• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:50:34 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:50:34 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 117
Total: 172
swthrhs
witchingHour
Aristidis Aristidou
lasef
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
chaniotism
Summand
Fotis
manwlakhs
kourkou
Tsomp
andreaspaper
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στον Στρατό (Moderator: hjalmar) > 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 19 Go Down Print
Author Topic: 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!  (Read 42003 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!
« Reply #30 on: May 30, 2007, 12:58:24 pm »

Quote from: 4Dcube on May 30, 2007, 12:31:44 pm
Δλδ όποιος έχει πάει στρατό ξέρει να κρατάει και όπλο;
Ρωτάω τον πατέρα μου (50+χρονών) και γελάει.

O πατέρας μου να καταλάβεις έχει ειδικότητα χειριστής αντιαρματικού και μια φορα μονο στη βασικη εκπαίδευση επιασε μπαζούκα πριν 30 χρόνια!!  Cheesy

Το νόημα της στράτευσης είναι νομίζω να διατηρείται κρέας προς πιθανή άμεση κατανάλωση που μπορεί η χώρα να επιδεικνύει.

Μόνο αυτό ειναι, άμα τους ένοιαζε ο χειρισμός του οπλου, θα πηγαιναμε κανα 6μηνο το πολυ, θα μας έδιναν ένα τουφέκι στο σπιτι και θα μας καλούσαν σε ασκήσεις μια φορα το χρόνο.

Θα παω γιατι δεν έχω κι άλλη επιλογή, απο οτι φαινεται... Ας μην προτρέχουμε, μερικοι αυτοκτονούν , αλλα αλλοι λένε οτι πέρασαν καλά. Το θέμα ειναι σε τι μονάδα θα πέσουμε...
« Last Edit: May 30, 2007, 13:02:59 pm by Karaμazoβ » Logged

zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Tot ziens

View Profile
« Reply #31 on: May 30, 2007, 15:22:23 pm »

Ρε Γιώτα πείτε πως θα πάρουμε ρεεεεε!

(Κατά προτίμηση 5)

Καμμιά άλλη ιδέα απ το να το παίξω young padawan?

Neuken in de keuken
Ixpiyacoc
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #32 on: May 30, 2007, 15:34:27 pm »

http://www.omhroi.gr/faq_22.htm
οσοι πιστοί προσέλθετε

αλλά πάντα προσέχουμε τι ευχόμαστε  Wink

''Well, I've changed music four or five times. . . . What have you done of any importance other than be white?'' - Miles Davis

Andy Mckee
http://www.youtube.com/watch?v=Ddn4MGaS3N4
Israel Kamakawiwo'ole
http://www.youtube.com/watch?v=Pe5p1BXNCQM
Megawatt
Guest
« Reply #33 on: May 31, 2007, 09:25:39 am »

Δλδ όποιος έχει πάει στρατό ξέρει να κρατάει και όπλο;
Ρωτάω τον πατέρα μου (50+χρονών) και γελάει.
Ο στρατός δεν σου μαθαίνει να κρατάς όπλο.
Άμα ήταν έτσι θα σου  μάθαινε και σκοποβολή, γιατί τί νοήμα έχει να ξέρεις να χειρίζεσαι όπλο άμα βαράς στον γάμο του καραγκιόζη? Και μάλιστα τί νόημα έχει να κάθεσαι και να τρώς μέσα στο στρατό 18 μήνες (ή παλιότερα 24) όταν η βασική σου εκπαίδευση είναι μόνο 6 μήνες?
Αυτό σκέφτηκαν οι στρατηγοί και μείωσαν την θητεία: Ποιοτικότερο στρατό και όχι απλά ποσοτικό.

Απλά ο στρατός είναι ένα σχολείο, που σου μαθαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αν δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος, τότε αυτοκτονείς. Ε ο στρατός σου δίχνει τον τρόπο (και σου δίνει το όπλο), αντί να ψάχνεις άλλους τρόπους να αυτοκτονήσεις!! Γιατί μόνο αν είσαι υπεύθυνος, μπορείς να πολεμήσεις (τον τούρκο) και ας μην ξέρεις σκοποβολή.

Και τώρα που το θυμήθηκα, ας καταλάβουνε κάποια ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ που παρακολουθούν μαθήματα του Δοκουζγιάννη, ότι όταν ο δάσκαλος παραθέτει παραδείγματα σύγχρονων ψηφιακών κυκλωμάτων που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα οπλικά συστήματα, δεν σημαίνει ότι επεικροτεί τον πόλεμο -επειδή έχω ακούσει να σκανδαλίζονται κάποιοι φοιτητές "βλαμμένα". Όσο πιο σύγχρονα είναι τα οπλικά συστήματα, τόσο μικραίνει το πεδίο μάχης. Τί σημαίνει αυτό? Σημαίνει λιγότεροι νεκροί άμαχοι, επειδή οι πύραυλοι βρίσκουν τον στόχο ακριβώς, χωρίς να πλήττουν (από λάθος ψηφιακών κυκλωμάτων) άλλους παράπλευρους στόχους.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #34 on: May 31, 2007, 12:19:36 pm »

Quote from: Megawatt on May 31, 2007, 09:25:39 am
Απλά ο στρατός είναι ένα σχολείο, που σου μαθαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αν δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος, τότε αυτοκτονείς. Ε ο στρατός σου δίχνει τον τρόπο (και σου δίνει το όπλο), αντί να ψάχνεις άλλους τρόπους να αυτοκτονήσεις!!
Τώρα γίνεσαι εμετικός... πραγματικά Puke

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #35 on: May 31, 2007, 13:23:10 pm »

Απλά ο στρατός είναι ένα σχολείο, που σου μαθαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αν δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος, τότε αυτοκτονείς. Ε ο στρατός σου δίχνει τον τρόπο (και σου δίνει το όπλο), αντί να ψάχνεις άλλους τρόπους να αυτοκτονήσεις!! Γιατί μόνο αν είσαι υπεύθυνος, μπορείς να πολεμήσεις (τον τούρκο) και ας μην ξέρεις σκοποβολή.

Ξέρω καποια παιδιά που επειδή οι γονείς τους δεν εχουν αρκετα χρήματα, παράλληλα με τις σπουδές τους δουλεύουν κιολας για να ζήσουν. Αμα δεν είναι αυτοί υπέυθυνοι ποιός είναι? Εγώ λεώ βάσει της σκέψης σου να τους εξαιρέσουμε απο το στρατό.

Άμα ήταν έτσι θα σου  μάθαινε και σκοποβολή, γιατί τί νοήμα έχει να ξέρεις να χειρίζεσαι όπλο άμα βαράς στον γάμο του καραγκιόζη? Και μάλιστα τί νόημα έχει να κάθεσαι και να τρώς μέσα στο στρατό 18 μήνες (ή παλιότερα 24) όταν η βασική σου εκπαίδευση είναι μόνο 6 μήνες?
Αυτό σκέφτηκαν οι στρατηγοί και μείωσαν την θητεία: Ποιοτικότερο στρατό και όχι απλά ποσοτικό.

Αυτό για το όπλο εσύ το ανέφερες όχι ο Κύβος:

Quote from: Megawatt on May 30, 2007, 00:37:49 am
Ναι ρε Απόστολε, γιατί άμα μπει ο τούρκος και βιάζει την αδερφή του και την μάνα του , τί θα πει? Αδερφή μου δεν σκοτώνω τον τούρκο, επειδή δεν ξέρω να κρατάω όπλο???

Και μει με πεις ότι οΤόύρκος δεν πρόκειται να μπει επειδή ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.....

...αν το ζήτημα είναι ο χειρισμός όπλου , 6μηνες και ασκήσεις 1 φορα το χρονο...Και να κρατάς οπλο θα ξέρεις και σημάδι.
« Last Edit: May 31, 2007, 13:40:55 pm by Karaμazoβ » Logged

penguin
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

gfloros is back

View Profile
« Reply #36 on: May 31, 2007, 13:48:12 pm »

Βασικά το κύριο αρνητικό στη στρατιωτική θητεία είναι η διάρκεια. Σύμφωνα με την εμπειρία μου 3 μήνες αρκούν για μια πλήρη εκπαίδευση ενός μάχιμου οπλίτη. Νομίζω θα συμφωνήσουν όσοι έχουν εμπειρία στρατού. Οι υπόλοιπο μήνες είναι βασικά ένα χάσιμο χρόνου, το οποίο οφείλεται στην  έλλειψη υποδομών και οργάνωσης, που όπως συμβαίνει στην κοινωνία γενικότερα υπάρχει και στο στρατό. Για παράδειγμα, αν υπήρχαν οι κατάλλληλες υποδομές θα μειωνόταν στο 10% ο αριθμός των οπλιτών (κληρωτών) που χρειάζεται για την επάνδρωση των μονάδων.

Υπάρχει όμως η αρνητική εκ των προτέρων διάθεση της πλειοψηφίας για το στρατό. Το γεγονός αυτό δεν σε βοηθάει να επωφεληθείς (αυτά τα ελάχιστα που μπορείς) από τη στρατιωτική σου θητεία και ως συνέπεια σου κάνει τη ζωή κόλαση μέσα στο στρατόπεδο.

Η συμβουλή μου στα παιδιά που θα πάνε φαντάροι είναι να μην είναι αρνητικοι εκ των προτέρων και να προσπαθήσουν να επωφεληθούν ότι μπορούν από τη στρατιωτική τους θητεία. Είναι κάποιες αρετές όπως η υπομονή, η πειθαρχία, η καρτερικότητα, η αντοχή σε δύσκολες καταστάσεις, η αποφασιστικότητα οι οποίες μπορούν να καλλιεργηθούν νομίζω, αρκεί να υπάρξει προσπάθεια. Σε αντίθετη περίπτωση αφήνεσαι να γίνεις ένα ρεμάλι, ενα τσουβάλι με πόδια που χάνει ακόμη και τα θετικά στοιχεία που με αγώνα έχεις αποκτήσει στη διάρκεια της μέρχι τότε ζωής σου.

Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι υπάρχουν πιο πολλά θετικά αν δεις το στρατό σαν πρόκληση και όχι σαν αγγαρεία.

penguin

ΥΓ: Ας μην εκληφθεί η άποψή μου ως θετική προς όλα τα τεκατινόμενα στον ελληνικό στρατό (βύσματα, καψονάκια, αγύριστα μυαλά, συμπλέγματα ανωτέρων κλπ). Σκοπός μου είναι απλά να δείξω έναν τρόπο προσωπικής ωφέλειας που μπορεί να έχει κάποιος παιρνόντας αυτό το λούκι...

Free Software Foundation
Free as Freedom

Personal blog: http://proswpo.blogspot.com
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #37 on: May 31, 2007, 14:05:22 pm »

Megawatt τα περί αυτοκτονίας όπως τα θέτεις δε μπορούν να εκληφθούν καθόλου ως αστείο την ώρα που παιδιά αυτοκτονούν εκεί πέρα και όχι λίγο τακτικά.

Επίσης μια καλή μέθοδος για να αποφύγεις τον στρατό και να επιτελέσεις κοινωνικό έργο (για να μη πω να βρεις και δουλειά στο δημόσιο και αρχίσουν οι ντομάτες, αλλά ισχύει) είναι να αναγνωρίσεις 4 νώθα παιδιά. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που αναζητούν τυπικούς πατεράδες για κοινωνικούς λόγους.

Ευχαριστώ την SuperNova που μου έδωσε αυτήν την ιδέα, που όσο και αν με ελκύει η ιδέα της πατρότητας θα πάω πάσο.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #38 on: May 31, 2007, 14:07:01 pm »

@4DCube: Χαστουκόψαρα ρουλζ ρε....

Αγαπημένο μου κεφάλαιο: Το παιδί μας μεγάλωσε

byeeee
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #39 on: May 31, 2007, 14:22:37 pm »

Quote from: Megawatt on May 30, 2007, 00:17:57 am
Τί θέμα είναι αυτό???? Καταρχήν δεν διάβασα ούτε ένα ποστ γιατί νομίζω θα ήταν ανώφελο

Και κατα δεύτερον θα πας στρατό και θα πεις και ένα τραγούδι!

Δηλαδή όλοι οι άλλοι που πήγαμε, τί είμαστε-κορόιδα? Πατόψαρό!!!!!!

Αληθεια αυτος ο κομπλεξισμος που βγαζουν μερικοι μου προκαλει αηδεια. Ολοι μου οι φιλοι που πηγανε στρατο μου λενε μακαρι να μην πας καθολου στρατο μακαρι να το γλυτωσεις γιατι ειναι μεγαλο χασιμο χρονου απο τη ζωη σου και δεν αποσκοπει πουθενα.
« Last Edit: May 31, 2007, 14:24:38 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Tot ziens

View Profile
« Reply #40 on: May 31, 2007, 20:55:36 pm »

Quote from: Grecs on May 31, 2007, 14:22:37 pm
Τί θέμα είναι αυτό???? Καταρχήν δεν διάβασα ούτε ένα ποστ γιατί νομίζω θα ήταν ανώφελο

Και κατα δεύτερον θα πας στρατό και θα πεις και ένα τραγούδι!

Αληθεια αυτος ο κομπλεξισμος που βγαζουν μερικοι μου προκαλει αηδεια. Ολοι μου οι φιλοι που πηγανε στρατο μου λενε μακαρι να μην πας καθολου στρατο μακαρι να το γλυτωσεις γιατι ειναι μεγαλο χασιμο χρονου απο τη ζωη σου και δεν αποσκοπει πουθενα.

Χαχά! Έχεις δίκιο! Αυτό μου λένε και μένα. Όμως ξέρω καλά πως κατά βάθος εννοούνε

θα πας στρατό και θα πεις και ένα τραγούδι!

Neuken in de keuken
Megawatt
Guest
« Reply #41 on: June 01, 2007, 03:28:39 am »

Quote from: Turambar on May 31, 2007, 14:05:22 pm
Megawatt τα περί αυτοκτονίας όπως τα θέτεις δε μπορούν να εκληφθούν καθόλου ως αστείο την ώρα που παιδιά αυτοκτονούν εκεί πέρα και όχι λίγο τακτικά.
Turambar, βρε αγοράκι μου καλό, αφού δεν πήγες στρατό! Τί προσπαθείς να μου πεις? Έλα παπού να σου δείξω το σπιτικό σου?? Μάθε ότι το καλοκαίρι του 2001, βοηθούσα έναν δικηγόρο ΔΕΑ (Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό) να συντάξει δικογραφία για μια υπόθεση αυτοκτονίας φαντάρου, ο οπόιος φιλούσε σκοπιά στην ταξιαρχία μέσα το βράδυ που αυτοκτόνησε. Δεν έχεις δει φωτογραφίες ανθρώπου με πεταμένα τα μυαλά (και μακάρι να μην δεις ποτε) --ενός ανθρώπου που αυτοκτόνησε επειδή οι κοπέλα του τον παράτησε όταν έφυγε για στρατό. Ήταν τώρα λογος αυτός για να αυτοκτονήσει?

Quote from: Karaμazoβ on May 31, 2007, 13:23:10 pm
Ξέρω καποια παιδιά που επειδή οι γονείς τους δεν εχουν αρκετα χρήματα, παράλληλα με τις σπουδές τους δουλεύουν κιολας για να ζήσουν. Αμα δεν είναι αυτοί υπέυθυνοι ποιός είναι? Εγώ λεώ βάσει της σκέψης σου να τους εξαιρέσουμε απο το στρατό.
Καλά θα ήταν, αλλά δεν γράφω εγώ τους κανόνες στράτευσης
Quote from: Karaμazoβ on May 31, 2007, 13:23:10 pm

Αυτό για το όπλο εσύ το ανέφερες όχι ο Κύβος:

Quote from: Megawatt on May 30, 2007, 00:37:49 am
Ναι ρε Απόστολε, γιατί άμα μπει ο τούρκος και βιάζει την αδερφή του και την μάνα του , τί θα πει? Αδερφή μου δεν σκοτώνω τον τούρκο, επειδή δεν ξέρω να κρατάω όπλο???

Και μει με πεις ότι οΤόύρκος δεν πρόκειται να μπει επειδή ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.....

...αν το ζήτημα είναι ο χειρισμός όπλου , 6μηνες και ασκήσεις 1 φορα το χρονο...Και να κρατάς οπλο θα ξέρεις και σημάδι.
Το ζήτημα στο στρατό δεν είναι μόνο ο χειρισμός του όπλου. Στον πόλεμο, δεν υπάρχει μόνο το πεδίο μάχης και η διεξαγωγή της ίδιας της μάχης. Από πίσω ακολουθεί μια τεράστια διοικητική μέριμνα, για την οποία είναι υπεύθυνα τα λεγόμενα  σώματα . Την μάχη την διεξάγουν τα όπλα. Τί νόημα έχει αν κρατάς το τελευταίας τεχνολογίας όπλο, αλλά δεν έχεις σφαίρες? Ή τί νόημα έχει να οδηγάς το τελειότερο άρμα μάχης αλλά να μην έχει πετρέλαιο?
Όταν εγώ μιλάω για "χειρισμό όπλου", εννοώ την γνώση γενικά των αποστολών που επιτελούν τα όπλα και τα σώματα και όχι αυτός καθάυτός ο χειρισμός του όπλου.
Από το σώμα Εφοδιασμού  και Μεταφορών μέχρι και το Εκκλησιαστικό Σώμα ή το Μουσικό Σώμα, κάθε ένα από αυτά έχει κάποια αποστολή. Στρατός δεν είναι μόνο "χειρισμός όπλου". Για την εκτέλεση της αποστολής αυτής, σε κάθε σώμα ή σε κάθε όπλο, απαιτείται πάνω από όλα υπευθυνότητα.

Quote from: Nessa NetMonster on May 31, 2007, 12:19:36 pm
Απλά ο στρατός είναι ένα σχολείο, που σου μαθαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αν δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος, τότε αυτοκτονείς. Ε ο στρατός σου δίχνει τον τρόπο (και σου δίνει το όπλο), αντί να ψάχνεις άλλους τρόπους να αυτοκτονήσεις!!
Τώρα γίνεσαι εμετικός... πραγματικά Puke
Γιαυτό υπάρχετε εσείς οι γυναίκες: Να ομορφαίνετε τον άσχημο κόσμο των αντρών!!

Quote from: penguin on May 31, 2007, 13:48:12 pm
Υπάρχει όμως η αρνητική εκ των προτέρων διάθεση της πλειοψηφίας για το στρατό. Το γεγονός αυτό δεν σε βοηθάει να επωφεληθείς (αυτά τα ελάχιστα που μπορείς) από τη στρατιωτική σου θητεία και ως συνέπεια σου κάνει τη ζωή κόλαση μέσα στο στρατόπεδο.

Η συμβουλή μου στα παιδιά που θα πάνε φαντάροι είναι να μην είναι αρνητικοι εκ των προτέρων και να προσπαθήσουν να επωφεληθούν ότι μπορούν από τη στρατιωτική τους θητεία. Είναι κάποιες αρετές όπως η υπομονή, η πειθαρχία, η καρτερικότητα, η αντοχή σε δύσκολες καταστάσεις, η αποφασιστικότητα οι οποίες μπορούν να καλλιεργηθούν νομίζω, αρκεί να υπάρξει προσπάθεια. Σε αντίθετη περίπτωση αφήνεσαι να γίνεις ένα ρεμάλι, ενα τσουβάλι με πόδια που χάνει ακόμη και τα θετικά στοιχεία που με αγώνα έχεις αποκτήσει στη διάρκεια της μέρχι τότε ζωής σου.

Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι υπάρχουν πιο πολλά θετικά αν δεις το στρατό σαν πρόκληση και όχι σαν αγγαρεία.
Έτσι ακριβώς!
« Last Edit: June 01, 2007, 03:34:50 am by Megawatt » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #42 on: June 01, 2007, 03:38:05 am »

Quote from: Megawatt on June 01, 2007, 03:28:39 am
Quote from: Turambar on May 31, 2007, 14:05:22 pm
Turambar, βρε αγοράκι μου καλό, αφού δεν πήγες στρατό! Τί προσπαθείς να μου πεις? Έλα παπού να σου δείξω το σπιτικό σου?? Μάθε ότι το καλοκαίρι του 2001, βοηθούσα έναν δικηγόρο να συντάξει δικογραφία για μια υπόθεση αυτοκτονίας φαντάρου, ο οπόιος φιλούσε σκοπιά στην ταξιαρχία μέσα το βράδυ που αυτοκτόνησε. Δεν έχεις δει φωτογραφίες ανθρώπου με πεταμένα τα μυαλά (και μακάρι να μην δεις ποτε) --ενός ανθρώπου που αυτοκτόνησε επειδή οι κοπέλα του τον παράτησε όταν έφυγε για στρατό. Ήταν τώρα λογος αυτός για να αυτοκτονήσει?

Αν συναντούσες τους γονείς αυτού του παιδιού θα τους έλεγες:

Εμ... τι νομίζατε; Ο στρατός είναι ένα ξεκαθάρισμα των ισορροπημένων με των μη. Ο γιος σας ήταν σκάρτος και για αυτό αυτοκτόνησε...

Και αν δεν το έλεγες αυτό, θα το έκανες απλα στα πλαίσια της κοινωνικής ευγένειας, αλλά θα ήξερες ότι έτσι είναι τα πράγματα;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ
κατ' εμέ δεν υπάρχει κανένας λόγος αρκετός για να Αυτοκτονήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κοιτάμε τόσο ψυχρά τους ανθρώπους αυτούς ως ανισόρροπους! Η διατύπωση σου ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και το γεγονός ότι έζησες μια τέτοια ιστορία από σχετικά κοντά, σε κάνει τρεις φορές χειρότερο για το πώς το είπες...

Ειλικρινά Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #43 on: June 01, 2007, 03:48:29 am »

Quote from: Megawatt on June 01, 2007, 03:28:39 am
Γιαυτό υπάρχετε εσείς οι γυναίκες: Να ομορφαίνετε τον άσχημο κόσμο των αντρών!!
Αν ήταν να κρίνω από σένα, θα έλεγα ότι οι άντρες υπάρχουν για να ασχημαίνουν τον όμορφο κόσμο των γυναικών...

Καταλαβαίνεις ρε Megawatt τι λες; Ουσιαστικά ανέχεσαι την εξώθηση ενός ανθρώπου σε αυτοκτονία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι τόσο ψυχικά δυνατός όσο θα τον ήθελες. "Ήταν τώρα λόγος αυτός για να αυτοκτονήσει;" Ε όχι, δεν ήτανε. Αυτό τι σημαίνει, ότι "καλά να πάθει"; Γιατί κάπως έτσι μας τα λες.

Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αντοχές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να σφυρίζουμε αδιάφορα; Να τους επικρίνουμε για το πρόβλημά τους, όπως κάνεις εσύ; Να τους αποτελειώσουμε, απαιτώντας από αυτούς να χειριστούν καταστάσεις στις οποίες δε μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Δε μπορείς να κρίνεις τους πάντες με τα δικά σου στάνταρ Roll Eyes

Edit: Ο Turambar είναι μέσα στο μυαλό μου. Turambar, βγες από κει αμέσως Angry

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Megawatt
Guest
« Reply #44 on: June 01, 2007, 03:52:22 am »

ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΑΝΕ ΟΛΑ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!

Δεν φταίω εγώ που οι γονείς του τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά σίγουρα δεν θέλω να είχα έναν τέτοιο φαντάρο στην διμοιρία μου σε καιρό πολέμου!!!! Θα τον βλέπαν οι άλλοι και θα έπεφτε το ηθικό τους.
Α, τώρα θυμήθηκα και ένα φαντάρο που μου είπε ότι είδε τον πατέρα του να σκοτώνει την μάνα του όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών. Ήταν μπροστά όταν έγινε ο φόνος και τα είδε όλα. Κρίθηκε για λόγους ασφαλείας ώς "Ι3 άοπλο" παρόλο που ήταν απολύτως φυσιολογικό παιδί! Αυτός γιατί ήταν φυσιολογικός? Γιατί ήταν υπεύθυνος, αφού έπρεπε να φροντίζει την ορφανή αδερφή του.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 19 Go Up Print
Jump to: