• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:18:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:18:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 111
Total: 180
eleftheria
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Nikoletta
hacky
fkagk
Petran25
xristodoulou
sterlouk
nikitask
Kv
lina_zs
sofaki
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
ArsenD
mmikelo
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
chriskazakos
petikas
stloukas
npalami
Evripidis
Ponan
Petross
moutdimi
dimitrisblioumis
jimalexoud
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
nmpampal
Haralampos
JoHn!
maestros
aalmpanb
Dimosthenis
Sotirisbikos
tank
witchingHour
kstavroulis
noimaginationforthis
freskoulhs
DespoinaKarategou
meni
Giopan
John120196
Farmakis Aggelos
alice
papajohnn06
tasakis
xdallas
Nikos_313
George_RT
marf10
teeeoooo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη  (Read 22780 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
« Reply #105 on: April 01, 2007, 12:48:48 pm »

Quote from: Juan on April 01, 2007, 04:17:37 am
Η κατάληψη της σχολής από μόνη της δε λέει τίποτα. Το θέμα είναι πόσος κόσμος είναι μέσα στη κατάληψη. Και στηρίζει την κατάληψη. Τα πάντα είναι αριθμοί. Αυτούς μετράει και η κυβέρνηση των γκάλοπ.

Αν η κυβέρνηση απήχε 0.2% από το ΠαΣοΚ και ο Γιωργάκης κατάφερνε έστω να πλησιάσει τον τρισάθλιο και πανάχρηστο καταλληλότερο για πρωθυπουργό της Ελλάδας (έλεος), τότε ο νόμος θα είχε πάρει πόδι 2 μήνες τώρα..

Όμως οι Έλληνες παίρνουν έναν ύπνο τώρα. Ξυπνήστε τους αργότερα.

Με τις παραπάνω συνθήκες λοιπόν, το να πέσει ο νόμος είναι... πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο... τίποτα δεν είναι όμως αδύνατο.

Αυτά τα ολίγα ρεαλιστικά πιστεύω points σχετικά με την επικαιρότητα..

Πές  τα  βρε  Juan.... τα  λέω  αλλά  ποίος  μ'ακούει....!
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #106 on: April 01, 2007, 12:55:35 pm »

Quote from: Fenix on April 01, 2007, 12:15:05 pm
Γνωρίζεις πόσοι από τους 180 που το ψήφισαν κατέβηκαν στην Αθήνα; Εσύ κατέβηκες; Στήριξες δηλαδή το δισέλιδο κείμενό σου με πράξεις;

Μια και αναφέρθηκε, να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου πόσοι από αυτούς που ψηφίζουν το κοινό πλαίσιο στηρίζουν τις διαδικασίες της κατάληψης.
Η απάντηση είναι μία: τα ίδια και τα ίδια -λιγοστά- άτομα.

Πρέπει όμως να καταλάβεις Fenix ότι όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες δεν μπορείς να εμμένεις στη συνέχεια της κατάληψης. Μπορεί εσύ να ονειρεύεσαι να γίνει στην Ελλάδα ότι έγινε στη Γαλλία πέρσι, αλλά δυστυχώς φέτος δεν είναι όπως ο Μάης-Ιούνης των περσινών μας κινητοποιήσεων.

Μια από τις πολλές αιτίες για αυτό είναι ότι το κίνημα κουράστηκε και δεν είναι διατεθιμένο να θυσιάσει τις σπουδές του ως πρόβατο επί σφαγή για να αποσυρθεί ένας νόμος. Ένας νόμος που παρουσιάζεται από μερίδα των φοιτητών λες και είναι η επιτομή της παθογένειας του ελληνικού πανεπιστημίου κι ότι αν αποσυρθεί, πάει τα λύσαμε όλα τα προβλήματά μας.
Εγώ δε θα σταθώ στον ίδιο το νόμο -άλλωστε δεν τον έχω μελετήσει ενδελεχώς. Στηρίζομαι όμως στις αναλύσεις που έχω ακούσει από καθηγητές μου, που θεωρούν ότι περιέχει διατάξεις που τον αυτοκαταργούν κι ότι το αν θα εφαρμοστεί εξαρτάται από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Να προσθέσω βέβαια, έχοντας το θάρρος της γνώμης, ότι ορισμένα σημεία του νόμου με βρίσκουν σύμφωνη, όπως το θέμα της εκλογής των πρυτανικών σχημάτων, περί ορίων φοίτησης κλπ. Αλλά αυτά δεν είναι ουσιαστικά ζητήματα.

Για μένα η ουσία είναι ότι το κίνημα κάνει σοβαρά λάθη τακτικής, αποδυναμώνει τα ίδια του τα όπλα και απομακρύνει τον κόσμο που το αναγέννησε πέρσι την άνοιξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι θυσιάζει πολύ περισσότερα από αυτά που ελπίζει ότι θα 'κερδίσει'.
Διότι δεν μπορείς να λες ότι αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο έχοντας το κλειστό για μήνες ολόκληρους. Σε αυτό το τόπικ διάβασα διάφορα φαιδρά. Ο άλλος μας λέει να  κλείσουμε το μαγαζί για κανά χρόνο, αφού μπορούμε, έχει γίνει και στο παρελθόν...

Κατ'εμέ, τα προβήματα του πανεπιστημίου έχουν τέσσερις βασικές αιτίες: υποχρηματοδότηση, έλλειψη ανεξαρτησίας του, νοοτροπία καθηγητών και νοοτροπία φοιτητών. Ας εργαστούμε λοιπόν στο να αλλάξουμε αυτή τη ρημάδα τη νοοτροπία του μέσου Έλληνα φοιτητή και να ανεβάσουμε το επίπεδο των σπουδών μας μέσα από την προσωπική μας προσπάθεια. Να ένας ρεαλιστικός τρόπος για να αναβαθμίσεις την παιδεία. Θα συμπαρασύρεις και τους καθηγητές σου σε αυτό.
   Η τωρινή κατάσταση μόνο ευτελίζει το πανεπιστήμιό μας. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτοί που 'στηρίζουν' τις καταλήψεις πλέον δεν είναι οι αγωνιστές, αλλά οι βολεψάκηδες που πίνουν καφέδες στην παραλία, διαιωνίζοντας -με την αποχή τους- την κατάληψη, για να μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές που χρηματοδοτούν οι γονείς τους...
« Last Edit: April 01, 2007, 12:57:45 pm by aika » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #107 on: April 01, 2007, 13:02:18 pm »

Quote from: aika on April 01, 2007, 12:55:35 pm
τα προβήματα του πανεπιστημίου έχουν τέσσερις βασικές αιτίες: υποχρηματοδότηση, έλλειψη ανεξαρτησίας του, νοοτροπία καθηγητών και νοοτροπία φοιτητών. Ας εργαστούμε λοιπόν στο να αλλάξουμε αυτή τη ρημάδα τη νοοτροπία του μέσου Έλληνα

+1

damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #108 on: April 01, 2007, 15:44:17 pm »

Καποιοι εδω μεσα νομιζουν οτι το φορουμ ειναι ο συλλογος.

Καποιοι εδω μεσα νομιζουν οτι η αποψη τους ειναι η ορθη ή ισως και η αντιπροσωπευτικη

Καποιοι εδω μεσα ανακυκλωνουν την μιζερια τους, τον μηδενισμο τους, τον σταρχιδισμο τους, τον μικροαστισμο τους και τη συμφεροντολαγνεια (κε Δημακη ειμαι σιγουρος οτι και το 1979 οι "συντροφοι" και "αλληλεγγυοι" καθηγητες τα ιδια λεγανε στους καταληψιες φοιτητες...στην τελικη παντα ειμαστε μονοι μας).

Καποιοι εδω μεσα την βρισκουν μιλωντας μεταξυ τους για πραγματα για τα οποια ποτε δεν ασχοληθηκαν σοβαρα, αλλα οπως ολοι εχουν απο μια κωλοτρυπιδα ετσι ολοι εχουν και απο μια αποψη.

Και καποιοι εδω μεσα γουσταρουν να πουλανε νεοσυντηριτισμο επειδη βρηκαν προσφορο εδαφος.

Την ωρα που καποιοι εδω μεσα κανουν ολα τα παραπανω, καποιοι αλλοι μηνες τωρα τρεχουνε συνεχεια, εχουν αφιερωσει ολη τους την καθημερινοτητα και την υπαρξη για εναν ΚΟΙΝΟ σκοπο.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ειλικρινα, με ολα αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα νιωθω ντροπη και αισχος. Θελω να δω με τι μουτρα θα κοιταξετε τους συμφοιτητες σας οταν επιστρεψουν απο τη δικη.

Και αυτα ειναι τα "ολιγα" "ρεαλιστικα" σχετικα με την πραγματικοτητα! Αν εμεις ειμαστε συναισθηματικοι καποιοι αλλοι ειναι αναισθητοι.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #109 on: April 01, 2007, 16:07:12 pm »

Quote from: dimakis on April 01, 2007, 09:11:13 am
Quote from: Greg.. on April 01, 2007, 08:16:23 am
Και μη μου πείτε ότι δεν έχει πολιτικό κόστος..

Όχι.
Κανένα και για κανένα.
Άλλη μια από τις αυταπάτες σας.
Για το ελληνικό πολιτικό σύστημα η διάρκεια της εκπαίδευσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαχείριση της ανεργίας των νέων. Η επιμήκυνση της φοίτησης είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Ακόμα πιστεύω ότι το πολιτικό κόστος βραχυπρόθεσμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα (έτσι κι αλλιως) ψεύτικα νούμερα σε βάθος χρόνου..

Quote from: dimakis on April 01, 2007, 09:11:13 am
Οι συγκεκριμένοι γονείς;
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

Ναι αλλά ο μέσος Έλληνας πολίτης θέλει την ηρεμία του.. του την υποσχέθηκαν για να είναι πρόβατο..
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #110 on: April 01, 2007, 16:17:18 pm »

Aγαπητέ damien667 των Πολιτικών Μηχανικών,

Εσύ μάλλον νομίζεις ότι το φόρουμ είναι ΓΣ, αλλιώς δεν εξηγείται πώς χρησιμοποιείς εδώ 'επιχειρηματολογία' που κυριαρχεί στις συνελεύσεις.

Την άποψή μας θα λέμε και θα την υποστηρίζουμε όπου και όπως γουστάρουμε και ας ενοχλούνται ορισμένα αυτιά.

Το κατά πόσον συμμετέχουμε στις διαδικασίες το ξέρουμε εμείς οι ίδιοι, για αυτό κόψε σε παρακαλώ την πιπίλα περί αδιάφορων που κάνουν υψηλή κριτική την ώρα που πίνουν τον καφέ τους μπροστά στον υπολογιστή, αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ΓΣ.
Σου μιλάει κάποια μάλιστα που πέρσι στις καταλήψεις συμμετείχε ενεργά στο να είναι ζωντανό το κατειλλημένο πανεπιστήμιο.

Και επειδή πολλά μας τα πες, κι επειδή φαντάζομαι και ποιος είσαι, κι εγώ πολύ εύκολα κάνω αγώνα και λέω ας κλείσουμε το πανεπιστήμιο για κανά χρόνο αν έχω σπιτάκι στο Πανόραμα και εξασφαλισμένο το μέλλον (Ας μου συγχωρεθεί το προηγούμενο, δεν αρμόζει στο επίπεδο της επιχειρηματολογίας μου, αλλά είμαι ακόμη τσαντισμένη από αυτό περί κωλοτρυπίδων που διάβασα...)

Όσο δε για την άλλη καραμέλα, πώς θα κοιτάξετε τους συμφοιτητές σας στα μάτια, πρόκειται για άλλον ένα συνηθισμένο συναισθηματικό εκβιασμό που κυριαρχεί στην επιχειρηματολογία των ημερών.
Ας καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάληψη ως τρόπο συμπαράστασης των συλληφθέντων. Συμπαράσταση κάνεις με το μάζεμα χρημάτων για τα δικαστικά έξοδο, με παράσταση στο δικαστήριο και πορείες, με ψηφίσματα της ΓΣ υπέρ των συλληφθέντων...

Σε παρακαλώ, γράψε κάτι επί της ουσίας τώρα αντί για άναρθρες κραυγές.
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #111 on: April 01, 2007, 16:23:52 pm »

Quote from: Jalk on April 01, 2007, 11:38:26 am
Quote from: Αθάνατος on April 01, 2007, 09:34:13 am
Ο καθένας έχει τις απόψεις του.
Απορώ πως τα μέσα ενημέρωσης "στριμώχνουν" την κυβέρνηση κάποιες φορές με τελευταία την περίπτωση Τσιτουρίδη, αφού κατά τα λεγόμενα σου ελέγχονται από την ίδια την κυβέρνηση!

Η προπαγάνδα στις μέρες μας έχει αλλάξει αγαπητέ μου...δεν γίνεται να είναι εξώφθαλμη...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12998.0
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #112 on: April 01, 2007, 16:53:46 pm »

Quote from: aika on April 01, 2007, 16:17:18 pm

Όσο δε για την άλλη καραμέλα, πώς θα κοιτάξετε τους συμφοιτητές σας στα μάτια, πρόκειται για άλλον ένα συνηθισμένο συναισθηματικό εκβιασμό που κυριαρχεί στην επιχειρηματολογία των ημερών.

Ναι  πράγματι  έλεος  πιά  μ'αυτό  το  πράγμα
Καμένος

View Profile
« Reply #113 on: April 01, 2007, 17:01:31 pm »

Quote from: Αθάνατος on April 01, 2007, 10:51:47 am

Το θεωρώ χάσιμο χρόνου το να συνομιλώ μαζί σου...

Η μεστότητα των επιχειρημάτων σου με έχει εκπλήξει.. Εγ'ω φταίω που σου απαντάω και σοβαρά...

Quote from: Αθάνατος on April 01, 2007, 10:51:47 am
Μία προεκλογική συγκέντρωση στη θεσσαλονίκη συγκεντρώνει υπερπολλαπλάσια σε αριθμό άτομα

Γ αυτό πάμε κατά διαόλου...
Jalk

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #114 on: April 01, 2007, 17:14:00 pm »

Quote from: alexandros on April 01, 2007, 16:23:52 pm
Quote from: Jalk on April 01, 2007, 11:38:26 am
Quote from: Αθάνατος on April 01, 2007, 09:34:13 am
Ο καθένας έχει τις απόψεις του.
Απορώ πως τα μέσα ενημέρωσης "στριμώχνουν" την κυβέρνηση κάποιες φορές με τελευταία την περίπτωση Τσιτουρίδη, αφού κατά τα λεγόμενα σου ελέγχονται από την ίδια την κυβέρνηση!

Η προπαγάνδα στις μέρες μας έχει αλλάξει αγαπητέ μου...δεν γίνεται να είναι εξώφθαλμη...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12998.0

Το έχω υπ'όψιν μου... Wink

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #115 on: April 01, 2007, 17:49:43 pm »

aika λιγα λογια για το "σπιτακι" μου στο "πανοραμα" γιατι και καθολου δεν με ξερεις και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να κανεις κριτικη για την προσωπικη μου και οικογενειακη ζωη. Τα προσωπικα και απαραδεκτα σχολια σου τα επιστρεφω μαζι με τα υπολοιπα "επιχειρηματα" σου. Αυτο που ειπες ηταν επιεικως χυδαιο αλλα δεν με πολυαπασχολει, στην τελικη δεν ειναι η πρωτη φορα.
Τωρα, εγω ουτε εσενα ονοματισα ουτε κανεναν αλλον, ειπα "καποιοι" αλλα απο οτι φαινεται οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται, οποιος εχει χεσμενη τη φωλια του βρωμαει κλπ κλπ.

Η πραγματικη αλληλεγγυη δεν φαινεται ουτε με ωραια λογια ουτε με ωραια ποστς. Και ουτε με νοιαζει τι εκανες περυσι ουτε σου ζητησα βιογραφικο. Ειλικρινα με αφηνει παγερα αδιαφορο. Εγω μιλαω για τωρα. Οι καταληψεις, οι κινητοποιησεις, οι αγωνες, δεν ειναι καμια στρατιωτικη θητεια "συμμετειχα περυσι, απολυθηκα φετος!".
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα, δεν υπαρχουν αυταπατες, αυτες τελειωσαν. Μετα την 8/3 τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Η σιωπη ειναι συνενοχη. Δεν υπαρχουν εναλλακτικοι και ενδιαμεσοι δρομοι. Εγω ετσι τα βλεπω.

Οσο για την πιπιλα...βαφτισε το οπως θελεις, η αληθεια ειναι. Υπαρχει παρα πολυς κοσμος ειδικα εδω μεσα που σπευδει να βγαλει προωρα συμπερασματα, που σπευδει να κανει υψηλη κριτικη σε ατομα που εχουν δοθει ψυχη τε και σωματι μηνες τωρα...Μην το αμφισβητεις αυτο, ειναι η αληθεια. Δεν ξερω αν εισαι και εσυ μεσα σε αυτους, αλλα σαν εκπροσωπος τους μου παρουσιαζεσαι οποτε...

Αναρωτηθηκατε ποτε γιατι ολοι αυτοι που γραφανε καθημερινα στο φορουμ, οπως και ο αδερφος μου, πλεον δεν γραφουν; Τους τελειωσε το ιντερνετ; μαλλον οχι....

Και κατι τελευταιο για τον συναισθηματισμο. Αν σε ενοχλουν αυτα που συνεβησαν, αν πιστευεις οτι παιχτηκε αδικια, αν στην τελικη σε ενδιαφερει να συμπαρασταθεις εμπρακτα, δεν βαζεις μια κωλοσφραγιδα σε ενα συνολο ωραιων λεξεων που βαφτιζεται "ψηφισμα". Δεν μαζευεις απλως 150 ευρω για τα "δικαστικα εξοδα" (που παρεπιμπτόντως είναι πολλά χιλιάρικα), αυτό μου φαίνεται σαν να εξαγοράζεις την αλληλεγγύη. Αποψη μου ειναι οτι η πραγματικη συμπαρασταση και αλληλεγγυη εκφραζεται με πολυ πιο αμεσους τροπους. Και πιστεψε με, τοσες μερες κατω στην Αθηνα απο την 8/3 ακομα εχω καταλαβει πραγματικα τι σημαινει αλληλεγγυη. Ρωτα τα παιδια για τις ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ. Ρωτα τους να σου πουνε πως νιωθανε οταν ακουγανε τα συνθηματα απο 100 ατομα που αποφασισαν να αφησουν τα ωραια λογια και να πανε εξω απο την ΓΑΔΑ να συμπαρασταθουν στην πραξη. Ρωτα τους να σου πουνε πως νιωθανε οταν ενω τους ανεκριναν στον 8ο οροφο καποιοι αλλοι φωναζαν απο τον δρομο υπερ τους.

Δεν υπαρχει "συναισθηματισμος". Υπαρχει απλως η αναισθησια/αδιαφορια και η αλληλεγγυη. Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Και δεν μαρεσει καθολου η υποκρισια. Αν δεν μας νοιαζουν οι συναδελφοι μας καλως, να μην κανουμε ουτε καταληψεις ουτε τιποτα. Αλλα να το πουμε, να μην λεμε ψεματα. Να γραψουμε με μεγαλα γραμματα "ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ" για να ειμαστε και λιγο αξιοπρεπεις...

τελος

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #116 on: April 01, 2007, 17:53:26 pm »

α και κατι αλλο

ο,τι και να γραφτει επιπλεον δεν θα το παρακολουθησω γιατι θα λειπω...

φευγω σημερα το βραδυ ξανα για Αθηνα, η δικη συνεχιζεται δευτερα και τριτη.....

<<καλο πασχα>>

aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #117 on: April 01, 2007, 19:13:19 pm »

Για να σου απαντήσω, αν και δεν θα το δεις άμεσα, το σχόλιό μου ήταν χυδαίο και προκλήθηκε από τη δικιά σου χυδαία παρέμβαση στο τόπικ.

Δεν εκπροσωπώ κανέναν, μιλάω για το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα. Το μηδενιστικό σου ποστ εμένα προσωπικά με έθιξε. Το ότι γράφουμε στις λίστες και στα φόρα δεν σημαίνει ότι ανήκουμε σε κατηγορία αναίσθητων που έχουν ως μοναδικό στόχο να κακολογήσουν τους καταληψίες για να σπάσει η κατάληψη. Η αναφορά στα δικά μου πεπραγμένα ήταν ακριβώς για να σου δείξει ότι τσουβαλιάζεις τους πάντες σε ένα σακί, λες και το φόρουμ είναι οι μεν και εσείς είστε οι δε.

Το κυριότερό όμως είναι ότι ποστ σαν το δικό σου καλλιεργούν το κλίμα του ιδεολογικού εκφοβισμού...

Και κάτι επί της ουσίας.
Στο προηγούμενο ποστ σου είπες για το πόσο σημαντική ήταν η παράσταση 100 ατόμων την ώρα που τα παιδιά ανακρίνονταν και δικάζονταν. Αν θυμάσαι, κι εγώ έγραψα ότι θεωρώ αυτό ως αποτελεσματικό τρόπο συμπαράστασης. Μόνο που η παράσταση διαμαρτυρίας δεν έχει καμμία σχέση με την κατάληψη διαρκείας. Λες και η δικιά σου κατάληψη θα ληφθεί υπ'όψιν από το δικαστήριο ως πειστήριο αθωότητας. Λες και οι συλληφθέντες βοηθούνται συναισθηματικά επειδή εσύ έχεις κατάληψη. Προκειμένου να υπάρχει όσο δυνατόν περισσότερη συμμετοχή θα μπορούσε να αποφασιστεί ότι εκείνην την ημέρα δεν θα γίνονται μαθήματα. Τόσο απλά λύνεται αυτό το ζήτημα. Εσύ όμως, ο ευαίσθητος και αλληλέγγυος, μας λες στην ουσία ότι για να βοηθήσουμε πρέπει να αυτοκτονήσουμε κι εμείς...
Mπράβο αου που θα κατέβεις για τη δίκη αύριο και μεθαύριο. Να μην ξεχνάς όμως ότι δεν μπορούν όλοι να συνεισφέρουν με τον ίδιο τρόπο στον αγώνα και στην συμπαράσταση στα παιδιά.
mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #118 on: April 04, 2007, 12:25:08 pm »

Quote from: pandora on March 31, 2007, 17:52:41 pm
Απλώς  εξήγησα  και  σε  προηγούμενο  πόστ  μου  ότι  για  κάποιους  "αιώνιους  φοιτητές" (σαν  και  του  λόγου  μου  Embarrassed )  το  χάσιμο  ενός  εξαμήνου  μπορεί  και  να  σημαίνει  οριστικά  και  ανεπιστρεπτί  το  χάσιμο  του  πτυχίου  τους. Γιατί  αν  δεν πέσει  ο  Νόμος - που  δεν  θα  πέσει  κατά  τη  γνώμη  μου - έχουμε  συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα  για  το  πτυχίο  και  πρέπει  να  εκμεταλλευτούμε  το  κάθε  χρονικό  περιθώριο.

Άρθρο 14

Ανώτατη διάρκεια φοίτησης - Τριμελείς εξεταστικές επιτροπές

1. α) Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η ανώτατη διάρκεια φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, προσαυξανόμενο κατά 100%. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατή με απόφαση της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια, και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι., ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος και σχετική αίτηση φοιτητή, η παράταση της ανώτατης διάρκειας φοίτησης του αιτούντος, μέχρι δύο εξάμηνα.

β) Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν με έγγραφη αίτησή τους στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν, και πάντως όχι περισσότερα από το ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Τα εξάμηνα αυτά δεν θα προσμετρώνται στην παραπάνω ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Οι φοιτητές που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα καθ� όλο το χρονικό διάστημα διακοπής των σπουδών τους. Μετά τη λήξη της διακοπής σπουδών οι φοιτητές επανέρχονται στο Τμήμα.

γ) Μετά την πάροδο της ανώτατης διάρκειας φοίτησης, ο φοιτητής θεωρείται ότι έχει απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα. Η απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας επέρχεται και σε περίπτωση θανάτου του φοιτητή. Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα, στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

δ) Φοιτητές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είναι εγγεγραμμένοι σε Α.Ε.Ι. της χώρας και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι τη συμπλήρωση του ελάχιστου αυτού αριθμού εξαμήνων και πέραν αυτού επί πέντε επιπλέον ακαδημαϊκά έτη. Φοιτητές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έχουν ήδη συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους επί πέντε ακόμη ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

ε) Φοιτητές που, κατά τη έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έχουν ήδη υπερβεί το παραπάνω ανώτατο όριο φοίτησης, καλούνται εγγράφως από το οικείο Α.Ε.Ι. να δηλώσουν εγγράφως εάν επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών τους. Σε περίπτωση καταφατικής δήλωσης μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους επί πέντε ακόμη ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Διαφορετικά διαγράφονται από τα μητρώα του οικείου Α.Ε.Ι. και στερούνται της φοιτητικής ιδιότητας. Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα, στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

2. Για τους φοιτητές που θα εγγραφούν με οποιονδήποτε τρόπο σε Α.Ε.Ι. της χώρας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται η επιλογή και εξέταση υποχρεωτικών μαθημάτων ανωτέρων εξαμήνων αν δεν έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε υποχρεωτικά μαθήματα κατωτέρων εξαμήνων, η γνώση των οποίων σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος μετά από εισήγηση των οικείων Τομέων, είναι επιστημονικά απαραίτητη για την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση υποχρεωτικών μαθημάτων ανωτέρων εξαμήνων σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών και το αντίστοιχο ωρολόγιο πρόγραμμα του Τμήματος.

3. α) Μετά από αποτυχία στην εξέταση υποχρεωτικού μαθήματος της προηγούμενης παραγράφου, η γνώση του οποίου είναι επιστημονικά απαραίτητη για την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση υποχρεωτικών μαθημάτων ανωτέρων εξαμήνων, ο φοιτητής έχει το δικαίωμα εγγραφής στο ίδιο μάθημα σε επόμενο εξάμηνο. Εφόσον αποτύχει στην εξέταση του τέλους του εξαμήνου, έχει το δικαίωμα να ζητήσει με αίτησή του, η οποία υποβάλλεται εγγράφως ένα μήνα τουλάχιστον πριν την εξέταση, να εξεταστεί στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου από τριμελή εξεταστική επιτροπή, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ως εξεταστές μέχρι δυο μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.Π. αντιστοίχως, ομοειδούς Τμήματος του ιδίου ή άλλου Α.Ε.Ι..

β) Αν ο φοιτητής στην εξέταση, και ενώπιον της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής, υποχρεωτικού μαθήματος της προηγούμενης παραγράφου, η γνώση του οποίου είναι επιστημονικά απαραίτητη για την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση υποχρεωτικών μαθημάτων ανωτέρων εξαμήνων, , μπορεί να συνεχίσει να εγγράφεται στο μάθημα αυτό και σε επόμενα εξάμηνα, χωρίς να δικαιούται να επιλέξει και να εξεταστεί σε μαθήματα ανωτέρων εξαμήνων που προϋποθέτουν επιτυχή εξέταση στο υποχρεωτικό αυτό μάθημα.

4. Επιτρέπεται η χορήγηση του πτυχίου σε φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης του πτυχίου και έχουν συμπληρώσει επτά ή εννέα ή έντεκα εξάμηνα φοίτησης, ανάλογα αν ο ελάχιστος αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου είναι οκτώ ή δέκα ή δώδεκα εξάμηνα σπουδών αντίστοιχα.

5. Οι αναγκαίες λεπτομέρειες εφαρμογής του άρθρου αυτού ρυθμίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος.

Σίγουρα το έχετε παραθέσει κάπου το νομοσχέδιο, αλλά δεν μπορώ να το ψάξω, αν θέλετε σβήστε το μετά από κάποιες μέρες και βάλτε το link..

Το σχόλιο: Αν δεν μπορώ να πάρω πτυχείο σε 2ν+1 χρόνια με όλες τις προαναφερθείσες δυνατότητες, με άλλα 5 χρόνια από σήμερα ανεξαρτήτως σημερινής κατάστασης, θα γίνω οικειοθελώς και υπεύθυνα πιτσαδόρος και αργότερα νεκροθάφτης.-
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #119 on: April 04, 2007, 18:15:17 pm »

Αντιπαράδειγμα

ένα  παιδί  σπουδάζει  σε  άλλη  πόλη (μακριά  από  τους  γονείς  του)  και  αναγκάζεται  να  δουλέψει  παράλληλα  με  τη  σχολή  του  για  να  τη  βγάλει, και  να  τα  βγάλει  πέρα  με  τα  έξοδά  του, να  αυτοσυντηρηθεί  κοινώς. Έστω  ότι  είναι  και  ηλεκτρολόγος (τυχαία  αναφέρω  τη σχολή  μας  επειδή  θέλει  πολύ  διάβασμα). έστω  ότι  σύμφωνα  με  το  νέο  νόμο  φτάνει  11ο  έτος  και  για  κάποιο  λόγο  (όποιος  κι  αν  είναι  ο  λόγος  αυτός) χάνει  το  πτυχίο  του  για  2-3  μαθήματα  και  τον  διαγράφουν  από  τη  σχολή. Και  έστω  ότι  δεν  πετούσε  χαρταετό  όλα  αυτά  τα  χρόνια, γιατί  και  δούλευε  και  σπούδαζε.
Και  τον  διαγράφεις  από  μια  σχολή (δηλ. ακυρώνεις  11  χρόνια  από  τη  ζωή  του)  εξαιτιας  ενδεχομένως  ατυχιών  και  κακού  προγραμματισμού?  Δεν  είναι  άδικο?
Ούτε  μπορείς  να  προδιαγράψεις  ότι  θα  διακόψω  τη  φοίτηση  για  τόσο  καιρό  κ  μετά  θα  την  ξαναρχίσω, γιατί  ποτέ  δεν  ξέρεις  τί  θα  σου  συμβεί  στο  μεσοδιάστημα, τί  αποφάσεις  θα  πάρεις, πόσα  χρήματα  θα  έχεις (στο  παραπάνω  παράδειγμα-δεν  μιλάω  για  μένα  μιλάω  για  παιδιά  απείρως  πιό  άξια  από  εμένα  που  αντιμετωπίζουν  το  πρόβλημα  αυτό)και  τί  άλλες ευκαιρίες  θα  σου  δωθούν  ή  δεν  θα  σου  δωθούν.

Αντιπρόταση (καλή, κακή, δεν  ξέρω, προσπαθώ  να  την  προσαρμόσω  στα  μέτρα  της  δεξιάς  κυνέρνησης  που  έχουμε)

Όταν  παρέλθουν  τα  ν+ν/2  χρόνια  φοίτησης, ούτως  η  άλλως  ο φοιτητής  δεν  έχει  τα  φοιτητικά  δικαιώματα (πάσο, εκπτώσεις, λέσχη  κτλ).
Το  μόνο  που  επιβαρύνει  το  κράτος  με  την  παρουσία  ενός  αιώνιου  φοιτητή είναι  τα  0,60  λεπτά (και  πολλά  βάζω) που  πληρώνει  το  κράτος  στον  καθηγητή  για  να  διορθώσει  το  γραπτό  του  αιώνιου  φοιτητή.  Οπότε  αν  θεωρείς  ακόμα  κι  αυτό  επιβάρυνση, του  βάζεις  να  τα  πληρώσει  αυτός  από  την τσέπη  του  και  τον  αποκλείεις  από  αίθουσες  και  εργαστήρια  που  υποτίθεται  ότι   τα έχει  παρακολουθήσει  για  να  μην πιάνει  και  τις  θέσεις  των  υπολοίπων. Οπότε  δεν  ενοχλεί  κανεναν.

Πιό  δίκαιο   έτσι?
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Up Print
Jump to: