• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:16:36 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:16:36 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 123
Total: 166
Nicotre
kyriakipa
AlexKyr
Χρήστος Κίτσος
Xaralampos_al
Christina_R
sterxz
zaroumaria
ThanosKoutsoump
alexandros_and
esroussou
PolarBear
vajulin
kkuro123
mmamougiorgi
Bill g
evax
Ulmo
Athinaaz
Λέσχη Επιστημόνων
kakousios
Nikos_313
ArsenD
Mr Watson
Leou
stephystam
sotkara
George15
MrGreekArrow
kokkinosgior
rafail zisiadis
msandr
μιλτοςμ
DimKaratzas
Don
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264483 times)
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #375 on: June 07, 2005, 15:32:32 pm »

Είσαι ελεύθερος να φας και το μήλο. Δε σε κρατάει κανείς. Το να ξέρεις τις συνέπειες
όμως είναι ένα άλλο θέμα. Είσαι ελεύθερος να πέσεις από το μπαλκόνι επειδή έτσι αποφάσισες
μια μέρα. Ξέρεις όμως ότι θα σκοτωθείς. Παρόλαυτά, μπορείς να το κάνεις. Είσαι ελέυθερος να
πίνεις σε καθημερινή βάση επειδή σου αρέσει. Ξέρεις ότι θα γίνεις αλκοολικός. Δε σε εμποδίζει
κανείς όμως να πιεις. Η ελευθερία είναι δεδομένη. Οι διάφορες επιλογές όμως έχουν και διάφορα
αποτελέσματα. Και νομίζω είναι πιο τίμιο να τα ξέρει κανείς, παρά να μην τα ξέρει.
Φυσικά και είναι πιο τίμιο! Υπάρχει όμως μια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρεις και στο ζήτημα θεός. Αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι φυσικοί νόμοι. Σαφώς και αποτελούν περιορισμούς της ελευθερίας, αφού αναγκάζεσαι να μην κάνεις κάτι για να αποφύγεις τις συνέπειες. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι θεωρώ ότι ακόμα και αν δεν πιστεύω στον θεό (ή αν δεν υπάρχει) είμαι απόλυτα ελεύθερος. Απλά προσπαθώ να επιτύχω το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ελευθερίας που μου επιτρέπει η φύση μου. Η φύση όμως δεν έχει βούληση.  Ο θεός έχει. Συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω τη φύση γιατί μου περιορίζει την ελευθερία μου. Αν ένας πετάξει μια πέτρα σε έναν άλλον και τον σκοτώσει πώς μπορώ να κρίνω την πέτρα; Μπορώ όμως να κρίνω αυτόν που την πέταξε. Γιατί έχει πρόθεση, βούληση. Έτσι κρίνω και το θεο.

Και ακόμα, η μη ύπαρξη του κακού, δεν αναιρεί την ιδιότητα του καλού να είναι καλό.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ας μιλήσω με ένα παράδειγμα: Μία καλή πράξη, είναι
αρχικά ουδέτερη και γίνεται καλή μόνο όταν την αντιπαραβάλλεις με μία κακή πράξη;
Μια κακή πράξη γίνεται κακή μόνο όταν τη δεις παρέα με μια άλλη, κακή; Συμφωνώ
ότι μπορείς να δεις και να ξεχωρίσεις ότι η μία είναι διαφορετική από την άλλη μόνο
όταν δεις και τις δύο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η μία πράξη δεν είναι εξ' αρχής καλή
και η άλλη εξ' αρχής κακή.
Φίλη voyager τα χουμε ξαναπεί. Και είναι λογικό όλη αυτή η συζήτηση να ξανακαταλήγει εκεί. Το καλό και το κακό είναι έννοιες σχετικές. Η μία υπάρχει και ορίζεται με βάση την άλλη. Τα παραδείγματα του rat_poison ήταν ήδη πολύ καλά. Δεν υπάρχει καλό και κακό έξω από τα όρια της ανθρώπινης λογικής και της κοινωνίας. Όλα αποτελούν συμβάσεις. Σε μια κοινωνία ανθρωποφάγων το να σκοτώνεις κάποιον για να τον φας είναι καλό. Στη δικιά μας είναι κακό. Η απόλυτη ύπαρξη του καλού μπορεί να θεμελιωθεί μόνο αξιωματικά με ένα απόλυτο ον (βλέπε θεός) που θα καθορίσει εξωτερικά τι επακριβώς είναι καλό και τι είναι κακό. Κατά την άποψή μου είναι ο δεύτερος λόγος που δημιουργήθηκαν οι θρησκείες πέρα από τον φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και το θάνατο. Ένα καλό που βασίζεται στην ηθική κάποιας εποχής δεν έχει καθολική ισχύ, συνεπώς είναι αμφισβητήσιμο. Ένα καλό που ορίζεται από το θεό είναι αξιωματικά καλό και απόλυτο. Ακόμα όμως και αν υπάρχει το αξιωματικά καλό, η ανθρώπινη αντίληψη δεν μπορεί να το συλλάβει, αφού μόνο σε σύγκριση με το κακό αντιλαμβανόμαστε το καλό. Ίσως είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που βιωματικά έχει μάθει να πιστεύει σε κάποια πράγματα ως καλά και κακά (όπως και γω άλλωστε) να αντιληφθεί αυτή τη σχετικότητα, αλλά πιστεύω μια προσπάθεια αξίζει.
Είπα παραπάνω ότι ένα καλό που δεν προέρχεται από ένα ανώτερο ον είναι αμφισβητήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέτουμε όρια, δεν υπάρχουν νόμοι; Αντίθετα, ένας ορισμός του καλού και του κακού που είναι ανθρώπινο δημιούργημα και κοινωνική σύμβαση για να εξυπηρετήσουμε κάποιες  ανάγκες μας μέσω της συμβίωσης έχει για μένα ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Είναι αποτέλεσμα επιλογής. Που επιλογή σημαίνει ότι δεν κάνω κάτι ή σέβομαι κάτι όχι γιατί φοβάμαι κάποιες συνέπειες ή γιατί έτσι μου έχουν πει, αλλά γιατί καταλαβαίνω, συνειδητοποιώ μετά από σκέψη ότι αυτό δεν πρέπει να το κάνω για αυτόν και γι αυτόν τον λόγο. Αλλά όπως πάντα η συνειδητή επιλογή είναι μεγάλο βάρος και μερικές συνταγές βοηθάνε.

Στην Αγία Γραφή λέει ότι ο Θεός εποιήσε τα πάντα καλά (ή καπως έτσι). Ο Θεός δε δημιούργησε τους πειρασμούς.
Επίσης λέμε ότι ο Θεός προγνωρίζει (αφού Αυτός δημιούργησε τόσο το χώρο όσο και το χρόνο) αλλά δεν προκαθορίζει.
Αν δεν το καταλάβατε έχουμε μια καθαρά λογική αντιπαράθεση η οποία αφορά στα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον χριστιανικό θεό και όχι σε αυτή καθεαυτή την ύπαρξή του. Αυτό ως σημείωση. Τώρα για την παραπάνω πρόταση υπάρχει το εξής παράλογο: Αφού ο θεός τα εποίησε όλα εν σοφία και καλά, πώς προέκυψε το κακό; Από μία απόλυτα καλή δημιουργία δεν μπορεί να προέλθει κάτι κακό! Και μη μου πείτε ότι το κακό είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης επιλογής. Σε μία απόλυτα καλή δημιουργία μία επιλογή που θα οδηγήσει στη δημιουργία του κακού δεν μπορεί να υπάρξει.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #376 on: June 07, 2005, 18:08:56 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 07, 2005, 15:01:14 pm
Quote from: fugitive on June 07, 2005, 13:08:31 pm
Πριν δημιουργηθεί το σύμπαν τι υπήρχε; Πριν το BingBang (ΑΝ τελικά έγινε έτσι) τι υπήρχε;
Αφελής ερώτηση.
Με πιάνεις...

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
voyager

View Profile
« Reply #377 on: June 08, 2005, 03:52:50 am »

Quote from: Netgull on June 07, 2005, 15:32:32 pm
Εγώ ποτέ δεν είπα ότι θεωρώ ότι ακόμα και αν δεν πιστεύω στον θεό (ή αν δεν υπάρχει) είμαι απόλυτα ελεύθερος. Απλά προσπαθώ να επιτύχω το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ελευθερίας που μου επιτρέπει η φύση μου. Η φύση όμως δεν έχει βούληση. Ο θεός έχει. Συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω τη φύση γιατί μου περιορίζει την ελευθερία μου. Αν ένας πετάξει μια πέτρα σε έναν άλλον και τον σκοτώσει πώς μπορώ να κρίνω την πέτρα; Μπορώ όμως να κρίνω αυτόν που την πέταξε. Γιατί έχει πρόθεση, βούληση. Έτσι κρίνω και το θεο.
Ελευθερία είναι να μπορείς να αποφασίζεις και ανά πάσα στιγμή να επιλέγεις σύμφωνα με
την κρίση σου.Τίποτα δε σου περιορίζει την ελευθερία σου εκτός από την ίδια σου την κρίση.

Το καλό και το κακό είναι έννοιες σχετικές. Η μία υπάρχει και ορίζεται με βάση την άλλη. Τα παραδείγματα του rat_poison ήταν ήδη πολύ καλά. Δεν υπάρχει καλό και κακό έξω από τα όρια της ανθρώπινης λογικής και της κοινωνίας. Όλα αποτελούν συμβάσεις
Το καλό και το κακό δεν ορίζουν το ένα το άλλο. Το καλό δεν γίνεται καλό συγκρινόμενο
με το κακό και το κακό δεν γίνεται κακό μόλις το συγκρίνουμε με το καλό. Η σύγκριση,
μάς βοηθά στην καταμέτρηση αυτών των δυο διαφορετικών πραγμάτων, όχι όμως στον
καθορισμό της ποιότητάς τους.

Σε μια κοινωνία ανθρωποφάγων το να σκοτώνεις κάποιον για να τον φας είναι καλό. Στη δικιά μας είναι κακό
Ξυπνάει μια μέρα ο χ ανθωποφάγος και πεινάει. Σκοτώνει έναν άλλο, υ ανθρωποφάγο
για να φάει.Είναι καλό αυτό. Αργότερα, σκοτώνει ο χ τον ζ ή ακόμα και ο μ τον χ. Γίνεται
το φαγοπότι. Συνεχίζουμε με τον ν να τρώει τον κ και λίγο αργότερα οι σ, τ και ρ τρώνε
τον ω. Όλα καλά σύμφωνα με τους ανθρωποφάγους. Μετά από ατέλειωτα γλέντια μένει
μοναχά ο β. Όλα καλά με τους ανθρωποφάγους; Μάλλον τελικά δεν τους βγήκε σε καλό...
Θα μπορούσες να μου πεις...δεν είναι απαραίτητο να τρώνε τους εαυτούς τους, αλλά
κάποιους (δύσμοιρους) άλλους. Θα σε ρωτούσα γιατί; Για να επιβιώσουν μεταξύ τους
θα μου έλεγες. Άρα δεν είναι καλό το να τρώνε ανθρώπους οι ανθρωποφάγοι, ούτε σε
μια (αν είναι δυνατόν να υπάρξει) δική τους κοινωνία.

Τι θέλω να πω με όλα αυτα... Το καλο και το κακό δεν είναι σχετικά. Είναι ορισμένα.
Το πώς θέλει να βλέπει κανείς το καλό και το κακό, αυτό ναι, σίγουρα είναι σχετικό.
« Last Edit: June 08, 2005, 04:01:57 am by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
voyager

View Profile
« Reply #378 on: June 08, 2005, 04:38:37 am »

Αφού ο θεός τα εποίησε όλα εν σοφία και καλά, πώς προέκυψε το κακό; Από μία απόλυτα καλή δημιουργία δεν μπορεί να προέλθει κάτι κακό! Και μη μου πείτε ότι το κακό είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης επιλογής. Σε μία απόλυτα καλή δημιουργία μία επιλογή που θα οδηγήσει στη δημιουργία του κακού δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Θεός είναι καλός όχι κατ' ανάγκη αλλά κατά βούληση, τη δική Tου βούληση. Ως
Δημιουργός του σύμπαντος, είναι σαφές, ότι δημιουργεί αυτό που Εκείνος θεωρεί
καλό να δημιουργήσει. Έτσι, η δική του κτίση, έχει και θεωρεί καλό, κατ' ανάγκη
αυτό που Εκείνος ορίζει ως καλό, και η κτίση Του ευφραίνεται σ' αυτό, όπως και ο
Δημιουργός. Εάν ο Θεός ήθελε κάτι διαφορετικό, πάλι αυτό θα θεωρείτο καλό για
τον ίδιο και από την κτίση του, συνεπώς θα ήταν κι εκείνο καλό.

Τότε πώς μπορεί να υπάρχει κάποιο λογικό ον, που να είναι φορέας του κακού;
Το ον αυτό,έλαβε την αρχή του από τον μοναδικό και καλό Θεό. Ως νοήμων
φορέας του κακού, πρέπει να έχει κάποιες ιδιότητες, όπως λογική, ύπαρξη,
ενέργεια, κ.λ.π. Επειδή όμως αυτές οι ιδιότητες είναι καλές, δεν υπάρχει απόλυτο,
αλλά επί μέρους κακό. Δηλαδή, αυτό είναι κάποιο ον που ενώ έχει κάποιες καλές
ιδιότητες, στερείται άλλων καλών ιδιοτήτων.

Μα, θα μου πεις, πώς είναι δυνατόν ο καλός Θεός να έκτισε έναν κακό;
Εφ' όσον ο κακός είναι κτιστός και δεν είναι εντελώς κακός, αυτό σημαίνει πως ό,τι
καλό έχει, του δόθηκε από τον καλό δημιουργό του. Του δόθηκε λοιπόν και η
ελευθερία βούλησης, που είναι κάτι καλό. Επειδή όμως ό,τι κάνει ο Θεός είναι καλό,
μόνο αυτόβουλα μπορεί να απωλέσει κάποιος τα καλά στοιχεία του, και να γίνει κακός.
Συνεπώς, το κακό, είναι συνέπεια της αυτόβουλης απώλειας κάποιου όντος, των
καλών στοιχείων του. Εάν δεν υπήρχε κάποιος νοήμων φορέας του κακού στο
σύμπαν, δεν θα υπήρχε κακό, επειδή τα πάντα θα ήταν καλά ως δημιουργήματα του
απολύτως καλού Δημιουργού.
Ελπίζω να σε κάλυψα Cheesy

δυστυχώς συμβαίνει
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

The Dark Side of the Moon

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #379 on: June 22, 2005, 05:22:08 am »

Αυτό που μένει λοιπόν να απαντηθεί είναι το εξής:

Σε έναν κόσμον κατ' ανάγκην και κατά δημιουργίαν καλό, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει η δυνατότητα κακής επιλογής;
Για παράδειγμα παραθέτω μία αναλογία με τη δική σου λογική:
Ο ποιμήν βάζει τα πρόβατά του σε ένα μαντρί. Λέει:  Καλό είναι να μένετε στο μαντρί, γιατί αν βγείτε έξω, θα σας φάει ο λύκος. Αυτό, το κάνει ο ποιμήν στο κοπάδι του γιατί είναι κατ' επιλογήν καλός. Το μαντρί για τα πρόβατα είναι κατ' ανάγκην καλό.
Το πρόβλημα είναι, γιατί ο θεός δεν έφτιαξε μόνο το μαντρί ή (με μια ισοδύναμη και ακριβέστερη διατύπωση) Γιατί να μην είναι τα όρια της "προβατίσιας" ελευθερίας το μαντρί ή (πιο μαθηματικά) γιατί να μην έχει το μαντρί άπειρο μέγεθος;
Αφού ο ποιμήν είναι παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει όσο μεγάλο μαντρί θέλει. Μπορεί δηλαδή κατ' επιλογήν να ορίσει ως "καλό" οποιαδήποτε ενέργεια ή μπορεί να μη δημιουργήσει προϋποθέσεις ενεργειών που οδηγούν έξω από το μαντρί.

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it is all dark
Everything under the sun is tune, but the sun is eclipsed by the moon
New car, caviar, 4star daydream, think I'll buy me a football team
Money, Get back
I'm all right Jack, keep your hands off my stack
Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #380 on: September 08, 2005, 23:44:49 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 07, 2005, 15:01:14 pm

Επίσης, ας μου πει κάποιος, γιατί ο Θεός έδιωξε τον άνθρωπο από τον Παράδεισο; Ο άνθρωπος έφαγε τον καρπό, ωραία. Κι ο Θεός ήταν ανάγκη να τον διώξει; Τι σόι Πανάγαθος είναι;

Epidi parakouse, efage ton karpo tis gnosis tou kalou kai tou kakou... kai epidi eihe prosvasi ston karpo tis zois (gia na zei gia panta) arhise na ginetai epikindinos afou ekane tin babesia.
Etsi o babesis efige iptamenos.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #381 on: September 09, 2005, 00:17:20 am »

Eπικίνδυνος για ποιον; Huh Αφού ο Θεός είναι (υποτίθεται) παντοδύναμος.
krak
Guest
Re: Πιστεύετε??
« Reply #382 on: September 09, 2005, 00:18:50 am »

Κοιτάξτε να δείτε,τα πράγματα είναι απλά για όσους αυτοαποκαλείστε άθεοι ή άθρησκοι(αμφιβάλλω αν κι εσείς εχετε συνειδητοποιήσει τον προσδιορισμό σας):
Αν δεν υπάρχει θεός δεν έγινε και τίποτα,αλλά αν υπάρχει.......ας πουμε ότι απλά την πατήσατε και χάσατε μέρος της αλήθειας και δεν σας περιμένει μια "καυτή" μεταθάνατον ζωή με οικοδεσπότη τον τύπο με τα 3 εξάρια!!!
Προσεύχομαι για σας! 8)
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #383 on: September 09, 2005, 00:54:04 am »

Χωρίς να έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες... (συγχωρέστε με αν επαναλάβω ήδη αναφερθέντα...)

"Πιστεύω στον Θεό (που φτιάχτηκε στο μυαλό) του Σπινόζα. Εναν Θεό που αποκαλύπτεται από την αρμονία όλων όσα υπάρχουν αλλά όχι σε έναν Θεό που ασχολείται με τη μοίρα και τις πράξεις των ανθρωπίνων υπάρξεων". Ετσι είχε απαντήσει ο Αϊνστάιν με τηλεγράφημά του σε εφημερίδα του Ισραήλ όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τον Θεό, άποψη σαφώς επηρεασμένη από τα όσα είχε διαβάσει στα έργα του Μπαρούχ Σπινόζα (1632-1677), ενός φιλοσόφου πεπεισμένου ότι ο Θεός και ο υλικός κόσμος ταυτίζονταν και όσο περισσότερο καταλαβαίνεις το πώς λειτουργεί το Σύμπαν τόσο πιο πολύ πλησιάζεις και στον Θεό.

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #384 on: September 09, 2005, 21:29:46 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on September 09, 2005, 00:17:20 am
Eπικίνδυνος για ποιον; Huh Αφού ο Θεός είναι (υποτίθεται) παντοδύναμος.

Epikindinos gia ton euato tou kai gia tin dimiourgia pou dimiourgise o Theos. giati an parakouse sto ena,mporei na parei tin protovoulia kai na kanei kai kati allo. Edo itan anaksiopistos sto ena, giati ohi kai se kati allo.
Proto trapezi thes, kaneis kai zimies.
O theos einai pantodinamos alla kai gematos agapi. Den thelei na katastrepsei ton antrhopo asheto pou ekane mia vlakeia.
Thelei na ksanaferei ton antrhopo konta tou , gia auto kai stelnei to gio tou na pethanei, apodiknieete oti itan o gios tou me tin anastasi apo tous nekrous.

Gia auto ton afinei na einai gnostis tou kalou kai tou kakou kai tou leei tora tha eheis kai tis sinepeies.
Peftei apo tin katastasi tis epikinonias prosopo me prosopo kai feugei apo tin parousia tou theou.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #385 on: September 09, 2005, 21:34:49 pm »

Μα γιατί να μπει σε τέτοιο κόπο αφού μπορούσε εξ αρχής να τον αφήσει να μείνει στον Παράδεισο; Γιατί να θέσει τον άνθρωπο (και τη φύση) σε κίνδυνο στέλνοντάς τον στην αφιλόξενη Γη;
Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #386 on: September 09, 2005, 21:52:55 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on September 09, 2005, 21:34:49 pm
Μα γιατί να μπει σε τέτοιο κόπο αφού μπορούσε εξ αρχής να τον αφήσει να μείνει στον Παράδεισο; Γιατί να θέσει τον άνθρωπο (και τη φύση) σε κίνδυνο στέλνοντάς τον στην αφιλόξενη Γη;

Ego an eimouna den tha kratousa konta mou an itan sto heri mou kapoion pou me grafei ekei pou den horaei melani kai meta rihnei to fteksimo se mena. Tetoio atomo einai epikindino na eho epikoinonia mazi tou. Giati simera ekane auto kai aurio mporei na kanei kati heirotero.

Omoia kai o Theos vlepontas oti parakouse tou leei apo do einai i eksodos kai malista einai one way.
Einai epikindinos kapoios pou ehei tin eksousia na dialeksei to kako kai malista na einai athanatos na einai kai dipla sou.

Etsi hanei tin athanasia tou anthropos.
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #387 on: September 09, 2005, 22:14:07 pm »

Quote from: Gaijin on September 09, 2005, 21:52:55 pm
Ego an eimouna den tha kratousa konta mou an itan sto heri mou kapoion pou me grafei ekei pou den horaei melani kai meta rihnei to fteksimo se mena. Tetoio atomo einai epikindino na eho epikoinonia mazi tou. Giati simera ekane auto kai aurio mporei na kanei kati heirotero.
Ακόμα και αν επρόκειτο για το ίδιο σου το παιδί;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #388 on: September 10, 2005, 00:32:42 am »

Quote from: Nessa NetMonster on September 09, 2005, 22:14:07 pm
Quote from: Gaijin on September 09, 2005, 21:52:55 pm
Ακόμα και αν επρόκειτο για το ίδιο σου το παιδί;
Γιατί ποιος σε είπε ότι ο Θεός άφησε τον άνθρωπο;
Εϊναι πάντα εκεί, δίπλα του.

ΣΥνάδελφε Gaijin παρακαλείσαι να μην χρησιμοποιείς greeklish εκτός εάν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #389 on: September 10, 2005, 12:00:23 pm »

Αφού τον έδιωξε από τον Παράδεισο. Εσύ άμα στο μέλλον σε παρακούσει το παιδί σου θα το διώξεις από το σπίτι;
Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 127 Go Up Print
Jump to: