• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:42:33 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:42:33 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 101
Guests: 115
Total: 216
lefterish
chrismzag
Theoxarhs Bladimiros
DimKaratzas
mkoutsouk
mamalakis
PeriklisL
nikolith
mor
BlackBeard
Agnotobouri
statiris
tecnoteki
gntitsios
ඞ
chaniotism
Karn i5
Saint_GR
chrisg
cealexop
Cersei Tsoulannister
akiousia
arxigos18
Nikos.Ts
kesha
Yamal
vaggelis.ntokas
artemissamaras_
μιλτοςμ
faidonchatz
Γιώργος Μπιλμπίλης
gp6
dkoukn
tzortzis
maik
prizas
noimaginationforthis
mprova
xeniam
dimitrisblioumis
Haralampos
Guts
aggp
stloukas
Raphael
asemas
eplysia
koskyr
antwnis
nikitask
anastas1a
dimitris585
dorapangeiou
vagelismo
Fenia04
george14
eirinistyl
Captain
mavrhs
Pcsc
lasef
mdimitrig
chris123
Billyskotsikas
gramniko
andrpats
chris_krkls
idchatzi
Mardouk75
Anastasiam
gpapadimi
jimalexoud
alice
Giorgossou
tasos_ntv
tsaliki
athenamits
PolarBear
mixkats
kokkinosgior
marilita
Theislander
cpapadd
HlektrikhPatata
vlasiosv
thomaitheodosiadou
Kyriacos
mrodi
drimagm
marysmr
mimaki
Vromofona Kathikia
kkalamar
ariadnipm
mmikelo
andripappa
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Φοιτητική Συνέργεια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Φοιτητική Συνέργεια  (Read 10779 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Re: Φοιτητική Συνέργεια
« Reply #15 on: May 10, 2007, 00:56:40 am »

Α, αν το ποστ του αναφερόταν σε αυτό του Marauber τότε sorry δεν το κατάλαβα. Sad

Φυσικά και τα παιδιά δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους! Είδες πουθενά κανέναν να λέει κάτι τέτοιο;

Εγώ νομίζω ότι ο Marauber δεν είχε πρόβλημα με την αριστερή ιδεολογία, οπότε ήταν ατυχής η έκφραση "αριστερίαση".
Από ό,τι κατάλαβα, προτιμούσε μια παράταξη η οποία δεν θα προβάλλει μια συγκεκριμμένη ιδεολογία. Μπορεί π.χ. η πλειονότητα των μελών της να είναι αριστεροί, αλλά αν ερχόντουσαν να γραφτούν σε αυτήν άτομα π.χ.υποστηρικτές του καπιταλισμού, τότε να γινόντουσαν δεκτοί. Και για να γίνω πιο σαφής: π.χ.στην ΠΑΣΠ μπορείς να γίνεις μέλος αν δεν πιστεύεις στην "συγκεκριμμένη" ιδεολογία της; Όχι (τυχαία ήταν η αναφορά στην ΠΑΣΠ, μην παρεξηγηθεί κανείς). Ή να πάει στη ΔΕΑ κάποιος που απεχθάνεται τον Λένιν, γίνεται;
Όπως στο φόρουμ: Νομίζω εσύ Απόστολε είχες πει ότι τα περισσότερα μέλη του φόρουμ ασπάζονται αριστερές ιδεολογίες. Αυτό όμως φυσικά, δεν σημαίνει ότι το φόρουμ έχει "χρώμα", ούτε ότι είναι "αριστερό" φόρουμ. Το "κλίμα" του και η εικόνα που αποπνέει διαμορφώνεται από τα ίδια τα μέλη του Wink

Τώρα τί νόημα έχει; Αφ'ενός δεν σχετίζεται με κάποιο κόμμα. Υπόψη: δεν λέω ότι είναι κακό να σχετίζεται μια παράταξη με κόμμα, απλά αναφέρω αυτό το χαρακτηριστικό, κάποιος μπορεί να το θεωρεί κακό, κάποιος άλλος καλό. Αφ'ετέρου η ιδεολογία του είναι δυναμική και καθορίζεται από την εκάστοτε ιδεολογία των μελών του. Και αμεσοδημοκρατικά βγάζουν τις αποφάσεις τους. Κάτι σαν μια μίνι Γενική Συνέλευση, όπου ακούγονται όλες οι απόψεις.

Δεν λέω φυσικά ότι είναι κακό να είναι αριστερή παράταξη και ότι θα μείνει αριστερή παράταξη και σε όποιον αρέσει αυτό. Απλά ρωτάω για να καταλάβω τί ακριβώς είναι!

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #16 on: May 10, 2007, 01:02:14 am »

τι σχέση έχει το φόρουμ , που είναι μέσο επικοινωνίας , με μια φοιτητική παράταξη;;;

το φόρουμ αυτό καθε αυτό δεν πρέπει να έχει ιδεολογία..

μια παράταξη όταν ξεκινάει πρέπει να έχει ΑΡΧΕΣ... και αυτές οι αρχές ρέπουν προς τα αριστερά...
ή μπορεί να μην έχει αρχές...αλλά είναι θέμα επιλογής...

αυτόν με το καπιταλισμό δεν το κατάλαβα αλλα τεσπά...προσωπικά τον αποδέχομαι τον καπιταλισμό...αλλά με άλλη μορφή από ότι τον τωρινό...

το τι προτιμούσε ο καθένας ... είναι άλλο θέμα...τα παιδιά πήραν μια πρωτοβουλία...μέσα στον οχετό της ωχαδερφοσύνης και της διατήρησης της πάρτης μας... κανείς δεν έχει όρεξη να σπάσει αυγά...αλλά χωρίς σπασμένα αυγά δε γίνεται ομελέτα... αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι τα παιδιά δεν πρόκεται να απολογηθούν για την ιδεολογία τους , για τα πιστεύω τους...
θα απολογηθούν για τις πράξεις τους...
« Last Edit: May 10, 2007, 01:14:19 am by apostolos1986 » Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: May 10, 2007, 01:12:51 am »

Καλά κάνα και διευκρίνισαν ότι είναι αριστερή η ΦΟΙ.ΣΥ.
Είναι έντιμο και δείχνει ότι δεν είναι Φιλελεύθερη Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη ΠΑράταξη χωρίς ερείσματα με σήμα το φραπόγαλο
Μακάρι και οι υπόλοιποι χώροι να εκφράζονταν μέσα από ανεξάρτητα αμεσοδημοκρατικά σχήματα 
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #18 on: May 10, 2007, 01:15:50 am »

Πόσες ψήφους πήρε τελικά η ΦΟΙ.ΣΥ. ;
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #19 on: May 10, 2007, 01:19:33 am »

Quote from: apostolos1986 on May 10, 2007, 01:02:14 am
τι σχέση έχει το φόρουμ , που είναι μέσο επικοινωνίας , με μια φοιτητική παράταξη;;;

το φόρουμ αυτό καθε αυτό δεν ΠΡΕΠΕΙ να έχει ιδεολογία..
Σαν παράδειγμα το ανέφερα.

μια παράταξη όταν ξεκινάει πρέπει να έχει ΑΡΧΕΣ... και αυτές οι αρχές ρέπουν προς τα αριστερά...
ή μπορεί να μην έχει αρχές...αλλά είναι θέμα επιλογής...
Ε ναι το ξέρω, για αυτό ρώτησα τα παιδιά της ΦΟΙ.ΣΥ. για να καταλάβω τί ακριβώς ιδρύουν, χωρίς να λέω ότι αναγκαστικά μία από τις προαναφερθείσες υποθέσεις δεν είναι ωφέλιμη.

αυτόν με το καπιταλισμό δεν το κατάλαβα αλλα τεσπά...προσωπικά τον αποδέχομαι τον καπιταλισμό...αλλά με άλλη μορφή από ότι τον τωρινό...
Εννοούσα: στην ΠΚΣ θα σε δεχθούν να γίνεις μέλος τους και να μιλάς εκ μέρους της αν είσαι υποστηρικτής του καπιταλισμού; Να υποθέσω (αν κάνω λάθος διορθώστε με) πως όχι. Και το ερώτημα μου είναι αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΦΟΙ.ΣΥ., δηλαδή δεν κατάλαβα αν έχει μια "σταθερή" ιδεολογία που θα πρεσβεύει ή μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει μέλος της, και άρα η ιδεολογία της να μεταβάλλεται. Με βάση αυτήν τη λογική, οι ιδρυτές της είναι μεν αριστεροί, αλλά η παράταξη αυτή καθ'αυτή όχι.

αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι τα παιδιά δεν πρόκεται να απολογηθούν για την ιδεολογία τους , για τα πιστεύω τους...
θα απολογηθούν για τις πράξεις τους...
Εννοείται! Πού είδες κάποιον να λέει ότι πρέπει να απολογηθούν για κάτι; Εγώ ρώτησα απλά για να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα σχετικά με την παράταξη, όχι για να βγάλω συμπέρασμα για το ποιόν της! Αν είναι δυνατόν!
Τώρα, γιατί κάποιος να νιώθει άβολα επειδή αναφέρουν ότι είναι αριστερή παράταξη; Κοίτα, ίσως κάποιος να θέλει να γίνει μέλος της αλλά να διαφωνεί με την ιδεολογία της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα την ψηφίσει στις εκλογές, αν διαπιστώσει ότι πράγματι επιτελούν έργο και βοηθούν τη σχολή.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #20 on: May 10, 2007, 01:21:13 am »

Κάπου στους 70 αν δεν κάνω λάθος.
Ήταν λίγο πιο πάνω από τα εαακ κατά τις δώδεκαμιση.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #21 on: May 10, 2007, 01:22:39 am »

ρε wanderer..έλεος...δεν αναφέρομαι σε σένα...ούτε σε κανένα...μη μου λες ποιος είπε το ένα ποιος είπε το άλλο.... τη γνώμη μου λέω...

κι όλες οι απορίες θα σου λυθούν αν συζητήσεις με τα παιδιά....

Quote from: Wanderer on May 10, 2007, 01:19:33 am

το φόρουμ αυτό καθε αυτό δεν ΠΡΕΠΕΙ να έχει ιδεολογία..
Σαν παράδειγμα το ανέφερα.

ναι το κατάλαβα...αλλά είναι εντελώς άκυρο παράδειγμα.....

Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #22 on: May 10, 2007, 01:23:17 am »

Quote from: Wanderer on May 10, 2007, 00:56:40 am

Από ό,τι κατάλαβα, προτιμούσε μια παράταξη η οποία δεν θα προβάλλει μια συγκεκριμμένη ιδεολογία. Μπορεί π.χ. η πλειονότητα των μελών της να είναι αριστεροί, αλλά αν ερχόντουσαν να γραφτούν σε αυτήν άτομα π.χ.υποστηρικτές του καπιταλισμού, τότε να γινόντουσαν δεκτοί.

Αυτό δεν θα ήταν παράταξη. Θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε-σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μια φοιτητική παράταξη πρέπει να έχει ορισμένες ξεκαθαρισμένες θέσεις σε μερικά βασικά ζητήματα όπως αυτό της δωρεάν παιδείας και του στόχου του πανεπιστημίου. Αλλιώς δουλευόμαστε.

Για τα ζητήματα της σχολής (μαθήματα, βιβλία κλπ) άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζονται καν παρατάξεις (το αν κάνουν καλό ή κακό που υπάρχουν, όπως και το τι θα έπρεπε να κάνουν είναι μια άλλη κουβέντα). Η αυτοοργάνωση μέσα από επιτροπές έτους μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Ένας συνδικαλιστικός σχηματισμός που εκλέγεται οφείλει να έχει και πολιτικές θέσεις, αν μη τι άλλο για ζητήματα παιδείας (και το κατά πόσο αυτές μπορούν να υπάρχουν ξεκομμένες από ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο είναι επίσης μια ευρύτερη συζήτηση).

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #23 on: May 10, 2007, 01:40:33 am »

Η πρώτη φράση δεν είχε σχέση άμεση με τη δεύτερη στο προηγούμενο μήνυμα μου.

Και σε σένα να πήγαινε, δεν θίγεσαι τόσο εύκολα ελπίζω από χιούμορ. Στο μαράουμπερ πήγαινε το πρώτο, το δεύτερο στο ιδεολόγο αντιαριστεριστή που ανέφερες ως παράδειγμα (μου χτύπησε άσχημα - όπως και ο αντιδεξιός δεν ειναι ιδεολογία)

Μαράουμπερ πλάκα έκανα ε? Smiley

Μια παράταξη πρέπει να κρίνεται από τις τοποθετήσεις και τις πράξεις της. Το παραπάνω κείμενο είναι νομίζω ξεκάθαρο ως προς το τι θέλει να κάνει αυτή η παράταξη.
Αν συμφωνείτε με αυτά που λένε και πράξουν όντως ανάλογα με αυτά που λένε και συνεχίσει να σας ενοχλεί το Αριστερό, τότε ας ψαχτεί ο καθένας με τον εαυτό του για τα αντί-μπλαμπλά που βάζει στο μυαλό του.

Τα περισσότερα άτομα είναι γνωστά. Το τι έχουν κάνει, με ποιους, πώς και γιατί. Ας κρίνει ο καθένας.

byeeee
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #24 on: May 10, 2007, 01:51:16 am »

Μια διευκρίνηση: Εγώ δεν είπα ποτέ γιατί προβάλλουν το ότι είναι αριστερή παράταξη. Εφόσον την έφτιαξαν με αυτό το σκοπό, προφανώς και καλά κάνουν που είναι ειλικρινείς και το αναφέρουν.

Κατά τα άλλα, ο Wanderer έκανε πολύ καλή δουλειά στο να ερμηνεύσει τι εννοούσα Wink.
Η ιδέα μιας ανεξάρτητης παράταξης μου αρέσει. Η ένσταση μου είναι πως μια αριστερή παράταξη εκ των πραγμάτων θα απευθύνεται σε μέλη που ασπάζονται την ιδεολογία της. Θα προτιμούσα να ήταν περισσότερο ενωτική. Όταν λοιπόν η corina λέει πως "το σχήμα είναι ανοικτό" πέφτει σε αντίφαση. Ή μήπως όχι;

Όπως έχω ξαναγράψει, δεν θεωρώ προϋπόθεση ύπαρξης μιας παράταξης να είναι "χρωματισμένη". Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα παρατάξεων σε άλλες σχολές. Τα περισσότερα ζητήματα δεν έχουν ιδεολογία, και ακόμη και για αυτά που έχουν υπάρχουν οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης Απόστολε χαλάρωσε. Δεν είμαι στο μυαλό σου για να ξέρω τι κατάλαβες, όμως το ύφος σου μου φαίνεται αδικαιολόγητα έντονο για ένα τέτοιο απλό θέμα.

Υ.Γ. @Turambar: Μην ανησυχείς, 5 χρόνια τώρα έχω αποκτήσει αντισώματα 8)

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #25 on: May 10, 2007, 01:55:21 am »

Quote from: marauber on May 10, 2007, 01:51:16 am
Επίσης Απόστολε χαλάρωσε. Δεν είμαι στο μυαλό σου για να ξέρω τι κατάλαβες, όμως το ύφος σου μου φαίνεται αδικαιολόγητα έντονο για ένα τέτοιο απλό θέμα.

μια χαρά χαλαρός είμαι... 8) 8).... και το ύφος μου είναι κανονικό...τη γνώμη μου λέω...και θα συνεχίσω να τη λέω...
και θα κλείσω με τα λόγια του τουράμ και του Netgull....

Quote from: Turambar on May 10, 2007, 01:40:33 am
Μια παράταξη πρέπει να κρίνεται από τις τοποθετήσεις και τις πράξεις της. Το παραπάνω κείμενο είναι νομίζω ξεκάθαρο ως προς το τι θέλει να κάνει αυτή η παράταξη.
Αν συμφωνείτε με αυτά που λένε και πράξουν όντως ανάλογα με αυτά που λένε και συνεχίσει να σας ενοχλεί το Αριστερό, τότε ας ψαχτεί ο καθένας με τον εαυτό του για τα αντί-μπλαμπλά που βάζει στο μυαλό του.

Τα περισσότερα άτομα είναι γνωστά. Το τι έχουν κάνει, με ποιους, πώς και γιατί. Ας κρίνει ο καθένας.

Quote from: Netgull on May 10, 2007, 01:23:17 am
Quote from: Wanderer on May 10, 2007, 00:56:40 am

Από ό,τι κατάλαβα, προτιμούσε μια παράταξη η οποία δεν θα προβάλλει μια συγκεκριμμένη ιδεολογία. Μπορεί π.χ. η πλειονότητα των μελών της να είναι αριστεροί, αλλά αν ερχόντουσαν να γραφτούν σε αυτήν άτομα π.χ.υποστηρικτές του καπιταλισμού, τότε να γινόντουσαν δεκτοί.

Αυτό δεν θα ήταν παράταξη. Θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε-σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μια φοιτητική παράταξη πρέπει να έχει ορισμένες ξεκαθαρισμένες θέσεις σε μερικά βασικά ζητήματα όπως αυτό της δωρεάν παιδείας και του στόχου του πανεπιστημίου. Αλλιώς δουλευόμαστε.

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #26 on: May 10, 2007, 01:57:34 am »

Στο μαράουμπερ πήγαινε το πρώτο, το δεύτερο στο ιδεολόγο αντιαριστεριστή που ανέφερες ως παράδειγμα (μου χτύπησε άσχημα - όπως και ο αντιδεξιός δεν ειναι ιδεολογία)
Ελπίζω η εξήγηση που έδωσα να έλυσε την παρεξήγηση Smiley

Θα πω μόνο κάτι τελευταίο (αν και μπορεί να φανώ σπαστικός στο τέλος): Άλλο το να είσαι μέλος μιας παράταξης και να συμφωνείς ιδεολογικά με αυτήν και άλλο το να την υποστηρίζεις (π.χ. στις εκλογές) ή να πιστεύεις ότι αξίζει τον σεβασμό σου. Το δεύτερο & το τρίτο δεν προϋποθέτουν το πρώτο. Ίσως η "ενόχληση" όπως λες εκείνων που θα δυσαρεστηθούν βλέποντας τη λέξη "αριστερή" μπροστά από τη λέξη "παράταξη", να προέρχεται από το ότι δεν μπορούν να γίνουν μέλη της λόγω του ότι δεν είναι αριστεροί.
....

Λέω όμως τώρα να μην "μπουκώσουμε" και άλλο το τόπικ και να αφήσουμε τα παιδιά της ΦΟΙ.ΣΥ. να μας απαντήσουν τα ίδια στις ερωτήσεις μας. Smiley

υ.γ.: Marauber χαίρομαι που σε ερμήνευσα σωστά! beer

united by our love
so we scream "Liberta"
Social_waste

View Profile
« Reply #27 on: May 10, 2007, 02:04:27 am »

Γενικα μιλωντας περι ανεξαρτητων παραταξεων,χωρις γραμμες και χρωματα, πρεπει να ξεκαθαρησει ο καθενας για τον εαυτο του ενα ζητημα.
Αν θεωρει τα ζητηματα της σχολης πολιτικα. γιατι αν ειναι πολιτικα τοτε ειναι σαφες οτι τετοιου ειδους παραταξεις δεν εχουν νοημα.

Παραδειγμα δεν με πειραζει να μου καθαρισει το σπιτι ενας φασιστας γιατι θεωρω οτι ειναι μη πολιτικο το ζητημα. αντιθετα δεν θελω σε ζητηματα της σχολης να εκφραζει τη θεση του συλλογου ενας δαπιτης αφου δυσκολευομαι να τα σκεφτω ως ανεξαρτητα απο την πολιτικη.

Η φοιση πηρε 72 ψηφους στους ηλεκτρολογους.(το αραγε 67).

Vive le son
D'l'explosion!
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #28 on: May 10, 2007, 02:13:30 am »

Quote from: apostolos1986 on May 10, 2007, 01:55:21 am
Quote from: marauber on May 10, 2007, 01:51:16 am

μια χαρά χαλαρός είμαι... 8) 8).... και το ύφος μου είναι κανονικό...τη γνώμη μου λέω...και θα συνεχίσω να τη λέω...

Δεν σου είπε κανείς να μην πεις τη γνώμη σου. Νομίζω πάντως πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να την πεις που θα τους προτιμούσαν οι συνομιλητές σου. Κατά τα άλλα εσύ επιλέγεις...

Για μένα το παραπάνω κείμενο δεν είναι ξεκάθαρο. Εξέφρασα πριν έναν προβληματισμό ο οποίος απευθύνεται προς τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης. Το θέμα δεν είναι τόσο αν εμένα με ενοχλεί το αριστερό -που όπως είπα στην προκειμένη περίπτωση με ενοχλεί η ύπαρξη του χρώματος και όχι το χρώμα αυτό καθεαυτό- αλλά αν η παράταξη δέχεται το μη αριστερό.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
pmousoul
Guest
« Reply #29 on: May 10, 2007, 02:14:04 am »

Κατ' αρχήν να διευκρινήσω πως δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για σχήμα! Η Φοιτητική Συνέργεια δεν συνδέεται με κανένα κόμμα και δεν ακολουθεί γραμμές. Είναι ακόμα κάπως "άγουρο", γιατί πολύ απλά η απόφαση για την σύστασή του και την παρουσία του στις εκλογές ήταν εσπευσμένη, όχι λόγω εκλογών αλλά λόγω κάποιων συγκυριών που δεν αφορούν την ουσία του.

Τα παιδιά, περιλαμβάνοντας και τον εαυτό μου, που το απαρτίζουν συνυπάρχουν και συνεργάζονται σε θέματα που αφορούν τόσο την παιδεία γενικότερα, όσο και το τμήμα ειδικότερα για πάνω από έναν χρόνο.

Για τα περί ιδεολογίας... Καλό θα ήταν να αναφέρω αρχικά πως είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για δύο άτομα να ασπάζονται ακριβώς την ίδια πολιτική ιδεολογία! Η λειτουργία του σχήματος βασίζεται στον διάλογο και στην αντιπαράθεση μέσα από αυτόν. Εν τέλει μέσα από αυτήν την γόνιμη αντιπαράθεση θα επέλθει η σύνθεση-σύγκλιση των απόψεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να διαφωνεί! Αλλά σε γενικές γραμμές η ιδεολογία έτσι γίνεται αντιληπτή, μέσα από διάλογο-αποφάσεις που μετουσιώνονται σε πράξεις.

Η φράση αριστερή παρέμβαση δεν χρωματίζει το σχήμα! Το σχήμα χρωματίζεται από την αντίληψη που έχει ο καθένας όσον αφορά την φράση αριστερή παρέμβαση. Το σχήμα ΔΕΝ λέγεται Αριστερή Συνέργεια, αλλά Φοιτητική Συνέργεια!
« Last Edit: May 10, 2007, 02:16:45 am by ngine13 » Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: