• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 110
Total: 120
kathrin_p
vaggelisx
A-TheITGuy
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών  (Read 30171 times)
pmousoul
Guest
ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών
« on: May 19, 2007, 01:34:29 am »

Το θέμα είναι επίκαιρο! Οι δηλώσεις μαθημάτων έχουν αρχίσει και τα ερωτήματα περί του τι μπορώ να δηλώσω ακούγονται καθημερινά.

Σκοπός του παρόντος topic δεν είναι η αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών, αλλά η απάντηση σε ερωτήματα που αφορούν κυρίως την μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.

Για παράδειγμα ένα ερώτημα θα μπορούσε να είναι το εξής:

Εγώ στην δήλωση μαθημάτων που γίνεται τώρα δήλωσα Ψηφιακά ΙΙ. Τα ψηφιακά ΙΙ στο δικό μου πρόγραμμα σπουδών (ΠΑΛΑΙΟ) ήταν επιλογής. Στο ΝΕΟ π.σ. τα ψηφιακά ΙΙ είναι κύριο μάθημα. Εάν το περάσω τον Σεπτέμβρη θα μετρήσει ως κύριο ή ως επιλογής για 'μένα;

Ελπίζω οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για το πρόγραμμα σπουδών να μας βοηθήσουν απαντώντας αυτά τα ερωτήματα εδώ, έτσι ώστε να διευκολυνθούν και οι ίδιοι παραπέμποντας σε αυτό το topic όταν το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί! Βέβαια μια τέτοια διαδικασία απαιτεί το ερώτημα να είναι σαφές.
pmousoul
Guest
Re: ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ πρόγραμμα σπουδών
« Reply #1 on: May 19, 2007, 01:38:53 am »

Κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αντιστοίχιση μαθημάτων ΠΑΛΑΙΟΥ και ΝΕΟΥ π.σ. :

http://www.ee.auth.gr/uploads/media/antistoixish_ma8hmatwn.pdf
« Last Edit: May 19, 2007, 02:31:17 am by ngine13 » Logged
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: May 19, 2007, 09:40:54 am »

Όταν λες ..καθηγητές..ποιους περίπου εννοείς???  Grin Grin Grin

Επειδή φαντάζομαι ότι μάλλον είμαι ...ένας από αυτούς... 8) ας απαντήσω εγώ.

Εγώ στην δήλωση μαθημάτων που γίνεται τώρα δήλωσα Ψηφιακά ΙΙ. Τα ψηφιακά ΙΙ στο δικό μου πρόγραμμα σπουδών (ΠΑΛΑΙΟ) ήταν επιλογής. Στο ΝΕΟ π.σ. τα ψηφιακά ΙΙ είναι κύριο μάθημα. Εάν το περάσω τον Σεπτέμβρη θα μετρήσει ως κύριο ή ως επιλογής για 'μένα;

Η ερωτηση αυτή έχει τεθεί επανειλημμένα...

Οι του ΠΠΣ πρέπει να τελειώσουν με 54 μαθήματα + 4 γλώσσες. Από αυτά οι Ηλεκτρονικής έχουν 40 υποχρεωτικά και 14 επιλογής.
Στη θέση κάποιου μαθήματος επιλογής, μπορεί κάποιος αντί για το ίδιο, ή το αντίστοιχό του να δηλώσει οποιοδήποτε άλλο νέο μάθημα του ΝΠΣ (υποτίθεται σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, πχ να είναι στο εξάμηνο που δηλώνει, στο ν+3 κλπ). Αν το μάθημα αυτό είναι υποχρεωτικό στο ΝΠΣ, ο φοιτητής τελειώνοντας θα έχει περισσότερα υποχρεωτικά και αντίστοιχα λιγότερες επιλογές με άθροισμα όμως πάντα 54+γλώσσες!

Προφανώς τα υποχρεωτικά πρέπει να δηλωθούν όπως είναι ή με τις αντιστοιχίες τους, όπου υπάρχουν αλλαγές.

Τέλος, εάν λόγω μετακίνησης μαθημάτων, δεν συμπληρώνεται ο αριθμός ν, τότε στα πλαίσια του ν+3 ο φοιτητής μπορεί να δηλώσει περισσότερα παλιότερα μαθήματα ή να πάρει συνολικά λιγότερα από ν+3.

Γρηγόρης Παπαγιάννης 
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #3 on: May 19, 2007, 13:36:38 pm »

Να  θέσω  κι  εγώ  ένα  ερώτημα....   Undecided

Η  Σούλα  χθές  μου  είπε  να  δηλώσω  αρχιτεκτονική  υπολογιστών  που  είναι  μάθημα  του  βασικού  κύκλου  του  ΝΠΣ. Μου  είπε  ότι  στον  ενεργειακο τομέα  που  θέλω  να  πάρω, πρέπει  να  το  πάρω  κι  αυτό  το  μάθημα  γιατί  ήταν  υποχρεωτικό  του  ενεργειακού  Huh τομέα  στο  ΠΠΣ....

μήπως  δεν  κατάλαβα  κάτι  καλα?? έτσι  είναι?

πάντως  εγώ  το  δήλωσα  το  μάθημα...

Ευχαριστώ... Smiley

ps  μήπως  δεν  σκέφτηκε  η  Σούλα  ότι  εγώ, αν  και  θα  παιρνα  τομέα  με  το  ΠΠΣ,  πήρα  τομέα  με  το  ΝΠΣ?? Γιατί  έτσι  εξηγείται  κάπως  αυτό  που  μου  είπε...

« Last Edit: May 19, 2007, 13:39:42 pm by pandora » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #4 on: May 19, 2007, 13:53:33 pm »

Συμφωνα με τις τελευταιες διασαφηνισεις, το πραγμα εχει ως εξης:

Εμεις του ΠΠΣ, ακολουθουμε αυτα που γραφει ο Οδηγος Σπουδων μας. Δηλαδη, αφου εκει μεσα λεει πως στο 6ο εξαμηνο εχουμε ως υποχρεωτικη την Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων, για να παρουμε πτυχιο πρεπει να περασουμε Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων. Ερωτηματα που προκυπτουν (FAQ):

Ερωτηση 1: Ναι αλλα η Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων σε μενα ηταν υποχρεωτικο του τομεα, ενω τωρα ειναι υποχρεωτικο του βασικου κυκλου.

Απαντηση: Ε και? Εσυ πρεπει να εντοπισεις καπου την Αρχιτεκτονικη και να την περασεις. Θα 'ναι τομεα? Θα 'ναι βασικου κυκλου? Θα 'ναι επιλογης? Δεν εχει σημασια! Απλα την εντοπιζεις σε καποιο εξαμηνο, τη δηλωνεις, την περνας, και σου κατοχυρωνεται ως αυτο που γραφει ο Οδηγης Σπουδων σου, δηλαδη υποχρεωτικο του τομεα. Τελος!

Ερωτηση 2: Κατσε ρε φιλε, εχω ομως και μαθηματα που δεν υπαρχουν πλεον. Π.χ. η Φυσικη ΙΙ, που επειδη ειμαι μαλακας δεν την περασα τοτε... Τι κανω?

Απαντηση: Στη σελιδα του τμηματος εχει αναρτηθει ενας πινακας αντιστοιχιων. Θα τον βρειτε εδω: http://www.ee.auth.gr/uploads/media/antistoixish_ma8hmatwn.pdf Αυτος μας πληροφορει και μας ενημερωνει για το ποια μαθηματα πρεπει να περασουμε, στη θεση αυτων που καταργηθηκαν.

Ερωτηση 3: ΟΚ γι' αυτα που καταργηθηκαν. Εχουμε ομως και αλλα που απλα μετακινηθηκαν αλλαζοντας.. κλιματολογικο περιβαλλον. Δηλαδη οι διαφορικες σε μενα ηταν μαθημα του Γ' εξαμηνου (χειμερινο) αλλα τωρα εγιναν του Β' εξαμηνου (θερινο). Τι γινεται με αυτα?

Απαντηση: Οπως και παραπανω, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απλα εντοπιζουμε σε ποιο εξαμηνο ειναι το μαθημα, το δηλωνουμε, το περναμε, και αυτο μας κατοχυρωνεται οπως λεει ο Οδηγος Σπουδων μας. Κοινως, θα δινουμε θερινα, αλλα θα μας περνιουνται ως χειμερινα, και το αντιθετο Grin

Ερωτηση 4: Και με τα επιλογης του τομεα τι γινεται? Οι αριθμοι εχουν αλλαξει.

Απαντηση: Οπως ειπε και ο gpap, ικανη συνθηκη για ληψη πτυχιου (κααααααααποτε) ειναι ενα αθροισμα Υ+Ε. Χρειαζομαστε στανταρντ Υ υποχρεωτικα μαθηματα, οπως λεει ο Οδηγος Σπουδων μας. Με τη βοηθεια του πινακα αντιστοιχιων, θα βρουμε πού ακριβως εντοπιζουμε το καθενα (ή τον.. αντικαταστατη του) και θα το περασουμε.
Οσο για τα επιλογης, τα πραγματα ειναι πιο ελευθερα. Οι ανακαταταξεις ειναι πολλες, κι εδω θελει προσοχη. Συμφωνα με παλιοτερη δηλωση του gpap, η κατανομη των μαθηματων στα εξαμηνα ειναι κυριως για λογους βοηθητικους, και δεν ειναι τοσο αυστηρη. Το οποιον σημαινει οτι εαν ας πουμε παρουμε 1 επιλογης λιγοτερο στο 6ο και 1 περισσοτερο στο 7ο, δεν παιζει προβλημα. Αρκει να διατηρηθει ο συνολικος αριθμος.

Ερωτηση 5: Και με τα επιλογης του βασικου κυκλου?

Απαντηση: Καποια απο αυτα καταργηθηκαν, οποτε τον πουλο. Τα υπολοιπα σκαρφαλωσαν στους τομεις. Τα βρισκουμε, τα δηλωνουμε και τα περναμε. Π.χ. τα Εφαρμοσμενα ΙΙ ειναι πλεον επιλεγομενο του Ηλεκτρονικου τομεα, στο 6ο εξαμηνο. Αν το δηλωσει καποιος απο εμας, και υπαρχει "τρυπα" στα επιλογης του βασικου κυκλου, ΤΣΟΥΠ! θα καλυφθει η τρυπα! Αν ομως εχει περασει 2 επιλογης βασικου κυκλου (ας πουμε Χημεια και Πυρηνικη) και δηλωσει Εφαρμοσμενα ΙΙ, τοτε θα του κατοχυρωθουν ως μαθημα επιλογης του τομεα πλεον.

ΥΓ: Παρακαλειται ο gpap να επιβεβαιωσει τις παραπανω απαντησεις - για να μην εχουμε παλι παρανοησεις Grin

ΥΓ2: Τα παραπανω μπορουν ισως να αποτελεσουν την αρχη για δημιουργια ενος πληρους FAQ, αναφορικα με τη μεταβαση απο το ΠΠΣ στο ΝΠΣ. Εαν υπαρξει ενδιαφερον και διαθεση, μπορουμε να το.. συμμαζεψουμε λιγο, και να το βαλουμε στο site του Τμηματος. Συνεπως, αρχιστε να ρωτατε! Cheesy
« Last Edit: May 19, 2007, 13:59:14 pm by aliakmwn » Logged
trapped
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αουτς.. Αυτό πρέπει να πόνεσε..

View Profile
« Reply #5 on: May 19, 2007, 14:49:12 pm »

Δηλαδή τα αγγλικά του τομέα ισχύουν και φέτος?? (2006-07 λέει)
Γιατί δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα..(όχι ότι όταν υπήρχαν πατούσε και κανένας.. Cheesy Lips Sealed)

Αν ομως εχει περασει 2 επιλογης βασικου κυκλου (ας πουμε Χημεια και Πυρηνικη) και δηλωσει Εφαρμοσμενα ΙΙ, τοτε θα του κατοχυρωθουν ως μαθημα επιλογης του τομεα πλεον.

σίγουρο αυτό??

Η ''θεωρία πληροφοριών'' υπάρχει σαν μάθημα τώρα?? Huh
« Last Edit: May 19, 2007, 15:19:01 pm by trapped » Logged

Έλα φεγγάρι στην αγκαλιά μου 
πάνω σου βλέπω το φως της μέρας 
έστω για λίγο μείνε κοντά μου 
πάλι φυσάει ζεστός αέρας.................. 

Πες της πως πήγα σε κάποια χώρα 
που τα ρολόγια δεν έχουν δείκτες 
και όλες οι ώρες σημαίνουν τώρα 
βάλτε φωτιά κάψτε τις νύχτες................
sakisad
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #6 on: May 19, 2007, 14:58:05 pm »

Μπράβο ρε aliakmwn! Τέταια σαφήνεια ούτε η Σούλα δεν έχει στις απαντήσεις της!

Επομένως οι ενεργειακοί του ΠΠΣ που πέρνουν τώρα τομέα
α) πρέπει να περάσουν Αρχιτεκτονική Υπολογιστών υποχρεωτικά αν και μεταφέρθηκε στον βασικό κύκλο. β) αν περάσουν ΣΑΕ 2 (νέο μάθημα στο ΝΠΣ) τότε απλά θα πάρουν πτυχίο με περισσότερα υποχρεωτικά και λιγότερα επιλογής από αυτά που προβλέπει το ΠΠΣ και δεν παίζει πρόβλημα.
γ) αν ενδιαφέρονται για το Στοχαστικό Σήμα (επιλογής στο 6ο εξάμηνο με το ΠΠΣ που έγινε υποχρεωτικό στο βασικό κύκλο) τότε αν το περάσουν θα κατοχυρωθεί ως επιλογής στο 6ο.
δ) μαθήματα όπως Πυρηνική Τεχνολογία, Ημιαγωγά Υλικά που ήταν επιλογής στο βασικό κύκλο ενώ τώρα είναι επιλογής στο 6ο εξάμηνο , αν τα περάσουν θα κατοχυρωθούν ως επιλογης του βασικού κύκλου (αν δεν έχουν περάσει ήδη τα δύο που προβλέπονται από το ΠΠΣ) ή θα κατχωρηθούν ως επιλογής του 6ου εξαμήνου ( αν τα έχουν περάσει ήδη)
ε) όσο για τα μαθήματα των Μηχανών κ των Υψηλών Τάσεων απλά ανέβηκαν κ κατέβηκαν αντίστοιχα κατά ένα εξάμηνο.

Τι γίναται όμως με τα Αγγλικά 4? Το μάθημα φέτος δίνεται για τελευταία φορά. Άπ' ότι ξέρω όμως δεν διδάσκεται φέτος. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να τα δώσουμε χωρίς να διδαχθούν κατα τη διάρκεια του εξαμήνου. Αντε οι των μεγαλύτερων εξαμήνων που τα χρωστούν θεωρητικά τα έχουν διδσαχθεί πέρσυ- πρόπερσυ... εμείς?

Παρακαλώ και εγώ τον κύριο Παπαγιάννη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω
aliakmwn
Guest
« Reply #7 on: May 19, 2007, 15:47:51 pm »

Ερωτηση 6: Κατι μυστηριο συμβαινει με τα Αγγλικα IV και τη Θεωρια Πληροφοριων...

Απαντηση: Κανενα μυστηριο.
Καθε φοιτητης εχει υποχρεωση (νομιζω και δυνατοτητα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος) να παρακολουθησει ενα μαθημα ΜΟΝΟ την πρωτη φορα που το δηλωνει. Εαν δεν το περασει και το ξαναδηλωσει τον επομενο χρονο, τοτε δεν υποχρεουται να το παρακολουθησει (νομιζω πως θεωρητικα δεν εχει ουτε το δικαιωμα αλλα δεν εχει σημασια) ωστοσο μπορει προφανως να το δωσει.
Τα Αγγλικα IV ηταν υποχρεωτικα ως ξενη γλωσσα για τους φοιτητες του ΠΠΣ, στο 6ο εξαμηνο. Ομως 6ο εξαμηνο ΠΠΣ ειχαμε για τελευταια φορα περυσι. Φετος το 6ο εξαμηνο ειναι στο ΝΠΣ οπου τα Αγγλικα IV δεν υπαρχουν. Αρα, θεωρητικα δεν μπορει να υπαρξει φοιτητης που να τα δηλωνει για πρωτη φορα, αφου οσοι μπηκαμε απ' το 2003-04 και πριν, ειμαστε στο 8ο εξαμηνο, ομως παρακολουθουμε υποχρεωτικα το 6ο επειδη χασαμε τομεα. Ετσι, το μαθημα δεν χρειαζεται να διδαχθει. Ωστοσο, θα εξεταστει καποιες φορες ακομα (φετος, και μαλλον και του χρονου) με βαση την αποφαση του Τμηματος για την αλλαγη του Προγραμματος Σπουδων. Απομενει να συνεννοηθουμε με την καθηγητρια για ημερομηνια εξετασης - οπως εγινε περυσι στο θερινο με τα Αγγλικα II.
Οσο για τη Θεωρια Πληροφοριων, εδω το πραγμα περιπλεκεται ακομα περισσοτερο. Γιατι στο μεν ΠΠΣ το μαθημα ηταν του 6ου, αλλα στο ΝΠΣ εχει παει στο 8ο. Συνεπως, περυσι που το 6ο εξαμηνο ακολουθουσε το ΠΠΣ, το μαθημα διδαχθηκε κανονικα στο 6ο, φετος που το 6ο εξαμηνο ακολουθει το ΝΠΣ και το 8ο το ΠΠΣ, δεν διδασκεται καθολου (δηλαδη το μαθημα ειναι εκτος Προγραμματος Σπουδων για μια χρονια, οπως μπορειτε να δειτε και στο site του Τμηματος), και του χρονου που το 8ο εξαμηνο θα ακολουθει το ΝΠΣ, θα διδαχθει στο 8ο.
Ωστοσο, παρ' ολο που φετος (και μονο φετος) το μαθημα δεν διδασκεται, υπαρχει ακομα στη δηλωση, για φοιτητες οι οποιοι ειναι στο 8ο ή μεγαλυτερο εξαμηνο, και δεν το ειχαν περασει, οποτε πρεπει να το ξαναδωσουν. Οπως και με τα Αγγλικα IV, δεν υποχρεουνται να το παρακολουθησουν.
Για εμας του ΠΠΣ που χασαμε μια χρονια τομεα, το μαθημα Θεωρια Πληροφοριων εξακολουθει να ειναι υποχρεωτικο 6ου εξαμηνου στον τομεα. Με βαση τον πινακα αντιστοιχιων, ομως, θα το εντοπισουμε στο 8ο εξαμηνο, δηλαδη του χρονου. Επομενως φετος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, παρ' ολο που για μας εξακολουθει να ειναι μαθημα του 6ου εξαμηνου μας Cheesy
aliakmwn
Guest
« Reply #8 on: May 19, 2007, 16:02:12 pm »

Quote from: trapped on May 19, 2007, 16:00:26 pm
Αρα, θεωρητικα δεν μπορει να υπαρξει φοιτητης που να τα δηλωνει για πρωτη φορα

εγω δεν τα εχω δηλωσει ποτε αφου δεν ειχα παρει τομεα..  Undecided  Huh

Οπως και ολοι μας, αλλα οπως καταλαβαινεις εμεις αποτελουμε την "εξαιρεση", καθως συμφωνα με την φυσιολογικη ροη, θα 'πρεπε να ειμαστε εναν (τουλαχιστον) χρονο πιο μετα Cheesy

Γιατι τοση ανησυχια ομως? Ηθελες τοσο διακαως να τα.. παρακολουθησεις? Grin
trapped
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αουτς.. Αυτό πρέπει να πόνεσε..

View Profile
« Reply #9 on: May 19, 2007, 16:09:10 pm »

Quote from: aliakmwn on May 19, 2007, 16:02:12 pm
Quote from: trapped on May 19, 2007, 16:00:26 pm
Αρα, θεωρητικα δεν μπορει να υπαρξει φοιτητης που να τα δηλωνει για πρωτη φορα

εγω δεν τα εχω δηλωσει ποτε αφου δεν ειχα παρει τομεα..  Undecided  Huh

Οπως και ολοι μας, αλλα οπως καταλαβαινεις εμεις αποτελουμε την "εξαιρεση", καθως συμφωνα με την φυσιολογικη ροη, θα 'πρεπε να ειμαστε εναν (τουλαχιστον) χρονο πιο μετα Cheesy

Γιατι τοση ανησυχια ομως? Ηθελες τοσο διακαως να τα.. παρακολουθησεις? Grin

Grin

Καίγομαι να τα δηλώσω και να τα ξεπετάξω..Grin Tongue(οπως φαντάζομαι όλοι.. )πρότου πετάξουν αυτά!!

Έλα φεγγάρι στην αγκαλιά μου 
πάνω σου βλέπω το φως της μέρας 
έστω για λίγο μείνε κοντά μου 
πάλι φυσάει ζεστός αέρας.................. 

Πες της πως πήγα σε κάποια χώρα 
που τα ρολόγια δεν έχουν δείκτες 
και όλες οι ώρες σημαίνουν τώρα 
βάλτε φωτιά κάψτε τις νύχτες................
aliakmwn
Guest
« Reply #10 on: May 19, 2007, 16:23:56 pm »

Ε αφου ειπαμε, για φετος (και λογικα και για του χρονου) τα δηλωνουμε και εξεταζομαστε κανονικα Tongue
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #11 on: May 19, 2007, 16:52:55 pm »

Αυτό που έπαθα εγώ με τα Αγγλικά διορθώνεται; Δεν ήξερα ότι θα καταργηθούν και δε δήλωσα Αγγλικά 3! Τι θα κάνω τώρα;

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
gpap

View Profile
« Reply #12 on: May 19, 2007, 20:54:34 pm »

Αρχικά να ευχαριστήσω τον aliakmwn που πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει (γλαφυρά, γλαφυρά) the unofficial ΠΠΣ-ΝΠΣ (f*cken) FAQ!  Grin
Ίσως μάλιστα ο ανεπίσημος χαρακτήρας του πάει ..παραπάνω μιας και πολλά από τα ..λειτουργικά χαρακτηριστικά του φοιτητικού συστήματος στο ΤΗΜΜΥ βασίζονται
σε κάποια ...αντίστοιχη Magna Carta!
(και με την ευκαιρία.. φίλε jasper... αργείς! Αργείς χαρακτηριστικά!)

Τα δικά μου σχόλια!

#1 Σωστά! Η βασική υποχρέωση είναι. όπως προανέφερα τα 54 + 4 μαθήματα. Αυτά αναλύονται σε 43 Υ + 11 Ε (για τον Ηλεκτρονικής 40+14). Τα υποχρεωτικά πρέπει να τα πάρει κάποιος σε κάθε περίπτωση. Η Αρχιτεκτονική ήταν υποχρεωτικό στο 6ο σε όλους τους τομείς και τώρα πλέον βρίσκεται στο 4ο . Συνεπώς, κανένα πρόβλημα. Θα δηλωθεί σε οποιοδήποτε θερινό στα πλαίσια του ν+3.

#2 Σωστά!

#3 Σχεδόν σωστό. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διαχωρισμός σε θερινά και χειμερινά, παρά μόνο σε σχέση με το πότε διδάσκονται (και φυσικά και δηλώνονται και εξετάζονται). Αρα το θέμα έχει να κάνει απλά με τον προσδιορισμό σε ποιές δηλώσεις (χειμερινού ή θερινού) θα μπαίνουν τα αντίστοιχα μαθήματα.

#4 Μερικά σωστό. Δηλαδή η ουσία είναι απόλυτα ακριβής. Τα υποχρεωτικά θα πρέπει κάποιος να τα πάρει οπωσδήποτε (είτε τα ίδια είτε τα αντίστοιχά τους σύμφωνα με τον πίνακα) ενώ στα επιλογής υπάρχει πραγματικά μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορεί κάποιος είτε να πάρει τα ίδια (ή τις αντιστοιχίες τους) είτε να τα αλλάξει με νέα μαθήματα του ΝΠΣ, είτε υποχρεωτικά είτε επιλογής. Αν τα αλλάξει με υποχρεωτικά θα τελειώσει με περισσότερα Υ και λιγότερα Ε, πάντα όμως με το άθροισμα 54+4!
Η διόρθωση σε αυτό που έγραψε ο aliakmwn έγκειται στο ότι οι όποιες αλλαγές γίνονται στα πλαίσια των περιορισμών που ίσχυαν στο ΠΠΣ (δηλαδή 2 επιλογές στο 6ο, ν+3 κλπ). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί πχ να πάρει κάποιος ΄πακέτο΄όλα τα επιλογής από το 8ο ή το 9ο, αλλά σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που είχε στο ΠΠΣ. Επιπλέον, ισχύει και για τους του ΠΠΣ η δυνατότητα να επιλέξουν ένα μάθημα (είτε Υ είτε Ε) από άλλο τομέα (δες και νέα έντυπα δήλωσης).

#5 Σωστά.Πρόκειται πρακτικά για αλλαγή μαθήματος Ε με μάθημα (νέο) Ε. Ασχετο αν το 'νέο' προέρχεται από τη μετακίνηση...παλιού! Dura lex, sed lex!

Επιπλεόν οι παρατηρήσεις του/της sakisad είναι σωστές και δείχνουν ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητή η διαδικασία.

#6 Σωστά (σε γενικές γραμμές). Φυσικά με βάση τον 1268 (στο σημείο αυτό δεν άλλαξε) η δήλωση ενός μαθήματος συνεπάγεται την υποχρέωση του φοιτητή να ξαναπαρακολουθήσει το μάθημα από την αρχή. Ετσι, αν ένα μάθημα αλλάξει τελείως. πχ λόγω αλλαγής διδάσκοντα κλπ, όσοι το δηλώσουν, θα έχουν τις νέες υποχρεώσεις (πχ μπορεί να προστεθεί ένα εργαστήριο ή ένα θέμα, ή και να αφαιρεθεί) και φυσικά θα εξεταστούν στο νέο περιεχόμενο. Αρα η παρακολούθηση είναι μάλλον μέσα στα ..προαπαιτούμενα. Ολοι βέβαια ξέρουμε ότι σε κάθε αλλαγή ..φροντίζουμε τις ..παλιές μας εκκρεμότητες. Ετσι έγινε με τη Χημεία, έτσι γίνεται και με τα Αγγλικά (και τις Μηχανές Α και τη Θεωρία Πληρ για φέτος). Ενώ τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ισχύον (νέο) πρόγραμμα του 6ου, δίνεται η δυνατότητα σε παλιούς (και νέους ειδικά για τα Αγγλικά ΙV) να το δηλώσουν και να εξεταστούν. Από του χρόνου όμως (ακ. 2007-2008) τα Αγγλικά καταργούνται τελείως, συνεπώς όσοι χάσανε ..επεισόδιο θα το αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο (πιο ουσιαστικό) μάθημα επιλογής (ή υποχρεωτικό σύμφωνα με τις προηγούμενες..μεταβατικές ρυθμίσεις).

Γρηγόρης Παπαγιάννης

« Last Edit: May 21, 2007, 11:48:05 am by gpap » Logged
sakisad
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #13 on: May 19, 2007, 21:26:39 pm »

Νομίζω πως αξίζει να διευκρινιστεί ότι όσοι του ΠΠΣ πέρνουν τώρα ενεργειακό τομέα δεν είναι υποχρεωμένοι να περάσουν ΣΑΕ 2. Εκτός κι αν δεν τους αρέσουν τα επιλογής που υπάρχουν στο 6ο εξάμηνο και θέλουν να αντικαταστήσουν κάποιο με τα ΣΑΕ 2. Σε αυτή την περιπτωση θα πάρουν πτυχίο με 1 υποχρεωτικό μάθημα περισσότερο και 1 εππιλογής λιγότερο από αυτά που προβλέπονται στο ΠΠΣ.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...
gpap

View Profile
« Reply #14 on: May 19, 2007, 21:31:19 pm »

Πολύ σωστό! Και επιπλέον να τονίσω ότι υπάρχει (ουσιαστική) προαπαίτηση των ΣΑΕ Ι για να τα καταφέρει κάποιος με τα ΣΑΕ ΙΙ.

ΓΠ
Pages: [1] 2 3 ... 14 Go Up Print
Jump to: