• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:53:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:53:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 103
Total: 169
George_RT
pordozoumis
kakousios
ntinara
manos_diakakis
ioannisfa
vasilikitsatsi
Rizotto
theodoradr
PurpleWitch
fischer03
Tsikalis
Εύα
jim_sklab
Tsomp
freskoulhs
Reidemption
nikos123321
EiriniGeo
kzmekos
immo
mixkats
fafafa
Athinaaz
ekyriakos
Giannis_Kako
Mr Z
tasos gourd
elias_farhood
Geoth
Zaxarenia
mimaki
Tasaras
Maria Golia
tzortzis
pdiamantis
kpapama
george14
A-TheITGuy
Christina07
gkg
coyg
parzival
JoHn!
Konstantina Karamani
andrkott
ggalamat
nick_slendy
PrepeiNaDiavasw
Ampajohn
mkakale
NickSpan
Papadopoulosthanos
vmanousi
Giopan
smoul
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 122820 times)
madmetal
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #630 on: July 26, 2007, 00:59:59 am »

43 σελιδες κριτικη στον υπαρκτο σοσιαλισμο?
ας αρχισει η επανασταση ωρε..
παω να ζεψω το αλογο μου..

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #631 on: July 26, 2007, 01:51:32 am »

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 00:34:28 am
όσοι Ελληνες και μη εργαζομενοι απολύονται, με πρόσφατο παράδειγμα και τη ΒΦΛ,είναι λοιπόν ΑΧΡΗΣΤΟΙ ι(δλδ, δεν κατέχουν τη δουλειά τους,τα 'ξύνουν' όλη μέρα κτλ),ή απλά πέφτουν θύματα των καπιταλιστών και του κέρδους επειδή δεν κατέχουν μέσα παραγωγής,ενώ μια χαρά γνωρίζουν τη δουλειά τους και την έκαναν μια χαρά εδώ και τόσα χρόνια.(Κάτι παρόμοιο έγινε και στην εθελούσια του ΟΤΕ)

Χωρίς να θέλω να παρέμβω στη διαμάχη ( Cheesy), οι εργαζόμενοι στον (π)ΟΤΕ μόνο μια χαρά δεν έκαναν τη δουλειά τους. Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ λειτουργούσε σαν εταιρία για να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, ενώ αυτές οι προσλήψεις ήταν οι πλέον άχρηστες για τον οργανισμό. Υπήρχε έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό ενώ είχανε γεμίσει κηπουρούς και καρεκλοκένταυρους! Και φυσικά τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι μας, είμασταν μέχρι πρότινος ουραγοί στην ευρυζωνικότητα (τώρα ελπίζω να περάσαμε προτελευταίοι Cheesy). Η εθελουσία έξοδος ήταν επιβεβλημένο να γίνει, όχι όμως με τους όρους που έγινε, πριμοδοτώντας τόσο προκλητικά αυτούς που έφευγαν και υποθηκεύοντας το μέλλον του οργανισμού.

Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι ο εργαζόμενος είναι εκ φύσεως τεμπέλης, κάτω όμως από ορισμένες συνθήκες που ίσχυαν στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα αλλά ισχύουν και στο ελληνικό δημόσιο μπορεί άνετα να γίνει. Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι προφανείς, αν όμως ακόμη αναρωτιέστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη γραμματεία του δικού μας τομέα Ηλεκτρονικής για να τις διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι Grin.
Γιατί μετά βασιζόμαστε μόνο στο φιλότιμο του εργαζομένου. Άραγε πόσοι νεοέλληνες το έχουν ακόμη αυτό;

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #632 on: July 26, 2007, 02:06:23 am »

Quote from: marauber on July 26, 2007, 01:51:32 am
Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ λειτουργούσε σαν εταιρία για να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, ενώ αυτές οι προσλήψεις ήταν οι πλέον άχρηστες για τον οργανισμό. Υπήρχε έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό ενώ είχανε γεμίσει κηπουρούς και καρεκλοκένταυρους!

Grin Grin Grin

ενώ τώρα ας πούμε γίνεται κάτι διαφορετικό, έτσι??

μαγαζάκι έχει γίνει ο ΟΤΕ με γαλάζια ταμπελίτσα, ξυπνάτε

Η εθελουσία έξοδος ήταν επιβεβλημένο να γίνει,

Να σε ρωτήσω κάτι? Με προαιρετική την απάντηση....

Τί ψηφίζεις?? 8) Slurp

Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι προφανείς, αν όμως ακόμη αναρωτιέστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη γραμματεία του δικού μας τομέα Ηλεκτρονικής για να τις διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι Grin.

Shocked Shocked Shocked Shocked
 shocked shocked shocked extremely_shocked

έχουμε και καταγγελίες λοιπόν!! Έλα, έλα, ν'ανοίγουν τα χαρτιά και να πέφτουν τα τσεκούρια!!  Cheesy
marauber

View Profile
« Reply #633 on: July 26, 2007, 02:23:42 am »

Quote from: pandora on July 26, 2007, 02:06:23 am
Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ λειτουργούσε σαν εταιρία για να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, ενώ αυτές οι προσλήψεις ήταν οι πλέον άχρηστες για τον οργανισμό. Υπήρχε έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό ενώ είχανε γεμίσει κηπουρούς και καρεκλοκένταυρους!

Grin Grin Grin

ενώ τώρα ας πούμε γίνεται κάτι διαφορετικό, έτσι??

What's so funny Huh?
Αν πρόσεξες, είπα: η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν έκανα διαχωρισμό. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με το καθεστώς των προσλήψεων, νομίζω όμως πως ο ΟΤΕ γενικά κάνει μερικά μικρά βήματα προόδου. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό οφείλεται στην εθελουσία ή στον ισχυρό ανταγωνισμό που δέχεται από άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Όμως η εκκαθάριση του προσωπικού, είτε από ΠΑΣΟΚ είτε από ΝΔ θα είχε γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η εθελουσία έξοδος ήταν επιβεβλημένο να γίνει,

Να σε ρωτήσω κάτι? Με προαιρετική την απάντηση....

Τί ψηφίζεις?? 8) Slurp

Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι; Γιατί σου άνοιξε η όρεξη με την ερώτηση Tongue;
Η απάντηση για το τι ψηφίζω ακολουθεί σε πμ, ως προσωπικό δεδομένο Tongue. Νομίζω πάντως πως δεν ψηφίζω αυτό που φαντάζεσαι Grin
Και τι σχέση έχει αυτό με την εθελουσία;
Διαφωνείς όμως πως ο ΟΤΕ ήταν ένας υπεράριθμος οργανισμός φορτωμένος με εργαζόμενους σε άσχετες ειδικότητες; Διαφωνείς πως έπρεπε να απαλλαγεί από αυτό το προσωπικό που δεν πρόσφερε καθόλου;

Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι προφανείς, αν όμως ακόμη αναρωτιέστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη γραμματεία του δικού μας τομέα Ηλεκτρονικής για να τις διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι Grin.

Shocked Shocked Shocked Shocked
 shocked shocked shocked extremely_shocked

έχουμε και καταγγελίες λοιπόν!! Έλα, έλα, ν'ανοίγουν τα χαρτιά και να πέφτουν τα τσεκούρια!!  Cheesy

Ε καλά, αυτή είναι γνωστή υπόθεση! Εκπλήσσομαι που εκπλήσσεσαι! Έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα...

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #634 on: July 26, 2007, 02:27:07 am »

όσοι Ελληνες και μη εργαζομενοι απολύονται, με πρόσφατο παράδειγμα και τη ΒΦΛ,είναι λοιπόν ΑΧΡΗΣΤΟΙ ι(δλδ, δεν κατέχουν τη δουλειά τους,τα 'ξύνουν' όλη μέρα κτλ),ή απλά πέφτουν θύματα των καπιταλιστών και του κέρδους επειδή δεν κατέχουν μέσα παραγωγής,ενώ μια χαρά γνωρίζουν τη δουλειά τους και την έκαναν μια χαρά εδώ και τόσα χρόνια.(Κάτι παρόμοιο έγινε και στην εθελούσια του ΟΤΕ)

Χωρίς να θέλω να παρέμβω στη διαμάχη ( Cheesy), οι εργαζόμενοι στον (π)ΟΤΕ μόνο μια χαρά δεν έκαναν τη δουλειά τους. Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ λειτουργούσε σαν εταιρία για να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, ενώ αυτές οι προσλήψεις ήταν οι πλέον άχρηστες για τον οργανισμό. Υπήρχε έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό ενώ είχανε γεμίσει κηπουρούς και καρεκλοκένταυρους! Και φυσικά τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι μας, είμασταν μέχρι πρότινος ουραγοί στην ευρυζωνικότητα (τώρα ελπίζω να περάσαμε προτελευταίοι Cheesy). Η εθελουσία έξοδος ήταν επιβεβλημένο να γίνει, όχι όμως με τους όρους που έγινε, πριμοδοτώντας τόσο προκλητικά αυτούς που έφευγαν και υποθηκεύοντας το μέλλον του οργανισμού.

Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι ο εργαζόμενος είναι εκ φύσεως τεμπέλης, κάτω όμως από ορισμένες συνθήκες που ίσχυαν στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα αλλά ισχύουν και στο ελληνικό δημόσιο μπορεί άνετα να γίνει. Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι προφανείς, αν όμως ακόμη αναρωτιέστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη γραμματεία του δικού μας τομέα Ηλεκτρονικής για να τις διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι Grin.
Γιατί μετά βασιζόμαστε μόνο στο φιλότιμο του εργαζομένου. Άραγε πόσοι νεοέλληνες το έχουν ακόμη αυτό;

Marauber αν διάβασες όλο το ποστ θα είδες ότι μιλώ κυρίως για εργαζόμενους που απολύονται λόγω μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλες βαλκανικές χώρες.Αυτούς τους χαρακτηρίζει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ o Αθάνατος,ενώ εγώ λέω πως οι απολύσεις εξυπηρετούν συμφέροντα των επιχειρηματιών.Εσύ τι λες?
Τώρα ,το αν το μέσα στον οτε υπήρχαν 'πράσινα' και 'γαλάζια' άχρηστα παιδιά που μπήκαν από παραθυράκι,
να χαρώ την αξιοκρατία των 2 φιλελεύθερων κυβερνήσεών σας.Επιπλέον αμφιβάλω αν η 'μπάλα' μετά την ιδιωτικοποίηση πήρε αυτούς τους καλοβολεμένους περισσότερο ή τους υπόλοιπους... 

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
marauber

View Profile
« Reply #635 on: July 26, 2007, 02:45:14 am »

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 02:27:07 am

Marauber αν διάβασες όλο το ποστ θα είδες ότι μιλώ κυρίως για εργαζόμενους που απολύονται λόγω μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλες βαλκανικές χώρες.Αυτούς τους χαρακτηρίζει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ o Αθάνατος,ενώ εγώ λέω πως οι απολύσεις εξυπηρετούν συμφέροντα των επιχειρηματιών.Εσύ τι λες?
Τώρα ,το αν το μέσα στον οτε υπήρχαν 'πράσινα' και 'γαλάζια' άχρηστα παιδιά που μπήκαν από παραθυράκι,
να χαρώ την αξιοκρατία των 2 φιλελεύθερων κυβερνήσεών σας.Επιπλέον αμφιβάλω αν η 'μπάλα' μετά την ιδιωτικοποίηση πήρε αυτούς τους καλοβολεμένους περισσότερο ή τους υπόλοιπους... 

Το διάβασα όλο το ποστ, αλλά όπως είπα δε θέλω να εμπλακώ σε αυτό το θέμα. Ήθελα μόνο να σχολιάσω για τον ΟΤΕ.
Το 'σας' προς ποιον απευθύνεται;
Φιλελεύθερη η ΝΔ; Ας γελάσω Grin
Φιλελεύθερο το ΠΑΣΟΚ; Ας γελάσω πιο δυνατά Grin Grin
Η εθελουσία έγινε ακριβώς για να φύγουν ακριβώς αυτοί οι άχρηστοι εργαζόμενοι. Δεδομένου πως και πριν ο ΟΤΕ υστερούσε σε χρήσιμο προσωπικό, αν έφυγαν αυτοί αντί για τους άλλους πιστεύω πως θα είχε βαρέσει διάλυση το μαγαζί. Τώρα βέβαια δεν ήμουν μέσα να δω ποιοι έφυγαν, οπότε μπορώ να κρίνω μόνο εκ του αποτελέσματος. Αν έχει κάποιος πιο έγκυρα στοιχεία για την εθελουσία ας τα παρουσιάσει...

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #636 on: July 26, 2007, 02:59:18 am »

Quote from: Αθάνατος on July 22, 2007, 22:11:33 pm

Quote from: SuperNova on July 22, 2007, 04:28:52 am
    * Για την εισαγωγή των ασφαλιστικών ταμείων στο ΧΑΑ, το 'τζογάρισμα' των ασφαλιστικών ταμείων και τα πρόσφατα σκάνδαλα τις κυβέρνησης Καραμανλή.

Στα ασφαλιστικά ταμείια εγώ πληρώνω. Εγώ αποφάσισα τις ενέργειες που έγιναν?
Στο φιλελευθερισμό εγώ αποφασιζω... με συλλογικές διαδικασίες προφανώς.

Tι εννοείς στο φιλελευθερισμό ΕΓΩ αποφασίζω?ΝΑ τι εννοείς:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως δεκαετία των συνεχών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και διεθνώς.

Με νόμους, πορίσματα, συμβάσεις και εκθέσεις , κυβέρνηση και Ε.Ε., προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να λύσουν "το γόρδιο δεσμό" του ασφαλιστικού συστήματος. Ωστόσο και η νέα χιλιετία ξεκινά με κεντρικό ζήτημα τις ασφαλιστικές-συνταξιοδοτικές αλλαγές. Τα δέκα χρόνια φαγούρας , το νέο όραμα του κ. Σημίτη , οδηγεί την κοινωνική ασφάλιση στο απόσπασμα και επιβάλει το πέρασμά της από την τυπική , στην πραγματική και απευθείας υπαγωγή της στο κεφάλαιο. Γι΄ αυτό λοιπόν το ασφαλιστικό σύστημα, προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες κοινωνικο - οικονομικές αλλαγές , στο νέο εργασιακό μοντέλο και στον ανταγωνισμό χωρίς όρια , αλλά ταυτόχρονα δρα ευεργετικά υπέρ τις προώθησης αυτών των αλλαγών τις ενισχύει και τις τροφοδοτεί .

Οι τελευταίες "έρευνες" και τα διάφορα "επιστημονικά πορίσματα" , αναφέρουν χαρακτηριστικά πως "χρειάζεται μια αποφασιστική τομή στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα". Μάλιστα η επιμονή όλων των αναλυτών-εισηγητών στα μέτρα σοκ που πρέπει άμεσα να παρθούν , επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση πως μια νέα εποχή ανατέλλει για την κοινωνική ασφάλιση. Ο ανεμοστρόβιλος αυτής της ριζικής αντιδραστικής τομής στο κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα (ΚΑΣ), θα περιλαμβάνει όχι απλά κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις που θα συγκρατούν προσωρινά τα ελλείμματα των ταμείων, αλλά μια ποιοτική ανασυγκρότηση στη φιλοσοφία και τις επιμέρους πλευρές που συνθέτουν το ασφαλιστικό καθεστώς.

Στην προμετωπίδα αυτήν της φιλοσοφίας και πολιτικής βρίσκεται η μετάβαση από το "κράτος πρόνοιας" , στην "αγορά πρόνοιας". Η μετάβαση , δηλαδή, από ένα καθεστώς που θεωρούσε την ασφάλιση υποχρέωση της πολιτείας προς τον πολίτη , αποσυνδεδεμένη από τις διαδικασίες της αγοράς , σ΄ ένα νέο καθεστώς που θεωρεί την ασφάλιση υποχρέωση του πολίτη προς τον εαυτό του. Επιχειρείται δηλαδή να οικοδομηθεί ένα ποιοτικά νέο μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης - "ανταποδοτικό" το ονομάζουν - που θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στην περίοδο της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης και της μετά ΟΝΕ εποχής. Κατά συνέπεια το "ανταποδοτικό μοντέλο" όπως άλλωστε και το "κράτος πρόνοιας" δεν αποτελεί μια αυθαίρετη επιλογή αλλά μια γραμμή που υπαγορεύεται από τις σημερινές ανάγκες , οικονομικές και πολιτικές , του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο δηλαδή εκτιμά , πως η τωρινή μορφή του ασφαλιστικού συστήματος είναι αναντίστοιχη με τις σημερινές απαιτήσεις του μοντέλου κεφαλαιακής συσσώρευσης και κερδοφορίας, γι΄ αυτό και "ακούραστα" επιδιώκει να διαμορφώσει νέους ακρογωνιαίους λίθους πάνω στους οποίους θα στηρίζεται το νέο ασφαλιστικό μοντέλο του 21ου αιώνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 'ανταποδοτικό μοντέλο' για το  οποίο αναφέρθηκα και σε προηγούμενο ποστ και το πέρασμα από το 'εμείς'οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο αποφασίζουμε, ή τουλάχιστον συμμετέχουμε συλλογικά στις αποφάσεις για την ασφάλισή μας δλδ το κράτος πρόνοιας στο 'εγώ' αποφασίζω δλδ εξοικονομώ μόνος/η τα απαραίτητα χρήματα για τη συνταξιοδότησή μου μέσω ιδιωτικής ασφάλισης δλδ την αγορά πρόνοιας με ο,τι αυτό συνεπάγεται.(πάντως όχι συλλογικότητα)

Βλέπεις που και εσύ είσαι υπέρ του φιλελευθερισμού 8)

Nαι,αλλά εγώ δεν σε έβρισα 8)

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #637 on: July 26, 2007, 03:06:24 am »

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 02:59:18 am

Βλέπεις που και εσύ είσαι υπέρ του φιλελευθερισμού 8)

Nαι,αλλά εγώ δεν σε έβρισα 8)

Έχασα τον ειρμό της κουβέντας στις λίγες μέρες των διακοπών μου αλλά βλέποντας αυτό δε μπορώ παρά να γελάσω δημόσια με τα γραφόμενα της Supernova

Grin Grin Grin

byeeee
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #638 on: July 26, 2007, 03:24:11 am »

Το διάβασα όλο το ποστ, αλλά όπως είπα δε θέλω να εμπλακώ σε αυτό το θέμα. Ήθελα μόνο να σχολιάσω για τον ΟΤΕ.
Το 'σας' προς ποιον απευθύνεται;
Φιλελεύθερη η ΝΔ; Ας γελάσω Grin
Φιλελεύθερο το ΠΑΣΟΚ; Ας γελάσω πιο δυνατά Grin Grin
Η εθελουσία έγινε ακριβώς για να φύγουν ακριβώς αυτοί οι άχρηστοι εργαζόμενοι. Δεδομένου πως και πριν ο ΟΤΕ υστερούσε σε χρήσιμο προσωπικό, αν έφυγαν αυτοί αντί για τους άλλους πιστεύω πως θα είχε βαρέσει διάλυση το μαγαζί. Τώρα βέβαια δεν ήμουν μέσα να δω ποιοι έφυγαν, οπότε μπορώ να κρίνω μόνο εκ του αποτελέσματος. Αν έχει κάποιος πιο έγκυρα στοιχεία για την εθελουσία ας τα παρουσιάσει...

Αν κρίνουμε από τη φορολογική πολιτική απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και σε τομείς ευαίσθητους όπως οι ΔΕΚΟ,η υγεία και η παιδεία μια χαρά νεοφιλελεύθερες είναι και οι 2 κυβερνήσεις!!

Τώρα,αν εσύ είσαι 'σκληροπυρηνικός' νεοφιλελεύθερος και γουστάρεις να μας διοικεί άμεσα, και όχι όπως τώρα έμμεσα, κανένα συμβούλιο μεγαλοεπιχειρηματιών υπό καθεστώς πλήρους ανταγωνισμού,αλλάζει... 8)
Ψάξε πάντως σε παραπάνω ποστ μου τους λόγους αποτυχίας της απρόσκοπτης λειτουργίας του ανταγωνισμού χωρίς καθόλου κράτος.Κατά τ'άλλα δεν ικανοποιείσαι με την κυβέρνηση Καραμανλή? Shocked Τι άλλο πια να 'ξεπουλήσουν' οι άνθρωποι για να ευχαριστηθείς?
« Last Edit: July 26, 2007, 03:33:40 am by SuperNova » Logged

koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #639 on: July 26, 2007, 03:29:16 am »

Ναι οι ναζιστικές απόψεις φταίνε. Είδαμε και άλλοι που ήταν αντιναζί πόσο καλύτερα συμπεριφέρθηκαν ή συμπεριφέρονται στην ανθρωπότητα...(Απλή παρένθεση...)

Turambar καλύτερα??? Cheesy Cheesy Grin Grin Grin

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #640 on: July 26, 2007, 04:58:32 am »

Quote from: Αθάνατος 

Η διαφορά εισοδήματος στις διάφορες εργασίες είναι το ανάλογο του δυναμικού για την κίνηση των ελεύθερων ηλεκτρονίων όπου σαν ελεύθερα ηλεκτρόνια παρομοιάζονται οι ελεύθεροι άνθρωποι. Αυτό μας εξασφαλίζει τον καταμερισμό εργασίας και την αυξημένη παραγωγή
Με πιο απλά λόγια:
Πάνε να παράγεις και εσύ κάποια από τα προϊόντα που βρίσκεις ακριβά
ΑΛλά εκεί δεν είναι δουλειές όπως αυτές της τηλεφωνήτριας που έχεις δουλέψει και μας κάνεις να γελάμε

Καταρχάς όσοι δουλεύουν περισσότερο και σκληρότερα, δεν αμοίβονται και περισσότερο.Ο μεγαλοεφοπλιστής που κάθεται στην γραφειάρα του με την πουράκλα(και που κληρονόμησε και τα καράβια από τον προπάππου,παππού, πατέρα,θειο του και δεν 'ίδρωσε' μόνος του να στήσει την επιχείρηση)δουλεύει λιγότερο και υπό πολύ καλύτερες συνθήκες από κάποιους εργάτες και αγρότες και παίρνει πολλαπλάσια χρήματα,σωστά?

Quote from: Αθάνατος

Δε λέει πουθενά ο φιλελευθερισμός να μη λαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάποιος που δεν έχει λεφτά. ΑΥτό είναι μαλακία...στο τετράγωνο...
ΑΠό προσωπική εμπειρία αλλά και γνωστών μου πάντως να σε ενημερώσω ότι αν έχεις κάποιο πρόβλημα αρκετά σοβαρό, να πας σε κανά ιδιώτη γιατρό γιατί αυτοί νοιάζονται για την απόδοση τους καθώς αυτή θα καθορίσει το μέλοον τους.

Σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χρησιμοποιώντας το ατυχές παράδειγμα με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια λες
πως πρέπει να υπάρχει καταμερισμός εργασίας και διαφορά εισοδήματος,αλλά πρέπει λόγω του καταντήματος της δημόσιας υγείας να πηγαίνουμε σε ιδιωτικούς γιατρούς.Δεν ξέρω όμως εγώ κανέναν γιατρό ιδιώτη, οποιασδήποτε ειδικότητας που να σου κόβει 'ταρίφα' ανάλογα με το εισόδημά σου!!!! 8)  8) Η 'ταρίφα' είναι στάνταρ κι από κει και πέρα κάποια ηλεκτρόνια έχουν να την πληρώσουν και συνεχίζουν να κινούνται στον αγωγό,και κάποια παύουν να κινούνται (αιωνεία η μνήμη τους..)γιατί το εισόδημα δεν φτάνει για να πληρώσουνε τις 'ταρίφες'. Μου αρέσει που σε άλλο ποστ καταδίκαζες,αν θυμάμαι καλά ,τα 'φακελάκια' σε δημόσια νοσοκομεία,αλλά είσαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της υγείας. 8)  8)

Το θέμα δεν είναι η ιδιωτική,αλλά γιατί 'κατάντησε' έτσι η δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.(Τι σύμπτωση?)
Ας αυξηθούν τα κονδύλια και οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία(με αναδιανομή του ΑΕΠ σε αυτούς τους τομείς) και ας πάψει το 'τζογάρισμα' των αποθεματικών των ταμείων στο ΧΑΑ.Όλο αυτό το 'κατάντημα' που μας εξωθεί σε γιατρούς ιδιώτες και
ιδιωτικά νοσοκομεία ΤΑΞΙΚΟΠΟΙΕΙ ξεκάθαρα τον τομέα της υγείας και αν λες το αντίθετο μοιάζει σα να κρύβεσαι ακόμα μια φoρά πίσω από το δάχτυλό σου...

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #641 on: July 26, 2007, 05:20:34 am »

Quote from: gepeltek on July 11, 2007, 23:08:31 pm
Αλλά μην ανησυχείς θα το επαναφέρω στο θεμα του μετά τις διακοπές όταν και θα ασχοληθώ (καθαρά για ιστορικούς λόγους και χωρίς καμια άλλη πρόθεση) με τα εκατομμύρια εγκλήματα στη λαική Κίνα και τη Βόρειο Κορέα.. Αλλα γνωστά και άλλα άγνωστα στους πολλούς..
Μετά την  επιτυχία του πρώτου σκελους του τόπικ θα επανέλθω ανανεωμένος σε κανα 2 μήνες με πληθώρα αρχείων, τεκμηρίων και αληθινών ντοκουμέντων.

Quote from: SuperNova on July 12, 2007, 04:01:00 am

Περιμένω,αν και από ό,τι βλέπω είσαι περισσότερο λάτρης της ιστορίας παρά της πολιτικής:προτιμάς να ασχολείσαι με εγκλήματα καθεστώτων των περασμένων αιώνων(αναχρονιστικά,όπως θα τ'αποκαλούσες) παρά με τα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά τριγύρω μας και στον υπόλοιπο κόσμο,από την 'τέλεια' παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά σου.Εύγε............

Αυτό είναι επιτηδευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού.Δλδ,η δημιουργία του τόπικ αυτού καθαυτού.

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #642 on: July 26, 2007, 05:58:58 am »

Στην ουσία είναι κριτική στην ανθρώπινη ύπαρξη

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #643 on: July 26, 2007, 10:12:59 am »

Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε διεύρυνση της εκλογικής διαφοράς.. (όχι μόνο για τον οτέ, γενικά μιλάμε). Αν δε συμβεί θα έχουμε 2 ερμηνείες: ή τα γαλάζια παιδιά είναι ζώα και παρόλο που βολεύτηκαν ψήφισαν Γωγάκη, ή δε βολεύτηκαν ποτέ. Πάντως θα χρειαστεί χρόνια η ΝΔ να φτάσει το ανυπέρβλητο μέγιστο και ανεπανάληπτο πασοκικό σύστημα βολέματος κάθε καμμένου ερμαφρόδιτα αριστερόστροφου πρασινοφρουρού χάριν ψηφοθηρίας...
« Last Edit: July 26, 2007, 13:07:56 pm by mechanical_wind » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #644 on: July 26, 2007, 12:56:26 pm »

Η αηδία του δικομματισμού...

Δεν χρειάζεται να είμαστε καλύτεροι, αρκεί να φαίνεται ότι είμαστε λιγότερο άθλιοι.

Ου ρε!

(εν τέλη από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι απλώς η ΝΔ δεν προλαβαίνει να κάνει όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ σε 20 χρόνια, σε μια τετραετία, να την πούμε και μπράβο θες από πάνω?)

byeeee
Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 56 Go Up Print
Jump to: