• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:26:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:26:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 80
Guests: 130
Total: 210
geojohn
kchatziae
vasilis saitis
Belafonte
Captain
mmikelo
Vaantoniadis
Konstantinoy
examino
sterlouk
Annapar
vaiatyr
G.V.
dkoukn
fungi
Ioannakoliou
iJasonOP
vasillikiiiiii
Gianbou
thaliatsk
kostas1507
ioathemar
ANDVRONTZOS
Pcsc
jimalexoud
geftihiakos
maestros
mkakale
karadimitras
lemonjuicy
Gray139
mgrivab
george14
gp6
noimaginationforthis
mpournaz
rafa98p
jojos
kostaspap
Yamal
Zoifouka
Thalasotsanta
Nekt
dimitrisadamou
anon
Vangelan
apob
MomostheGreen
stnanou
aachmet
hacky
Saint_GR
Roidos
anastas1a
asemas
angelos
savvastzan
giorgosss03
Evripidis
evangeliaap
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
tmpadasn
myrto
gsifnio
victoria
athenamits
Τρου Ντετεκτιβ
chaniotism
EvP
Toaoutplasedakitoubiseswa
gpapailio
Bill g
thathas12
Giannis Masterio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών  (Read 30248 times)
pmousoul
Guest
Re: ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών
« Reply #45 on: September 14, 2007, 18:03:01 pm »

Quote from: Bo@rD-RiDeR on September 14, 2007, 17:09:49 pm
Quote from: ngine13 on September 14, 2007, 16:29:00 pm
Αυτό που λέει ο aliakmwn  είναι πολύ σημαντικό! Εμείς του ΠΠΣ για να τελειώσουμε θέλουμε σε αριθμό όσα λέει το ΠΠΣ αλλά η επιλογή που θα κάνουμε, δηλ. ποια μαθήματα μπορούμε να δηλώσουμε (επιλογής, υποχρεωτικά) καθορίζονται από το ΝΠΣ...
shocked

Μα δεν καθορίζονται τα επιλογής μόνο από το ΝΠΣ?Η κάνω λάθος? question

πχ στο 8ο εξάμηνο εγώ που ειμαι με ΠΠΣ δεν έχω υποχρεωτικά Δίκτυα2 και Τεχνολογία λογισμικου που στο ΝΠΣ εγιναν υποχρεωτικά...

Αυτά για μένα παραμένουν προαιρετικά...Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ!!?? seestars

@Bo@rD-RiDeR

Η Σούλα μου είπε το εξής :

"Βρε ανισόρροπε άνδρα (Σ.τ.Μ. : προφανώς για να δώσω προσοχή σ' αυτό που θα μου έλεγε), το τι είναι υποχρεωτικό και τι επιλογής από εδώ και πέρα (το από εδώ και πέρα είναι το λεπτό σημείο που μπερδεύει και δεν έχω καταλάβει) καθορίζεται από το τελευταίο πρόγραμμα σπουδών (Σ.τ.Μ. : ΝΠΣ)! Απλά ο αριθμός των μαθημάτων που πρέπει να συμπληρώσεις για να πάρεις πτυχίο καθορίζεται από το ΠΠΣ!"
Έτσι κι εγώ σαν κοινός θνητός ζητάω την θεία φώτιση του κ. gpap... beg Με λίγα λόγια η απορία μου είναι η εξής : Τα μαθήματα που θα περάσουμε αυτήν την εξεταστική θα μετρήσουν (υποχρεωτικά, επιλογής) σύμφωνα με το ΝΠΣ ή με το ΠΠΣ?

ΥΓ.1 : Ελπίζω να μην έκανα κανένα λάθος στην διατύπωση...
ΥΓ.2 : Η ερώτηση αφορά κυρίως τα παιδάκια του ΠΠΣ που πήραν τομέα με το ΠΠΣ! Smiley
« Last Edit: September 14, 2007, 18:43:51 pm by ngine13 » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #46 on: September 14, 2007, 18:28:44 pm »

Από όσο ξέρω εγώ - γνήσιο παιδί του NΠΣ:

Αν κάποιος πάρει τομέα με το ΝΠΣ, αλλά έχει εισαχθεί με το ΠΠΣ, πρέπει να ακολουθήσει τα υποχρεωτικά και επιλογής του ΝΠΣ στον τομέα. Ωστόσο, αν στο Βασικό κύκλο του ΠΠΣ, τον οποίο παρακολούθησε, δεν υπήρχαν κάποια μαθήματα, που βρίσκονταν τότε, σύμφωνα με το ΠΠΣ στον τομέα ως υποχρεωτικά, πρέπει ο φοιτητής να τα περάσει, ως μαθήματα που αντικαθιστούν τα επιλογής του τομέα. ή κάπως έτσι...

Για παράδειγμα: Η αρχιτεκτονική υπολογιστών, είναι σύμφωνα με το ΝΠΣ, μάθημα του βασικού κύκλου. Ωστόσο το ίδιο μάθημα στο ΠΠΣ δεν υπήρχε στο βασικό κύκλο, αλλά ήταν υποχρεωτικό μάθημα τομέα. Επομένως,ο φοιτητής που έχει επιλέξει έναν τομέα που παλιά περιείχε ως υποχρεωτικό μάθημα την αρχιτεκτονική, επειδή πλέον επιλέγει τομέα με ΝΠΣ, δεν θα το έχει καθόλου αυτό το μάθημα στα μαθήματα του τομέα.

Δημιουργείται λοιπόν το πρόβλημα: δεν έχει ούτε στο βασικό του κύκλο (ΠΠΣ) ούτε στον τομέα του (ΝΠΣ) το εν λόγω μάθημα. Επειδή όμως ως φοιτητής του ΠΠΣ θα το είχε υποχρεωτικό αν έπαιρνε τομέα στην ώρα του, πρέπει πλέον να το περάσει, δηλώνοντάς το στο βασικό κύκλο του ΝΠΣ. Παίρνοντας πτυχίο, αυτό το μάθημα ουσιαστικά θα αντικαθιστά ένα μάθημα επιλογής, καθώς ο φοιτητής θια συνεχίσει να παίρνει πτυχίο με 58 μαθήματα.

Σωστά gpap?

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
pmousoul
Guest
« Reply #47 on: September 14, 2007, 18:34:21 pm »

@corina

Η ερώτηση αφορά κυρίως τα παιδάκια του ΠΠΣ που πήραν τομέα με το ΠΠΣ! Smiley
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #48 on: September 14, 2007, 19:00:15 pm »

Quote from: ngine13 on September 14, 2007, 18:34:21 pm

@corina

Εγώ ξέρω ότι τα πράγματα μένουν όπως ίσχυαν όταν μπήκαμε. Το ΝΠΣ δεν έχει φτάσει ακομη στο 8ο εξάμηνο, συνεπώς τα υποχρεωτικά που έχει όποιος είναι τώρα στο 8ο εξάμηνο είναι τα ίδια. Του χρόνου που το ΝΠΣ θα φτάσει στο 8ο εξάμηνο δεν ξέρω τι ισχύει, αλλά μέχρι του χρόνου έχουμε καιρό...
Πιστεύω πάντως ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπλεξίματος το πιο απλό είναι και το πιο σωστό. Δηλαδή να κάνεις ότι θα έκανες και αν δεν υπήρχει ΝΠΣ, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (έχει καταργηθεί το μάθημα ή έχει αλλάξει εξάμηνο).

Παράδειγμα: Είμαι επί πτυχίω και θα μου μείνουν τα ΚΑΕ (νυν ΣΑΕ 1) μετά το Σεπτέμβρη. Ως γνωστό τα ΣΑΕ 1 είναι 5ο εξάμηνο ενώ τα ΚΑΕ ήταν 7ο, αλλά εγώ δε χρωστάω μάθημα από το 5ο εξάμηνο αλλά από το 7ο. Είναι δυνατόν να δώσω ένα υποχρεωτικό του 7ου εξαμήνου που δεν έχω περάσει ακόμη και να πάρω πτυχίο χωρίς να έχω περάσει τα ΣΑΕ 1;
It doesn't make sense, does it? Roll Eyes
« Last Edit: September 14, 2007, 19:11:28 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
zlatalex

Tot ziens

View Profile
« Reply #49 on: September 14, 2007, 19:08:38 pm »

Quote from: marauber on September 14, 2007, 19:00:15 pm

Πιστεύω πάντως ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπλεξίματος το πιο απλό είναι και το πιο σωστό. Δηλαδή να κάνεις ότι θα έκανες και αν δεν υπήρχει ΝΠΣ, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (έχει καταργηθεί το μάθημα ή έχει αλλάξει εξάμηνο).

Εγώ αυτό κάνω, χωρίς να ρωτάω πολλά, πολλά.

Ελπίζω να πράττω σωστά και να μην βρεθώ προ εκπλήξεων όταν έρθει με το καλό η ώρα της ορκομωσίας. Πιο πολύ δεν θα με πονέσει το να μην παίρνω πτυχίο... θα με πονέσει που θα έχω περάσει κάποια μαθήματα τζάμπα!!

Neuken in de keuken
aliakmwn
Guest
« Reply #50 on: September 14, 2007, 19:30:19 pm »

Ρε εδω η Επιτροπη ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει εαν η κατανομη των μαθηματων σε εξαμηνα εξυπηρετει καποιο σκοπο ή οχι Grin
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #51 on: September 14, 2007, 19:38:48 pm »

Ρε Στάθη, μήπως το παρατραβάς λίγο?

Δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα και εξάλλου η πολλή κριτική θα οδηγήσει τους ελάχιστους ανθρώπους που ασχολούνται μαζί μας να μην ασχολούνται κι αυτοί καθόλου. Η γνώμη μου είναι αντί να κριτικάρουμε να ασχοληθούμε με το θέμα. Δηλ. ας πούμε να κάνουμε το ρημάδι το FAQ (εγώ είμαι μέσα, μόλις τελειώσει η εξεταστική αν ψήνεσαι κι εσύ το κάνουμε μαζί).

Και έπειτα έχω μιλήσει και με άλλα παιδιά τα οποία έχουν να κάνουν και προτάσεις. Αν υπάρχει ακόμα χρόνος να συζητηθούν και δεν έχουν παγιωθεί οι αλλαγές στο ΝΠΣ, θα ήταν καλό να βρεθουμε, όσοι ενδιαφερόμαστε στο Πολυτεχνείο μια μέρα, να μαζέψουμε προτάσεις και απορίες, να τις οργανώσουμε σε κειμενο και μετά να τις συζητήσουμε με τους κ.Παπαγιάννη και κ.Δημάκη, και όποιον άλλο είναι στην επιτροπή.

ps H Σούλα έχει μπερδευτεί πάντως σε κάποια θέματα κ είναι καλύτερα να συμβουλευομαστε την επιτροπή παρά τη Σούλα (εμένα μου χει πεί και πράγματα που δεν ισχύουν δλδ μέσα στη βιασύνη της).

ps 2 Αφήστε την γκρίνια και την κριτική και ας κάνουμε καμιά δουλειά.
« Last Edit: September 14, 2007, 19:50:00 pm by pandora » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #52 on: September 14, 2007, 20:35:28 pm »

Quote from: ngine13 on September 14, 2007, 18:34:21 pm

@corina

Τότε νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο Marauber.

Quote from: marauber on September 14, 2007, 19:00:15 pm
Δηλαδή να κάνεις ότι θα έκανες και αν δεν υπήρχει ΝΠΣ, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (έχει καταργηθεί το μάθημα ή έχει αλλάξει εξάμηνο).

Αν και δε νομίζω ότι συμβαίνει αυτό, διότι νομίζω ότι όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα των τομέων του ΠΠΣ υπάρχουν στο βασικό κύκλο ή στους τομείς του ΝΠΣ, αυτούσια ή με άλλο όνομα.

Τώρα αν στα επιλογής υπάρχουν μαθήματα τα οποία δεν υπάρχουν στο ΝΠΣ και σταματούν να διδάσκονται - αν και νομίζω ότι ούτε αυτό συμβαίνει - φαντάζομαι ότι διαλέγετε απλά κάποιο άλλο επιλογής...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
aliakmwn
Guest
« Reply #53 on: September 14, 2007, 20:42:02 pm »

Quote from: corina on September 14, 2007, 20:35:28 pm
Αν και δε νομίζω ότι συμβαίνει αυτό, διότι νομίζω ότι όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα των τομέων του ΠΠΣ υπάρχουν στο βασικό κύκλο ή στους τομείς του ΝΠΣ, αυτούσια ή με άλλο όνομα.

Παραδειγμα: Στοχαστικο Σημα:
ΠΠΣ: Υποχρεωτικο τομεα 6ου εξαμηνου
ΝΠΣ: Υποχρεωτικο βασικου κυκλου 4ου εξαμηνου

Αν το περασω, εγω του ΠΠΣ, ως τι μου κατοχυρωνεται? 4ου ή 6ου?
Συμφωνα με τον gpap η διακριση αυτη δεν εχει σημασια, μου κατοχυρωνεται απλα ως ενα υποχρεωτικο.

Και ερχομαι να ρωτησω: Αρα γιατι να μην μπορουμε να παρουμε π.χ. 1 επιλεγομενο παραπανω απο το Χ εξαμηνο (τομεα), και 1 επιλεγομενο λιγοτερο απο το Χ+1 εξαμηνο? Αφου ουτως ή αλλως παλι ως επιλεγομενο θα μας κατοχυρωθει...
Γιατι οταν ρωτησα εαν μπορω να το κανω στο 6ο εξαμηνο, ο gpap ειπε οχι, διοτι στο 6ο παιρνουμε 2 (εμεις του ΠΠΣ) και οχι 3.

Τελικα η κατανομη των μαθηματων σε εξαμηνα παιζει ρολο? Ή μηπως η μονη διακριση ειναι μεταξυ υποχρεωτικων και επιλεγομενων?
Γιατι αλλο ισχυει στα υποχρεωτικα και αλλο στα επιλεγομενα?

Ας βρει τις απαντησεις πρωτα η Επιτροπη, και μετα ας μας ενημερωσει κι εμας........

Εγω το μονο που εχω να δηλωσω ειναι το ποσο απογοητευμενος ειμαι...

ΥΓ: Απαντω στην πρωτη μου ερωτηση << Αν το περασω, εγω του ΠΠΣ, ως τι μου κατοχυρωνεται? 4ου ή 6ου?>>
Περνα το εσυ ρε μαλακα και χεσε το ως τι σου κατοχυρωνεται Grin Grin Grin Grin Grin
gpap

View Profile
« Reply #54 on: September 14, 2007, 22:49:14 pm »

Καλά εσάς δεν είναι να σας αφήσει κανείς για λίγο!!!! Έλεος!!

Ανοίξαμε θέμα παραμονές εκλογών και μέσα στη μέση της εξεταστικής! Μόνο οι ΗΜΜΥ είναι ικανοί για κάτι τέτοιο.

Μετά το τέλος της κατάληψης φέτος τον Μάιο νομίζω είχαμε ξεκινήσει έναν διάλογο στο ΤΗΜΜΥ με τον aliakmwn και άρχισε να φτιάχνεται ένας μπούσουλας.
Θα πρότεινα λοιπόν κάποιος να ξεκινήσει από εκεί, πριν φτάσει στη Σούλα ή σε εμένα ή στην ...απόγνωση!

Βασικές παράμετροι, ξαναθυμίζω, είναι οι εξής:

1. Ισχύει ένα και μοναδικό πρόγραμμα σπουδών. Αυτό που μέχρι και το 6ο (σήμερα) και μέχρι και το 8ο στο επόμενο ακ. έτος είναι το ΝΠΣ ενώ το 9ο είναι (για φέτος) από το ΠΠΣ. Από το ακ. έτος 2008-2009 όλο το π΄ρογραμμα είναι το ΝΠΣ.

2. Παρόλα αυτά υπάρχουν 2 κατηγορίες φοιτητών (ίσως και κάποιες ακόμη ...μειονότητες). Όσοι μπήκαν με το ΠΠΣ και οι άλλοι οι ..νεώτεροι του ΝΠΣ.
Αυτό το οποίο διαφοροποιεί τους μεν από τους δε είναι το πλήθος των μαθημάτων που απαιτούνται για το πτυχίο (και φυσικά και η κατανομή τους σε υποχρεωτικά και επιλογής).

3. Οι φοιτητές του ΝΠΣ προχωρούν ακολουθώντας το ΝΠΣ το οποίο είναι πάντα σύγχρονο με αυτούς (ή προηγείται, αν αυτοί καθυστερήσουν χαζεύοντας τα ..αξιοθέατα του ΤΗΜΜΥ - όχι του forum του άλλου).

4. Πάμε στους 'δύσκολους', αυτούς του ΠΠΣ. Η παρουσία τους και μόνο είναι ....τροχοπέδη στην πρόοδο του συστήματος (χε αυτό από κάπου το ..θυμήθηκα). 'Αλλα έλα που τους ..αγαπάμε και δεν ζούμε χωρίς αυτούς. Για όλα λοιπόν αυτά τα παιδιά ισχύει το εξής: Ακολουθούμε το βασικό σχήμα του ΠΠΣ που ίσχυε όταν μπήκαν. Δηλώνουν λοιπόν τα μαθήματα που έπρεπε να πάρουν και εαν μεν αυτά υπάρχουν εκεί που τα είχαν πρρωτοσυναντήσει πάει καλά. Αλλιώς πάνε σε έναν πίνακα αντιστοιχιών και αρχίζουν να βρίσκουν τα αντίστοιχα μαθήματα (είτε σε άλλο εξάμηνο, είτε με άλλο όνομα, είτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα).

5. Αυτά όλα νομίζω ότι είναι αρκετά καθαρά. Αρχίζει όμως τώραένας διάλογος στο στυλ. 'Μα μπήκαν τόσα νέα και ωραία (εύκολα, δύσκολα κλπ) μαθήματα. Γιατί να μη μπορώ να τα πάρω αφού έτσι κι αλλιώς οι (νεώτεροι) συνάδελφοί μου τα παρακολουθούν. Λογικό το αίτημα να προσπαθήσουμε να το ικανοποιήσουμε. Έρχονται μετά κάποιοι άλλοι και λένε. 'Αφού το ΧΥΖ μάθημα που πρέπει να το πάρω στ 6ο κατέβηκε στο 4ο, γιατί να μην το πάρω να καθαρίσω κανένα του τομέα, μιάς και έχω χώρο στη δήλωση?' Παράλογο το αίτημα, αλλά δε βαριέσαι, ας κάνουμε και μια διευκόλυνση. Κοκ και από εκεί αρχίσει ο ..πανικός. Διότι μια επιτροπή αποτελείται από 5,10,20 μέλη του τμήματος (προσέξτε όχι ΔΕΠ, αλλά και φοιτητές). Αυτοί κάθονται σε ένα τραπέζι και προσπαθούν να βρουν εναν ομαλό τρόπο μετάβασης από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Ότι καταβάσει η κούτρα τους. Φτιάχνουν λοιπόν ένα σύστημα και το κατεβάζουν στο Τμήμα. Αρχίζει το σύστημα αυτό να 'προβάρεται' στις ατομικές ιδιατερότητες 2500 φοιτητών. Το περίεργο θα ήταν να μην ανοίξει ..ρουθούνι. Συνεπώς αφού ακόμη δεν ...έχουμε ..νεκρούς θα έλεγα ότι πάμε καλά!

6. Που καταλήξαμε (μέχρι στιγμής) με όλα αυτά. Στη γνωστή ρύθμιση. οι του ΠΠΣ ακολουθ΄βντας το αρχικό τους πρόγραμμα σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους, δηλώνουν αναγκαστικά τα υποχρεωτικά του εξαμήνου (ή τις αντιστοιχίες τους) και παίρνουν ελευθερα επικλογές (όσες πρέπει να πάρουν) ακόμη και από υποχρεωτικά μαθήματα του ΝΠΣ. Στο τέλος θα μαζέψουν μόνο όσα πρέπει (54+4γλώσσες) και πιθανά θα έχουν διαφορετικό αριθμό υποχρεωτικών και επιλογής από κάποιους άλλους συναδέλφους τους (με περισσότερα κατά 3-4 τα υποχρεωτικά σε βάρος των επιλογής).

7. Κάθε ΠΣ ενέχει από μόνο του μια δυναμική. Και κάθε προσπάθεια ν ατο δει κάποιος στατικά, το αποδυναμώνει. Συνεπώς στα πλαίσια μιας τέτοια ζωντανής λειτουργίαα ένα ΠΠΣ θα πρέπει συνεχώς να προσαμόζεται στις ολοένα και μεταβαλλόμενες λειτουργικές καταστάσεις του Τμήματος. Ποιές είναι αυτές? Αλλαγές στο γνωστικό περιεχόμενο, τεχνολογικές και επαγγελματικές εξελίξεις, αλλαγές στη σύνθεση και το δθυναμικό των φοιτητών, αλλαγές στη σύνθεση του προσωπικού κλπ. Συνεπώς το να έχουμε τροποποιήσεις και προσαρμογές είναι το ..υγιές. Το αντίθετο θα έπρεπε να σας (μας) ανησυχεί.

Αυτά για τώρα. Να πάω να δω και κανένα μπασκετάκι?

Η απάντηση στον Στάθη, αύριο! (προεκλογικά)

Καλό βράδυ και με τη νίκη

ΓΠ

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #55 on: September 14, 2007, 23:06:37 pm »

Θέλω να καταγγείλω ότι όλα αυτά είναι ένα σχέδιο (κρυφή ατζέντα για να είμαι και επίκαιρος) των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της σχολής για να πετύχουν εντατικοποίηση των σπουδών μας.

Βλέπει ο φοιτητής του ΠΠΣ όλες αυτές τις συζητήσεις επί συζητήσεων περί των αντιστοιχίσεων κτλ, και σου λέει... αν αργήσω να το περάσω... μαύρο φίδι που μ' έφαγε τώρα... που πας και μπλέκεις..

Οπότε στρώνεται και ξεπατώνεται!

Κύριος εκφραστής των παραπάνω δεν είναι άλλος από τον... αλιάκμονα(!) ο οποίος για ξεκάρφωμα διακηρύττει ότι είναι εναντίον του ιμπεριαλισμού και της εντατικοποίησης. Ο Gpap σφυράει κλέφτικα, ενώ η Σούλα με τις φωνές της ενισχύει το κλίμα!

Αντισταθείτε!!!

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #56 on: September 15, 2007, 00:23:52 am »

[mpaxalo]
Quote from: gpap on September 14, 2007, 22:49:14 pm

4. Πάμε στους 'δύσκολους', αυτούς του ΠΠΣ. Η παρουσία τους και μόνο είναι ....τροχοπέδη στην πρόοδο του συστήματος (χε αυτό από κάπου το ..θυμήθηκα).

:'(   (αυτό με την τροχοπέδη κι εμένα κάτι μου θύμισε)

Quote from: gpap on September 14, 2007, 22:49:14 pm
'Αλλα έλα που τους ..αγαπάμε και δεν ζούμε χωρίς αυτούς.

Smiley

παρεπιπτόντως, πάλι κ@%φαρδοι ήμασταν στο μπάσκετ (αν κ είχα βγεί μόλις γύρισα είδα τα δύο τελευταία κρίσιμα λεπτά ! Cheesy)

[/mpaxalo]

Juan το πόστ σου τα σπάει. Απλά  Wink

Με τέτοιo brainstorming Juan περιμένω από σένα πολλά τη βραδυά των εκλογών... χεχε... θα ρθούμε με την Κορίνα προετοιμασμένες ψυχολογικά!!
« Last Edit: September 15, 2007, 00:25:55 am by pandora » Logged
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #57 on: September 22, 2007, 12:49:05 pm »

Άλλη μια ερώτηση.

Επειδή έκανα μαλακία ( ; ) είχα δηλώσει τα μαθήματα Ψηφιακά ΙΙ και Προγραμματιστικές τεχνικές που στο ΠΠΣ ήταν επιλογής ενώ στο ΝΠΣ υποχρεωτικά.

Στη δήλωση μου έχουν καταγραφεί ως υποχρεωτικά.

Αν δεν τα περάσω αυτά τα δύο μαθήματα, αλλά έχω περάσει τα 54 + 4 (με άλλα μαθήματα όπως ορίζεται με το ΠΠΣ)  θα είμαι εντάξει για το πτυχίο;

Η θα πρέπει να τα περάσω αναγκαστικά αφού τα δήλωσα και δηλώθηκαν ως υποχρεωτικά;

(έχω αρχίσει να αγχώνομαι)  Sad
Mendoza
Guest
« Reply #58 on: September 22, 2007, 12:50:39 pm »

Οχι μια χαρά είσαι δεν χρειάζεται να τα περάσεις!
aliakmwn
Guest
« Reply #59 on: September 22, 2007, 12:52:03 pm »

Quote from: anonymous-root on September 22, 2007, 12:49:05 pm
(έχω αρχίσει να αγχώνομαι)  Sad

Μην αγχωνεσαι καθολου. Θα παμε παρεα στη συναυλια του Bregovic Grin
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14 Go Up Print
Jump to: