάξει το ριξάμε στην πλάκα...

www.twitter.com/apostolos1986
aliakmwn
Guest
« Reply #137 on: October 06, 2007, 01:05:03 am »

Quote from: cecs on October 06, 2007, 01:03:06 am
Οχι ρε δεν κανω πλακα, σοβαρα ρωταω, επειδη ειμαι ψιλο-χαμενος τον τελευταιο καιρο, και τωρα που επανηλθα το ακουσα και εμεινα! Φανταστηκα πως εδω θα ξερετε περισσοτερα!

Κοιτα, εχεις γενικα μια ταση να παρεξηγεις ο,τι γραφω, και δεν εχω καμια ορεξη να συνεχισουμε το ιδιο παιχνιδακι.

Συνεπως, εαν καποιος αλλος με μικροτερη προκαταληψη προς το ατομο μου θελει να μου πει αν ξερει τιποτε, ας το κανει. Πολυακουγεται τωρα τελευταια...
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #138 on: October 06, 2007, 01:06:34 am »

Quote from: aliakmwn on October 06, 2007, 01:05:03 am
Quote from: cecs on October 06, 2007, 01:03:06 am

Κοιτα, εχεις γενικα μια ταση να παρεξηγεις ο,τι γραφω, και δεν εχω καμια ορεξη να συνεχισουμε το ιδιο παιχνιδακι.

Συνεπως, εαν καποιος αλλος με μικροτερη προκαταληψη προς το ατομο μου θελει να μου πει αν ξερει τιποτε, ας το κανει. Πολυακουγεται τωρα τελευταια...

Σταμάτα βρε,αμέσως να παρεξηγηθείς!
Πλάκα κάνω,σε πειράζω,δεν το λέω με κακία!

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #139 on: October 06, 2007, 01:10:06 am »

Στη σχολή μας δεν θα γίνουν καταλήψεις. Το πολύ πολύ όσοι νιώθουν έτσι να καταλάβουν το παιδαγωγικό. Εκείνοι δεν είχαν πρόβλημα με τα μαθήματα και τις εξεταστικές τους..

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
aliakmwn
Guest
« Reply #140 on: October 06, 2007, 01:11:07 am »

Quote from: vasso on October 06, 2007, 01:10:06 am
Στη σχολή μας δεν θα γίνουν καταλήψεις. Το πολύ πολύ όσοι νιώθουν έτσι να καταλάβουν το παιδαγωγικό. Εκείνοι δεν είχαν πρόβλημα με τα μαθήματα και τις εξεταστικές τους..

Ετσι ελεγαν και περυσι καποιοι, αλλα κρατησαμε πιο πολυ απ' ολους
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #141 on: October 06, 2007, 01:13:39 am »

Quote from: aliakmwn on October 06, 2007, 01:11:07 am

Εμείς κι η πατρίδα Ξάνθη!  wav

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #142 on: October 06, 2007, 01:17:29 am »

Να σου θυμίσω AgentCain ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για την κοπέλα που συλλήφθηκε, τι έκανε, γιατί το έκανε, και κατά πόσο παραστράτησε ή πήρε τον ίσιο δρόμο. Smiley
Οι εικασίες δεν έχουν νόημα σε μια λογική συζήτηση.

Το να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της όποιας Γενικής Συνέλευσης, με τα αποτελέσματα εκλογών, είναι ένα εντελώς κωμικό στοιχείο.

Για τους νέους στην εμπειρία των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι χώρος όπου παίρνονται αποφάσεις απλώς. Είναι χώρος όπου διαμορφώνονται απόψεις, διενεργείται διάλογος, και κατατίθενται προτάσεις από όλους.
Η συμμετοχή οφείλει να είναι καθολική, και προφανώς ο απών αναλαμβάνει την ευθύνη της απουσίας του.

Σε αντίθεση με τις εκλογές, όπου ο ψηφοφόρος καλείται μια φορά στα 4 (ή 5 ή 3,5 στην Ελλάδα) να πει για μία και μοναδική φορά τον ποιον προτείνει για αντιπρόσωπο του στην βουλή.
Αν στην βουλή, όπου γίνονται οι συζητήσεις (λέμε τώρα) και παίρνονται οι αποφάσεις (λέμε τώρα) δεν πατήσουν οι 200 βουλευτές και περάσει ένας νόμος στον οποίο δεν συμφωνούν οι απώντες, θα φταίνε οι βουλευτές που δεν πάτησαν ή όχι?

Υπάρχουν, κανόνες και καταστατικά που ορίζουν πότε η αποχή δεν αποκλείει την απαρτία.

Τέλος με την συζήτηση της αποχής.

Στη συνέχεια, όταν ένα συλλογικό όργανο, λάβει με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κάποιες αποφάσεις, τότε δε μπορούν παρά να γίνουν δεκτό από τους συμμετέχοντες σε αυτήν.
Δεν σε υποχρεώνει να προβείς σε συγκεκριμένες ενέργειες εάν δεν το επιθυμείς, αλλά δεν έχει νόημα να προσβάλλεις τη νομιμότητα τους. Είτε συμμετείχες στις αποφάσεις είτε απουσίαζες (με δική σου ευθύνη).

Τώρα, κατά πόσο μια απόφαση είναι δίκαια ή όχι, αυτό το κρίνει ο κόσμος. Στην περίπτωση της κατάληψης, υφίσταται όντως το "παράδοξο", αυτός που δεν θέλει να συμμετάσχει και να υποστηρίξει τις σποφάσει να επηρεάζεται.
Όμως αυτό είναι υποχρεωτικό σε κάθε συλλογική δράση. Είτε είναι μία σχολή, είτε μία χώρα. Η απόφαση του Συλλόγου των Φοιτητών, έχει ισχύ νόμου στα φοιτητικά ζητήματα, μέχρι να λήξη το όποιο μέτρο πήρε, είτε μέχρι να αποφασίσει κάτι αντίθετο. Και το όποιο μέτρο λαμβάνεται για όλους το ίδιο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάκριση, οπότε δεν τίθεται θέμα καταπίεσης της μειοψηφίας. Το να λες, εσύ δεν καταπιέζεσαι που χάνεις μάθημα, ενώ εγώ καταπιέζομαι, είναι παράλογο. Όλοι καταπιεζόμαστε.

Όμως ακριβώς επειδή η κατάληψη αντιτίθεται σε ένα βασικό σκοπό της σύστασης του ίδιου του συλλόγου (δηλαδή την εκπαιδευτική διαδικασία), πρέπει να αποτελεί ξεκάθαρα, ένα ακραίο και τελευταίο μέτρο αγώνα.

Τώρα, για να κλείσω λίγο τις ασυναρτησίες μου.

Μην καταδικάζεις ένα όργανο, όπως η Γενική Συνέλευση, χωρίς να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Λες ότι δεν έπεσες από τον Άρη, αλλά φαίνεται ότι ακριβώς έκανες Grin Grin Grin
Δεν είναι κακό. Είναι λογικό. Και δεν το λέω με καμία διάθεση κακίας, ή ειρωνίας. Δεν κρατάω κακία στον κόσμο που δε μπορεί παρά να ενημερώνεται μόνο από την τηλεόραση, αν το έκανα θα μισούσα όλο τον κόσμο.
Σε αυτά περί ξύλου, σου απάντησαν, δεν υφίστανται στον σύλλογο μας.
Άτομα που θέλουν να σε μαγέψουν και να σε κάνουν υπόδουλο της θέλησης και άποψης τους, δεν θα τους βρεις εδώ, τους έχει κάθε μέρα η τηλεόραση. Θα έρθουν άνθρωποι να σε πείσουν και αν έχεις ανοιχτό μυαλό θα κάτσεις να σε πείσουν όλοι, για να αποφασίσεις μετά από ποιον θα πειστείς περισσότερο. Κανείς δεν κατέχει το απόλυτο δίκιο, ούτε την απόλυτο άδικο. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων που θέτουμε.

και επί του προκείμενο:
Θέλουμε να μάθουμε εμείς 10 πράγματα που θα μας πουν να μάθουμε και να φεύγουμε;
ή
Θέλουμε να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που ορίζουν, τι και πώς θα μαθαίνουμε;

Θέλουμε να είμαστε περαστικοί φοιτητές που θα κοιτάζουν την δουλειά τους;
ή
Θέλουμε να είμαστε μέλη μιας ακαδημαϊκής κοινότητας που συναποφασίζει για τα δρόμενα.

Η πολιτική δράση της φοιτητικής μας ζωή, θα ορίσει την πολιτική δράση όλης της ζωής μας.
Θα είμαστε καταναλωτές πολιτικής, ή παραγωγοί και συμμέτοχη σε αυτήν;

@AgentCain: Συγχώρεσε εμένα και τους υπόλοιπους αν υπήρξαμε απότομοι ή και εχθρικοί. Τα εμότικον σου, δε μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, γιατί εδώ είμαστε να συζητάμε και να σχολιάζουμε, αν δεν τα έβαζες, προφανώς δεν θα γινόταν η συζήτηση, αλλά τότε, γιατί τα έβαλες. Το θέμα είναι βαρύ για πολλούς λόγους, για αυτό και ίσως είναι βαριοί και τόνοι.

byeeee
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #143 on: October 06, 2007, 01:18:35 am »

Quote from: aliakmwn on October 06, 2007, 01:11:07 am

Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.Η  υποχώρηση/ αναθεώρηση δε σημαίνει πάντα ήττα. Μερικές φορές είναι και έξυπνο να μην συνεχίζεις έτσι..

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #144 on: October 06, 2007, 01:26:47 am »

Τέλος, για να καταθέσω και μια άποψη επί του παρόντος θέματος, πιστεύω ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας τακτική ξεκούρασης.

Αν δεν πάρει τις ανάσες του το κίνημα θα σκάσει (αν δεν έσκασε ήδη από τον Μάρτιο)

Οι καταλήψεις πρέπει να περιμένουν μέχρι κάποια ιδιαίτερη συγκυρία, αλλά να μην σβήσει η επαγρύπνηση.

@aliakmwn: Αυτό θα το αποφασίσει η συνέλευση...

byeeee
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #145 on: October 06, 2007, 01:56:41 am »

Quote from: AgentCain on October 05, 2007, 23:06:59 pm

Καλά οκ. Αν νομίζετε ότι η κατάληψη είναι η πιο αποδοτική λύση τότε να πάτε να καταλάβετε το υπουργείο παιδείας, αφού εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Μπείτε μέσα και πείτε "ή ακυρώνετε το αρθ. 16 ή δε σας αφήνουμε να μπείτε", δηλαδή επωφελείστε από την απουσία ελέγχου νομίζω (δε θα πω αστυνόμευσης) στο χώρο του ασύλου.

Τετάρτη, Ιούνιος 07, 2006
Μήνυμα φοιτήτριας για τις καταλήψεις

Στους 729…

Η κατάληψη είναι πράξη ελευθερίας. Ενάντια σε μια ηγεσία που εγκληματεί, σε μια διοίκηση που διεκπεραιώνει άκριτα εντολές και σε μια αφασική κοινωνία που αδιαφορεί, προβαίνουμε σε ένα μέτρο που πλήττει εμάς τους ίδιους. Σκοπός είναι η αντιστροφή της ροής της εξουσίας, που με το πρόσχημα της νομοθετικής εγκυρότητας και της δημοκρατικής νομιμότητας, ακρωτηριάζει και συνθλίβει την ουσία του πανεπιστημίου, την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Η κατάληψη είναι πράξη συμβολική. Καταλαμβάνουμε τον χώρο στον οποίο ανήκουμε, τον χώρο που μας προσδιορίζει και τον μεταμορφώνουμε σε έναν ζωντανό οργανισμό που με την ύπαρξή του και μόνο αντιστέκεται στο ξεπούλημα όλων των ακαδημαϊκών αξιών από τους υπουργούς και τους μισθωμένους σοφούς τους. Σε κάθε αγώνα για την παιδεία, η κατάληψη είναι το οχυρό. Είναι επιβεβλημένη.

Η κατάληψη είναι πράξη πολιτική. Σε συνδυασμό με τις πορείες και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στέλνει το μήνυμα της αντίδρασης στην πάγια πολιτική των κομμάτων να αντιμετωπίζουν την παιδεία ως εμπόρευμα και τους φοιτούντες και εργαζόμενους στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο ως περιττή δαπάνη. Αντιδρούμε στον ανύπαρκτο διάλογο, την τερατώδη υποχρηματοδότηση, τις είτε ανέφικτες είτε ισοπεδωτικές προτάσεις του πορίσματος του ΕΣΥΠ, στην βδελυρή κίνηση ψήφισης του νομοσχεδίου το καλοκαίρι.

Η κατάληψη είναι πράξη ακαδημαϊκή. Η παύση κάθε εκπαιδευτικής και εξεταστικής διαδικασίας, ο αποκλεισμός των γραφείων των καθηγητών και των εργαστηρίων, ισοδυναμούν με την άρνησή μας να δεχτούμε ή να επιτρέψουμε να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτές τις προϋποθέσεις. Το μετατρέπουμε σε χώρο συζήτησης, διαλόγου, προβληματισμού και δημιουργικότητας, έννοιες άγνωστες σε αυτούς που δεν διστάζουν να το κάνουν κέντρο κατάρτισης και σε αυτούς που με την αδιαφορία και την ανοχή τους προδίδουν τους θεσμούς που υπηρετούν.

Η κατάληψη είναι πράξη απόγνωσης. Σημαίνει ότι οι ανοχές και οι αντοχές του φοιτητικού κινήματος έχουν εξαντληθεί. Σημαίνει ότι η εποχή που οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην μας και επιβάλλονταν πάνω μας με αγριότητα έχουν τελειώσει. Σημαίνει τέρμα στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης και της αγοράς. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

http://advocdiab.blogspot.com/2006/06/blog-post_07.html

ps αυτά ονειρευτήκαμε όταν αρχισαμε τον Μάιο-Ιούνιο 2006
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φέτος θα ξαναγίνουν καταλήψεις.....

AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #146 on: October 06, 2007, 10:56:27 am »

Quote from: Turambar on October 06, 2007, 01:17:29 am
Να σου θυμίσω AgentCain ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για την κοπέλα που συλλήφθηκε, τι έκανε, γιατί το έκανε, και κατά πόσο παραστράτησε ή πήρε τον ίσιο δρόμο. Smiley

Και συ που την ξέρεις? Ήταν στο έτος σου? Την είχες φιλενάδα? Ή μήπως μπήκαν στην αίθουσα οι διάφοροι από τις παρατάξεις και μοίραζαν φυλλάδια περί απελευθέρωσης του δύστυχου κοριτσιού που έπεσε θύμα του αυταρχικού σοσιαλισμού?

Να σου πω κάτι....
Μπορεί η τιβι να είναι μέσο αποβλάκωσης, αλλά αν μάθεις πως λειτουργεί αντιλαμβάνεσαι και τη κρυμμένη αλήθεια. Όλοι προσπαθούν να έχουν το στόρυ της βδομάδας. Θα ήταν πιο αποδοτικό να φορέσουν το προσωπείο της συμπόνιας για την καημένη φοιτητριούλα και να πάνε έτσι κόντρα στην κυβέρνηση όπως και ήθελαν εκείνη την εποχή. Αντίθετα την παρουσίασαν σαν μέλος αναρχικής οργάνωσης που "παρήγαγε" επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες και συμμετείχε σε βανδαλισμούς και ξυλοκοπήματα. Δεν νομίζω ότι το βίντεο που φαίνεται να επιτίθεται σε αστυνομικό ήταν πλαστό

Όσοι συμμετέχουν στις πορείες και τις καταλήψεις  λένε ότι είναι αγωνιστές. Κάποιο από αυτούς παραφέρονται και επιτίθενται, πράξη ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Και αν λες ότι οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι φταίνε για τα επεισόδια, γιατί καλοί μου αγωνιστές δε τους δίνετε ένα γερό χέρι ξύλο όταν πάνε να μπουν στο σύνολο των φοιτητών που εκδηλώνουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους?

Αλλά εσείς φταίτε κατα κάποιο τρόπο. Θυμάστε τη συμβολική διαμαρτυρία που έγινε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τότε με τις πυρκαγιές, που φορούσαν μαύρες μπλούζες? Γιατί δεν πήγαν οι διάφοροι να προκαλέσουν προβλήματα? Διότι όλα έγιναν ανεπίσημα και ήσυχα μέσω Ιντερνετ. Δεν υπήρχαν οι διάφοροι να το διατυμπανίζουν παντού.

Και αφού λες ότι δεν ξέρω τίποτα γι αυτή την κοπέλα να σου πω πως αν τα πράγματα είναι ακόμη και τα μισά από αυτά που είδαν όλοι οι αποχαυνωμένοι, τότε καλά έκαναν και την έβαλαν φυλακή και αν δε το έκαναν να το κάνουν. Εκτός από φοιτήτρια είναι και ακαδημαϊκός πολίτης και εκτός από δικαιώματα έχει και ευθύνες ( όχι προς το κράτος, βράστο το κράτος) προς εμένα και όλους μας.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #147 on: October 06, 2007, 11:04:08 am »

ΑgentKain, αυτά που γράφεις με αναγουλιάζουν..

Είσαι πρώτο έτος, μόλις ήρθες από το λύκειο, και γράφεις λες και είσαι δεκαετίες στο πανεπιστήμιο. Κατούρα και λίγο ... Πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι παίζει...

Και άσε τις μαλακίες για αγωνιστές και πορείς και κουκουλοφόρους..
Αν επιτίθεσαι είναι απολύτως παράνομο, αλλά αν σε σπάζουν στο ξύλο και σου πετάνε χημικά είναι απολύτως νόμιμο?

Μου φαίνεται ότι πήρες φορά και δε ξέρεις που πάς... Περίμενε λίγο να δείς τα πράγματα και μετά κάνεις και κριτική στο τι κάναμε και τι όχι..
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #148 on: October 06, 2007, 11:19:53 am »

Πως συνδυάζεται αυτό:
Quote from: AgentCain on October 06, 2007, 10:56:27 am
Και αν λες ότι οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι φταίνε για τα επεισόδια, γιατί καλοί μου αγωνιστές δε τους δίνετε ένα γερό χέρι ξύλο όταν πάνε να μπουν στο σύνολο των φοιτητών που εκδηλώνουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους?
...με αυτό
Quote from: AgentCain on October 06, 2007, 10:56:27 am
Όσοι συμμετέχουν στις πορείες και τις καταλήψεις  λένε ότι είναι αγωνιστές. Κάποιο από αυτούς παραφέρονται και επιτίθενται, πράξη ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Τότε το να επιτεθείς γίνεται σύννομο;?

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #149 on: October 06, 2007, 11:20:55 am »

Ωραία, μου επιτρέπεις σε ένα χρόνο να μιλήσω?
Μπορώ να σου πω ότι κάποια πράγματα που λέω δεν θα αλλάξουν, ίσως και να ισχυροποιηθούν.
Κάποια θα αλλάξουν

Και η αναγούλα ξες οφείλεται στο υποσυνείδητο, βγάλε τα συμπεράσματά σου...

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 Go Up Print
Jump to: