• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:43:37 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:43:37 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 103
Total: 110
A-TheITGuy
Saint_GR
vaggelisx
kathrin_p
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > .
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] Go Down Print
Author Topic: .  (Read 26124 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Περιουσιακά στοιχεία αριστερών ηγετών
« Reply #180 on: January 26, 2008, 11:33:16 am »

Quote from: Juan on January 26, 2008, 03:01:54 am
Καλό μου αγόρι.. άλλα σου λέω και πάλι άλλα μου λες. Διάβασε ολόκληρο το ποστ που έκανα.

Το πρόβλημα δεν είναι τί θα γίνει αν ξεκινήσουμε όλοι με 100000 ευρώ στην τσέπη.

Το πρόβλημα είναι ότι το 80% μας ξεκινάει με 0 ευρώ στην τσέπη και ένα 20% ξεκινάει με από 100.000 μέχρι 10000000000.

Τα 0 ευρώ που να γαμηθείς στην παραγωγικότητα, μόνο 1 στους 100000000 μπορεί να τα κάνει 10000000000000. Ενώ τα 100.000 και παραπάνω, είναι πολύ πιο εύκολο να τα δεκαπλασιάσεις, x100, x1000. Καταλαβαίνεις την ανισότητα?

Και μη μου αραδιάζεις παπαριές για τον σοσιαλισμό. Ανέφερα πιο πριν το πώς πιστεύω ότι είναι η "σωστή", δηλαδή και λειτουργική και με τον παράγοντα κίνητρο, απόδοση οικονομικά της εργασίας. Αν δε συμφωνείς σε εκείνο, απάντησέ μου για εκείνο. Αν συμφωνείς, πες το να τελειώνουμε.

Κατάλαβα αυτά που είπες μην ανησυχείς.. Αλλα οκ θα σου πω και σε ποια σημεία διαφωνώ για να γίνω και πιο σαφής αλλά και για να κλείσουμε το θέμα..

Διαφωνώ λοιπόν στα εξής:

Quote from: Juan on January 25, 2008, 05:55:45 am
Ναι, στον καπιταλισμό μπορείς να τα ξύνεις και να πληρώνεσαι. Στον σοσιαλισμό... μάλλον όχι. Άρα μιλάμε για το πολιτικό σύστημα του wannabe τεμπέλη και του παρτάκια, που ελπίζει να εμφανιστεί ένας συγγενής από το πουθενά με ένα μάτσο λεφτά να του δώσει... ή απλά τα έχει. Και στόχος των περισσότερων είναι να τα ξύσουν.

Quote from: Juan on January 25, 2008, 00:09:24 am
Ο καθένας δουλεύει όσο μπορεί. Από κει και πέρα, αμείβεται με βάση τις ανάγκες του (κατ' ελάχιστο) και αναλογικά με την παραγωγικότητά του (ως επιπλέον).

Ο πλούτος για να επιτευχθεί αυτό υπάρχει. Και με το παραπάνω.

Προσωπικά πιστευω ότι πλούτος δεν υπάρχει για να επιτευχθεί αυτό που προτείνεις και να μείνει αυτή η παγκόσμια τάξη τηρουμένων των αρχικών αναλογιών για πάντα έτσι.. Κάποια στιγμη θα επέλθει κορεσμός και λόγω συσσώρευσης της τεμπελιάς τα αποθέματα δεν θα φτάνουν για να καλυφθούν και τα δύο σκέλη..

Τί θα πει ανάλογα με την παραγωγικότητα του ως επιπλέον; Αν εγώ είμαι τόσο παραγωγικός επιλέξω μία πιο κερδοφόρα δουλειά (θα υπάρχουν τέτοιες έτσι; ) καταφέρω νόμιμα να αποκτήσω αυτά τα 4 διαμερίσματα και πολλά παραπάνω, θα δικαιούμαι να τα κρατήσω ή θα μου τα πάρουν.. Θα υπάρχει καποιο ανώτατο πλαφόν; Και αν τα παιδιά μου δεν είναι τόσο δουλευταράδες όσο εγώ θα δικαιούνται να κρατήσουν την περιουσία που δημιούργησα ή θα ακυρωθεί αυτή: Εάν όχι τότε συμφωνώ με το μοντέλο που προτείνεις αρκεί και το πρώτο σκέλος να γίνεται με βάση τις αληθινές ανάγκες ανθρώπων που τουλάχιστον προσπαθούν να συνεισφέρουν και δεν είναι χαραμοφάηδες.. Με λίγα λόγια ούτε δραχμή δεν θέλω να αποκτήσει κάποιος που τα ξύνει όλη μέρα..

Θα πρέπει καταρχάς βέβαια να είμαστε σίγουροι ποιος είναι τεμπέλης και ποιος πραγματικά προσπαθεί απλά είναι λιγότερο ικανός να αποδωσέι..

Ας υποθέσουμε οτι φτάνουμε σε ένα σημείο που έχουμε μία μαγική σφαιρα και βλέπουμε ποιός είναι ο τεμπέλης και ποιός είναι ο ατυχος, αρα βοηθάμε τον ατυχο να ορθοποδήσει και αφήνουμε τον τεμπέλη στην τύχη του.
Φτάνουμε πάλι σε ένα μοντέλο ανισοτήτων.
Ο ικανός και ο ατυχος που βοηθήσαμε (για ένα διάστημα θα τον βοηθάμε ε; δεν θα τον βοηθάμε για πάντα), έχουν μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο , περισσότερα βιβλία, καλύτερη τηλεόραση, θα κάνουν περισσότερα ταξίδια, που ο τεμπέλης που τον αφήσαμε πίσω δεν θα τα έχει.

Αρα θα έχουμε ανισότητες, άρα θα έχουμε πάλι καποιούς που θα έχουν περισσότερα απο τους άλλους.Υποθέτοντας παντα οτι τηρούμε ένα πλαίσιο νομιμότητας, τι προτείνει το μοντέλο του ελευθεριακού μαρξισμού για αυτήν την κατάσταση;

Τέλος την αναδιανομή εγώ την δέχομαι αλλα μόνο σε μία μορφή :Επενδυση στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και ένα κοινωνικό κράτος..

ΥΓ: Aυτά από εμένα, διάβασμα τώρα, τα λέμε μετά την εξεταστική..
« Last Edit: January 26, 2008, 11:35:43 am by gepeltek » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #181 on: January 26, 2008, 12:46:30 pm »

Gepeltek δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ γιατί ξεκινάς από κάποια αξιώματα:

- Ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Αυτό δεν ισχύει αξιωματικά. Ισχύει μόνο αν όσα αποκομίζουν από την εργασία τους (ευχαρίστηση από την ίδια τη φύση της εργασίας, ικανοποίηση από το γεγονός ότι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, εκτίμηση από τον περίγυρο, υλικές απολαβές, καλή συνεργασία με συναδέλφους, καλές συνθήκες στο χώρο εργασίας) είναι λιγότερα από όσα ξοδεύουν (χρόνος, κόπος, πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις). Πιστεύω πως όλες οι δουλειές μπορούν υπό συνθήκες να γίνουν ευχάριστες για πολλούς ανθρώπους.

- Ότι όποιος παράγει περισσότερο "αξίζει" μεγαλύτερες υλικές απολαβές. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν είσαι ικανότερος από εμένα, γιατί να σε ανταμείψουμε για ένα χάρισμα που σου έδωσε η φύση; Αν είσαι πιο εργατικός από εμένα... πρόβλημά σου! Περαστικά Grin

Μπορεί πχ να έχω κάποιες εμπνευσμένες ιδέες, να εργαστώ πολύ σκληρά και να καταφέρω να εφεύρω το νέο σούπερ ντούπερ μαγνητικό τομογράφο που θα εντοπίζει καρκινώματα σε μέγεθος κεφαλιού μιας καρφίτσας. Είναι δικαίωμά μου φυσικά να πιστεύω ότι η εργασία μου "αξίζει" περισσότερο από την εργασία του οδοκαθαριστή απ'έξω (και μάλιστα από πολλές απόψεις θα έχω δίκιο), αλλά από πού κι ως πού αυτό πρέπει να μεταφράζεται σε μεγαλύτερες υλικές απολαβές; Δε νομίζω ότι είναι αυτό "δικαιοσύνη". Μάλλον πρέπει να το σκεφτείς περισσότερο...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #182 on: January 26, 2008, 14:09:23 pm »

Ο gepeltek συνεχιζει με μανια να μας μιλα για το καπιταλιστικο ονειρο, οπου ολοι ανταμειβονται με βαση τον κοπο και την εργασια τους.

Να και ενα ζωντανο παραδειγμα αυτου που περιγραφει ο gepeltek: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=21872.0 που οπως φαινεται ο gepeltek το γουσταρει.
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #183 on: January 28, 2008, 11:58:25 am »

Quote from: gepeltek on January 26, 2008, 02:43:09 am

Η παγια θέση των ‘Αριστερών’ είναι οτι έχουμε όλοι πανω κατω τις ίδιες δυνατότητες.

Βασικά δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Νομίζω ´οτι πάγια θέση είναι ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες...
Pages: 1 ... 11 12 [13] Go Up Print
Jump to: