• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:34:23 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:34:23 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 139
Total: 216
PolarBear
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
pavlaras
ganasto
afroditi
apapathe
dirac1
_Stef
Katarameno
alexandros_and
Mr Watson
Nekt
Deviate
waterfall101
mpizos
stavros0201
m.renia
gkarapip
AA RE LEWN
lasef
chriskazakos
petralexiou
ntelakis
tzortzis
dkonst
Tsomp
Paschalina.S
maranageo
sotolagg
amprozos
ariadnipm
Ponan
thegreekbaron
Papadopoulosthanos
marilita
kkuro123
andripappa
gpap
Captain
chris_p30
Don Corleone
chaniotism
mdoulge
akinous
ntina
Cersei Tsoulannister
nchatzo
elenak
kkotsopo
mantzjim
apol
blacknick
ichariti
christina02
nikos.a
MASV
Tolizz
Kwstas
iodim
manwlakhs
Annapar
ioathemar
Phlikon
theodoridoueu
kiriakos234
Νικη
georkala
unreasonable
DKarakatsanis
Kaniki
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ?Δυσφήμηση του Φοιτητικού Κινήματος?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: ?Δυσφήμηση του Φοιτητικού Κινήματος?  (Read 8992 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: ?Δυσφήμηση του Φοιτητικού Κινήματος?
« Reply #15 on: May 15, 2007, 17:12:18 pm »

Καθόλου  πλάκα. Είναι  άνθρωποι  οι  οποίοι  επιχειρηματολόγησαν  στο  παρελθόν  πολύ  καλύτερα  από  εμένα   γι'αυτό  που  υποστηρίζω. Αν  θέλετε  δείτε  το  τόπικ  και  τις  απαντήσεις  μας  σε  αυτά  που  λέτε,  αν  δεν  θέλετε  μήν  τα  δείτε  και  μήν  τα  διαβάζετε  και  πείτε  τα  μεταξύ  σας, οι  υποστηρικτές  των  ιδιωτικών  Πανεπιστημίων. Αλλά  μην  περιμένετε  να  κάνουμε  100 φορές  την  ίδια  συζήτηση  εδώ  μέσα  που  έχει  ξαναγίνει.
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: May 15, 2007, 17:18:25 pm »

Quote from: pandora on May 15, 2007, 17:12:18 pm
Καθόλου  πλάκα. Είναι  άνθρωποι  οι  οποίοι  επιχειρηματολόγησαν  στο  παρελθόν  πολύ  ακλύτερα  από  εμένα   γι'αυτό  που  υποστηρίχω. Αν  θέλετε  δείτε  το  τόπικ  και  τις  απαντήσεις  μας  σε  αυτά  που  λέτε,  αν  δεν  θέλετε  μήν  τα  δείτε  και  μήν  τα  διαβάζετε  και  πείτε  τα  μεταξύ  σας, οι  υποστηρικτές  των  ιδιωτικών  Πανεπιστημίων. Αλλά  μην  περιμένετε  να  κάνουμε  100 φορές  την  ίδια  συζήτηση  εδώ  μέσα  που  έχει  ξαναγίνει.
Εντάξει τώρα με έβαλες στη θέση μου.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #17 on: May 15, 2007, 22:09:30 pm »

Quote from: penguin on May 15, 2007, 17:02:54 pm
Μέχρι  να  μου  δώσεις  συγκεκριμένα  στοιχεία, προσωπικές  εμπειρίες  κτλ  για  το  αντίθετο, εγώ  θα  συνεχίσω να  πιστεύω  αυτό  που  πιστεύω.

Προφανώς για να μιλάω έχω προσωπικές εμπειρίες και προσωπικές επαφές με διδάσκοντες και σπουδαστές.

Για να βεβαιωθείς για την εγκυρότητα των όσων ισχυρίζομαι μπορείς να κάνει μια βόλτα μέχρι το ICBS (παράδειγμα φέρνω) και να ρίξεις μια ματιά στις εργασίες (μεταπτυχιακές και προπτυχιακές, διπλωματικές και μη) των εκεί φοιτητών και μετά πάνε και στη βιβλιοθήκη του τμήματος να δεις τις δικές μας και μετά να βγάλεις τα συμπερασματά σου.

Ένα δεύτερο που μπορείς να ψάξεις είναι να δεις πόσοι καθηγηταράδες του τμηματός άμα τους βγάλεις από τη γυάλα του πανεπιστημίου και τους πετάξεις στην πιάτσα θα επιβιώσουν; Ε πόσοι; Μετά ψάξε το ίδιο και για τους καθηγητές των ιδρυμάτων αυτών... Το πανεπιστήμιο είναι ένα πολύ καλό παραβάν για μερικούς για να κρύβουν τις αδυναμίες τους πίσω από την ταμπέλα του ακαδημαικού...

Καταρχήν  θεωρώ  ότι  οι  δικές  μας  πτυχιακές  δεν  έχουν  τίποτα  να  ζηλέψουν  από  πτυχιακές  του  εξωτερικού. Το  επίπεδο  των  σπουδών  στη  σχολή  μας, και  στις  περισσότερες  σχολές  των  Α.ΕΙ., είναι  τόσο  υψηλό  που  όταν  πηγαίνουνε  τα  παιδιά  έξω, πχ  erasmus, το  επίπεδο  των  εκεί  μαθημάτων  τους  φαίνεται  γελοίο. Το  ξέρω  από  προσωπική  εμπειρία, από  φίλους, από  συμφοιτητές, και  από  το  οικογενειακό  μου  περιβάλλον καθότι  οι  γονείς μου  είναι  εκπαιδευτικοί  και  έχουν  κάνει  μάθημα  τόσο  σε  ιδιωτικά  όσο  και  σε  δημόσια  εκπαιδευτήρια. Στα  μεταπτυχιακά  διαφοροποιείται  λίγο  το  πράγμα ( απλά  έξω  το  έχουν  κάνει  επιχείρηση). Ξέρω  επίσης  από  καθηγητές  και  τελειόφοιτους  ή  αποφοιτους  φοιτητές  της  σχολής  μας,  ότι  έχει  άριστη  συνεργασία, τόσο  το  δικό  μας  τμήμα  όσο  και  αυτό  του  ΕΜΠ, με  τα  Πανεπιστήμια  του  εξωτερικού. Οι  καλύτεροι  ερευνητές  που  έχουν  διαπρέψει  στο  εξωτερικό  έχουν  βγεί  από  τα  Ελληνικά  Δημόσια  Πανεπιστήμια, που  τόσο  τα  υποβαθμίζουμε  εμείς οι  ίδιοι. Θέλεις  παραδείγματα? Να  σου  δώσω. Ξέρω  τουλάχιστον  5  συμφοιτητές  μου  αυτή  τη στιγμή  που  κάνουν  διπλωματική  η  οποία  θα  μπορούσε  άνετα  να  δημοσιευτεί  και  στο  εξωτερικό  και  αποτελεί  ουσιαστικά  παραγωγή  έρευνας. Η  Ιατρική  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης  (αχ, αυτό  το  "κακό"  δημόσιο Πανεπιστήμιο)  είχε  ερευνητές  που  εφηύραν  την  εγχείρηση  lazer  στα  μάτια  που  έγινε  γνωστή  σε  διεθνές  επίπεδο.
Κι  άλλο  παράδειγμα? Πρίν  κανα-δυο  χρόνια  πήγα  σε  μία  παρουσίαση  μιας  έρευνας  που  διοργανώθηκε  μέσω  του  ΙΕΕΕ  και  αφορούσε  έρευνα  για  τεχνολογία  που  θα  βοηθά  άτομα  με  ειδικές  ανάγκες  και  ήταν  αν  θυμάμαι  καλά  σε  συνεργασία  με  τη  microsoft. Τα  παιδιά  που  έκανα  την  έρευνα  αφιέρωσαν  έναν  ολόκληρο  χρόνο  από  τη  ζωή τους  γι'αυτήν  με  αντάλλαγμα  την  παραγωγή  μιας  γνώσης  που  θα  γινόταν  διεθνώς  γνωστή.
Πού  θέλω  να  καταλήξω. Το  ελληνικό  πανεπιστήμιο  σου  δίνει  τις  ευκαιρίες, αρκεί  να  έχεις  την  όρεξη  και  τις  δυνατότητες  να  ψάξεις  το  πράγμα. Και  στα  περίφημα  πανεπιστήμια  του  εξωτερικού  όπου, στην  μεγάλη  πλειονότητά  τους, η  γνώση  είναι  εμπόρευμα, υπάρχουν  χιλιάδες  πτυχία  και  μεταπτυχιακά  που  είναι  μούφες  και  που  μοιάζουν  με  τρύπα  στο  νερό.(πάλι  από  προσωπική  εμπειρία  μιλώ  κι  από πολύ  κοντινά  μου  άτομα) έτσι  γίνεται  όταν  εμπορευματοποιείς  κάτι. Το  "εμπόρευμα" (αν  μπορεί  να  θεωρηθεί  η  μόρφωση  εμπόρευμα) γίνεται..."σκάρτο"  στο  βωμό του  κέρδους. Αλλά  εμείς  ως  κλασσικοί  ελληναράδες  σεβόμαστε  μόνο  ό,τι  πληρώνουμε. Αυτό  όμως  είναι το  πρόβλημα  της  δικιάς μας  κακής  νοοτροπίας.
Για  να  μην  αναφερθώ  σε  κάτι  - γιατρούς  συνήθως - ΔΙΚΑΤΣΑδες  που  προσπαθούν  10  χρόνια  να  περάσουν  το  δικατσά  και  δεν  μπορούν, και  μετά  προσεύχεσαι  στην  Παναγίτσα  μην τύχει  και  σ'εγχειρίσουν.
Απλά  όλα  αυτά  είναι  πράγματα  που  τα  έχουμε  ξαναπεί. Ο  μόνος  λόγος  που  τα  ξαναγράφω  είναι γιατί  μου  άρεσε  που  μίλησες  με  επιχειρήματα. Αν  θέλεις  περισσότερα  να  δείς για την  "άλλη  άποψη", δες  το  λίνκ  που  έβαλα. Υπάρχουν  συνάδελφοι  που τα  λένε  πολύ  καλύτερα  από  εμένα. Είναι  λίγο  μεγάλο, αλλά  αν  το  "σαρώσεις"  επιλεκτικά  θα  βρείς  πάρα  πολύ  ενδιαφέροντα  πράγματα. Γράφουν  και  κάποιοι  της  δικής  σου  άποψης  που  είναι  πραγματικά  ενημερωμένοι  και  έχουν  επιχειρήματα.

Απλά :
Quote from: Guybrush on May 15, 2007, 17:09:01 pm
Τώρα πλάκα μας κάνεις? Huh

Quote from: Guybrush on May 15, 2007, 17:18:25 pm
Εντάξει τώρα με έβαλες στη θέση μου.

ή
Με  αυτά που  διαβάζω  θα  μου  πέσουν  τα  μαλλιά

ή

"έχεις  επιχειρήματα"???? (χωρίς  να  λέει ο  άλλος  τα  δικά  του)

ή 
οκ, τώρα  θα  με  βουλώσεις  με  τα  επιχειρήματά  σου"

ε,  αυτά  δεν είναι  επιχειρήματα. Είναι  χαρακτηρισμοί  επί  προσωπικού. Και  ειρωνία  του  στύλ "έχω  κάτι  να  πώ αλλά  δεν το λέω  κι  έτσι προτιμώ  να  πετάξω  κάτι  σε  εντυπωσιασμό, γιατί  άμα  το  αναλύσουμε  επιχειρηματολογικά, θα  βρεθώ  από  κάτω".
Σ'αυτά νόμίζω  επιτρέπεται  να  μην  απαντήσω.
Θα  εκτιμούσα  πάρα  πολύ  κάποιον  που  θα  μου  τα  λεγε  αυτά  στα  μούτρα, πρόσωπο  με  πρόσωπο. Γιατί  το  forum  και  γενικά  το  ιντερνετ  είναι  ένας  τρόπος  για  να  βγάζουμε  την... ψυχοσωματική  μας  καταπίεση πολλές  φορές. Εγώ  προσωπικά  δίνω  το  λόγο  μου  ότι  οτιδήποτε  κι  αν  έχω  πεί  εδώ μέσα, μπορώ  να  το  πώ  κι  εκεί  έξω.

Αυτά.

ps η  συζήτηση  περί  ιδιωτικών  ή  δημοσίων  πανεπιστημίων  γίνεται  εδώ  και  μήνες  εδώ  μέσα  όσο  δεν  πάει. Γι'αυτό  δεν  σας  απαντάει  κανείς  άλλος  συνάδελφος, και  όχι  γιατί  δεν  έχει  επιχειρήματα.

« Last Edit: May 15, 2007, 22:15:30 pm by pandora » Logged
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #18 on: May 16, 2007, 02:32:36 am »

Quote from: pandora on May 15, 2007, 22:09:30 pm
Καταρχήν  θεωρώ  ότι  οι  δικές  μας  πτυχιακές  δεν  έχουν  τίποτα  να  ζηλέψουν  από  πτυχιακές  του  εξωτερικού. Το  επίπεδο  των  σπουδών  στη  σχολή  μας, και  στις  περισσότερες  σχολές  των  Α.ΕΙ., είναι  τόσο  υψηλό  που  όταν  πηγαίνουνε  τα  παιδιά  έξω, πχ  erasmus, το  επίπεδο  των  εκεί  μαθημάτων  τους  φαίνεται  γελοίο. Το  ξέρω  από  προσωπική  εμπειρία, από  φίλους, από  συμφοιτητές, και  από  το  οικογενειακό  μου  περιβάλλον καθότι  οι  γονείς μου  είναι  εκπαιδευτικοί  και  έχουν  κάνει  μάθημα  τόσο  σε  ιδιωτικά  όσο  και  σε  δημόσια  εκπαιδευτήρια.

Το επίπεδο σπουδών στο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι όντως καλό και κατά τη δική μου γνώμη (τα καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού όμως δεν έχουν "γελοίο" επίπεδο σε σχέση με εμάς, κάθε άλλο). Κατ'εμέ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μαθηματική υποδομή, η οποία δεν είναι καλή, και φυσικά η υλικοτεχνική υποδομή, η οποία αναγκαστικά στερεί πράγματα από τη διδασκαλία και κυρίως, την έρευνα.

Στα  μεταπτυχιακά  διαφοροποιείται  λίγο  το  πράγμα ( απλά  έξω  το  έχουν  κάνει  επιχείρηση).

Αυτό ίσως ισχύει για την πλειοψηφία των αγγλικών πανεπιστημίων, και για κάποια άλλα. Επ'ουδενί δεν ισχύει συνολικά. Το επίπεδο των φοιτητών είναι συνολικά υψηλότερο (προφανές, όταν διαλέγεις 20 φοιτητές από όλο τον κόσμο), οι υποδομές είναι άλλες, και το ίδιο και οι απαιτήσεις. Επίσης, τα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού που δεν έχουν εμπορευματοποιήσει τη διαδικασία προσφέρουν μεταπτυχιακά στους τομείς που έχουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα, για την οποία θα ήθελαν να αντλήσουν φοιτητές με ενδιαφέρον και ταλέντο, επομένως να είσαι σίγουρη ότι υπάρχει αρκετή σοβαρότητα.

Η ισοπέδωση δεν βοηθάει, καθώς μεταξύ άλλων φέρνει στο μυαλό το "όσα δεν φτάνει η αλεπού..."

Ξέρω  επίσης  από  καθηγητές  και  τελειόφοιτους  ή  αποφοιτους  φοιτητές  της  σχολής  μας,  ότι  έχει  άριστη  συνεργασία, τόσο  το  δικό  μας  τμήμα  όσο  και  αυτό  του  ΕΜΠ, με  τα  Πανεπιστήμια  του  εξωτερικού.

Συνεργασία με μεμονωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχει, όχι τόσο έντονη. Από την δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι όσοι ξένοι έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες φοιτητές/ερευνητές έχουν πραγματικά πολύ καλή γνώμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια (ιδίως οι Ευρωπαίοι, λόγω και του διπλώματος). Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν την ύπαρξή τους.

Οι  καλύτεροι  ερευνητές  που  έχουν  διαπρέψει  στο  εξωτερικό  έχουν  βγεί  από  τα  Ελληνικά  Δημόσια  Πανεπιστήμια, που  τόσο  τα  υποβαθμίζουμε  εμείς οι  ίδιοι.

Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ερευνητές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αυτό συμβαίνει νομίζω για τους εξής λόγους:

1. αρκετοί Έλληνες έφυγαν για πολιτικούς λόγους επί χούντας. Οι ίδιοι και στη συνέχεια τα παιδιά τους έμειναν και σπούδασαν εκεί.
2. η Ελλάδα δεν είναι χώρα που παράγει τεχνολογία, επομένως κάποιος πολύ ταλαντούχος με μεγάλο ενδιαφέρον έχει σοβαρούς λόγους να πάει στο εξωτερικό και να μην μείνει εδώ (αυτό δεν είναι θετικό για το ελληνικό σύστημα, όμως).

Η ενδιαφέρουσα ερώτηση όμως εδώ είναι: πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι σπούδασαν στην Ελλάδα (δηλαδή με έξοδα του κράτους) και οι οποίοι έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές και δραστηριοποιούνται ερευνητικά στο εξωτερικό, γυρίζουν πίσω σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο; Λίγοι. Σίγουρα λόγω δημιουργημένης ζωής εκεί. Άντε, να το πιστέψω και για τα λεφτά (αν και δεν με πείθει). Αυτό που κάνουν εκεί, όμως, μπορούν να το κάνουν εδώ; Λόγω υποδομών, συναδέλφων, ερευνητικής ομάδας, τρόπου σκέψης; Σπάνια. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Έχοντας κάνει ένα χρόνο erasmus και κάνοντας τώρα το μεταπτυχιακό μου σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο τα λεφτά και οι υποδομές που μου κάνουν εντύπωση. Είναι η αίσθηση ότι γίνεται σοβαρή δουλειά από ανθρώπους που το έχουν επιλέξει, γιατί τους αρέσει. Ότι έχουν προσελκύσει ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου οι οποίοι πιστεύουν το ίδιο, και δουλεύουν μαζί. Χαίρεσαι να δουλεύεις, βρε παιδί μου, πώς να στο πω!

Χώρια που οι ρυθμοί εργασίας είναι πολύ πιο ανθρώπινοι. Βλέπεις, στο ελληνικό πανεπιστήμιο, παρατήρησέ το, υπάρχουν ένα σωρό τύποι που φεύγουν στη μία το μεσημέρι, και κάποιοι ακόμα που φεύγουν στη μία τη νύχτα-γιατί κάποιος πρέπει να τη βγάλει τη δουλειά...Το θέμα όμως δεν είναι να εξαντλείς το δυναμικό σου.

Όσο για τους "καλύτερους" ερευνητές, είναι λίγο παιδικό. Τι είναι "καλός" ερευνητής, τι "καλύτερος" και τι "ο καλυτερότερος"; Αυτά δεν είναι εύκολο να οριστούν. Στον δικό μου τομέα, πάντως, ελληνική ερευνητική ομάδα που να έχει κάνει μεγάλο breakthrough δεν γνωρίζω. Γενικότερα, ρίξε μια ματιά πχ στους ieee fellows, σε αυτούς που έχουν πάρει medal of honor, αλλά και βραβείο nobel, fields medal και turing (νομίζω κανένας έλληνας για τα τελευταία). Επαναλαμβάνω, πολλοί καλοί Έλληνες επιστήμονες υπάρχουν, αλλά αυτή η ρητορική αφ'ενός δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και αφ'ετέρου διαφωνώ ιδεολογικά μαζί της, γιατί μου θυμίζει το "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες..." κτλ.

Θέλεις  παραδείγματα? Να  σου  δώσω. Ξέρω  τουλάχιστον  5  συμφοιτητές  μου  αυτή  τη στιγμή  που  κάνουν  διπλωματική  η  οποία  θα  μπορούσε  άνετα  να  δημοσιευτεί  και  στο  εξωτερικό  και  αποτελεί  ουσιαστικά  παραγωγή  έρευνας.

Συμφωνώ ότι πολλές διπλωματικές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο (και αρκετές βέβαια που έχουν γίνει σε δυο βδομάδες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Νομίζω πάντως ότι ο μέσος όρος είναι αρκετά καλός-αυτός είναι και που πρέπει να εξετάσεις, όχι τους 5 καλύτερους, οι οποίοι όπου και να ήταν, εδώ που τα λέμε, κάτι καλό θα κατάφερναν.

Κι  άλλο  παράδειγμα? Πρίν  κανα-δυο  χρόνια  πήγα  σε  μία  παρουσίαση  μιας  έρευνας  που  διοργανώθηκε  μέσω  του  ΙΕΕΕ  και  αφορούσε  έρευνα  για  τεχνολογία  που  θα  βοηθά  άτομα  με  ειδικές  ανάγκες  και  ήταν  αν  θυμάμαι  καλά  σε  συνεργασία  με  τη  microsoft. Τα  παιδιά  που  έκανα  την  έρευνα  αφιέρωσαν  έναν  ολόκληρο  χρόνο  από  τη  ζωή τους  γι'αυτήν  με  αντάλλαγμα  την  παραγωγή  μιας  γνώσης  που  θα  γινόταν  διεθνώς  γνωστή.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά (ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας). Όμως,

1. ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ή αλλιώς ένα-δυο τέτοια πράγματα το χρόνο δεν λένε τίποτα
2. η εργασία αυτή δεν συνιστούσε βασική έρευνα, την οποία επίσης πρέπει να κάνει το πανεπιστήμιο
3. το "έξω οι εταιρίες από το πανεπιστήμιο" τι έγινε;
« Last Edit: May 16, 2007, 02:36:50 am by Kat » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #19 on: May 16, 2007, 08:53:21 am »

Quote from: Kat on May 16, 2007, 02:32:36 am
Κατ'εμέ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μαθηματική υποδομή, η οποία δεν είναι καλή, και φυσικά η υλικοτεχνική υποδομή, η οποία αναγκαστικά στερεί πράγματα από τη διδασκαλία και κυρίως, την έρευνα.

Για  την  υλικοτεχνική  υποδομή  θα  συμφωνήσω  απόλυτα. Εδώ  είναι  σχεδόν  ανύπαρκτη. Για  τη  μαθηματική  υποδομή  δεν  ξέρω.... από  όσους  βγαίνουν  έξω ακούω  ότι  γενικά  τα  μαθηματικά  που  έκαναν  εδώ  τους  ήταν  υπέραρκετά. Αλλά  εξαρτάται  και  από  το  αντικείμενο  των  σπουδών  έξω. Υπάρχουν  διαφαραποιήσεις.

Το επίπεδο των φοιτητών είναι συνολικά υψηλότερο (προφανές, όταν διαλέγεις 20 φοιτητές από όλο τον κόσμο), οι υποδομές είναι άλλες, και το ίδιο και οι απαιτήσεις. Επίσης, τα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού που δεν έχουν εμπορευματοποιήσει τη διαδικασία προσφέρουν μεταπτυχιακά στους τομείς που έχουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα, για την οποία θα ήθελαν να αντλήσουν φοιτητές με ενδιαφέρον και ταλέντο, επομένως να είσαι σίγουρη ότι υπάρχει αρκετή σοβαρότητα.

Η ισοπέδωση δεν βοηθάει, καθώς μεταξύ άλλων φέρνει στο μυαλό το "όσα δεν φτάνει η αλεπού..."

Εξαρτάται  και  πάλι  από  το  Πανεπιστήμιο. Από  φίλους  μου  που  είναι  στην  Αγγλία,ξέρω  ότι  κάνει  μεταπτυχιακό  εκεί  κάθε  καρυδιάς καρύδι. Αρκεί  να  έχεις τα  λεφτά  που  σου  ζητάει το  Πανεπιστήμιο. Δηλ. αρχικά θέτουν  ένα  όριο  στις  βαθμολογίες  κτλ, και  μετά  για  να  συμπληρώσουν  θέσεις  παίρνουν  ό,τι  να  ναι. Για  τις  άλλες  χώρες δεν  ξέρω  τί  ισχύει  αλλά  έχω  ακούσει  τέτοια  περιστατικά  και  για  εκτός Αγγλίας.(θα  σου  εξηγήσω  στο  τέλος  γιατί  η  ρητορική  μου  ήταν "ισοπεδωτική").

Ξέρω  επίσης  από  καθηγητές  και  τελειόφοιτους  ή  αποφοιτους  φοιτητές  της  σχολής  μας,  ότι  έχει  άριστη  συνεργασία, τόσο  το  δικό  μας  τμήμα  όσο  και  αυτό  του  ΕΜΠ, με  τα  Πανεπιστήμια  του  εξωτερικού.

Συνεργασία με μεμονωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχει, όχι τόσο έντονη. Από την δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι όσοι ξένοι έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες φοιτητές/ερευνητές έχουν πραγματικά πολύ καλή γνώμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια (ιδίως οι Ευρωπαίοι, λόγω και του διπλώματος). Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν την ύπαρξή τους.

Αυτό  εννοοούσα  κι  ε΄γω. ότι  όσοι  συνεργάζονται  μαζί  μας έχουν  όντως  πολύ  καλή  γνώμη. Αλλά  από  κεί  και πέρα  πρέπει  να  το προωθήσουμε  και  να  το εξελίξουμε   αυτό.

Οι  καλύτεροι  ερευνητές  που  έχουν  διαπρέψει  στο  εξωτερικό  έχουν  βγεί  από  τα  Ελληνικά  Δημόσια  Πανεπιστήμια, που  τόσο  τα  υποβαθμίζουμε  εμείς οι  ίδιοι.

Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ερευνητές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αυτό συμβαίνει νομίζω για τους εξής λόγους:

1. αρκετοί Έλληνες έφυγαν για πολιτικούς λόγους επί χούντας. Οι ίδιοι και στη συνέχεια τα παιδιά τους έμειναν και σπούδασαν εκεί.
2. η Ελλάδα δεν είναι χώρα που παράγει τεχνολογία, επομένως κάποιος πολύ ταλαντούχος με μεγάλο ενδιαφέρον έχει σοβαρούς λόγους να πάει στο εξωτερικό και να μην μείνει εδώ (αυτό δεν είναι θετικό για το ελληνικό σύστημα, όμως).

Η ενδιαφέρουσα ερώτηση όμως εδώ είναι: πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι σπούδασαν στην Ελλάδα (δηλαδή με έξοδα του κράτους) και οι οποίοι έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές και δραστηριοποιούνται ερευνητικά στο εξωτερικό, γυρίζουν πίσω σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο; Λίγοι. Σίγουρα λόγω δημιουργημένης ζωής εκεί. Άντε, να το πιστέψω και για τα λεφτά (αν και δεν με πείθει). Αυτό που κάνουν εκεί, όμως, μπορούν να το κάνουν εδώ; Λόγω υποδομών, συναδέλφων, ερευνητικής ομάδας, τρόπου σκέψης; Σπάνια. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Για  το  (2)  θα συμφωνήσω. (Για  το  1  δεν  ξέρω, υπάρχουν  αρκετοί  Έλληνες  που  φεύγουν  έξω σε  όλες  τις  εποχές  πιστεύω). Εμένα  και  τα  λεφτά  με  πείθουν  σαν  δικαιολογία, και  φυσικά  οι ερευνητικές  ομάδες  που  έξω  είναι  διαφορετικές  (και  λόγω  όρεξης - τους  λείπει  μάλλον  η  ελληνική  δημοσιουπαλληλίστικη  νοοτροπία - και  λόγω  υποδομών).

Νομίζω πάντως ότι ο μέσος όρος είναι αρκετά καλός-αυτός είναι και που πρέπει να εξετάσεις, όχι τους 5 καλύτερους, οι οποίοι όπου και να ήταν, εδώ που τα λέμε, κάτι καλό θα κατάφερναν.

Ο  μέσος  όρος  κατά  τη  γνώμη  σου  (μια που  σπουδάζεις  και  έξω - και  δεν  αναφέρομαι  σε  αυτούς  που  την  έκαναν  σε  2  εβδομάδες - άλλωστε  δεν  ξέρω  τέτοια άτομα  εγώ  προσωπικά - αντιθέτως  για  σπουδές  στις οποίες  πληρώνεις δίδακτρα  έχω  ακούσει  τέτοιες  ιστορίες ) είναι  το ίδιο  καλός  με  τα  Πανεπιστήμια  του  εξωτερικού?

3. το "έξω οι εταιρίες από το πανεπιστήμιο" τι έγινε;
Grin

όσο  γι'αυτό, εγώ  αν και  συμμετείχα στις  κινητοποιήσεις, ποτέ  δεν  υποστήριξα  ότι  ένα  Πανεπιστήμιο  πρέπει  να  είναι αποκομμένο  από  τον κόσμο, να  μην  παρακολουθεί  τις επιστημονικές   και  τεχνολογικές  εξελίξεις  και  να  μην  συνεργάζεται, υπό  όρους  βέβαια. Όταν  λέω όρους, τί  ενοοώ. Οκ, πχ, συνεργάζεσαι  με  τη  vodafone  ως  ΤΗΜΜΥ. Αλλά. Η  vodafone  δεν  είναι  αυτή  που  θα  εισηγηθεί  ή  όχι  στο  κράτος  την  χρηματοδότησή  σου,  ούτε  αυτή  που  θα  σε  βάλει  να δουλέψεις  υπό  ορους  (ότι πχ. διαφήμισε  το  δικό  μου  δίκτυο  εσύ  ως  Πανεπιστήμιο, πές  ότι  είναι  λιγότερο επικίνδυνο  από  τα  ΄δικτυα των  άλλων  εταιρειών  κτλο  κτλ)  και  για  μένα - δεν  ξέρω  αν είμαι  ονειροπόλα  ή  όχι, αν μπορούν  να  γίνουν  αυτά που  λέω- η  έρευνα που  θα  κάνεις  θα  μπορεί να  μείνει  στο  Πανεπιστήμιο, δεν  θα  σου  απαγορεύει  η  κάθε vodafone  μετά  να  τη  χρησιμοποιήσεις  αλλού.

@Kat
1) το  όλο  πρόβλημα  που  περιγράφεις  είναι  πρόβλημα  υποχρηματοδότησης  των  Ελληνικών  ΑΕΙ, πρόβλημα  έλλειψης  κινήτρου  που  θα  δίνεται  από  την  πολιτεία  για  περισσότερη  δουλειά  και  περισσότερη  έρευνα, και  πάνω  απ'όλα  πρόβλημα  Ελληνικής  νοοτροπίας. Κανείς  στην  Ελλάδα  δεν  δουλεύει  όπως  έξω. Όλοι  κυνηγάμε  το  εύκολο  και  γρήγορο  χρήμα, και  μετά  αναρωτιόμαστε  σαν  κράτος  γιατί  πάμε  από  το  κακό  στο  χειρότερο.
Δεν  νομίζω  ότι  τα συγκεκριμένα  επιχειρήματα  που  χρησιμοποίησες  επικροτούν  την  άποψη  που  λέει     ότι  πρέπει  να  δημιουργηθούν  Ιδιωτικά  Πανεπιστήμια  για  να  βελτιωθούν  τα  δημόσια. Εγώ  σου  πάω και  στοίχημα, ότι  με  βάση  την  Ελληνική  πραγματικότητα, αυτό  δεν  πρόκειται να  γίνει. Όπως  δεν  έγινε  και  σε  άλλες  περιπτώσεις  που  αναφέρω  παραπάνω. Εγώ  δεν θέλω ιδιωτικά  Πανεπιστήμια. Δεν  θέλω η παιδεία  να είναι  επιχείρηση.Οκ, να  συνεργάζεται με  την  αγορά  εργασίας  και  τα  δεδομένα  του  έξω κόσμου  αλλά  να  μην  ιδιωτικοποιηθεί.Γιατί  να  μην  δώσει  το  κράτος  μεγαλύτερη  χρηματοδότηση? Γιατί  να  μην  βρούμε άλλες  πηγές  χρηματοδότησης  εκτός  από  έναν  ιδιώτη  που  θα  χειρίζεται  όπως  του καπνίσει  ένα  Πανεπιστήμιο? Γιατί  να  πρέπει  κάποιοι  να  αποκλείονται, λόγω  τσέπης, από την ανώτατη παιδεία  και  τα  "καλύτερα"  πανεπιστήμια? (αναρωτιέμαι  πια, αυτά  τα  "καλύτερα"  πανεπιστήμια  είναι  ιδιωτικά?)
2)Η  επιχειρηματολογία  μου  ήταν  επίτηδες  έτσι ("όταν  εμείς  χτίζαμε  παρθενώνες..."),  γιατί  πολύ  απλά  έχω  βαρεθεί  να  ακούω πώς  οτιδήποτε  ξένο  είναι  καλύτερο  από  οτιδήποτε  ελληνικό  και πως ότιδήποτε  πληρώνεις  πρέπει  κατ'ανάγκη  να  είναι  καλύτερο  από  αυτό  που  δεν πληρώνεις. Δεν   πιστεύω  ότι  δεν πρέπει  να  αλλάξουν πράγματα  στο  Ελληνικό  Πανεπιστήμιο. Πιστεύω  ότ  πρέπει  να  αλλάξουν  απλά  με  άλλη  βάση. Με  τη  μέριμνα  της  πολιτείας  και  με  ισχυρότατους  μηχανισμούς  ελέγχου. Στους  καινούριους  νόμους υπάρχουν  5000 παραθυράκια  για  τους  "αεριτζήδες"  σε  περίπτωση  που  θέλουν  να  διαλύσουν  το  ελληνικό  δημόσιο  Πανεπιστήμιο.
3)Συγχαρητήρια - ειλικρινά - και  για  την  επιχειρηματολογία (επιτέλους  κάποιος  μίλησε  με  επιχειρήματα) και  για  την  συμμετοχή  σου  τότε  στην  εργασία... εγώ μόνο  την παρουσίαση  είχα  δεί  και  έχασα  τη  μπάλα  από  το  τί  κάνατε...
penguin
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

gfloros is back

View Profile
« Reply #20 on: May 16, 2007, 09:38:45 am »

@pandora

Παίρνεις μεμονωμένες περιπτώσεις φοιτητών που είχαν ιδιαίτερες ικανότητες και βρέθηκαν σε εξαιρετικά ευνοικές συνθήκες για να τις αναπτύξουν. Φυσικά και δεν είναι σκουπίδια όλα όσα γίνονται στο ΑΠΘ (δεν θα μιλήσω για άλλο ΑΕΙ, διότι δεν γνωρίζω), τα περισσότερα όμως είναι μετρίου και κάτω επιπέδου.

Τέλος πάντων, εγώ σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω. Και είπα και ξαναλέω σύγκρινε τη δουλειά που γίνεται στον ένα χώρο και τον άλλο, έχοντας πάντα στο νου σου ότι ο ένας (δημόσιο πανεπιστήμιο) έχει την αφρόκρεμα για να δουλέψει και ο άλλος (ιδιωτικό) έχει όσους δεν κατάφεραν να περάσουν... (τον πάτο του βαρελιού δλδ).

Free Software Foundation
Free as Freedom

Personal blog: http://proswpo.blogspot.com
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #21 on: May 16, 2007, 10:24:43 am »

Ενταξει, ενταξει. Μας πεισατε. Ολοι στην Ελλαδα ειναι σκαρτοι και διαπρεπουν μονο συγκεκριμενα ατομα.
Τοτε τι καθεστε ακομα εδω; Μπας και υπαρχει και μια θεση για εμας στο ονειρο.

Προσωπικα, δεν πιστευω στις γενικευσεις. Μια γενικευση του στυλ, ολοι στο εξωτερικο/εσωτερικο ειναι τελοιοι ή ολοι στο εξωτερικο/εσωτερικο ειναι σκαρτοι ειναι απλα για να γεμιζουν οι γραμμες. Παντου υπαρχουν και καλοι και κακοι. Σιγουρα υπαρχουν πολυ καλα πανεπιστημια-τα καλυτερα, στο εξωτερικο, αλλα υπαρχουν και πολυ κακα πανεπιστημια. Οταν θες να βγαλεις μεσο ορο, γιατι θες να βγαλεις ενα συμπερασμα και να την πεις στον αλλο, ολα πρεπει να τα συμψηφιζεις. Οχι μονο αυτα που σε συμφερουν.

Γενικα, θεωρω πως οτι υπαρχει στην Ελλαδα, υπαρχει και στο εξωτερικο. Οχι παντα στον ιδιο βαθμο, αλλα υπαρχει. Παντου υπαρχουν οι φιλοτιμοι, αλλα και οι ξυσαρχιδες. Ο καθενας αν ψαξει και θελει, μπορει να βρει και ατομα ικανα, αλλα και ατομα που χαντακωνουν. Παντου υπαρχει αυτο.

Οσον αφορα το επιπεδο των διπλωματικων, μου φαινεται τραγικο να υποστηριζεις οτι το επιπεδο των διπλωματικων σε επιπεδο ειναι καλυτερο σε ενα ιδιωτικο απο οτι σε ενα δημοσιο. Με βαση την λογικη και στο συνολο του λογου σου, αυτα που λες ειναι ατοπα. Πως γινεται ατομα που οπως λες ειναι απο τον πατο του βαρελιου να κανουν πτυχιακη που να εχει καποιο επιπεδο. Τι στους κανουν, εμφυτευση φαιας ουσιας; Εσεις τους αποκαλεις ως αχρηστους εν ολιγοις. Πως γινεται οι αχρηστοι  να βγαζουν τοσο σουπερ ουαου εργασιες.

Και θα σου δωσω και μια εξηγηση, για αυτα που λες περι επιπεδου. Το ονομα δεν εχει καμια σχεση με το περιεχομενο. Δεν ξερω τι εχεις κανεις εσυ προφανως, αλλα φανταζομαι ειδες τους τιτλους των εργασιων. Και αυτο το λεω γιατι; Το να εκατσες και να διαβασες τοσες πτυχιακες που να μπορεις να βγαλεις συμπερασμα συνολικα και να μην ειδες απλα τους τιτλους, μπορει να σημαινει δυο τινα:

- ή ειναι πολυ μικρες οι εργασιες, του στυλ πως κανουμε εμεις στην διαρκεια των εξαμηνων
- ή ειναι πολυ ευκολες.

Αυτο το λεω δεδομενου οτι πρεπει να εχεις διαβασει και δικες μας διπλωματικες και δικες τους πτυχιακες.

Ας πουμε επομενως οτι εχεις διαβασει μονο τους τιτλους. Μετα απο 5 χρονια στο τμημα μπορω να σε πληροφορησω οτι το ονομα ενος αντικειμενου ειναι το τελευταιο που πρεπει να λαμβανεις υποψη για το επιπεδο. Και θα σου φερω ενα παραδειγμα.

Εμεις στο 9 εξαμηνο εχουμε μαθημα:
- Θεωρια Πολυμεσων και Εικονικης Πραγματικοτητας, που μαλιστα το κανει κατα την γνωμη μου ενας απο τους καλυτερους καθηγητες, ο κ.Ντελοπουλος. Αυτο το μαθημα, οταν το ειχα δει στο 1ο εξαμηνο, ελεγα ουαου και φανταζομουνα ξερεις, οπως τις ταινιες, διαστημικα και τετοια. Στην πραγματικοτητα, ειναι κυριως μαθηματικα κτλ, γιατι στην πραγματικοτητα εκει στηριζεται η αντιστοιχη θεωρια. Εμεις μαθαινουμε δηλαδη τα μαθηματικα του πραγματος. Την ιδια στιγμη στο ΠΑΜΑΚ, σε αντιστοιχο μαθημα κανουν εργασιες στο Photoshop, οπου οπτικα μπορεις να κανεις πολυ πιο πολλα παπατζιλικια. Αλλο παραδειγμα. Ενα μαθημα γραμμικης αλγεβρας, μπορεις να το ονομασεις: Εφαρμογες της γραμμικης θεωριας αλγεβρικων θεωριων στην και μπλα μπλα μπλα.

Επομενως, αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι τιτλοι δεν εχουν καμια σχεση με οποιοδηοπτε επιπεδο. Και προφανως ολα αυτα, δεδομενου οτι εχεις διαβασει μονο τους τιτλους.
« Last Edit: May 16, 2007, 10:53:11 am by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
penguin
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

gfloros is back

View Profile
« Reply #22 on: May 16, 2007, 12:57:27 pm »

Αυθαίρετα συμπεράσματα Aurelius...
Σε προκαλώ να κάνεις τη μικρή αυτή έρευνα και να μας πεις τα αποτελεσματά σου.
Χωρίς προκαταλήψεις...
Όχι άλλα παχιά λόγια και αμπελοφιλοσοφίες και δημιουργία εντυπώσεων.
Επι τον τύπον επί τον ήλον!

penguin

Free Software Foundation
Free as Freedom

Αθάνατος
Guest
« Reply #23 on: May 16, 2007, 13:11:30 pm »

penguin ρίξε μια ματιά και εδώ

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=13182.0

Οι του φοιτητικού κινήματος να μας λένε και την κατηγορία στην οποία ανήκουν και αν δεν υπάρχει να μας πουν τη δικιά τους κατηγορία που δεν έχω συμπεριλάβει

Quote from: Αθάνατος on May 13, 2007, 08:19:10 am
Εγώ ξεχωρίζω 3 κατηγορίες ανθρώπων στο φοιτητικό κίνημα

1) Οι σοσιαλιστές (επειδή ο κομμουνισμός σα θεωρία είναι ανεφάρμοστος προς το παρόν, υπάρχει ο σοσιαλισμός που είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση του κομμουνισμού κάθε δεδομένη χρονική στιγμή)
Αυτοί εκπροσωπούνται από 2 κόμματα στην Ελληνική Βουλή και είναι τα ΚΚΕ και ΣΥΝ. Μεγάλη μερίδα αυτών αναπολούν τις εποχές της ΕΣΣΔ και θαυμάζουν την Κούβα! Θέλουν αποκλειστικά κρατικό σύστημα παιδείας, κρατικό σύστημα υγείας, κρατικό ΟΤΕ κτλ.
Οι απόψεις τους είναι σεβαστές και υπάρχουν και κόμματα με τα οποία επιτυχγάνουν την εκπροσώπηση τους στο ελληνικό κοινοβούλιο

2)Οι παρτάκηδες
Αυτοί δε θέλουν τα ιδιωτικά, γιατί θα τους φάνε τις δουλειές οι απόφοιτοι των ιδιωτικών.
Κάτι σαν αυτά που λένε κάποιοι πολιτικοί για τους μετανάστες που τρώνε τις δουλειές των Ελλήνων και για αυτό θα πρέπει να  απαγορευτεί στους ξένους η είσοδος στη χώρα.
Φαντάζεστε να αρχίσουν να σκέφτονται έτσι και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και οι βιομήχανοι?Θα ζητάνε να σταματήσουν οι εισαγωγές της χώρας, γιατί τους χαλάνε οι δουλειές!Λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόλ

Ό,τι και να πω για αυτούς τους παρτάκηδες θα είναι λίγο για τέτοιας ποιότητας ανθρώπους

3)Οι κουλτουριαραίοι
Αυτοί ισχυρίζονται ότι η παιδεία είναι αγαθό και δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η εμπορευματοποίηση της.
Προφανώς αυτοί δε θέλουν  (αν αντίθετα θέλουν κατατάσσονται στην κατηγορία 2 των παρτάκηδων) ένα πτυχίο με αξία, δε θέλουν ένα πτυχίο με δουλειά, αλλά απλά θέλουν ένα διαβατήριο για την ανεργία. Αυτοί θέλουν ουσιαστικά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο ο φοιτητής του δε θα διαφέρει από έναν που διαβάζει σε κάποια δημόσια βιβλιοθήκη έτσι για το χόμπυ του.

Αν κάποιος αισθάνεται ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες να το πει και να μας ενημερώσει για την κατηγορία στην οποία ανήκει

Το θέμα με την ίδρυση και των ιδιωτικών πανεπιστημίων πέρα από τα δημόσια εντοπίζεται περισσότερο στις θετικές επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία μέσω της παραγωγής αφού προφανώς και θα έχουμε αύξηση του "παραγωγικού" πληθυσμού της χώρας και μάλιστα σε πολλές ταχύτητες όπως απαιτεί και η παραγωγή. Δε θα είναι όλοι οι μηχανικοί των ΑΕΙ του στυλ "ξέρω να λύνω εξισώσεις και δε σκαμπάζω από τίποτα άλλο".

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί, γιατί μόνο οι του πανεπιστημίου και οι παρατρεχάμενοι του αντιστέκονται στην αναθεώρηση?
Απάντηση:
Για τον ίδιο λόγο που οι κοτζαμπάσηδες φάγαν τον Καποδίστρια...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #24 on: May 16, 2007, 13:17:25 pm »

Quote from: penguin on May 16, 2007, 09:38:45 am

Τέλος πάντων, εγώ σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω.

Δώσε  μου  τη  δική  σου  έρευνα  βάσει  της  οποίας  έβγαλες  τα  συμπεράσματά  σου. Αν  τα  θεωρήσω  μή  αυθαίρετα, θα  σου  απαντήσω. Αλλά  έτσι  δν  γίνεται  κουβέντα. Δώσε  μου  συγκεκριμένα  στοιχεία. Με  το  να  αλληλοκατηγορούμαστε  ότι  τα  συμπεράσματα  τυ  καθενός  δεν  βασίζονται  σε  έρευνα  ή  είναι  αυθαίρετα, δεν  θα  πέισουμε  ποτέ  ο  ένας  τον  άλλο.

So  far, λυπάμαι  που το  λέω, μόνο  η  kat  μίλησε  με  επιχειρήματα.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #25 on: May 16, 2007, 13:22:40 pm »

@Aurelius

Συμφωνώ  συνολικά με  αυτά  που έγραψες.  Από  κεί  και  πέρα  θεωρώ  ότι  δεν είσαι  υποχρεωμένος  να  απαντήσεις  με  περαιτέρω  στατιστικές  σε  άτομα  που  μιλάνε  200 φορές  πιο  αυθαίρετα  από  μας, που  δεν  σου  δίνουν  στοιχεία, που  δεν απαντάνε  σε  αυτά  που  είπες  και  που  σε  "προκαλούνε"  κι  από  πάνω. Grin Grin Grin Grin

@Αθάνατε

Θαυμάζω  τις  σούπερ  ντούπερ  ουάου  πολιτικές  αναλύσεις  σου. Και  τις  πιο  συπερ - ουαου - κατηγοριοποιήσεις  σου. Θα  μας  επιτρέψεις  να  μην  απαντήσουμε  έτσι??? Grin Grin Grin Cheesy

Αθάνατος
Guest
« Reply #26 on: May 16, 2007, 13:25:21 pm »

Quote from: pandora on May 16, 2007, 13:17:25 pm
Quote from: penguin on May 16, 2007, 09:38:45 am

Τέλος πάντων, εγώ σου πρότεινα να κάνεις μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω.

Δώσε  μου  τη  δική  σου  έρευνα  βάσει  της  οποίας  έβγαλες  τα  συμπεράσματά  σου. Αν  τα  θεωρήσω  μή  αυθαίρετα, θα  σου  απαντήσω. Αλλά  έτσι  δν  γίνεται  κουβέντα. Δώσε  μου  συγκεκριμένα  στοιχεία. Με  το  να  αλληλοκατηγορούμαστε  ότι  τα  συμπεράσματα  τυ  καθενός  δεν  βασίζονται  σε  έρευνα  ή  είναι  αυθαίρετα, δεν  θα  πέισουμε  ποτέ  ο  ένας  τον  άλλο.

So  far, λυπάμαι  που το  λέω, μόνο  η  kat  μίλησε  με  επιχειρήματα.

Κοπέλα μου εσύ είσαι τίνγκα στο Κουμμουνισμό όσο αφορά την ιδεολογία σου και δεν το ξες! Cheesy
Δες τι γράφεις εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=13182.0
Και οι τηλεπικοινωνίες αγαθό και θα πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι=> κλείνουμε τη Vivodi την Τελλας και τις άλλες και επιστρέφει το μονοπώλιο του ΟΤΕ Grin
Και τα κεράσια δεν είναι αγαθό?Γιατί να έχουν 6 Ευρώ το κιλό? Να οργανωθούν μόνο κρατικοί συνεταιρισμοί και να μην υπάρχουν ιδιώτες αγρότες Grin

Ακόμα Pandora την κατηγορία σου δε μας την είπες!

Από τα επιχειρήματα σου σε βάζω στις 2 πρώτες κατηγορίες Σοσιαλίστρια ή "κοιτάω μόνο την πάρτη μου"
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #27 on: May 16, 2007, 13:28:19 pm »

Είμαι  και  σοσιαλίστρια  και  κομμουνίστρια!!!!! Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Το  βρήκες!!!!!!!!! Grin Grin Grin Cheesy Cheesy

ΥΣ  το  μόνο  σοβαρό  που  έχω  να  γράψω  σε  αυτά  που  έγραψες  είναι  ότι  η  παιδεία  και  η  υγεία  δεν  ειναι  το  ίδιο  με  τις  τηλεπικοινωνίες. Υπάρχουν  πολλοί  τρόποι  να  επικοινωνήσει  κανείς  και  να  αγνοήσει  τις  εταιρείες. Αλλά  μόνο  ένας  να  μορφωθεί  και να  γίνει  καλά. Και  είναι  τα  ύψιστα  αγαθά.
penguin
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

gfloros is back

View Profile
« Reply #28 on: May 16, 2007, 13:32:26 pm »

Θα σταματήσω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα (νομίζω δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να μιλάω σε ώτα μη ακουόντων) παραθέτοντας ένα άρθρο από την Καθημερινή της περασμένης Κυριακής, που εν πολλοίς αποτελεί και την τοποθετησή μου επί του γενικότερου ζητήματος.

Η πικρία μου έγκειται στο ότι είναι τόσος ο φανατισμός έναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (των οποίων δεν αποτελώ υποστηρικτή, αντιθέτως μάλιστα) που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα θετικά στοιχεία τα οποία τυχόν υπάρχουν σε αυτά. Πραγματικά κρίμα...

Για ένα ελεύθερο, δημοκρατικό και αυτόνομο δημόσιο πανεπιστήμιο

Γραφει ο Aντωνης Kαρκαγιαννης/ karkagiannisant@ath.forthnet.gr

Είχα πολλές αμφιβολίες αν θα έπρεπε να αναθεωρηθεί (ή και να καταργηθεί εντελώς ως άχρηστο) το άρθρο 16 του Συντάγματος, που ρυθμίζει, ασφυκτικά θα έλεγα, τα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Οι αμφιβολίες και η καχυποψία μου ενισχύονταν ακατάπαυστα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνέδεε την αναθεώρηση του άρθρου 16 αποκλειστικά με τη (δήθεν) ανάγκη να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αμφίβολης ποιότητας, που θα απορροφούσαν κάθε χρόνο τα απομεινάρια των γενικών εξετάσεων. Η συζήτηση έγινε πιο συγκεχυμένη όταν η κυβέρνηση εισήγαγε τον όρο «μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά», χωρίς να διευκρινίζει πώς γίνεται να είναι μη κρατικά και ταυτόχρονα μη κερδοσκοπικά! Με τι πόρους θα ιδρυθούν και θα συντηρηθούν.

Επιπλέον πίστευα και πιστεύω ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν ανήκουν στην παράδοση της Ευρώπης, ενώ τα μεγάλα και φημισμένα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, που φαίνονται σαν ιδιωτικά και νομίζουμε ότι πραγματικά είναι τέτοια, κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να τα μιμηθεί και να τα αντιγράψει. Καταλαβαίνετε την κατάπληξή μου και τη διάθεση χλευασμού όταν άκουσα υπουργό της κυβέρνησης να διερωτάται αφελώς από τηλεοράσεως: «Γιατί να μην αποκτήσουμε και εμείς ένα Γέηλ και ένα Χάρβαρντ!».

Μια τίμια και θαρραλέα φωνή

Χρειάστηκε να διαβάσω το βιβλίο του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Νίκου Αλιβιζάτου. (Πέρα από το 16, τα πριν και τα μετά) για να πω μέσα μου και μέσα στον παταγώδη θόρυβο των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των αλλοπρόσαλλων συνθημάτων: «Να μια ήρεμη, τίμια και θαρραλέα φωνή. Χωρίς ακαδημαϊκές σκοπιμότητες και πολιτικές λαϊκίστικες υποκρισίες». Και να πεισθώ ότι χωρίς να αναθεωρηθεί, καλύτερα χωρίς να καταργηθεί ως άχρηστο, βλαβερό και άκρως αντιδραστικό, το περιβόητο άρθρο 16 του Συντάγματος καμιά μεταρρύθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να προχωρήσει. Θα έλεγα της Εκπαίδευσης, γενικά...

Στα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα σε ιδιωτικές συζητήσεις, ακούει κανείς και άλλες τίμιες, ανυστερόβουλες και θαρραλέες φωνές. Τόσες πολλές, ώστε το περασμένο φθινόπωρο της πανεπιστημιακής «εξέγερσης» αναρωτιόμουν ποιοι είναι αυτοί που κυριαρχούν στις συνελεύσεις και ψηφίζουν αποφάσεις τυφλής άρνησης. Οποιον καθηγητή και αν ρωτήσετε θα σας περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων τόσο μελανά, ώστε να απαλείφονται και θετικές πλευρές και γόνιμες προσπάθειες, που πραγματικά υπάρχουν. Σε μια ισοπεδωμένη όμως συνέλευση, όπου κυριαρχεί η μέριμνα για τη συνέχεια της σταδιοδρομίας, σε αυτό το πανεπιστήμιο με αυτές τις συνθήκες, ο ένας φοβάται τον άλλον και τελικά κυριαρχεί ο κομφορμισμός. Θα άξιζε να ερευνήσει κανείς αυτό το θέμα από την άποψη των ακαδημαϊκών ελευθεριών για τις οποίες πολύ κόπτονται.

Τα πριν

Το ιδιαίτερο που προσφέρει το βιβλίο του Νίκου Αλιβιζάτου είναι η αποκάλυψη της καταγωγής του άρθρου 16 του Συντάγματος για την οποία μάλλον δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο υπερήφανοι οι σημερινοί υπερασπιστές του. Ιδιαίτερα η Αριστερά, μάλλον θα πρέπει να ντρέπεται. Ιδού ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

«Το άρθρο 16, έτσι όπως ψηφίσθηκε το 1975 και εξακολουθεί να ισχύει, είναι καρπός μιας μακράς ιστορίας κρατισμού. Τον 19ο αιώνα, αν και ο ρόλος (του πανεπιστημίου) στη διαμόρφωση της ηγεσίας του ελληνικού κράτους και του ελληνισμού ήταν σημαντικός, το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπόρεσε να απεξαρτηθεί από το κράτος και τις πελατειακές επιδιώξεις των κυβερνώντων. Δεν το κατόρθωσε ούτε τον 20ό αιώνα. Από το 1945 μάλιστα και μετά έως τη μεταπολίτευση του 1974, παρά την παρουσία αρκετών σημαντικών καθηγητών, λειτούργησε ως ιδεολογικό υποστήριγμα των κυβερνώντων, με ό,τι αυτό μπορούσε να σημαίνει για την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών.

»Η μεταπολίτευση αντί να αποδοκιμάσει το σκοτεινό αυτό παρελθόν και να δοκιμάσει να κτίσει ένα πανεπιστήμιο αυτόνομο και πραγματικά αυτοδιοικούμενο σε νέες βάσεις το υιοθέτησε. Ετσι και η παρατήρηση αυτή ισχύει προπάντος για την Αριστερά – “έκανε δικό της”, ένα πρότυπο που είχαν διαμορφώσει οι αντίπαλοί της, τρέφοντας την αυταπάτη ότι, μέσω της αυξημένης επιρροής στο σώμα των καθηγητών και προπάντων στο φοιτητικό κίνημα, θα το έκανε να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς όφελός της».

Το ζητούμενο είναι ένα πανεπιστήμιο άλλου τύπου γιατί αυτό που έχουμε είναι απαρχαιωμένο και οριστικά παρηκμασμένο. Ενα πανεπιστήμιο πραγματικά αυτόνομο, απαλλαγμένο από την κρατική «προστασία» και τις πάντα ύποπτες παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνώντων. Ανοιχτό στην κοινωνία και στον κόσμο, που θα προωθεί την έρευνα και την καινοτομία και θα προστατεύει τη διακίνηση των ιδεών και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες από βάναυσες φασιστικές απειλές, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. (Θυμίζω τον εγκυρότερο ορισμό του φασισμού: Επιβολή μιας θέλησης με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας).

Δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε κανένα ξένο πανεπιστήμιο. Εχουμε τις δυνάμεις να οικοδομήσουμε το νέο πανεπιστήμιο, αφού πρώτα καταργήσουμε, όχι απλώς αναθεωρήσουμε το διαβόητο άρθρο 16 του Συντάγματος. Τα ευεργετικά αποτελέσματα θα φανούν κυρίως στα δημόσια πανεπιστήμια και όχι στα πιθανά ιδιωτικά.

Free Software Foundation
Free as Freedom

Αθάνατος
Guest
« Reply #29 on: May 16, 2007, 14:05:04 pm »

Quote from: pandora on May 16, 2007, 13:28:19 pm
Είμαι  και  σοσιαλίστρια  και  κομμουνίστρια!!!!! Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Το  βρήκες!!!!!!!!! Grin Grin Grin Cheesy Cheesy

ΥΣ  το  μόνο  σοβαρό  που  έχω  να  γράψω  σε  αυτά  που  έγραψες  είναι  ότι  η  παιδεία  και  η  υγεία  δεν  ειναι  το  ίδιο  με  τις  τηλεπικοινωνίες. Υπάρχουν  πολλοί  τρόποι  να  επικοινωνήσει  κανείς  και  να  αγνοήσει  τις  εταιρείες. Αλλά  μόνο  ένας  να  μορφωθεί  και να  γίνει  καλά. Και  είναι  τα  ύψιστα  αγαθά.

Πως ακριβώς παρακάμπτει κάποιος τις εταιρείες για να  επικοινωνήσει με κάποιο συγγενή του, φίλο του..., που βρίσκεται μερικά χλμ μακρυά? Με τηλεπάθεια? Grin
Πως ακριβώς αγοράζει ένας χαμηλοσυνταξιούχος κεράσια άμα έχουν 6 ευρώ το κιλό την εποχή τους?! Είναι σωστό αυτό?
Κόμμουνισμ Pandora.. Κόμμουνισμ

Κοπέλα μου ακόμα δεν κατάλαβες ότι κανένας δεν αποκλείεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Απλά η ποιότητα κοστίζει και αν  θες να ζεις σε μία χώρα με ευκαιρίες για όλους θα πρέπει να είσαι υπέρ την αναθεώρησης του άρθρου 16.
Η μπόχα του δημοσίου πανεπιστημίου δεν υπάρχει μόνο εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων

Pandora πριν αρχίσεις να μιλάς τόσο απαξιωτικά για τον εν λόγω κύριο θα έπρεπε να ξες ότι ο Χρήστος Παπαδηξμητρίου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται στην Αμερική και έχει εργαστεί και σε ελληνικά ΑΕΙ και κάτι θα έχει να σου πει.
Τα ίδια ακριβώς ακούς και από εμάς, αλλά τα προσπερνάς και χωρίς να έχεις επιχειρήματα  νομίζεις ότι κάτι λες ...και εσύ... και οι άλλοι
« Last Edit: May 16, 2007, 14:07:18 pm by Αθάνατος » Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: