• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:40:30 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:40:30 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426686
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 96
Total: 154
panagiot
NickSpan
dimivage
mpizos
JTS
victoria
vajulin
DimKaratzas
mike1996
George_RT
vasillikiiiiii
chaniotism
dkoukn
iJasonOP
Xris
ZontanosThrylos
Angelos Asim
superkolios
chrichan
tzortzis
vas22
Fotis Roukoutakis
Joannapet
george14
jimalexoud
Summand
makato
menelaras
ppoug
glavdakis
eplysia
Agnotobouri
kakousios
thomassamaras
Yamal
Filpan10
acolak
kap
programmer2004
agapi
TheBadSalesman
Emilios
Vassoula
Solon
mpaltzak
Nikos_313
idchatzi
pliroforikarios
athena_apo
stavros0201
kostas1507
Isidora
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μακεδονικό ζήτημα
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Go Down Print
Author Topic: Το μακεδονικό ζήτημα  (Read 17058 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #75 on: July 13, 2005, 14:41:20 pm »

Quote from: Aurelius on July 13, 2005, 08:28:13 am
...Αν αυτοι θελουν να ειναι ανεξαρτητοι, ασχετα απο το αν ειναι διαφορετικος λαος η οχι, χεστηκα...

...να εχει και τα αρχιδια να το αντεξει...

Α, ωραια, πανω που μιλουσαμε για επιπεδα................................

Και φυσικα πρεπει να παιρνει γενικοτερο  πλαισιο η συζητηση, αλλα οι Τουρκοι τη δουλεια εχουν. Αν ειναι ετσι να μιλησουμε και για τις διαθεσεις των Αμερικανων η οποιουδηποτε αλλου λαου. Για την ιστορια παντως  οι Τουρκοι ειχαν αρκετους συμμαχους. δεν χρειαζοταν να σφαξουν.

Ρε καλο μου παιδι, πώς τα καταφερνεις και το κανεις αυτο το πραγμα? Θελω φροντιστηριο οπωσδηποτε!!!

Καλα ρε, ειναι δυνατον να μην "εχουν δουλεια" οι τουρκοι στο μακεδονικο ζητημα?
Οταν τα βαλκανικα εθνη το ενα μετα το αλλο αρχισαν να ξεσηκωνονται και να προσπαθουν να οικοδομησουν ανεξαρτητο εθνικο κρατος, απο ποιον επρεπε να διεκδικησουν την ελευθερια τους, απο τους κινεζους???

Προσωπικα δεν με νοιαζει αν οι "Μακεδονες" ειναι ξεχωριστος λαος η οχι. Ο καθενας οτι γουσταρει κανει. Αν αυτοι θελουν να ειναι ανεξαρτητοι, ασχετα απο το αν ειναι διαφορετικος λαος η οχι, χεστηκα. Και στην κυπρο, Ελληνες ειναι αλλα δεν ειναι Ελλαδα. Τι με νοιαζει αν οι Σκοπιανοι-Μακεδονες ειναι ξεχωριστος λαος. Μπορει καλλιστα να ειναι. Αλλα αλλο αυτο και αλλο να λενε οτι ειναι οι απογονοι του Μεγ. ΑΛεξανδρου. Εδω μιλαμε για κρετινισμο. Οι ανθρωποι- Σλαβοι γαρ- ηρθαν τον 10ο αιωνα και ο Μεγ. Αλεξανδρος εζησε πριν 2500 χιλ.χρονια. Σαν λενε-που το λενε-οι Τουρκοι οτι ο Ομηρος ηταν Τουρκος(Ομαρ).

Αυτο το εχουμε ξαναπει πολλακις, και ειναι ισως το μοναδικο σημειο στο οποιο εγω κι ο Ζορμπας συμφωνουμε απολυτα, μονο που ξεκινουμε απο διαφορετικη βαση...

Και προφανως Netgull δεν ειπε κανενας να σφαξουν τους Μακεδονες-Σκοπιανους, που ειναι και ενας λαος που τραβαει πολλα. Αν καποιος λαος πιστευει οτι ειναι ανεξαρτητος, να εχει και τα αρχιδια να το αντεξει. Και οχι να παιρνει ως ιστορια του οτι του ειναι της μοδας στην περιοχη. Ενταξει, μιλαω για την περιπτωση που καθε λαος εχει την ιστορια του, μην πεις Αλιακμωνα οτι η ιστορια δεν ανηκει σε κανενα. Δεν ειναι αυτο το θεμα.

Τι σε κανει να πιστευεις πως δεν θα το ξαναπω?

Η ιστορια δεν ανηκει σε κανεναν. Η ιστορια ειναι απλως αυτο που λεει και η λεξη: ιστορια, δηλαδη η αλληλουχια των γεγονοτων, των καταστασεων, των αλλαγων, οπως τα γνωρισαμε, που καταγραφονται στο χωροχρονικο συνεχες... (Αυτο με το χωροχρονικο συνεχες, ξερω πως εχω γινει κουραστικος με το να το λεω συνεχεια, αλλα ειναι μια φραση τοσο ταιριαστη που δεν εχω καταφερει να βρω ομοια της και την κρατησα ως σλογκαν.)
Η ιστορια δεν "ανηκει" σε κανεναν.
Ομοιως και ο πολιτισμος.

Εχουμε δυο στοιχεια:
α) Ο αρχαιος μακεδονικος λαος
β) Η ιστορια της περιοχης αυτης την εποχη εκεινη

Και πρεπει να φτιαξουμε μια δομη, μια συναρτηση για να μιλησουμε λιγο περισσοτερο ως ΤΗΜΜΥδες, με βαση την οποια θα συνδεσουμε το (α) και το (β) μεταξυ τους με τον πιο ορθο επιστημονικα τροπο. Παντα μιλαμε με βαση τις επιστημες σημερα, μια και πριν απο μερικες εκατονταδες χρονια η επιστημη δεν υφιστατο, και μετα απο n χρονια η επιστημη μπορει να μην υφισταται επισης, ή να εχει διαφοροποιηθει...

Ο εθνοκεντρικος τροπος σκεψης γεννα τη συναρτηση α=f(β)
οπου f = ιδιοκτητης
Δηλαδη α = ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ(β)  >>> το οποίο μεταφραζεται ως >>> "Ο Α λαος ειναι ιδιοκτητης της Β ιστοριας" ή με αλλη συνταξη "Η Β ιστορια ανηκει στον Α λαο"
Η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.

Η πιο σωστη συναρτηση ειναι η:

β=G(α,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,.....,ω)
οπου G=πρωταγωνιστει/ουν
και γ,δ,ε,.......,ω ειναι ολοι οι υπολοιποι λαοι της περιοχης εκεινη τη χρονικη περιοδο

Συμφωνα με αυτη τη συναρτηση δηλαδη, "στην ιστορια Β, πρωταγωνιστουν οι λαοι Α,Γ,Δ,.....,Ω"

Η ιστορια δεν διαδραματιζεται σε ενα παζαρι. Η ιστορια διαδραματιζεται πανω σε μια θεατρικη σκηνη. Δεν υπαρχει αγοραπωλησια και ιδιοκτησιακη σχεση αναμεσα στο "προϊον" (ιστορια) και στους "γεννητορες" (λαοι).
Προσπαθηστε να φανταστειτε την ιστορια σαν την "υποθεση" μιας θεατρικης παραστασης, στην οποία ηθοποιοι ειναι οι λαοι. Το σεναριο δεν ειναι παντα γνωστο, τις περισσοτερες φορες οι πρωταγωνιστες αυτοσχεδιαζουν. Καποιες φορες η ιστορια ειναι τραγωδια και καποιες φορες ειναι φαρσα.

Το οτι στον Αρχοντοχωριατη πριν απο λιγες μερες θαυμασαμε την καταπληκτικη (οπως παντα) ερμηνεια του Γιαννη Μπεζου, δεν σημαινει φυσικα πως η παρασταση τού ανηκει!!!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Μιλαω για την παρασταση, οχι για το θεατρικο εργο, γιατι αυτο ανηκει στον Μολιερο... Ο Μπεζος ηταν απλα ο πρωταγωνιστης!

Ετσι και με τους αρχαιους μακεδονες, δεν τους ανηκει καμια ιστορια και κανενας πολιτισμος. Ηταν απλα οι πρωταγωνιστες.
aliakmwn
Guest
Απ: Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #76 on: July 13, 2005, 14:43:58 pm »

Quote from: chggr005 on July 13, 2005, 09:06:20 am
Στο δικό μου ποστ (στην προηγούμενη σελίδα) κανένας δεν απάντησε?  :'(
Ελπίζω τουλάχιστον να το διαβάσατε... Wink

Χρηστο βεβαιως το διαβασαμε, αλλα το θεμα μας ειναι αλλο.

Αν θελεις, μπορεις να ανοιξεις ενα καινουργιο topic για να το συζητησουμε...

Δεν εχει σημασια αν η συζητηση εδω καποιες φορες γινεται λιγο πιο εντονη, αλλωστε οταν συζητας με την παρεα σου εξω, δεν υπαρχουν στιγμες εξαρσεων και στιγμες ηρεμιας? Το ζητημα ειναι πως συζηταμε ομορφα, αντε ισως με καποιες μικρες παρεκτροπες............

edit:

Δεν αντεχω ομως, πρεπει να σχολιασω το παρακατω:

Quote from: chggr005 on July 12, 2005, 09:56:06 am
Αυτό όμως που μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν όταν μου είπε ότι όλος ο χώρος του σημερινού πανεπιστημίου ΑΠΘ είναι χτισμένος πάνω στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο!

Οποτε ο Ζορμπας και οι ομοϊδεατες του θα ηταν καλυτερο να προσεχουν, γιατι μπορει τα φαντασματα των εβραιων να τους στοιχειωσουν και να μη μπορεσουν να παρουν πτυχιο ποτε  ^superlol^ ^top^ lol wav
« Last Edit: July 13, 2005, 14:46:28 pm by aliakmwn » Logged
Zorbas-E-
Guest
Απ: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #77 on: July 13, 2005, 18:40:49 pm »

τάδε έφη Αλιάκμων:
<<1) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον της αστικης ιδεολογιας, ενω ο ζορμπας την υπερασιζεται (το εχω αναλυσει αρκετα πιο πανω, δεν το ξαναγραφω, ψαξε και βρες το).
2) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον των εθνικιστικων εξαρσεων (καί του ελληνικου) ενω ο ζορμπας ειναι ελληνας εθνικιστης (και αυτο το ανελυσα πιο πανω, και κυριως αυτο πρεπει να ψαξεις να το βρεις γιατι αποδιδει χαρακτηρισμο).
3) Ο Αλιακμονας δηλωνει ιδεολογικος υποστηρικτης των αγωνων ολων των μειονοτητων, της ελληνικης στα βορεια γειτονικα κρατη, της αλβανικης στη χωρα μας, της μακεδονικης στη χωρα μας. Ενω ο ζορμπας δεν κανει καμια αναφορα, και μαλιστα δεν αναγνωριζει καν την υπαρξη μακεδονικης μειονοτητας, ουτε τις σφαγες που υφιστατο στο παρελθον ή της διωξεις που υφισταται σημερα.
4) (Πιο γενικο) Ο Αλιακμονας δεν πιστευει στα εθνη-κρατη. Ο ζορμπας πιστευει, τα υπερασπιζεται, και μεσω των αποψεων του δινει βημα στηριξης στον ιμπεριαλισμο.>>

1) φυσικά είμαι υπέρ της "αστικής ιδεολογίας" , για τον απλούστατο λόγο πως η λέξη πολιτισμός εμπεριέχει τη λέξη ΠΟΛΙΣ.
2) δεν ξέρω τι έχεις στο νου σου ως εθνικιστής ακριβώς και με τι βιώματα το έχεις συνδέσει. Πάντως σίγουρα είμαι φιλόπατρης και σίγουρα όχι αχάριστος. Αχάριστος προς τη γη που με ταίζει και προς τους προγόνους μου που μου έδωσαν ελευθερία και δυνατότητα να μορφώνομαι να ζω αξιοπρεπώς κοκ. Η δική σου λογική αν εφαρμόζοταν 200 ή 100 χρόνια πριν ακόμα με φερετζέδες θα 'μαστε, κι αν ισχυρίζεσαι πως δεν έχει νόημα να μιλάμε για εκείνη την εποχή με σημερινά δεδομένα τότε πάλι δεν ισχύει το σκεπτικό σου, αφού τότε δε θα μπορεί να αποτελεί διαχρονική ανθρώπινη στάση ζωής.
3) Μέχρι στιγμής δεν είδα καμιά διαδήλωση υπέρ των Βορειοηπειρωτών ... Ωστόσο για όλες τις άλλες μειονότητες σκίζονται μερικοί...Και να υπήρχαν κι όλας...

Αφού υπάρχει συνάδελφε Αλιάκμωνα μακεδονική μειονότητα , γιατί στις εκλογές το Ουράνιο Τόξο που είναι τό υποτιθέμενο κόμμα της παίρνει 6000-6500 ψήφους και μάλιστα με συνδρομή της ΟΑΚΚΕ; Γιατί δεν πανε να ψηφίσουν οι <<Μακεδόνες>>; Και μη μου πεις τώρα πως διώκονται και τρομοκρατούνται γιατί έχω μια ψύξη και δε μοπρώ να γελάω.
Κι αν είναι 7000 λοιπόν (με τα παιδάκια τους) οι <<Μακεδόνες original>> τότε τι σόι μειονότητα είναι αυτή. Να τους πούμε κοινότητα. Κι είναι μαζεμένοι όλοι σε μια πόλη; Δε νομίζω. Άρα επιστημονικά και νομικά αυτοί που νομίζουν ότι είναι <<Μακεδόνες>> δε στέκει να ονομάζονται μειονότητα.

Όταν αναφέρεσαι σε διώξεις του παρελθόντος εννοείς τους Σταλινικούς που θέλαν να κάνουν την κομμουνιστική Αγαιακή Μακεδονία; Τότε υποννοείς πως εκδιώχθησαν μαζί με τους αντάρτες; Έχεις στοιχεία για αυτό ή είναι από το μυαλό όσων έχουν μείνει ακόμη στο '49; Γιατί από το επίσημο ΚΚΕ, αυτό δεν το δέχονται, δηλαδή καταρρίπτουν τέτοια επιχειρήματα. Γι'αυτό και το ΚΚΕ (η συντριπτική αριστερά δηλαδη) μιλά μόνο για γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι για εθνοτικό.

4) Πιστεύω στα κράτη-έθνη περισσότερο παρά ποτέ, σήμερα. Κι αυτό διότι έχω πεισθεί πως είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση. Εκτός κι αν πιστεύεις πως το κίνημα των Χιππυ (που έλιωσε μια ολόκληρη γενιά στην πρέζα στην αμερική) ή των σημερινών post-Χιππυ μπορεί να έχει αποτελέσματα. Περισσότερες πιθανότητες έχουν οι ταλιμπάν παρά αυτοί οι άνθρωποι κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο.

http://english.pravda.ru/main/18/88/354/15761_sco.html

<<Ο ζορμπας πιστευει, τα υπερασπιζεται, και μεσω των αποψεων του δινει βημα στηριξης στον ιμπεριαλισμο>>

Είναι αυτή λογική; Αν το πάμε έτσι και συ δίνεις βήμα στήριξης σε αποσχιστικά κινήματα και τρομοκρατικές ομάδες. Επάγεται αυτό λογικά; Όχι! Με την ίδια λογική ακόμη και η επιστήμη είναι καταδικαστέα διότι τα προιόντα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταστρεπτικούς-δολοφονικούς σκοπούς. Μην ισοπεδώνεις.
Zorbas-E-
Guest
« Reply #78 on: July 13, 2005, 18:59:35 pm »

Quote from: aliakmwn on July 12, 2005, 02:09:34 am
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΤΑ:

(ετσι για να μιμηθω κι εγω το στομφωδες στυλακι του φιλου μου του ζορμπα)

ΖΟΡΜΠΑ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ!!!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!!!

Συγκεκριμενα, εντοπιζονται τα εξης ατοπηματα:

1) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για το Ουρανιο Τοξο, τους σκοπους του, την ιδεολογια του, και μαλιστα αυτα που λες δεν εχουν καμια βαση

2) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον της ΟΑΚΚΕ, δημιουργωντας για το κομμα μια αρνητικη εντυπωση, χωρις να λες κατι συγκεκριμενο

3) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για αυτα που εγραψα. Με κατηγορεις οτι συγκαλυπτω την ΟΑΚΚΕ, ενω παρεπεμψα στο site της ξεκαθαρα, και εκανα και αναφορα στα προπαγανδιστικα σημεια της εισαγωγης του εκδοτη, πριν τα λογοκρινω.

4) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για το περιεχομενο του κειμενου που παρεθεσα, διοτι εχει αμεση σχεση με το θεμα, αλλα ξερεις πως σχεδον κανενας δεν θα το διαβασει και θελεις απλα να κερδισεις τις εντυπωσεις.

4) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για τις πολιτικες μου αποψεις.

(α) Διοτι εγω μιλησα για τον κινδυνο, και καταδικασα ολους τους εθνικισμους στα Βαλκανια, ακομα και τον μακεδονικο.
   (β) Διοτι παντα αναφερομαι στο Ουρανιο Τοξο οταν μιλαω για το μακεδονικο, και υπερασπιζομαι τους αγωνες του υπερ της καταπιεσμενης μειονοτητας.
   (γ) Διοτι εγω σε ολη την εκταση των κειμενων μου καταφερομουν εναντιον της αστικης και εθνικιστικης ιδεολογιας γενικα, κι οχι μονο των ελληνικων θεσεων.

5) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον μου, μιλωντας αοριστα για ανθρωπους που "συγκαλυπτω" και "κρυβω"

6) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] σε ολο το κειμενο σου, με λεκτικα πυροτεχνηματα που στοχο εχουν να δημιουργησουν ενα κλιμα τρομου, πανικου και καχυποψιας. Χρησιμοποιεις ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ[/b] λεξεις-κλειδια οπως "πρακτορας" κλπ, ωστε να επιτεινεις την εθνικη αγωνια και το αισθημα της απειλης των καλοπροαιρετων πατριωτων.

7) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον μου, αποκαλωντας με "ανθελληνα", υπονοωντας οτι αγωνιζομαι εναντιον του ελληνικου εθνους, ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ[/b] το γεγονος πως σε ολα μου τα μηνυματα μιλουσα γενικα εναντιον ολων των εθνικων κρατων, του πατριωτισμου γενικα, και της εθνικιστικης ιδεολογιας.

ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ.

ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Εισαι φερεφωνο και πιστο αντιγραφο ολων των βδελυγματων της νεοελληνικης ακροδεξιας!
Το κειμενο σου ηταν ΙΔΙΟ ΚΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ με τις αναρθρες εθνικιστικες τηλεκραυγες ολων αυτων των τηλεφασιστων-τηλεσυγγραφεων.

λίγο παραπάνω γράφεις για μένα :

<< Η συναισθηματικη φορτιση και τα πολλα και ωραια χρωματακια ειναι το καλυτερο οπλο των εθνικιστων, ολων των εθνικιστων, κυριως δε των φασιζοντων.>>

Είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά; Πρώτον αυτό που κάνεις είναι παραλήρημα. 2ον αυτά που στηλιτεύεις τα εφαρμόζεις εσύ!!! (LOL)

Επειδή σε παραπάνω μήνυμα παραδέχθηκες την υπερβολική έμφαση που έδωσες στα γραφόμενά μου:

<<Κι αν εκανα το λαθος να σου αποδωσω σκοπιμοτητα, ζητω συγγνωμη δημοσιως. Ακομα κι αν εισαι συνειδητοποιημενος ναζιστης, εφ' οσον δεν το παραδεχεσαι, δεν εχω δικαιωμα να σου το φορτωσω. (...)
Το κειμενακι που εκλεισες στα εισαγωγικα δεν ειναι ψευδες. Προκλητικο ειναι, το δεχομαι, αλλωστε γι' αυτο το παρεθεσα >>

γι'αυτό  παρακαλώ εσένα κι όλους τους άλλους συνομιλητές  να μην ξαναστολίσουν με χαρακτηρισμούς και προσβολές συμφορουμίτες , διότι θα φάνε κατευθείαν κοψίδι(οι χαρακτηρισμοί).
aliakmwn
Guest
« Reply #79 on: July 14, 2005, 01:59:38 am »

Quote from: Zorbas-E- on July 13, 2005, 18:40:49 pm
τάδε έφη Αλιάκμων:
<<1) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον της αστικης ιδεολογιας, ενω ο ζορμπας την υπερασιζεται (το εχω αναλυσει αρκετα πιο πανω, δεν το ξαναγραφω, ψαξε και βρες το).>>
...
1) φυσικά είμαι υπέρ της "αστικής ιδεολογίας" , για τον απλούστατο λόγο πως η λέξη πολιτισμός εμπεριέχει τη λέξη ΠΟΛΙΣ.

Κατακαημενε ανθρωπε, εκτος απο ολα τα υπολοιπα εισαι και αδαης...
Η "αστικη ιδεολογια" δεν ειναι η "ιδεολογια της πολης"!!!

Εδω φαινεται πως εχεις ενα τεραστιο κενο, πολιτικο, ιστορικο και πολιτισμικο... Ανοιξε κανενα βιβλιαρακι πρωτα, διαβασε εστω καμια σοβαρη αναλυση, να καταλαβεις τι ακριβως ειναι ο αστισμος, και υστερα το συζηταμε...
Ω της τραγικοτητας!!! Δηλωνεις (και επισημα πλεον) οπαδος της αστικης ιδεολογιας χωρις να ξερεις τι ειναι αυτο το πραγμα!!!!!!!!

τάδε έφη Αλιάκμων:
<<2) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον των εθνικιστικων εξαρσεων (καί του ελληνικου) ενω ο ζορμπας ειναι ελληνας εθνικιστης (και αυτο το ανελυσα πιο πανω, και κυριως αυτο πρεπει να ψαξεις να το βρεις γιατι αποδιδει χαρακτηρισμο).>>
...
2) δεν ξέρω τι έχεις στο νου σου ως εθνικιστής ακριβώς και με τι βιώματα το έχεις συνδέσει. Πάντως σίγουρα είμαι φιλόπατρης και σίγουρα όχι αχάριστος. Αχάριστος προς τη γη που με ταίζει και προς τους προγόνους μου που μου έδωσαν ελευθερία και δυνατότητα να μορφώνομαι να ζω αξιοπρεπώς κοκ. Η δική σου λογική αν εφαρμόζοταν 200 ή 100 χρόνια πριν ακόμα με φερετζέδες θα 'μαστε, κι αν ισχυρίζεσαι πως δεν έχει νόημα να μιλάμε για εκείνη την εποχή με σημερινά δεδομένα τότε πάλι δεν ισχύει το σκεπτικό σου, αφού τότε δε θα μπορεί να αποτελεί διαχρονική ανθρώπινη στάση ζωής.

Α καλα...
Αρκετα μηνυματα πιο πανω, υπαρχει ενα μηνυμα στο οποίο αναφερομαι συνεχεια στον εθνικισμο σου. Στοιχεια υπαρχουν γενικα σε ολα τα μηνυματα μου, και ειναι ευδιακριτα. Κατανοω το οτι μπορει να μη σου εμειναν, μια και ειναι παρα πολλα, αλλα αν θελεις ξαναδιαβασε τα. Εκει θα βρεις την απαντηση στην προβοκατορικη ερωτηση σου...

Συνεχιζοντας ακαθεκτος με τις προπαγανδιστικες σου τοποθετησεις, χρησιμοποιεις για αλλη μια φορα λεκτικα πυροτεχνηματα κενα σε νοημα, που στοχο εχουν μονο τη συναισθηματικη φορτιση των αναγνωστων.
Διοτι οι αναφορες σε "αχαριστια" και σε "χωματα που μας ταϊζουν, προγονους που μας εδωσαν ελεθερια και μπλαμπλαμπλα αξιοπρεπη ζωη" στοχευουν ακριβως εκει: Στα συναισθηματα.
Θα μπορουσα να σου πω πως οι προγονοι μπορει να αγωνιστηκαν για ο,τι ηθελαν, και πως δεν μπορεις να μπεις μεσα στα μυαλα τους... Δες π.χ. το παραδειγμα του Μακρυγιαννη που αναφερθηκε αρκετα μηνυματα πιο πανω... Αλλα δεν σου το λεω, διοτι δυστυχως δεν εισαι σε θεση να το καταλαβεις.
Οσον αφορα στη γη, μα αυτος ειναι ο σκοπος της: Να μας τρεφει. (Απαντηση που φυσικα βαδιζει απολυτα στα χναρια της αφελους ισοπεδωσης σου...

Αλλο κομματι της προπαγανδας σου: "Η δική σου λογική αν εφαρμόζοταν 200 ή 100 χρόνια πριν ακόμα με φερετζέδες θα 'μαστε", παλι το ιδιο κλιμα, δημιουργια αρνητικων εντυπωσεων, αστηρικτων φυσικα, και δαιμονοποιηση.
Καλε μου φιλε, εδω δεν περνανε αυτα.

Και αποδεικνυεις φυσικα πως δεν εχεις καταλαβει τι θα πει η φραση "μην κρινεις το χθες με τα δεδομενα του σημερα". Γιατι σημερα η εθνικη ελευθερια ειναι δεδομενη (οχι φυσικα για ολους, οι μακεδονες ακομα αγωνιζονται γι' αυτην), ενω τοτε τα πραγματα ηταν διαφορετικα.

Εξυπακουεται πως τιποτε δεν αποτελει "διαχρονικη ανθρωπινη σταση ζωης" (sic). Για να σου το πω λιγο καλυτερα, καμια αξια δεν ειναι διαχρονικη. Ολες οι αξιες επινοουνται, ακμαζουν, παρακμαζουν και πεθαινουν! Το μονο διαχρονικο ειναι η φυση, οι βιολογικες επιταγες, κι αυτων φυσικα η επιρροη αυξομειωνεται αναλογα με τις πολιτισμικες συνθηκες. Ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος σου καποτε αποτελουσαν μονοδρομο, μοναδικη διεξοδο απο την οθωμανικη πραγματικοτητα. Σημερα ομως ξεπεραστηκαν.

τάδε έφη Αλιάκμων:
<heart) Ο Αλιακμονας δηλωνει ιδεολογικος υποστηρικτης των αγωνων ολων των μειονοτητων, της ελληνικης στα βορεια γειτονικα κρατη, της αλβανικης στη χωρα μας, της μακεδονικης στη χωρα μας. Ενω ο ζορμπας δεν κανει καμια αναφορα, και μαλιστα δεν αναγνωριζει καν την υπαρξη μακεδονικης μειονοτητας, ουτε τις σφαγες που υφιστατο στο παρελθον ή της διωξεις που υφισταται σημερα.>>
...
3) Μέχρι στιγμής δεν είδα καμιά διαδήλωση υπέρ των Βορειοηπειρωτών ... Ωστόσο για όλες τις άλλες μειονότητες σκίζονται μερικοί...Και να υπήρχαν κι όλας...

Γιατι δεν κανεις εσυ μια πορεια για τους βορειοηπειρωτες?
Για παραδειγμα καποιοι που αντιδρουσαν στη μη χορηγηση πολιτικου ασυλου στο Bahoz εκαναν πορειες, διαδηλωσεις συναυλιες, εκλεισαν δρομους, κατελαβαν το Λευκο Πυργο... Εσυ γιατι δεν κανεις κατι?

Εγω χαρηκα με μιαν ειδηση που διαβασα πριν απο λιγους μηνες και την εστειλα και στη λιστα, σχετικα με ενα ελληνικο σχολειο που ανοιξε στη βορεια Ηπειρο / νοτια Αλβανια, για την ελληνικη μορφωση της ελληνικης μειονοτητας.

Αραγε εσυ πώς θα αντιδρουσες αν ανοιγε στη Φλωρινα ή στην Αριδαια ενα μακεδονικο σχολειο, για να μπορουν τα μακεδονοπουλα να διδασκονται τη γλωσσα και τον πολιτισμο τους???

τάδε έφη Αλιάκμων:
<<4) (Πιο γενικο) Ο Αλιακμονας δεν πιστευει στα εθνη-κρατη. Ο ζορμπας πιστευει, τα υπερασπιζεται, και μεσω των αποψεων του δινει βημα στηριξης στον ιμπεριαλισμο.>>
...
4) Πιστεύω στα κράτη-έθνη περισσότερο παρά ποτέ, σήμερα. Κι αυτό διότι έχω πεισθεί πως είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση. Εκτός κι αν πιστεύεις πως το κίνημα των Χιππυ (που έλιωσε μια ολόκληρη γενιά στην πρέζα στην αμερική) ή των σημερινών post-Χιππυ μπορεί να έχει αποτελέσματα. Περισσότερες πιθανότητες έχουν οι ταλιμπάν παρά αυτοί οι άνθρωποι κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο.

Και ο προπαγανδιστικος σου λογος καλα κρατει. Συνεχιζεις ακαθεκτος τρομοκρατωντας, παραπεμποντας τη συζητηση αλλου, παλι για να φορτισεις συναισθηματικα, υπονοωντας διάφορα, μιλωντας για hippies, πρεζα..............

Δεν υπαρχει απαντηση σ' αυτο που γραφεις. Ειναι περα για περα εκτος πραγματικοτητας και ΑΣΧΕΤΟ.
Οσο για την παγκοσμιοποιηση, και παλι δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας!!!

Χαρακτηριστικο της εθνικιστικης προπαγανδας ειναι η δαιμονοποιηση και η θεοποιηση. Γυρω απο τις λεξεις δημιουργειται ενα συννεφο, μια σειρα απο συναισθηματα, ενα πεδιο αν θελεις, που παντα περναει μπροστα απο τη λεξη για να "ανοιξει δρομο"
"Παγκοσμιοποιηση" λοιπον...

Ταλαιπωρε ανθρωπε, ξερεις τι ειναι η παγκοσμιοποιηση?

Παγκοσμιοποιηση ειναι, το οτι εγινε ενας τεραστιος σεισμος στην Ασια, πεθαναν καμποσες χιλιαδες ανθρωποι απο τα τσουναμια (τα οποία με τη σειρα τους πεθαναν απο τις δημοσιογραφικες μαλακιες) και ολος ο πλανητης ευαισθητοποιηθηκε στελνοντας χρηματα και εφοδια. Καποτε αυτο το πραγμα δεν συνεβαινε ουτε στη σφαιρα της φαντασιας.
Παγκοσμιοποιηση ειναι, το οτι με τη συνθηκη Σεγκεν, αν εσυ διωκεσαι για κατι στη χωρα σου, αυτοματως διωκεσαι σε ολη την Ευρωπαϊκη Ενωση, και σε λιγα χρονια και σε ολο τον κοσμο
Παγκοσμιοποιηση ειναι, το οτι σηκωνονται 2-3 post-hippies, που εσυ τους προσβαλεις με το βρωμοστομα σου, απαρνουνται την καταναλωση και την καλοπεραση, παρατανε τον υπολογιστη τους, την καρεκλα και τα λεφτακια του μπαμπα τους, και πεφτουν με το κεφαλι μεσα στα σκατα, τρεχουν στην Αφρικη, στην Ασια και όπου αλλού υπαρχει αναγ
κη για να προσφερουν τη βοηθεια τους... Επειδη ακριβως αυτοι οι ανθρωποι δεν πιστευουν σε εθνικιστικες μαλακιες, αλλα στον ανθρωπο. Κατι τετοιοι post-hippies ειναι οι ακτιβιστες της UNICEF, οι Γιατροι Χωρις Συνορα, η Greenpeace που προστατευει το όποιο περιεχομενο του κεφαλιου σου απο τον καρκινο που του προκαλουν τα πυρηνικα των υπερδυναμεων!

Παγκοσμιοποιηση ειναι, το οτι ξεκιναει ενα οικονομικο κραχ απο την Αμερικη, λογω κακων πολιτικων επιλογων, και σε λιγο καιρο επεκτεινεται μεχρι την Ευρωπη, σκεπαζει σαν σκια ολον τον πλανητη, και πεθαινουν απο πεινα ανθρωποι που δεν ξερουν καν οτι υπαρχει η Αμερικη...

Η παγκοσμιοποιηση που στοιχειωνει τα εθνικιστικα σου ονειρα, συναδελφε, ειναι κατι πολυ πιο περιπλοκο απο οσα μπορει να χωρεσει το δικο σου, το δικο μου ή το οποιοδηποτε κεφαλι...
Η παγκοσμιοποιηση του κεφαλαιου υποδουλωνει και καταστρεφει οικονομικα λαους...
Η παγκοσμιοποιηση του πολιτισμου φερνει πιο κοντα τους ανθρωπους...

Αλλα ετσι ειστε εσεις οι εθνικιστες, βλεπετε μονο τη μια σκοπια, αυτη που σας συμφερει, και τα παρουσιαζετε ολα με τετοιον τροπο ωστε να σπειρετε πανικο, τρομο και καχυποψια...

Η παγκοσμιοποιηση δεν ειναι κανενα μυστικο σχεδιο, καμια μυστικη συνωμοσια! Η παγκοσμιοποιηση ειναι μια ιστορικη πραγματικοτητα, ενα κομματι της πολιτισμικης εξελιξης του ειδους μας! Η παγκοσμιοποιηση δεν ειναι "καινουργιο φρουτο", ανεκαθεν υπηρχε! Υπηρχε τοτε που οι ελληνες εμπαιναν στα καραβια τους και εφταναν μεχρι τις Ηρακλειες Στηλες (Γιβραλταρ), τοτε που οι Βικινγκς κατακτουσαν την Γρηνλανδια, τοτε που οι Μογγολοι περνουσαν απο τη Σιβηρια στην Αμερικη! Ακομα και απο τοτε που οι ινδοευρωπαιοι εγκατελειπαν τον Καυκασο και μετανασταυαν σε ολη την Ευρωπη!

Η "παγκοσμιοποιηση" δεν ειναι κατι γενικο και αοριστο, ειναι η περιγραφη των ενωτικων δεσμων που αναπτυσσονται αναμεσα στα εθνη, στους λαους! Το οτι ας πουμε εσυ θα πας με το προγραμμα Erasmus για 6 μηνες να σπουδασεις καπου στην Ευρωπη, ή αργοτερα να δουλεψεις και δεν θα σου ζητηθει διαβατηριο παρα μονον η αστυνομικη σου ταυτοτητα.
Παγκοσμιοποιηση ειναι το οτι το κινεζικο ψευτοκομμουνιστικο καθεστως επιβαλει λογοκρισια στο internet και εμεις αγωνιζομαστε απο 'δω εναντια σ' αυτο!
Παγκοσμιοποιηση ειναι και το οτι αυτη τη στιγμη, ο,τι γραφουμε και λεμε παρακολουθειται και καταγραφεται στους τεραστιους υπερ-servers του FBI στις USA!
aliakmwn
Guest
« Reply #80 on: July 14, 2005, 02:01:16 am »

Β' ΜΕΡΟΣ:

"Χωνευτηρι" δεν ειναι η παγκοσμιοποιηση, χωνευτηρι ειναι το μυαλο των τρομολαγνων, που κλεινουν τα ματια και τα αυτια σε καθε τι καινουργιο, το μυαλο των νεοφασιστων που σπερνουν τον πανικο στον κοσμο για να τον εκμεταλλευτουν και να κυριαρχησουν μεσα απ' αυτον!

Η παγκοσμιοποιηση εχει πολλες "εκφανσεις", πολλα προσωπα. Ειναι στο χερι μας να αγωνιστουμε μονο για τα καλα της στοιχεια! Ειναι στο χερι μας να αγωνιστουμε, π.χ. εναντιον της παγκοσμιοποιησης του κεφαλαιου (αν και κατα τη γνωμη τη δικη μου και πολλων αλλων ο εχθρος ειναι το ιδιο το κεφαλαιο, και οχι η παγκοσμιοπιοηση του) αλλα υπερ της παγκοσμιοποιησης του πολιτισμου, της παιδειας, των ανθρωπινων δικαιωματων!

Το σχολιο σου για τους ταλιμπαν, και η "κατω απ' το τραπεζι" υποστηριξη τους (μεσω φυσικα της προβολης τους ως "καλυτερους" απο τους hippies που καταριεσαι) ειναι απο μονο του υπεραρκετο για να μας οδηγησει στα καταλληλα συμπερασματα: Οτι δηλαδη στο εθνικιστικο σου μυαλο ειναι φωλιασμενο το μισος, ο πολεμος, οι καταστροφες και οχι η ειρηνη, η αγαπη και η ελπιδα!!!
Διοτι, κατακαημενε κυριε Ζορμπελληνα, αυτοι οι "πρεζακηδες" οπως τους αποκαλεις, στην τελικη παιρνοντας πρεζα κατεστρεφαν τον εαυτο τους και κανεναν αλλον!!! Ενω οι αγαπημενοι σου ταλιμπαν, που δηλωνεις πως "εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να αλλαξουν τον κοσμο" ξεκληριζουν οικογενειες, καταστρεφουν ανθρωπους και σκοτωνουν αθωους (αυτο βεβαια χωραει πολυ μεγαλη συζητηση)
Στην τελικη, δεν καταλαβα, με ποιο δικαιωμα θα απαγορευσεις σε καποιον να καταστρεψει τον εαυτο του απο τα ναρκωτικα? Απ' ο,τι ξερω, μονον ο Αδολφος εεκτελουσε εν ψυχρω τους πρεζακηδες... Για τον πολιτισμενο κοσμο, συναδελφε, το ζητημα δεν ειναι να απαγορευσεις τα ναρκωτικα... Το ζητημα ειναι να καλλιεργησεις τον ανθρωπο ωστε να μην τα χρειαζεται, να καταλαβει πως τον καταστρεφουν! Η λυση δεν ειναι οι κανονες, η ταξη και η καταστολη, αλλα η συνειδηση! Και χρειαζεται δουλεια, δεν αντιλεγω, ειναι δυσκολο! Αλλα εκει θα φανει η αξια μας!

Ασε που και παλι αυτο που ειπες ειναι απολυτα αστοχο, μια και οι τρομοκρατες δεν ειναι ολοι "ταλιμπαν". Οι ταλιμπαν ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο: Ειναι οι εθνικιστες φονταμενταλιστες αφγανοι που χρηματοδοτηθηκαν απο τους αμερικανους για να πολεμησουν τους ρωσους, και τελικα προδοθηκαν απο τους ιδιους τους παλιους χρηματοδοτες τους. Ειναι επισης οι πιο σκληροτραχηλοι, οι πιο φανατικοι ισλαμιστες της περιοχης, αυτοι που δεν δεχονται ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ, αυτοι που επιβαλλουν στις γυναικες να κυκλοφορουν με τα τούλια (καπως αλλιως λεγονται αλλα δεν μου 'ρχεται τωρα), αυτοι που διακηρυττουν τον θρησκευτικο πολεμο εναντιον των "απιστων" (των χριστιανων δηλαδη, των ομοϊδεατων και συμπατριωτων σου) και που αντιτιθενται σε καθε πολιτιστικη προοδο! ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

Αφού υπάρχει συνάδελφε Αλιάκμωνα μακεδονική μειονότητα , γιατί στις εκλογές το Ουράνιο Τόξο που είναι τό υποτιθέμενο κόμμα της παίρνει 6000-6500 ψήφους και μάλιστα με συνδρομή της ΟΑΚΚΕ; Γιατί δεν πανε να ψηφίσουν οι <<Μακεδόνες>>; Και μη μου πεις τώρα πως διώκονται και τρομοκρατούνται γιατί έχω μια ψύξη και δε μοπρώ να γελάω.
Κι αν είναι 7000 λοιπόν (με τα παιδάκια τους) οι <<Μακεδόνες original>> τότε τι σόι μειονότητα είναι αυτή. Να τους πούμε κοινότητα. Κι είναι μαζεμένοι όλοι σε μια πόλη; Δε νομίζω. Άρα επιστημονικά και νομικά αυτοί που νομίζουν ότι είναι <<Μακεδόνες>> δε στέκει να ονομάζονται μειονότητα.

Αυτο εκτος απο προπαγανδιστικο ειναι και παιδαριωδες.
Δεν περιμενεις φυσικα απο μενα να σου δωσω μιαν απαντηση...
Εγω μπορω μονον υποθεσεις να κανω.
Και πραγματι, υποθετω πως αν ενα μακεδονοπουλο ακουσει τις διηγησεις των παππουδων του για τα βασανιστηρια και τις διωξεις που υφιστατο στο παρελθον, και μπει εδω μεσα και διαβασει τα κειμενα σου, θα φοβηθει και δεν θα μιλησει για την καταγωγη και τον αυτοπροσδιορισμο του. Πριν απο ενα χρονο περιπου, οταν αρχισα να πρωτογραφω στη λιστα και μιλησα για πρωτη φορα για το μακεδονικο, ενας συναδελφος που καταγεται απο τις περιοχες εκεινες ειχε γραψει για τον τρομο που επικρατει ακομα και σημερα στην περιοχη!

Αλλα ακομα κι αν δεν ισχυει, δεν με απασχολει. Εφοσον υπαρχουν αυτοι οι 6-7000 που διεκδικουν την αναγνωριση τους, ειμαι μαζι τους. Καλα κανουν, πρεπει να συνεχισουν και ΘΑ συνεχισουν και εγω θα ειμαι διπλα τους οπως μπορω!

Τωρα μου θυμισες το Λιακοπουλο, τον πετυχα καποια στιγμη να λεει "σας λεω με την ιδιοτητα μου ως δημοσιογραφος, γιατι εχω πολλες ιδιοτητες"... Ετσι και ο φιλος Ζορμπας, με την ιδιοτητα του ως νομικος και πολιτικος, αποφασιζει πως δεν στεκει να ονομαζονται μειονοτητα, επειδη, λεει, ειναι μονο 7000...
Ρε και 1000 να ηταν, παλι μειονοτητα θα αποτελουσαν!

Οσο για το κατα ποσον τρομοκρατουνται ή οχι, μη γελας, γιατι γελαει καλυτερα αυτος που γελαει τελευταιος. Τυγχανει ο πατερας μου να ειναι αντισυνταγματαρχης, και ξερω παρα πολυ καλα τι ακριβως συμβαινει με την μακεδονικη μειονοτητα και πώς συμπεριφερονται στους μακεδονες στο στρατο, ακομα και σημερα.. Ευτυχως η κατασταση οσο περνουν τα χρονια βελτιωνεται.

Μια αλλη πιθανη απαντηση για το χαμηλο ποσοστο ψηφων (6500 ψηφοι ειναι λιγες για ενα μειονοτικο κομμα???) να σου θυμισω πως ουτε η τουρκικη μειονοτητα της Θρακης εχει δικο της κομμα.
Αυτο ψαξ' το στην πολιτικη κατασταση του ελληνικου κρατους σημερα.
Πιστευεις πως το 30κατι% που ψηφισαν ΝΔ ειναι δεξιοι και φιλελευθεροι? Ρε οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι ειναι φιλελευθερισμος!!!
Μην μπερδευεσαι.

Επισης, το οτι εσυ εχεις τοσο μεγαλο κολλημα με τον εθνικο σου αυτοπροσδιορισμο, δεν σημαινει πως το εχουν και οι αλλοι! Δεν ενδιαφερονται ολοι οι μακεδονες για τα μειονοτικα τους δικαιωματα, καποιοι σιγουρα αδιαφορουν, καποιοι ειναι βολεμενοι με την ιδιοτητα του ελληνα πολιτη, καποιοι ισως να μην εχουν τοσο ανεπτυγμενη εθνικη συνειδηση!
Ειναι μια λογικη κι αυτη: Σιγα μην καθεται τωρα ο αλλος να ασχολειται με το αν ειναι μακεδονας, ελληνας, τουρκος ή ζιμπαμπουανος! Αυτον τον ενδιαφερει να ζει ειρηνικα, να παραγει, να βελτιωνεται!
Γνωριζω παιδια της ηλικιας μας, μεταναστες απο την Αλβανια, που δεν γεννηθηκαν εδω, κι ομως ποτε δεν κανουν λογο για την αλβανικη τους καταγωγη. Μιλουν τα ελληνικα πολλες φορες καλυτερα κι απο μενα (ξερεις ποσο χαρηκα οταν ενας αλβανος φιλος μου με διορθωσε επειδη χρησιμοποιησα μια λεξη αστοχα, επειδη την μπερδεψα με μιαν αλλη ηχητικα ομοια της?) και δεν τους απασχολει να διεκδικησουν κανενα δικαιωμα ως αλβανοι, θελουν απλα να ενταχθουν στο ελληνικο κρατος και να μπορεσουν να ζησουν ομορφα και ειρηνικα! Αραγε τους θεωρεις και αυτους "επικινδυνους"? Γιατι οι εθνικιστες συνηθως ετσι τους αποκαλουν...

Όταν αναφέρεσαι σε διώξεις του παρελθόντος εννοείς τους Σταλινικούς που θέλαν να κάνουν την κομμουνιστική Αγαιακή Μακεδονία; Τότε υποννοείς πως εκδιώχθησαν μαζί με τους αντάρτες; Έχεις στοιχεία για αυτό ή είναι από το μυαλό όσων έχουν μείνει ακόμη στο '49; Γιατί από το επίσημο ΚΚΕ, αυτό δεν το δέχονται, δηλαδή καταρρίπτουν τέτοια επιχειρήματα. Γι'αυτό και το ΚΚΕ (η συντριπτική αριστερά δηλαδη) μιλά μόνο για γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι για εθνοτικό.

Οταν μιλαω για διωξεις, αναφερομαι για τα εγκληματα του ελληνικου λαου και του ελληνικου κρατους απεναντι σε ανθρωπους που αυτοπροσδιοριζονταν ως μακεδονες και μιλουσαν τη δικη τους γλωσσα, τα μακεδόνικα, σλαβομακεδονικά ή ντόπικα.
Ψαξε λιγο στο ελληνικο διαδικτυο και θα βρεις πληροφοριες. Εκτος απο τον Λιθοξοου, υπαρχουν κι αλλοι συγγραφεις. Πριν απο λιγους μηνες ο Δημακης ειχε στειλει ενα pdf στη λιστα, το Muharem. Μ
πηκες στον κοπο να το διαβασεις? (Τι ρωταω τωρα...)

Μπορεις να ριξεις μια ματια στο site του Λιθοξοου: http://greekhistory.freeservers.com/
Στο site του Ουρανιου Τοξου, στην παρουσιαση του βιβλιου "Η απαγορευμενη γλωσσα" του Κωστοπουλου: http://www.florina.org/html/books/kostopoulos_glossa/kostopoulos_glossa.html και γενικα, οπου αλλου βρεις πληροφοριες για το βιβλιο (θα το διαβασω το χειμωνα, μαζι με το αλλο του Λιθοξοου)
Στο site του Ιου και στις παμπολλες ερευνες του: www.iospress.gr  Εχει τεραστιες αναφορες στο θεμα, και πολυ συγκεκριμενα πανω σε αυτο που ρωτας για τους ανταρτες και οσους το ελληνικο κρατος απαγορευει ακομα και σημερα να επιστρεψουν!
Στο αναρχικοκομμουνιστικο site: http://www.eksegersi.gr/theoria/slabomakedones/istorikes_alximies.htm Εχει μιαν ενδιαφερουσα αναλυση, που ομως ακομα δεν εκατσα να τη διαβασω με προσοχη... Θα γινει καποια στιγμη.
Στο αντιμακεδονικο, βουλγαρικο εθνικιστικο site: http://www.geocities.com/maknames/index.html (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (για να μη λες πως δεν σου το ειπα): το site αυτο ειναι προπαγανδιστικο. Κατασκευαστηκε απο βουλγαρους εθνικιστες, οι οποίοι αρνουνται την υπαρξη του μακεδονικου εθνους - οπως και οι ελληνες εθνικιστες - και θεωρουν τους μακεδονες ως βουλγαρους. Το site αυτο ειναι γεματο γελοιοτητες, που ευκολα μπορει να διαπιστωσει ακομα και ενας 5χρονος. Ομως, το συγκεκριμενο σημειο του site που παρεθεσα, αναφερεται καθαρα στο βιαιο εξελληνισμο της μακεδονικης γης απο το ελληνικο κρατος. Αλλωστε, καλε μου φιλε, εγω δεν ειμαι εθνικιστης για να απορριπτω ενα ολοκληρο site ή ενα ολοκληρο βιβλιο επειδη εχει ενα μικρο ιχνος ανακριβειας ή κατι που δεν μου αρεσει! Κι ενω εσυ παραβλεπεις και απορριπτεις τις 99 αληθειες, εξαιτιας του 1 ψεματος που εντοπιζεις, εγω αντιθετως ειμαι ικανος να υποστω την αναγνωση 9999999 ψεματων, προκειμενου εκει μεσα να ανακαλυψω την 1 και μοναδικη κρυμμενη αληθεια)

Στο χερι σου ειναι να ξεχωρισεις τις προπαγανδες απο τα αληθινα στοιχεια (θεωρητικα δηλαδη, γιατι πρακτικα δεν μπορεις ουτε τα δικα σου λογια να αποδεσμευσεις απο τις προπαγανδες, οπως τοσες φορες σου απεδειξα)
« Last Edit: July 14, 2005, 02:27:55 am by aliakmwn » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #81 on: July 14, 2005, 02:01:54 am »

Γ' ΜΕΡΟΣ:

Με εκπλησσει παντως που επιμενεις να χρησιμοποιεις το ΚΚΕ αναλογα με το πώς σε συμφερει.
Μια σημαντικη ιδεολογικη παρατηρηση: Το ΚΚΕ ειναι "συντριπτικη αριστερα" (σε συγχαιρω για το υπεροχο συντακτικο σου) ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ.

Δεν ξανααναφερομαι στο ΚΚΕ. Ο,τι ειχα να σου πω σου το ειπα. Ξαναδιαβασε τα μηνυματα μου λιγες σελιδες πριν, οι απαντησεις υπαρχουν.

Σημειωση: Ειναι κι αυτο ενα κομματι της προπαγανδας σου: Ενω εχω ηδη απαντησει, ξανακανεις τις ιδιες προβοκατορικες παρατηρησεις, ωστε να αποτυπωθουν στο μυαλο του αναγνωστη.

<<Ο ζορμπας πιστευει, τα υπερασπιζεται, και μεσω των αποψεων του δινει βημα στηριξης στον ιμπεριαλισμο>>

Είναι αυτή λογική; Αν το πάμε έτσι και συ δίνεις βήμα στήριξης σε αποσχιστικά κινήματα και τρομοκρατικές ομάδες. Επάγεται αυτό λογικά; Όχι! Με την ίδια λογική ακόμη και η επιστήμη είναι καταδικαστέα διότι τα προιόντα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταστρεπτικούς-δολοφονικούς σκοπούς. Μην ισοπεδώνεις.

Ναι, ειναι οντως μια λογικη!
Και φυσικα και στηριζω τα αποσχιστικα κινηματα. Αν σε μια περιοχη μιας χωρας Α, που συνορευει με τη χωρα Β, κατοικουν πληθυσμοι που στην συντριπτικη τους πλειοψηφια αυτοπροσδιοριζονται ως "ανηκοντες στο εθνος Β" και οχι στο Α, τοτε εχουν καθε δικαιωμα να διεκδικησουν αυτονομια, περιορισμενη ή εκτεταμενη, και μακροπροθεσμα να ζητησουν να αποσχιστουν διοικητικα και ειτε να φτιαξουν δικο τους κρατος, ειτε να ενωθουν με το εθνικα "μητρικο" τους. Κατι τετοιο κανουν ας πουμε οι Βασκοι, εισαι εναντιον του αγωνα τους?
Το ζητημα ειναι πως κανενας μα κανενας ανθρωπος στον κοσμο δεν θα καθησει να ασχοληθει με το ονομα του κρατους στο οποίο ζει, αν δεν εχει προβληματα επιβιωσης και μπορει να ευημερει. Οταν ο Ελυτης εγραφε:
"Πολλα δεν θελει ο ανθρωπος
να 'ναι ημερος, να 'ναι ακακος
λιγο φαϊ, λιγο κρασι
χριστουγεννα κι ανασταση"

εκλεινε μεσα στους στιχους του ολη αυτη την ποιοτικη ανωτεροτητα της ειρηνης, της συνυπαρξης, της αρμονικης συμβιωσης, και οι στιχοι του αποτελουν υμνο στην Ανθρωπια!

Αν θελεις να ψαξεις για περιπτωση μειονοτητας του εθνους Β, που κατοικει στα εδαφη του κρατους Α, και μαλιστα σε εδαφη που συνορευουν με το εθνικα μητρικο κρατος Β, ψαξε για την ιστορια των ?landers, της σουηδικης μειονοτητας στη Φινλανδια... Μεχρι και αντιπροσωπους στη φινλανδικη βουλη στελνουν, ενω σε ολο το κρατος οι πινακιδες γραφονται υποχρεωτικα σε δυο γλωσσες!!!

Αλλα εκει μιλαμε για πολιτισμο, οχι για Βαλκανια...

Αν δωσεις στους μακεδονες μειονοτικους ολα τους τα δικαιωματα, αν αναγνωρισεις την εθνικη τους υποσταση, τη γλωσσα και τον πολιτισμο τους, αν τους παρεχεις διευκολυνσεις, αν τους αφησεις να φτιαξουν σχολεια για τα παιδια τους, αν τους αφησεις να αναπτυξουν τον πολιτισμο τους, αν μαθεις να συμβιωνεις αρμονικα μ' αυτους, αν τους αντιμετωπισεις ως ανθρωπους και φιλους, και οχι ως "ξενους" και "εχθρους", αν καταλαβεις πως το ονομα τους "μακεδονας" ειναι αυτο που σε συνδεει μαζι τους και οχι αυτο που σε χωριζει, αν τελος τους αφομοιωσεις οικονομικα και τους επιτρεψεις να απολαυσουν κι αυτοι τον καπιταλιστικο υπερκαταναλωτικο νεοελληνικο παραδεισο,
αν, με λιγα λογια, τους δωσεις αερα για να αναπνευσουν

νομιζεις πως εστω και ενας απο αυτους θα τολμησει να μιλησει για αλλαγη συνορων και πολεμο? Ακομα κι αν το κανει, οι ιδιοι οι ομοεθνεις του θα τον φανε ζωντανο!

Αλλα ειπαμε εδω ειναι Βαλκανια, εδω ο εθνικισμος και το ρατσιστικο μισος δεν ειναι ιδεολογια, ειναι τροπος να αναπνεουμε!

Το μισος γεννα μισος.
Ηλεκτρολογος εισαι, θα επρεπε να ξερεις τι ειπε ο Newton!!! (αλλα μαλλον δεν ξερεις τι ειναι ο ρομαντισμος οποτε σε κατανοω)

Και τα ιδια φυσικα ισχυουν για τους αλβανους και για τους τουρκους της Θρακης...

Οσον αφορα στο παραληρημα σου, μαλλον εσυ εισαι που ισοπεδωνεις.
Αλλα αν θελεις την απαντηση μου για αυτα που με κατηγορησες οσον αφορα στην τρομοκρατια, εχω πολυ διαφορετικες αποψεις απο σενα για το τι ειναι τρομοκρατια και τι οχι. Αν θελεις μπορουμε να κανουμε τη συζητηση σε αλλο topic, θα εκπλαγεις ακομα περισσοτερο με αυτα που θα με ακουσεις να λεω.

Και, πραγματι, η επιστημη οφειλει να αυτοπροστατευεται απο την κακη εκμεταλλευση της. Για παραδειγμα, η (ανθρωπομορφισμενη για τις αναγκες της συζητησης) επιστημη, μπορει να ξεχωρισει και να καταλαβει πότε οι ερευνες πανω στην πυρηνικη ενεργεια γινονται για να λυθει το ενεργειακο προβλημα, ή για να κατασκευαστουν πιο ισχυρα οπλα.
Και το Πανεπιστημιο, που ειναι ο χωρος γεννησης και αναπτυξης της επιστημης, θετει απο μονο του τις δικλειδες ασφαλειας! Πριν λιγες μερες συζητηθηκε στη λιστα το ενδεχομενο συνεργασιας των ελληνικων Πανεπιστημιων με το υπουργειο εθνικης αμυνας, για τη χρηματοδοτηση ερευνητικων προγραμματων με προσανατολισμο προς την αμυνα (οπλα δηλαδη, αναπτυξη ερευνας πανω στα οπλικα συστηματα, με απωτερο στοχο την εφαρμογη της σε μελλοντικη πολεμικη βιομηχανια). Δεν σου αφησε τιποτε η, εστω και πολυ μικρη και συντομη, συζητηση? Δεν σε προβληματισε καθολου?
« Last Edit: June 06, 2006, 16:47:59 pm by aliakmwn » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #82 on: July 14, 2005, 02:17:18 am »

Δ' ΜΕΡΟΣ: (Και το πιο σημαντικο, μια και ξεφευγει απο το μακεδονικο ζητημα και παραπεμπει σε θεματα νοοτροπιας, αλλα θα ηθελα να παραμεινει εδω και να μην μετακινηθει, καθως ειναι αρρικτα συνδεδεμενο με τα προηγουμενα)

Quote from: Zorbas-E- on July 13, 2005, 18:59:35 pm
λίγο παραπάνω γράφεις για μένα :
<< Η συναισθηματικη φορτιση και τα πολλα και ωραια χρωματακια ειναι το καλυτερο οπλο των εθνικιστων, ολων των εθνικιστων, κυριως δε των φασιζοντων.>>
 Είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά; Πρώτον αυτό που κάνεις είναι παραλήρημα. 2ον αυτά που στηλιτεύεις τα εφαρμόζεις εσύ!!! (LOL)
  Επειδή σε παραπάνω μήνυμα παραδέχθηκες την υπερβολική έμφαση που έδωσες στα γραφόμενά μου:
<<Κι αν εκανα το λαθος να σου αποδωσω σκοπιμοτητα, ζητω συγγνωμη δημοσιως. Ακομα κι αν εισαι συνειδητοποιημενος ναζιστης, εφ' οσον δεν το παραδεχεσαι, δεν εχω δικαιωμα να σου το φορτωσω. (...)
Το κειμενακι που εκλεισες στα εισαγωγικα δεν ειναι ψευδες. Προκλητικο ειναι, το δεχομαι, αλλωστε γι' αυτο το παρεθεσα >>
 γι'αυτό  παρακαλώ εσένα κι όλους τους άλλους συνομιλητές  να μην ξαναστολίσουν με χαρακτηρισμούς και προσβολές συμφορουμίτες , διότι θα φάνε κατευθείαν κοψίδι(οι χαρακτηρισμοί).

1) Στο πολυχρωμο μου κειμενο (που τελικα πολυ μου αρεσε, οχι μονο για το περιεχομενο αλλα και για την αισθητικη του Grin ) εκανα μια μικρη εισαγωγη στην οποία εγραψα οτι επιχειρω να σε ακολουθησω σε υφος. Το προσπερασες σκοπιμα. Αυτο ειναι κομματι της προπαγανδας σου.

2) Στο πολυχρωμο μου κειμενο, εγραψα κομματι-κομματι ολα εκεινα τα στοιχεια που καθιστουν το κειμενο σου προπαγανδιστικο και φασιστικο. Αν το συμπερασμα σου ειναι πως "προπαγανδιζω εναντια στην προπαγανδα σου", οσο ενδιαφερον και χαριτωμενο κι αν ακουγεται στα αυτια μου (και μαλιστα μου αρεσει γιατι αντιπροσωπευει με τον πιο ρεαλιστικο και τραγικο τροπο το παραδοξο του Russell - ξερεις τι ειναι αυτο?) δεν μπορω παρα να λυπηθω για σενα... Αν εσυ το μονο που καταλαβες ειναι αυτο, τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου, της μοιρας που εσυ ο ιδιος δημιουργεις και ακολουθεις...

3) Αν δεν το καταλαβες, το μηνυμα μου περι της λανθασμενης αποδοσης σκοπιμοτητας, ηταν κι αυτο ενα παιχνιδι με το λογο. Δεν το καταλαβαινεις γιατι δεν σε αφηνει η αστικη σου κουλτουρα. Στα ματια μου ομως, ισως και στα ματια μερικων αλλων, ησουν τελειος ηθοποιος, εκανες αυτο ακριβως που περιμενα να κανεις Cheesy

4) Στα περι χαρακτηρισμων θα συμφωνησω - εν μερει:
Αυτο το "οι χαρακτηρισμοι θα φανε κατευθειαν κοψιδι" δεν σε τιμα καθολου, βγαζει προς τα εξω διαθεσεις αρχηγικες. Φυσικα η απειλη σου δεν θα με εμποδισει να μιλησω για αρχηγικα συμπλεγματα...
Αντικαταστησε λοιπον την εκφραση σου με κατι πιο μετριοπαθες, και τοτε αν θελεις μπορω ακομα και να σε υποστηριξω!

Το ζητημα των χαρακτηρισμων, οπως σου ξαναειπα, δεν εχει να κανει με ηθικους κανονες. Εχει να κανει με την αξιοπρεπεια.
Ο moderator δεν ειναι μπαμπουλας, ειναι απλως ο διαμεσολαβητης, που φροντιζει ωστε να μην ξεφευγουμε απο τα ορια... Ακομα και αυτα τα ορια ομως, δεν ειναι σαφη. Αν ημουν εγω moderator, δεν θα λογοεκρινα κανενα κειμενο. Απεναντιας, θα εστελνα ΠΜ στον συγγραφεα, και επισης ενα δημοσιο μηνυμα, στο οποίο θα εγραφα τη γνωμη μου και θα παρακαλουσα να μην το επαναλαβει ή, αν ειναι δυνατον, να επανορθωσει.
Στην πολυ αρχη της συζητησης, σου ειχα ξαναγραψει καποιες παρατηρησεις σχετικα με το (κατ' εμε) απαραδεκτο υφος σου ως συντονιστης... Ξαναδιαβασε τες...

Εγω σου λεω απο τωρα πως δεν προκειται να δεχτω/ανεχτω καμια απολυτως λογοκρισια στα κειμενα μου.
Ετσι και δω εστω και μια λεξη διεγραμμενη, και ειδικα αν γινει χωρις να προηγηθει αμεση επικοινωνια, εδω μεσα θα γινει πανικος.
Αυτη μου τη δηλωση, θελω να την εκλαβεις ως τοσο απειλη, οσο απειλη ειναι και η φραση σου "θα πεσει κοψιδι". Εσυ αποφασιζεις.
Αν η φραση σου ηταν απλα μια προειδοποιηση, τοτε ειναι και η δικη μου μου μια προειδοποιηση. Αν μαλιστα παραδεχτεις πως υπερεβαλες και το διορθωσεις, θα ζητησω κι εγω συγγνωμη, θα το παραδεχτω και θα το διορθωσω.

Στην περιπτωση που καποια στιγμη δεις οτι καποιο κομματι του κειμενου μου ξεφευγει απο τα "ορια", μπορεις να μου στειλεις ενα ΠΜ και να μου εξηγησεις τους λογους για τους οποίους το θεωρεις προκλητικο. Αν δω απο πλευρας σου καλη, φιλικη διαθεση, και κλιμα συνεργασιας, σου υποσχομαι δημοσια πως ενδεχομενως να αυτολογοκρινω το κειμενο μου, ακομα κι αν κρινω πως δεν υπαρχει λογος,, μονο και μονο για να βοηθησω το καλο κλιμα.

Και αν υποστηριξεις πως "δεν εχεις πολυ χρονο για να ασχολεισαι με τον καθενα", τοτε μονος ομολογεις πως πρεπει να παραιτηθεις, καθως δεν εισαι σε θεση να φερεις εις περας τα καθηκοντα σου ως moderator.

Οι απειλες και οι διαταγες εδω μεσα δεν γινονται αποδεκτές απο κανεναν.  Πανω απ' ολα ειμαστε μια παρεα, και πιστευω (και φανταζομαι πως συμφωνουν και οι υπολοιποι) οτι ετσι πρεπει να παραμεινουμε. Και το υφακι σου, οταν μιλας ως συντονιστης και οχι ως μελος, φροντισε να ειναι το πρεπον. Κανενας δεν σου εδωσε την αδεια να μιλας με τετοιον τσαμπουκαλιστικο τροπο, και με εκφρασεις του τυπου "θα πεσει κοψιδι". Μπατσους εδω μεσα δε γουσταρει κανενας μας. Και αν καποιος διαφωνει, ας το πει, θα ηθελα πολυ να ξεκινησουμε (επιτελους) μια συζητηση σχετικα με το moderating και τα πλαισια στα οποία θα κινειται...

Τελος, ακριβως πανω στο θεμα της λογοκρισιας και της απειλης σου περι "δημοσιας ταξης", παραθετω αμεσως πιο κατω ενα υπεροχο αυτοσχεδιο ποιηματακι, που βρηκα πριν παρα πολυ καιρο σε ενα αλλο forum:

Μου λειπει κατι προστυχο...
...σαν ενα ξερο "αι γαμησου"...
...που οταν σου το πω εγω στα ισα θα μου απαντησεις με βρισιες...
...μα σαν το πει ο ποιητης θα καταλαβεις...
...πως η αυθεντικη δημιουργια ειναι πανω απο κανονες, συνηθεια, λεξεις, τυπικες υποχρεωσεις, δεδομενα που πρεπει να τηρηθουνε...
...ειναι πανω απ' ολα αυθορμητη...
...και τοτε, εσυ που ανησυχεις, εσυ που κατασκευασες ενα χωρο ιδεων, πρεπει πραγματικα να ανησυχησεις...
...μηπως εσυ ο ιδιος διακοπτεις τον ειρμο του "αι γαμησου" επιχειρωντας να τηρησεις τους κανονες, να το βαλεις σε ταξη...
...και να σκεφτεις, μεσα στο διχασμο, του τοποτηρητη απο τη μια, του ποιητη απο την αλλη...
...πότε μπορει αληθινα να δημιουργησει ο ανθρωπος, οταν τοις κεινων ρημασι πειθομενος ακολουθει κανονες, ή οταν της καρδουλας του πειθομενος σού πεταει το "αι γαμησου" στη μουρη...
...αλλα εκεινο, το πολυτιμο "αι γαμησου"...
...που μιλαει στον πατο της καρδιας σου, οχι στη συνθηκη του μυαλου και στη δομη του φορουμ σου...
...κι αφου ολα ετουτα τα σκεφτεις, πρεπει να αποφασισεις...
...τι θα κανεις οταν η ποιητικη εκφραση εκφυγει απο τη δομη που επελεξες να της δωσεις, και σαν αγριο τριανταφυλλο αρχισει να πεταει αγκαθια απο παντου, όπου αυτο επιλεξει...

το κοβεις?

ή το ποτιζεις να μεγαλωσει κι ας τρυπαει?

Το ξερω πως εσεις οι εθνικιστες δεν τα πατε και πολυ καλα με την ποιηση και τις αλλες τεχνες (αυτα ειναι "κουλτουριαρικα" πραγματα) αλλα κανε μια προσπαθεια να το καταλαβεις, αν δεν μπορεσεις να το νιωσεις...

Ρητορικη ερωτηση, που απευθυνεται σε ολους, οχι μονο στο Ζορμπα:
Αραγε εσενα αν καποιος σου ευχηθει "αι γαμησου" θα απαιτησεις να σου ζητησει συγγνωμη και να σου αντευχηθει "να μην ξαναγαμηθεις ποτε σου"????? Grin
« Last Edit: July 14, 2005, 02:19:39 am by aliakmwn » Logged
Zorbas-E-
Guest
« Reply #83 on: July 14, 2005, 05:16:34 am »

Δε σου έχει μιλήσει κανείς για τη λακωνικότητα υποθέτω. Κάθε άνθρωπος αναγκαστικά καταφεύγει σε αυτή στη διάρκεια της ζωής του.

<< Στο πολυχρωμο μου κειμενο, εγραψα κομματι-κομματι ολα εκεινα τα στοιχεια που καθιστουν το κειμενο σου προπαγανδιστικο και φασιστικο. >>

Δεν γράφω ποτέ σε πολύχρωμο κείμενο.Αφού ελεγχθείς για αχρωματοψία, αφαίρεσέ το αυτό από την αντι-προπαγάνδα σου διότι κάνει κρα. (γράφεις πως μιμείσαι το πολύχρωμο υφάκι μου...)

Προχωρώ στα επίμαχα:

1) Παγκοσμιοποίηση , ως όρος που αναφέρεται ευρέως την τελευταία 30ετία, είναι η ολκλήρωση και ενοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος. Οι αρετές στις οποίες αναφέρεσαι (πολιτισμός, δικαιώματα, παιδεία κτλ.) στην ενοποιημένη τους και ομογενή γεωγραφικά μορφή, συνιστουν την έννοια της Οικουμενικότητας. Αυτή την έννοια την πρωτοεφάρμοσε ο μακεδόνας Μ. Αλέξανδρος
(το Αλεκάκι για σενα) στο κράτος του (όσο πρόφτασε κι όσο μπόρεσε). Τη διακήρυξη της μπορείς να διαβάσεις στον όρκο του στην όαση της Ώπιδος και το "θεωρητικό" σκέλος στην Πολιτεία του Πλάτωνα (κι όχι μόνο).

2) γράφεις <<Εξυπακουεται πως τιποτε δεν αποτελει "διαχρονικη ανθρωπινη σταση ζωης" (sic). Για να σου το πω λιγο καλυτερα, καμια αξια δεν ειναι διαχρονικη. Ολες οι αξιες επινοουνται, ακμαζουν, παρακμαζουν και πεθαινουν! Το μονο διαχρονικο ειναι η φυση, οι βιολογικες επιταγες, κι αυτων φυσικα η επιρροη αυξομειωνεται αναλογα με τις πολιτισμικες συνθηκες. Ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος σου καποτε αποτελουσαν μονοδρομο, μοναδικη διεξοδο απο την οθωμανικη πραγματικοτητα. Σημερα ομως ξεπεραστηκαν.>>

Αξίες υπήρχαν ακόμη κι όταν ο άνθρωπος έτρωγε ρίζες. Απλά δεν τις είχε συνειδητοποιήσει-εφαρμόσει. Η αξίες δεν επινοούνται ούτε πεθαίνουν διότι προυπαρχουν ως αποτέλεσμα τις κατανόησης των αέναων νόμων του σύμπαντος. Έχεις δεί κανένα σοφό εσυ , σε όλο το μήκος της ιστορίας, να είχε σαν αξία το χρήμα; Ασχέτως εποχής και πολιτισμικών επιρροών όποιος πήγε ένα βήμα παρακάτω κατέληγε σε όμοια με ετερόχρονούς του. Διαχρονική δεν είναι η φύση αλλά οι νόμοι της ( ο ήλιος σε μερικά δισεκκατομύρια χρόνια θα εκραγεί, χαιρέτα τη φύση(φαντάζομαι εννοείς τη γήινη)), ενώ οι βιολογικές επιταγές  οδηγούν από το ανώδυνο ότι φάμε - ότι πιούμε ως το ναζισμό. Ο πατριωτισμός , ως αξία υπερασμίσεως της ελευθερίας ύπαρξης και σκέψης της έννοιας πατρίδα, θα είναι πάντοτε διαχρονική αξία. Ακόμη κι αν κάποτε όλη η γη γίνει ένα έθνος , από πατριωτισμό θα αντιταχθεί σε μια εξωγήινη απειλή (λέμε τώρα...).Δε μιλώ για οικονομικές και άλλες συμμαχίες , -αυτές η ιστορία αποδεικνύει πως είναι εφήμερες, γιατί το κίνητρο δεν είναι αξία. Αν κάποτε τα χατζάρια και οι Οθωμανοί ήταν ο "εχθρός", σήμερα αυτό που άλλαξε είναι το πόσο ορατός είναι, και τα όπλα του που στοχεύουν στο πνεύμα κυρίως. Άρα δε βλέπω για ποιό λόγο είναι ξεπερασμένες αυτές οι έννοιες. Το ότι ο εχθρός σήμερα είναι πολυεθνικός δε σημαίνει πως για να τον πολε΄μήσουμε πρέπει κι εμείς να γίνουμε σαν κι αυτόν. Διότι τότε θα έχουμε κι εμείς το ίδιο κίνητρο , δηλαδή οικονομικά συμφέροντα. Και μετά από μια ύποθετική νίκη, θα ακολουθήσει ο ίδιος φαύλος κύκλος..και ξανά μανα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Για περαιτέρω μπορείς να διαβάσεις και στον Nιτσε την έννοια της Todetrieb.

3) Οταν ο Ελυτης εγραφε:
"Πολλα δεν θελει ο ανθρωπος
να 'ναι ημερος, να 'ναι ακακος
λιγο φαϊ, λιγο κρασι
χριστουγεννα κι ανασταση"

εμένα μου θυμίζει η παραπάνω στροφή ζώα στο ζωολογικό κήπο. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία σου εσένα; Μακάρι να'ταν έτσι.Αλλά δεν είναι. Οι άνθρωποι ούτε είναι ούτε πρέπει να είναι έτσι και μόνο έτσι. Αυτό είναι φίλτατε η αστική ιδεολογία, των βολεμένων μάλιστα. Για μένα δεν αποτελεί κανένα ύμνο σε ανθρωπιά. Είναι ένας ύμνος στο σύστημα Matrix της ταινίας Matrix. Και πάλι με εκπλήσεις.Αν και δεν έχω διαβάσει Ελύτη εκτός σχολείου δε νομίζω πως αυτή την παράγραφο θα τη διατύπωνε μόνη της ποτέ. Είναι μάλλον η λογική της κατά συμφέροντος παράθεσης και κόβουμε τα λοιπά.Επιφυλάσσομαι όμως...

4) <<..αν καταλαβεις πως το ονομα τους "μακεδονας" ειναι αυτο που σε συνδεει μαζι τους και οχι αυτο που σε χωριζει, αν τελος τους αφομοιωσεις οικονομικα και τους επιτρεψεις να απολαυσουν κι αυτοι τον καπιταλιστικο υπερκαταναλωτικο νεοελληνικο παραδεισο,
αν, με λιγα λογια, τους δωσεις αερα για να αναπνευσουν..>

<<..νομιζεις πως εστω και ενας απο αυτους θα τολμησει να μιλησει για αλλαγη συνορων και πολεμο? Ακομα κι αν το κανει, οι ιδιοι οι ομοεθνεις του θα τον φανε ζωντανο!..>> (LOL)

Εδώ αποκαλύπτεις τη ρομαντική φιλοσοφία σου. Ζητώ συγγνώμη αν σε χαρακτήρισα ακραίων θέσεων. Οι θέσεις σου είναι απλά παιδικές. Αγνοείς ιστορία. Κι όταν λέω ιστορία δεν εννοώ σφαγές και πολέμους ΑΛΛΑ τους νόμους και τις τάσεις τις. Και αυτές επαναλαμβάνονται θελουμε δε θέλουμε γιατί είναι προιόν της φύσης των ανθρώπων (ξαναπαραπέμπω σε Νιτσε - Todestrieb). Εκτός αυτού, η άποψή σου είναι και συμπλεγματική! Τι πάει να πει <να αφομοιώσουμε>>Εκεί σκοπεύεις; Για μια τέτοια παγκοσμιοποίηση αγωνίζεσαι; Της μηχανής του κιμά; Διαφέρει σε κάτι αυτή η άποψη με μεθόδους  Real-φασισμού;!! Και την καπιταλιστική υπερκαταναλωτική απόλαυση;!; Είναι η αξία που ακμάζει σήμερα. Χρήμα και ευμάρια. Για να το ταιριάξω και με το<< Ολες οι αξιες επινοουνται, ακμαζουν, παρακμαζουν και πεθαινουν!>>. Βάλ'του κι ένα μπλουζάκι Greenpeace κι έχει μπροστά του κανείς τον ΑΝΘΡΩΠΟ. (κατά αλιάκμωνα)

<<..νομιζεις πως εστω και ενας απο αυτους θα τολμησει να μιλησει για αλλαγη συνορων και πολεμο? Ακομα κι αν το κανει, οι ιδιοι οι ομοεθνεις του θα τον φανε ζωντανο!..>> (LOL)

Όπως ακριβώς έγινε και με τους Βρετανους τρομοκράτες ε; Ξέχασα, αυτοί είναι φανατικοί και εθνικιστές - θρησκευτικοί φονταμενταλιστές. Στον ιδεατό κόσμο του αλιάκμωνα δεν θα υπάρχουν τέτοιοι!

5) Στην Ελλάδα υπάρχουν 6500 που δηλώνουν (μέσω της ψήφου) Μακεδόνες ή στηρίζουν όσους δηλώνουν έτσι μέσω της ψήφου στο Ουράνιο Τόξο. Κατά τη γνώμη μου περισσότεροι είναι οι τελευταίοι(βλ. ΟΑΚΚΕ). Τους αρχηγούς αυτής της κίνησης τους έχουμε δει πολλές φορές στην TV. Π.χ ο Παπά-τσακνιάς και ο Nακρατζάς και από όσα έχουν πει διετύπωναν σαφείς αλυτρωτικές θέσεις άρα δε μπορεί να πει κανείς πως "εξαφανίζονται" από το κράτος ή έχουν μηδενική προβολή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. Τι άλλο να παραθέσω α) ο Λιθοξόυ δεν αναγνωρίζει Ποντιακή γενοκτονία (διότι και οι Πόντιοι σκότωσαν..) β) δεν αναγνωρίζει την υπαρξη ελληνικών πληθυ΄σμών στη Μ. Ασια κατά πριν 100 χρόνια γ) Χρηματοδοτείται από τον Σόρος (που είναι "εχθρός" σου αλιάκμωνα (αυτά τα γράφει η Κανέλλη στο Νεμεcic) δ) το κόμμα του φιγουράρει στο site του ΥΠΕΞ Τουρκίας για τις μη-αναγνωρισμένες από την Ελλάδα τάχα μειονότητες ενώ στηρίζει όπως κι εσύ τη μετονομασία των μουσουλμάνων σε Τούρκους της Θράκης, ασχέτως αν είναι το 40% Πομάκοι ,το 30% αθίγγανοι και το πολύ ενα 30% τούρκοι στο γένος ε)μέσα σε 4 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις μειονοτικές επιτροπές της ΕΕ, έχει πρωτοφανή δικτύωση για μέγεθος κόμματος τη στιγμή που οι Κούρδο π.χι συνεχώς σκονταφτουν σε τέτοιες διαδικασίες ενώ οι περισσότερες πολιτικές οργανώσεις τους εντός ΕΕ κρίνονται τρομοκρατικές!
.
 Και παραθέτεις μόνο βιβλία του Ουράνιου Τόξου! Όχι ως προς την ιδεολογία, αλλά ως προς τις προθέσεις, ότι μας λες εδώ αλιάκμονα το λέει και το ΥΠΕΞ Τουρκίας.Ισως καταλάβεις γιατί κάποιοι εκμεταλεύονται το ""ρομαντισμό"" σου και του ανάλογου κινήματός για τα δικά τους βρώμικα σχέδια στον κόσμο τον πραγματικό, κι όχι στις φαντασιώσεις. Τέτοια κολπάκια στη διπλωματία και τη διοίκηση λέγονται Δούρειοι Ϊπποι και στη βιολογία Ιοι. Εκτός του ότι αυτό το μέρος του σλάβικου στοιχείου βαπτίστηκε μακεδονικό από σκοπιμότητα και επίπλαστα όπως ανέφερα και σε άλλο post.

Επιγραμματικά: Δε θα είχα πρόβλημα αν αυτοί οι αν το γειτονικό κράτος λέγοταν Σλαβομακεδονι
κό ή τέλος πάντων να προσδιορίζεται εθνολογικά ως -Σλαβικό. Η ανοχή της παραχάραξης και η απόδοση του ονόματος Μακεδονία ισοδυναμεί με απόδοση εδαφών. Αυτό είναι κανόνας στη διπλωματία και όλοι εκεί ποντάρουν. Και δεν έχει να κάνει με ιδιοκτησία της ιστορίας , η οποία μπορεί να μην έχει clopyright έχει όμως πρωταγωνιστές και τους φυσικούς απογόνους τους.
Zorbas-E-
Guest
« Reply #84 on: July 14, 2005, 05:59:50 am »

Κλείνοντας θα'θελα να επισημάνω και τα εξής:

1) από μένα να μη περιμένεις να κόψω τίποτε από τα λεγόμενά σου ή άλλου ποτέ. Κι ούτε ζήτησα να γίνω ποτέ moderator , ο mixos  με έβαλε μάλλον διότι είχα προτείνει να ανοίξει κι αυτή η ενότητα πριν από 2 χρόνια. Εδώ δεν είναι indy ούτε θέλησα ποτέ να πάρω το ρόλο της ΣΟ.

2) δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου για τον εξής λόγο: έχεις εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό μου , παρότι δε με βρίζεις άμμεσα χρησιμοποιείς συνεχώς προσβλητικούς , χλευαστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Με έχεις αποκαλέσει από "λειτουργικά αναλφάβητο" ως κατακαημένο , ταλαίπωρο , αδαή , άνθρωπο για λύπηση και τέτοια απαξιωτικά. Κάθε 2-3 προτάσεις του λόγου σου εμπεριέχουν μια δήλωση απέχθειας , μίσους και υποβιβασμού προς το πρόσωπό μου. Εκτός του ότι με άποκαλείς φασίστα και Χίτλερ για το καλημέρα (μεταφορικά).

Κι όλα αυτά δίχως να με γνωρίζεις. Και μου γράφεις και το ωραίο:

<<Το ξερω πως εσεις οι εθνικιστες δεν τα πατε και πολυ καλα με την ποιηση και τις αλλες τεχνες (αυτα ειναι "κουλτουριαρικα" πραγματα) αλλα κανε μια προσπαθεια να το καταλαβεις, αν δεν μπορεσεις να το νιωσεις...>>

Με ξέρεις ρε μεγάλε; Με έβαλες να σου παίξω κιθάρα και δε σου έπαιξα; Με ρώτησες αν γράφω ποίηση και σου είπα τι μαλακίες ειναι αυτά; Μιλήσαμε για ρομαντισμό ,έρωτα, για όνειρα και προσδοκίες και είδες πως μου λέιπει ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία; Με ποιο δικαίωμα με θεωρείς φασίστα και κατακαημένο; Και με ποιο λεξικό εννοιών βαφτίζεις τέτοιες και τις ιδέες μου;

Αυτό συνάδελφε λέγεται : ασέβεια , τραμπουκισμός και τρομοκρατία. Αν μη τι άλλο είσαι ανάγωγος και κακομαθημένος. Ακόμη κι αν έτσι μιλάς στην παρέα σου ή τους γονέις σου λίγο με νοιάζει. ¨Οταν αναφέρεσαι σε μένα και σε κάθε συμφορουμίτη , να ξεκαβαλάς το εφηβικό σου καλάμι και να συνομιλείς με αξιοπρέπεια. Εγώ ούτε έξυπνος το παίζω ούτε προβοκάτορας. Σε ότι είχα καταλήξει το κατέθεσα. Αργότερα ίσως να αλλάξω θέσεις. Ίσως και να συμφωνήσω μαζί σου. Αμφιβάλλω όμως αν εσύ πάψεις ποτέ να είσαι ανάγωγος και συμπλεγματικός.

Φιλικά, Γιάννης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #85 on: July 14, 2005, 11:23:25 am »

Εγω τελειωσα. Δεν ξαναγραφω (σιγα την απωλεια θα μου πειτε). Οταν μιλησα με λεξεις τυπου στα αρχιδια μου και χεστηκα, φανταζομαι δεν εθιξα κανεναν. Και το εκανα για να μην μοιαζει η συζητηση με πανεπιστημιακη διαλεξη. Μη μπερδευεις την που.. με την βουρτσα. Αλλοι το ριχνουν το επιπεδο και οχι εγω. Οσον αφορα τους Τουρκους, οι Τουρκοι υπηρχαν εκει αλλα  αυτο τι εχει να κανει. Ειτε σφαξαν ειτα δεν σφαξαν τι σχεση εχει αυτο με τις σχεσεις Ελλαδας Σκοπιων. Εκτος αν το θεμα ειναι το μακεδονικο ζητημα εν τη γενεσει του, οποτε σταματηστε να ασχολειστε μονο με την Ελλαδα και αρχιστε και Βουλγαριες κοκ.
« Last Edit: July 14, 2005, 11:38:02 am by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Χείρων
Guest
« Reply #86 on: July 14, 2005, 11:44:45 am »

Αυλαία!
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #87 on: July 14, 2005, 12:31:46 pm »

Γιατί ρε παιδιά το κόβετε? Ωραία δεν μαλώναμε???  Grin Grin

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
aliakmwn
Guest
« Reply #88 on: July 14, 2005, 15:54:49 pm »

Hey!! Ho!!! Τι "αυλαια"? Εγω δεν ειπα την τελευταια μου κουβεντα Grin

Quote from: Zorbas-E- on July 14, 2005, 05:16:34 am
Δε σου έχει μιλήσει κανείς για τη λακωνικότητα υποθέτω. Κάθε άνθρωπος αναγκαστικά καταφεύγει σε αυτή στη διάρκεια της ζωής του.

Να το παρατραβηξω? Θα το παρατραβηξω...
Παλι ειχες-δεν-ειχες χωρεσες ενα "αναγκαστικα" στο λογο σου, για να πεισεις για την ορθοτητα του. Οχι φιλε μου, εγω δεν ειμαι λακωνικος και ουτε εχω σκοπο να γινω! Ποιος θα με αναγκασει?

Δεν γράφω ποτέ σε πολύχρωμο κείμενο.Αφού ελεγχθείς για αχρωματοψία, αφαίρεσέ το αυτό από την αντι-προπαγάνδα σου διότι κάνει κρα. (γράφεις πως μιμείσαι το πολύχρωμο υφάκι μου...)

Λιγο πιο κατω διαμαρτυρεσαι επειδη σε προσφωνω "ταλαιπωρε", "κατακαημενε", και επειδη σε απεκαλεσα "λειτουργικα αναλφαβητο"... Επισης, διαμαρτυρεσαι επειδη μιλησα για την επαφη σου με την τεχνη (που βεβαια και παλι παραβλεπεις οτι ειπα "εσεις οι εθνικιστες",  αλλα αυτο το αφηνω για να το σχολιασω εκει)
Ρε κατακαημενε, ταλαιπωρε Ζορμπελληνα, γιατι περιοριζεις το λογο παντα στους κανονες της κυριολεξιας? Αραγε η "μεταφορα" δεν υπαρχει στους τροπους εκφρασης σου??? Η μεταφορα ξερεις ειναι ακριβως αυτο: Ο μη κυριολεκτικος λογος!
Ετσι λοιπον, ποιητική αδεία, εχω το δικαιωμα να χαρακτηρισω "καταμαυρο" ενα κειμενο γραμμενο με χρωματα, αν μεσα στο κειμενο αυτο αποτυπωνεται μισος και φρικη, ενω αντιθετως, ενα κειμενο με μαυρη γραμματοσειρα, μπορω να το χαρακτηρισω "πολυχρωμο" αν μεσα εναλλασσονται τα συναισθηματα που παει να περασει...

Αλλα ειπαμε, εσεις οι εθνικιστες δεν τα πατε καλα με την τεχνη Grin Και για να το πω οπως πρεπει: "Ειπαμε, οι εθνικιστες, και εσυ ως εθνικιστης, δεν τα πατε καλα με την τεχνη!!!

1) Παγκοσμιοποίηση , ως όρος που αναφέρεται ευρέως την τελευταία 30ετία, είναι η ολκλήρωση και ενοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος. Οι αρετές στις οποίες αναφέρεσαι (πολιτισμός, δικαιώματα, παιδεία κτλ.) στην ενοποιημένη τους και ομογενή γεωγραφικά μορφή, συνιστουν την έννοια της Οικουμενικότητας. Αυτή την έννοια την πρωτοεφάρμοσε ο μακεδόνας Μ. Αλέξανδρος
(το Αλεκάκι για σενα) στο κράτος του (όσο πρόφτασε κι όσο μπόρεσε). Τη διακήρυξη της μπορείς να διαβάσεις στον όρκο του στην όαση της Ώπιδος και το "θεωρητικό" σκέλος στην Πολιτεία του Πλάτωνα (κι όχι μόνο).

Η Παγκοσμιοποιηση ειναι οντως ορος σχετικα προσφατος... Ειναι ομως ενας ορος που ακομα υφισταται επεξεργασια, εχω διαβασει διάφορα πανω σ' αυτο... Αφηνοντας ανοιχτο ενα παραθυρακι, ομως, για το ενδεχομενο λαθος μου, παω παρακατω, με καθε επιφυλαξη...
Κατσε ομως γιατι εσυ μπερδευτηκες: "Στην ενοποιημενη τους και ομογενη γεωγραφικα μορφη"?????????? Αυτο τι σημαινει τωρα? Και τι σχεση εχει με την Παγκοσμιοποιηση?

Οσον αφορα στην εννοια του Οικουμενικοτητας, αν και αυτο με τον Αλεξανδρο το ακουω ειλικρινα πρωτη φορα, δεν εχω λογο να το αμφισβητησω...
Ομως, μην ξεχνας πως η Παγκοσμιοποιηση της παιδειας και του πολιτισμου για την οποία μιλαω εγω, δεν θα γινει με σφαγες. Ο φιλος σου ο Αλεξανδρος ομως κατεσφαξε μιαν ολοκληρη Αυτοκρατορια, γιατι το παραβλεπεις?
Και οσο κι αν δεχομαστε οτι αυτες ηταν οι συνθηκες, εγω, ακομα και μιλωντας για 2300 χρονια πριν, αρνουμαι να αναγνωρισω μια "μεταλαμπαδευση" πολιτισμου που εγινε με πολεμο!

Τελος, μια φιλικη προτροπη για σενα: Ο Πλατων, ο Αριστοτελης και ολοι οι αρχαιοι ειναι πολυ καλοι, τους διαβαζω ψιλο-συχνα. Αλλα καλυτερα διαβασε πρωτα και κανεναν συγχρονο, για να μπορεσεις να ερθεις σε καλυτερη επαφη με τον κοσμο που σε περιβαλει! Δεν ειναι δυνατον να αναζητας την Παγκοσμιοποιηση στα κειμενα του Πλατονα! Ασε που για ποια παγκοσμιοποιηση μου μιλας, στον αρχαιο κοσμο που αγνοουσε μιαν ολοκληρη ηπειρο (Αμερικη) και τους σημαντικοτατους πολιτισμους της ανατολικης Ασιας?

Αξίες υπήρχαν ακόμη κι όταν ο άνθρωπος έτρωγε ρίζες. Απλά δεν τις είχε συνειδητοποιήσει-εφαρμόσει. Η αξίες δεν επινοούνται ούτε πεθαίνουν διότι προυπαρχουν ως αποτέλεσμα τις κατανόησης των αέναων νόμων του σύμπαντος. Έχεις δεί κανένα σοφό εσυ , σε όλο το μήκος της ιστορίας, να είχε σαν αξία το χρήμα; Ασχέτως εποχής και πολιτισμικών επιρροών όποιος πήγε ένα βήμα παρακάτω κατέληγε σε όμοια με ετερόχρονούς του.

Κοιτα, συνολικα το μηνυμα σου πασχει, μπαζει απο παντου...
Κομματι κομματι τωρα:
Οχι φιλε μου, οι αξιες ειναι πολιτισμικα προϊοντα. Οσο υπαρχει πολιτισμος, υπαρχουν και αξιες! Το ποιες ειναι αυτες οι αξιες, καθοριζονται απο τον ιδιο τον πολιτισμο.
Σημερα, με το αστικο συστημα που τοσο αγνοεις, υπερτατη αξια ειναι η προσωπικη ελευθερια: Σε κανενα κρατος δεν επιτρεπεται να υπαρχουν δουλοι, ο καθενας ειναι "ιδιοκτητης" του εαυτου του. Τωρα βεβαια αν καθησεις και το ψαξεις μεσα απο αναλυσεις, θα δεις πως δεν ειναι ετσι. Ακριβως διοτι η αξια, οσο κι αν προσδιοριστηκε πληρως, δεν καταφερε ακομα να κατακτηθει πληρως! Και φυσικα οι αξιες πεθαινουν κιολας... Θελεις ενα παραδειγμα?
Για σκεψου, αν 1 αιωνα πριν παντρευοσουν μια γυναικα και ανακαλυπτες πως ειχε παει με αλλον αντρα πριν απο σενα, πώς θα αντιδρουσες εσυ και πώς η κοινωνια? Κι οσο κι αν ισως να μην το καταλαβαινεις, ηταν κι αυτο μια αξια: Η αθωοτητα, ή ακομα καλυτερα ο θρησκευτικος "καθωσπρεπισμος"!

Οσον αφορα στους νομους της φυσικης, αναρωτιεμαι, αραγε οι ανθρωποι πιστευαν στην ελξη μεταξυ των μαζων πριν τους το αποδειξει ο Newton?

Το κομματακι που χρωματισα εντονο (ειδες? κι αυτο χρωματισμος ειναι Wink ) δεν το καταλαβα, αν θελεις αναλυσε το λιγο ακομα...

Διαχρονική δεν είναι η φύση αλλά οι νόμοι της ( ο ήλιος σε μερικά δισεκκατομύρια χρόνια θα εκραγεί, χαιρέτα τη φύση(φαντάζομαι εννοείς τη γήινη)), ενώ οι βιολογικές επιταγές  οδηγούν από το ανώδυνο ότι φάμε - ότι πιούμε ως το ναζισμό.

Εχμ, καλα οκ, καποια στιγμη ρε παιδι μου το συμπαν θα επανασυσταλει και θα επιστρεψουμε στην προ-BigBang κατασταση, αλλα αυτο δεν μου λεει κατι!
Οι νομοι της φυσης του πλανητη μας (καπως ασχημα μου καθεται αυτο) ειναι αποτελεσμα της εφαρμογης των νομων του συμπαντος στον πλανητη μας, στις συνθηκες που αναπτυχθηκαν...

Ο πατριωτισμός , ως αξία υπερασμίσεως της ελευθερίας ύπαρξης και σκέψης της έννοιας πατρίδα, θα είναι πάντοτε διαχρονική αξία. Ακόμη κι αν κάποτε όλη η γη γίνει ένα έθνος , από πατριωτισμό θα αντιταχθεί σε μια εξωγήινη απειλή (λέμε τώρα...).Δε μιλώ για οικονομικές και άλλες συμμαχίες , -αυτές η ιστορία αποδεικνύει πως είναι εφήμερες, γιατί το κίνητρο δεν είναι αξία. Αν κάποτε τα χατζάρια και οι Οθωμανοί ήταν ο "εχθρός", σήμερα αυτό που άλλαξε είναι το πόσο ορατός είναι, και τα όπλα του που στοχεύουν στο πνεύμα κυρίως. Άρα δε βλέπω για ποιό λόγο είναι ξεπερασμένες αυτές οι έννοιες. Το ότι ο εχθρός σήμερα είναι πολυεθνικός δε σημαίνει πως για να τον πολε?μήσουμε πρέπει κι εμείς να γίνουμε σαν κι αυτόν. Διότι τότε θα έχουμε κι εμείς το ίδιο κίνητρο , δηλαδή οικονομικά συμφέροντα. Και μετά από μια ύποθετική νίκη, θα ακολουθήσει ο ίδιος φαύλος κύκλος..και ξανά μανα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Για περαιτέρω μπορείς να διαβάσεις και στον Nιτσε την έννοια της Todetrieb.

Κοιτα, μια που εισαι και ευαισθητουλης και μου προσβαλλεσαι ευκολα, δεν θα σχολιασω τις παραπομπες σου... Σε πληροφορω πως τον εχω μελετησει αρκετα (για την ηλικια μου) το Νιτσε... Μονο που χρειαζεται προσοχη: Σου θυμιζω πως και ο φιλος σου ο Α
δολφος, τις θεωριες του Νιτσε ελεγε πως εφαρμοζε!!! Και πραγματι, αν το ψαξεις θα δεις πως υπηρχαν πολλα κοινα!

Ο πατριωτισμος ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο. Εαν σταματησει να υφισταται πατριδα, θα σταματησει να υφισταται και αγαπη προς αυτην.
Εξηγησε μου: Οι νομαδικες φυλες, που ουτε σε σταθερο τοπο διαμενουν, ουτε προσωπικη ιδιοκτησια εχουν (εκτος απο τα ρουχα που τους παρεχουν προστασια) και ουτε ζουν με τον δυτικο αστικο μας τροπο, τι ειδους "πατριωτισμο" μπορουν να αναπτυξουν? Αφου οπως λες ειναι παγκοσμια και διαχρονικη αξια, δεν μπορει, καπου θα εντοπιζεται και σ' αυτους! Ας πουμε οι Μασαι της Αφρικης (οπως μπορεις να διαβασεις στο μυθιστορημα "Το Λιονταρι" του Ζοζέφ Κεσσέλ) χτιζουν τα σπιτια τους με ενα μειγμα λασπης και κοπρανων ζωων και τα χτιζουν ετσι για να αντεξουν το πολυ μια βδομαδα!!!
« Last Edit: July 14, 2005, 17:18:33 pm by aliakmwn » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #89 on: July 14, 2005, 15:56:10 pm »

Β' ΜΕΡΟΣ:

Φυσικα και δεν βλεπεις το ποσο ξεπερασμενες ειναι οι εννοιες, διοτι ειναι κομματι του ψυχικου σου κοσμου και τις προσκυνας, διοτι δεν μπορεις να σκεφτεις περα απο αυτες, διοτι η αστικη σου κουλτουρα εχει δωσει στις εννοιες αυτες θεϊκες διαστασεις. Αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτε... Αντιστοιχα καποτε η εννοια του "νομου" ηρθε να αντικαταστησει τα βασιλικα και αυτοκρατορικα διαταγματα, η δημοκρατια την απ(ο)λυταρχια, και ο κοσμος δεν καταλαβαινε... Και επισης καποτε η Επανασταση και η λαοκρατια ηρθε να αντικαταστησει τα κοινοβουλια και να ανατρεψει την αρχουσα μπουρζουαζια, και παλι ο κοσμος δεν καταλαβαινε! (Δες ας πουμε στον "Δρ. Ζιβαγκο" την υπεροχη σκηνη που ο μπολσεβικος εξηγει στον παππου την Επανασταση, του λεει για το Κομμα και τις νεες διαδικασιες, και οταν του λεει πως ο Λενιν εξελεγη γενικος γραμματεας, ο παππους με την πιο ανθρωπινη αφελεια τον ρωτα "Δηλαδη τσαρος μας τωρα ειναι ο Λενιν? Cheesy )

Οι πολεμοι μεταξυ των εθνων πλεον δεν εχουν σημασια για την ιστορια, δεν πρωταγωνιστουν. Αυτη που καθοριζει τις τυχες του κοσμου ειναι η παλη των ταξεων. Οι πολεμοι δεν καθοδοηγουνται απο τους λαους, ουτε απο πεφωτισμενους εθνοσωτηρες... Οι πρωτοι ειναι τα προβατα, οι δευτεροι τα πιονια. Αυτοι που κανουν τους πολεμους ειναι τα κεφαλαια, τα αφεντικα. Οταν εσυ μιλας για εθνος, καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας τριβει τα χερια... Πισω απο την επανασταση του '21 κρυβονταν οι μεγαλες δυναμεις και η καταρρευση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Αν οι αγγλογαλλοι δεν ηθελαν ανεξαρτητο ελληνικο κρατος στη Μεσογειο, εσυ τωρα δεν θα ειχες καν ακουσει τα ονοματα Κολοκοτρωνης και Σια, ενω μπορει να ησουν ανταρτης πανω στα βουνα οπως οι Κουρδοι...

Και παλι στον Νιτσε, να σου θυμισω πως τις θεωριες του για "λευκους ευρωπαιους" ο ανθρωπος τις εγραψε εναμισο αιωνα πριν... Το θεωρητικο κομματι του εργου του, το φιλοσοφικο αν θελεις, εξακολουθει να παραμενει πολυτιμο, αλλα οχι και οι προτασεις του...

εμένα μου θυμίζει η παραπάνω στροφή ζώα στο ζωολογικό κήπο. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία σου εσένα; Μακάρι να'ταν έτσι.Αλλά δεν είναι. Οι άνθρωποι ούτε είναι ούτε πρέπει να είναι έτσι και μόνο έτσι. Αυτό είναι φίλτατε η αστική ιδεολογία, των βολεμένων μάλιστα. Για μένα δεν αποτελεί κανένα ύμνο σε ανθρωπιά. Είναι ένας ύμνος στο σύστημα Matrix της ταινίας Matrix. Και πάλι με εκπλήσεις.Αν και δεν έχω διαβάσει Ελύτη εκτός σχολείου δε νομίζω πως αυτή την παράγραφο θα τη διατύπωνε μόνη της ποτέ. Είναι μάλλον η λογική της κατά συμφέροντος παράθεσης και κόβουμε τα λοιπά.Επιφυλάσσομαι όμως...

LOL

Καλα κανεις και επιφυλασσεσαι, γιατι με ολα αυτα, στα ματια μου φαινεσαι γελοιος!
Αφου δεν ξερεις τι ειναι το αστικο συστημα, πώς κρινεις οτι το ποιημα του Ελυτη το εξυμνει?

Λιγο πιο κατω (το ξαναλεω) διαμαρτυρεσαι επειδη εγραψα πως οι εθνικιστες, και εσυ μαζι μ' αυτους, δεν τα πατε καλα με την τεχνη. Και το γραφεις λιγες σειρες κατω απο αυτην την παρατηρηση!!!!!!!! Εισαι σοβαρος?

"Ζωα στο ζωολογικο κηπο"??? Μονο αυτο εχεις να πεις?

Οσον αφορα στο Matrix, τωρα αν σχολιασω και αναρωτηθω "δηλαδη μεχρι εκει φτανει εσενα ο κοσμος των ιδεων σου? Μεχρι τα εεντυπωσιακα  καταναλωτικα πυροτεχνηματα του Hollywood?" θα προσβληθεις?
Θα μου συγκρινεις τωρα τον Ελυτη με το Matrix????????????????????????????????

Και φυσικα η [size=16]στροφ (τα ποιηματα εχουν στροφες, τα πεζα εχουν παραγραφους) ειναι κομματι ενος ποιηματος, απο την Ηλιο τον Ηλιατορα...
Και στο υπολοιπο ποιημα κανει αναφορα και στα αφεντικα για τα οποία σου μιλαω, για τους "δυνατους"...

Εδώ αποκαλύπτεις τη ρομαντική φιλοσοφία σου.

Μη χρησιμοποιεις αυτη τη λεξη, επειδη δεν ξερεις τι ειναι...

Ζητώ συγγνώμη αν σε χαρακτήρισα ακραίων θέσεων. Οι θέσεις σου είναι απλά παιδικές. Αγνοείς ιστορία. Κι όταν λέω ιστορία δεν εννοώ σφαγές και πολέμους ΑΛΛΑ τους νόμους και τις τάσεις τις. Και αυτές επαναλαμβάνονται θελουμε δε θέλουμε γιατί είναι προιόν της φύσης των ανθρώπων (ξαναπαραπέμπω σε Νιτσε - Todestrieb).

Ετσι για να γελασουμε λιγο, ο φιλαρακος σου ο Νιτσε, που τον παρουσιαζεις ως τον Πατερα των Ιδεων, διετυπωσε λακωνικοτατα και σαφεστατα: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΤΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ"
Αυτο για τις "παιδικες" μου ιδεες...
Και να ξερεις οτι αισθανομαι πολυ περηφανος που αναγνωριζουν κι αλλοι, ακομα και οι ιδεολογικοι μου "αντιπαλοι" οπως εσυ, οτι μπορω ακομα να σκεφτομαι αθωα, σαν παιδι!
Κοψε λοιπον τις παραπομπες στο Νιτσε γιατι μονος σου γινεσαι ρομπα...

Η ιστορια δεν εχει "νομους" και "τασεις". Η ιστορια ειναι καταγραφη, εξελιξη, πλοκη. Η μελετη της ιστοριας οδηγει στην εξαγωγη γενικων συμπερασματων. Αλλα η επιστημη εξελισσεται, και τα συμπερασματα αλλαζουν.
Ετσι και η ιστορια, καποτε ανηγαγε το εθνος στον αρχηγικο θρονο της! Καποτε το εθνος, ηταν αυτο που εδωσε ωθηση στην ιστορια, ηταν αυτο που εγραψε ιστορια.
Ομως ξεπεραστηκε. Πλεον το εθνος θελει να υποδουλωσει την ιστορια...

Η συγγνωμη αποδεκτη.

Εκτός αυτού, η άποψή σου είναι και συμπλεγματική! Τι πάει να πει <να αφομοιώσουμε>>Εκεί σκοπεύεις; Για μια τέτοια παγκοσμιοποίηση αγωνίζεσαι; Της μηχανής του κιμά; Διαφέρει σε κάτι αυτή η άποψη με μεθόδους  Real-φασισμού;!! Και την καπιταλιστική υπερκαταναλωτική απόλαυση;!; Είναι η αξία που ακμάζει σήμερα. Χρήμα και ευμάρια. Για να το ταιριάξω και με το<< Ολες οι αξιες επινοουνται, ακμαζουν, παρακμαζουν και πεθαινουν!>>. Βάλ'του κι ένα μπλουζάκι Greenpeace κι έχει μπροστά του κανείς τον ΑΝΘΡΩΠΟ. (κατά αλιάκμωνα)

ΕΙΣΑΙ ΕΙΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ, ΕΙΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!

[size=14]ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ" ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"
Ειτε λοιπον εισαι τοσο βλακας ωστε να μην εχεις καταλαβει πως ηταν η επεξηγηση στη χρηση του ορου, ειτε το παρεβλεψες επιτηδες, για να συνεχισεις το προπαγανδιστικο σου εργο.[/size]

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΣ: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ Ή ΒΛΑΚΑΣ???

Μιλαω για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ!!! Δηλαδη να μπορουν να συμμετεχουν κανονικοτατα στην οικονομικη ζωη της χωρας, χωρις η μειονοτικη τους ιδιοτητα να παιζει ρολο! Να μπορουν να δουλεψουν στο δημοσιο χωρις προβληματα, να μπορουν να κατεχουν γη στα εδαφη τους, να εχουν ολα τα δικαιωματα που εχουν και οι αλλοι ελληνες πολιτες, παρα την μειονοτικη τους ιδιοτητα!!!

Όπως ακριβώς έγινε και με τους Βρετανους τρομοκράτες ε; Ξέχασα, αυτοί είναι φανατικοί και εθνικιστές - θρησκευτικοί φονταμενταλιστές. Στον ιδεατό κόσμο του αλιάκμωνα δεν θα υπάρχουν τέτοιοι!

Αναφερεσαι στον IRA?
Αραγε εχεις ιδεα για το τι γινεται εκει πανω? Το ξερεις πως οι Ιρλανδοι προσπαθουν να εορτασουν τις θρησκευτικες τους γιορτες και οι Αγγλοι δεν τους επιτρεπουν?
Αυτο ακριβως ειναι η "συμβιωση", το να βλεπω μια εκκλησια μιας αλλης θρησκειας και να μην αισθανομαι μισος, να βλεπω ενα τζαμί στο κεντρο της Αθηνας και να χαιρομαι επειδη απεκτησε και εναν ανατολιτικο αερα η πολη μου!
« Last Edit: July 14, 2005, 17:27:13 pm by aliakmwn » Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Go Up Print
Jump to: