• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:54:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:54:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 87
Guests: 127
Total: 214
Don
stergios03
Andreas K
Nicotre
harischris
nikos123321
theofr
Belafonte
trelogauros7
Psychoktonos_
vasilis saitis
Carot1456
Kenedy
asimomyti
mailon
stelinas
chondrosp
papakyrn
LelisNiko
Christop
summersunshine
dkatsoul
victoria ginikopoulou
spyros36
Δημητρης Αξιμιωτης
elenak
jimalexoud
hraklis2002
giorgosss03
drimagm
nikpamp
Pakapis5
tmpadasn
papatmaria
dkoui
agapi
TheKingInTheNorth
eli_k
athena_apo
marilita
iJasonOP
Emilios
maestros
Βασιλης
alexandraskol
vaggelis.ntokas
k_tasio_
filon05
DimKaratzas
Sotirisbikos
vpoug
Elenit
prigians
Vaantoniadis
Captain
Mardouk75
nikitask
vajim
distillery
ariadnipm
evitzv
iliaskou
panapasc05
andripappa
skopsinos
sofaki
dkonst
dmoral
akiousia
Χρήστος Κίτσος
palladas
BossiTsif
kesha
kassamanwlhs
antontsiorvas
Ioannakoliou
george14
Evripidis
Juror8
Ioannis Apostolikas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μακεδονικό ζήτημα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Down Print
Author Topic: Το μακεδονικό ζήτημα  (Read 17085 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #90 on: July 14, 2005, 15:57:01 pm »

Γ' ΜΕΡΟΣ:

Quote from: Zorbas-E- on July 14, 2005, 05:16:34 am
5) Στην Ελλάδα υπάρχουν 6500 που δηλώνουν (μέσω της ψήφου) Μακεδόνες ή στηρίζουν όσους δηλώνουν έτσι μέσω της ψήφου στο Ουράνιο Τόξο. Κατά τη γνώμη μου περισσότεροι είναι οι τελευταίοι(βλ. ΟΑΚΚΕ). Τους αρχηγούς αυτής της κίνησης τους έχουμε δει πολλές φορές στην TV. Π.χ ο Παπά-τσακνιάς και ο Nακρατζάς και από όσα έχουν πει διετύπωναν σαφείς αλυτρωτικές θέσεις άρα δε μπορεί να πει κανείς πως "εξαφανίζονται" από το κράτος ή έχουν μηδενική προβολή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. Τι άλλο να παραθέσω α) ο Λιθοξόυ δεν αναγνωρίζει Ποντιακή γενοκτονία (διότι και οι Πόντιοι σκότωσαν..) β) δεν αναγνωρίζει την υπαρξη ελληνικών πληθυ?σμών στη Μ. Ασια κατά πριν 100 χρόνια γ) Χρηματοδοτείται από τον Σόρος (που είναι "εχθρός" σου αλιάκμωνα (αυτά τα γράφει η Κανέλλη στο Νεμεcic) δ) το κόμμα του φιγουράρει στο site του ΥΠΕΞ Τουρκίας για τις μη-αναγνωρισμένες από την Ελλάδα τάχα μειονότητες ενώ στηρίζει όπως κι εσύ τη μετονομασία των μουσουλμάνων σε Τούρκους της Θράκης, ασχέτως αν είναι το 40% Πομάκοι ,το 30% αθίγγανοι και το πολύ ενα 30% τούρκοι στο γένος ε)μέσα σε 4 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις μειονοτικές επιτροπές της ΕΕ, έχει πρωτοφανή δικτύωση για μέγεθος κόμματος τη στιγμή που οι Κούρδο π.χι συνεχώς σκονταφτουν σε τέτοιες διαδικασίες ενώ οι περισσότερες πολιτικές οργανώσεις τους εντός ΕΕ κρίνονται τρομοκρατικές!

Νομιζω πως ειναι Τσαρκνιας και οχι Τσακνιας, αλλα δεν εχει σημασια.

Η TV δεν ειναι κρατικη υπηρεσια. Το οτι προβαλλονται στο χαζοκουτι δεν σημαινει πως τους αναγνωριζει το κρατος. Μονον ο Χιος τούς αναγνωρισει, κι αυτο γιατι ειναι νουμερο και θελει να κανει νουμερα.

Συνεχιζεις την ακροδεξια προπαγανδιστικη σου πρακτορολογια.

Τα συμπερασματα σου για τον Λιθοξοου μπορει να ειναι σωστα, μπορει και λανθασμενα. Θα διαβασω το βιβλιο του και θα σου πω. Εσυ πώς τα βγαζεις? Αφου παραδεχτηκες πως δεν το διαβασες!

Οσον αφορα στον Σόρος, ναι ειναι κι αυτος μεσα στους εχθρους μου. Και ο λογος που τον θεωρω εχθρο δεν ειναι επειδη εχει λεφτα, αλλα επειδη τα χρησιμοποιει για να τροφοδοτησει εθνικιστικα κινηματα, να δημιουργησει αναταραχες και αιματοχυσιες, τις οποίες θελει να εκμεταλλευτει για να βγαλει κι αλλα.

Η μειονοτητα της Θρακης εχει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριστει οπως θελει. Ο,τι κι αν λενε οι Συνθηκες και οι συμφωνιες, αν οι ανθρωποι αισθανονται τουρκοι, εγω ειμαι μαζι τους.

Το site του Ουρανιου Τοξου, εκτος απο τα υπουργεια της Τουρκιας, φιγουραρει και στο Παρατηρητηριο των συμφωνιων του Ελσινκι.

Η Τουρκια δεν ειναι ευρωπαϊκο κρατος. Ενας απο τους λογους για τον οποίο δεν γινεται, ειναι αυτα τα προβληματα των κουρδων που αναφερεις...
Επισης, οι περισσοτεροι κουρδοι μεχρι και πριν λιγα χρονια ηταν ανταρτες, ενοπλοι επαναστατες, γι' αυτο χαρακτηριζονται ως τρομοκρατες. Το Ουρανιο Τοξο ειναι ειρηνικο κομμα, δεν υποκινει και δεν υποστηριζει καμια αιματοχυσια.

Και παραθέτεις μόνο βιβλία του Ουράνιου Τόξου! Όχι ως προς την ιδεολογία, αλλά ως προς τις προθέσεις, ότι μας λες εδώ αλιάκμονα το λέει και το ΥΠΕΞ Τουρκίας.Ισως καταλάβεις γιατί κάποιοι εκμεταλεύονται το ""ρομαντισμό"" σου και του ανάλογου κινήματός για τα δικά τους βρώμικα σχέδια στον κόσμο τον πραγματικό, κι όχι στις φαντασιώσεις. Τέτοια κολπάκια στη διπλωματία και τη διοίκηση λέγονται Δούρειοι Ϊπποι και στη βιολογία Ιοι. Εκτός του ότι αυτό το μέρος του σλάβικου στοιχείου βαπτίστηκε μακεδονικό από σκοπιμότητα και επίπλαστα όπως ανέφερα και σε άλλο post.

Αποψη σου.
Αν αυτοι οι "καποιοι" εκμεταλλευονται το "ρομαντισμο" μου για τους σκοπους τους, στα @@ μου, ας κανουν ο,τι θελουν. Οσο θα γινονται πραγματικοτητα αυτα που ονειρευομαι, θα χαιρομαι. Αν αυτοι οι "καποιοι" που στοιχειωνουν την εθνικιστικη σου φαντασια κανουν κατι εναντια σ' αυτα που πιστευω, θα με βρουν εναντιον τους.
Απλα πραγματα.

Και οπως ηδη σου απαντησε ο Netgull, το οτι το μακεδονικο εθνος χρησιμοποιηθηκε απο καποιους για να προωθησουν τα συμφεροντα τους, δεν αναιρει τους αγωνες του και τα δικαιωματα του.

Το οτι εσυ σημερα ζεις στο δικο σου εθνικο κρατος, οφειλεται στο οτι οι μεγαλες δυναμεις της εποχης της επαναστασης ηθελαν ενα ανεξαρτητο κρατος στη Μεσογειο, επειδη η Οθωμανικη Αυτοκρατορια δεν εξυπηρετουσε πλεον τα συμφεροντα τους.
Αυτο δεν αναιρει τους αγωνες του εθνους μας, ουτε και τα δικαιωματα μας.
Το ιδιο ισχυει και για το μακεδονικο εθνος, που δεν ηταν τοσο τυχερο.

Επιγραμματικά: Δε θα είχα πρόβλημα αν αυτοί οι αν το γειτονικό κράτος λέγοταν Σλαβομακεδονικό ή τέλος πάντων να προσδιορίζεται εθνολογικά ως -Σλαβικό. Η ανοχή της παραχάραξης και η απόδοση του ονόματος Μακεδονία ισοδυναμεί με απόδοση εδαφών. Αυτό είναι κανόνας στη διπλωματία και όλοι εκεί ποντάρουν. Και δεν έχει να κάνει με ιδιοκτησία της ιστορίας , η οποία μπορεί να μην έχει clopyright έχει όμως πρωταγωνιστές και τους φυσικούς απογόνους τους.

Επιγραμματικα: Αυτα ολα ειναι αποψη σου.
Εχουν καθε δικαιωμα να αυτοπροσιοδιζονται οπως θελουν.
Θελουν να λεγονται μακεδονες, και ετσι λεγονται. Εγω τους υποστηριζω.

Αυτο με τους "απογονους" προσεξε το... Θυμιζει αλλα ακραια πραγματα...

Quote from: Zorbas-E- on July 14, 2005, 05:59:50 am
Κλείνοντας θα'θελα να επισημάνω και τα εξής:

1) από μένα να μη περιμένεις να κόψω τίποτε από τα λεγόμενά σου ή άλλου ποτέ. Κι ούτε ζήτησα να γίνω ποτέ moderator , ο mixos  με έβαλε μάλλον διότι είχα προτείνει να ανοίξει κι αυτή η ενότητα πριν από 2 χρόνια. Εδώ δεν είναι indy ούτε θέλησα ποτέ να πάρω το ρόλο της ΣΟ.

LOL! Δεν καταλαβες: Δεν μου κανεις χαρη! Εννοειται πως δεν θα κοψεις κανενα κειμενο μου, και ουτε και κανενος αλλου!
Δεν επιτεθηκα εναντιον της πρακτικης σου, αφου δεν υπηρξε τετοια, αλλα εναντιον του ΥΦΟΥΣ σου. Αυτο με ενοχλησε. Ειχες ενα απαραδεκτα τσαμπουκαλεμενο και ψευτοαρχηγικο υφος!
Και δεν χρειαζεται να απολογηθεις για τη θεση σου, δεν σου το ζητησε κανεις...

2) δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου για τον εξής λόγο: έχεις εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό μου , παρότι δε με βρίζεις άμμεσα χρησιμοποιείς συνεχώς προσβλητικούς , χλευαστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Με έχεις αποκαλέσει από "λειτουργικά αναλφάβητο" ως κατακαημένο , ταλαίπωρο , αδαή , άνθρωπο για λύπηση και τέτοια απαξιωτικά. Κάθε 2-3 προτάσεις του λόγου σου εμπεριέχουν μια δήλωση απέχθειας , μίσους και υποβιβασμού προς το πρόσωπό μου. Εκτός του ότι με άποκαλείς φασίστα και Χίτλερ για το καλημέρα (μεταφορικά).

Εχω εμπαθεια απεναντι στον εθνικισμο σου. Κατα τα αλλα δεν κοβω την καλημερα απο κανεναν!

Αν προσβαλλεσαι απο τις προσφωνησεις μου, σημαινει πως αντιλαμβανεσαι οτι καπου υπαρχει προβλημα με αυτα που γραφεις, αρα εισαι σε καλο δρομο. Αν ησουν σιγουρος, δεν θα σε αγγιζαν (π.χ. εμενα αν με αποκαλεσεις "εθνικιστη", "φασιστα" ή "αδαη", απλα θα σκασω στα γελια Grin )
Λειτουργικα αναλφαβητος ονομαζεται ο ανθρωπος που ειναι σε θεση να διαβασει ενα κειμενο, αλλα δεν μπορει να καταλαβει τα νοηματα που αυτο φερει. Σε παρα πολλα σημεια βρισκοσουν σε αυτην ακριβως τη θεση. Εγω όποτε δεν καταλαβαινα κατι σε ενα μηνυμα σου, ειχα το θαρρος να ρωτησω δημοσια και να ζητησω περαιτερω αναλυση. Εσυ αντιθετως ή το προσπερνουσες, ή εβγαζες τα δικα σου ελλιπεστατα συμπερασματα...

Και εχεις δικιο, ειναι απαξιωτικες οι λεξεις που χρησιμοποιησα... Χαιρομαι που σε προβληματισαν τοσο πολυ. Σημαινει πως πετυχα το στοχ
ο μου Wink

Μισος, σου ξαναλεω, υπαρχει απο πλευρας μου μονο εναντιον του εθνικισμου. Το ξερω πως ειναι λαθος να αισθανομαι μισος, αλλα το αισθανομαι και το παραδεχομαι (αραγε εσυ εχεις το θαρρος να παραδεχτεις δημοσια ολα αυτα που μισεις? και κυριως ολους αυτους που μισεις???)

Ο υποβιβασμος ειναι κατι που συμβαινει αυτοματα, μονος σου το προκαλεις. Με αυτα που γραφεις, αυτοϋποβιβαζεσαι.

Οσον αφορα στο "φασιστας" και στο χιτλερισμο, εχω γραψει τεραστιες αναλυσεις οπου μπορεις να βρεις τις ομοιοτητες των λογων σου με το φασισμο και με το Χιτλερ, τοσο στο θεμα της ιδεολογιας, οσο και στη νοοτροπια!
Ομοιως και για τον εθνικισμο.
Τα συμπερασματα σου ειναι δικος σου λογαριασμος.
Χαιρομαι παντως που, εστω και τυπικα, για τα ματια του κοσμου, αναγνωριζεις πως ο φασισμος και ο χιτλερισμος ειναι κατι κακο που το θεωρεις ρετσινια και ντρεπεσαι γι' αυτα Smiley
aliakmwn
Guest
ΕΠΙΛΟΓΟΣ - Τωρα μπορει να πεσει η αυλαια ;)
« Reply #91 on: July 14, 2005, 15:57:48 pm »

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κι όλα αυτά δίχως να με γνωρίζεις. Και μου γράφεις και το ωραίο:

<<Το ξερω πως εσεις οι εθνικιστες δεν τα πατε και πολυ καλα με την ποιηση και τις αλλες τεχνες (αυτα ειναι "κουλτουριαρικα" πραγματα) αλλα κανε μια προσπαθεια να το καταλαβεις, αν δεν μπορεσεις να το νιωσεις...>>

Με ξέρεις ρε μεγάλε; Με έβαλες να σου παίξω κιθάρα και δε σου έπαιξα; Με ρώτησες αν γράφω ποίηση και σου είπα τι μαλακίες ειναι αυτά; Μιλήσαμε για ρομαντισμό ,έρωτα, για όνειρα και προσδοκίες και είδες πως μου λέιπει ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία; Με ποιο δικαίωμα με θεωρείς φασίστα και κατακαημένο; Και με ποιο λεξικό εννοιών βαφτίζεις τέτοιες και τις ιδέες μου;

Στην "αναλυση" σου πανω στη στροφη του Ελυτη εχεις ηδη απαντησει απο μονος σου  Grin  Δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο πανω σ' αυτο!

Επισης, αυτο το "εσεις οι εθνικιστες" ειναι μια πολυ ομορφη πρακτικη προσεγγιση στην τραγικοτητα. Την οποία κορυφωσες με την απαντηση σου "και διχως να με γνωριζεις"
Τωρα ισως καταλαβαινεις τι πρεβευουν πραγματικα οι εθνικιστικες σου αποψεις. Αυτην ακριβως την κατηγοριοποιηση των ανθρωπων!
Σκεψου:
Εβγαλα το συμπερασμα πως οι εθνικιστες δεν τα πανε καλα με την τεχνη, και επειδη σε θεωρω εθνικιστη, σου κολλησα τη ρετσινια, και θεωρησα δεδομενη την κακη σου σχεση μ' αυτην Wink

Αυτο φιλε μου ονομαζεται ρατσισμος.

Στην ιστορια αυτη, ησουν το τραγικο προσωπο. Η φωνη σου "ρε φιλε με ξερεις προσωπικα?" ηταν η φωνη της αγανακτησης των καταπιεσμενων, αυτων που υφιστανται ρατσιστικες διωξεις...

Ειναι η φωνη των μακεδονων, που βλεπουν εναν ολοκληρο ελληνισμο να τους διωκει και να τους αφοριζει, να τους κοιτα με μισο ματι, να τους αποκαλει ψευτες, παραχαρακτες και ιμπεριαλιστες, να δηλωνει πως απειλειται απ' αυτους...
Ειναι η φωνη των τουρκων, οχι των στρατοκαυλων καραβαναδων, του απλου τουρκικου λαου, που βλεπει απο πλευρας μας εναν σνομπισμο, μια εχθρα και μια διαθεση εκδικησης, τη στιγμη που ο ιδιος δεν εχει πειραξει κανεναν απο μας...
Ειναι η φωνη των αλβανων μεταναστων, που απο κατι νεοφασιστομουτρα βλεπουν να ορθωνεται εναντιον τους το τειχος της προκαταληψης! Που σε ακουν να μιλας για εθνη, ιστορια, πολιτισμους, παραχαραξη, καθαροτητα, ανωτεροτητα και τρομοκρατουνται...

Γιατι πισω απο τους ηλιθιους τιτλους "αλβανοι", "ελληνες", "τουρκοι", "μακεδονες" και αλλες τετοιες μαλακιες, κρυβονται ανθρωποι, ανθρωποι που, ετσι ακριβως οπως το λες, παιζουν κιθαρα, τραγουδουν, διαβαζουν και γραφουν ποιηση, ερωτευονται και αγαπανε, κανουν ονειρα για το μελλον τους!
Ετσι ακριβως οπως το λες, τραγικε ηρωα Ζορμπα, πισω απο τον εθνικισμο που πρεσβευεις, κρυβεται ενας ανθρωπος, μια προσωπικοτητα. Και δεν εχω κανενα δικαιωμα να αμφισβητω την προσωπικοτητα σου, μονο και μονο επειδη σε θεωρω "εθνικιστη".

<<<Με ξερεις ρε φιλε?>>>
Ναι, Ζορμπα, σε ξερω, φυσικα και σε ξερω!
Εισαι ο Ζορμπας, ο καλος μου φιλος, που γνωριστηκαμε στο forum των φοιτητων της σχολης μας και καναμε μιαν υπεροχη συζητηση για ενα ζητημα, μαλιστα διαφωνουσαμε κιολας και προσπαθουσε ο ενας να "την πει" στον αλλο!

Εγω δεν εβριζα τον Ζορμπα, το συναδελφο μου. Εναν εθνικιστη εβριζα, εναν φασιστα που προπαγανδιζει και λεει ψεματα... Αραγε ταυτιζεις τον εαυτο σου με αυτο το βδελυγμα?

Οσο απορριπτεις καποιους ανθρωπους επειδη τους βρωμιζεις με τις αθλιες ταμπελες σου "ψευτομακεδονες", "παραχαρακτες" κλπ, τοσο θα βρωμιζεις και τον εαυτο σου, με τις ταμπελες που ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ προκαλεις τους αλλους να σου φορεσουν, οπως αυτη του "εθνικιστη" ας πουμε.

Αυτος ειναι ο κοσμος μου, φιλε (και αυτη τη φορα το εννοω το "φιλε") Ζορμπα! Ο κοσμος του Lenon, που με κατηγορησες μαλιστα γι' αυτο.

Ελπιζω με αυτο το τελευταιο να καταλαβες πολυ περισσοτερα απο τους "υποβιβασμους" και τις "προσβολες" που με κατηγορεις οτι σου φορτωσα.

Και με βαση αυτην την τελευταια μου απαντηση, αφηνω ασχολιαστη την τελευταια παραγραφο του τελευταιου μηνυματος σου. Δεν εχω κατι να πω Wink

Τωρα μπορει να πεσει η αυλαια, φιλε Χείρονα Cheesy
« Last Edit: July 14, 2005, 17:16:28 pm by aliakmwn » Logged
sparos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Am I working hard or am I hardly working?????

View Profile
« Reply #92 on: July 17, 2005, 02:14:17 am »

Quote from: aliakmwn on July 14, 2005, 15:57:01 pm

Η μειονοτητα της Θρακης εχει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριστει οπως θελει. Ο,τι κι αν λενε οι Συνθηκες και οι συμφωνιες, αν οι ανθρωποι αισθανονται τουρκοι, εγω ειμαι μαζι τους.

^thumbdown^ ^thumbdown^
 ^thumbdown^ ^thumbdown^
 ^thumbdown^ ^thumbdown^

Το πως αυτοπροσδιορίζεται κάποιος είναι προφανές οτι δεν μπορει ούτε να το αλλάξει κάποιος ούτε να μεταπείσει κάποιον άλλον.
Το πρόβλημα βέβαια ξεκίνα όταν ο αυτοπροσδιορισμός  κάποιου γίνεται απαρχή για επεκτατικές βλέψεις μέσα σε κάποια χώρα, πόσο μάλλον όταν αυτή η χώρα είναι η πατρίδα σου.(Γιατι είτε το θέλει κάποιος είτε δεν το θέλει η ΕΛΛΑΔΑ είναι η πατρίδα μας).

Αυτός ο αυτοπροσδιορισμός τόσο των μουσουλμάνων ΕΛΛΗΝΩΝ της θράκης, γιατιί κάνεις απο αυτους δεν είναι  τούρκος, απλά επειδή το θρήσκευμα τους είναι το μουσουλμανικό αποτελούσαν ανέκαθεν το επέκτατικό πρόσχημα της "φίλτατης" γείτονας χώρας, όσο και των ακουσον ακουσον "μακεδονων" της Βόρειας Ελλάδας.(Ε ρε τι ακουνε τα αυτάκια μας) αρχίζει και γίνεται επικινδυνος όταν χρησιμοποιείται επίσημα απο χώρες και φορείς όταν αυτοί έχουν διεκδικήσεις απέναντι στην χώρα μας!!!!!

Τόσο η  τουρκία όσο και τα σκόπια έχουν χρησιμοποιήσει τον αυτοπροσδιορισμό των κατοίκων καταγγέλοντας την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς για την "καταπάτηση" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους!!!!!!!!!

Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίον δεν μπορώ να υποστηρίξω την άποψη κανενός μουσουλμάνου που θα θέλει να λέγεται τούρκος ούτε του κάθε σκοπιανου που θα θέλει να λέγεται "μακεδόνας".

Μπορώ όμως να στηρίξω το δικαιώμα του Βλάχου να λέγεται βλάχος και το δικαίωμα του μικρασιάτη να λέγεται μικρασιατης γιατι και αυτά τους ίδιους πάνω κάτω αυτοπροσδιορισμούς αποτελούν.

Αν όμως αυτοί οι αυτοπροσδιοριισμοί γίνουν αιτίες για εδαφικές διεκδικήσεις και υποστηριχτούν ανοιχτά απο εκπροσώπους εκ των έσώ τότε πρώτος εγώ θα βγώ και θα μιλήσω ανοικτά εναντιων τους.(Οχι οτι πιστευω οτι μπορει να γίνει κάτι τέτοιο και οι επιλογη αυτών που ανέφερα είναι τελειώς συμπτωματική )

Όσο κάποιος αυτοπροσδιορισμός μπορεί να θίγει τόσο άμεσα την ίδια μου την πατρίδα συγνώμη αλλά δεν μπορώ να τον υποστηρίξω και μάλιστα θα τον πολέμήσω ανοικτά.

Επίσης ζητώ συγνώμη γιατι δεν έχω διαβάσει ακόμη όλα τα posts πάνω στο θέμα και  αν αυτά που γράφω είναι λιγάκι εκτός θέματος.

- Oh, dear! Itʼs worse than I feared!
- What is it?
- Iʼm afraid your son has ... the knack!
- The knack?
- The knack. Itʼs a rare condition characterized by an extreme intuition about all things mechanical and electrical and other social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer!

www.lams.gr
www.ethea-live.gr
www.abc-wec.com
http://live.abc-wec.com
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #93 on: December 10, 2005, 02:18:00 am »

Βέτο στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ ζητά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος

Να ασκηθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ ζήτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν την Παρασκευή, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», οι παμμακεδονικές ενώσεις και σωματεία Μακεδόνων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «όπου όνομα Μακεδονία ίσον Ελλάδα, όπου όνομα Ελλάδα ίσον Μακεδονία και όπου Ελλάδα και Μακεδονία ίσον Ορθοδοξία» και ζήτησε να ασκηθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ

Τόνισε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες άσκησαν μέσω της διεθνούς διπλωματίας και των διεθνών οργανισμών όλα τα μέσα για να εξουδετερώσουν την προπαγανδιστική μανία των Σκοπίων και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της ελληνικής διπλωματίας.

Εκανε επίσης λόγο για μακρόπνοα σχέδια της ΠΓΔΜ εις βάρος της Μακεδονίας και σχολίασε ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να αντιληφθούν ότι προς το συμφέρον του κράτους τους είναι οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε ότι οι «Έλληνες Μακεδόνες έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης και υψηλό το φρόνημα».

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Ασπασίδης και Λάκης Ιωαννίδης, ο πρώην βουλευτής Σωτήρης Κούβελας και ο μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων.

ΠΗΓΗ:news.in.gr

Y.Γ.Ο Άνθιμος ξαναχτυπά!!
( Μια που υπήρχε ένα αίτημα από τον Αlexkas για μια περίληψη στις μεγάλες ειδήσεις , είπα να το ικανοποιήσω!!) Λοιπόν επιγραμματικά , ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος , για ακόμη μία φορά , παρεμβαίνει στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ζητάει από την κυβέρνηση να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη της  Π.Γ.Δ.Μ. στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.
« Last Edit: December 10, 2005, 02:22:29 am by apostolos1986 » Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #94 on: December 10, 2005, 02:19:59 am »

Μπράβο ρε apostole....
Έτσι μου έρχεται να πάω να σβήσω τους υπόλοιπους που πρότεινα για να μειώσω τον ανταγωνισμό σου!!
(Φυσικά όποτε υπάρχει χρόνος διαβάζουμε και ολόκληρα τα κείμενα, έστω και... διαγώνια!).
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #95 on: December 10, 2005, 02:34:57 am »

ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ

Είμαι φανατικός της περίληψης γιατί μερικές φορές το να διαβάσεις ολόκληρο κατεβατό σου πέρνει ώρα και προσωπικά όταν το μήνυμα υπερέχει της μιας οθόνης.... αναγκάζομαι να κάνω scanning. Η περίληψη, σου δίνει την εντύπωση του άρθρου που παραθέτεται και καταλαβαίνεις αν σε ενδιαφέρει και πόσο.

Άσε που ο Απόστολος, που είναι ο δημοσιογράφος του φόρουμ, μπορεί να δοκιμάζει να γράφει μικρές περιλήψεις, σεβόμενος την αντικειμενικότητα (όσο υπάρχει) του αρχικού κειμένο, ως άσκηση για το λαμπρό μέλλον που του προδιαγράφετε (στον χώρο της δημοσιογραφίας...)

byeeee
chabos4
Guest
« Reply #96 on: December 10, 2005, 02:46:44 am »

Το να λες τη γνώμη σου για το ποια εξωτερική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι παρέμβαση?

Γιατί επιτρέπεται να το κάνω εγώ και όχι ο Άνθιμος?

Και οι δυο δεν είμαστε πολίτες?   Δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου?
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #97 on: December 10, 2005, 02:53:47 am »

Στην προκειμένη περίπτωση ο Άνθιμος συμφωνεί με την εξωτερική πολιτική της χώρας , καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει βέτο(λεεεεμε τώρα)!! Η  ένσταση η δική μου είναι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις από υψηλόβαθμους κληρικούς μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εκάστοστε κυβέρνηση και μιλάμε για εθνικά θέματα!! Στα κοινωνικά θέματα ας  λένε ότι θέλουν!! Στα εθνικά όμως πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί , καθώς επηρεάζουν και σηαμντική μάζα από τον πληθυσμό!!

chabos4
Guest
« Reply #98 on: December 10, 2005, 03:16:37 am »

Δεν επιρρεάζει.

Αν αύριο βγει και πει να δώσουμε το όνομα όλοι αυτοί που λες ότι επιρρεάζει, θα αλλάξουν γνώμη?

Δεν επιρρεάζει κανένα, απλώς εκφράζει το κοινό αίσθημα πράγμα που δεν είναι σε θέση να το κάνει η κυβέρνηση γιατί είναι δέσμια των εντολέων της. Γι' αυτό και είναι ενοχλητικός.

Η ΝΔ πριν βγει στην κυβέρνηση, έλεγε τα ίδια πράγματα που λέει ο Άνθιμος τώρα.

Γιατί τώρα που έγινε κυβέρνηση τα ίδια λόγια της φαίνονται ενοχλητικά?

Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδιά!

Οι ΗΠΑ αποκαλούν το σλαβοαλβανικό κρατίδιο Μακεδονία, ο Άνθιμος αντιδρά και εσείς 'βρίζετε' τον Άνθιμο.
Με ποιους είστε? Γιατί έχω μπερδευτεί...
Πηγαίνετε να φάτε λίγο McDonalds λέω εγώ...
Το νέο Big Mac το δοκιμάσατε?
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #99 on: December 10, 2005, 03:29:16 am »

Πρώτον δεν έκρινα την άποψη του Άνθιμου!!Δε με ενδιαφέρει τι είπε , το πρόβλημα μου είναι ότι  σε εθνικά θέματα ίσως δημιουργεί προβλήματα!!
Επίσης δεν έβρισα τον Άνθιμο!!Απλώς του άσκησα λίγη κριτική!!

Όσο για το εαν επηρεάζει , αν αύριο βγει και πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. οι αντιδράσεις που θα συναντήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία θα είναι πολύ μικρότερες!!!

Επαναλαμβάνω δεν κρίνω την άποψη του Άνθιμου!!!

Υ.Γ.(1)
Quote from: chabos4 on December 10, 2005, 03:16:37 am
Οι ΗΠΑ αποκαλούν το σλαβοαλβανικό κρατίδιο Μακεδονία, ο Άνθιμος αντιδρά και εσείς 'βρίζετε' τον Άνθιμο.
Αν ήταν μόνο οι ΗΠΑ καλά θα ήταν!! Εδώ οι φίλοι μας οι Σέρβοι ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την Π.Γ.Δ.Μ. με τον όρο Μακεδονία!!!
Υ.Γ.(2)
Quote from: chabos4 on December 10, 2005, 03:16:37 am
Πηγαίνετε να φάτε λίγο McDonalds λέω εγώ...
Το νέο Big Mac το δοκιμάσατε?

Απ'τα McDonalds μόνο το ΜcChicken μου αρέσει αλλά και αυτό το αποφεύγω για λόγους υγειινής!!
« Last Edit: December 10, 2005, 03:54:26 am by apostolos1986 » Logged

chabos4
Guest
« Reply #100 on: December 10, 2005, 03:41:44 am »

Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά γενικά μίλησα.

Αν ήταν μόνο οι ΗΠΑ καλά θα ήταν!! Εδώ οι φίλοι μας οι Σέρβοι ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την Π.Γ.Δ.Μ. με τον όρο Μακεδονία!!!

Γιατί να έχουμε την απαίτηση να είναι φίλοι μας οι Σέρβοι?
Όταν τους βομβάρδιζε ο Clinton, εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα...

Σχετικά με τα NcDonalds σκέφτομαι να αρχίσω να τα επισκέπτομαι...
Αρκετοί λένε πως είναι το ίδιο υγιεινά με τα Goody's και πολύ πιο νόστιμα.

Φαντάσου όμως ενώ τρως αμέριμνος, να αρχίνουν να πέφτουν οι τζαμαρίες από οργισμένους αναρχικούς...
Αξίζει το ρίσκο άραγε?
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #101 on: December 10, 2005, 03:50:58 am »

Quote from: chabos4 on December 10, 2005, 03:41:44 am
Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά γενικά μίλησα.

Δεν τίθεται θέμα προσωπικής κόντρας!!!!Απλώς συζητάμε και διαφωνούμε!!!

Ναι άλλα τώρα που θέλουν να μπουν στην Ε.Ε. εμάς παρακαλούν να τους βοηθήσουμε!!!
Όταν υπήρχε το εμπάργκο όμως εναντίον της Σερβίας εμείς "πολεμήσαμε" διπλωματικά για την άρση του και τελικά τα καταφέραμε!! Ασε που παρα λίγο να τιμωρηθούμε γιατί τους βοηθούσαμε σπάζοντας το εμπάργκο!!
Καλά κάναμε και τους βοηθήσαμε αλλά ως αντάποδοση εκείνος ο καλός άνθρωπος ο Μιλόσεβιτς αναγνώρισε την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία , πριν κάνει την επίθεση ο Κλίντον!!

Υ.Γ.Δε νομίζω ότι πρέπει να αρχίσεις να τα επισκέπτεσαι τα McDonalds γιατί σύμφωνα με έρευνες που έγιναν , από το τμήμα Χημικών Μηχανικών της πολυτεχνικής του ΑΠΘ , η ποιότητα είναι άθλια και πολύ κατώτερη των Goody's.Επίσης ενμερωτικά  η ποιοτητα είναι άθλια και για τα Patafrittas και τα Sandwichland. Τα Goody's πέρασαν τον έλεγχο πάντως!! Φυσικά πάντα μιλάμε για γρήγορο φαγητό!!

chabos4
Guest
« Reply #102 on: December 10, 2005, 04:04:15 am »

Μπορώ να έχω από κάπου πρόσβαση στα στοιχεία της έρευνας?
Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα για μένα.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #103 on: December 11, 2005, 15:21:44 pm »

Το χρονοντούλαπο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

Eνα κλίμα που θυμίζει εκείνο που είχε δημιουργηθεί στις αρχές της δεκαετίας του '90 και οδήγησε στη γνωστή αδιέξοδη πολιτική για το Σκοπιανό επιχειρείται να καλλιεργηθεί και πάλι, εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για την παροχή στην πΓΔΜ του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας στην EE. Από το Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, ως πρόεδρος επιτροπής, αρνήθηκε το δικαίωμα σε ξένους συναδέλφους του (ακόμη και στον εκπρόσωπο των Σκοπίων!) να αποκαλούν τη γειτονική χώρα «Μακεδονία», ως τον Μητροπολίτη Ανθιμο, ο οποίος οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ξαναβγαίνουν τα φαντάσματα από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» κατά την προσφιλή έκφραση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Eνώ η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους παλικαρισμούς με τα βέτο αντιλαμβανόμενη ότι μια τέτοια απειλή δεν οδηγούσε πουθενά και υιοθέτησε τη βολική λύση της αποδοχής της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ με την ονομασία πΓΔΜ, οι γνωστοί εθνικά υπερήφανοι δεν το βάζουν κάτω δείχνοντας ότι δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που έχουν προκαλέσει όλο αυτό το διάστημα. Κυρίως όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι η διεθνής κοινότητα, εν όψει των ανακατατάξεων που επίκεινται στα Βαλκάνια, με επίκεντρο το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, θέλει να επιβραβεύσει τα Σκόπια διότι ρύθμισαν επιτυχώς τις σχέσεις μεταξύ της αλβανικής μειονότητας και των Σλαβομακεδόνων αποκαθιστώντας έτσι τη σταθερότητα στη χώρα.

H Αθήνα θεωρεί θετικό ότι στο κείμενο της εταιρικής σχέσης, που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, εντάχθηκε παράγραφος που ζητεί από τις δύο χώρες να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συμφωνία για το όνομα και ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας η ένταξη να γίνει με το όνομα πΓΔΜ, όπως προβλέπεται από την ενδιάμεση συμφωνία του 1995. Ετσι η ΝΔ, αφού είχε σφόδρα επικρίνει τη συμφωνία αυτή ως αντιπολίτευση, αναγκάζεται τώρα ως κυβέρνηση, 10 χρόνια αργότερα, να την επικαλείται και μάλιστα να τη θεωρεί θετική. Πέρα όμως από τις επί μέρους αυτές διαδικασίες, θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση - σε συμφωνία με τα άλλα κόμματα - να λάβει τη θαρραλέα απόφαση να απεγκλωβισθεί από την αδιέξοδη πολιτική για το όνομα. Ούτως ή άλλως οι πάντες αποκαλούν «Μακεδονία» αυτό το αδύναμο κράτος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εθνική μας ασφάλεια.

ΠΗΓΗ:To Βημα

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #104 on: December 12, 2005, 17:27:29 pm »

«Μπλόκο» της Γαλλίας στη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΠΓΔΜ

Η γαλλική κυβέρνηση μπλοκάρει την αναγνώριση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΠΓΔΜ, εγείροντας τον προβληματισμό κατά πόσο η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω διεύρυνση δίχως να υφίστανται οι απαιτούμενες θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί επισήμανε ότι το ζήτημα της χορήγησης καθεστώτος ένταξης στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να εξεταστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ευρύτερης συζήτησης γύρω από τη διεύρυνση της ΕΕ

«Το πρόβλημα είναι εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε τώρα με ένα νέο κύμα διεύρυνσης» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. «Είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή, όταν δεν υφίστανται ούτε οι θεσμικές, ούτε οι οικονομικές προϋποθέσεις;» συνέχισε ο Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί, βάσει των όσων μεταδίδει το Reuters.

Συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αποφασίσουν επί της εισήγησης της Κομισιόν για την αναγνώριση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΠΓΔΜ το επόμενο έτος, μόνο εφόσον θα έχει προηγηθεί διαβούλευση για το μέλλον των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην απόρριψη της Συνταγματικής Συνθήκης της ΕΕ στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στη Γαλλία και την Ολλανδία ήταν η αρνητική άποψη της κοινής γνώμης για τη διεύρυνση της ΕΕ προς ανατολάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε το Νοέμβριο τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΠΓΔΜ και ο τελικός λόγος ανήκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης-16ης Δεκεμβρίου. Στη θετική γνωμοδότηση της Κομισιόν είχε ενσωματωθεί το ζήτημα της ονομασίας και ζητείτο λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ:news.in.gr

Περίληψη:Φαίνεται ότι δε θα χρειστεί (προς το παρόν) να ασκήσει βέτο ο Καραμανλής για την ένταξη της Π.Γ.Δ.Μ. , γιατί εγείτει ενστάσεις η Γαλλία όχι φυσικά για το όνομα αλλά  γιατί εμφανίζεται σκεπτική με την περαιτέρω διεύρυνση της Ε.Ε.!!

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Up Print
Jump to: