• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 02:23:49 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 02:23:49 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 21
Guests: 118
Total: 139
florianm
geftihiakos
jimpapdop
anon
stefpapa21
stephystam
babistso
esroussou
giannisd
Papadopoulosthanos
mavropan
lina_zs
arswagdapro
Karkarias
vaggelisx
Tsomp
coyg
Theosarm
sassi
kchristoua
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264550 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #180 on: May 25, 2005, 02:07:46 am »

Quote from: Aurelius on May 24, 2005, 23:42:23 pm

Ανεξαρτητα με το αν οντως ισχυει η οχι αυτο που λες, μηπως πεθανες και το ξερεις και το δηλωνεις με τετοια σιγουρια. Η ξερεις κανενα που να πεθανε και να στο ειπε;;; Οχι γιατι αν εγινε οντως ετσι τοτε υπαρχει τελικα μετα θανατον ζωη, για να υπηρξε "κατι" που να σου δηλωσε κατι...

Α, γεια σου!
To θέτεις πολύ σωστά το θέμα.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #181 on: May 25, 2005, 02:16:54 am »

Quote from: Akizzz on May 25, 2005, 01:56:38 am
Σου επιστρεφονται οι προσβολες.Συμφωνα με οσα λενε οι αισθησεις μας οταν πεθανεις ''σαπιζεις'' μενουν τα κοκαλα και ακομα και αυτα χανονται καποτε.Δε μενει τιποτα που να μαρτυρα οτι υπαρχει καποιο νεο ον στη θεση του πτωματος.Μακαβρια περιγραφη και αληθεια κατα τις αισθησεις μας που την ξερουν και οι πετρες.Τωρα αν μετα απο αυτες τις αλλαγες εσυ περιμενεις κατι αλλο εκτος απο την ανυπαρξια δικαιωμα σου.Η πλακα ειναι οτι κατα τη γνωμη μου δε θα μαθεις τι γινεται μετα το θανατο ουτε εγω επισης.Διοτι απλα δε θα υπαρχουμε για να εχουμε αλληλεπιδραση με το περιβαλλον για να καταλαβαινουμε κατι.Υπο αυτη την
 εννοια οσο ζουμε ημαστε αθανατοι οχι και απερισκεπτοι βεβαια για τους διαφορους κινδυνους γυρω μας.Κοιτα τι εχει πει ο Επικουρος αν θες εχει ενδιαφερον.Τωρα αν αποφασισεις να μην εμπιστευεσαι τις αισθησεις σου καλυτερα να μην εμπιστευεσαι και το μυαλο σου γιατι μονο μεσα απο αυτες μαθαινει.Στο κατω κατω για το θανατο μπορουν αμεσα να κανουν μια εκτιμηση οι αισθησεις μας.Ο χριστιανισμος και ο καθε παρομοιος aurelius τι εκτιμηση κανουν;Δεν ξερω δεν απαντω;Aνασταση;Kαρμα;Για τους υποστηρικτες της μετα θανατον ζωης η της κυκλικης εναλλαγης ζωης και θανατου: γιατι αρκετοι απο εσας κοιτατε τα εγκοσμια να τα καρπωνεστε οσο πιο πολυ γινεται και φοβαστε το θανατο;Ο χριστιανισμος ειναι πονηρος σαυτο την αυτοκτονια την εκανε αμαρτια για να μην πανε ομαδικα στο θανατο οι οπαδοι του και χασουν την εγκοσμια δυναμη τους οι παπα-τζηδες.To ισλαμ υποσχεται εγκοσμιες χαρες μετα τον ηρωικο θανατο για τον αλλαχ κτλ.Τελειωνοντας οσο ζουμε μετρα μονο ο χρονος για μας γιαυτο ανεξαρτητως τι πιστευουμε μεχρι τελους κοιταμε να ημαστε γατζωμενοι στη ζωη

Τσ,τσ,τσ.
Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω τα λεγόμενα κάποιου πατέρα που έλεγε τα εξής:
Ο χριστιανός δεν θάβεται
αλλά φυτεύεται
για να ανθίσει κάποια άλλη στιγμή.
Είναι ίσως ότι πιο όμορφο έχω ακούσει όσον αφορά στο θάνατο και τη σαπίλα που περιγράφεις.

Όσον αφορά τώρα στα "κόκκαλα που σαπίζουν"
προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά δεν υποδηλώνει την αρχή της ανυπαρξίας.
Και πάλι χρησιμοποιώντας λόγια άλλου
Όταν πεθαίνουμε αλλάζουμε στολή.
Βγάζουμε την φθαρτή και φοράμε την άφθαρτη.

Να εμπιστεύεσαι τις αισθήσεις σου;
Μα με ποια αίσθηση κατάλαβες εσύ την ανυπαρξία;
Με την αφή, την όσφρηση, την ακοή;
Εξήγησέ μου.
Επειδή εσύ δεν βλέπεις ακούς, αισθάνεσαι κάτι ησμαίνει ότι δεν υπάρχει;

Δεν ακούω ήχους έξω από το ακουστικο φάσμα άρα δεν υπάρχουν
Δεν βλέπω υπεριώδη ακτινοβολία άρα δεν υπάρχει.
Δεν αισθάνομαι Η/Μ ακτινοβολία άρα προς τι τόσος ντόρος για τα επιβλαβή κινητά;
« Last Edit: May 25, 2005, 02:20:12 am by fugitive » Logged

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #182 on: May 25, 2005, 02:34:16 am »

Quote from: Akizzz on May 25, 2005, 01:56:38 am
Ο χριστιανισμος ειναι πονηρος σαυτο την αυτοκτονια την εκανε αμαρτια για να μην πανε ομαδικα στο θανατο οι οπαδοι του και χασουν την εγκοσμια δυναμη τους οι παπα-τζηδες.To ισλαμ υποσχεται εγκοσμιες χαρες μετα τον ηρωικο θανατο για τον αλλαχ κτλ.Τελειωνοντας οσο ζουμε μετρα μονο ο χρονος για μας γιαυτο ανεξαρτητως τι πιστευουμε μεχρι τελους κοιταμε να ημαστε γατζωμενοι στη ζωη

Η τελευταία σου πρόταση είναι διαπίστωση ή προτροπή;

Ο χριστιανισμός πονηρός...η αυτοκτονία αμαρτία...εγκόσμια δύναμη των παπάδων;
Ενδιαφέρουσα άποψη.
Κάτι σαν... το χαρτί εφευρέθηκε για να το βάζουμε στο φαξ.

ΥΓ:Δηλώνεις λοιπόν επικουρικός;

Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #183 on: May 25, 2005, 02:55:21 am »

Εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ποιησης.Υπαρχουν μη χριστιανοι που εχουνε πει και πολυ καλυτερα γνωμικα.Ολα καλως η κακως ξεκινανε απο τις αισθησεις.Τα σωματιδια δεν τα βλεπουμε αλλα στο μακροκοσμο μπορουμε να φανταστουμε οτι η υλη κοβεται συνεχεια.Μεχρι που αναρωτηθηκαμε;Αλλαζει η συμπεριφορα οσο την κοβουμε κτλ.Κοιτωντας τα αποτελεσματα διαφορων πειραματων και μεσω της στοχαστικης διαδικασιας  φτιαξαμε ανιχνευτες κτλ για να γινουν τα νεα αισθητηρια οργανα μας.Κανε εσυ η καποιος αλλος εναν ανιχνευτη για τη μετα θανατον ζωη στην οποια πιστευεις η οτι αλλο παρομοιο να σου δωσουμε και το νομπελ.Εμενα δε με χαλαει καθολου.Μεχρι τοτε θελοντας και μη η μονη εκτιμηση που μπορει να εχει το μυαλο μας για το θανατο  θα ειναι μονο βασισμενη στις αισθησεις.Ολα τα αλλα ειναι μυθοπλασιες.Εκτιμω τη ζωη οσο τιποτα αλλο εκφραστηκα με μακαβριο τροπο  για να κεντρισω το ενδιαφερον ακομα πιο πολυ
Η τελευταια προταση στο προηγουμενο ποστ ειναι κατι που το παρατηρει κανεις καθημερινα.Το λογικο σχηματακι που εστησες πως συνδεεται με οσα
 ειπα;Δηλωνω μη χριστιανος σιγουρα
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #184 on: May 25, 2005, 09:58:24 am »

Εγω δεν δηλωνω τιποτα, γιατι οπως ειπα και πιο πριν εδωμεσα δεν υπαχει πραγματικη δημοκρατια και ελευθερια αποψης και γνωμης. Εγω δεν σου ειπα οτι το κομματκι σου ηταν λογοτεχνικα ατοπο. Ειπα οτι αυτα που γραφεις ειναι καθαρα δικες σου αποψεις. Εγω επισης δεν ειπα οτι πιστευω στην μετα θανατον ζωη.  Συγγνωμη που θα σ απογοητευσω, αλλα δισεκατομμυρια ανθρωποι πιστευουν οτι  υπαρχει μετα θανατον ζωη. Αφου εσυ δεν εχει καποιες επιστημονκες αποδειξεις, δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος για τον οποιο θα πρεπε η δικη σου διαισθηση ειναι σωστη.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #185 on: May 25, 2005, 11:36:43 am »

Δεν υπαρχει δημοκρατια εδω μεσα ε;Σου κλεισανε το στομα καποιοι απο εδω μεσα;Αν εγινε οντως αυτο σιγουρα δεν το εκανα εγω.Λοτεχνικα ατοπο; :???:Δε με πειραζει τι πιστευει ο καθενας,τα αποτελεσματα καποιες φορες αυτης της πιστης του με πειραζουν και οχι μονο εμενα.Ειναι θετικο για μενα που ως γνωμονα εχεις την επιστημη για την πορεια σου Tongue.Eπισης οταν καποιος εχει μια αποψη δε σημαινει οτι τη λεει και σιγει μετα.Μπορει να προκαλεσει τους υπολοιπους σηζητητες για να δει περισσοτερα πραματα για τις αποψεις τους.
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #186 on: May 25, 2005, 13:09:00 pm »

Quote from: fugitive on May 25, 2005, 02:16:54 am

Όσον αφορά τώρα στα "κόκκαλα που σαπίζουν"
προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά δεν υποδηλώνει την αρχή της ανυπαρξίας.
Και πάλι χρησιμοποιώντας λόγια άλλου
Όταν πεθαίνουμε αλλάζουμε στολή.
Βγάζουμε την φθαρτή και φοράμε την άφθαρτη.

Να εμπιστεύεσαι τις αισθήσεις σου;
Μα με ποια αίσθηση κατάλαβες εσύ την ανυπαρξία;
Με την αφή, την όσφρηση, την ακοή;
Εξήγησέ μου.
Επειδή εσύ δεν βλέπεις ακούς, αισθάνεσαι κάτι ησμαίνει ότι δεν υπάρχει;

Δεν ακούω ήχους έξω από το ακουστικο φάσμα άρα δεν υπάρχουν
Δεν βλέπω υπεριώδη ακτινοβολία άρα δεν υπάρχει.
Δεν αισθάνομαι Η/Μ ακτινοβολία άρα προς τι τόσος ντόρος για τα επιβλαβή κινητά;

Μάλλον η πρώτη φορά στο παρόν θέμα που θα συμφωνησω με τον φυγά...

www.e-steki.gr
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #187 on: May 25, 2005, 13:33:52 pm »

Δεν λεω οτι μου εκλεισαν το στομα. Αυτο ελειπε κιολας. Δημοκρατια δεν υπαρχει επισης οταν οι υπολοιποι σε σχολιαζουν, σε χαρακτηριζουν και και και για κατι που πιστευεις...
Οσον αφορα τα υπολοιπα:
ουτε εμενα μ ενδιαφερει τι νομιζεις εσυ η ο αλλος. Κι αυτο ειναι το νοημα της δημοκρατιας. Εδω μεσα οταν πει καποιος οτι ειναι χριστιανος η οτι τελος παντων πιστευει σ αυτα που ειπε ο Χριστος(γιατι εχουν διαφορα αυτα τα δυο) οι υπολοιποι πεφτουν σαν τα κορακια. Και τι σας κοφτει εσας;;
Μου λες οτι τα αποτελεσματα, μερικα απο αυτα σε πειραζουν. Κσι μενα με πειραζει η δηθεν ανεξιθρησκεια που υπαρχει εδω μεσα. Εισαι προθυμος να κανεις κατι για αυτο;;;
Οσο για το αν σε επηρεαζουν γενικοτερα καποια πραγματα, πες μου ποια ειναι αυτα...
Περα απο τα θρησκευτικα στα σχολεια, που αυτο το δεχομαι οτι μπορει να σε ενοχλει δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.
Σε αναγκαζει κανεις να πας εκκλησια. Πληρωνεις φορους στην εκκλησια. Δεν υπαρχει πολιτικος γαμος. Τωρα αν ενοχλεισαι που οι καμπανες βαρανε την Κυριακη και μενα με ενοχλει που γεμισαν την Αγ.Δημητριου με αυτοκινητα αλλα δεν βγηκα να πω να μην πουλανε αυτοκινητα. Και μενα μ ενοχλουν τα επεισοδεια στους αγωνες, αλλα δεν βγηκα να πω να καταργηθει το ποδοσφαιρο.
Και στο κατω κατω αν εισαι υπερμαχος της δημοκρατιας, ε πως να το κανουμε εισαι η μειοψηφια. Οι περισσοτεροι ειναι χριστιανοι.
Οπως βλεπεις δεν σιγω, αλλα και οπως καταλαβαινεις 15 σελιδες γραφουμε τα ιδια και τα ιδια. Δεν μπορω να καθομαι και να γραφω τα ιδια και τα ιδια, αφου ουτως η αλλως θα τα απορριψετε a priori.
Α και δεν ειμαι κανας φανατικος χριστιανος ουτε πηγαινω εκκλησια και ετσι, γιατι δεν νοιωθω την αναγκη ουτε το θεωρω ως κατι χρησιμο.
Οτι γραφω το γραφω κρινοντας ως τριτος εκ του μακρωθεν. Δεν σημαινει οτι επειδη υποστηριζω καποιες θεσεις, ειμαι και υπερμαχος των. Απλα δεν ανεχομαι να την "μπαινουν" σε καποιους επειδη πιστευουν καποια πραγματα. Εν προκειμενω θα σου παραθεσω ενα αποφθεγμα που αποδιδεται στον Βολταιρο(απο τοι θυμαμαι), αλλα δεν ειναι δικο του: Δεν συμφωνω με αυτο που λες, αλλα θα υπερασπιζομαι το δικαιωμα σου να το λες.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #188 on: May 25, 2005, 14:19:10 pm »

Καταρχας εγω δεν πιστευω.Νομιζω.Και εχω δικαιωμα να υποστηριζω τη γνωμη μου.Δημοκρατια δε σημαινει να αδιαφορεις για το τι λενε οι αλλοι διοτι αν παραμενουμε αγνωστοι μεταξυ μας δε μπορει να υπαρξει και συνεννοηση.Να εχουμε ανοχη εντος της δημοκρατιας ισως ηθελες να πεις.Σαυτο ναι συμφωνω.Οσον αφορα την εκκλησια που λες:με πειραζει που εχουν στη χωρα μας πολιτικες βλεψεις(χριστοδουλος) και δρουνε και συνωμοτικα με πρακτορες και διαφορα(βαβυληδες),με πειραζει που εχει τοσα λεφτα η εκκλησια ως περιουσια,οι παπαδες πληρωνονται απτο κρατος και αρα τους πληρωνουμε απτην τσεπη μας με τους φορους,μη γελιεσαι στην ελλαδα δεν εχουμε ανεξηθρησκεια επι της ουσιας.Αυτα οσον αφορα τους εκπροσωπους του θεου του χριστιανισμου επι της γης.Πολλες φορες ο απλος πιστος μπορει να γινεται θυμα εκμεταλλευσης
στα χερια του καθε ιερατειου που δρα ως κοσμικη εξουσια.Δε μιλαω για καμια καταργηση του χριστιανισμου ειτε κατι που να τον περιοριζει.Εσεις οσοι τον ακολουθειτε αναμορφωστε τον σε καποια πραματα που κακως συμβαινουν.Πως φτανεις στα ακραια παραδειγματα που λες παλι δεν καταλαβαινω.Οταν γινεται συζητηση να περιμενεις αιχμες και να δινεις απαντησεις με επιχειρηματα οχι να αντιδρας απλα.
Προς Μισελ δε διαβασες την προηγουμενη απαντηση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #189 on: May 25, 2005, 17:23:38 pm »

Quote from: Akizzz on May 25, 2005, 02:55:21 am
Εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ποιησης.Υπαρχουν μη χριστιανοι που εχουνε πει και πολυ καλυτερα γνωμικα.
Δεν είχα σκοπό να συμμετέχω στο διαγωνισμό που αναφέρεις,
ούτε να μονομαχήσω για το ποιος έχει πει την καλύτερη ατάκα.

Ολα καλως η κακως ξεκινανε απο τις αισθησεις.
Κι όμως,
εκεί που σταματούν οι αισθήσεις,
αρχίζει μια αλήθεια

Τα σωματιδια δεν τα βλεπουμε αλλα στο μακροκοσμο μπορουμε να φανταστουμε οτι η υλη κοβεται συνεχεια.Μεχρι που αναρωτηθηκαμε;Αλλαζει η συμπεριφορα οσο την κοβουμε κτλ.Κοιτωντας τα αποτελεσματα διαφορων πειραματων και μεσω της στοχαστικης διαδικασιας φτιαξαμε ανιχνευτες κτλ για να γινουν τα νεα αισθητηρια οργανα μας.Κανε εσυ η καποιος αλλος εναν ανιχνευτη για τη μετα θανατον ζωη στην οποια πιστευεις η οτι αλλο παρομοιο να σου δωσουμε και το νομπελ.
Άστοχο παράδειγμα.
Από την άλλη θα μπορούσα να σε παραθέσω πολλα παραδείγματα
οραμάτων και βιωμάτων αλλά
θα το αποφύγω, μιας και εσύ ψάχνεις για...
ανιχνευτή.

Εμενα δε με χαλαει καθολου.Μεχρι τοτε θελοντας και μη η μονη εκτιμηση που μπορει να εχει το μυαλο μας για το θανατο θα ειναι μονο βασισμενη στις αισθησεις.Ολα τα αλλα ειναι μυθοπλασιες.
Η μόνη σίγουρη εκτίμηση που έχει το μυαλό μας για το θάνατο
είναι η ταφή.

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #190 on: May 25, 2005, 17:30:11 pm »

Quote from: aliakmwn on May 25, 2005, 14:09:51 pm

Και απ' την αλλη, ειναι, λεει, αναφαιρετο δικαιωμα του αλλου να μου σπαει τ' @@ καθε Κυριακη πρωι επειδη αυτος εχει κ@***ς ν' ακουει την καμπανα του...

Δηλαδή από όλη την "ηχορύπανση" της πόλης σε ενόχλησαν οι καμπανες
που χτυπούν 30secs/604800secs (7*24*3600)

Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #191 on: May 25, 2005, 17:43:12 pm »

Δεν αποδεχεσαι τις εστω περιορισμενες δυνατοτητες των αισθησεων μας,που ομως απο αυτες ξεκινανε ολα οσα μπορουμε να πουμε-σκεφτουμε(σκεψου ενα ατομο με μια χαρα εγκεφαλο αλλα χωρις σχεδον καμια αισθηση-επαφη με το περιβαλλον τι θα μπορουσε να σκεφτει και να κρινει χωρις  αλληλεπιδραση;) και μειωνεις και την τεχνολογια  αλλα αποδεχεσαι στη θεση αυτων τα οραματα...Αρνεισαι να δεις εστω και αυτα που βλεπουν τα ματια σου για το θανατο στη συγκεκριμενη περιπτωση.Τοτε απο που θα ξεκινησεις την αναζητηση για κατι;Oυρανοκατεβατο με τη θεια χαρη θα σου ερθει ε;Προτιμας τη μεταφυσικη ονειροπωληση.Δικαιωμα σου αλλα να ξερεις ειναι οτι χειροτερο
 μια να επικαλουμαστε τη λογικη και μια την "πιστη" και ολα τα σχετικα.Δε συμβιβαζονται αυτα
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #192 on: May 25, 2005, 18:47:35 pm »

Quote from: Akizzz on May 25, 2005, 17:43:12 pm
Δεν αποδεχεσαι τις εστω περιορισμενες δυνατοτητες των αισθησεων μας
Δεν είπα αυτό.

Αποδέχομαι πλήρως τις ικανότητες των αισθήσεων.
Π.χ. την όμορφη αίσθηση μιας φραπεδιάς στην παραλία (συμμετοχή και των 5 αισθήσεων).
Δεν αποδέχομαι όμως την αισθησειο-ερμηνεία.

μειωνεις και την τεχνολογια
Καθόλου.
Ίσως εσύ να τη μειώνεις, προσδίδοντάς της υπερ-φυσικές ιδιότητες.

αλλα αποδεχεσαι στη θεση αυτων τα οραματα
Είπαμε θα αποφύγω να χρησιμοποίησω τέτοια παραδείγματα
μιας και αναζητάς απλά και μόνο μια
επιστημονική εξήγηση.

Αρνεισαι να δεις εστω και αυτα που βλεπουν τα ματια σου για το θανατο στη συγκεκριμενη περιπτωση
Και πάλι λάθος κατάλαβες.
Δεν το αρνήθηκα ποτέ.
Αποδέχομαι πλήρως όσα βλέπουν τα μάτια μου,
δηλαδή μέχρι τη στιγμή της ταφής.
Δεν μπορώ ούτε εγώ αλλά ούτε και εσύ να μιλήσουμε
για αυτά που ΔΕΝ βλέπουν τα μάτια μας.
Ναι ξέρω... οι ανιχνευτές όμως...

Τοτε απο που θα ξεκινησεις την αναζητηση για κατι;
Εδώ νομίζω έπεσες σε παγίδα.
Αναζήτηση: Ψάχνω για κατι που δε γνωρίζω, δε βλέπω, δεν ακούω.
Εάν το αντιλαμβάνομαι πλήρως με τις αισθήσεις μου,
γιατί να το αναζητήσω;

Τοτε απο που θα ξεκινησεις την αναζητηση για κατι;
Εδώ νομίζω έπεσες σε παγίδα.
Αναζήτηση: Ψάχνω για κατι που δε γνωρίζω, δε βλέπω, δεν ακούω.
Εάν το αντιλαμβάνομαι πλήρως με τις αισθήσεις μου,
γιατί να το αναζητήσω;

Προτιμας τη μεταφυσικη ονειροπωληση
Προτιμώ την
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
της
ΑΛΗΘΕΙΑΣ

~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #193 on: May 25, 2005, 19:49:02 pm »

Quote from: aliakmwn on May 25, 2005, 14:09:51 pm
Καντε ενα defragment στο μυαλο σας και τα ξαναλεμε...

Κορυφαία ατάκα και πολυ σωστη!!! Grin

www.e-steki.gr
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #194 on: May 25, 2005, 20:00:59 pm »

Εγω δεν ειπα να μην σχολιαζεις τους αλλους η αυτα που λενε η αν το ειπα δεν εννουσα αυτο. Εχεις δικιο, εννουσα να υπαρχει ανοχη. Εννουσα αυτο που γινεται εδω μεσα, οπου επικρατει η ταση: α αυτος ειναι χριστιανος, ο χριστιανισμος ειναι μαλ..., οσοι πιστευουν σ αυτον ειναι αθλιοι και ετσι... Δεν ξερω αν οντως αυτο θελετε να μεταδωσετε, εγω παντως αυτο λαμβανω.
Τωρα αν νομιζετε οτι το πραγματικο νοημα της δημοκρατιας ειναι να υποβιβαζετε τους συνομιλητες-συμπολιτες η οτι αλλο, ε να την χαιρεστε...και να κανετε και το defragment που προανεφερθη.
Οσο για τους παπαδες, ουτε εγω τους γουσταρω. Πολλοι, αν οχι οι περισσοτεροι ειναι χειροτεροι και απο τιποτενιοι. Το ιδιο και η εκκλησια, η οποια σαφως κανει μαλ.. Και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω τον χριστδουλο η οποιο χριστοδουλο παει να παρει εξουσια απο πλαγιες πορτες..
Αλλα ο χριστιανισμος δεν εχει να κανει ουτε με χρηματα, ουτε με εξουσιες.
Και το τοπικ δεν ειναι αν πιστευουμε στην εκκλησια. Αν μπορουσε καποιος να την αλλαξει ριζικα μακαρι. Και φυσικα να αποδεσμευτει απο το κρατος. Εγω δεν εχω καμια σχεση με εκκλησια. Κι ουτε τρεχω πισω απο κανεναν, γι αυτο θα σε παρακαλουσα να μην το ξαναπεις αυτο.
Οσο για τις καμπανες, αν αυτο ειναι το μοναδικο προβλημα σου σημερα αλιακμωνα, εχουν βγει κατι θαυμασιες ωτοασπιδες. Κοιμασαι σαν πουλακι... Παντως, 3 χρονια Θεσ/νικη δεν εχω ακουσει καμπανα για καμπανα. Τουλαχιστον οταν ξυπναω τις κυριακες

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 127 Go Up Print
Jump to: