• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 153
Total: 216
natavhoo
gprok
dimopoul
chrysa.tsilika
chaniotism
dorapangeiou
soule
Grigorisioan05
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
odkoutrolikos
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
ThanosV
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
dr.giorgos
thaliatsk
marwt
stefpapa21
pavlaras
ExecuteExe
elizabeth
eirinikompselidou
Ariadni
elias_farhood
stavr0s16
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123332 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #315 on: June 16, 2007, 21:38:07 pm »

Quote from: aliakmwn on June 16, 2007, 21:34:46 pm
Quote from: gepeltek on June 16, 2007, 21:32:52 pm
Η πρώτη και τελευτάια..
Γιατί μετά την κομπόστα θα φαγωθείτε μεταξύ σας..

Δεν πειραζει, θα 'χουμε ηδη φαει εσας πρωτα, οποτε τα παιδια μας θα βρουν εναν ηρεμο κοσμο, απαλλαγμενο και απο μας και απο σας, για να χτισουν τον κομμουνισμο χωρις κακες επιρροες απ' το παρελθον Grin

Ποιοί είστε εσείς;
 εγώ με τον αναρχικό Φένιξ μιλάω...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #316 on: June 16, 2007, 22:03:17 pm »

Αθάνατε; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #317 on: June 16, 2007, 22:07:47 pm »

Δεν ξέρω...   Undecided
Δύσκολο το βλέπω εγώ, υπάρχουν πολλές προεκτάσεις-προυποθέσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο..
Και ακόμα πιο πολλές προυποθέσεις για να επιβιώσει μετά το σύστημα..

Ή θέλουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία ή όχι.

Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού. Εδώ αντέχει ο καπιταλισμός τόσους αιώνες! Wink

byeeee
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #318 on: June 16, 2007, 22:14:48 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 16, 2007, 21:22:24 pm
Φενίξ αυτό που μου αρέσει με εσένα είναι που μας λες τις απόψεις άλλων και όχι τη δικιά σου
Αλήθεια ο Μπάμπης ο Σουγιάς τι λέει για την "ιδιοκτησία"? Huh
Αν και θεσμικά το θεωρώ λάθος σαν υπερκαταξιωμένο μέλος του μήνα να μιλάω με έναν διαγραμμένο, παρ'ολ'αυτά σαν ένα βήμα προς την κατάργηση των θεσμών θα το κάνω.Όπως σου έχω ξαναπεί, ο φυσιολογικός κόσμος διαβάζει βιβλία και απορρίπτει ή ενστερνίζεται απόψεις και ιδέες. Εσύ δεν το κάνεις καθώς πιστεύεις ότι κατέχεις όλη την γνώση, η περίπτωσή σου λοιπόν χρειάζεται προσοχή και όχι η δική μου.Επιπλέον,κατά την φοβερή λογική σου, το να ποστάρεις σκέψεις καταξιωμένων θεωρητικών ενός συστήματος ισοδυναμεί με το να ζητάμε την άποψη του Μπάμπη του Σουγιά.Μήπως τελικά η δική σου άποψη είναι πιο κοντά στην συλλογιστική αλλά και στο επίπεδο του τελευταίου;

Φενίξ στο Κιλκίς πάει 550 ευρώ το στρέμμα και στην Πέλλα κάπου 1000 ευρώ το στρέμμα και άμα θες υπάρχουν ένα σωρό προς ενοικίαση. Πάνε καμιά βόλτα να δεις τα καλαμπόκια και τα σιτάρια...Μπορείς με 60 Ευρώ το στρέμμα/χρόνο να τα νοικιάσεις χαλαρά...
Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να δουλέψει, μπορεί και φυσικά αναφέρθηκα μόνο σε κτήματα...Που να έλεγα για κάτι πιο κερδοφόρο...
Εδώ υποθέτω απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα πάνω στην σκέψη του Προυντόν.Αφήνω τα συμπεράσματα σε αυτούς που θα διαβάσουν την εμπνευσμένη σου απάντηση.

Θα πω ένα ανέκδοτο και εγώ, που είναι παρόμοιο με κάποιο που είπε και ο Χριστόδουλος, ο φίλος του κομμουνιστών

Ήταν ένας Ιάπωνας, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας
Πάει ο Θεός και ρωτάει τον Ιάπωνα
-Πες άνθρωπε τι θες, για να μην αισθάνεσαι κατώτερος από τη γείτονα σου?
και απάντησε ο Ιάπωνας
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και βγάζει περισσότερα χρήματα από εμένα και ζηλεύω. Για αυτό θα ήθελα και εγώ ένα κατάστρημα ηλεκτρονικών
- "Εντάξει", είπε ο Θεός και εκπλήρωσε την επιθυμία του.

Πάει ο Θεός μετά στο Γερμανό και το ρωτάει
και απάντησε ο Γερμανός
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει ένα συνεργείο αυτοκινήτων και βγάζει περισσότερα χρήματα από εμένα και ζηλεύω. Για αυτό θα ήθελα και εγώ ένα συνεργείο αυτοκινήτων
- "Εντάξει", είπε ο Θεός και εκπλήρωσε την επιθυμία του.

Πάει ο Θεός τέλος στον Έλληνα και το ρωτάει
και απάντησε ο Έλληνας
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει μία κατσίκα και κάθε πρωί πάει και την αρμέγει και έτσι έχει γάλα κάθε μέρα και ζηλεύω.
-Θες και εσύ μία κατσίκα έ? το ρωτάει ο Θεός
-"Όχι!", είπε ο Έλληνας και συνέχισε λέγοντας, "Απλά θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γειτονα" Grin

Και είπεν ο Θεός:"Ο κλασσικός ο μ@λ@κας ο Έλληνας. Ακόμα και τη κατσίκα του γείτονα θέλει να φάει, επειδή ο ίδιος είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε"
Η αδυναμία σου να σχολιάσεις μία συλλογιστική, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δικιά σου, με σοβαρό τρόπο δείχνει το επίπεδό σου αλλά και το εύρος των γνώσεων για τις οποίες έχουμε ακούσει τόσα πολλά (από εσένα). Πες μας κάτι που να έχει ουσία ή γύρνα στην σπηλιά σου αγαπητέ Ολύμπιε.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #319 on: June 16, 2007, 22:26:35 pm »

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 22:14:48 pm
Η αδυναμία σου να σχολιάσεις μία συλλογιστική, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δικιά σου, με σοβαρό τρόπο δείχνει το επίπεδό σου αλλά και το εύρος των γνώσεων για τις οποίες έχουμε ακούσει τόσα πολλά (από εσένα). Πες μας κάτι που να έχει ουσία ή γύρνα στην σπηλιά σου αγαπητέ Ολύμπιε.

Η αδυναμία σου να σχολιάσεις μία συλλογιστική, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δικιά σου, χωρίς να επιτεθείς στον άλλο (που και αυτό άγαρμπα το κάνεις γιατί στο τέλος εκτίθεσαι) ή ακόμα χειρότερα για σένα χωρίς να τον ειρωνευτείς δείχνει το επίπεδό σου αλλά και το εύρος των γνώσεων για τις οποίες έχουμε διαβάσει τόσα πολλά (γραμμένα από άλλους). Πες μας κάτι που να έχει ουσία ή γύρνα στην σπηλιά σου υπερκαταξιωμένο μέλος του μήνα Fenix..

Μόλις λίγο ζορίζεσαι μας πετάς και ένα δοκίμιο..   Grin

ΥΓ: Πάντως μου προσφέρεις απιθανο γέλιο στις τελευταίες σελίδες με ατάκες του τύπου:

Αν και θεσμικά το θεωρώ λάθος σαν υπερκαταξιωμένο μέλος του μήνα να μιλάω με έναν διαγραμμένο, παρ'ολ'αυτά σαν ένα βήμα προς την κατάργηση των θεσμών θα το κάνω.

οφείλω να στο αναγνωρίσω
 Grin Grin
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #320 on: June 16, 2007, 22:41:21 pm »

gepeltek οι τόνοι των στοιχείων που στοίβαξες στην αρχή αυτού του τόπικ προέκυψαν από δική σου μελέτη? Όλες οι Κευνιστικες θεωρίες που πριν κάτι σελίδες υπερασπιζόσουν προέκυψαν από τις δικές κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #321 on: June 16, 2007, 22:42:18 pm »

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 20:30:19 pm
Καταρχήν να σου υποσχεθώ ότι, όταν με το καλό γίνει η επανάσταση και με το θέλημα της συμπαντικής αλληλεγγύης είμαστε ζωντανοί για να την δούμε, η πρώτη επαναστατική κομπόστα ροδάκινο [...]

Η πρώτη και τελευτάια..
Τσίμπα λίγο Κροπότκιν:

Αυτό που έγινε στο Παρίσι μετά τις 18 του Μάρτη του 1871-"θα το θυμάμαι πάντα"- μας έλεγε ένας φίλος- εκείνες τις όμορφες μέρες της απελευθέρωσης. Έιχα κατέβει από την σοφίτα μου στο καρτιέ λατέν για να συμμετάσχω κι εγώ σ'αυτήν την υπαίθρια σύναξη που είχε γεμίσει τους δρόμους ολόκληρου του Παρισιού.
   Όλοι συζητούσαν για τα δημόσια πράγματα, είχαν ξεχάσει τις προσωπικές τους δουλειές:κανένας δεν νοιαζότανε ν'αγοράσει ή να πουλήσει, όλοι ήταν έτοιμοι να ριχτούν "ψυχή τε και σώματι" στο μέλλον. Ακόμα και οι αστοί, παρασυρμένοι από το πάθος, έβλεπαν χαρούμενοι να ανοίγεται μπροστά τους ένας καινούριος κόσμος."Αν χρειάζεται να κάνουμε την κοινωνική επανάσταση, ας την κάνουμε:όλα κοινά, είμαστε έτοιμοι".Όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει μια επανάσταση ήταν εκεί, έπρεπε μόνο να τεθούν σε εφαρμογή.Γυρίζοντας το βράδυ στο δωμάτιό μου είπα μέσα μου: "Τί ωραίοι που είναι οι άνθρωποι! Δεν τους ήξερα καλά, άδικα τους κακολογούσα!

Η αναρχική οργάνωση της κοινωνίας  Κροπότκιν

Κατάλαβες τίποτα ρε καημένε φοβικέ ή θα μου πεις πάλι ότι από αυτό που πόσταρα έμαθες να διαβάζεις γρήγορα πλάγια γραφή;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #322 on: June 16, 2007, 22:54:14 pm »

Quote from: gepeltek on June 16, 2007, 22:26:35 pm
Η αδυναμία σου να σχολιάσεις μία συλλογιστική, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δικιά σου, χωρίς να επιτεθείς στον άλλο (που και αυτό άγαρμπα το κάνεις γιατί στο τέλος εκτίθεσαι) ή ακόμα χειρότερα για σένα χωρίς να τον ειρωνευτείς δείχνει το επίπεδό σου αλλά και το εύρος των γνώσεων για τις οποίες έχουμε διαβάσει τόσα πολλά (γραμμένα από άλλους). Πες μας κάτι που να έχει ουσία ή γύρνα στην σπηλιά σου υπερκαταξιωμένο μέλος του μήνα Fenix..
Τα πρώτα δεδομένα που μας πόσταρες μαζί με κάποια τσιτάτα στην συνέχεια ήταν τα μόνα στοιχεία από μέρους σου.Μετά όταν εσύ ζορίστικές το γύρισες στα ουτοπιστικά κουραφέξαλα που λέει και ο Ολύμπιος.Έχω ξεσκιστεί να ποστάρω κείμενα από ανθρώπους σοβαρούς και καλλιεργημένους, τα οποία ποτέ δεν σχολιάσατε (γιατί άραγε; ) και μου λες ότι δεν γράφω τίποτα ουσιαστικό; Μας δουλεύεις; Τί είναι ουσιαστικό η αποψάρα η δικιά σου και του άλλου καημένου; Πες κάτι σημαντικό ή φάε κανά μπαλάκι σολωμού.

Μόλις λίγο ζορίζεσαι μας πετάς και ένα δοκίμιο..   Grin
Δεν το κάνω γιατί ζορίζομαι, το κάνω μπας και το διαβάσεις και προβληματιστείς, αλλά μάταια μάλλον.

ΥΓ: Πάντως μου προσφέρεις απιθανο γέλιο στις τελευταίες σελίδες με ατάκες του τύπου:

Αν και θεσμικά το θεωρώ λάθος σαν υπερκαταξιωμένο μέλος του μήνα να μιλάω με έναν διαγραμμένο, παρ'ολ'αυτά σαν ένα βήμα προς την κατάργηση των θεσμών θα το κάνω.

οφείλω να στο αναγνωρίσω
 Grin Grin
Χαίρομαι που βγαίνει κάτι από όλα αυτά, σκέφτομαι να σου αγοράσω κανά βιβλίο να γυμναστείς καθώς θα γυρίζεις τις σελίδες του.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #323 on: June 16, 2007, 23:10:34 pm »

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 22:54:14 pm
Τα πρώτα δεδομένα που μας πόσταρες μαζί με κάποια τσιτάτα στην συνέχεια ήταν τα μόνα στοιχεία από μέρους σου.Μετά όταν εσύ ζορίστικές το γύρισες στα ουτοπιστικά κουραφέξαλα που λέει και ο Ολύμπιος.Έχω ξεσκιστεί να ποστάρω κείμενα από ανθρώπους σοβαρούς και καλλιεργημένους, τα οποία ποτέ δεν σχολιάσατε (γιατί άραγε; ) και μου λες ότι δεν γράφω τίποτα ουσιαστικό; Μας δουλεύεις; Τί είναι ουσιαστικό η αποψάρα η δικιά σου και του άλλου καημένου; Πες κάτι σημαντικό ή φάε κανά μπαλάκι σολωμού.

Εσύ τα λόγια του Ανταμ Σμίθ, όπου διαφαίνεται ότι ήταν επίσης εγκάθετος με αυτά που και εσύ και εγώ και όλοι μας καταδικάζουμε, γιατί δεν τα σχολίασες..;
 Επίσης όταν σε βομβάρδισα (όπως και εσύ έκανες) με ερωτήσεις γιατί λοιπόν και εσύ το γύρισες στα ουτοπικά κουραφέξαλα..;

Παρουσίασε μου εσύ εν τέλει ένα σαφές και ολοκληρωμένο πρότυπο του συστήματος που υποστηρίζεις χωρίς να μιλήσεις όμως για την νοοτροπία και την καλλιέργεια του ανθρώπου..
Εγώ προσπάθησα και λες ότι είναι ουτοπίες..

Τελικά ποιός είναι ο φοβικός, όταν εγώ λέω ότι μπορεί να γίνει εφικτός ο συνδυασμός των δύο ιδεολογιών υπό τη σκεπή μίας ελευθερης οικονομίας (όπως στο παραδειγμα Κευνς Ρούσβελτ) και εσύ απλά παραφράζεις τα λόγια μου..;
Αθάνατος
Guest
« Reply #324 on: June 16, 2007, 23:14:54 pm »

Φενίξ στο Κιλκίς πάει 550 ευρώ το στρέμμα και στην Πέλλα κάπου 1000 ευρώ το στρέμμα και άμα θες υπάρχουν ένα σωρό προς ενοικίαση. Πάνε καμιά βόλτα να δεις τα καλαμπόκια και τα σιτάρια...Μπορείς με 60 Ευρώ το στρέμμα/χρόνο να τα νοικιάσεις χαλαρά...
Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να δουλέψει, μπορεί και φυσικά αναφέρθηκα μόνο σε κτήματα...Που να έλεγα για κάτι πιο κερδοφόρο...
Εδώ υποθέτω απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα πάνω στην σκέψη του Προυντόν.Αφήνω τα συμπεράσματα σε αυτούς που θα διαβάσουν την εμπνευσμένη σου απάντηση.

Με αυτά που σε είπα ήθελα να σου είξω τη δυναμική που υπάρχει στην "αγορά". Δε γεννιόμαστε εργάτες ή εργοδότες...ούτε σκλάβοι ή αφεντικά....Απλά αυτοί που οργανώνουν καλύτερα την παραγωγή προοδεύουν περισσότερο.
Αυτή τη δυναμική τη παραβλέπει όλη η θεωρία του σοσιαλισμού, η οποία δέχεται τη στατικότητα=>"ή θα γεννηθείς εργάτης ή εργοδότης και για αυτό πρέπει να φάμε τους εργοδότες...τα κακά αφεντικά" εν ολίγοις.
Το να σου απαντούσα με θεωρητικά κείμενα της αντίθετης άποψης δε θα μας οδηγούσε πουθενά. Αντίθετα σου απάντησα με κάτι πολύ πρακτικό που κατέρριπτε το αστείο κείμενο του Προυντόν.
Εκτός και αν μας πεις ότι 1000 Ευρώ/στρέμμα είναι πολλά και δεν πρόκειται να καταφέρεις να αποκτήσεις ποτέ ιδιόκτητη γη...
Δεν απάντησες και αφήνω τον αναγνώστη να βγάλει συμπεράσματα...

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 22:42:18 pm
Quote from: Fenix on June 16, 2007, 20:30:19 pm
Καταρχήν να σου υποσχεθώ ότι, όταν με το καλό γίνει η επανάσταση και με το θέλημα της συμπαντικής αλληλεγγύης είμαστε ζωντανοί για να την δούμε, η πρώτη επαναστατική κομπόστα ροδάκινο [...]

Η πρώτη και τελευτάια..
Τσίμπα λίγο Κροπότκιν:

Αυτό που έγινε στο Παρίσι μετά τις 18 του Μάρτη του 1871-"θα το θυμάμαι πάντα"- μας έλεγε ένας φίλος- εκείνες τις όμορφες μέρες της απελευθέρωσης. Έιχα κατέβει από την σοφίτα μου στο καρτιέ λατέν για να συμμετάσχω κι εγώ σ'αυτήν την υπαίθρια σύναξη που είχε γεμίσει τους δρόμους ολόκληρου του Παρισιού.
   Όλοι συζητούσαν για τα δημόσια πράγματα, είχαν ξεχάσει τις προσωπικές τους δουλειές:κανένας δεν νοιαζότανε ν'αγοράσει ή να πουλήσει, όλοι ήταν έτοιμοι να ριχτούν "ψυχή τε και σώματι" στο μέλλον. Ακόμα και οι αστοί, παρασυρμένοι από το πάθος, έβλεπαν χαρούμενοι να ανοίγεται μπροστά τους ένας καινούριος κόσμος."Αν χρειάζεται να κάνουμε την κοινωνική επανάσταση, ας την κάνουμε:όλα κοινά, είμαστε έτοιμοι".Όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει μια επανάσταση ήταν εκεί, έπρεπε μόνο να τεθούν σε εφαρμογή.Γυρίζοντας το βράδυ στο δωμάτιό μου είπα μέσα μου: "Τί ωραίοι που είναι οι άνθρωποι! Δεν τους ήξερα καλά, άδικα τους κακολογούσα!

Η αναρχική οργάνωση της κοινωνίας  Κροπότκιν

lol
Τώρα παραθέτεις και εμπειρίες άλλων πέρα από τις απόψεις τους τις οποίες δεν κατάφερες να στηρίξεις
Δικές σου εμπειρίες δεν έχεις?
Εργάζεται το ίδιο ο υπάληηλος με τον ιδιοκτήτη μίας επιχείρησης?
Έχουν την ίδια απόδοση?
Ο υπάλληλος νοιάζεται για την απόδοση της επιχείρησης?
Στο δημόσιο τι κατάσταση επικρατεί?
Ο παραγώμενος πλούτος, που επικαλούνται όλοι οι σοσιαλιστες, θα ήταν ο ίδιος αν είμασταν όλοι υπάλληλοι μίας κοινής εταιρείας?
Τέλος ο σοσιαλισμός, γιατί κατέρρευσε? (Μη χάνεις το χρόνο σου να ρωτήσεις τον αλιάκμων...και στο ΚΚΕ ακόμα δεν κατάλαβαν...παρόλα αυτά κατάλαβαν ότι δουλεύει)

ΟΙ θεωρίες περι σοσιαλισμού είναι ουτοπικά κουραφέξαλα φίλε Φενίξ...όχι η πραγματικότητα που σου παρουσιάζουμε...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #325 on: June 17, 2007, 01:51:50 am »

Quote from: Αθάνατος on June 16, 2007, 23:14:54 pm
Με αυτά που σε είπα ήθελα να σου είξω τη δυναμική που υπάρχει στην "αγορά". Δε γεννιόμαστε εργάτες ή εργοδότες...ούτε σκλάβοι ή αφεντικά....Απλά αυτοί που οργανώνουν καλύτερα την παραγωγή προοδεύουν περισσότερο.
Αυτή τη δυναμική τη παραβλέπει όλη η θεωρία του σοσιαλισμού, η οποία δέχεται τη στατικότητα=>"ή θα γεννηθείς εργάτης ή εργοδότης και για αυτό πρέπει να φάμε τους εργοδότες...τα κακά αφεντικά" εν ολίγοις.

Ακριβώς !
Γιατί όπως έχω ξαναπει παρόλο που όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην επιλογή τους να αυτοκαθοριστούν ως μέλη κάποιας τάξης ανθρώπων, μόνο αυτοί που επέτυχαν τα κατάλληλα προσόντα για να ηγηθούν αυτής της τάξης θα πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και μόνο αν έχουν αναγνωριστεί ως θεμιτοί φυσικοί ηγέτες αυτής της τάξης.

Παράδειγμα:
Δεν βάζουμε διευθυντή ορχήστρας κάποιον που δεν ξέρει να παίζει όλα τα όργανα της ορχήστρας, που δεν γνωρίζει τις δυνατότητες κάθε μέλους της ορχήστρας του ξεχωριστά που δεν ξέρει πώς θα παίξει σήμερα ο κάθε ένας από αυτούς με μία ματιά που του έριξε όταν περνάγε τη πόρτα το πρωί. Ούτε και θα βάλουμε για αρχηγό κάποιον που δεν τον αγαπούν οι υπόλοιποι μουσικοί!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #326 on: June 17, 2007, 02:12:58 am »

Quote from: gepeltek on June 17, 2007, 01:51:50 am
Quote from: Αθάνατος on June 16, 2007, 23:14:54 pm

Ακριβώς !
Γιατί όπως έχω ξαναπει παρόλο που όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην επιλογή τους να αυτοκαθοριστούν ως μέλη κάποιας τάξης ανθρώπων, μόνο αυτοί που επέτυχαν τα κατάλληλα προσόντα για να ηγηθούν αυτής της τάξης θα πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και μόνο αν έχουν αναγνωριστεί ως θεμιτοί φυσικοί ηγέτες αυτής της τάξης.

Τι θα πει προοδεύω;

Βγάζω περισσότερα λεφτά;
Έχω περισσότερα λεφτά;

Έχω σίγουρη δουλειά;
Έχω καλύτερο βιοτικό επίπεδο με πιο ξεκούραστη δουλειά;

Τι θα πει προοδεύω;
« Last Edit: June 17, 2007, 02:18:48 am by Turambar » Logged

byeeee
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #327 on: June 17, 2007, 02:20:37 am »

τουραμπαρ μου αρεσει ο τροπος που εχεις να προσεγγιζεις τα θεματα
χτυπας φλεβα με τη μια
αρκετο γλυψιμο για σημερα
νυχτααααααααααααα
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #328 on: June 17, 2007, 02:32:01 am »

loooooooooooooooooooooool

byeeee
Αθάνατος
Guest
« Reply #329 on: June 17, 2007, 13:31:31 pm »

http://www.celebratecapitalism.org/bernsteindeclaration/greek/index.html

Translation by Nikolaos I Koussournas

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΜΠΕΡΝΣΤΑΪΝ
ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα το οποίο βασίζεται στην αναγνώριση ότι το κάθε άτομο ορίζει την ζωή του. Ο καπιταλισμός είναι το μόνο κοινωνικό σύστημα στο οποίο τα άτομα είναι ελεύθερα να επιδιώξουν το ατομικό τους συμφέρον, να έχουν ιδιωτική περιουσία και να κερδίζουν απο τις ενέργειες τους. Περιχαρακώνει τα ατομικά δικαιώματα, το ελάχιστη συνταγματική διακυβέρνηση και την πολιτική, πνευματική, οικονομική ελευθερία.

Όσο περισσότερο ο καπιταλισμός επικρατεί ως κουλτούρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ελευθερία και η ευημερία.

Αυτή είναι η ετυμηγορία της ιστορίας. Μέσα σε δύο μόλις αιώνες, ο καπιταλισμός ανύψωσε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων σε ύψη που δεν μπορούσαν να ονειρευτούν στην προ-καπιταλιστική εποχή. Συχνά ξεχνούμε σήμερα ότι η δυτική Ευρώπη, πριν την καπιταλιστική επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα, υπέφερε υπο την πολιτική κυριαρχία της φεουδαρχικής αριστοκρατίας, ήταν το αντίστοιχο μιας σημερινής τρίτης χώρας – μαστιζώταν απο πείνα, αρρώστειες και ανείπωτη φτώχεια. Αλλά όχι άλλο πια.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που λιμός έπληξε καπιταλιστικό κράτος – ή στην δυτική Ευρώπη, βόρειο Αμερική ή Ασία; Οι Η.Π.Α. ποτέ δεν υπέφεραν απο λιμό στην ιστοράι τους. Ο καπιταλισμός δημιούργησε αφθονία χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια να ζήσουν καλύτερα απ’ όλους τους βασιλείς του χθές.

Λιγότερος καπιταλισμός σημαίνει περισσότερη ανθρώπινη δυστυχία.

Αλλά τα μη καπιταλιστικά κράτη- τα φασιστικά, σοσιαλιστικά, στρατιωτικές ή θεοκρατικές δικτατορίες- σκλαβώνουν τους πολίτες τους υφιστάμενοι . Σε πολλές αφρικανικές χώρες τα επίπεδα διαβίωσης είναι εκατό ή διακόσια δολλάρια ετησίως. Στη Βόρειο Κορέα, λιμοκτονούν κατά δεκάδες χιλιάδες. Στην Κούβα, πνίγονται προσπαθώντας να κολυμπήσουν προς την ελευθερία στις Η.Π.Α. Εκατομμύρια καταπιεσμένοι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο μεταναστεύουν προς τον ελεύθερο κόσμο. Αλλά ποιός απο τα καπιταλιστικά κράτη θέλει να μεταναστεύση στην Καμπότζη;

Τί είναι αυτό που κάνει δυνατή την καταπληκτική επιτυχία του καπιταλισμού;

Ποιές αρχές εξηγούν το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες ανθρώπινες εφευρέσεις και έργα τέχνης- πρόοδος πνοή ζωής υλική και πνευματική- η ατμομηχανή, ο κινηματογράφος, το τηλέφωνο, το ηλεκτρικό ρεύμα, το αυτοκίνητο, η λογοτεχνία, οι μουσικές συμφωνίες, το αεροπλάνο, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το ίντερνετ, οι αμέτρητες ιατρικές θεραπείες- έχουν δημιουργηθεί υπο τον καπιταλισμό;

Η απάντηση είναι απλή: Ελευθερία.

Όταν οι άνθρωποι είναι ελέυθεροι να επιδιώξουν το ορθολογικό ατομικό τους συμφέρον, όταν είναι ελέυθεροι να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για την αναζήτηση κέρδους και καλυτέρευσης της ζωής τους, είναι καταπληκτικά παραγωγικοί. Η πολιτική/οικονομική ελευθερία του καπιταλισμού απελευθερώνει τα καλύτερα μυαλά και τους πιό φιλόδοξους ανθρώπους να κτίσουν, να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, για να προάγουν την ανθρώπινη ευημερία και ευτυχία.

Ο μεγαλύτερος εφερεύτης της ανθρωπότητος, ο Τόμας Έντισον, στο εργαστήριο του στο Μένλο Πάρκ, εξειδίκευσε τα σχέδια του με σκοπό το κέρδος. Αυτός και τόσοι άλλοι απο τους μεγάλους εφευρέτες και βιομηχάνους υπεύθυνοι για την βελτίωση των συνθυκών ζωής, κέρδησαν και απόλαυσαν μεγάλο πλούτο. Ελεύθεροι απο τον καπιταλισμό, να δημιουργήσουν, παράγουν και κτίσουν για προσωπικό κέρδος και επακολούθως βελτιώνοντας την ζωή όλων.

Το μυαλό.

Σχετιζόμενο σ’ αυτό είναι μια βαθύτερη αρχή: ο καπιταλισμός είναι το σύστημα της νόησης. Η νόηση είναι το βασικότερο στοιχείο της ανθρώπινης επιβίωσης, όπως τα φτερά για τα πουλιά. Μόνο μέσω ορθολογικής σκέψης και παραγωγικής δουλειάς, μπορεί ο άνθρωπος να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του και να επιμηκύνει την ζωή του. Αλλά η νόηση δεν λειτουργεί υπό καταπίεση. Η καταπίεση παραλύει την δημιουργικότητα. Ο καπιταλισμός την ενθαρρύνει γιατί είναι το μόνο σύστημα ελεύθερης νόησης, ελεύθερων ανθρώπων και ελεύθερων αγορών.

Οι μεγαλύτεροι διανοητές και ακτιβιστές της ιστορίας- απο τον Αριστοτέλη στον Τζών Λόκ, απο τον Τόμας Τζέφφερσον στον Άνταμ Σμίθ, Λούντβιχ φον Μίζες και Αϋν Ράντ- ανεγνώρισαν, πάλεψαν και δόξασαν την ελευθερία της ανθρώπινης νόησης. Αντιλήφθησαν ότι όταν οι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι, η ορθολογική νόηση εξασθενίζει και το σκοτάδι του βαρβαρισμού ακολουθεί. Αλλά όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να σκεφθούν και να ενεργήσουν βάσει της σκέψης τους, όταν η νόηση είναι ελεύθερη, η αναγέννηση και ο διαφωτισμός είναι δυνατός. Η ελευθερία είναι ελευθερία της σκέψης. Η καταπίεση είναι καταπίεση της σκέψης.

Παγκόσμια και αναπόφευκτη.

Δεν είναι σύμπτωση ότι στις πιο ελεύθερες περιόδους της ανθρωπότητος έγιναν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα. Απο την Χρυσή εποχή των Αθηνών ώς την Ιταλική αναγέννηση, τις τεχνολογικές και βιομηχανικές καινοτομίες των Η.Π.Α. η ελέυθερη ανθρώπινη σκέψη οδήγησε σε μεγαλειώδεις προόδους στην φιλοσοφία, τις τέχνες και την επιστήμη.

Αυτή είναι η υπόσχεση και η δυνατότητα του καπιταλισμού. Αυτό είναι το καπιταλιστικό όραμα. Το όραμα μας.

Ελευθερώστε το μυαλό του ανθρώπου και συγκρατήστε το θαύμα της προόδου. Την ομορφιά των γλυπτών, των πινάκων και συμφωνιών, την ανύψωση με τους ήρωες των μυθιστορημάτων, τον θαυμασμό στην φιλοσοφία, επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο.

Η δύση προόδευσε πολιτιστικά και οικονομικά γιατί ε’ιχε τουλάχιστον κάποιο σεβασμό για τη σκέψη του ανθρώπου και τα αναπαλλοτρίωτα ατομικά δικαιώματα. Αυτά είναι τα αναπόφευκτα προαπαιτούμενα της ανθρώπινης προόδου. Εαν θέλουμε το αποτέλεσμα της πολιτιστικής αναγέννησης, πρέπει να δράσουμε με πολιτική/οικονομική ελευθερία.

Η παρούσα κατάσταση λιμού εκατομμυρίων ανθρώπων στον τρίτο κόσμο είναι ίδια μ’ αυτή της Ευρώπης στον μεσαίωνα. Η σκέψη και τα σώματα καταπιέζονται απο πολιτικούς δικτάτορες. Δώστε τους ελευθερία- δώστε τους ζωή. Έχουν το πλεονέκτημα να βλέπουν πως η δύση έχει επιτύχει. Όταν εγκαθιδρύσουν την ελευθερία, θα μπορέσουν να αντιγράψουν τα επιτεύγματα του καπιταλισμού.

Η ζωή σου, η επιλογή σου.

Ο καπιταλισμός είναι ο μεγαλύτερος ευεγέρτης που ο άνθρωπος είχε. Είναι καιρός για τους σκεπτόμενους άνδρες και γυναίκες κάθε έθνους να αναγνωρίσουν το γεγονός και να ενδυναμώσουν το σύστημα σκέψης και ατομικών δικαιωμάτων.

Άνδρες κα γυναίκες όλων των χωρών ενωμένοι στην υποστήριξη του καπιταλισμού.
Έχετε έναν κόσμο μεγάλων επιτευγμάτων να κερδίσετε.
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 56 Go Up Print
Jump to: