• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 11:02:14 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 11:02:14 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 40
Guests: 105
Total: 145
noimaginationforthis
ntina
apob
Mihalist
gdimove
Farmakis Aggelos
Tzatzikaki
gpap
grepanis
Mr Watson
asemas
jimalexoud
Le ece
Zach
Jimlam
jm555
geo66
KG03
Billy K
avatangg
menelaras
domb765
Billyskotsikas
mpaltzak
tzortzis
ppapadoe
mimaki
nikos_matall
dimitire
ellimoschou
Ioannis Apostolikas
Ponan
dirac1
user4
annaparask
kkotsopo
dimitris kiziridis
fkaravi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Με αφορμή το θάνατο του μετανάστη Τόνυ Όνουα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Down Print
Author Topic: Με αφορμή το θάνατο του μετανάστη Τόνυ Όνουα  (Read 32191 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Με αφορμή το θάνατο του μετανάστη Τόνυ Όνουα
« Reply #195 on: September 04, 2007, 21:02:32 pm »

Quote from: Αθάνατος on September 04, 2007, 20:38:42 pm
ΑΝαφέρθηκα πουθενά στο ρεπορτάζ?
Σε ενημερώνω Καμένε (όνομα και πράγμα) για την πραγματικότητα την οποία αγνοείς
ΑΠό τη στιγμή που κάποιος έχει νόμιμη δουλειά μπορεί εύκολα να κάνει χαρτια για 2 χρόνια. Φυσικά θα πρέπει να υπογράψει και ο εργοδότης του το σχετικό συμβόλαιο.
ΑΠό τη στιγμή όμως που δεν εργάζεται σε κάποιον ο μετανάστης αλλά βρίσκεται μέσα στην παρανομία τότε είναι αδύνατο να βρει κάποιον "ηθοποιό"-εργοδότη που να υπογράψει το συμβόλαιο το οποίο θα του επιβαρύνει τη φορολογική χωρίς λόγο.

Δε ξέρω αν αγνοεί ο Καμένος την πραγματικότητα... εσύ πάντως ακόμα κι αν τη γνωρίζεις (ολόκληρη)... αναφέρεις μόνο αυτά που μοιάζουν σωστά..

Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι έτσι, η ζωή δεν είναι έτσι, ούτε περιορίζεται στους κανόνες που βάζεις, και θα έπρεπε εσύ που έχεις δουλέψει στα χωράφια να το ξέρεις...

Η αντιμετώπιση του κράτους προς τους μετανάστες είναι απαράδεκτη... άγρια (όταν τους παίρνει) προς τους παράνομους (αν βέβαια ανήκουν σε καμιά... "μαφία" ούτε τους ακουμπάνε)... και άκρως εκμεταλλευτική προς τους νόμιμους. Και φυσικά υπάρχει και κόντρα και εκμετάλλευση μεταξύ τους... όπου το υπέροχο κράτος μας νίπτει τας χείρας του.

πηγή: Εργαζόμενοι εδώ και χρόνια μετανάστες και ο εργοδότης τους.

Αν διαφωνείς πουθενά... πάνε βρες μερικούς και ρώτα τους. Εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ούτε θα αντιπαρατεθώ.
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #196 on: September 04, 2007, 21:20:07 pm »

Προς όλους αυτούς που βάζουν ένα πέπλο φορολογικών διαδικασιών πάνω από την ξενοφοβία τους:  Διαβάστε τις σκέψεις του παρακάτω μετανάστη!!!

Γκαζμέντ Καπλάνι:  Υπάρχουμε........ Συνυπάρχουμε? : Μια βαλκανική προσευχή

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #197 on: September 04, 2007, 21:31:20 pm »

Η τρίχα έγινε τριχιά.

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
Αθάνατος
Guest
« Reply #198 on: September 04, 2007, 22:48:15 pm »

http://to-adifago-kitos.com/
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #199 on: September 05, 2007, 00:09:21 am »

Juan, ο Ολύμπιος κατάλαβε την τακτική σου.

byeeee
Καμένος

View Profile
« Reply #200 on: September 05, 2007, 00:50:30 am »

Quote from: Αθάνατος on September 04, 2007, 20:38:42 pm
Quote from: Καμένος on August 23, 2007, 08:38:16 am
Quote from: Αθάνατος on August 23, 2007, 08:22:13 am
Quote from: BOBoPASTORAS on August 23, 2007, 03:25:50 am
Στην ΕΤ1 έχει αυτή τη στιγμή ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία στην ελλάδα για να αποκτήσεις νόμιμη άδεια παραμονής. Αντί να υποθέτετε για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κλείστε το pc και δείτε το

ΑΠό τη στιγμή που κάποιος μετανάστης επιθυμεί να έρθει στη χώρα μας και να κάνει νόμιμη δουλειά ο εργοδότης θα του κάνει τα χαρτιά τα οποία ισχύουν για 2 χρόνια και μετά θέλουν ανανέωση. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να φέρει και την οικογένεια του. Οι αλβανοί που απασχολούνται σε νόμιμες εργασίες όπως τα χωράφια, οι σταύλοι, τα εργοστάσια... έτσι έρχονται αν θέλουν να είναι μόνιμοι.

Το να χορηγεί το κράτος άδεια παραμονής έτσι απλά σε άτομα που δεν προσδιορίζουν την απασχόληση τους (προφανώς επειδή είναι παράνομη) θα ήταν κάτι το αφελές ...

Είδες το ρεπορτάζ και έλεγε ότι δεν δίνεται άδεια παραμονής "σε άτομα που δεν προσδιορίζουν την απασχόλησή τους" ή πάλι βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου?

ΑΝαφέρθηκα πουθενά στο ρεπορτάζ?
Σε ενημερώνω Καμένε (όνομα και πράγμα) για την πραγματικότητα την οποία αγνοείς
ΑΠό τη στιγμή που κάποιος έχει νόμιμη δουλειά μπορεί εύκολα να κάνει χαρτια για 2 χρόνια. Φυσικά θα πρέπει να υπογράψει και ο εργοδότης του το σχετικό συμβόλαιο.
ΑΠό τη στιγμή όμως που δεν εργάζεται σε κάποιον ο μετανάστης αλλά βρίσκεται μέσα στην παρανομία τότε είναι αδύνατο να βρει κάποιον "ηθοποιό"-εργοδότη που να υπογράψει το συμβόλαιο το οποίο θα του επιβαρύνει τη φορολογική χωρίς λόγο.

Α)Ο ΒΟΒ έγραψε για το ρεπορτάζ. Εσύ έκανες quote άρα αναφερόσουν σε αυτό. Τόσο απλά.

Β)Ποιος σου είπε ότι ο μετανάστης βρίσκεται μέσα στην παρανομία?

Γ)Ποιος σου είπε ότι αγνοώ την πραγματικότητα?

Δ)Θάνατε.. όνομα και πράγμα.. κάνεις κι αστειάκια.. Για σοβαρέψου..
Αθάνατος
Guest
« Reply #201 on: September 05, 2007, 05:52:03 am »

Όταν ο Νιγηριανός πουλάει παράνομα cd είναι στην παρανομία. Ίσως είναι δύσκολο για σένα να το καταλάβεις...
Δε ξέρω γενικά Αφρικανούς που να δουλεύουν σε εργοστάσια, οικοδομές, χωράφια, σταύλους κλπ...
Ξες εσύ? ΑΝ ναι πες μας που είναι να πάμε να το δούμε και εμείς...

Αγνοείς πλήρως την πραγματικότητα. Αν είχαν νόμιμες δουλειές το κράτος θα τους χορηγούσε την άδεια εύκολα χωρίς προβλήματα όπως γίνεται με τους περισσότερους Αλβανούς (δε λέω όλους γιατί έχουν και αυτοί κάποιους παράνομους....με ναρκωτικά όμως). Όλα τα προβλήματα τους ξεκινούν από το γεγονός ότι κάνουν παράνομες δουλειές.

Αν θες να κλαφτείς δεν είναι το κατάλληλο μέρος ... για αυτό σοβαρέψου λίγο...
Καμένος

View Profile
« Reply #202 on: September 05, 2007, 08:10:22 am »

Εαν λαμβάνεις ώς δεδομένο ότι όλοι οι Νιγηριανοί πουλάνε παράνομα CD είσαι στο κόσμο σου.. Αν και η κυβέρνηση σκέφτεται το ίδιο, καταλαβαίνω γιατί δεν τους δίνουν άδειες..

Επίσης γιατί δεν θελουν να δουλέψουν αλλά πουλάν παράνομα CD όπως λές?? Είναι πιο εύκολο? Εϊναι πιο επικερδές? Αν τους δίνονταν η δυνατότητα δεν θα δούλευαν?

Το ότι κλαίγομαι το έβγαλες απ το μυαλό σου, όπως και εγώ πιστεύω ότι τώρα που βγήκες στην αγορά εργασίας θα αναλάμβανες άνετα την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ενός στρατοπέδου συγκεντρώσεων..

Τώρα για το "σοβαρέψου λίγο" τι να πώ? Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι πρωτότυπο να πείς?
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #203 on: September 05, 2007, 10:02:03 am »

Το τελευταίο ΕΨΙΛΟΝ φιλοξενούσε 5 Νιγηριανούς, που μιλούσνα για τη σωή τους στην Ελλάδα.Αντιγράφω κάποια κομμάτια:

Mike:
 Στην πλατεία της Κυψέλης δουλεύει ο Mike... Τον ρωτάω πως νιώθει για τη δουλειά που κάνει. "Ντρέπομαι πάρα πολύ" απαντά και η όψη του αλλάζει. Αν ήξερα, ερχόμενος εδώ από την Αφρική, ότι θα έκανα αυτή τη δουλειά, πίστεψέ με, δε θα ερχόμουν ποτέ! 'Οταν ο κόσμος κουνάει το χέρι του και λέει "φύγε, φύγε από' δω", παγώνω από τη ντροπή. Και δε βγάζω κέρδος από αυτό, μη νομίσεις. Κανείς μας δε βγάζει κέρδος από αυτή τη δουλειά. Απλώς επιβιώνω. Και είμαι εδώ, σ' αυτήν την πλατεία, μες στο κρύο το χειμώνα ή μες στον καύσωνα, και δεν το αντέχω άλλο. Θα γυρίσω πίσω σε λίγους μήνες και θα προσπαθήσω να τα ξεχάσω όλα..."

Ajo:
 Ο 27χρονος Ajo σπούδασε Μαθηματικά στη Νιγηρία και στη συνέχεια πήγε στρατό. Για οικονομικούς λόγους δεν εκπλήρωσε ποτέ τη θητεία του, αλλά, με τη βοήθεια κάποιου γνωστού που του έβγαλε βίζα, ήρθε στην Ελλλάδα. Τους πρώτους 6 μήνες έψαχνε για δουλειά, όμως, επειδή δε μιλούσε ελληνικά, κατέληξε να πουλάει CDs στους δρόμους εδώ και δύο χρόνια. Τον ρωτάω πως του φέρονται οι Έλληνες και απαντάει διπλωματικά: "Είναι ευγενέστατοι τη στιγμή της αγοραπωλησίας. Όταν σου κάνουν παζάρια. Μετά σε αγνοούν". Το ίδιο και όταν τον ρωτάω πως του φαίνεται η Ελλάδα: "Φαντάζομαι πως κάποιοι άλλοι, που δε βρίσκονται στην κατάστασή μου, θα την έβρισκαν ωραία..."
 Οι χειρότεροι πελάτες είναι οι αστυνομικοί, "γιατί πολλοί δε με πληρώνουν", ενώ η πειρατεία παραδέχεται πως είναι έγκλημα. "Αλλά εδώ οι περισσότεροι μετανάστες δε βρίσκουν δουλειά. Οπότε, τι προτιμάτε να κάνω εγώ; Να πουλάω παράνομα CDs στις καφετέριες ή ναρκωτικά στους δρόμους;"
 Ονειρεύεται να συνεχίσει τις σπουδές του, αλλά "ξέρω ότι δε θα γίνω ποτέ αποδεκτός από την κοινωνία. Οπότε, απλώς περιμένω να μαζέψω κάποια χρήματα και να βγάλω τα χαρτιά που απαιτούνται για να πάω σε μια πιο "ανοιχτή", πιο φιλική προς τους μαύρους χώρα. Στην Αγγλία ή στη Σουηδία, για παράδειγμα".

Charles:
 Στα καφέ του Παγκρατίου προσπαθεί να πουλήσει CDs ο Charles. Είναι 29 χρονών και ήρθε στην Ελλάδα πριν από 4 χρόνια, λίγον καιρό αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες. "Τους πρώτους 6 μήνες έδωσα αρκετά χρήματα σε πρακτορεία ευρέσεως εργασίας-μάται", θυμάται. "'Εκτοτε είμαι εδώ".
 Η ζωή στην Ελλάδα δεν του αρέσει καθόλου:"Είναι μόνο μία "στάση" για μένα. Θα γυρίσω στην Αφρική, όπου δε νιώθω ντροπή και φόβο διαρκώς. Όπου θα ζω χωρίς να με κυνηγάει και να με ξεφτυλίζει η αστυνομία. Εδώ πήρα ένα σπουδαίο μάθημα. Σκλήρυνα πολύ. Θα είμαι δυνατότερος όταν γυρίσω πίσω". Τον ρωτάω αν τον έχουν χτυπήσει. "Ευτυχώς όχι" μου απαντά. "Γιατί έχω χαρτιά, πληρώνω για να είμαι εδώ, και δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Αλλά η ξεφτίλα δε μετράει; Να σε σταματάνε στο δρόμο, να σε σέρνουνε στο Τμήμα, να σε αφήνουν όρθιο στα κρατητήρια, να περιμένεις τουλάχιστον 4 ώρες, κι έπειτα να σου λένε απλώς ένα "εντάξει, πάρε δρόμο τώρα!"; Όλα αυτά γιατί;"....

Peter:
 Στα 32 του, έχει σπουδάσει Νομικά στη Νιγηρία, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια πουλάει πειρατικά CDs στην Αθήνα... Όταν πρωτοήρθε, έψαχνε μήνες για δουλειά, έμαθε και λίγα ελληνικά, αλλά δεν έβρισκε τίποτα που να διαρκεί πάνω από έναν μήνα και που να μην τον εκμεταλλεύονται οικτρά. Μετά καταπιάστηκε με τα CDs. Νόμιζε ότι κάτι θα έβγαζε έτσι. Διαψεύσθηκε. Δεν έβγαιναν ούτε τα πάγια ("στο μεταξύ πλήρωνα και ΙΚΑ, 85 ευρω το μήνα"). Έτσι, τώρα πουλάει και σε πάγκους στις λαϊκές και στα πανηγύρια διάφορα πράγματα, παιχνίδια, τσάντες, ό,τι βρει.
 Σήμερα πια αρχίζει να συνηθίζει την Ελλάδα. "Στην αρχή ένιωθα πολύ χειρότερα. Ένιωθα διαρκώς μη επιθυμητός. Σιγά σιγά κατάλαβα πως δουλεύει το "σύστημα", άρχισα να ανέχομαι πράγματα, να συμβιβάζομαι. Αλλά ποτέ δε θα καταλάβω γιατί στην πολυκατοικία μου, όπου μένω τόσα χρόνια, όλοι οι ένοικοι ακόμη με φοβούνται! Ούτε το γιατί με ξεφτυλίζουν έτσι οιαστυνομικοί ότνα με σέρνουν στο Τμήμα (αφού ως πελάτες απαιτούν δωρεάν τα CDs μου), όταν μου κατάσχουν τα 30 ευρω που θα τύχει να έχω πάνω μου, "γιατί τα έβγαλα πουλώντας  CDs, και άρα τα έχω παράνομα στην τσέπη μου"..."

greek hospitality...

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #204 on: September 05, 2007, 10:24:18 am »

Ε τι το εβαλες ρε nad εδω περα. Με αυτους θα ασχολουμαστε;;; Ας ανοιγαν εργοστασια με κερασια ή δικη τους δισκογραφικη στην πατριδα τους. Α ξεχασα, οχι κερασια. Μανγκο.... Τα δανεια γιατι ειναι;;; Τσιμπα 3.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #205 on: September 05, 2007, 11:21:26 am »

Διαφωτιστικό το άρθρο της nad, υπάρχει και μια άλλη πλευρά των πραγμάτων βεβαια, την οποία έχει τύχει να έχω ζήσει απο κοντά. Οι Νιγηριανοί και γενικά οι Αφρικανοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είναι ίσως η "κοινωνία" με την γρηγορότερη δυνατή "ενσωμάτωση" με τους Έλληνες. Το λέω επειδή γνωρίζω 3 ζευγάρια Νιγηριανών με Ελληνίδες, και μάλιστα το ένα παντρεμένο με παιδιά. Ο κόσμος ίσως τώρα τελευταία έχει αρχισει και ανοίγεται απέναντί τους, και επειδή γνωρίζω προσωπικά αυτά τα ζευγάρια, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα παιδιά που δουλεύουν σ'αυτές τις δουλειές - cd κτλ - είναι πράγματι παιδιά που έχουν τελειώσει σχολές ανώτατης παιδείας. Απλά όταν μεταναστευεις κάπου είναι δύσκολο να σου δώσουν δουλειά, και αναγκαστικά μπαίνεις σε έναν κύκλο συμπατριωτών σου και κάνεις τις δουλειές που κάνουν αυτοί πχ cd , κι ας είναι και παράνομη δουλειά.

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #206 on: September 05, 2007, 13:51:33 pm »

Quote from: Αθάνατος on September 05, 2007, 05:52:03 am
Αγνοείς πλήρως την πραγματικότητα. Αν είχαν νόμιμες δουλειές το κράτος θα τους χορηγούσε την άδεια εύκολα χωρίς προβλήματα όπως γίνεται με τους περισσότερους Αλβανούς (δε λέω όλους γιατί έχουν και αυτοί κάποιους παράνομους....με ναρκωτικά όμως). Όλα τα προβλήματα τους ξεκινούν από το γεγονός ότι κάνουν παράνομες δουλειές.

Αθάνατε, περιγράφεις τα πράγματα όπως θα ήταν αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε καλά και δεν ήταν ανάλγητος και δυσκίνητος. Είσαι ονειροπόλος. Αυτά που λες μάλλον αντιτίθενται στην εμπειρία που υποστηρίζεις ότι έχεις σε χωράφια, εργοστάσια και δεν ξέρω που αλλού! Έχεις μιλήσει ποτέ με κάποιον μετανάστη? Εγώ πάντως έχω μιλήσει με αρκετούς και είναι απίστευτο το πόσο δύσκολο το έχει κάνει το ελληνικό κράτος για έναν μετανάστη να ζήσει και να εργαστεί νόμιμα στην Ελλάδα.
Απίστευτες γραφειοκρατικές περιπέτειες, αυθαιρεσίες υπαλλήλων του δημοσίου, παράλογες διαδικασίες και άλλα πολλά συνθέτουν το σκηνικό που έχει να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος που έρχεται με όλη την καλή διάθεση να εργαστεί και να ζήσει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος τους σπρώχνει στην παρανομία κι όταν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα ακόμα και η παράνομη δουλειά δεν μοιάζει καθόλου ντροπή!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #207 on: September 05, 2007, 14:39:46 pm »

Quote from: Aurelius on September 05, 2007, 10:24:18 am
Ε τι το εβαλες ρε nad εδω περα. Με αυτους θα ασχολουμαστε;;; Ας ανοιγαν εργοστασια με κερασια ή δικη τους δισκογραφικη στην πατριδα τους. Α ξεχασα, οχι κερασια. Μανγκο.... Τα δανεια γιατι ειναι;;; Τσιμπα 3.

NotWorthy   Tongue

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #208 on: September 05, 2007, 14:58:01 pm »

Μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει 1 εκατομμύριο μετανάστες αλλά παρόλα αυτά χλευάζετε το greek hospitality όπως λέτε. Ταυτόχρονα σας ενοχλεί και η ανεργία στη χώρα.
Ζείτε σε μια κοινωνία, που βασίζεται σε νόμους(αρκετές φορές) αλλά όταν εφαρμόζονται σε ξένους λαθρομετανάστες το βλέπετε σα ρατσισμό. Λες και αυτοί που τον παρακαλοθούσαν το Νιγηριανό αν δεν είχε κάνει όντως κάτι παράνομο θα είχαν πολλούς ρατσιστικούς λόγους να τον κυνηγήσουν.

Το ελληνικό κράτος δεν τους ωθεί στην παρανομία. Απλά δε μπορεί να τους ενσωματώσει και αυτοί βγαίνουν στην παρανομία.

Όσοι και να είναι λοιπόν ας έρθουν μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι είμαστε φιλόξενοι.

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #209 on: September 05, 2007, 15:14:04 pm »

Quote from: koslazio on September 05, 2007, 14:58:01 pm
Ζείτε σε μια κοινωνία, που βασίζεται σε νόμους(αρκετές φορές) αλλά όταν εφαρμόζονται σε ξένους λαθρομετανάστες το βλέπετε σα ρατσισμό. Λες και αυτοί που τον παρακαλοθούσαν το Νιγηριανό αν δεν είχε κάνει όντως κάτι παράνομο θα είχαν πολλούς ρατσιστικούς λόγους να τον κυνηγήσουν.

1. Ο ξυλοδαρμός είναι νόμος του ελληνικού κράτους? Γιατί αυτός είναι ο μόνος νόμος ο οποίος εφαρμόστηκε πάνω στο συγκεκριμένο παλικάρι.

2. Θα κάναν το ίδιο σε έναν παράνομο Έλληνα?

Quote from: koslazio on September 05, 2007, 14:58:01 pm
Το ελληνικό κράτος δεν τους ωθεί στην παρανομία. Απλά δε μπορεί να τους ενσωματώσει και αυτοί βγαίνουν στην παρανομία.

Το ελληνικό κράτος τους ΩΘΕΙ στην παρανομία! Γιατί δεν μπορεί να τους ενσωματώσει? Αυτούς που τους νομιμοποιήσαν για να ψηφίσουν ένα κόμμα (ονόματα δεν λέμε Grin) μια χαρά κατάφερε και τους ενσωμάτωσε η ελληνική "κρατάρα" και μάλιστα στο άψε σβήσε!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Up Print
Jump to: