• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:37:28 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:37:28 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426662
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 4
Guests: 89
Total: 93
Yamal
sigklitiki
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Άτοκα Δάνεια: Θετικό μέτρο? ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Και γιατί?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Down Print
Author Topic: Άτοκα Δάνεια: Θετικό μέτρο? ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Και γιατί?  (Read 16257 times)
Αθάνατος
Guest
Re: Άτοκα Δάνεια: Θετικό μέτρο? ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Και γιατί?
« Reply #75 on: April 03, 2007, 15:03:00 pm »

Κορίνα και Χουάν και chggr005 δεν είπατε αν πήρατε δάνειο φοιτητικό ή όχι..

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #76 on: April 03, 2007, 15:06:45 pm »

Quote from: Αθάνατος on April 03, 2007, 14:57:55 pm
Quote from: corina on April 03, 2007, 14:50:00 pm
Ρε Αθάνατε, μην τσατίζεσαι...

Άσε τον Juan το καπιταλόσκυλο να φωνάζει όσο θέλει...αφού δεν είναι γι' αυτόν το δάνειο...

Εγώ δεν τσατίζομαι αλλά ο Juan , ο οποίος φωνάζει κιόλας από την αρχή του τόπικ ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτό το μέτρο! Shocked
Εγώ τα δικά σου τα νεύρα λυπάμαι, τα νιώθω λίγο ευαίσθητα...

Quote from: Αθάνατος on April 03, 2007, 14:31:00 pm

Θέλω να σε ρωτήσω δυο πράγματα:

Το φοιτητικό δάνειο δεν είναι καταναλωτικό, αλλά επένδυση , αφού μετά τις σπουδές θα μπορείς να βρεις καλύτερη δουλειά με πιο καλά χρήματα.

Σορυ, αλλά δε σε πιάνω καθόλου...επένδυση ένα δάνειο?? Και πώς από το πρώτο σκέλος της πρότασής σου εξάγεις το δεύτερο?? Και όταν όλος ο κόσμος μιλάει για ανεργία, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι μετά τις σπουδές θα βρίσκει τόσο εύκολα κάποιος δουλειά?? Άσε που έτσι όπως το γράφεις αφήνεις να εννοηθεί η παρακάτω συλλογιστική:

Το Δάνειο είναι επένδυση γιατί -->έτσι μόνο τελειώνεις σπουδές -->βρίσκεις δουλειά -->το δάνειο σου χει μείνει αμανάτι ως επένδυση (όχι ως χρέος??) αφού μόνο έτσι θα έβρισκες δουλειά.

Εξάγεις το πρώτο μέλος της πρότασης από το 2ο
Το δανειο αφορά αυτούς που θα επιλέξουν να το πάρουν και καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του
Δες την υπογραφή μου
ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Ναι, αλλά πώς είναι επένδυση? Επένδυση είναι κάτι που στο μέλλον σου αποφέρει κέρδος, όχι χρέος....
Τα χαμηλότοκα φοιτητικά δάνεια οι τράπεζες δεν τα επινόησαν λόγω φιλανθρωπίας, αλλά πολύ απλά είδαν ότι και εκεί έχουν κέρδος!
Ιδιαίτερα έδωσαν βάρος στο μακροπρόθεσμο κέρδος, αφού περισσότεροι μορφωμένοι άνθρωποι συνεπάγεται μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομία

1) Γνωρίζεις κανένα τραπεζίτη?? Θα ήξερες ότι δεν σκέφτονται ότι μακροπρόθεσμα θα έχουν μορφωμένους ανθρώπους που αναπτύσσουν την οικονομία, αλλά χρεωμένους πελάτες που θα τους τα σκάνε και περισσότερα λεφτά στο χρηματοκυβώτιό τους.

Είπα εγώ κάτι αντίθετο με αυτό που γράφεις κοπέλα μου?
Εγώ συγκεκριμένα είπα για τα χαμηλότοκα δάνεια τις αιτίες για τις οποίες θεσπίστηκαν

Το ακριβώς αντίθετο λες...οι αιτίες που θεσπίζονται τα οποιαδήποτε δάνεια είναι η αύξηση των χρηματικών αποθεμάτων της τράπεζας, το κέρδος, και όχι η αύξηση του γνωστικού επιπέδου των πελατών...Σε λίγο θα μας τους βγάλεις και φιλάνθρωπους...
2) Η κυβέρνηση βαράει το ρόλο του τραπεζίτη?? Δε λέω, καλό το "άτοκο" της υπόθεσης, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι τράπεζα. Έχει μία τάση να κάνει όλες τις αλλαγές στο χώρο της παδείας από την κορυφή της πυραμίδας προς τη βάση, και όχι από τη βάση προς την κορυφή. Θα χρειαζόσουν δάνειο αν είχες σωστό φοιτητικό επίδομα? Θα χρειαζόσουν δάνειο αν είχες δωρεάν μετακινήσεις? Αν είχες τις σωστές φοιτητικές παροχές??

Οι πρώτες τράπεζες ήταν κρατικές. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο

Δε μου απαντάς στα bold, εκεί είναι η ουσία...

Αν κατέβω με κόμμα, θα το ονομάσω, "Όλυμπος, ο κόσμος των Αθανάτων...μπείτε κι εσείς"

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #77 on: April 03, 2007, 15:08:19 pm »

Προσωπικά είμαι χρεωμένη μέχρι το λαιμό...

Juan, γι' αυτό που ρώτησες:

Είσαι "κομμουνιστής, με δύο σπίτια και αυτοκίνητο"...αλλωστε, μπορεί να τα πήρες με δάνειο...(άτοκο)

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
pm1
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #78 on: April 03, 2007, 15:11:55 pm »

Καλημέρα σε όλους,

Θα ξεκινήσω αντίστροφα.

Οι τράπεζες δίνουν χαμηλότοκα δάνεια (ή και άτοκα μέχρι ενός ποσού) και πιστωτικές κάρτες σε φοιτητές για να τους δημιουργήσουν την νοοτροπία του δανεισμού και της κατανάλωσης και για να τους έχουν σαν μελλοντικούς πελάτες. Τα λεφτά τους δεν πρόκειται να τα χάσουν (κατα μέσο όρο) μια και στην Ελλάδα οι περισσότεροι γονείς καλύπτουν οικονομικά τα παιδιά τους είτε είναι ευκατάστατοι είτε όχι.

Γενικά ένα άτοκο δάνειο είναι μια παροχή, άρα κάτι το θετικό εκ των πραγμάτων. Στην πράξη σημαίνει όμως και τα εξής:

-αντί να έχω μια κατεύθυνση δωρεάν σίτισης και στέγασης, συγγραμάτων κτλ για όσους φοιτητές αντέχει η ελληνική οικονομία, επικυρώνω τη λογική της μεταφοράς του κόστους στον φοιτητή κι αυτός ας κόψει το λαιμό του (και το λαιμό των γονιών του). (ενδεχομένως και σε μια λογική του "όπου υπάρχει τσάμπα υπάρχει και κατάχρηση")

-εντείνει στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση το χαρακτήρα της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αντιδιαστολή με το χαρακτήρα της παιδείας. Έχουμε δηλαδή τον άνθρωπό - παραγωγική μηχανή που επενδύει κάποια λεφτά στην αρχή της επαγγελματικής του ζωής (με ένα δάνειο όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις) για να το αποσβέσει αργότερα (όπως εσύ και πολλά εισαγωγικά βιβλία αρχών οικονομικής ανάλυσης περιγράφουν).

Αρα ενώ το άτοκο δάνειο είναι κάτι καλό, η λογική στην όποία εντάσσεται  είναι προβληματική (για τη δική μου αντίληψη).

Επίσης, αν κάποιος πιέζεται  ενδεχομένως, οικονομικά, και θα ήθελε να πάρει ένα άτοκο δάνειο (μιας και αισθάνεται σίγουρος για τις δυνατότητες του και οτί θα βρέι δουλειά μετά, και μπράβο του αν αισθάνεται έτσι ), δεν είναι όμορφο να επιτείθεται σε κάποιον άλλο στη βάση του εσύ δεν έχεις ανάγκη και τι μιλάς.

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #79 on: April 03, 2007, 15:15:50 pm »

Ακριβώς ότι λέω κι εγώ...

Αθάνατος
Guest
« Reply #80 on: April 03, 2007, 15:21:01 pm »

Quote from: corina on April 03, 2007, 15:06:45 pm

Θέλω να σε ρωτήσω δυο πράγματα:

Το φοιτητικό δάνειο δεν είναι καταναλωτικό, αλλά επένδυση , αφού μετά τις σπουδές θα μπορείς να βρεις καλύτερη δουλειά με πιο καλά χρήματα.

Σορυ, αλλά δε σε πιάνω καθόλου...επένδυση ένα δάνειο?? Και πώς από το πρώτο σκέλος της πρότασής σου εξάγεις το δεύτερο?? Και όταν όλος ο κόσμος μιλάει για ανεργία, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι μετά τις σπουδές θα βρίσκει τόσο εύκολα κάποιος δουλειά?? Άσε που έτσι όπως το γράφεις αφήνεις να εννοηθεί η παρακάτω συλλογιστική:

Το Δάνειο είναι επένδυση γιατί -->έτσι μόνο τελειώνεις σπουδές -->βρίσκεις δουλειά -->το δάνειο σου χει μείνει αμανάτι ως επένδυση (όχι ως χρέος??) αφού μόνο έτσι θα έβρισκες δουλειά.

Εξάγεις το πρώτο μέλος της πρότασης από το 2ο
Το δανειο αφορά αυτούς που θα επιλέξουν να το πάρουν και καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του
Δες την υπογραφή μου
ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Ναι, αλλά πώς είναι επένδυση? Επένδυση είναι κάτι που στο μέλλον σου αποφέρει κέρδος, όχι χρέος....

Σε όλα τα επενδυτικά δάνεια στην αρχή είσαι χρωμένος, αλλά μετά που θα τα ξεπληρώσεις θα  είσαι καλύτερα!
Συνολικά συγκριτικά με την αντίθετη περίπτωση που δεν έπαιρνες το δάνειο θια βγεις σε καλύτερη θέση

Quote from: corina on April 03, 2007, 15:06:45 pm
Τα χαμηλότοκα φοιτητικά δάνεια οι τράπεζες δεν τα επινόησαν λόγω φιλανθρωπίας, αλλά πολύ απλά είδαν ότι και εκεί έχουν κέρδος!
Ιδιαίτερα έδωσαν βάρος στο μακροπρόθεσμο κέρδος, αφού περισσότεροι μορφωμένοι άνθρωποι συνεπάγεται μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομία

1) Γνωρίζεις κανένα τραπεζίτη?? Θα ήξερες ότι δεν σκέφτονται ότι μακροπρόθεσμα θα έχουν μορφωμένους ανθρώπους που αναπτύσσουν την οικονομία, αλλά χρεωμένους πελάτες που θα τους τα σκάνε και περισσότερα λεφτά στο χρηματοκυβώτιό τους.

Είπα εγώ κάτι αντίθετο με αυτό που γράφεις κοπέλα μου?
Εγώ συγκεκριμένα είπα για τα χαμηλότοκα δάνεια τις αιτίες για τις οποίες θεσπίστηκαν

Το ακριβώς αντίθετο λες...οι αιτίες που θεσπίζονται τα οποιαδήποτε δάνεια είναι η αύξηση των χρηματικών αποθεμάτων της τράπεζας, το κέρδος, και όχι η αύξηση του γνωστικού επιπέδου των πελατών...Σε λίγο θα μας τους βγάλεις και φιλάνθρωπους...

Έλεος κοπέλα μου
Την αύξηση των αποθεμάτων τους στοχεύουν πάλι και πολύ απλά θα το πετύχουν με μεγαλύτερα κέρδη σε μία οικονομία με αυξημένη παραγωγή και πιο βελτιωμένη οικονομία
Καταντάει γελοίο να απαντάω στα προφανή ξες

Για τα παρακάτω
Η κυβέρνηση βαράει το ρόλο του τραπεζίτη?? Δε λέω, καλό το "άτοκο" της υπόθεσης, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι τράπεζα. Έχει μία τάση να κάνει όλες τις αλλαγές στο χώρο της παδείας από την κορυφή της πυραμίδας προς τη βάση, και όχι από τη βάση προς την κορυφή. Θα χρειαζόσουν δάνειο αν είχες σωστό φοιτητικό επίδομα? Θα χρειαζόσουν δάνειο αν είχες δωρεάν μετακινήσεις? Αν είχες τις σωστές φοιτητικές παροχές??

Βγάλε κόμμα κάνε τον προϋπολογισμό που θα τα ικανοποιεί όλα αυτά αλλά και όλες τις απαιτήσεις των Ελλήνων και θα γίνεις η 1η στον κόσμο

Αυτά περί σβησίματος αυτών που υπήρχαν και στησίματος του συστήματος από την αρχή, είναι για ονειροπόλους

Αθάνατος
Guest
« Reply #81 on: April 03, 2007, 15:25:06 pm »

Pm1 δεν βγαίνει από πουθενά ότι θα μειωθεί το ποσοστό του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στην παιδεία με τη λογική ότι υπάρχουν άτοκα δάνεια

Και θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το ρόλο της εκπαίδευσης
Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχεδόν όλοι έρχονται για την επαγγελματική αποκατάσταση και όχι επειδή είναι πορωμένοι με κάτι και θέλουν να ασχοληθούν με αυτό. Βέβαια υπάρχουν και τέτοιοι δε λέω
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #82 on: April 03, 2007, 15:33:12 pm »

Μερικές φορές πιστεύω σε έναν διάλογο είναι καλό να τραβάμε ένα Χ και να ξεκινάμε από την αρχή, αν βέβαια υπάρχει καλή θέληση...
Αλλιώς γίνεται ένα μπάχαλο και μετά άντε να βγάλεις άκρη Tongue Εγώ στην αρχή βρήκα ενδιαφέρον το τόπικ...κρίμα.
 Προτείνω, με κοινή συναίνεση βέβαια ΟΛΩΝ εκείνων που μίλησαν εδώ, να διαγραφούν οι μέχρι τώρα απαντήσεις που εμπεριέχουν διαπληκτισμούς, και να το πάρουμε το όλο θέμα από την αρχή.
...

Η άποψή μου είναι η εξής: Με βάση την τωρινή κατάσταση, έντοκα δάνεια υπάρχουν. Έστω ότι η κοινωνία βρίσκεται σε μία Δ κατάσταση. Και οδεύει, ή προσπαθούμε να την κάνουμε να οδεύσει, προς την κατάσταση Α (έστω ότι αυτή είναι η τέλεια κατάσταση).
Για να μεταβούμε στην κατάσταση Α, πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες και πολλές αλλαγές.
Ας υποθέσουμε το προφανές, ότι δηλαδή μια κοινωνία που δεν θα χρειάζεται να πάρει δάνειο από μία τράπεζα για να επιβιώσει, ακολουθεί τη σωστή πορεία για να φτάσει στην κατάσταση Α.

Τώρα, ένα μπορεί να πει: Ας σταματήσουμε λοιπόν από ΤΩΡΑ τον "θεσμό" των δανείων από τράπεζες.
Τίθεται τώρα το ερώτημα: Και εκείνοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους ανάγκες τί θα κάνουν; Η λογικότερη απάντηση είναι η εξής: "Το κράτος θα δίνει επιδόματα, θα παραχωρεί οικονομικές διευκολύνσεις κ.λ.π." ή ο μισθός που θα παίρνουν θα τους φτάνει για ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ανακύπτει όμως ένα σημαντικό θέμα: Η κοινωνία στην κατάσταση Δ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει εδώ και τώρα τα μέλη της από το να δανείζεται χρήματα; Και ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα να γίνουν εδώ και τώρα, μήπως για να μπορέσει να επιβιώσει, δεν την ωφελεί να γίνουν όλα μαζί;

Δεν έχω ασχοληθεί με αυτή την παράμετρο και δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά αν η απάντηση στο παραπάνω είναι "ΟΧΙ, δεν γίνεται αυτό", τότε εφόσον για κάποιο καιρό ακόμα θα χρειαζόμαστε τα δάνεια, τότε να γίνουν άτοκα (έστω και αν είναι μόνο για τους φοιτητές) είναι προφανώς θετικό μέτρο.

Και κάτι ακόμα: Αν το δούμε εντελώς ρεαλιστικά, το να αλλάξει τόσο ριζικά η κοινωνία, δεν είναι κάτι που για να γίνει πρέπει να περάσει πολύς καιρός (και που πάλι μπορεί να μην αλλάξει); Συνεπώς, μέχρι τότε θα υπάρχουν τα έντοκα δάνεια Shocked Shocked Άρα, το να γίνουν άτοκα όλον αυτόν το καιρό που ας το πούμε "ψήνεται" σιγά-σιγά αυτή η ριζική αλλαγή, δεν είναι θετικό μέτρο;

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Nosferatu
Guest
« Reply #83 on: April 03, 2007, 15:41:12 pm »

Λοιπον το δανειο ειναι απαραιτητο για μια εξελικτικη κοινωνια,το δανειο ειναι ενα μεσο να ανεβεις(και να κατεβεις) οικονομικες βαθμιδες,δηλαδη δε σημαινει οτι επειδη οι γονεις σου ειναι εργατες η αγροτες(η γενικα χαμηλομισθοι) οτι και εσυ θα ακολουθησεις παρομοιο δρομο,εχεις την δυνατοτητα να υλοποιησεις μια καλη ιδεα,γενικοτερα τις δεξιοτητες σου χωρις να χρειαζετε να βαλεις καποιον στη μεση επειδη απλα δεν εχεις το το αρχικο κεφαλαιο,αυτη την αναγκη την ικανοποιει η τραπεζα η οποια βγαζει κερδος με τον γνωστο τροπο.Αυτο ειναι το νοημα του δανειου(βεβαια μπορει να πεσεις εξω,αλλα αυτα εχει μια ανταγωνιστικη κοινωνια),δηλαδη να σου δινει ευκαιρια να πραγματοποιεις μια μπιζνα ενω δεν ειχες την δυνατοτητα,ετσι και το φοιτητικο σου δινει την ευκαιρια να σπουδασεις ενω δεν θε την ειχες(και θα το ξεπληρωσεις μετην δουλεια σου),αν δεν βρεις τοτε δεν εκανες καλη επιλογη**.Το δανειο ειναι ΚΑΘΑΡΑ επενδυση απλα του εχει βγει το ονομα επειδη γινετε λαθος χρηση απο το μαλακα τον ελληνα

**πχ αν παρεις δανειο για να σπουδασεις μαθηματικος,χωρις ο μπαμπας να εχει φροντ η κατι παροιμοιο(δηλαδη δεν εχεις στον ηλιο μοιρα) και πεις να δεν βρισκω δουλεια θα μου τα φαει η τραπεζα,ας προσεχες δεν εκανες καλη "επενδυση"
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #84 on: April 03, 2007, 15:49:43 pm »

Το δάνειο, είναι επένδυση, αν το πάρεις έχοντας μία επιχείρηση, όταν χρειάζεσαι κεφάλαιο "μπροστά" για να αναπτυχθείς, το οποίο θα σου αποφέρει πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

Το δάνειο, είναι επένδυση, αν το πάρεις για να πάρεις/χτίσεις ένα σπίτι, όταν με τα ίδια λεφτά θα πλήρωνες ενοίκιο και εν τέλει δε θα είχες και σπίτι δικό σου.

Αλλά δάνειο για να σπουδάσεις, χωρίς να ξέρεις καν αν θα μπορέσεις να το αποπληρώσεις, για όνομα του θεού! Δεν είναι επένδυση. Είναι καταστροφή!

@Wanderer: Αν εσένα σου φαίνεται πως η παγίωση της κατάστασης Δ (η διευκόλυνση στον δανεισμό δλδ) δεν αποσκοπεί στην κατάσταση Ε, αλλά στην κατάσταση Α, τότε εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.  Undecided
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #85 on: April 03, 2007, 15:51:23 pm »

Οι οδηγείες προς δανειζόμενους λένε η μηνιαία δόση που πληρώνετε να μην υπερβαίνει το 40% του μισθού σας.

Οι φοιτητές δεν έχουν μισθό... τί παίζει λοιπόν?
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #86 on: April 03, 2007, 16:01:17 pm »

Quote from: Juan on April 03, 2007, 15:49:43 pm
@Wanderer: Αν εσένα σου φαίνεται πως η παγίωση της κατάστασης Δ (η διευκόλυνση στον δανεισμό δλδ) δεν αποσκοπεί στην κατάσταση Ε, αλλά στην κατάσταση Α, τότε εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.  Undecided
Χέρια ψηλά...κι όλα τα φτάνω... (μετά δεν θυμάμαι τί λέει το τραγούδι...)

Juan, μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες (ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ Tongue ): δεν είπα να παγιώσουμε την κατάσταση Δ. Αλλά: Ρεαλιστικά αν το δούμε (όχι ρεαλιστικά σαν να λέμε "μην έχεις όνειρα, επιδιώξεις" και τέτοια), το να φτάσουμε σε μία κοινωνία στην οποία τα μέλη της δεν θα χρειάζονται δάνειο για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους (δεν αναφέρω το δάνειο εδώ με την έννοια της επένδυσης, αλλά με την έννοια του αναγκαίου κακού σε αυτήν την περίπτωση), δεν θέλει πολύ καιρό ακόμα; Και όλον αυτόν τον καιρό τα έντοκα δάνεια θα υπάρχουν. Δεν είναι καλύτερα όλον αυτόν τον καιρό να υπάρχουν έντοκα δάνεια;

Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι παγιώνουμε την κατάσταση Δ με διευκολύνσεις δανεισμού. Φυσικά καλύτερα θα ήταν να μην χρειάζονται δάνεια για να επιβιώνουν κάποια άνθρωποι (που τα εχουν ανάγκη) αλλά έως ότου επιτευχθεί αυτό, τα άτοκα δάνεια είναι καλό μέτρο. Το να καταργηθούν δηλαδή τα δάνεια και να δώσει υποστήριξη το κράτος σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, σου φαίνεται ότι θα γίνει βραχυπρόθεσμα;;;

Και φυσικά βέβαια ο Έλληνας μόλις δει άτοκα δάνεια, μπορεί να πέσει με τα μούτρα σε αυτά... ε εδώ είναι στο χέρι του πώς θα αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα: Προς όφελός του (να τα αξιποιήσει με μέτρο έως ότου η κοινωνία μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς δάνεια) ή προς το κακό του.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #87 on: April 03, 2007, 16:14:51 pm »

Το δάνειο είναι μία διαδικασία που περιλαμβάνει μακροχρόνια εξάρτηση. Σε όποια χώρα και να το δεις. Άρα δε πάμε στην μακροχρόνια βελτίωση.

Δε συμβιβάζομαι με το "αναγκαίο κακό" γιατί σου λέω ότι μ'αυτή την κοινωνία, μ'αυτό το σύστημα, μία κυβέρνηση που θέλει, ΜΠΟΡΕΙ να κάνει κάτι καλύτερο από το άτοκο δάνειο.

Αλλά δε θέλει..

Αλλού είστε ρεαλιστές (βλ. δε γίνεται αλλιώς) αλλά αλλού (βλ. ελληνική πραγματικότητα) θέλετε να είστε ρομαντικοί λέγοντας ότι ο Έλληνας μπορεί να το κάνει στραβά, αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο..
pm1
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #88 on: April 03, 2007, 16:15:53 pm »

Σε οικονομικούς όρους είσαι offside Juan (αν και ξέρεις καλή μπάλα)

Κατ' αρχας οι οδηγίες αφορούν καταναλωτικά-στεγαστικά δάνεια και αφορούν τη μόνιμη κατάσταση.

Αν σκεφτείς σε οικονομικούς όρους θα αναρωτηθείς στα 18 σου:

Με συμφέρει να βγώ απευθείας στην αγορά εργασίας ή να βγώ μετά από 5 χρόνια με ένα χαρτί Ηλεκτρολογου μηχανικού (ή άλλης σχολής);

Τα βάζεις κάτω και λές:

-κατευθείαν στην αγορα:
Αναμενόμενος μισθόςxμήνεςxχρόνια=......(το να λάβεις υπόψη και την ποιότητα ζωής περιπλέκει το πρόβλημα)

-σπουδές:
 -αρχικό κόστος σπουδών (5x...)+αναμενόμενος μισθός=.... (με το αρχικό κόστος να το καλύπτεις με δάνειο)

και ανάλογα επιλέγεις με τον κίνδυνο αν κάνεις λάθος στις εκτιμήσεις σου να ......

είναι κάτι αντίστοιχο με τα στεγαστικά όπου κάνεις σύγκριση ενοικίου και δόσης, όπου και εκεί βέβαιααν δεν έχεις εξασφαλισμένο μισθό κινδυνεύεις να πάθεις μεγάλη νίλα.

Στο παραπάνω μοντέλο μπορείς να συμπεριλάβεις και το πόσο διατεθειμένος είναι κανείς να ρισκάρει. Η έννοια της επένδυσης εμπεριέχει και την έννοια του ρίσκου(το να μην ξέρεις 100% ότι θα βγάλεις κέρδος ή ότι δε θα χάσεις).
« Last Edit: April 03, 2007, 16:20:36 pm by pm1 » Logged
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #89 on: April 03, 2007, 16:24:01 pm »

Quote from: Juan on April 03, 2007, 16:14:51 pm
Δε συμβιβάζομαι με το "αναγκαίο κακό" γιατί σου λέω ότι μ'αυτή την κοινωνία, μ'αυτό το σύστημα, μία κυβέρνηση που θέλει, ΜΠΟΡΕΙ να κάνει κάτι καλύτερο από το άτοκο δάνειο.
Μακάρι. Αν προσέξεις, δεν απαντώ στο ερώτημα που θέτω. Επειδή δεν ξέρω αν μπορεί ή όχι. Στην περίπτωση που όντως μπορεί, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα...διότι ακόμη υπάρχει χρόνος. Ακόμα και αν δεν θέλει, όπως λες παρακάτω, το ότι υπάρχουν ακόμα οι προϋποθέσεις είναι ενθαρρυντικό στοιχείο.

Quote from: Juan on April 03, 2007, 16:14:51 pm
Αλλού είστε ρεαλιστές (βλ. δε γίνεται αλλιώς) αλλά αλλού (βλ. ελληνική πραγματικότητα) θέλετε να είστε ρομαντικοί λέγοντας ότι ο Έλληνας μπορεί να το κάνει στραβά, αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο..
Εγώ δεν κάνω διάκριση. Το ότι είναι κάποιος ρομαντικός δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ρεαλιστής. Και να φανταστείς ότι προσπάθησα να μην παρεξηγηθώ, ανοίγοντας μια παρένθεση για επεξήγηση, εκεί που χρησιμοποίησα τη λέξη "ρεαλιστικά".

united by our love
so we scream "Liberta"
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Up Print
Jump to: