• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:35:50 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:35:50 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 39
Guests: 165
Total: 204
Spyridon01101
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
rafail zisiadis
d0xa
thomasdt
evax
Stelios V.
elischat
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
evitzv
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
ismini.h
thpanousis
Elenit
tinidou
Theislander
stelinas
tasos gourd
Captain
kakousios
aplos paratiritis
GeorgeGk
asimomyti
Mr Watson
maestros
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123357 times)
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #120 on: May 29, 2007, 00:37:11 am »

Παραθέτω ένα παράδειγμα του πως, κατά την γνώμη μου, γίνεται η σωστή κριτική σε κάποια γεγονότα.Επειδή τα αποσπάσματα είναι από πραγματικό βιβλίο που έχω στην βιβλιοθήκη μου και έχω διαβάσει ολόκληρο δεν έχω την δυνατότητα να παραθέσω κατεβατά (γράφω και αργά), παραθέτω κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα έτσι ώστε να γίνει περισσότερο σαφές στους μή κολλημένους τι θέλω να πω όταν λέω ότι αυτό που κάνει ο gepeltek δεν είναι ούτε ανάλυση, ούτε κριτική όπως θέλει τόσο απεγνωσμένα να μας πείσει.Είναι απλά παράθεση απομονωμένων ιστορικών γεγονότων που σαν περιεχόμενο είμαι σίγουρος υπάρχουν στο PC κάθε γραφικού δεξιού, έχουν δε την ενημερωτική αξία του site που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ κατάρα του τόπου και είναι δημιούργημα ενός ακόμη ιστορικού αναλυτή με εξαιρετικά περιορισμένο εύρος γνώσεων.Διαβάστε λοιπόν και συγκρίνετε:

…Ενώ η Ρωσία σιωπά και προσπαθεί να καταλάβει τις προθέσεις του Χίτλερ: θα επιτεθεί ή δεν θα επιτεθεί κατά της ΕΣΣΔ; Ο Στάλιν φαίνεται πως δεν πιστεύει πως θα επιτεθεί πριν ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τους Δυτικούς. Όταν όμως βλέπει πως οι Αγγλογάλλοι μόνο πλατωνικά κηρρύσουν τον πόλεμο στον Χίτλερ και δεν επεμβαίνουν στρατιωτικά στην Πολωνία για να βοηθήσουν την φίλη και σύμμαχο χώρα, σύμφωνα με τις σχετικές συμφωνίες που προέβλεπαν επέμβαση σε 15 μέρες  μετά την εκδήλωση επίθεσης, αρχίζει να ανασκουμπώνεται και την 17η Σεπτεμβρίου 1939, μόνο 17 μέρες μετά τον Χίτλερ εισβάλλει κι’αυτός στην Πολωνία από την άλλη μεριά.
   Οι Δυτικοί τα χάνουν βλέποντας τη Συμφωνία Μολότωφ-Ρίμπεντροπ να εφαρμόζεται στην πράξη. Αν ο Στάλιν και ο Χίτλερ συμμαχήσουνν στ’αλήθεια και επιτεθούν στη Δύση; Κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο, αλλά δεν είναι λιγότερο απίθανο από την συμμαχία Ρώσων και Δυτικών που θα έρθει σε λίγο. Εν πάση περιπτώση οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να μείνουν ουδέτεροι στη διαμάχη, που σε λίγο θα γίνει μάχη. Ξέρουν πως, είτε οι Γερμανοί νικήσουν σε έναν τέτοιο πόλεμο είτε οι δυτικοί Σύμμαχοι, ο νικητής στο τέλος θα επιτεθεί στο τέλος κατά της Ρωσίας. Και επειδή γνωρίζουν πως ο πιο επικίνδυνος εχθρός τους είναι ο Χίτλερ, οι Ρώσοι κάνουν ρελάνς και επιτίθενται και αυτοί κατά της Πολωνίας, κατά τα συμφωνηθέντα μεταξύ Μολότωφ και Ρίμπεντροπ.Η Ρωσία θέλει να παρεμβάλει μία ζώνη Πολωνικού εδάφους ανάμεσα σε αυτήν και σε έναν από τους δύο υποψήφιους εισβολείς. Φυσικά είναι πέρα για πέρα ανήθικο και κυρίως αντιμαρξιστικό ένα κουμουνιστικό κράτος να εισβάλει σε μια ξένη χώρα, αλλά ποιος λογαριάζει την ηθική και τον μαρξισμό σε μια εποχή που όλα κρέμονται από μία κλωστή; Ο Χίτλερ ανακάτωσε πολύ την τράπουλα και κανείς δεν ξέρει με ποιόν πρέπει να κάνει παιχνίδι.
...Και να έχεις τώρα να απολογείσαι σε μικρόνοες ηθικολόγους ανάμεσα στ’άλλα και για το γιατί οι Ρώσοι εισέβαλαν στην δύστυχη Πολωνία, εκείνον τον γεμάτο τραγικά διλήμματα καιρό.Τί ξέρει ο μικροαστός από διλήμματα; Επέτρεψε ποτέ στον εαυτό του να έρθει μπροστά σε διλήμματα άλλα, εκτός από αυτά που δημιουργεί η δυσκολία επιλογής ανάμεσα στην γκόμενα και την σύζυγο, ώστε να καταλάβει τι σημαίνει κορώνα-γράμματα, σε εποχές που δεν μπορείς να παίξεις σκάκι, με την ελπίδα πως εσύ θα κάνεις ρουά-ματ στο τέλος; Θα θυμίσω στον μικροαστό αυτό που είπε ο Μελρώ-Ποντύ:Όταν η ιστορία τελείται μπαίνεις στον αγώνα λιγάκι στα τυφλά. Είναι εύκολο να κρίνεις εκ’ των υστέρων την ήδη τελεσμένη ιστορία. Αλλά όταν η ιστορία τελείται και κληθείς να πάρεις και συ μέρος πρέπει πριν απ’όλα να είσαι σε θέση να πεις το καβαφικό μεγάλο ναι ή μεγάλο όχι. Η απόφαση σε καιρούς συγχυσμένους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και όταν πείς όχι δεν μετέχεις στην ιστορική τέλεση, πρέπει να επωμισθείς και τις συνέπειες.Και προπαντώς να μην χλευάζεις άθλιε μικροαστέ εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς τους αγωνιστές.Προτιμότεροι οι δωσίλογοι , που λέει ο λόγος από τους παντελώς αμέτοχους και ουδέτερους, όπως ο Καραμανλής ας πούμε, που σ’όλη την διάρκεια της κατοχής έκανε τον  ψόφιο κοριό, για να γίνει εθνάρχης σε μια ψόφια χώρα.Πώς να σεβαστείς έναν ψόφιο κοριό που γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας;   Αλλά η Ρωσία κάνει και δεύτερη «ατιμία», όπως θα έλεγε όποιος δεν διάβασε Σπινόζα, για να ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στην ηθική και το ήθος, που συχνά μπορεί να είναι και ανήθικο, αν πάρεις υπ’όψιν τους κανόνες της έξωθεν επιβεβλημένης ηθικής, αυτής δηλαδή που σου επιβάλλεται με τον φόβο της τιμωρίας που θα την υποστείς είτε από το θεό είτε από δικαστή αναλόγως.
   Η εισβολή της Ρωσίας στην Φινλανδία θα γίνει πριν καλά καλά αρχίσει ο πόλεμος –αλλά εξαιτίας του πολέμου, ή μάλλον της προπαρασκευής της Ρωσίας για έναν σίγουρο πόλεμο. Πρόκειται για μια δεύτερη-μετά την Πολωνική-παρέμβαση των μαρξιστικών αρχών. Ας ήταν οι μόνες μαρξιστικές παρεμβάσεις που κάνει ο Στάλιν! Αυτός δηλαδή που παρέβει το κυριότερο:τη δημοκρατία. Κατ’αρχήν εντός εντός του κόμματος και στην συνέχεια εντός της χώρας. Σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία δεν νοείται σε καμία περίπτωση. Η δικτατορία του προλεταριάτου, που είναι μια πρόσκαιρη λύση ανάγκης, πρέπει να ξεπερνιέται το ταχύτερο και να δίνει την θέση της στην δικτατορία της κομματικής γραφειοκρατίας.
   ...Ενώ λοιπόν συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Φινλανδία για την παραχώρηση βάσεων επί ενοικίω στη Ρωσία μια πολύ ισχυρή βόμβα σκάει στον ισθμό της Καρελίας, στα σύνορα των δύο κρατών, την 26η Νοεμβρίου 1939. Ακόμα δεν έγινε γνωστό ποιος την τοποθέτησε. Η Ρωσία πάντως επωφελείται απ’την φασαρία και εισβάλλει στη Φινλανδία, η οποία ζητάει την παράμβαση της ΚΤΕ. Η ΚΤΕ επιτρέπει στη Γαλλία και την Αγγλία να βοηθήσουν την Φινλανδία, αλλά η Νορβηγία και η Σουηδία αρνούνται να επιτρέψουν τη διέλευση των στρατευμάτων των δύο χωρών. Και έτσι αρχίζει ο ρωσοφινλανδικός πόλεμος, στις πρώτες μάχες του οποίου οι ισχυροί Ρώσοι παθαίνουν πανωλεθρία από τους αδύνατους Φινλανδούς με συνέπεια τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Τσώρτσιλ να πιστέψουν πως ο κόκκινος στρατός είναι εντελώς αναξιόμαχος. Θα πέσουν τραγικά έξω αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία. Στο τέλος η Φινλανδία υποτάσσεται και οι Ρώσοι παίρνουν με το ζόρι αυτά που ζητούσαν με διαπραγματεύσεις. Όλα θα τελειώσουν για τη Φινλανδία στις 2 Μαρτίου 1940. Οι δικαίως οργισμένοι Φινλανδοί, σε λίγο θα συμμαχήσουν με τον Χίτλερ, δια τον φόβον των Ρώσων.               

Τα μπολνταρισμένα είναι αφιερωμένα εξαιρετικά.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #121 on: May 29, 2007, 01:13:38 am »

Aurelius δεν κλείνω τα μάτια μου πουθενά, η κριτική αφορά στον τρόπο που εφαρμόστηκε αυτός ο άτιμος ο σοσιαλισμός και θέτει προβληματισμούς για το αν τελικά θα ήταν δυνατό να εφαρμοστεί διαφορετικά..

Δεν ήθελα να φτάσουμε στο σημείο πάλι να συγκρίνουμε τις δύο ιδεολογίες αλλά γράφτηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και θα ήθελα και εγώ να απαντήσω..

Από που καταρχάς συμπεράνατε όλοι σας ότι κάνω τον Κινέζο μπροστά στον απάνθρωπο σημερινό κόσμο..;
Δεν με ξέρετε, βγάλατε βιαστικά συμπεράσματα όλοι σας, δεν θα κατσω να σας αποδείξω τώρα ότι δεν είμαι ελέφαντας.. οι φίλοι μου με γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε τυχαρπαστο Fenix..

Το τόνισα και στην εισαγωγή που έκανα ότι ο καπιταλισμός πλέον έχει εκφυλιστεί και έιναι κ αυτός απάνθρωπος.. Καμιά σχέση δεν έχει ο κόσμος που θα ήθελα εγώ με αυτόν που ζούμε όλοι μας σήμερα..

Φυσικά και καταδικαζω απερίφραστα όλα τα "μεγάλα αφεντικά", αυτα δηλαδή που κάνουν κουμάντο στη ζωή μας (αμερικάνοι, άγγλοι, πολυεθνικές, διεφθαρμένοι πολιτικοι, διεφθαρμένοι άνθρωποι κτλ.)..

Για ποιόν καπιταλισμό νομίζετε μωρε πως μιλάω εγώ, για το σημερινό..;

Εγώ είμαι οπαδός φίλοι μου της ελευθερης οικονομίας..  Θα μου πείτε τώρα ότι παίζω με τις λέξεις.. Όχι δεν παιζω, για μένα ο καπιταλισμός είναι η ελευθερη οικονομία και αγορά..

Η ελεύθερη αγορά, ο καπιταλισμός, ως οικονομικοπολιτική έννοια, είναι κατά των μονοπωλίων, κατά του αθέμιτου και ασύδοτου ανταγωνισμού, αλλά υπέρ του καταναλωτή και υπέρ της κοινωνίας (θα έπρεπε να είναι υπέρ της κοινωνίας και στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε)..
Και το ότι είναι υπέρ όλων αυτών δεν είναι αποτέλεσμα της καλοσύνης του, δεν είναι αποτέλεσμα της «ηθικής των προθέσεων», αλλά της ιδιοτέλειας του ατόμου που, στην προσπάθεια για την επιδίωξη του προσωπικού του συμφέροντος, οδηγεί στο γενικότερο καλό..
 Το γεγονός ότι πολλές φορές γίνεται το αντίθετο δεν έχει να κάνει με τη δήθεν
 κακία του καπιταλισμού, αλλά με τις λανθασμένες πράξεις του ίδιου του ανθρώπου (διαφθορα΄, καταχρήσεις) ή παραλείψεις του κράτους (έλλειψη νόμων, παιδείας και σωστού συνδικαλισμού..)

Πού ποιός είναι ο ρόλος των σημερινών ΜΜΕ, και ποιός θα έπρεπε πραγματικά να είναι για τη διεκδίκηση ενός κράτους πρόνοιας..;
Που είναι η ισχυρή αντιπολίτευση για την παταξη της διαφθοράς..; Κρύβονται όλοι πίσω από μικροκομματικά συμφέροντα και μετά έρχονται και παίζουν το ρόλο του κατήγορου.. Ε όχι αυτό είναι υποκρισία..
Που είναι η ανθρωπιστική παιδεία..; γιατί όλα από εκει τελικά ξεκινάνε..

Το βασικότατο και ξεχωριστό χαρακτηριστικό που λατρευω στον καπιταλισμο (και είναι αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει με τίποτα είναι ότι κεντρίζει τους δημιουργικούς, τους πολυμήχανους και τους βάζει να δουλέψουν, να χτίσουν, να δημιουργήσουν για το κέρδος το δικό τους - αλλά και το καλό όλων..

Εδώ είμαστε λοιπόν ας παλέψουμε για το καλύτερο αύριο, ας αφήσουμε το pc μας και τις μαλακώδεις συζητήσεις επί συζητήσεων και ας κυνηγήσουμε το προσωπικό μας αλλά και το γενικότερο καλό..

Τέλος θα πω κάτι που ειπώθηκε και απο κάποιον άλλο πριν..
Είναι εύκολο να αποδείξει κάποιος τις βαρβαρότητες και του καπιταλισμού, αλλά τουλάχιστο αυτές μπορούμε (ακόμα) να τις συζητάμε ελεύθερα (ας ρωτήσουμε και κανένα σύντροφο αν μπορούσε με άλλα καθεστώτα να σχολιάσει και μόνο την απόχρωση της κόκκινης μπογιάς στην πλατεία για την επέτειο της επανάστασης) και να αλλάξουμε από μόνοι μας (και όχι επειδή μας το επιβάλλουν άλλοι) στάση ζωής..

Να έρθουμε λοιπόν πιο κοντά στο συνάνθρωπο, νομίζετε πως εγώ είμαι ενάντια..;

Κλείνω με ένα τελευταίο καυστικό ερώτημα (που το έχω θίξει ουκ ολίγες φορές)..
Μπορούν ο φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία να συνυπάρξουν ή ακόμη και να συνθέσουν ένα νέο πολιτικό όραμα;
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #122 on: May 29, 2007, 01:20:25 am »

Εμ αυτο σου λεω και εγω. Μου λες και εσυ κατι ιδεατο που δεν υπηρχε ποτε, σε αντιθεση με κατι το οποιο υπαρχει και ειναι καταπτυστο, και αντι να ασχολεισαι με αυτο, ασχολεισαι με τον καθε απο εμας μαλακα και τον σοσιαλισμο. Λες και καποιος απο εμας(οι περισσοτεροι) υποστηριξαν οσα εγιναν. Λες και υπαρχουν ατομα που αναπολουν κατι τετοιο. Γι αυτο λεω οτι εισαι μεροληπτικος. Γιατι αντι να πραττεις και να φερεσαι απεναντι σε εμας και σε οσους πιστευουν κατι διαφορετικο με τον ιδιο τροπο που κανεις για τον εαυτο σου, κανεις το ακριβως αντιθετο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #123 on: May 29, 2007, 01:28:55 am »

Οπότε ουσιαστικά gepeltek δεν στηρίζεις τον καπιταλισμό αλλά ένα είδος εξιδανικευμένου καπιταλισμού κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και εδώ δικαίως νομίζω τίθεται το ερώτημα αν όλα αυτά τα ωραία που λες μπορούν να υπάρξουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα?
Η έννοια της απόλυτα ελεύθερης αγοράς έρχεται σε σύγκρουση με την δικαιοσύνη και την ελευθερία. Το ζήτημα είναι που βρίσκεται η χρυσή τομή?

Ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο από όλα σε αυτήν την σκληρή κριτική στάση απέναντι στον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό? Ότι είναι πολύ εύκολο να πέσεις στον λάκκο της παρελθοντολαγνείας, όποια πλευρά κι αν υποστηρίζεις. Χαίρομαι πάντως που αυτό το καταρρίπτεις με το τελευταίο σου ποστ αλλά φοβάμαι ότι για κάποιους άλλους είναι ήδη πολύ αργά. Τεσπα...

Η ουσία είναι ότι ζούμε σε ένα κόσμο με προβλήματα και μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε και να το διορθώσουμε. Μαθαίνουμε φυσικά Ιστορία, δεν την αγνοούμε, και αποφεύγουμε τα λάθη από όπου κι αν αυτά προήλθαν, δηλαδή από παντού.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #124 on: May 29, 2007, 02:09:02 am »

Εγώ το λέω οτι πάντα συμφωνούμε και απλά δε βγάζουμε άκρη αλλα δε με ακούει κανείς  Cheesy

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #125 on: May 29, 2007, 02:28:57 am »

Συμφωνώ... αλλά τι είπες;

byeeee
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #126 on: May 29, 2007, 10:21:18 am »

Σωμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο πόστ του Kenny.....
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #127 on: May 29, 2007, 10:35:02 am »

Εν ολίγης ο gepeltek, υποστηρίζει κάτι που ακούγεται καλό, αλλά δεν έχει καταφέρει να εφαρμοστεί εδώ και 500 χρόνια(!), και τη λέει σε μάς, που υποστηρίζουμε κάτι επίσης θεωρητικά καλό (εγώ νομίζω αρκετά καλύτερο), το οποίο δεν έχει καταφέρει να εφαρμοστεί εδώ και μόλις 100 χρόνια (!) κάτω και από απίστευτες πιέσεις και συγκυρίες.

Who's the mad in here?  Cheesy Cheesy
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #128 on: May 29, 2007, 10:47:47 am »

Quote from: Kenny on May 29, 2007, 01:28:55 am
Οπότε ουσιαστικά gepeltek δεν στηρίζεις τον καπιταλισμό αλλά ένα είδος εξιδανικευμένου καπιταλισμού κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και εδώ δικαίως νομίζω τίθεται το ερώτημα αν όλα αυτά τα ωραία που λες μπορούν να υπάρξουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα?
Η έννοια της απόλυτα ελεύθερης αγοράς έρχεται σε σύγκρουση με την δικαιοσύνη και την ελευθερία. Το ζήτημα είναι που βρίσκεται η χρυσή τομή?

Όλα αυτά τα ωραία που λέω κατα τη γνώμη μου μόνο υπο τη σκεπή του καπιταλισμού (σαν οικονομκό σύστημα μπορεί να επιτευχθούν.. Με τις προυποθέσεις όμως που έθεσα..

Μόνο όταν ξυπνήσουμε από το λίθαργο και συμμετέχουμε και εμείς στη διακυβέρνηση του κόσμου..
Μόνο όταν χαλιναγωγήσουμε τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, μόνο όταν πατάξουμε τη διαφθορα και τις καταχρήσεις, μόνο όταν όλοι ενωμένοι απαιτήσουμε κράτος πρόνοιας και ουσιαστική παιδεία, μόνο όταν και οι ίδιοι μας ξεκολλήσουμε από την αφάνεια μας και απωλέσουμε τα μικροπολιτικά συμφέροντα, μόνο όταν συνδικαλιστούμε και διεκδικήσουμε..

Μην ξεχνάτε δημοκρατία έχουμε.. Ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας και ας συμμετέχουμε κ εμείς..

Με την προυπόθεση όμως να μην κοιτάζει ο καθένας την πάρτη του και ξεκινώντας από σήμερα να αλλάξει η νοοτροπία του ατόμου.. Γιατί μπερδευεις όμως την ελευθερία με την ισότητα;

Γιατί ακόμα και έτσι να είναι όπως τα λες, ακόμα και αν ακόμη φθάσουμε στο σημείο διαζευκτικής εκλογής: ελευθερία με ανισότητα, ή ανελευθερία με ισότητα - νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν την ελευθερία. Εδώ κάποιοι προτιμούνε την ελευθερία από την ίδια τη ζωή!

Κατά τη γνώμη μου ο κομμουνισμός ήταν ένα όραμα που απέτυχε, και τώρα είναι απλώς μια ιδεολογία διαμαρτυρίας..

Αλλά δε πάμε έτσι μπροστά
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #129 on: May 29, 2007, 10:56:24 am »

Ρε μηπως εισαι αναρχικος.... Tongue

Περα απο την πλακα, ολα αυτα τα κρατη ισοτητας, 8ωρα, διακιωματα κτλ, ειτε τα θες ειτε οχι εγιναν απο ατομα τα οποια δεν θα τα χαρακτηριζες και ως στυγνους καπιταλιστες.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #130 on: May 29, 2007, 11:03:25 am »

Και αυτο μπορεις πολυ ευκολα να το διαπιστωσεις αν δεις γυρω σου σε ποσες επιχειρησεις τηρουνται τα απαραιτητα, σε ποσες επιχειρησεις σου δινουν λεφτα για να ζησεις, σε ποσες επιχειρησεις δεν υπαρχει η λογικη της κομπινας και αλλα πολλα(και αν παμε και εκτος Ελλαδας τα πραγματα ειναι χειροτερα). Αυτες ομως οι επιχειρησεις ειναι που κυβερνουν τον κοσμο. Αυτα που λες, να συνδιοικουμε και συμμετεχουμε ειναι ωραια και τα λεμε ολοι μας σε ολους που βολευονται στους καναπεδες. Αλλα δεν εχουν να κανουν και πολυ με τον καπιταλισμο... Γιατι στον καπιταλισμο πρεπει αν υπαρχουν και οι μαζες που θα καταναλωνουν. Αλλιως θα ζουσαν μονο αυτοι τους οποιους ο κοσμος εχει πραγματικη αναγκη. Και οι πραγματικες αναγκες μετριουνται στα δακτυλα του χεριου. Αρα χρειαζονται οι μαζες για να υπαρχουν και αλλες αναγκες, που μετριουνται στα δακτυλα των χεριων ολων των ανθρωπων. Γι αυτο και εμεις τοσο καιρο λεμε οτι προσπαθουν να κανουν τον καθε ανθρωπο μια καθαρη ατομικοτητα, που θα ενδιαφερεται για τις αναγκες του μονο, θα γυρναει το κεφαλι σε οτι το βαζει σε σκεψεις και θα ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ.

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #131 on: May 29, 2007, 11:06:16 am »

Quote from: gepeltek on May 29, 2007, 10:47:47 am
Quote from: Kenny on May 29, 2007, 01:28:55 am

Όλα αυτά τα ωραία που λέω κατα τη γνώμη μου μόνο υπο τη σκεπή του καπιταλισμού (σαν οικονομκό σύστημα μπορεί να επιτευχθούν.. Με τις προυποθέσεις όμως που έθεσα..

Μόνο όταν ξυπνήσουμε από το λίθαργο και συμμετέχουμε και εμείς στη διακυβέρνηση του κόσμου..
Μόνο όταν χαλιναγωγήσουμε τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, μόνο όταν πατάξουμε τη διαφθορα και τις καταχρήσεις, μόνο όταν όλοι ενωμένοι απαιτήσουμε κράτος πρόνοιας και ουσιαστική παιδεία, μόνο όταν και οι ίδιοι μας ξεκολλήσουμε από την αφάνεια μας και απωλέσουμε τα μικροπολιτικά συμφέροντα, μόνο όταν συνδικαλιστούμε και διεκδικήσουμε..

Μην ξεχνάτε δημοκρατία έχουμε.. Ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας και ας συμμετέχουμε κ εμείς..

Με την προυπόθεση όμως να μην κοιτάζει ο καθένας την πάρτη του και ξεκινώντας από σήμερα να αλλάξει η νοοτροπία του ατόμου.. Γιατί μπερδευεις όμως την ελευθερία με την ισότητα;

Γιατί ακόμα και έτσι να είναι όπως τα λες, ακόμα και αν ακόμη φθάσουμε στο σημείο διαζευκτικής εκλογής: ελευθερία με ανισότητα, ή ανελευθερία με ισότητα - νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν την ελευθερία. Εδώ κάποιοι προτιμούνε την ελευθερία από την ίδια τη ζωή!

Κατά τη γνώμη μου ο κομμουνισμός ήταν ένα όραμα που απέτυχε, και τώρα είναι απλώς μια ιδεολογία διαμαρτυρίας..

Αλλά δε πάμε έτσι μπροστά

Αν ξυπνήσει τόσο πολύ ο κόσμος ώστε να πετύχει όλα αυτά... θα καταφέρει να υλοποιήσει και τον σοσιαλισμό αγαπητέ!!  Grin Grin
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #132 on: May 29, 2007, 11:16:41 am »

Kλασσικός gepeltek, μόλις τον στριμώξεις λίγο χαμηλώνει τους τόνους και αρχίζει τα κουμμουνιστικά. Αυτά που λέει είναι τόσο ανεφάρμοστα και αστεία που φαίνεται ότι τα σκέφτηκε τώρα τελευταία στιγμή και μετά από το κράξιμο που έφαγε.Όσο και αν τον στεναχωρεί το γεγονός πρέπει να του το ξαναπούμε ότι τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά.Θα τον παρακαλέσω να μην πεί κάτι που θα με εξοργίσει, πέρα από συγνώμη για τις κοινότυπες μαλακίες που μας ανάγκασε να διαβάσουμε και να αντικρούσουμε, γιατί θα κουοτάρω τα τελευταία του απολογητικά ποστ και θα τα σχολιάσω γραμμή γραμμή οπότε θα πέσει και πολύ γέλιο.Α! και για να μην το ξεχάσω για την γκόμενά σου ξέρω γιατί μας τα είχες ζαλίσει τότε με τις συνελεύσεις και με το πως η φίλη σου έκανε εμετό στο σπίτι από την ταλαιπωρία και την κάπνα στην αίθουσα.Επίσης ακόμα σε περιμένουμε να κατεβάσεις ψήφισμα για το τσιγάρο, να κατέβεις στο προεδρείο για να βελτιώσεις τις διαδικασίες και γενικότερα:

Πολλά λόγια ελάχιστο ουσιαστικό περιεχόμενο, όπως έχω ξαναπεί.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #133 on: May 29, 2007, 12:16:37 pm »

Quote from: Fenix on May 29, 2007, 11:16:41 am
Kλασσικός gepeltek, μόλις τον στριμώξεις λίγο χαμηλώνει τους τόνους και αρχίζει τα κουμμουνιστικά. Αυτά που λέει είναι τόσο ανεφάρμοστα και αστεία που φαίνεται ότι τα σκέφτηκε τώρα τελευταία στιγμή και μετά από το κράξιμο που έφαγε.Όσο και αν τον στεναχωρεί το γεγονός πρέπει να του το ξαναπούμε ότι τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά.Θα τον παρακαλέσω να μην πεί κάτι που θα με εξοργίσει, πέρα από συγνώμη για τις κοινότυπες μαλακίες που μας ανάγκασε να διαβάσουμε και να αντικρούσουμε, γιατί θα κουοτάρω τα τελευταία του απολογητικά ποστ και θα τα σχολιάσω γραμμή γραμμή οπότε θα πέσει και πολύ γέλιο.Α! και για να μην το ξεχάσω για την γκόμενά σου ξέρω γιατί μας τα είχες ζαλίσει τότε με τις συνελεύσεις και με το πως η φίλη σου έκανε εμετό στο σπίτι από την ταλαιπωρία και την κάπνα στην αίθουσα.Επίσης ακόμα σε περιμένουμε να κατεβάσεις ψήφισμα για το τσιγάρο, να κατέβεις στο προεδρείο για να βελτιώσεις τις διαδικασίες και γενικότερα:

Πολλά λόγια ελάχιστο ουσιαστικό περιεχόμενο, όπως έχω ξαναπεί.

Φενιξ ακόμα ασχολείσαι με μένα.. Δεν το πιστευω..    Grin
Τελικά τι κοπλεξάρας είσαι ρε πούστη μου..;

Ρε αγόράκι μου νομίζεις ότι ασχολούμαι ακόμα μαζί σου ή ότι με στρίμωξες..  Grin

Στο τέλος είπα πράγματα που τα έχω ξαναπει και τα πιστευω ρε καραγκιοζάκο..
Αλλα γιατι να τα λέω αυτά ξανα και ξανα, το θέμα του τόπικ δεν ήταν ένα καλύτερο άυριο και πως μπορούμε να το υλοποιήσουμε, όπως ε΄συ επίτηδες το μετέτρεψες (γιατί πραγματικά ένιωσες πως εκτίθεσαι)..
Αλλά ήταν κριτική-καταδίκη των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων, για την οποία τουμπεκι ψιλλοκομμένο έκανες και μόνο στην γραφικότητα μου σταθηκες, και ξες γιατί;  γιατι έτσι σε βολευει, γιατι δεν μπορείς διαφορετικά και γιατί εισαι κομπλεξικός..
αλλά δεν με νοιάζει η γνώμη σου στο ξαναλέω.. επείδη δεν σου απαντάω αγοράκι μου δεν σημαινει ότι λες και κατι ουσιαστικό..

ποσο ηλιθιος μπορείς να είσαι για να νομίζεις ότι ήθελα να κάνω από την αρχή ιστορική ανάλυση.. μα τι μπούρδες είναι αυτές..;
Τη λέξη κριτική τη χρησιμοποιησα αντί για τη λέξη καταδίκη, αλλά εσύ στάθηκες μόνο στις λέξεις, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία, δεν στάθηκες ούτε λεπτό στα εκατομμύρια εγκλήματα παρά μόνο στο αν ειμαι η όχι ιστορικός αναλυτής..

και έχω παρατηρήσει τι κάνεις.. είναι αυτό που είπε και ο Αθάνατος.. μπάινεις γράφεις και φευγεις χωρίς να διαβασεις τίποτα παραπάνω, χωρίς να προσπαθήσεις αντικειμενικά να καταλάβεις την πρόθεση μου να καταδείξω την υποκρισιά της ηγεσίας του κόμματος σου ΚΚΕ αλλά και των άλλων κομμουνιστικών ηγεσιών ανα τον κόσμο που όπως και εσύ έτσι και αυτοί κάνουν τον κινέζο και δεν έχουν αναγνωρίσει τίποτα..

Είσαι ο μόνος που το έκανε αυτό και το έκανες επίτηδες...

¨οσο και να παραδέχεσαι ότι είσαι χαλαρός και ότι έχεις και άλλες ασχολίες εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ζεις σε ένα μικρόκοσμο, φοράς τις κοκκινες παρωπίδες σου, γράφεις τις μαλακιες σου και μετα αυτοθαυμάζεσαι με τα γραφικά σου επιτευγματα..

Φενιξ είναι η τελευταία φορά μα το θεο που ασχολούμαι σοβαρά με την παρτη σου..

Σταματα και εσύ να ασχολείσαι με μένα και ασχολήσου με τη μίζερη ζωούλα σου..

ΥΓ: ρε μπας και με γουστάρεις..;  Grin
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #134 on: May 29, 2007, 14:54:42 pm »

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 16:13:41 pm
Nessa κατάλαβες πολύ σωστά τους λόγους αυτής της κριτικής, και ναι είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος (τσατισμενος όχι δεν θα το έλεγα)..
Αλλά μην μου λες ότι δεν έχω εξηγήσει το σκεπτικό μου γιατί απέτυχε ο εφαρμοσμένος σοσιαλισμός (στην εισαγωγή της κριτικής μου αναφέρω συνοπτικά κάποιες από τις θέσεις μου)..
Έχω εξηγήσει πολλάκις την άποψη μου, και έχω γιουχαριστει επίσης πολύ γι'αυτές μου τις θέσεις..
Τί να κάνουμε δεν συμφωνούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επιφανειακά συμπεράσματα..
Είναι η δική μου άποψη και δεν αναγκάζω κανέναν να την ενστερνιστεί..
Άλλο εξηγώ μια άποψη και άλλο τη στηρίζω με επιχειρήματα. Εσύ μας έχεις αναλύσει διεξοδικά την άποψή σου, αλλά από όσο έχω δει επιχειρήματα δεν έχεις, γιατί να ισχύει αυτό που λες και όχι κάτι άλλο. Για να στηρίξεις σοβαρά την άποψή σου χρειάζεσαι ιστορικά τεκμήρια πολύ πιο στέρεα από αυτά που μας παρέθεσες.

Την ίδια στιγμή η κομμουνιστική ηγεσία καθώς και ο πατερούλης Στάλιν δεν νομίζω να πείνασε και πολυ..
Η πείνα στη Ρωσία άρχισε πολύ πριν ανέβει ο Στάλιν στην εξουσία. Η κομμουνιστική ηγεσία δεν ξέρω τι έκανε τότε, αλλά πάντως όταν έγινε η επανάσταση και λίγο μετά το μόνο που έπαιρνε ήταν λίγο ψωμί με παστές σαρδέλες ημερησίως, ίσα για να επιβιώσουν. Αυτό δεν το έχω διαβάσει κάπου, μου το έχουν πει, αλλά αν θέλεις μπορώ να το ψάξω για επιβεβαίωση.

Το ότι μετά άλλαξαν τα πράγματα είναι φανερό...

Σε αυτό που λες επέτρεψε μου να διαφωνήσω.. Και δεν δικαιολογείται κατα τη γνώμη μου αυτή η πράξη του Λένιν..
Σε τι ακριβώς διαφωνείς; Το αν δικαιολογείς ή όχι την πράξη του Λένιν είναι στην κρίση σου, αλλά αμφισβητείς ότι οι κουλάκοι καταπίεζαν το λαουτζίκο που δούλευε στα χωράφια τους;

To 2006 ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου με σκοπό την αναγνώριση της «μεγάλης πείνας του 1932-33» (γνωστής και ως Χολόντομορ) ως γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από το τότε σοβιετικό καθεστώς..

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι η πείνα της περιόδου 1932-1933 στην Ουκρανία ήταν μια γενοκτονία του ουκρανικού έθνους, προτείνοντας μάλιστα και  πρόστιμα ύψους 34-50 δολαρίων για οποιονδήποτε προβαίνει στη «δημόσια άρνηση» του δράματος αυτού.

Επίσης το σχέδιο αυτό προέβλεπε και  τη χρηματοδότηση μελετών για την τραγωδία, ώστε να καταστεί σαφές ότι η εκστρατεία αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης, που ξεκίνησαν οι σοβιετικές αρχές το 1932, ήταν προσχεδιασμένη, ώστε να συντριβεί η τάση ανεξαρτησίας που είχε εκδηλωθεί τότε στην Ουκρανία..
 Γεγονός στο οποίο συμφωνούν και πολλοί αναλυτές..

Τέλος σας παραθέτω και ενα ενδιαφέρον γαλλικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ σχετικά με τον Λένιν και το οποίο πιστευω καταρρίπτει αρκετούς μύθους..
Είναι διάρκειας 33' λεπτών, αξίζει όμως να το παρακολουθήσετε..

http://video.google.com/videoplay?docid=8897926107113896501&hl=en
Σου υπόσχομαι ότι θα δω το ντοκιμαντέρ όταν βρω χρόνο. Smiley

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 56 Go Up Print
Jump to: