• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:13:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:13:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 126
Total: 193
miltan8
Zoe06
DemetriosL
Petran25
gpr000
cealexop
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
thpanousis
LelisNiko
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
ggalamat
AlexKyr
dimitrisblioumis
MomostheGreen
Pastellaki
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
npalami
grammaths
difis
Panagopf
Nicotre
jimalexoud
alexter
Emilios
Stelios V.
ΡΙΤΟΣΧΑ
AA RE LEWN
Nikos_313
Amalia
Angelagfb
spoun
GeorgeGk
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Επιστήμες (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Προϊστορική υπερτεχνολογία?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Προϊστορική υπερτεχνολογία?  (Read 9673 times)
xyntgian
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Η κατάθταθη αρχίδει και κουράδει...

View Profile
Προϊστορική υπερτεχνολογία?
« on: June 01, 2005, 14:36:18 pm »

Ο τίτλος μάλλον αποτελεί ένα οξύμωρο σχήμα καθώς η αρχή της Ιστορίας ταυτίζεται με την ανακάλυψη της γραφής άρα είναι λάθος να μιλαμε για τεχνολογία χωρίς γραφή.

Θα μπω όμως στο ψητό.Έχω κατα καιρούς ακούσει πολλά για ανεπτυγμένη τεχνολογία στην αρχαιότητα παρόμοια ή και υψηλοτερη απ' τη δική μας.Κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.Για παράδειγμα ο Πλούταρχος(όχι ο Γιάννης) αναφέρει οτι στην ήπειρο της Ατλαντίδας υπήρχαν σιδερένια πλοία και αεροσκάφη(!) ή περιγράφει το πως η Αθηνά κράτησε και κατέψυξε μια τρίχα απ' τα μαλλιά του Ηφαίστου.Επιπλέον σε ένα ντοκυμαντέρ είχα δει πως οι Σουμέριοι(αρχαίος λαός της Μεσοποταμίας)είχαν φτιάξει τοιχογραφίες με το πλανητικό μας σύστημα και μάλιστα με 9 πλανήτες και είχαν ονομάσει τον τελευταίο:'Πράσινο πλανήτη'.Λεπτομέρεια:Ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφθηκε απο τη NASA γύρω στο 1960 και έχιε χρώμα πρασινωπό εξαιτίας των αερίων που υπάρχουν σ' αυτόν.

Και ρωτώ λοιπόν:Μήπως πολύ πριν από μας κάποιοι άλλοι είχαν αναπτύξει παρόμοια τεχνολογία με μας?
Και σκεφτείτε λίγο πόσα πράγματα από τη Βίβλο(για τους θρήσκους) ή από την ελληνική μυθολογία εξηγούνται...

Μήπως το 'φλεγόμενο άρμα' του προφήτη Ηλία δεν ήταν απλώς ένα άρμα?
Μήπως η κιβωτός του Νώε ή του Δευκαλίωνα δεν ήταν μια απλή κιβωτός?Και μήπως δεν έβαλαν όλα τα ζώα όλων των είδών και απλά κράτησαν το γενετικό τους υλικό?
Μήπως ο Νώε δεν έστειλε περιστέρι για να δει αν υπάρχει ζωή στη γη αλλά ένα όχημα σαν κι αυτά που στέλνουμε κι εμείς στον Αρη?
Μήπως ο Χριστός δεν αναλήφθηκε αλλά εφυγε με άλλο τρόπο?
Τι να σημαίνει άραγε η σχηματοποιημένη εικόνα οτι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα από χώμα?
Ζητώ συγνώμη αν θίγω τα 'πιστεύω' κάποιων.

Τέλος για να σας προλάβω, το οτι τα αναφέρω αυτά ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ!
Άπλά με βάζουν σε σκέψη.Πολλοί θα πείτε και με το δίκιο σας οτι όλα αυτά μάλον είναι αρλούμπες!Πάντως άν έχετε κάτι να προσθέσετε ή να το αντιπαραθέσετε με τα λεγόμενά μου θα χαρώ πολύ.

Υ.Γ.Κι ακόμα δε με πείραξαν οι ζέστες... Grin
« Last Edit: June 01, 2005, 14:38:00 pm by xyntgian » Logged

Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο
κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
mousitsa
Θαμώνας

This is not a bush-week

View Profile
Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
« Reply #1 on: June 01, 2005, 15:17:45 pm »

Οι ζέστες έπιασαν ήδη οπότε μπορεί και να σε πείραξαν! Grin Πλάκα κάνω!

Βασικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από μας έχουν κατα καιρούς τέτοια ερωτήματα, ως ... επιστήμονες  8) , αλλά συνήθως δεν έχουμε την απάντηση στους προβληματισμούς μας, αφού τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο και άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις.
  Μου θύμησες έναν καθηγητή που είχαμε στο λύκειο και μας έλεγε παρόμοια πράγματα. Μας έλεγε για τους "Ε", δεν ξέρω αν τους έχετε ακούσει, ότι ήταν Έλληνες με υπερανεπτυγμένο πολιτισμό που έξαιτίας κάποιας καταστροφής ανάγκαστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη και να πάνε σε άλλο πλάνητη, γαλαξία, δε θυμάμαι, με τα φοβερά μέσα που διέθεταν. Το πιο φοβερό που είχε πει, ήταν ότι σε ένα οροπέδιο που είναι στην Κρήτη και έχει σε κάποιο σημειο μια μεγάλη σπηλιά, υπάρχει λέει ένα διαστημόπλοιο που δε μπορεί να το δει κανείς γιατί είναι βαμμένο με διαφανή μπογιά και κάτι τρέχει και με το μαγνητικό του πεδίο και δε μπορεί να εντοπιστεί!Έλεγε πολλά αλλά δεν τα θυμάμαι καλά... Μας έλεγε και για βιβλία που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε γι' αυτά αλλά πάλι δε τα θυμάμαι..( κι εμένα με πείραξαν οι ζέστες φαίνεται Wink )
  Και για να καταλήξω, πολλά μπορούν να έχουν συμβεί αλλά άντε να το αποδείξεις...
  Έγώ κάνω κι άλλες σκέψεις του στυλ: λες νς έχουμε μια δεύτερη ζωή σε κάποιο άλλο χωροχρόνο;;!!  Ή αυτά που ζούμε τώρα να είναι απλά ένα όνειρο και όλος αυτός ο χρόνος που περνάει να είναι απλά 2' του ύπνου μας στην άλλη μας ζωη; Grin  Tongue   Tongue ( με πείραξαν σίγουρα οι ζέστες!! )

Όπως και να έχει, σου λέω

κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!
   Wink
« Last Edit: June 01, 2005, 15:25:08 pm by mousitsa » Logged

.........fast backwards

Burn process completed successfully...!!!!
olympia
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

welcome to my realm!

View Profile
« Reply #2 on: June 03, 2005, 02:59:54 am »

Καλα άλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Η πιθανη ύπαρξη κάποιας τεχνολογιας στο παρελθον για την οποια δεν γνωρίζουμε, δεν σημαίνει ότι προερχόμαστε από τον Σύριο και θα κυριαρχήσουμε στη γη...

I was told "If you dream of the next world you'll find yourself swimming in a lake of fire"
xyntgian
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Η κατάθταθη αρχίδει και κουράδει...

View Profile
« Reply #3 on: June 03, 2005, 03:20:23 am »

Κι αν υπήρξε μία τέτοιου είδους τεχνολογία και με το δεδομένο οτι έχουμε κάποια αποδεικτικά στοιχεία γιατί δε βγαίνουν στη φόρα?Λέω εγώ τώρα...

Πάντως τέτοιου είδους αναζητήσεις μου κεντρίζουν πολύ το ενδιαφέρον αλλά δεν έχω κάτσει να το ψάξω πολύ σοβαρά.Κι αν πάρω να διαβάσω ένα βιβλίο το πιο πιθανό είναι να αναλώνεται ο συγγραφέας του σε εθνικιστικές-συνομωσιολογικές και διόλου αντικειμενικές εξηγήσεις που το μόνο που θα μου προσφέρουν θα είναι παραπληροφόρηση.
Έχετε να προτείνετε τιποτα καλό?
Γιατί αν θελήσω να διαβάσω παραμυθάκια θα πάρω τη Χιονάτη(guest stars οι 7 βαρβάτοι  Wink Grin Grin Grin)

κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
« Reply #4 on: June 03, 2005, 15:39:24 pm »

Για να υπαρχει τεχνολογια πρεπει πρωτα να υπαρχει και η θεωρια.Οσο αυξανεται η πολυπλοκοτητα μιας κατασκευης τοσο αυξανεται και το πειραμα σε μεγεθος που θα δωσει και τη θεωρηση.Οι αρχαιοι δε δωσανε δειγματα τετοια.Κυριως στη μηχανικη μπορουσανε να εχουνε καποιες τεχνολογιες απο παρατηρησεις και δοκιμες.Γιαυτο αναπτυξανε τη γεωμετρια τοσο.Χωρις αλγεβρα-λογισμο τι θα μπορουσανε να κανουνε;Xωρις χημεια;Πιθανοτητες;O Δημοκριτος μιλησε για τα ατομα και τον δουλευανε οι συγχρονοι του.Ιδεες που να μοιαζουν να ειναι προγονοι των σημερινων βασεων της επιστημης υπηρχαν πολλες αλλα τπτ περισσοτερο.Τα πιο σπουδαια που ξερω εγω τουλαχιστον τεχνολογικα επιτευγματα της αρχαιοτητας οφειλονται στον αρχιμηδη που κυριως ειναι στο κομματι της μηχανικης.Τωρα κατι αλλο αν προκυψει ειμαι σιγουρος σχεδον οτι θα κινειται παλι στο χωρο της μηχανικης-υδραυλικης.Το σεναριο να υπηρχε αναπτυχθει τεχνολογια και ξαφνικα να εγινε μεγαλη καταστροφη και η ανθρωποι να χασανε τη γνωση και να αρχισανε ξανα απο την αρχη μου αρεσει για κινηματογραφικο σεναριο και ως φαντασια.Κατι θα ειχε βρεθει σιγουρα που να μαρτυρα τεχνολογικη εξελιξη περα απο τα γνωστα αρχαια ευρηματα και δε θα μπορουσε να κρυφτει τοσο ευκολα.Οποτε μαλλον δεν υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα για κατι τετοιο
Zorbas-E-
Guest
« Reply #5 on: June 03, 2005, 17:29:40 pm »

Καταρχήν διάβασε Λιαντίνη να συνειδητοποιήσεις το εφήμερο της υποθέσεως (ατομικό - συλλογικό). Στη συνέχεια αφου καταλάβεις πόσο εύκολα μπορύν να γυρίσουν όλα στο μηδέν διάβασε Νταίνικεν, Φουράκη , Καλογεράκη και κάθε άλλο Ε-λόγο όχι για να τους υιοθετήσεις αλλά για να πάρεις ορισμένα σηματνικά προκατακλυσμιάια στοιχεία που δίνουν. Επίσης αν δε τα θέλεις έτοιμα αυτά διάβασε ελληνική μυθολογία και Πλάτωνα όπου μόνο ένας κοντόφθαλμος δε μπορεί να μη δει το τι κρύβεται πίσω από τα "σύμβολα".

Και κάτι άλλο όταν μιλάμε για προιστορκή τεχνολογία αναφερόμαστε σε τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς (Δευκαλιίωνα , Νωέ κτλ κτλ) όπως αναφέρονται αυτά τα φαινόμενα σεθρησκείες , μυθολογίες , παραδόσεις λαών κτλ. Δεν αναφερόμαστε στον Αρχιμήδη!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #6 on: June 06, 2005, 09:41:20 am »

Το σίγουρο είναι ότι ξέραν καλά μαθηματικά Wink

chabos4
Guest
« Reply #7 on: December 04, 2005, 07:37:08 am »

Και μαγκιά τους γιατί μετά τους κατακλυσμούς το ρίξαν στη γεωμετρία για καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επόμενη καταστροφή...

Για λίγους...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #8 on: December 04, 2005, 17:45:29 pm »

Επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να αναπτήξω την θεωρία μου για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....

Τα είπα και ησύχασα.

(πρόκληση, αναιρέστε αυτήν την θεωρία χωρίς να αναιρέσεται την θεωρία των Ε και των άλλων "δαιμονικών")

byeeee
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #9 on: December 04, 2005, 23:50:29 pm »

Καλά να την αναιρέσεις είναι εύκολο.
Αφού η δικιά μου υποστηρίζει άλλα και είναι δεδομένο ότι είναι σωστή καταλήγουμε στο συμπέρασμα: η δικιά σου είναι λάθος. Tongue Tongue

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #10 on: December 05, 2005, 00:22:44 am »

wav wav wav wav wav

τουράμβιε....είσαι θεός!~ γούσταρα τρελά! από τις πιο μαμάτες και σπιρτόζικες απαντήσεις που έχω ακούσει επί του θέματος!...όχι για συζήτηση βέβαια...αλλά για πολύ περισυλλογή Smiley

είσαι τρελό αγόρι!

xristoforos_/pou exei analothei apeires ores epi tou thematos...kai den thelei na to ksanasizitisei...giati kollaei epikindina...

βαθειά...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #11 on: December 05, 2005, 01:26:35 am »

Quote from: xyntgian on June 01, 2005, 14:36:18 pm
Ο τίτλος μάλλον αποτελεί ένα οξύμωρο σχήμα καθώς η αρχή της Ιστορίας ταυτίζεται με την ανακάλυψη της γραφής άρα είναι λάθος να μιλαμε για τεχνολογία χωρίς γραφή.

Επειδή είμαι σπασίκλας  Grin να πω ότι δεν είναι λάθος να μιλάμε για τεχνολογία πριν τη γραφή (Αλλά όντως, η Ιστορία αρχίζει με τη γραφή).
Μάλιστα, η γραφή είναι τεχνολογία.
Τεχνολογία είναι μια πολύ ευρύτερη έννοια από τη γραφή, αφορά όλα αυτά που σκέφτηκε ο άνθρωπος και χρησιμοποίησε για να ζήσει καλύτερα.
Δλδ η τεχνολογία αρχίζει από τότε που ο άνθρωπος έφτιαξε το πρώτο του εργαλείο (μια πέτρα ή ένα ξύλο) και κατόπιν εξελίσσεται, αφού εξελίσσεται και ο άνθρωπος.
Μη συγχέουμε την τεχνολογία με τις τεχνολογίες πυριτίου - ηλ. υπολογιστές , άρα με κάτι που δύσκολα πέτυχε και δύσκολα κατανοεί ο άνθρωπος.

Για τις "προϊστορικές τεχνολογίες" τώρα, έχω κι εγώ ακούσει πολλά, ιδιαίτερα για τον αρχαίο πολιτισμό της Ινδίας (πολύυυυυ πριν τον αρχαίο ελληνικό) ότι είχε φτάσει σε σημείο που να εφευρίσκουν πτητικές μηχανές όμοιες με του Λ.ΝταΒίντσι της Αναγέννησης (αν και μάλλον δε θα πετούσαν). Και μιλάμε για πολιτισμό στις αρχές της Ιστορίας.

Τι να πει κανείς; Να πει ευχαριστώ στους αρχαίους 'Ελληνες, ιδιαίτερα σε τύπους όπως ο Αριστοτέλης (βλέπε Ποιητική), που κάθισαν και κατέγραψαν τουλάχιστο όσα αυτοί είχαν καταφέρει στον πολιτισμό τους, φροντίζοντας ώστε να τα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές. Γιατί από τους (μάλλον περισσότερο λαμπρούς) πολιτισμούς της Ινδίας και Αιγύπτου, δεν έχουν σωθεί τόσα πράγματα όσα από τους αρχ. έλληνες.

Να πω επίσης ότι δε μου φαίνεται παράδοξο που αναπτύχθηκαν τόσο μεγάλοι πολιτισμοί τόσο βαθιά στο παρελθόν. Γιατί αν το πάρουμε από τη βιολογική του πλευρά, ο άνθρωπος (ο εγκέφαλος δλδ) δεν έχει αλλάξει και τόσο πολύ μέσα σε ~6000 χρόνια (περιλαμβάνει τους προαναφερθέντες πολιτισμούς). Παραμένει ο Homo Sapiens Sapiens.
Πιστεύω μάλιστα ότι η μοντέρνα ανάπτυξη των ανθρώπων, τους τελευταίους 5 αιώνες, οφείλεται περισσότερο στη διάδοση των πληροφοριών (βλέπε τυπογραφία του Γουτεμβέργιου τον 15ο αιώνα) παρά στο ότι ο άνθρωπος έγινε "εξυπνότερος". Πολύ χτυπητό παράδειγμα: τι θα έκανε ο Αϊνστάιν χωρίς τον Μάξγουελ; Πολύ πιθανό να έκανε σπουδαία επιστημονική έρευνα, αλλά αν δεν είχαν γίνει γνωστά αυτά που είπε και βρήκε ο Μάξγουελ και αυτοί πριν αυτόν (μαθηματικοί-μηχανικοί και δε συμμαζεύεται), θα διατύπωνε ό τι διατύπωσε; Ή με τους υπολογιστές. Το μηχανάκι εκείνο του Πασκάλ, που ξεκίνησε από μαθηματικές μόνο βάσεις, έδωσε έμπνευση για βελτίωση στους επόμενους. Ήξεραν δλδ πού να πατήσουν και αυτό σημαίνει κέρδος χρόνου.

Quote from: Zorbas-E-
Και κάτι άλλο όταν μιλάμε για προιστορκή τεχνολογία αναφερόμαστε σε τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς (Δευκαλιίωνα , Νωέ κτλ κτλ) όπως αναφέρονται αυτά τα φαινόμενα σεθρησκείες , μυθολογίες , παραδόσεις λαών κτλ. Δεν αναφερόμαστε στον Αρχιμήδη!

Η τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς είναι απλά η... προκατακλυσμιαία τεχνολογία! Και δεν είναι όλα από παραδόσεις, θρησκείες, μυθολογίες,  κτλ. Άλλο αν αναφέρονται κατακλυσμοί σε ιστοριούλες. Το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, υπάρχουν και ευρήματα (βλέπε Ινδικός πολιτισμός).

Quote from: Turambar
Επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να αναπτήξω την θεωρία μου για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....

Τα είπα και ησύχασα.

Sorry Turambar, αλλά σε έχει προλάβει η Κίρα Σίνου στο παιδικό μυθιστόρημα "Η Μηχανή στο Υπόγειο". Και εμένα μου έξαπτε τη φαντασία, θυμάμαι...  Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Zorbas-E-
Guest
« Reply #12 on: December 05, 2005, 02:56:49 am »

4Dcube:<<Τι να πει κανείς; Να πει ευχαριστώ στους αρχαίους 'Ελληνες, ιδιαίτερα σε τύπους όπως ο Αριστοτέλης (βλέπε Ποιητική), που κάθισαν και κατέγραψαν τουλάχιστο όσα αυτοί είχαν καταφέρει στον πολιτισμό τους, φροντίζοντας ώστε να τα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές. Γιατί από τους (μάλλον περισσότερο λαμπρούς) πολιτισμούς της Ινδίας και Αιγύπτου, δεν έχουν σωθεί τόσα πράγματα όσα από τους αρχ. έλληνες.
>>

Δεν περιμένει κανείς άλλη άποψη από προιον παιδείας ενός αφελληνισμένου κράτους. Φίλτατε συνάδελφε η Ελλάς δεν περιορίζεται στα όσα μας μάθανε στο σχολείο στην ιστορία των επιστημών Γ Λυκείου...  Κάπου στη μέση μπαίνει η λογική όμως και με αυτά που γράφεις, παρότι δεν ασχολούμαι με όσους απεκδύονται την κληρονομιά τους, προσβάλεις τη δική μου. Μπορείς να μου αναφέρεις έναν ινδό επιστήμονα; ΕΝΑΝ! Έναν Αιγύπτιο; (της αρχαιότητας...). Όνομα. Κάποιος γνωστός που να έμεινε. Έστω ο αρχιτέκτων των πυραμίδων. Μπορείς; Ψάξε και στο διαδίκτυο... Αντιθέτως εγώ έχω να σου παραθέσω ΤΟΜΟΥΣ ελλήνων επιστημόνων που μείναν στην αιωνιότητα όχι γιατί τους κατέγραψε ο Αριστοτέλης και τα άλλα κωμικά που γράφεις αλλά που τους διέσωσαν άραβες, λατίνοι, σύριοι, ισπανοί και και και και... Αν από ένα τόπο που έχει ρημαχτεί όσο κανένας άλλος στην ιστορία από δεκάδες κατακτητές , που όταν έγινε η 1η σταυροφορία η Κων/πολη φωτίζοταν για μέρες από τα βιβλία που έκαιγαν οι βάρβαροι άξεστοι σταυροφόροι ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ , έχουν σωθεί τόμοι με έργα και μύρια ονομάτων ανδρών και γυναικών επιστημόνων (άραγε την Υπατία την γνωρίζεις και το έργο της;) και από χώρες όπως αυτές που αναφέρεις δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα (πέρα από σαμάνους κτλ) τότε τι να υποθέσω για τα λεγόμενά σου;

Αφού είσαι υπέρμαχος την προκατακλυσμιαίας προιστορίας και τεχνολογίας προφανώς ψάχνεις απαντήσεις στο κάμα-σουτρα διότι αν ως έλληνας διάβαζες τη μυθολογία θα 'ξερες για τις 3 εκστρατείες του Διονύσου στις ινδίες τους άθλους του Ηρακλή εκεί και και και... Και φυσικά πιστεύεις και στην προέλευση του διαλογισμού από την ανατολή και στο ωραίο γούστο του κάμα σουτρα , τη στιγμή που πατάς σε χώματα όπου ήκμασε ο πολιτισμός με βασική εντολή το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και με σεξουαλικές αναπαραστάσεις σε αγγεία και ναούς που σήμερα θέλουμε ένα χρόνο προπόνηση σε γυμναστήριο για να απολαύσουμε... Roll Eyes Συγχώρεσε το ύφος μου το μόνο που θέλω να σου πω είναι να δώσεις μια προτεραιότητα για να μάθεις όσα δε σου προσέφερε το σχολείο για την κληρονομιά σου. Και σήμερα ειδικά υπάρχουν περισσότερα βιβλία σχετικά παρά ποτέ. Αν σε ενδιαφέρει θα κάνεις σωστή και αξιόλογη επιλογή.

2 προτάσεις για αρχή : όλη η σειρά του Σπανδάγου για τους Έλληνες επιστήμονες (μιλάμε για τόμους με όλα τα καταγεγραμμένα ονόματα)
                                Δ. Λιαντίνης - Γκέμμα

Quote from: chabos4 on December 04, 2005, 07:37:08 am
Και μαγκιά τους γιατί μετά τους κατακλυσμούς το ρίξαν στη γεωμετρία για καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επόμενη καταστροφή...

Για λίγους...

Καλώς όρισες στη αγορά. Σε βρίσκω διαβασμένο...
chabos4
Guest
« Reply #13 on: December 05, 2005, 04:06:54 am »

Η ανακάλυψη της γραφής χωρίζει την ιστορία από την προιστορία, άρα ο όρος προιστορική τεχνολογία είναι σωστός μέχρι να βρεθούν αποδείξεις περί υπάρξεως γραφής του 10000 π.Χ.

Ποιοι Ινδοί ρε παιδιά? Έλεος!
Εδώ όταν πήγε ο Αλέξανδρος το 325 π.Χ. στις Ινδίες συνάντησε φυλές που βρίσκονταν στην λίθινη εποχή ακόμα... Έχουν καταγραφεί από τον Νέαρχο όταν αυτός χαρτογράφησε τον περσικό κόλπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω, πλυμμήριζε ο Νείλος και οι Αιγύπτιοι θεμελίωσαν τη γεωμετρία επαναπροσδιορίζοντας τα χωράφια τους. Εμείς τους αντιγράψαμε. Τώρα πώς γίνεται επί Θαλή να μην μπορούν να μετρήσουν το ύψος από τις πυραμίδες που αυτοί έφτιαξαν δεν μπορώ να καταλάβω...

Μέχρι πότε οι θολοκουλτουριάριδες, οι ψευτοδιεθνιστές θα πιπιλίζουν την καραμέλα του ότι όλες τις γνώσεις τις πήραμε από άλλους αρχαιότερους και λαμπρότερους πολιτισμούς?
Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς, όταν οι άνθρωποι θα σωπάσουν, οι πέτρες θα μιλήσουν.
chabos4
Guest
« Reply #14 on: December 05, 2005, 04:13:20 am »

Όταν έφτασαν οι πρώτοι θαλλασοπόροι στα νησιωτικά συμπλέγματα πάνω από την Αυστραλία τον 15ο περίπου αιώνα, αυτά ήδη ονομάζονταν από τους ιθαγενείς Ινδονησία και Πολυνησία.
Τα νησιά δεν ονομάστηκαν έτσι από τους ευρωπαίους κατακτητές, οι ονομασίες προυπήρχαν!
Πώς το εξηγείς?
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: