• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:23:11 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:23:11 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 120
Total: 196
balligeorgia
cealexop
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
dimitrisblioumis
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
DemetriosL
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
pxanthob
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
LelisNiko
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
AlexKyr
MomostheGreen
Pastellaki
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Καταλήψεις 2007-2008?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Αν ξαναπιαστεί το θέμα αναθεώρησης μέσα στη χρονιά, ποια η γνώμη σας για την κατάληψη;
Όσο συνεχίζουν αυτοί, τόσο θα παλεύουμε εμείς. Προέχει ο αγώνας. - 29 (15.1%)
Θα στηρίξω τον αγώνα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η κατάληψη δεν είναι το κατάλληλο μέσο - 39 (20.3%)
Διαφωνω και με τις καταλήψεις και με τον αγώνα. Εδώ ήρθαμε για να σπουδάσουμε. - 42 (21.9%)
Θα συμφωνήσω μόνο με συμβολικές καταλήψεις μερικών ημερών. - 21 (10.9%)
Δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί από τα γεγονότα - 30 (15.6%)
"Διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι οι περσινές καταλήψεις δεν ωφέλησαν, παρά μόνο έβλαψαν" - 31 (16.1%)
Total Voters: 195

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Go Down Print
Author Topic: Καταλήψεις 2007-2008?  (Read 32079 times)
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Καταλήψεις 2007-2008?
« Reply #105 on: October 05, 2007, 10:21:15 am »

Quote from: kinezos on October 05, 2007, 03:59:49 am
Δημοκρατία δεν σημαίνει να κάνεις αυτό που λένε οι πολλοι. Σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα όλων. Όταν κάνεις κατάληψη, στερείς από κάποιους άλλους το δικαίωμά τους να συνεχίζουν τις σπουδές τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι διαμαρτυρίας, νόμιμοι και δημοκρατικοί. Πορείες μπορούν να γίνουν άπειρες. Όποιος θέλει πηγαίνει στην πορεία, όποιος θέλει πηγαίνει στο μάθημα, όποιος θέλει πηγαίνει και στα δύο! Οι καταλήψεις δεν είναι ούτε δημοκρατικές ούτε νόμιμες. Και ως αντιδημοκρατικές δεν θα έπρεπε καν να προταθούν προς ψήφιση.

Συμφωνώ με τον Grecs.. Δημοκρατία είναι η εφαρμογή της θέλησης της πλειοψηφίας. Με τον όρο σεβασμός στις μειοψηφίες δεν σημαίνει ότι θα γίνει αυτό που θέλουν. Σεβασμός είναι να δίνεται στις μειοψηφίες η δυνατότητα να λέν την άποψή του όπου και όποτε θέλουν.

Αλλιώς τι νόημα θα είχε? Πχ η πλειοψηφία θέλησε ΝΔ για κυβέρνηση. Εγώ δεν θέλω, άρα είμαι μειοψηφία. Τι ακριβώς εννοείς εσύ όταν λές "να σεβαστώ την μειοψηφία"?
Junior

View Profile
« Reply #106 on: October 05, 2007, 10:46:40 am »

Quote from: AgentCain on October 04, 2007, 23:39:13 pm
ναι είμαι πρώτο έτος αλλά όλα αυτά που άκουγα κατά καιρούς για το απθ που χάνανε μαθήματα και εργαστήρια λόγω καταλήψεων δε θέλω να συμβούν σε μένα. Θα μου επιτρέψεις να είμαι κάθετος σε αυτό

Εγώ στους πρωτοετείς θα έλεγα καταρχήν το εξής:

Μη νομίζετε ότι διαφέρουμε πολύ εμείς που ψηφίζαμε για κατάληψη από εσάς που ήσαστε απ' έξω και σχηματίσατε τη χειρότερη εικόνα. Κι εμείς μαθητές ήμαστε παλιότερα σε κάποιο σχολείο, κι εμείς διαβάσαμε για να μπούμε στο πανεπιστήμιο, κι εμείς βγάλαμε 19 για να γίνουμε ηλεκτρολόγοι, κι εμείς μπήκαμε εδώ για να σπουδάσουμε και να πάρουμε ένα πτυχίο και αν θέλεις, επειδή γουστάραμε τα μαθηματικά και τους υπολογιστές, όπως κι εσείς. Δεν μπήκαμε για να κάνουμε καταλήψεις και να παίζουμε ξύλο με τα ματ. Και όμως, όπως ξέρεις, πέρσι και πρόπερσι κάτι έτρεχε στο πανεπιστήμιο. Κατειλλημένες σχολές, συνεχείς πορείες, κόσμος που ασχολείται με τα πολιτικά παρά με τα μαθήματά του... Πώς έγινε αυτό; Δεν αναρωτιέσαι; Αυτούς τους φοιτητές δεν τους νοιάζει να πάρουν πτυχίο; Δεν έχουν τους γονείς τους να φωνάζουν επειδή πληρώνουν για να τους συντηρούν;
Πώς γίνεται ο κόσμος έξω (νέοι, γέροι...) να έλεγαν τα χειρότερα για τις καταλήψεις και ο κόσμος εδώ μέσα να ήταν υπέρ των καταλήψεων; Τι συμβαίνει;;
Αυτό πρέπει να ανακαλύψεις! Τώρα που είσαι μέσα θα τα δεις από κοντά. Θα δεις αν στις συνελεύσεις πέφτει ξύλο ή αν είναι περισσότερο δημοκρατικές από τη δημοκρατία έξω. Θα δεις αν αυτοί που πηγαίνουν στις πορείες είναι αυτοί που έχουν συμφέροντα ή αυτοί που τους νοιάζει ο κόσμος περισσότερο απ' ότι ο εαυτούλης τους. Τελικά θα δεις τι είναι αυτό που έκανε τον κόσμο να ψηφίζει για κατάληψη. Και θα κάνεις τις επιλογές σου αφού τα δεις αυτά. Δε χρειάζεται να πάρεις θέση από την αρχή και είναι επικίνδυνο να είσαι κάθετος. Δες τι γίνεται και κρίνε. Πάρα πολλοί κρίναν ότι αξίζει να παρατήσουν για λίγο τα κωλομαθήματα γιατί έχουν την ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται άτομα που ήταν πολύ συνεπείς στα μαθήματα, όπως θέλεις κι εσύ να είσαι. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα πιστεύουν ότι βγήκαν 10 φορές πιο κερδισμένοι απ' ότι θα έβγαιναν αν όλο εκείνον τον καιρό διάβαζαν ανελλιπώς.
Άλλους δεν τους άρεσε. Νευρίασαν με τις καταλήψεις γιατί έχασαν εξεταστικές. Δεν είδαν κανένα κέρδος και πιστεύουν ότι απλά χαραμίστηκε κάποιος χρόνος που θα μπορούσαν να σπουδάζουν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι δε συμμετείχαν στις καταλήψεις. Δηλαδή όσοι δεν ήταν περίεργοι να δουν τι είναι η κατάληψη, τι γίνεται μες στο πανεπιστήμιο εκείνες τις μέρες, αλλά γύρισαν στο πατρικό τους και απλά περίμεναν να σταματήσει η κατάληψη. Αυτοί πιστεύουν ότι βγήκαν χαμένοι εξαιτίας των καταλήψεων. Όμως, (και πάλι προσωπική μου άποψη) βγήκαν χαμένοι γιατί δε συμμετείχαν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία.

Αυτά από κάποιον που αν ήταν δύο χρόνια μικρότερος θα μιλούσε σαν τον AgentCain.
« Last Edit: October 05, 2007, 10:48:52 am by Junior » Logged
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #107 on: October 05, 2007, 11:35:15 am »

Junior τα είπες πολύ καλά!!!

Να πω και εγώ κάτι για τους πρωτοετής:Εμένα οι καταλήψεις έβλαψαν πάρα πολύ τις σπουδές μου!!!
Πραγματικά θα προτειμούσα να ήμουν στα έδρανα να έδινα μαθηματα και να τα περνούσα, παρά να είμαι στην κατάληψη όποτε μπορούσα!!!Όλα αυτά όμως αν το πανεπιστήμιο ήταν σωστό,αν το πανεπιστήμιο και οι σπουδές μου όπως και οι δικές σου σπουδές δεν βρίσκονταν σε κίνδυνο!!Με λίγα λόγια αν είχα το πανεπιστήμιο που θέλουμε όλοι να έχουμε!!!Αν ξαναγίνουν θα καταστραφούν παραπάνω!!!Αλλά kinezos ότι και να ψηφίσω εγώ,θα σεβαστώ την άποψη της συνέλευσης!!!

Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι οι καταλήψεις αν και κακές για τις σπουδές μας δεν ήταν και τόσο κακές για εμάς σαν ανθρώπους!!!Γνώρισα κόσμο και ενδοιαφέρθηκα για κόσμο που δεν πίστευα ότι θα μπορούα να προσεγγίσω!!

Τελικά το κάθε τι έχει και καλές και κακές συνέπειες στην ζωή μας!!Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ και όλοι οι πρωτοετής και όχι μόνο είνια να ενδοιαφέρονται και να ζυγίσουν τα πάντα πριν αποφασίσουν το οτιδήποτε στην ζωή τους όσο ασύμαντο και αν είναι!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Meloukos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #108 on: October 05, 2007, 11:55:44 am »

οφ τοπικ αλλα υπαρχουν αντι για 3 θαυμαστικα και οι τελειες   Smiley

If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right
Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #109 on: October 05, 2007, 12:44:59 pm »

Quote from: AgentCain on October 05, 2007, 00:03:01 am
περίεργο πως η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από 3 φατσούλες

Καλώς ήλθες στο THMMY.gr 8)

kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #110 on: October 05, 2007, 16:07:03 pm »

Σεβασμός στα δικαιώματα όλων σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί με το νόμο έχει το δικαίωμα να βγει στο δρόμο και να εκφράσει την αντίθεσή του. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σεβαστεί και το δικαίωμα όσων θέλουν να κάνουν μάθημα. Όπως οι φοιτητές που θέλουν μάθημα είναι λιγότεροι από αυτούς που θέλουν κατάληψη, έτσι και οι φοιτητές που θέλουν κατάληψη είναι λιγότεροι από αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εφαρμογή της θέλησης της πλειοψηφίας σημαίνει ότι ο νόμος περνάει και δεν λέει κανένας τίποτα. Μη γίνεστε δημοκράτες μόνο εκεί που σας συμφέρει.
   Η ασυζητητί αποδοχή του νόμου θίγει όσους διαφωνούν, οι καταλήψεις θίγουν όσους συμφωνούν. Γι'αυτό υποστηρίζω τους άλλους τρόπους αντίδρασης, γιατί δεν θίγουν κανέναν.
   Επίσης, το ότι διαφωνώ με τις καταλήψεις δεν σημαίνει ότι νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου. Το αντίθετο μάλιστα. Τη διπλωματική μου μπορώ να την κάνω και στο σπίτι μου όσο εσείς κάνετε καταλήψεις. Διαφωνώ με την κατάληψη γιατί θέλω να υποστηρίξω το δικαίωμα όσων θέλουν να κάνουν μάθημα.

@MARIOS: Όπως καταλαβαίνεις όχι απλά δεν είμαι πρωτοετής, αλλά είμαι και μεγαλύτερος από σένα. Το έχω ζυγίσει περισσότερο από όσο νομίζεις.
« Last Edit: October 05, 2007, 16:10:15 pm by kinezos » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #111 on: October 05, 2007, 16:19:52 pm »

Quote from: Meloukos on October 05, 2007, 11:55:44 am
οφ τοπικ αλλα υπαρχουν αντι για 3 θαυμαστικα και οι τελειες   Smiley

Είναι το στυλ του Μάριου έτσι... Smiley

Όσο για αυτό:

Quote from: kinezos on October 05, 2007, 16:07:03 pm
Όπως οι φοιτητές που θέλουν μάθημα είναι λιγότεροι από αυτούς που θέλουν κατάληψη, έτσι και οι φοιτητές που θέλουν κατάληψη είναι λιγότεροι από αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εφαρμογή της θέλησης της πλειοψηφίας σημαίνει ότι ο νόμος περνάει και δεν λέει κανένας τίποτα. Μη γίνεστε δημοκράτες μόνο εκεί που σας συμφέρει.

Να θυμίσω ότι η αποχή φέτος στις εθνικές εκλογές ήταν γύρω στο 25%. Ακόμη, όσοι ψήφισαν υπέρ της ΝΔ, ήταν το 40% επί των ψηφισάντων. Επομένως δεν είναι κατ' ανάγκην η πλειοψηφία. Και δεν αναφέρομαι και καθόλου στο γεγονός ότι μπορεί κάποιοι που ψηφίζουν ΝΔ να μην έχουν καν άποψη για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, γιατί απλά μπορεί να μην τους ενδιαφέρει, π.χ. να μην είναι φοιτητές ή να μην έχουν παιδιά, ή να έχουν λεφτά με ουρά και να στέλνουν ήδη τα παιδιά τους στα ιδιωτικά.

Το θέμα είναι ότι ο συλλογος φοιτητών παίρνει πλειοψηφικά και όχι ομόφωνα αποφάσεις. Και αν θέλουμε αυτό το όργανο - το μοναδικό μας όργανο για λήψη αποφάσεων και για να ακούγεται η φωνή μας - να μην απαξιωθεί, θα πρέπει οι αποφάσεις του να είναι δεσμευτικές για όλους.

Και το να βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω και να μην κατεβαίνουμε στις ΓΣ, είναι το πρώτο πρώτο που μπορούμε να κάνουμε για να αρχίσουμε να αποποιούμαστε των δικαιωμάτων μας μέσα στη σχολή.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Καμένος

View Profile
« Reply #112 on: October 05, 2007, 16:30:51 pm »

Επαναλαμβανόμαστε...
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #113 on: October 05, 2007, 16:36:01 pm »

Quote from: Καμένος on October 05, 2007, 16:30:51 pm
Επαναλαμβανόμαστε...

Όντως...έχουν συζητηθεί ξανά αυτά και δυστυχώς...δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Stu@rt
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

genius vs stupidity

View Profile
« Reply #114 on: October 05, 2007, 17:05:17 pm »

Σεβασμός στα δικαιώματα όλων σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί με το νόμο έχει το δικαίωμα να βγει στο δρόμο και να εκφράσει την αντίθεσή του. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σεβαστεί και το δικαίωμα όσων θέλουν να κάνουν μάθημα. Όπως οι φοιτητές που θέλουν μάθημα είναι λιγότεροι από αυτούς που θέλουν κατάληψη, έτσι και οι φοιτητές που θέλουν κατάληψη είναι λιγότεροι από αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εφαρμογή της θέλησης της πλειοψηφίας σημαίνει ότι ο νόμος περνάει και δεν λέει κανένας τίποτα. Μη γίνεστε δημοκράτες μόνο εκεί που σας συμφέρει.
   Η ασυζητητί αποδοχή του νόμου θίγει όσους διαφωνούν, οι καταλήψεις θίγουν όσους συμφωνούν. Γι'αυτό υποστηρίζω τους άλλους τρόπους αντίδρασης, γιατί δεν θίγουν κανέναν.
   Επίσης, το ότι διαφωνώ με τις καταλήψεις δεν σημαίνει ότι νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου. Το αντίθετο μάλιστα. Τη διπλωματική μου μπορώ να την κάνω και στο σπίτι μου όσο εσείς κάνετε καταλήψεις. Διαφωνώ με την κατάληψη γιατί θέλω να υποστηρίξω το δικαίωμα όσων θέλουν να κάνουν μάθημα.

@MARIOS: Όπως καταλαβαίνεις όχι απλά δεν είμαι πρωτοετής, αλλά είμαι και μεγαλύτερος από σένα. Το έχω ζυγίσει περισσότερο από όσο νομίζεις.
συμφωνω με τα παραπανω.. φετος αν γινουν καταληψεις πιθανον να υπαρξουν φασαριες στο τμημα απο αυτους που θελουν μαθημα 
γιατι οπως καταλαβατε οι μονοι που ζοριστηκαν σε εξεταστικες ηταν οι ηλεκτρολογοι σε ολη την θεσσαλονικη. αυτοι εχασαν εξεταστικη.. ελαχιστοι ακολουθησαν... Τεσπα,ελπιζω να μην γινει κατι τετοιο γιατι θα εχουμε σοβαρα προβληματα..

Τα μαγιω γινονται brazilian οι κωλο παραμενουν ποντιακοι....
kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #115 on: October 05, 2007, 17:42:20 pm »

Quote from: corina on October 05, 2007, 16:19:52 pm
Να θυμίσω ότι η αποχή φέτος στις εθνικές εκλογές ήταν γύρω στο 25%. Ακόμη, όσοι ψήφισαν υπέρ της ΝΔ, ήταν το 40% επί των ψηφισάντων. Επομένως δεν είναι κατ' ανάγκην η πλειοψηφία.

Η αποχή στις συνελεύσεις μας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επιπλέον στις συνελεύσεις δεν ψηφίζουμε υπέρ ή κατά της κατάληψης, αλλά πλαίσια παρατάξεων, και είναι επομένως επίσης δυνατόν να ψηφιστεί πλαίσιο με 40% επί των ψηφισάντων. Γι'αυτό και υπήρχαν διαφωνίες σχετικά με το αν είναι ή όχι πλειοψηφία οι φοιτητές που θέλουν κατάληψη.

Ό,τι επιχείρημα και να θέσεις κατά του νέου νόμου, μπορεί να τροποποιηθεί και να στραφεί κατά των καταλήψεων. Έτσι όμως η συζήτησή μας δεν θα τελειώσει ποτέ. Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε, και ας κρίνει η ψήφος μας το αποτέλεσμα.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #116 on: October 05, 2007, 17:48:01 pm »

Σημειώνω εδώ ότι απέχω από το συγκεκριμένο πολλ...Αν και η πιθανότερη απάντησή μου θα ήταν αυτή που λέει ότι "εξαρτάται από τα γεγονότα".

kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #117 on: October 05, 2007, 17:51:21 pm »

Καλά, προφανώς εννοώ το τι θα ψηφίσουμε στις συνελεύσεις. Το poll εδώ είναι απλά μια δημοσκόπηση...
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #118 on: October 05, 2007, 17:55:24 pm »

Καλά για φέτος ούτως ή άλλως δεν το κόβω ότι θα έχουμε καταλήψεις. Εκτός αν γίνει κάτι πολύ χοντρό...

Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #119 on: October 05, 2007, 17:55:39 pm »

Υποτίθεται, στην ανύπαρκτη "δημοκρατία" που επικαλείσαι, ότι όταν ψηφίζεις κάποιον, τον εμπιστεύεσαι στο να εκπροσωπήσει τις ανάγκες σου και του λαού, δε λες "γάμα με για τα επόμενα 4 χρόνια και ότι πεις θα γίνει και δε θα πει κανένας τιποτα".. Πόσο μάλλον όταν ανήκεις στην πλειοψηφία που δεν το ψήφισε..

Οι καταλήψεις αποφασίζονται από τους ίδιους τους φοιτητές αμεσοδημοκρατικά, και έχει να κάνει με θέματα όπως "αγώνας ή όχι και με ποια μορφή" και όχι με πλαίσια παρατάξεων όπως λες.. Και δε χωρίζονται σε αυτούς που θέλουν να κάνουν μάθημα και σ' αυτούς που δε θέλουν αλλά σε άτομα με διαφορετικές προτεραιότητες και απόψεις.. Οπότε άλλο η μία αποχή και άλλο η άλλη.. Δε ζητάς από κάποιον να αναλάβει εξουσία για λογαριασμό σου (εις βάρος σου), ώστε η αποχή σου να σημαίνει π.χ. "καμιά εμπιστοσύνη", αλλά έχεις τη δύναμη να αποφασίζεις για το μέλλον της σχολής σου και το δικο σου..

Μάλλον η ζυγαριά σου γέρνει..

Υ.Γ. :Όταν μετά το σχολείο μας "υποσχέθηκαν" την "ομαλή πρόοδο στην καριέρα μας", δεν το έκαναν μόνο με τον όρο να είμαστε αδιάφοροι και να δεχόμαστε τα πάντα ακριτα.. Αλλά και με τον όρο να είναι και όλοι οι άλλοι αδιάφοροι.. Οπότε μέχρι να γίνει αυτό, δεν υπάρχει κεκτημένη ρουτίνα, κατακτιέται.. Welcome to life..
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Go Up Print
Jump to: