• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:21:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:21:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426685
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 78
Total: 149
Ioannis Apostolikas
eplysia
vas22
mrotskos
nataliakara
Nikos_313
hevidis3524
_iliaskaz_
makato
hacky
Isidora
dimitire
rafail zisiadis
Xris
chrisdardas
jimalexoud
antontsiorvas
Yamal
tasos gourd
Saint_GR
kvas
Limpolits
ioannisfa
vaggelis.ntokas
athichatz
alexkont
odkoutrolikos
Fenia04
apapathe
Gaspard
gp6
marf10
manolitsis
george14
Nekt
mmikelo
Alikhts
JoHn!
witchingHour
gpapailio
Adreas Seg
AcDimitri
τσακαλι
athizoi
Alex Kosmas
Geoth
Fotis
tinidou
dorapangeiou
andrpats
Juror8
DarkMagiK06
Emilios
Leou
gsifnio
menelaras
Mr Watson
George15
elias_farhood
Fotis Roukoutakis
George_RT
Thalasotsanta
programmer2004
Giannis Masterio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;  (Read 4785 times)
fullmoon_52
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;
« on: August 31, 2007, 02:34:43 am »

Κατ'ευθείαν στο θέμα , είμαι ήδη 7 χρόνια αισίως στη σχολή , τα τελευταία 3-4 έχω πειστεί πως το μεγαλύτερο λάθος ήταν που μπήκα και το δεφτερο μεγαλύτερο που δεν έφυγα όσο ήταν νορίς . Από τα λάθη λένε μαθαίνουμε ... όπως και να χει , ούτε κορυφαίο μυαλό είμαι στα εξωτικά μαθηματικά της αγαπημένης μας σχολής , ούτε τύπος που μπορεί να διαβάζει πάνω από 3 ώρες ημερησίως , ειδικά πράγματα που δεν έχω ιδέα τι λένε! Ναι διαβάζω και παρακολουθούσα όσο ήμουν εκεί. Απλά είναι δυσκολά εως ακατόρθωτα για μένα να καταλάβω τα περισσότερα μαθήματα ακόμη και μετά από 3-4 φορές που τα έχω δόσει. Ναι ,επίσης ασχολούμαι με άλλα πραγματα με επιτυχία, έκαστος στο είδος τους άλλωστε ξαναλένε. Όπως το μπάσκετ , όσο και να προπονείσαι αν δεν έχεις ταλέντο και ύψος δεν φτάνεις στα κορυφάια επίπεδα. Και τόσα άλλα παραδείγματα, γενικά για την κάθε ασχολία στη ζωή καταλαβένετε τι εννοώ μάλλον εαν διαβάζετε αυτο το forum Smiley Δεν μπορείς να είσαι καλός παντού , και δυστυχως δεν είμαι καλός εκεί που θα έπρεπε ..

Όπως και να χει το έχω παλέψει ... με κάθε μέσο , και αν και το τελευταίο χρόνο μένω και εργάζομαι μακρία από τη Θεσσαλονίκη κατορθωσα να ρίξω το κοντέρ στα 15 (μαθήματα) . Ως ελαφρυντικό για τον εαυτό μου χρησιμοποιώ τις 3 χαμένες εξεταστικές λόγω καταλήψεων αλλά από την άλλη βλέπω τη γενιά μου να είναι αρκετά βήματα μπροστά και καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Παλιοί φίλοι σε ΤΕΙ , σχολές πλοιάρχων , αστυνομίες κτλ ήδη έχουν αξιοπρεπέστατα εισοδήματα και δουλείες και είναι σε θέση να αγοράζουν αυτοκίνητα κτλ .. Τέλος πάντων έχουν προύποθέσεις για να κάνουν μια άνετη ζωή χωρίς να έχουν τραβήξει τα δικά μου ζόρια όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που με φοβίζει λοιπόν είναι όχι τα μαθήματα , αργά ή γρήγορα θα τελιώσουν .. και τότε τι ?

Νιώθω πως θα έχω ξοδέψει 8 χρόνια για το τίποτα , μιας και ελάχιστα έχω αποκομίσει από αυτα που υποτίθεται ότι μαθαίνουμε και το κυνήγι εργασίας - μέλλον φαντάζουν μαύρα . Κανείς άλλος λοιπόν συμερίζεται τις απόψεις και τις ανησυχίες μου ; 'Η μήπως δεν είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα και για μας τους δευτεροκλασάτους μπροστα στον ανταγωνισμό ; Δεν ξέρω πλέον τι ισχύει όσο περνάει ο καιρός γι'αυτό και ζητάω τη γνώμη των συναδέλφων .. help!

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
Re: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχεί ;
« Reply #1 on: August 31, 2007, 02:41:08 am »

Σιχενομαι τα στερεοτυπα του τυπου στα 30 πρεπει να χω αμαξι καλη δουλεια και μια γυναικα να πηδαω.
Αυτα ειναι που σε καταπιεζουν.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #2 on: August 31, 2007, 03:08:59 am »

Quote from: Grecs on August 31, 2007, 02:41:08 am
Σιχενομαι τα στερεοτυπα του τυπου στα 30 πρεπει να χω αμαξι καλη δουλεια και μια γυναικα να πηδαω.
Αυτα ειναι που σε καταπιεζουν.

Δε νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα Grecs (αν και γενικά ισχύει).

Ούτε καν στο πόσο καιρό έχει κάνει μέχρι τώρα τη σχολή... και πότε θα τη βγάλει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δε ξέρει πώς θα δουλέψει σε ένα αντικείμενο που θα έχει ένα πτυχίο, και δε θα του αρέσει.. Κάνω λάθος?

Παρόλα αυτά.. να σπεύσω να πω ότι μπορείς να κάνεις πολλά άσχετα πράγματα με αυτό το πτυχίο χωρίς να ασκήσεις το επάγγελμα... καθώς και να μην σε απασχολεί ο πόσος καιρός θα σε πάρει..

Αλήθεια.. με τί ασχολείσαι ως δουλειά και σε ποια πράγματα λες ότι τα πηγαίνεις καλά? Smiley
kinezos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #3 on: August 31, 2007, 03:21:00 am »

Από όσο ξέρω από παρόμοιες συζητήσεις, είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν ιδέα για το τι θα κάνουν όταν αρχίζουν μια δουλειά ως ηλεκτρολόγοι... απλά στην αρχή αφιερώνεις κάποιο χρόνο για να μάθεις ακριβώς αυτά που δεν έμαθες στη σχολή. Το άκουσα και από μεγάλους σε ηλικία (50), εργοδότες κλπ. Ας τελειώσουμε λοιπόν με το καλό τη σχολή και ας μην ανησυχούμε από τώρα για αυτά.
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #4 on: August 31, 2007, 04:00:30 am »

Αυτά που λες μου φαίνονται ξένα, αλλά όχι περίεργα. Δεν κάνουμε πάντα τις σωστές επιλογές. Το θέμα είναι, αφού έχεις καταλάβει ότι η επιλογή είναι λάθος, τι κάνεις μετά.

Δεν υποστηρίζω να παρατήσεις τη σχολή,  μόνο και μόνο γιατί το 15 είναι ήδη ένας τεράστιος άθλος που είναι κρίμα να πάει χαμένος. Ένα χαρτί που να λέει ότι έβγαλες ΗΜΜΥ χωρίς υπερβολή βοηθάει πολύ για κάθε είδους επάγγελμα γραφείου.
Από την άλλη, θα ήταν μια ακόμη μεγαλύτερη ΛΑΘΟΣ επιλογή (κατά την άποψη μου) να πιάσεις δουλειά ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε κάποια εταιρεία. Εφόσον αυτό δεν σ' αρέσει, θα είσαι μια ζωή δυστυχισμένος. Και όχι, δεν ισχύει ότι "αυτό σπούδασα, αυτό είναι το μόνο που ξέρω και μπορώ να κάνω".

Και για να μη λέω πολλές αμπελοφιλοσοφίες, η γνώμη μου πάνω σε αυτό που ρωτάς είναι η εξής:
Βρες αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει (είτε είναι εμπόριο, είτε υδραυλικά, είτε management, ακόμη και dj) και κάνε πλάνα για τη ζωή σου πάνω σε αυτόν τον τομέα. Τόσοι και τόσοι έχουν όπως λες "φτιάξει τη ζωή τους" χωρίς πτυχίο από Πανεπιστήμιο. Το πτυχίο πάρτο και κρέμασέ το σε έναν τοίχο. Κατά προτίμηση κορνιζωμένο.

Γνωρίζω κάποιον που σε ένα Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, σε τομέα παρόμοιο με το δικό μας, σε μια σχολή όπως μας είπε ΠΑΡΑ πολύ δύσκολη, είχε φτάσει να χρωστάει ένα μάθημα. Η σχολή δεν του άρεσε, αλλά δεν ήξερε μέχρι τότε τι ήταν αυτό που ήθελε πραγματικά να κάνει . Ένα μάθημα πριν το πτυχίο, αποφάσισε ότι στη ζωή του θέλει να είναι καθηγητής καλλιτεχνικών σε σχολείο. Παράτησε την περίφημη, δύσκολη Αγγλική σχολή για μηχανικούς, ήρθε εδώ, μπήκε στην Καλών Τεχνών, βγήκε και τώρα κάνει αυτό που θέλει. Θα μου πεις, παίρνει μισθό καθηγητούλη... ε και; αν δεν το έκανε, θα μιζέριαζε μια ζωή μέσα στο/α πανάκριβο/α αμάξι/α του.. τώρα είναι ευτυχισμένος (όσον αφορά αυτόν τον τομέα, για άλλους δεν ξέρω)

Και κάτι τελευταίο. Τα χρόνια σου στη σχολή, δεν πήγαν σε καμία περίπτωση τελείως τζάμπα. Έμαθες πράγματα (δεν μπορεί, κάτι θα σου έμεινε), πήρες εμπειρίες, πήρες μια "σιγουριά" που λέγεται δίπλωμα ημμυ (μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε!) και πήρες (ελπίζω) το μάθημα να το ψάχνεις νωρίτερα πριν κάνεις μια βασική επιλογή για τη ζωή σου. 

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
Re: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχ&
« Reply #5 on: August 31, 2007, 04:01:33 am »

Εγω παντως μολις τελειωσω θα φυγω εξωτερικο και θα κανω κατι ασχετο με αυτο που σπουδασα αρχικα και μετα βλεπουμε αν βρω κατι πανω σε αυτα που θα μαθω

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Re: Μαύρο φίδι που μας έφαγε ; Άλλος κανείς που ανησυχ&
« Reply #6 on: August 31, 2007, 04:37:54 am »

η καμένη, δλδ εγώ, (με πολύ λιγότερα χρόνια στη σχολή κ σε περιόδους μιας κάποιας αδράνειας..) θα σου έλεγε ότι δε σε πήραν τα χρόνια κ να μην πιέζεσαι από στερεότυποχαζομάρες
τελείωσε με το καλό τη σχολή και εν τω μεταξύ ψάξε να βρεις τί θες να κάνεις στ' αλήθεια (εν ανάγκη σπούδασέ το κι εκείνο!!)
πού ξέρεις, μπορεί μέχρι το τέλος ν' ανακαλύψεις ακόμη και κάτι σχετικό με τα αντικείμενά μας ή παραπλήσιο τέλος πάντων που να σε τραβάει!
θα 'θελα να ακούσω την άποψη και κάποιου από τα >5 έτη
(κι αφού ρωτάς, ναι, ψιλοανησυχώ κι εγώ! - αλλά δεν είναι το αντικείμενο που με απωθεί, είναι τα μαθήματα των πρώτων ετών)
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #7 on: August 31, 2007, 05:47:45 am »

Σε κάθε περίπτωση είναι λάθος να τα παρατάς. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που βγάζει την σχολή σε τόσα χρόνια και με δυσκολίες. Βάλε τα δυνατά σου, τελείωσε με το καλό και μετά ακολούθα ό,τι σου λέει η καρδιά σου.......

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #8 on: August 31, 2007, 08:40:24 am »

fulmoon τσεκαρε και παλαιότερες συζητήσεις:

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=10416.0

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=6623.0
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #9 on: August 31, 2007, 10:06:30 am »

fulmoon, τώρα που έχεις και εξεταστική δεν είναι ο καλύτερος καιρός για τέτοιες σκέψεις. Άσε τις απαισιόδοξες σκέψεις, η ζωή σε οδήγησε εδώ που είσαι τώρα και δέξου του, όλα για καλό γίνονται, και συγκεντρώσου για να τελειώσεις τη σχολή. Γιατί από ότι κατάλαβα κι εσύ ο ίδιος θέλεις να πάρεις το πτυχίο κ δεν είσαι πχ σαν αυτόν που ανέφερε η vasso που τα παράτησε για να γίνει καλλιτέχνης καθηγητής Wink

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #10 on: August 31, 2007, 10:11:13 am »

Quote from: bot on August 31, 2007, 08:18:57 am
edit: I am back

Ti einai ayta ta deyteroklasata kai protoklasata…
Min eisai elitistis kontra ston eayto sou!
Mercy and the god will be on your side.

Genika loipon, i guess to problema sou den einai oti argises na teleioseis alla kata poso xereis ti theleis otan teleioseis. Giati an to ikseres aytes oi metafysikes agonies tha eixan elaxistopoiithei. Kai ego pou teleiosa (sxetika panta) oxi poly arga, ti katalaba? Pffffffffff, entelos tipota, nomizo to “mellon” tha me agxonei gia panta.

Genika min ta pairneis oute me ton eayto sou oute me ti sxoli oute me tin koinonia. Koita na telioneis me ta mathimatika apo tis maldibes kai parallila skepsou pos se fadazesai genika sto koinoniko synolo, sigoura etsi ola tha paroun to dromo tous kai sooner or later tha breis kati.

Re Grecs, eleos, ti motivo einai ayto, kai ego tha goustara na exo to diko mou aytokinito agorasmeno apo mena. Ki ego tha ithela na exo mia kali douleia (gynaika oxi, opote den empimpto sto oneiro pou periegrapses Tongue). Ki ola ta parapano apla kai mono giati ta dikaioumai, ki ego kai oloi. Min katadikazoume kai pragmata psilodedomena. To na mi theleis px mia «asfali» douleia einai dikaioma sou, alla opoiosdipote epizita to antitheto den einai symbibasmenos, einai apla kanonikos, symfonoume? Kai elpizo to oneiro sou na pas sto eksoteriko kai na kaneis ayta ta asxeta pou les na ta kaneis monos sou kai oxi patontas se plates allon, allios xalara pio stereotypos tha eisai apo to na theleis mia kali doulitsa, mia gynaikoula kai ena aytokinitaki. If you know what i mean Cheesy

Stamatao na eimai skyla kai sas xaireto. Ta greeklish pou einai i katara tou kosmou kai one of the eight deadly sins zitane to eleos sas gia kapoies ores kai tha tropopoiithoun otan mporeso. An kapoio kalo paidi (aka OS, OD kai de symazeyetai) mporei na ta petaksei ston metatropea giati ego den mporo tha exei gia panta tin agapi mou kai +12 points sto karma tou gia tin epomeni zoi. Kalimera !

ps

Αυτά δεν διαβαζονται...

fullmoon_52
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #11 on: August 31, 2007, 10:59:58 am »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις  Smiley

Anonymous τα είχα δει αυτά τα τόπικ ναι .

Το θέμα μάλλον είναι τελικά ότι είναι απογοητευτική η σύγκριση , φίλοι και γνωστοί από άλλες σχολές δείχνουν να έχουν πολύ περισσόττερο χρόνο και διάθεση για να ασχολούνται με αυτα που τους αρέσουν που τελικά είναι αυτό που μετράει . Το μέλλον μου επίσης δείχνει πολύ πιο αβέβαιο ή έτσι το βλέπω εγώ έστω . Και φυσικά τα ζόρια , τους βλέπω γράφουν μια έκθεση 1 σελίδας ή διαβάζουν το βράδυ πριν την εξέταση και πάνε πέρνουν 10 , πολύ πιο άνετα φοιτητικά χρόνια δηλάδη , που πιστέυω βοηθούν και στη γενικότερη δημιουργικότητα .

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #12 on: August 31, 2007, 11:12:56 am »

Απλα το παιρνεις αποφαση. Αν θες να εχεις το κωλοδιπλωμα, κατσε και σκισου να τα περασεις. Γιατι το βασικο ειναι οτι αν τα παρατησεις, μετα οπως καταλαβαινεις θα ειναι παρα παρα πολυ δυσκοολο να γυρισεις σε περιπτωση που το μετανοιωσεις. Αν ομως εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να ασχοληθεις ποτε με το αντικειμενο και θα σου φαει πολυ καιρο για τα μαθηματα και χωρις λογο, φυγε. Καλλιο αργα παρα ποτε.(αν και εγω δεν θα το εκανα αυτο)

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #13 on: August 31, 2007, 11:24:37 am »

Ενδεικτικά να πω στον fullmoon την περίπτωση του αδερφού μου... ο οποίος παράτησε στα 25 τη σχολή του (Πολ. Μηχ.) και ενώ είχε κάνει διπλωματική (βέβαια χρωστούσε λίγο περισσότερα από τα δικά σου), ολοκλήρωσε τις εγχώριες σπουδές του στο πιάνο και έφυγε στο εξωτερικό (αφού έμαθε και τη γλώσσα πρώτα), έδωσε κατατακτήριες, μπήκε 6ο εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο... τελείωσε στα 30 (αντιμετώπισε και εκεί διάφορες δυσκολίες προσαρμογής στην πραγματικότητα και στην κλίκα τους)... και τώρα κάνει μεταπτυχιακό εκεί.. (δουλεύοντας πλέον - σε κάτι.. όχι τόσο σχετικό προς το παρόν)

Φυσικά φίλοι και γνωστοί τελείωσαν 5 χρόνια νωρίτερα, άλλοι δουλεύουν, άλλοι κάναν και διδακτορικά και δουλεύουν... Άλλοι... παντρεύονται!

Ποτέ δεν είναι αργά... αρκεί να κάνεις αυτό που θέλεις.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #14 on: August 31, 2007, 11:28:25 am »

Quote from: fullmoon_52 on August 31, 2007, 10:59:58 am
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις  Smiley

Anonymous τα είχα δει αυτά τα τόπικ ναι .

Το θέμα μάλλον είναι τελικά ότι είναι απογοητευτική η σύγκριση , φίλοι και γνωστοί από άλλες σχολές δείχνουν να έχουν πολύ περισσόττερο χρόνο και διάθεση για να ασχολούνται με αυτα που τους αρέσουν που τελικά είναι αυτό που μετράει . Το μέλλον μου επίσης δείχνει πολύ πιο αβέβαιο ή έτσι το βλέπω εγώ έστω . Και φυσικά τα ζόρια , τους βλέπω γράφουν μια έκθεση 1 σελίδας ή διαβάζουν το βράδυ πριν την εξέταση και πάνε πέρνουν 10 , πολύ πιο άνετα φοιτητικά χρόνια δηλάδη , που πιστέυω βοηθούν και στη γενικότερη δημιουργικότητα .

Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;
Τι σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον, έχεις κάποιες ιδέες όσον αφορά στο επάγγελμα που θα ακολουθήσεις;
Νομίζω δεν είναι απαραίτητο να σου υπενθυμίσω ότι η επαγγελματική επιτυχία
δεν έρχεται σχεδόν ποτέ από ένα επάγγελμα που κάνουμε από αγγαρεία,
ενώ έρχεται εύκολα όταν κάνεις αυτό που γουστάρεις.

Η συμβουλή μου, αν τη θες, συμπίπτει λίγο πολύ με της Βάσως.
Κάνε ένα τελευταίο κουράγιο να τελειώσεις τη σχολή,
έφαγες το γάιδαρο μην κολλήσεις στην ουρά
και μετά εάν δεν σου αρέσει μην ξαναπιάσεις ούτε πρίζα στα χέρια σου.

ΥΓ: Από περιέργεια, πως και επέλεξες αυτή τη σχολή;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: