• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:02:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:02:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 109
Total: 174
george14
ggalamat
DK06
ellimoschou
meliou
IBOURAS
evrinasto
Nefeli Nikita
aafroditi
stelinas
xhesikameni
serafeim
jim_sklab
giannis_horgos
3rdDegreeBurn
Fotis
johnk
aalmpanb
mkoutsouk
dimitrisblioumis
ioannisfa
Angelagfb
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
VeGGoS
thegreekbaron
tzortzis
EvanTsir
tasakis
airam
giani10
ntinara
JoHn!
George_RT
pordozoumis
kakousios
manos_diakakis
vasilikitsatsi
Rizotto
theodoradr
PurpleWitch
fischer03
Tsikalis
Εύα
Tsomp
freskoulhs
Reidemption
nikos123321
EiriniGeo
kzmekos
immo
mixkats
fafafa
Athinaaz
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση  (Read 7789 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση
« Reply #30 on: April 21, 2007, 13:45:02 pm »

Προφανώς και όλοι αποσυντονιστήκαμε. Εγώ πήγα να κάνω μάθημα και είχα χάσει και τα αυγά και τα ..καλάθια.
(και παρεπιπτόντως γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι ενώ εσείς είστε ανέτοιμοι για εξετάσεις, εμείς είμαστε έτοιμοι για
μάθημα.... Smiley ).

Πάντως συζητιόταν ευρύτατα από τις αρχές Μάρτη ότι το επικρατέστερο σενάριο για μετά τις καταλήψεις ήταν αναπληρώσεις χειμερινού + εξεταστική.
Αρα μάλλον δεν είσασταν ανενημέρωτοι και σίγουρα θα βρούμε πολλούς που διάβασαν τα Χριστούγεννα, ξαναδιάβασαν το Πάσχα και μείναν....στον άσσο!

Τέλος, σχετικά με τον Ιούλιο, νομίζω ότι είναι προφανές ότι μετά τις 15/7 και πριν τις 20/8 όποιος λέει ότι κάνει μάθημα κοροιδεύει τον κόσμο.
Αν θέλετε να γράφει απλά το κοντέρ βδομάδες μαθημάτων, ας κάνουμε και ανήμερα το 15αύγουστο.

Εγώ απλά δεν θα είμαι εκεί!

ΓΠ
stathismout
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #31 on: April 21, 2007, 14:51:46 pm »

Συμφωνώ κι εγώ να διεκδικήσουμε μία εξεταστική ακόμα,αρκεί όπως είπα να είναι μία πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί και να μην δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.Από την άλλη,νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας,με θέληση και διάθεση να δώσουμε βάρος στη διδασκαλία μέσα στο εξάμηνο,με απαλλακτικές εργασίες και προόδους ίσως,για να ξελαφρύνουμε όσο γίνεται την εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Στο άπειρο πορεύομαι,απ΄το άπειρο ξεκίνησα,κέντρο του Σύμπαντος και αθάνατος,νόμιζα ο άμυαλος πως ήμουνα..
rhum
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #32 on: April 21, 2007, 16:03:05 pm »

Χθες εγινε Δ.Σ. οπου και αποφασιστηκε την Δευτερα 1 μμ να γινει εκτατη γενικη συνελευση φοιτητων. Η θεματολογια θα ειναι αποκλειστικα η παρακατω:

1) Επειδη το αποτελεσμα της συνελευσης τμηματος της πεμπτης βρισκει αντιθετη την πλειοψηφια των φοιτητων, το σωμα να ψηφισει τις αλλαγες που θελει να γινουν και οι προτασεις να κατατεθουν και να διεκδικηθουν εκ νεου ως αποφαση του φοιτητικου συλλογου στην νεα συνελευση τμηματος που εχει ηδη προγραμματιστει για την πεμπτη(και οπου θα συζητητθουν και τα θεματα των επι πτυχιω).

2) Ασυλο. Την τεταρτη γινεται συγκλητος, και ενα απο τα θεματα που θα συζητηθουν θα ειναι οι χωροι ασυλου, προφανως στο πνευμα που επιτασσει ο καινουργιος νομος. Οι φοιτητικοι συλλογοι οφειλουν να δηλωσουν την αντιθεση τους σε καθε προσπαθεια συρρικνωσης του ασυλου.

Προθεση ειναι η συνελευση να μην εχει τον τυπικο της χαρακτηρα, αλλα η συζητηση να περιστραφει μονο γυρω απο τα παραπανω θεματα, και να ληξει σε συντομο χρονικο διαστημα. Αλλωστε για ολα τα υπολοιπα υπαρχει και η προγραμματισμενη για την μεθεπομενη δευτερα συνελευση φοιτητων.

ΥΓ1: Ουτε ενας μηνας δεν περασε(αν βγαλουμε το πασχα) που εχει ψηφιστει ο νομος και ηδη ενα απο τα σημαντικοτερα κομματια του, οι προβλεψεις για το ασυλο, παει να εφαρμοστει απο την ιδια την συγκλητο. Αυτο για οσους φωναζουν για το ανεφαρμοστο του νεου νομου...

ΥΓ2: Η ΔΑΠ δεν συμμετειχε στο ΔΣ καθως δεν μπορεσε να ερθει ουτε ενας ΔΑΠιτης.Το προηγουμενο βραδυ η ΔΑΠ ειχε το πολυδιαφημισμενο της παρτυ στο LIDO Wink Grin Grin Grin

ΥΓ4: Αν μπορει να επιβεβαιωσει τα παραπανω καποιος απο την ΠΚΣ για να βγει και επισημα ως ανακοινωση στην πρωτη σελιδα.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #33 on: April 21, 2007, 16:43:41 pm »

Quote from: gpap on April 21, 2007, 13:45:02 pm

Πάντως συζητιόταν ευρύτατα από τις αρχές Μάρτη ότι το επικρατέστερο σενάριο για μετά τις καταλήψεις ήταν αναπληρώσεις χειμερινού + εξεταστική.
Αρα μάλλον δεν είσασταν ανενημέρωτοι και σίγουρα θα βρούμε πολλούς που διάβασαν τα Χριστούγεννα, ξαναδιάβασαν το Πάσχα και μείναν....στον άσσο!

ΓΠ

Και σκεφτομουνα και εγω.

Μονο εγω ημουν που εμαθα για την προταση Μαργαρη και προσπαθουσα να διαβαζω γιατι πιστευα οτι κατα 90% θα περνουσε αυτη. Γιατι σκεφτομουνα τα προβληματα που δημιουργει η αλλη προταση που τελικα επικρατησε,(τα ανεφερε ο κ. Παπαγιαννης )και ημουν πολυ σιγουρος οτι οι καθηγητες θα κοιτουσαν να μην μπουν στην διαδικασια "εικονικου" τομεα κτλ.

Αλλα δεν υπολογισα καλα αυτο 10% και τζαμπα διαβαζα, αντι να προσπαθω να σβησω τον αποσυντονισμο μου σε λιγες γουλιες καφε στην παραλια

Τελικα εμεινα στον ασσο... Και θα προσπαθησω να μεινω συντονισμενος στην προσπαθεια μου ολο το καλοκαιρι με 35 βαθμους θερμοκρασια. Μηπως και σωσω τιποτα.

Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλα πανω απ'ολα το κοινο συμφερον.
Μακαρι να ξερουμε παντα ποιο ειναι...
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #34 on: April 21, 2007, 16:50:47 pm »

Quote from: Nosferatu on April 21, 2007, 13:41:30 pm
Αυτο ακριβως κανω,εχω μιλησει με αρκετα ατομα και κατι ψιλοσχεδιαζετε απο βδομαδα για διεκδικηση μιας ακομα εξεταστικης

Έλα Δευτέρα στην Γ.Σ. που θα γίνει για αυτό το θέμα!!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #35 on: April 21, 2007, 16:54:54 pm »

Αρκετα με την γκρινια μου που κουραζει ακομα και μενα.

Το θεμα ειναι να καταλαβουν οι καθηγητες και το τμημα οτι επι πτυχιω δεν ειναι μονο αυτοι που χρωστανε 6 μαθηματα αλλα και αυτοι που με διαβασμα μπορουν σε ενα ετος να περασουν 15 μαθηματα και να απαλλαγουν απο το τμημα.(και το τμημα να απαλλαγει απο αυτους).

Για να μπορει ο καθενας να εχει την ελευθερια να επιλεξει πραγματα για την ζωη του υπευθυνα και οχι εξαρτωμενος απο γενικες συνελευσεις (ειτε φοιτητων ειτε καθηγητων).

Το μπαινω σε μια σχολη και ξερω τι θα αντιμετωπισω απο πριν ,ειναι αγνωστο σε αυτην την χωρα.
Υπαρχουν παντα απροσμενες εξελιξεις...

Παλι γκρινιαξα. Ελπιζω τελευταια φορα.

Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλα πανω απ'ολα το κοινο συμφερον.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #36 on: April 21, 2007, 16:58:32 pm »

Κ.Παπαγιάννη δεν λέω για μετά τις 15/7 βεβαίως και δεν μπορείτε ούτε και εμείς άλωστε!!Άνθρωποι είμαστε εξάλλου όχι ρομπότ!!Αλλά ο κ.Μάργαρης δεν δεχόταν ούτε μέχρι τις 15/7 που πρότειναν οι φοιτητές!!Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας δεν νομίζω ότι υπήρχαν πάρα πολλά άτομα που ήταν έτοιμα για εξετάσεις τώρα!!Πχ. εγώ!!Εγώ δεν ήμουν καλός ή κακός στην κατάληψη, διάβασα και χριστούγεννα και πάσχα και δυο εβδομάδες μέσα στην κατάληψη!!Αλλά αν εξεραιρέσει κανείς το διάβασμα των Χριστουγέννων και το διάβασμα που έγινε τις δυο εβδομάδες καταλήψεων δεν διάβασα σωστά λόγω των καταστάσεων!!!Χωρίς να θέλω να πω ότι ήταν όλοι έτσι, νωμίζω πως μια εξεταστική τώρα θα ήταν αποτυχία!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #37 on: April 21, 2007, 17:09:48 pm »

Quote from: pandora on April 21, 2007, 16:56:11 pm

ps2 Αυτό  που  είπε  ένας  συνάδελφος  πρίν λίγο  καιρό  σε  άλλο  τόπικ, ότι  τα  σοβαρά άτομα  του  φόρουμ  που  έγραφαν  εμπεριστατωμένα  και  με  επιχειρήματα, έχουν  σταματήσει  πλέον  να  γράφουν,θα  έπρεπε  μάλλον  να  μας  προβληματίσει  για  το  πού  έχουμε  φτάσει  το  επίπεδο  των  συζητήσεων  εδώ  μέσα... μάλλον  για  ψυχοφάρμακα είμαστε...

Καλό  μεσημέρι  σε  όλους... και  ηρεμία - ει δυνατόν....

Συγνωμη που χαλαω το τρομερο επιπεδο που ειχε το φορουμ σας.
Δεν προκειται να ασχοληθω ποτε ξανα, ωστε να επιστρεψουν οι σοφοι συναδελφοι μου πισω και να ξαναγινει αυτο το φορουμ ο παραδεισος που ηταν.

Συγνωμη που αναγκαστηκαν μερικοι να διαβαζουν τις βλακεις που εγραφα.

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #38 on: April 21, 2007, 17:12:45 pm »

ας μη βγαίνουμε οφφτοπικ...για το "επίπεδο"...τη "σοβαρότητα" του φόρουμ...
υπάρχουν άλλα θέματα... που μπορεί να γράψει όποιος θέλει...

και το φόρουμ δεν ανήκει σε κανέναν...ούτε στους σοβαρούς...ούτε σε αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους σοβαρό...ούτε σε κανέναν μεμονωμένα...ανήκει σε όλους...
τα ψυχοφάρμακα πάντως τα θέλουν όλοι σοβαροί και σοβαροφανείς...
« Last Edit: April 21, 2007, 18:11:04 pm by apostolos1986 » Logged

www.twitter.com/apostolos1986
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #39 on: April 21, 2007, 19:03:25 pm »

Quote from: rhum on April 21, 2007, 16:03:05 pm

2) Ασυλο. Την τεταρτη γινεται συγκλητος, και ενα απο τα θεματα που θα συζητηθουν θα ειναι οι χωροι ασυλου, προφανως στο πνευμα που επιτασσει ο καινουργιος νομος. Οι φοιτητικοι συλλογοι οφειλουν να δηλωσουν την αντιθεση τους σε καθε προσπαθεια συρρικνωσης του ασυλου.

εισαι σιγουρος γι αυτο; απο τωρα; περιεργο μου φαινεται, πολυ νωρις. Και αυτη η συγκλητος αφορα ολο το πολυτεχνειο;

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
Re: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κ
« Reply #40 on: April 21, 2007, 19:08:24 pm »

Quote from: damien667 on April 21, 2007, 19:03:25 pm

εισαι σιγουρος γι αυτο; απο τωρα; περιεργο μου φαινεται, πολυ νωρις. Και αυτη η συγκλητος αφορα ολο το πολυτεχνειο;

Την Τετάρτη που μας έρχεται θα γίνει σύγκλητος με θέμα το άσυλο...στάνταρ
(και αφορά όλο το πολυτεχνείο λογικά)

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #41 on: April 21, 2007, 19:12:25 pm »

γνωριζουμε ωρα+μερος;

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κ
« Reply #42 on: April 21, 2007, 22:43:45 pm »

Quote from: Jalk on April 21, 2007, 19:08:24 pm
Quote from: damien667 on April 21, 2007, 19:03:25 pm

Την Τετάρτη που μας έρχεται θα γίνει σύγκλητος με θέμα το άσυλο...στάνταρ
(και αφορά όλο το πολυτεχνείο λογικά)

Το  τί  θα  κάνουμε  γύρω  από  το  θέμα   θα  συζητηθεί  στη  ΓΣ  της  Δευτέρας  φαντάζομαι.... ξέρεις  αν  υπάρχουν  σκέψεις  για  κάποια  δράση/διαμαρτυρία  κτλ  από  πλευράς  φοιτητών?
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
[Electroauth] Για την ομαλή εξέλιξη των ακαδημαικών πραγμάτων στο Τμήμα μας.
« Reply #43 on: May 10, 2007, 23:43:13 pm »

Quote from: MARIOS on April 21, 2007, 13:30:43 pm
Κύριε Δημάκη γιατί δεν λέτε εδώ πέρα την πρότασή σας σε γενικές γραμές!!Στό κάτω κάτω σηζήτηση γίνετε εδώ!!

Η πρόταση είναι τόσο σαφής που .... κανείς δεν την καταλαβαίνει.
Είναι ένα πρόβλημα δικό μου, της εποχής μου και αυτών που με διαβάζουν.
Να μην μπορούν να τακαταλάβουν τα αυτονόητα.

Σήμερα αναγκάζομαι να την ξαναδιατυπώσω:

----- Original Message -----
From: Christos E. Dimakis
To: electroauth@faedrion.ee.auth.gr
Sent: Thursday, May 10, 2007 11:37 PM
Subject: [Electroauth] Για την ομαλή εξέλιξη των ακαδημαικών πραγμάτων στο Τμήμα μας.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση διακόπηκε σε ένα όχι και τόσο ακαδημαϊκό κλίμα, έκλεισαν για λίγο κάποιες πόρτες, ακούστηκαν μερικές κραυγές κλπ.

Θα συνεχιστεί την άλλη Πέμπτη, με την κατάθεση και την ψηφοφορία των προτάσεων.

Εκτιμώ την αναβολή σαν ελιγμό του προέδρου για την εκτόνωση της κατάστασης.

Νομίζω ότι οι τόνοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί και οι αποφάσεις μας θα επηρεάσουν την μελλοντική λειτουργία του Τμήματος.

Έχουμε ως μέλη ΔΕΠ αποτύχει να πείσουμε τους φοιτητές μας για την ορθότητα της προηγούμενης απόφασής μας αλλά και γενικότερα έχουμε αποτύχει να τους πείσουμε για την αξία του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στο Τμήμα, γι αυτό και -παρά τις 'κορώνες τους' περί αυτού-  επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον αριθμό των εξεταστικών και μόνο.
Δεν είμαστε διόλου άμοιροι ευθυνών γι αυτήν την κατάσταση.

Λόγοι συγκυριακοί επιτρέπουν σε μια μικρή σχετικά ομάδα φοιτητών, οπαδών μιας -κατά τη γνώμη τους- λογικής της σύγκρουσης, να επιβάλλουν στο σύνολο των φοιτητών και των παρατάξεων την λογική αυτή.

Έχω διατυπώσει σε προηγούμενα μηνύματα, που τα επαναπροώθησα πριν λίγο στη λίστα, την γνώμη μου για την κατάσταση.

Χωρίς να αναλύσω περισσότερο την κατάσταση που διαμορφώθηκε και θέλοντας κατά κύριο λόγο να αποφύγουμε μια έξοδο από την φετινή κρίση που θα άφηνε να διαιωνίζεται ένα ανοήτως συγκρουσιακό πνεύμα ανάμεσα σε καθηγητές και 'ηγετική ομάδα' των φοιτητών, έχω να προτείνω για την επόμενη Γ. Σ.  τα εξής:

1.Όπως έχει αποφασισθεί μέχρι στιγμής μαθήματα μέχρι τις 6 Ιουλίου.

2.Διενέργεια της πτυχιακής εξεταστικής όπως αποφασίστηκε σήμερα.

3.Όσοι φοιτητές και καθηγητές θέλουν και το επιθυμούν (όσοι έχουν τα κότσια δηλ. και την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια, ας προσθέσω και τη φυσική αντοχή) αναπληρώνουν όλα τα κενά του διδακτικού έργου και των δύο εξαμήνων στο διάστημα από 6 ως 27 Ιουλίου και στο διάστημα 27-31 Αυγούστου.

4.Διενέργεια τεσσάρων εξεταστικών (χειμερινού, θερινού και επαναληπτικές Σεπτεμβρίου) στο διάστημα από 3 Σεπτεμβρίου ως 25 Οκτωβρίου) με όλη τη σχετική άνεση και την απόσταση ανάμεσα στις δυο εξετάσεις του ίδιου μαθήματος.

Η πρότασή μου μετατρέπει την οποιαδήποτε απώλεια σε απώλεια χρόνου (Οκτώβριος).
Εδώ που φτάσαμε, είναι το λιγότερο πολύτιμο που μπορούμε να χάσουμε.
Ο χαμένος χρόνος εύκολα μπορεί να κερδηθεί.
Τα υπόλοιπα όχι.

Χρήστος Ε. Δημάκης

--------------------------------------------------------------------------------

Electroauth mailing list
Electroauth@faedrion.ee.auth.gr
http://faedrion.ee.auth.gr/mailman/listinfo/electroauth
« Last Edit: May 10, 2007, 23:49:47 pm by dimakis » Logged
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #44 on: May 10, 2007, 23:56:06 pm »

Κ. Δημακη ημουν σημερα στην συνελευση και απο το κλιμα που ειδα καταλαβαινω οτι η προταση σας ειναι η καλυτερη δυνατη για τους φοιτητες. (με βαση τις συνθηκες παντα και το κλιμα που υπαρχει).

2 ερωτησεις εχω.

1. Γιατι να αρχισουν οι εξετασεις 3 Σεπτεμβριου και οχι 20 ή 27 Αυγουστου; Φοβαμαι οτι με την δικη σας προταση θα τεθουν ζητηματα που θα εχουν σχεση με το επομενο ετος.

2. Ειπατε πως επι πτυχιω οπως αποφασιστηκε σημερα. Αυτοι που θα δωσουν τωρα του 9ου εξαμηνου, θα μπορεσουν να δωσουν αλλες δυο φορες τα μαθηματα αυτα τον Σεπτεμβριο-Οκτωβριο;

Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: