• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:27:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:27:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 107
Total: 173
aggp
hacky
Mr Watson
gkaramp
matrozos
Dimos Bachlas
kapoutsi
stavros0201
Aris★
shamaelas
Marihouan820
themisb
akiousia
meni
3rdDegreeBurn
ArsenD
Petross
jimalexoud
sofaki
xristodoulou
George_RT
sterlouk
almpandr
egiannoula
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
papaloui
jim_sklab
Smaragda
nmpampal
eleftheria
mmikelo
Nikoletta
fkagk
Petran25
nikitask
Kv
lina_zs
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
chriskazakos
petikas
stloukas
npalami
Evripidis
Ponan
moutdimi
dimitrisblioumis
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στον Στρατό (Moderator: hjalmar) > 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19 Go Down Print
Author Topic: 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!  (Read 41960 times)
Megawatt
Guest
Re: 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!
« Reply #45 on: June 01, 2007, 03:58:58 am »

Quote from: Nessa NetMonster on June 01, 2007, 03:48:29 am
Quote from: Megawatt on June 01, 2007, 03:28:39 am
Γιαυτό υπάρχετε εσείς οι γυναίκες: Να ομορφαίνετε τον άσχημο κόσμο των αντρών!!
Αν ήταν να κρίνω από σένα, θα έλεγα ότι οι άντρες υπάρχουν για να ασχημαίνουν τον όμορφο κόσμο των γυναικών...
Αυτό ήταν κακία όχι μικρή!!! Cheesy

Καταλαβαίνεις ρε Πατσαβούρη τι λες; Ουσιαστικά ανέχεσαι την εξώθηση ενός ανθρώπου σε αυτοκτονία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι τόσο ψυχικά δυνατός όσο θα τον ήθελες. "Ήταν τώρα λόγος αυτός για να αυτοκτονήσει;" Ε όχι, δεν ήτανε. Αυτό τι σημαίνει, ότι "καλά να πάθει"; Γιατί κάπως έτσι μας τα λες.
Δεν είπα εγώ ότι καλά να πάθει! Οι γονείς του φταίνει! Το εξηγώ παραπάνω
Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αντοχές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να σφυρίζουμε αδιάφορα; Να τους επικρίνουμε για το πρόβλημά τους, όπως κάνεις εσύ; Να τους αποτελειώσουμε, απαιτώντας από αυτούς να χειριστούν καταστάσεις στις οποίες δε μπορούν να ανταπεξέλθουν; Δε μπορείς να κρίνεις τους πάντες με τα δικά σου στάνταρ Roll Eyes
Γιατό ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ γίνονται τα ψυχοτεχνικά τεστ πριν την πρόσληψη των φαντάρων (σε μορφή όχι ερωτηματολογίου , αλλά προσωπικής συνέντευξης) που όμως δεν είναι και τόσο αποδοτικά ως φαίνεται! Εννοώ δεν "φιλτράρονται" αυτοί και περνάνε ...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #46 on: June 01, 2007, 04:18:54 am »

Αν λοιπόν διάβαζες λίγο, όχι πολύ από το τόπικ, θα έβλεπες ότι αυτό είναι το νόημα. Ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να πάνε στρατό γιατί δεν είναι φτιαγμένοι, σωματικά, ψυχικά, πνευματικά, πολιτικά για αυτό.

Τον στρατό όμως δεν τον ενδιαφέρει. Ο στρατός θέλει όσο κρέας μπορεί να παραλάβει.
Και αυτό κάνει.

Αυτοί που δεν αντέχουν και πεθαίνουν, είναι στατιστική και μουτζούρες... άλλωστε ατυχήματα (και "ατυχήματα") γίνονται παντού.

Αυτό είναι η πιο άθλια λογική του στρατού, και αφού συμφωνείς ουσιαστικά ότι ο στρατός έχει πρόβλημα, πάψε να θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να πάμε όλοι στρατό, γιατί ΕΣΥ είσαι φτιαγμένος για αυτόν.

byeeee
edenaxas
Guest
« Reply #47 on: June 01, 2007, 08:10:57 am »

Quote from: Megawatt on June 01, 2007, 03:52:22 am
Δεν φταίω εγώ που οι γονείς του τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά σίγουρα δεν θέλω να είχα έναν τέτοιο φαντάρο στην διμοιρία μου σε καιρό πολέμου!!!! Θα τον βλέπαν οι άλλοι και θα έπεφτε το ηθικό τους.

μιας και τοσοι πολλοι πολεμοι προκειται να γινουν στα επομενα χρονια...
και αυτο με το παιδι που αυτοκτονησε...
πιο μεγαλη ελαφροτητα στην προσεγγιση/σκεψη σου δεν γινεται?
Megawatt
Guest
« Reply #48 on: June 01, 2007, 11:53:14 am »

Quote from: Turambar on June 01, 2007, 04:18:54 am
Αυτό είναι η πιο άθλια λογική του στρατού, και αφού συμφωνείς ουσιαστικά ότι ο στρατός έχει πρόβλημα, πάψε να θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να πάμε όλοι στρατό, γιατί ΕΣΥ είσαι φτιαγμένος για αυτόν.
Όσο σωστά δουλεύουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, τόσο σωστά δουλεύει και ο στρατός.
Άμα ήταν έτσι, τότε κανείς να μην μπαίνει στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στα... ΙΚΑ

Quote from: edenaxas on June 01, 2007, 08:10:57 am

Δεν φταίω εγώ που οι γονείς του τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά σίγουρα δεν θέλω να είχα έναν τέτοιο φαντάρο στην διμοιρία μου σε καιρό πολέμου!!!! Θα τον βλέπαν οι άλλοι και θα έπεφτε το ηθικό τους.

μιας και τοσοι πολλοι πολεμοι προκειται να γινουν στα επομενα χρονια...
και αυτο με το παιδι που αυτοκτονησε...
πιο μεγαλη ελαφροτητα στην προσεγγιση/σκεψη σου δεν γινεται?
Ελαφριά δεν είναι η σκέψη μου. Ελαφρύ είναι το μυαλό κάποιων εδώ μέσα.(δεν εννοώ εσένα αλλά αυτούς που δεν καταλαβαινουν)
Αμα ήταν έτσι ας κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αφου κανεις ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αρρωσταίνει. ΚΑι όμως αρρωσταινει...Λογική ....NAND
« Last Edit: June 01, 2007, 11:56:27 am by Megawatt » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #49 on: June 01, 2007, 13:29:01 pm »

Quote from: Karaμazoβ on May 31, 2007, 13:23:10 pm
Ξέρω καποια παιδιά που επειδή οι γονείς τους δεν εχουν αρκετα χρήματα, παράλληλα με τις σπουδές τους δουλεύουν κιολας για να ζήσουν. Αμα δεν είναι αυτοί υπέυθυνοι ποιός είναι? Εγώ λεώ βάσει της σκέψης σου να τους εξαιρέσουμε απο το στρατό.
Καλά θα ήταν, αλλά δεν γράφω εγώ τους κανόνες στράτευσης

Συμφωνούμε εδω...δεδομένου οτι θα πάμε και πολύ μεγάλοι στο Στρατό (μεχρι 24 εγω) , τρεχα γυρευε...

Quote from: Karaμazoβ on May 31, 2007, 13:23:10 pm
Quote from: Megawatt on May 31, 2007, 09:25:39 am
Ο στρατός δεν σου μαθαίνει να κρατάς όπλο.
Άμα ήταν έτσι θα σου  μάθαινε και σκοποβολή, γιατί τί νοήμα έχει να ξέρεις να χειρίζεσαι όπλο άμα βαράς στον γάμο του καραγκιόζη? Και μάλιστα τί νόημα έχει να κάθεσαι και να τρώς μέσα στο στρατό 18 μήνες (ή παλιότερα 24) όταν η βασική σου εκπαίδευση είναι μόνο 6 μήνες?
Αυτό σκέφτηκαν οι στρατηγοί και μείωσαν την θητεία: Ποιοτικότερο στρατό και όχι απλά ποσοτικό.

Αυτό για το όπλο εσύ το ανέφερες όχι ο Κύβος:

Quote from: Megawatt on May 30, 2007, 00:37:49 am
Ναι ρε Απόστολε, γιατί άμα μπει ο τούρκος και βιάζει την αδερφή του και την μάνα του , τί θα πει? Αδερφή μου δεν σκοτώνω τον τούρκο, επειδή δεν ξέρω να κρατάω όπλο???

Και μει με πεις ότι οΤόύρκος δεν πρόκειται να μπει επειδή ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.....

...αν το ζήτημα είναι ο χειρισμός όπλου , 6μηνες και ασκήσεις 1 φορα το χρονο...Και να κρατάς οπλο θα ξέρεις και σημάδι.
Το ζήτημα στο στρατό δεν είναι μόνο ο χειρισμός του όπλου. Στον πόλεμο, δεν υπάρχει μόνο το πεδίο μάχης και η διεξαγωγή της ίδιας της μάχης. Από πίσω ακολουθεί μια τεράστια διοικητική μέριμνα, για την οποία είναι υπεύθυνα τα λεγόμενα  σώματα . Την μάχη την διεξάγουν τα όπλα. Τί νόημα έχει αν κρατάς το τελευταίας τεχνολογίας όπλο, αλλά δεν έχεις σφαίρες? Ή τί νόημα έχει να οδηγάς το τελειότερο άρμα μάχης αλλά να μην έχει πετρέλαιο?
Όταν εγώ μιλάω για "χειρισμό όπλου", εννοώ την γνώση γενικά των αποστολών που επιτελούν τα όπλα και τα σώματα και όχι αυτός καθάυτός ο χειρισμός του όπλου.
Από το σώμα Εφοδιασμού  και Μεταφορών μέχρι και το Εκκλησιαστικό Σώμα ή το Μουσικό Σώμα, κάθε ένα από αυτά έχει κάποια αποστολή. Στρατός δεν είναι μόνο "χειρισμός όπλου". Για την εκτέλεση της αποστολής αυτής, σε κάθε σώμα ή σε κάθε όπλο, απαιτείται πάνω από όλα υπευθυνότητα.

Την διοίκηση του Στρατού και την λειτουργία των Οπλων και των Σωμάτων την επιτελούν οι αξιωματικοι, οι οποίοι περνούν καμποσα χρόνια σπουδάζοντας. Ενα απλός στρατιώτης βασικα μόνο να κρατάει όπλο χρειάζεται, δεν υπάρχει ανάγκη να μάθει διοίκηση και στρατηγική!!Γι αυτό υπάρχουν οι αξιωματικοί.

Υπευθυνότητα...πως μπορει να ξέρει ο καθε στρατιωτικός πόσο υπέυθυνος είναι ο νεοσύλεκτος...Όταν καποιος εχει πηγάινει στρατό στα 22 φεύγα μπορεί να έχει ζήσει πολλά πράγματα ωστε να μην χρειάζεται καθοδήγηση για το πώς θα γίνει υπέυθυνος. Και στο κάτω κατω κοινωνική υπηρεσία ειναι? Η υπευθυνοτητα ειναι προσωπικό ζητημα του καθενος. Αμα θελει καποιος να μεινει παντα παιδί, ας μεινει.

Να σου πώ την αλήθεια, δεν με πειράζει να πάω στρατό. Αν πρέπει να μάθω να κρατάω οπλο σε περίπτωση ανάγκης , ας είναι. Αυτό που με πειράζει είναι οτι θα διακοπεί η ζωή μου , οι σπουδες, η επαγγελματική αποκατάσταση για κάτι που εχει τοση διαρκεια που καταντά ανούσιο. Παλια πηγαινε ο πολύς ο κόσμος στα 18, παιδάκια ήτανε, ο Στρατός ητανε ή πρωτη εμπειρία του νεου  μακριά απο το σπίτι του και τους γονείς του. Τωρα που οι πιο πολλοί πανε στα 22+ έχοντας φυγει απο το σπίτι, σπουδάζοντας μακρια, πολλοί δουλεύοντας για να τα βγάλουν πέρα, τι ωριμότητα θα τους προσφερει μια θητεία του 1+ χρόνου??

Γι αυτό επιμένω: 6 μηνες το πολύ για εκπαίδευση. Αντε και να σχηματιστεί καμια Πολιτοφυλακή και να ρίχνουμε και καμια μπαλωθιά ανα τακτά χρονικά διαστηματα.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #50 on: June 01, 2007, 20:48:19 pm »

ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΑΝΕ ΟΛΑ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!
Μεγάλε ψυχολόγε, το βρήκες Roll Eyes

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Αθάνατος
Guest
« Reply #51 on: June 02, 2007, 14:00:00 pm »

Από ό,τι ξέρω αν έχεις 3 παιδιά το γλυτώνεις το στρατό!

Για αυτό τεκνοποιείτε ωρέ Έλληνες!
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #52 on: June 02, 2007, 14:00:29 pm »

Καταλαβαίνεις ρε Megawatt τι λες; Ουσιαστικά ανέχεσαι την εξώθηση ενός ανθρώπου σε αυτοκτονία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι τόσο ψυχικά δυνατός όσο θα τον ήθελες. "Ήταν τώρα λόγος αυτός για να αυτοκτονήσει;" Ε όχι, δεν ήτανε. Αυτό τι σημαίνει, ότι "καλά να πάθει"; Γιατί κάπως έτσι μας τα λες.

Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αντοχές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να σφυρίζουμε αδιάφορα; Να τους επικρίνουμε για το πρόβλημά τους, όπως κάνεις εσύ; Να τους αποτελειώσουμε, απαιτώντας από αυτούς να χειριστούν καταστάσεις στις οποίες δε μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Δε μπορείς να κρίνεις τους πάντες με τα δικά σου στάνταρ Roll Eyes

Καταρχάς αυτό τη σχέση έχει με τον στρατό?

Το ψυχικό σθένος ενός ανθρώπου προκαθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την στιγμή της γέννησης του, αλλά εμπεριέχει και το στοιχείο του επικτιτού, δηλαδή ότι "μόρφωση" θα πάρεις...

Διάφορες καταστάσεις στην ζωή μας αυτήν την ψυχική "ασπίδα" την καταρρακώνουν, την φθείρουν, την αδυνατίζουν και μερικές φορές την προσβάλλουν. Στην περίπτωση μας φτάνει να ξέρουμε (τελείως ψυχρά και στατιστικά) ότι αυτό συμβαίνει κατα την διάρκεια της θητείας πολλών ανδρών, με συνέπεια να οδηγούνται σε, αυτό που θεωρούμε εμείς, ακρότητες. Ποιοί μηχανισμοί μπορούν να ανεγερθούν για να ανιχνεύσουν τις "σκάρτες" ασπίδες είναι άλλη συζήτηση.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιοι μηχανισμοί είναι αχρείαστοι. Αν μας μένει κάτι να διαφυλάξουμε από την, κατά τα άλλα τραγικά προβληματική, ανθρώπινη φύση μας είναι το στοιχείο της απροβλεπτότητας. Έτσι θα το θεωρούσα καίριο, να αποφανθεί η εκάστοτε κοινωνία εάν της είναι πραγματικά χρήσιμος ο στρατός, και να πράξει ανάλογα. Εγω θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να επιτελέσει εκπαιδευτικό έργο, σε καμία περίπτωση όμως στην μορφή που έχει εξελιχθεί σήμερα.

Τώρα να κάνω και κάποια σχόλια με βάση αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω.

Nessa, αυτό που δεν αποτελεί για σένα λόγο, μπορεί για τον άλλο να είναι ολόκληρος ο κόσμος του, και αυτό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι τουλάχιστον να μην υποκρινόμαστε ότι καταλαβαίνουμε.

Turambar, κρίνοντας ότι κάτι δεν είναι κατάλληλο για σένα, αυτόματα δεν το καταρίπτει από πιθανή ενασχόληση μαζί του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να βρεθεί ισορροπία μεταξύ αυτών που μας αρέσει να κάνουμε, αυτών που μας ταιρίαζει να κάνουμε, και αυτών που κοινωνικά (καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω) μας επιβάλλεται ως σωστό να κάνουμε. Δεν μπορείς να διαγράψεις το ένα και (το έχω ζήσει προσωπικά) να μην επιρρεαστούν τα υπόλοιπα προς το χειρότερο. Το οικοδόμημα που λέγεται άνθρωπος χτίζεται πάνω και στα 3.

Megawatt, σε καταλαβαίνω, είναι πολύ εύκολο να κρίνεις έχοντας περάσει αλώβητος τον στρατό (μάλλον δεν θα πώ στρατό, αλλά τα 20 και χρόνια της ζωής σου) έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ψυχικές αντοχές σου. Έτσι ένιωθα και εγώ μέχρι και λίγο καιρό πριν, απρόσβλητος από το κάθετι. Υπάρχουν "σφαλιάρες" όμως στην ζωή που θα σε ταρακουνήσουν συθέμελα, και τότε εύχομαι να είσαι τόσο διορατικός ώστε να καταλάβεις το νόημα της "σφαλιάρας", δηλαδή όχι την εκδίκηση, αλλά την συμόρφωση.

Και κλείνω με μια φράση που άκουσα πρόσφατα και μου ήρθε στο μυαλό ξαναδιαβάζοντας το κειμενό μου για τυχόν λάθη.

Be open to extreme possibilities.

PS.Οι όποιο "ελληνομανείς" ας με συγχωρήσουν για την εκτεταμένη χρήση αγγλικών στα πόστ μου, αλλά δυστυχώς είναι κομμάτι του σημερινού πολιτισμού μας.

pay close attention
Sanctifier
Guest
« Reply #53 on: June 03, 2007, 22:10:28 pm »

Quote from: Turambar on May 31, 2007, 14:05:22 pm
Megawatt τα περί αυτοκτονίας όπως τα θέτεις δε μπορούν να εκληφθούν καθόλου ως αστείο την ώρα που παιδιά αυτοκτονούν εκεί πέρα και όχι λίγο τακτικά.
Turambar, βρε αγοράκι μου καλό, αφού δεν πήγες στρατό! Τί προσπαθείς να μου πεις? Έλα παπού να σου δείξω το σπιτικό σου?? Μάθε ότι το καλοκαίρι του 2001, βοηθούσα έναν δικηγόρο ΔΕΑ (Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό) να συντάξει δικογραφία για μια υπόθεση αυτοκτονίας φαντάρου, ο οπόιος φιλούσε σκοπιά στην ταξιαρχία μέσα το βράδυ που αυτοκτόνησε. Δεν έχεις δει φωτογραφίες ανθρώπου με πεταμένα τα μυαλά (και μακάρι να μην δεις ποτε) --ενός ανθρώπου που αυτοκτόνησε επειδή οι κοπέλα του τον παράτησε όταν έφυγε για στρατό. Ήταν τώρα λογος αυτός για να αυτοκτονήσει?

Στον Εβρο οταν ημουν φαγανε ενα παιδι και προσπαθουσαν να τα ριξουν σε ερωτα.
Στην Νομικη Υπηρεσια του Γ'ΣΣ ετυχε να δω και φωτογραφιες αξιωματικου γυνακας που τιναξε τα μυαλα της με το 45αρι για χαρη ενος συνταγματαρχη στην Δραμα.
Οι περιπτωσεις ποικιλουν.
Οπως και εξω μπορει καποιος να αυτοκτονησει για χιλιους δυο λογους ετσι και μεσα.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #54 on: June 03, 2007, 23:50:54 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 02, 2007, 14:00:29 pm
Turambar, κρίνοντας ότι κάτι δεν είναι κατάλληλο για σένα, αυτόματα δεν το καταρίπτει από πιθανή ενασχόληση μαζί του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να βρεθεί ισορροπία μεταξύ αυτών που μας αρέσει να κάνουμε, αυτών που μας ταιρίαζει να κάνουμε, και αυτών που κοινωνικά (καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω) μας επιβάλλεται ως σωστό να κάνουμε. Δεν μπορείς να διαγράψεις το ένα και (το έχω ζήσει προσωπικά) να μην επιρρεαστούν τα υπόλοιπα προς το χειρότερο. Το οικοδόμημα που λέγεται άνθρωπος χτίζεται πάνω και στα 3.

Συμφωνώ, η διαφορά είναι ότι κρίνω. Όχι μόνο αν καλώς ή κακώς μας επιβάλλεται, αλλά κρίνω και το τι είναι αυτό που μας επιβάλλεται. Να μη χάσουμε την συναίσθηση, παρά την όποια ιστορική συγκυρία, ότι ο  στρατός είναι ένας παράλογος θεσμός παγκοσμίως, γιατί και ο πόλεμος είναι παράλογος.

byeeee
Sanctifier
Guest
« Reply #55 on: June 04, 2007, 00:02:30 am »

Quote from: Turambar on June 03, 2007, 23:50:54 pm
Quote from: Ex_Mechanus on June 02, 2007, 14:00:29 pm

Συμφωνώ, η διαφορά είναι ότι κρίνω. Όχι μόνο αν καλώς ή κακώς μας επιβάλλεται, αλλά κρίνω και το τι είναι αυτό που μας επιβάλλεται. Να μη χάσουμε την συναίσθηση, παρά την όποια ιστορική συγκυρία, ότι ο  στρατός είναι ένας παράλογος θεσμός παγκοσμίως, γιατί και ο πόλεμος είναι παράλογος.

O πολεμος ειναι οντως παραλογος.
Αυτο δεν σημαινει οτι αν μπουκαρει ο αλλος μεσα στη χωρα μου πρεπει να μεινω με σταυρωμενα τα χερια.
Ο στρατος σε προετοιμαζει για την αμυνα.

Οποιος θελει να παρει Ι5 ας πουλησει και τα δυο του νεφρα.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #56 on: June 04, 2007, 00:08:06 am »

Αυτό ακριβώς με θλίβει Sanctifier... Ότι μάθαμε να ζούμε μέσα στον παραλογισμό, και αυτόν τον παραλογισμό τον ξέρουν όλοι, και κάνουν ότι δεν τον βλέπουν, ή τον αποδέχονται σαν να είναι τόσο δεδομένος όσο ότι για να ζήσεις χρειάζεσαι ένα τουλάχιστον νεφρό.

Αλλά είπαμε εγώ είμαι ρομαντικός και παιδί των λουλουδιών.

(επίσης ότι γράφω το κάνω για να υποστηρίξω τους φίλους μου - το άκουσα και αυτό)

byeeee
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #57 on: June 04, 2007, 00:09:53 am »

Ο πόλεμος είναι παράλογος; Γιατί; Δε γίνεται από κάποια συμφέροντα;

Αχρείαστος ναι, αλλά παράλογος είναι πολύ βαρύ.

Μήπως το μπερδεύουμε με το θέατρο του παραλόγου μετά από τον πόλεμο; Tongue

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #58 on: June 04, 2007, 00:14:01 am »

Να πολεμάνε τα συμφέροντα μεταξύ τους ρε κύβε Tongue

Να πολεμάω εγώ για τις τσέπες των άλλων, να σκοτώνω τον απέναντι μου (που ουσιαστικά) δεν έχω τίποτα να χωρίσω, είναι παράλογο.

byeeee
Sanctifier
Guest
« Reply #59 on: June 04, 2007, 00:14:20 am »

Quote from: Turambar on June 04, 2007, 00:08:06 am
Αυτό ακριβώς με θλίβει Sanctifier... Ότι μάθαμε να ζούμε μέσα στον παραλογισμό, και αυτόν τον παραλογισμό τον ξέρουν όλοι, και κάνουν ότι δεν τον βλέπουν, ή τον αποδέχονται σαν να είναι τόσο δεδομένος όσο ότι για να ζήσεις χρειάζεσαι ένα τουλάχιστον νεφρό.

Αλλά είπαμε εγώ είμαι ρομαντικός και παιδί των λουλουδιών.

(επίσης ότι γράφω το κάνω για να υποστηρίξω τους φίλους μου - το άκουσα και αυτό)

Εσενα απο οτι καταλαβα σε χαλαει οτι δεν εχεις επιλογη.Ετσι δεν ειναι;
Δες γυρω σου ολα αυτα που σε περιβαλλουν και καταλαβε οτι η λυση ειναι να αλλαξεις υποκοοτητα.
Τιποτα δεν αλλαξει.

Παντρεψου μια απο τη Χαβαη ρε αδερφε. Grin
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19 Go Up Print
Jump to: