• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:38:16 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 19:38:16 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by georkala
[Today at 19:26:44]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426675
Total Topics: 31711
Online Today: 221
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 121
Total: 198
Petros Ts
GrillOG
christina02
georgy
gcheristanidhs
Baggelis
kosovi
athena_apo
georgepana9
George_RT
IBOURAS
themis01
tzortzis
mmikelo
tinidou
illupo_kd
Balourdos
teosimeon
gmpatsol
Mr Watson
cealexop
Chrisvb17
serafeim
kakousios
kstavroulis
papaane
chryssana
akiousia
papajohnn06
pave
natavhoo
moutdimi
karadimitras
msandr
AlexKyr
fivosfivos1
papatmaria
lelenia
georkala
Papadopoulosthanos
maranageo
Χρήστος Κίτσος
PurpleWitch
folas
kostas.de
nikos123321
tasos_ntv
chrisdardas
PolarBear
mgrivab
Pcsc
aachmet
George15
abunchofcells
kokkinosgior
itsikou
elias_farhood
Farmakis Aggelos
karaths.d
VaiosG
AgaG
kourkou
mavropan
stefpapa21
ANDVRONTZOS
gkaramp
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση  (Read 7784 times)
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: 3 ζητήματα σχετικά με την διαμορφούμενη φετινή κατάσταση
« Reply #15 on: April 21, 2007, 01:18:22 am »

Quote from: Juan on April 20, 2007, 22:39:41 pm
Παιδιά, νομίζω δεν είμαστε διανοητικά ανεπαρκείς.
Really? spam

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #16 on: April 21, 2007, 09:35:16 am »

@Juan, με συγχωρείς που θα ξεφύγω λίγο από τα τρία ζητήματα που έθεσες, αλλά τι να γίνει, η κουβέντα τα έφερε έτσι! Πρόσθεσε κι ένα τέταρτο ζήτημα λοιπόν, των τελειόφοιτων/επί πτυχίω  Wink

Quote from: damien667 on April 20, 2007, 22:23:42 pm
αποψη μου ειναι πως μπορειτε να απαιτησετε τουλαχιστον μια εξεταστικη για τους επι πτυχιω καποια στιγμη μεσα στο θερινο εξαμηνο. Οι επι πτυχιω (5ο ετος+) θεωρητικα παντα εχουν παρακολουθησει την εκπαιδευτικη διαδικασια και δεν υπαρχει κολλημα παρακολουθησης μαθηματων. Ωστε να μπορεσουν οσοι θελουν να τελειωσουν πριν το καλοκαιρι. Σκεφτειτε το

Damien, από ότι φαίνεται θα γίνει μία εξεταστική για τους επί πτυχίω, με διευρυμένο τον όρο επί πτυχίω. Η διεύρυνση προτάθηκε στη λογική του διευκολύνουμε όσους θέλουν να τελειώσουν το καλοκαίρι. Αυτό είναι πολύ καλό και ευχαριστούμε, όμως αφήνει κόσμο απέξω και ειδικά κάτι 6ετείς και 7ετείς που τρώνε μεγάλη πίκρα (μόλις διάβασα και σχετικό μέιλ στη λίστα).
Εγώ θα πρότεινα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο ο όρος επί πτυχίω και να συμπεριλάβει όλους τους τελειοφοίτους. Άλλωστε, το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται έτσι είναι τα περισσότερα γραπτά προς διόρθωση...

Επίσης, εγώ προτείνω να γίνει και μία δεύτερη σύντομη εξεταστική μέσα στον Ιούλη, για όσους χρωστάνε 6 μαθήματα και κάτω. Κάποιοι πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσουν το καλοκαίρι πχ για να μην χάσουν μεταπτυχιακό, φεύγουν στο στρατό κλπ. Επειδή ακριβώς ο αριθμός αυτών των παιδιών είναι μικρός και τα μαθήματα λίγα, η όλη ιστορία μπορεί να γίνει μέσα σε μια βδομάδα, μετά την ολοκλήρωση του θερινού εξαμήνου.
Κάποιοι φοιτητές χαρακτήρισαν την πρότασή μου παράλογη και υπερβολική(!), αλλά έχω την εντύπωση ότι φοβόμαστε να ζητήσουμε και αυτά που δικαιούμαστε εδώ πέρα...

Για όσους μας έχουν φάει τα αυτιά για τις 'καταραμένες' παρατάξεις, να πω ότι η πρόταση που είχε κατέβει από τους εκπροσώπους μας  ήταν καλή και δεν άφηνε καμιά κατηγορία φοιτητή αδικημένη, ούτε προπτυχιακούς, ούτε τελειόφοιτους. Το τι παίχτηκε στη Συνέλευση μας περιγράφτηκε και στο φόρουμ. Επίσης, όλος ο κόσμος κοιτάει τη βολή του, γιατί όχι και οι καθηγητές μας, χα! (που χάθηκε κι αυτή η ψυχή η Νέσσα που θα έχτιζε τα γραφεία  btw?  Grin) Πάντως η πρόταση Μάργαρη κατά τη γνώμη μου ήταν κακή και ευτυχώς που δεν ψηφίστηκε αυτή.

Για να δούμε τι θα γίνει στην επόμενη Συνέλευση Τμήματος.
« Last Edit: April 21, 2007, 10:32:48 am by aika » Logged
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #17 on: April 21, 2007, 11:06:56 am »

aika βασικά η πρότασή σου για την εξεταστική μέσα στον Ιούλη  δεν είναι πολύ υπερβολική αλλά δεν νομίζω ο Μάργαρης να αφήσει να περάσει κάτι τέτοιο από την στιγμή που έχασε την μάχη την Πέμπτη!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #18 on: April 21, 2007, 11:19:03 am »

Quote from: Juan on April 20, 2007, 14:45:43 pm
Πέραν των όποιων περαιτέρω διεκδικήσεων θα γίνουν από δω και στο εξής, θα ήθελα να θέσω 3 ζητήματα-αιτήματα για φέτος:

1ον) Να βγει το πρόγραμμα των εξεταστικών που θα γίνουν το Σεπτέμβρη πριν τη δήλωση μαθημάτων του θερινού εξαμήνου. Θα είναι που θα είναι μαρτύριο, τουλάχιστον να έχουμε τη μέγιστη δυνατότητα προγραμματισμού.

2ον) Σε όποια μαθήματα του θερινού εξαμήνου είναι δυνατόν, να δωθούν απαλλακτικές εργασίες εντός του εξαμήνου είτε προαιρετικές πρόοδοι με απαλλακτικό χαρακτήρα είτε απαλλακτική εξέταση στο τέλος (όπως γίνεται με τα μαθήματα του κ. Στρίντζη) ώστε έχουμε μία ευκαιρία παραπάνω, παρά τη χαμένη εξεταστική.

3ον) Τί θα ισχύσει για την συμπληρωματική δήλωση "Μαΐου" των 5οετών? Θα μπορέσουμε να δηλώσουμε επιπλέον μαθήματα που δε χωρούσαν λόγω του ν+3 όπως γίνεται συνήθως για το Σεπτέμβρη? Η ερώτηση γίνεται πριν φτάσουμε στην απαίτηση Tongue

Τα γράφω εδώ για να μη τα ξεχάσω... πρέπει να τα κινήσουμε μέσα στα όργανα... όχι μέσα στα φόρα.

edit: Όποιος έχει κάποια άλλη πρόταση προς βελτίωση της κατάστασης (εκτός από αλλαγή στο πότε θα γίνει τί), ας την καταθέσει εδώ να τη συζητήσουμε και να την προωθήσουμε.

1ον->Αυτό γίνετε μέσα σε μια εβδομάδα?Γιατί με το πέρας του χειμερινού θα αρχίσει το θερινό!!Και αν γίνει κάτι τέτοιο νομίζω θα είναι βιαστικό!!

2ον->Μακράν ο καλύτερος τρόπος εξέτασης κατα την γνώμη μου!Αλλά οι εργασίες όπως είπες πιο πριν δεν νομίζω πως θα πρέπει να είναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ αλλά ικανές για να δείξουν στον καθηγητή αν ξέρεις το αντικείμενο.Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα να είνια δύσκολες!!Για τις προόδους δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο να δείνεις προόδους καλοκαιριάτικα!!

3ον->Το ν+3 θα μεγαλώσει και θα γίνει 10-12 μαθήματα από ότι είπε ο κ.Τσιμπούκης!!

Ελευθερία είναι
gpap

View Profile
« Reply #19 on: April 21, 2007, 12:50:50 pm »

Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.

Θέλησα να γράψω 2 λόγια, καθώς παρακολουθώ με πολύ προσοχή την κουβέντα (καυγά??) που γίνεται για τις αναπληρώσεις και τις εξεταστικές.

Αρχικά να δηλώσω ότι προσωπικά ήμουν και είμαι υπέρ της πρότασης Μάργαρη, απλά ως μη μέλος της συνέλευσης παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρος της
κουβέντας (που οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ ώριμη και....ήρεμη) και πήγα για μάθημα μόλις είχε κατατεθεί η πρόταση Τσιμπούκη (χάνοντας έτσι το πανηγύρι των..διαπραγματεύσεων).

Αρχικά να σχολιάσω την πρόταση που κατέβηκε από το φοιτητικό σύλλογο. Ηταν φυσικά μαξιμαλιστική και σίγουρα 'μύριζε' ότι πάει για ..παζάρι. Συγκεκριμένα μετά από απώλεια 3 μηνών και 15 μέρες καθυστέρηση στην έναρξη του εξαμήνου, η φοιτητική πρόταση απλά ζητούσε όλες τις εξεταστικές, τα 2 εξάμηνα και μια έξτρα εξεταστική για του επί πτυχίω. Και φυσικά την κατάργηση ή αναστολή των προαπαιτούμενων. Με αριθμητικούς όρους πρότεινε 2+8 βδομάδες μαθήματα και 9 βδομάδες καθαρές εξατάσεις + μια λανθάνουσα περίοδο τα σαββατοκύριακα. Κατά τα άλλα χαρακτηρίστηκε ως πρόταση που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι στις εξετάσεις. Βέβαια από την πρότασση λείπαν τουλάχιστον οι απαραίτητες 2 βδομάδες του εάρινού (για τις ελάχιστες 10) και αυτές ή θα έπρεπε να γίνουν 1-15/7 με αντίστοιχη μετακίνηση της εξεταστικής 17-31/7 !!!!!! ή να φύγει η μια εξεταστική από τη μέση, κάτι που έγινε σχετικά γρήγορα από πλευράς φοιτητών.

Πάμε τώρα λίγο στην πρόταση που τελικά υποστηρίχθηκε από τους φοιτητές και ψηφίστηκε. Είναι φανερο ότι προτιμήθηκε (πολιτικά) η απώλεια μιας εξεταστικής σε όφελος

α) του να μην γίνουν εξετάσεις τώρα (για πολλούς και διάφορους αδιευκρίνιστους λόγους, εκλογές, ξεσηκωμάρα, κούραση, βαριεστημάρα, άνοιξη, ..έκτακτο γεγονός -Τάσος έφα!).   

β) 2 μακρύτερων εξεταστικών μετά το καλοκαίρι σε σχέση με 1+2 κοντύτερες, άρα και πιο αγχωτικές.

Τα προβλήματα τώρα.

Πρώτο και βασικό η επιλογή του τομέα. Είχα πει σε ιδιαίτερες συζητήσεις, ότι το σύστημά μας δυστυχώς ή ευτυχώς απαιτεί ομαλή ροή από τον κορμό στις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν πέρσυ ήρθαν στον ενεργειακό πχ 145 άτομα, φέτος δεν πρέπει να έρθουν 50, διότι αν δεν έχει επέλθει ριζική διαφοροποίηση στις προτιμήσεις των φοιτητών, αυτό σημαίνει ότι του χρόνου θα έρθουν 300, ούτε και 300 γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να τους βολέψουμε.

Το σύστημα που αποφασίστηκε, πρακτικά προβλέπει δήλωση τομέα από όλους τους >5 εξαμήνου, έστω και υπό αίρεση. Δηλαδή θα δηλώσουν τομέα κάπου 600-700 άτομα σε αντίθεση με τους 300-350 που δηλώνουν υπό κσ. Μάλιστα οι μισοί περίπου ααπό αυτούς (θεωρητικά) μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ότι τζάμπα δήλωσαν τομέα, καθώς είναι πιθανό να μην πετύχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις με την εξεταστική του χειμερινού το Σεπτέμβρη. Το ..ατύχημα είναι ότι δυστυχώς αυτό θα το μάθουν μετά τον ...Οκτώβρη, όταν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν (διότι αν εξεταστούν πχ 400 άτομα στην ΕΕΤ2 στις 12/9 είναι πρακτικά αδύνατο να έχουμε αποτελέσματα στις 17/9 όταν θα δίνουν το πρώτο μάθημα του τομέα που επέλεξαν). Συνεπώς τι θα γίνει?

Ή καταργούμε τις προαπαιτήσεις τελείως, ανταποκρινόμενοι θετικά στο παμφοιτητικό, διαχρονικό αίτημα και ότι θέλει ας γίνει, ή ανοίγουμε ένα παραλογιστήριο βαθμών σε κάθε διδάσκοντα μέχρι ο καθένας από τους σημερινούς φοιτητές να πάρει με το καλό το ..χαρτί του, είτε λέμε....sorry έστω και αν πήρατε το 10ράκι σας εγώ σκίζω το γραπτό σας και όταν με το καλό πάρετε τομέα, περάστε να σας ξαναδούμε.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τα εργαστήρια και τα θέματα. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε για τα ΣΗΕ Ι 2 σενάρια ανάλογα με το πλήθος των φοιτητών που θα έχουμε του χρόνου. Και εκείνο που είναι για τους ...πολλούς φοιτητές έχει ...εκπτώσεις. πολλές, πάρα πολλές εκπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία δυστυχώς, διότι η στελέχωση και η εργαστηριακή μας υποδομή δεν σηκώνει τέτοια νούμερα. Ετσι θα κόψουμε τις εργασίες, θα κόψουμε και καμμιά εργαστηριακή άσσκηση, θα βάλουμε και κανά 2 άτομα παραπάνω σε κάθε εργαστηριακή ομάδα, ώστε να καταφέρουμε να ...τελειώσουμε έγκαιρα και τυπικά, για να κάνουμε σωστά και όπως πρέπει ...τις εξετάσεις μας!

Το τρίτο πρόβλημα έχει να κάνει φυσικά με τους επί πτυχίω. Απίστευτος όρος και επαρκώς απροσδιόριστος. Ποιοί είναι τέλος πάντων αυτοί οι επί πτυχίω και κυρίως πόσοι? Προσοχή λίγο εδώ. Η πρόταση που υπερψηφίσστηκε κάνει λόγο για διευκόλυνση των επί πτυχίω. Προφανώς κανονική εξεταστική δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες, επιτηρητές κλπ. Αν υποθέσουμε ότι επί πτυχίω είναι όσοι χρωστούν τουλάχιστον 6 συνολικά μαθήματα, τότε έχουμε περίπου 60 άτομα που δήλωσαν τον Δεκέμβρη σγια συμμετοχή σε πτυχιακή (δηλαδή έχουν <=6 και θερινά) + εκείνους που έχουν μόνο χειμερινά (έστω 30?) Σύνολο 90? Τι χρωστάνε όλοι αυτοί? Μα, οποιοδήποτε από τα 120+ μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Αρα πρέπει να βγεί ένα πρόγραμμα? Για ποιές μέρεςς και ώρες? Ας πούμε για Σαββατοκύριακα, για μετά τις 8.00 το βράδυ και για πριν τις 9.00 το πρωί  (καλοκαιράκι θα είναι, φέγγει κατά τις 5.30, άρα προαλαμβαίνουμε να εξετάσουμε ένα μάθημα πουρνό πουρνό). Διότι αυτό το 'σε συνεννόηση με τον διδάσκοντα' δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι όταν οι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα είναι πχ πάνω από 5. Πότε να βάλει ο διδάσσκων εξέταση, πώς να τους ενημερώσει και κυρίως πού να τους εξετάσει, στο σπίτι του?

Φυσικά, αν επεκτείνουμε το 'τελωνείο' στα 10 ή 13 μαθήματα (όπως συζητιέται στο στυλ 6+7 του ενάτου) βάζουμε μέσα και όλους τους φοιτητές του 9ου εξαμήνου και αυτό αυξάνει και το πλήθος και επιβάλλει την κανονική πλέον εξεταστική σε χώρους και με προσωπικό που θα πρέπει να βρεθούν. Άρα ... και εδώ ο μαξιμαλισμός κολλάει κάπου σε καθαρά πρακτικά θέματα.

Πού καταλήγουμε τελικά? Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα ήταν συντριπτικά λιγότερα εάν είχε επιλεγεί η άλλη πρόταση. Θα κάναμε την χειμερινή εξεταστική, θα βάζαμε καπάκι και μια διευρυμένη πτυχιακή (πχ για 10 σύνολο) μόνο για θερινά και θα πηγαίναμε για 2 εξεταστικές από 15/9 - 10/10 περίπου. Αλλά αυτό πάει, τέλειωσε.

Τώρα πρέπει ψύχραιμα και κυρίως ρελιαστικά να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και εδώ θέλει προσοχή, ιδιαίτερα στην κλιμάκωση των αιτημάτων. Γιατί στο βωμό του βραχυπρόθεσμου κέρδους, πολλά μπορεί να απαιτήσει και να κερδίσει κανείς. Ακόμη και να αρθεί κάθε περιορισμός σε οτιδήποτε, να ανοίξουν πλέον τα πάντα, να καταργήσουμε τις εξετάσεις, τους περιορισμούς κάθε φύσης, τις προαπαιτήσεις, να υπερασπιστούμε το 'δικαίωμα στο πέντε', για να θυμίσω μια συνθηματολογία της εποχής μου.

Το κόστος όμως θα το πληρώσετε εσείς και όλοι όσοι θα έρθουν από πίσω. Και πιστεύω ότι η ωριμότητα όλων, όσων ένα χρόνο τώρα παλεύουν για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για το ίδιο το πανεπιστήμιο, θα λειτουργήσει ακόμη μια φορά και θα μας διαφυλάξει από τέτοιου είδους διολισθήσεις.   

Γρηγόρης Παπαγιάννης
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #20 on: April 21, 2007, 13:01:58 pm »

Δεν άντεξε....
Ή του γύρισαν την καφετιέρα;
 Grin Grin Grin
gpap

View Profile
« Reply #21 on: April 21, 2007, 13:09:07 pm »

Βραστήρας Δημάκη, βραστήρας....

και πραγματικά δεν άντεξα .................. τα όσα ακούω και διαβάζω τον τελευταίο καιρό!  Wink

(λίγο πριν ξαναβυθιστώ στη σιωπηλή νιρβάνα της περισυλλογής μου)

ΓΠ
Nosferatu
Guest
« Reply #22 on: April 21, 2007, 13:16:41 pm »

Mεσιε ΓΠ,το θεμα ειναι οτι αυτοι οι */-!@$ που μας "εκπροσωπουν" ειναι κομματοσκυλα(τουλαχιστον οι περισσοτεροι) και 1)δεν ηθελαν να εχουν εξεταστικη μεσα στις εκλογες(ΒΟΔΙΑ)
                        2)οτι και να ελεγε ο Μαργαρης αυτοι θα ελεγαν το αντιθετο,ΤΟΣΟ καφροι ειναι

Ειναι η δεν ειναι να τα παιρνεις στο κρανιο?Οι καθηγητες** να σου λενε οτι ειναι ετοιμοι να %^@# το καλοκαιρι τους μπας και περασουμε κανα παραπανο μαθημα,και εσυ να λες ΟΧΙ για τα ηλιθια μικροκομματικα σου συμφεροντα

**πραγματικα με εκπλησει ευχαριστα αυτη η κινηση καθως οι περισσοτεροι δε μας πουλησαν,σταθηκαν στο υψος τους και στις υποσχεσεις τους
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: April 21, 2007, 13:19:48 pm »

Και χωρίς βραστήρα έβρασες, ε;

Πολύς καυγάς για το τίποτα.
Αλλιώς δεν θα είμαστε αυτό που είμαστε.

Κι εγώ δεν είμαι μέλος της συνέλευσης.
Πρόταση είχα και ήθελα να την καταθέσω.
Με αποθάρρυνε ο πρόεδρος και η τελική απομάκρυνσή μου από την αίθουσα.

Το ζητούμενο είναι ο χαμένος χρόνος.
Τέτοιον έχουμε.
Και αν δεν φαίνεται, ψάχνουμε και τον βρίσκουμε και τον ξανακερδίζουμε.
Εκείνον τον κατακαημένο Οκτώβρη τι τον θέλετε;
Αρχίστε το εξάμηνο στις 1 Νοεμβρίου, που τελικά τότε θα το αρχίσετε όπως πάντα, και κάντε τα όλα, κανονικά και με τον νόμο και με την σειρά τους (μόνο τον νόμο της Γιαννάκου θα βάλουμε χέρι).
15 Ιουλίου ως 20 Αυγούστου μια χαρά είναι για διακοπές.

Αλλά δεν βαριέσαι....
Οι ασκήσεις επί χάρτου έχουν μεγαλύτερη γοητεία και μας δείχνουν λίγο μεγαλύτερους.
Δεν περιμένω απάντηση, συνεχίστε...
« Last Edit: April 21, 2007, 14:01:13 pm by dimakis » Logged
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: April 21, 2007, 13:22:39 pm »

Πάντως το μόνο πράγμα που άλλαξε όσον καιρό έλειψες είναι η ... αισθητική του τοπίου.

gpap

View Profile
« Reply #25 on: April 21, 2007, 13:26:13 pm »

Το πρόσεξα! Γιαυτό θα ξαναφύγω.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #26 on: April 21, 2007, 13:29:33 pm »

Nosferatu φίλε μου είναι λίγο περίεργο το θέμα των κομματόσκυλων!!Αυτοί που σε εκπροσοπούν προέρχοντε από εσένα γιατί δεν μπορούν κάτι χιλιάδες φοιτητές να μπούν σε μια Γ.Σ. τμήματος!!

Η πρόταση του κ.Μάργαρη είχε το θετικό ότι δεν γινόταν το μπάχαλο με τους τομείς και τους επί πτυχίο (όποιοι κι αν είναι αυτοί)!!Όμως πρόσεξε, μετά από 4 μήνες κατάληψης ποιός διάβαζε,αν και ακουγόταν πως όποτε τελειώσουν οι καταλήψεις γίνετε αναπλήρωση και γράφουμε!!Εγώ στήριξα την κατάληψη μια φορά μονάχα!!Την εβδομάδα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!!!Όμως δεν μπορούσα να διαβάσω γιατί "δεν καθόταν" το όλο κλίμα για να διαβάσω!!Αυτό το έπαθαν σχεδόν όλοι!!!Άρα θα υπήρχε μια γενική αποτυχία στις εξετάσεις τώρα!!

Φίλε μου Nosferatu, είναι εύκολο να κατηγορείς (τον κ.Μάργαρη για την πρόταση του,τον κ.Τσιμπούκη για την πρότασή του, τα "κομματόσκυλα" για την προτασή τους κτλ κτλ),αλλά καμοιά φορά πρέπει να κάτσεις να δεις πως σκέφτεται ο άλλος πριν κατηγορήσεις!!

Είπα και παραπάνω και οι δυο προτάσεις είχαν και θετικά και αρνητικά!!Τώρα όμως υπάρχει μια πρόταση!!Ας κοιτάξουμε να δούμε πως αυτή η πρόταση θα γίνει ακόμα καλήτερη εάν πιστεύεις πως είναι καλή, η πως θα γίνει καλή εάν πιστεύεις ότι είναι κακή!!

Θέλω να διευκρινήσω πως δεν ανήκω στα "κομματόσκυλα" που λές και δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου!!

Ελευθερία είναι
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #27 on: April 21, 2007, 13:30:43 pm »

Κύριε Δημάκη γιατί δεν λέτε εδώ πέρα την πρότασή σας σε γενικές γραμές!!Στό κάτω κάτω σηζήτηση γίνετε εδώ!!

Ελευθερία είναι
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #28 on: April 21, 2007, 13:34:50 pm »

Και μια τελευταία ερώτηση προς τους δασκάλους μας!!Επειδή δεν άκουσα καλά, γιατί ο κ.Μάργαρης δεν ήθελε μαθήματα μετά το πέρας της 6/6?

Ελευθερία είναι
Nosferatu
Guest
« Reply #29 on: April 21, 2007, 13:41:30 pm »

Quote from: MARIOS on April 21, 2007, 13:29:33 pm
Nosferatu φίλε μου είναι λίγο περίεργο το θέμα των κομματόσκυλων!!Αυτοί που σε εκπροσοπούν προέρχοντε από εσένα γιατί δεν μπορούν κάτι χιλιάδες φοιτητές να μπούν σε μια Γ.Σ. τμήματος!!
Μεγαλο πονεμενο θεμα,χρειαζονται αλλαγες

Η πρόταση του κ.Μάργαρη είχε το θετικό ότι δεν γινόταν το μπάχαλο με τους τομείς και τους επί πτυχίο (όποιοι κι αν είναι αυτοί)!!Όμως πρόσεξε, μετά από 4 μήνες κατάληψης ποιός διάβαζε,αν και ακουγόταν πως όποτε τελειώσουν οι καταλήψεις γίνετε αναπλήρωση και γράφουμε!!Εγώ στήριξα την κατάληψη μια φορά μονάχα!!Την εβδομάδα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!!!Όμως δεν μπορούσα να διαβάσω γιατί "δεν καθόταν" το όλο κλίμα για να διαβάσω!!Αυτό το έπαθαν σχεδόν όλοι!!!Άρα θα υπήρχε μια γενική αποτυχία στις εξετάσεις τώρα!!

Φίλε μου Nosferatu, είναι εύκολο να κατηγορείς (τον κ.Μάργαρη για την πρόταση του,τον κ.Τσιμπούκη για την πρότασή του, τα "κομματόσκυλα" για την προτασή τους κτλ κτλ),αλλά καμοιά φορά πρέπει να κάτσεις να δεις πως σκέφτεται ο άλλος πριν κατηγορήσεις!!

Δεν κατηγορησα ΠΟΤΕ τις προτασεις(εννοειτε οτι ουτε και τα προσωπα)Μαργαρη-Τσιμπουκη,το θεμα ειναι οτι ακομα και αν δεν ειχες ανοιξει βιβλιο μεσα στις καταληψεις θα περνουσες εστω 2-3 μαθηματα,και θα ειχες και την επαναληπτικη χειμερινου το Σεπτεμβριο.
Αντιθετως κατηγορω ευθεως και δημοσια τους "εκπροσωπους" μας για τους λογους που γραφω πανω,ακριβως επειδη εκατσα να δω πως "σκεφτηκαν"

Είπα και παραπάνω και οι δυο προτάσεις είχαν και θετικά και αρνητικά!!Τώρα όμως υπάρχει μια πρόταση!!Ας κοιτάξουμε να δούμε πως αυτή η πρόταση θα γίνει ακόμα καλήτερη εάν πιστεύεις πως είναι καλή, η πως θα γίνει καλή εάν πιστεύεις ότι είναι κακή!!
Αυτο ακριβως κανω,εχω μιλησει με αρκετα ατομα και κατι ψιλοσχεδιαζετε απο βδομαδα για διεκδικηση μιας ακομα εξεταστικης
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: