• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:30:09 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:30:09 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426662
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 3
Guests: 88
Total: 91
sigklitiki
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συζητηση για τα προαπαιτουμενα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Συζητηση για τα προαπαιτουμενα  (Read 8772 times)
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
Συζητηση για τα προαπαιτουμενα
« on: March 14, 2007, 13:59:32 pm »

Ειναι μια καλη ευκαιρια να εκφραστουμε πανω σε αυτο το μετρο που ισχυει στην σχολη μας και δειχνει τα εχει θετικα και αρνητικα, βεβαια.
Η δικη μου η αποψη ειναι οτι καλως υπαρχουν διοτι εισαγουν εναν μπουσουλα στις σπουδες μας. Βεβαια ο αναγκαστικος χαρακτηρας και οι συνεπειες που εχεις αν δεν καταφερεις να περασεις τα συγκεκριμενα μαθηματα ειναι τα προβληματικα σημεια για μενα. Ομως λογω της νοοτροπιας την οποια εχουμε οταν μπαινουμε στο πανεπιστημιο( τωρα θα ζησω την ζωη μου και θα γραψω την σχολη εκει που ξερω) λογω των εξοντωτικων ρυθμων της εξετασιοκεντρικης δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης πιστευω οτι περισοοτερο καλο κανει παρα κακο. ΚΑι ναι υπαρχει μια λογικη συνεχεια στις γνωσεις οι οποιες ειναι απαραιτητες για να βγουμε επιστημονες απο εδω μεσα και οχι απλα επαγγελματιες. Σε αυτη τη βαση τα προαπαιτουμενα ειναι απαραιτητα.

Για μενα το ιδανικο θα ηταν ο καθενας να ειχε την απαιραιτητη λογικη και να παιρνουσε πρωτα κυκλωματα ΙΙΙ και μετα πχ ΣΗΕ ΙΙΙ. Επειση σ επολλες περιπτωσεις αυτη η λογικη δεν υπαρχει, υπαρχουν τα προαπαιτουμενα
minister
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Συζητηση για τα προαπαιτουμενα
« Reply #1 on: March 14, 2007, 14:19:03 pm »

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και να περάσεις τα προαπαιτούμενα δε σημαίνει και απαραίτητα ότι τα ξέρεις αυτά τα μαθήματα! Μερικές φορές βοηθά και η τύχει για να περάσεις, καταλαβαίνεις... Wink Βέβαια θα ανατρέξεις σε αυτά ούτως ή άλλως γιατί είναι η βάση για τα μαθήματα που θα ακολουθήσουν. Και θα συμφωνήσω με το ότι βοηθούν να μπεις σε μια σειρά. Εδώ, όμως, θα ήθελα να εκφράσω τον εξής προβληματισμό: μήμως η επιλογή τομέα γίνεται λίγο νωρίς? Δεν μπορεί να "ανέβει" εξάμηνα?

I was made of snow I melt easily, I was made of fire I burnt myself, I was made of glass now brake me I will scar your heart
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #2 on: March 14, 2007, 14:25:48 pm »

η επιλογη τομεα εχει εκφραστει πολλες φορες οτι γινεται αργα κι όχι νωρις...πολλοι μπαινουν στη σχολη π.χ για να γινουν ηλεκτρονικάριοι και τους τη σπαει πυο 2.5 χρονια ασχολουνται με πεδια κα ιιστοριες...κατα τη γνωμη μου τα 2.5 χρονια ειναι αρκετα καλα,και ειδκα με το νεο πσ θα μπροουσα να πω οτι ειναι πιο ευλογο χρονικο διαστημα....
όσο για τα προαπαιτουμενα γνωμη μου πρπειε να υπαρχουν σε καποιο βαθμο,αλαλ δε ξερω αν θα πρπει να ισχυει το υπαρχον συστημα με τα 17 ή ένα παρομοιο με το παλιο,ή κατι άλλο..

tu/e
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #3 on: March 14, 2007, 14:30:58 pm »

Η λογική μέσα από την οποία εισάγονται τα προαπαιτούμενα είναι εν μέρη σωστή.

Για να κάνεις κάποια πράγματα καλά, πρέπει να γνωρίζεις κάποια άλλα πράγματα καλά. Αλλιώς τα πράγματα γίνονται τόσο δύσκολα που δεν έχει νόημα να το προσπαθήσεις.

Η μορφή τους όμως στο ΠΠΣ ήταν σαφέστατα πιο προβληματική από ότι στο ΝΠΣ και αυτό ήταν μια ευχάριστη αλλαγή. Γιατί στο ΠΠΣ σε ωθούσε, αν είχες καθυστερήσει στα 2 πρώτα έτη, να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένα μαθήματα, η ξεκάθαρη ενασχόληση με αυτά μπορούσε να οδηγήσει σε πρόβλημα αφού τα υπόλοιπα μαθήματα λειτουργούσαν σαφέστατα βοηθητικά για αυτά.

Τώρα όμως, θα πρέπει να δούμε τι είδους σπουδών θέλουμε, και τι έχει ακριβώς σημασία.

Η προσωπική μου πήρα λέει ότι τα προαπαιτούμενα μπορεί να καταστρέψουν το πρόγραμμα σπουδών σου, όπως έκαναν εμένα.
Αρχικά είναι το θέμα της ψυχολογίας, από το άγχος που σου προκαλούν οι σπουδές αν καθυστερήσεις στην αρχή, και είναι ένα άγχος που ασφαλώς επηρεάζει την απόδοση κάποιων. Δεν πιστεύω ότι οι σπουδές πρέπει να είναι ένα πεδίο στο οποίο το να είσαι συνεχώς στην τσίτα σε ευνοεί (προσωπικά δεν πιστεύω ούτε στην εργασία πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανάλυσης του εδώ) ή πρέπει να γίνεται οργανωμένα από μια σχολή. Ο χώρος της παιδείας, είναι χώρος που θα πρέπει να προσφέρεται άνεση στον φοιτητή να εκδηλώσει την παραγωγικότητα του με τρόπο που επιθυμεί (με τα ανάλογα ωφέλη πάντα).

Επίσης από προσωπική πείρα πάλι, αλλά και από άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν στην θέση μου, σου δημιουργείτε έντονα το κόμπλεξ της ανικανότητας που σου προκαλεί. Σου γεννάει ερωτήματα για το αν είσαι αρκετά καλός για αυτή την σχολή, και αν όντως μπορείς να καταφέρεις να την βγάλεις. Έχοντας χάσει 3 φορές τομέα, και έχοντας μείνει με 3 μαθήματα και διπλωματική πια, πιστεύω ότι τα ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν ήταν άτοπα, και μόνο περιπλέξαν την ζωή μου, παρά με βοήθησαν. Ειλικρινά, όταν έχασα 3η φορά τομέα ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω και μόνο με την στήριξη της οικογένειας μου και των φίλων μου (πολλοί εκ των οποίων είχαν αρχίσει να συμφωνούν ότι ίσως να μη μπορώ να τα καταφέρω στη σχολή εν τέλη) συνέχισα.

Τέλος, ακόμα και από άποψη καθαρά ακαδημαϊκή, όταν ασχολήθηκα με τα μαθήματα του τομέα, τα μαθήματα πριν τον τομέα άρχισαν να περνάνε πιο εύκολα. Δεν ξέρω για εσάς, εμένα με βοήθησε πολύ η ενασχόληση με επόμενα μαθήματα σε αλυσίδες, στα προηγούμενα αντίστοιχα. Λίγο η σφαιρικότητα με την οποία αντιμετώπιζα την επιστήμη μου, λίγο η πιο έντονη σύνδεση θεωρίας και πράξης που προσφέρουν τα μαθήματα του τομέα, και όλα φάνηκαν απλούστερα. Να σας πω μόνο ότι στις 3 εξεταστικές που ακολούθησαν την λήψη τομέα πέρασα 16 μαθήματα, πολύ περισσότερο από τα 3 χρόνια που περίμενα να πάρω τομέα.

Ως άποψη λοιπόν, θεωρώ λογική την ιδέα των προαπαιτούμενων, αν βγάλω εντελώς από τη σκέψη μου τον παράγοντα άνθρωπος. Δε μπορώ να το κάνω αν θέλω να είμαι σοβαρός, οπότε είμαι υπέρ της κατάργησης των προαπαιτούμενων, αν και σημειώνω πάλι ότι με το ΝΠΣ τα πράγματα έχουν βελτιωθεί (με πιο ενδιαφέροντα μαθήματα πριν τον τομέα και τα 17, έναντι των 10 στα 12 συγκεκριμένα).

byeeee
minister
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: March 14, 2007, 14:44:09 pm »

Έχεις δικιο Τurambar σε αυτό που λες και πραγματικά κατλαβαίνω γτ και γω έχω χάσει τομέα για ένα μάθημα. Ίσως αν δίνονταν η δυνατότητα να μπορούσες να επιλέξεις τομέα μετά απο ένα εξάμηνο σε περίπτωση "αποτυχίας"?

Emmanuel οι ηλεκτρονικάριοι μπορούν να παν σε σχολές αποκλειστικά για ηλεκτρονικάριους! Πάντως σε άλλα τμήματα του πολύτεχνειο η επιλογή τομέα/κατεύθυνσης (ανάλογα πως το ονομάζει το κάθε τμήμα ) η επιλογή γίνεται αργότερα στο 4ο έτος...

I was made of snow I melt easily, I was made of fire I burnt myself, I was made of glass now brake me I will scar your heart
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #5 on: March 14, 2007, 14:47:45 pm »

Quote from: minister on March 14, 2007, 14:19:03 pm
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και να περάσεις τα προαπαιτούμενα δε σημαίνει και απαραίτητα ότι τα ξέρεις αυτά τα μαθήματα! Μερικές φορές βοηθά και η τύχει για να περάσεις, καταλαβαίνεις... Wink Βέβαια θα ανατρέξεις σε αυτά ούτως ή άλλως γιατί είναι η βάση για τα μαθήματα που θα ακολουθήσουν. Και θα συμφωνήσω με το ότι βοηθούν να μπεις σε μια σειρά. Εδώ, όμως, θα ήθελα να εκφράσω τον εξής προβληματισμό: μήμως η επιλογή τομέα γίνεται λίγο νωρίς? Δεν μπορεί να "ανέβει" εξάμηνα?

Αν το να περάσεις ένα μάθημα δεν είναι αρκετό για να αποδείξει ότι ξέρεις ένα μάθημα, δεν ξέρω τότε τι είναι.

Το θέμα είναι το αντίστροφο. Αν το γεγονός ότι δεν πέρασες ένα μάθημα, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις το μάθημα, και ότι δεν έχεις την παραμικρή βάση για να καταλάβεις κάτι από τα επόμενα. Γιατί μόνο σε αυτό μπορεί να στηριχθεί η ύπαρξη των προαπαιτούμενων.

Πιστεύω ότι η δυσκολία στο να περάσεις κάποια μαθήματα, νομίζω δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποιος πιστεύει ότι το να μη περάσεις στο Πεδίο 2 στην πρώτη εξεταστική του Σεπτεμβρίου σήμαινε ότι δεν ξέρεις για το αντικείμενο αρκετά, όταν πέρασε λιγότερο από το 10% το μάθημα, και όταν μετά από μερικές βδομάδες πέρασαν πάρα πολλοί από αυτούς που είχαν κοπεί. Πόσα άλλαξαν μέσα σε λίγες βδομάδες (γεμάτες άλλες εξετάσεις).

Επίσης, οι φοιτητές δεν είναι ηλίθιοι, και δεν πρόκειται να δώσουν Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας αν δεν έχουν περάσει (ή δεν έχουν καταλάβει) ούτε Αναλογικό Σήμα, ούτε Στοχαστικό, ούτε Ψηφιακά Φίλτρα.
Ο οδηγός σπουδών θα πρέπει να καταδεικνύει στους φοιτητές τι θα πρέπει να ακολουθήσουν ως λογική πορεία στις σπουδές τους, και όχι να τους αναγκάζει να το κάνουν.

Ακόμα και στα θετικά του, το μέτρο κρίνεται τουλάχιστον πατερναλιστικό.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #6 on: March 14, 2007, 14:50:57 pm »

Quote from: minister on March 14, 2007, 14:44:09 pm
Emmanuel οι ηλεκτρονικάριοι μπορούν να παν σε σχολές αποκλειστικά για ηλεκτρονικάριους! Πάντως σε άλλα τμήματα του πολύτεχνειο η επιλογή τομέα/κατεύθυνσης (ανάλογα πως το ονομάζει το κάθε τμήμα ) η επιλογή γίνεται αργότερα στο 4ο έτος...

+1

Το πρόβλημα δεν είναι στους τομείς ή στα προαπαιτούμενα, αλλά στο γιγάντιο επιστημονικό πεδίο της σχολής. Είναι σαφές νομίζω ότι το τμήμα θα μπορούσε να είναι κάλιστα 3 ξεχωριστά τμήματα, με ότι όμως αυτό συνεπάγει στα εργασιακά δικαιώματα πάντα.
Έχει δίκιο όμως ο εμάνουελ όταν λέει, ότι αυτή ακριβώς η ιδιομορφία της σχολής, κάνει τα προαπαιτούμενα πιο αντιπαραγωγικά.

Βέβαια, όπως το περιγράφει, δίχως προαπαιτούμενα ο φανατικός ηλεκτρονικάριος θα άφηνε απλά τα πεδία στο τέλος (πράγμα που ούτως ή άλλως μπορεί να το κάνει και τώρα, οπότε τα προαπαιτούμενα δεν βοηθάνε σε αυτό).

byeeee
jarjargr
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #7 on: March 14, 2007, 15:33:56 pm »

Πραγματικά αυτή την εμμονή να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα δε τη καταλαβαίνω..
Και nessa μα φυσικά και ανεβάζουν τη ποιότητα των σπουδών μας..κυρίως αυτή των τελευταίων δύομιση χρόνων..Διασφαλίζει ότι οι ακροατές έχουν τουλάχιστον κάποιες βασικές γνώσεις γαι να παρακολουθήσουν
αυξάνοντας κατά πολύ το επίπεδο των μαθημάτων στους τομείς..και έπειτα σε κράταει σε μια στοιχειώδη επαφή με τη σχολή κατά το πρώτο χρόνο κυρίως  που όλοι κοιτάμε πως θα το γλεντήσουμε μιας και τελειώσαμε με το λύκειο
και τώρα είμαστε φοιτητές..Πάντως δε νομίζω πως τα προαπαιτούμενα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για κάποιον που ασχολείται με τα μαθήματα της σχολής έστω στοιχειωδώς(όχι όμως επιφανειακά και με αρπαχτές στις εξεταστικές)!!  
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #8 on: March 14, 2007, 15:40:21 pm »

Μπα, και εντελώς επιφανειακά με αρπαχτές στις εξεταστικές τα περνάς.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #9 on: March 15, 2007, 00:22:49 am »

Είμαι απο τα άτομα που εισήχθησαν στη σχολή με το ΝΠΣ και θα επαιρνα τομέα στο χειμερινό εξάμηνο...

Προσωπικά, τα προαπαιτούμενα δεν με πειράζουν. 17 μαθήματα σε 2,5 ετη (6+6+7+7+7=37 μαθηματα ως το 5ο εξαμηνο) δεν ειναι νομίζω και κατι το πολύ δυσκολο... Ακόμα κι αν δεν τα καταφερεις και δεν παρεις τομέα πιστεύω, οτι πάλι τον ίδιο χρονο θα εκανες να τελειωσεις και χωρις την υπαρξη των προαπαιτουμένων.

Το ζητημα ειναι γιατί υπάρχουν...Οι διαμορφωτές του ΠΣ ισχυρίζονται οτι ετσι μπανει ένας μπουσουλας στις σπουδες και εξελλισεται καλύτερα η γνωση μεσα σου. Μενει να παρατηρησω ιδιοις ομασι αν ισχυει αυτό καιθως δεν εχω παρει ακόμη τομεα. Όπως και να χει δεν θα είμαι συμμετεχων σε ακραία μετρα για να εξαναγκασθουν καθηγητες στην καταργησή τους...

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #10 on: March 15, 2007, 00:57:00 am »

Ναι όσοι δεν παίρνουν τομέα είναι άσχετοι, ηλίθιοι τεμπέληδες που περνάνε μόνο με σκονάκια και αντιγραφές.

Επίσης οι μασχάλες τους μυρίζουν...

byeeee
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #11 on: March 15, 2007, 02:08:37 am »

Σε σχεση με την αναγκαιοτητα η μη των προαπαιτουμενων. Σαν συμπληρωση του προηγουμενου post μου θα ηθελα να πω οτι κατα την γνωμη μου η εφαρμογη του κεντροευρωπαικου συστηματος τριτοβαθμιας εκπαιδευσης στην χωρα μας εχει αποτυχει παταγωδως(λυπαμαι παρα πολυ που το λεω
αυτο, αλλα ετσι πιστευω οτι ειναι). Συμπερασματικα, μετρα οπως προαπαιτουμενα και αλλα τα οποια εφαρμοζονται πχ στο αμερικανικο συστημα  φερνουν καλα αποτελεσματα προς οφελος της δημιουργιας μηχανικου-επιστημονα και οχι επαγγελματια. Λυπαμαι αλλα εξερχομενη απο την δευτεροβαθμια δεν ειμαστε αρκετα ωριμοι ετσι ωστε να ειμαστε τοσο ελευθεροι και συναμα συνειδητοποιημενοι ως προς το χρεος μας προς την κοινωνια και προς την επιστημη την ιδια.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #12 on: March 15, 2007, 03:08:32 am »

Quote from: anonymous-root on March 15, 2007, 01:10:59 am

Τα προαπαιτούμενα πρέπει να υπάρχουν, σύμφωνα με τον κανονισμό του παλιού πρόγραμματος σπουδών, για το μόνο λόγο: όταν μπαίνεις σε τομέα, να ξέρεις τι παίζει, να έχεις μια ιδέα από μαθήματα. Αυτό και μόνο.

Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις φοιτητών που παρακαλάνε για ένα 5 κτλ, ώστε να πάρουν τομέα. Αυτό είναι πρόβλημα, και θεωρώ πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Σε συνδιασμό με τον κανονισμό του ν+3, τα προαπαιτούμενα είναι περιττά.

Προφανώς όσοι πιστεύου ότι ένας φοιτητής που χρωστάει αρκετά μαθήματα προ του τομέα, θα δηλώνει μαθήματα που απαιτούν γνώση μαθημάτων που δεν έχει καμία επαφή, πιστεύει ότι ο φοιτητής είναι ηλίθιος.

Ας είναι, δεν βλέπω τον λόγο το πρόγραμμα σπουδών να φέρεται τους φοιτητές σαν ηλίθιους, ή να οργανώνεται για τους ηλίθιους. Εν τέλη πιστεύω ότι η ηλιθιότητα είναι δικαίωμα του καθενός.

Όταν πέρνουμε τομέα, δεν αλλάζει η ακαδημαϊκή ζωή, χαλαρώστε, τα μαθήματα απλά είναι πιο προχωρημένα και ίσως πιο εξειδικευμένα. Δεν αρχίζουμε κλινικές ή κάτι τέτοιο.

byeeee
alekos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #13 on: March 15, 2007, 03:25:36 am »

Λοιπόν διάβασα προσεκτικά όλα τα post και θα συμφωνίσω με τον Tourambar σε όσα είπε για την

ψυχολογική δοκιμασία που θα περάσει κάποιος ο οποίος θα χάσει τομέα. Πραγματικά μπορεί κάποιος να

καταστραφεί. Από εκει και πέρα εγω είμαι με το νπσ οπου η όλη φάση για τα προαπαιτούμενα είναι αρκετα πιο

έυκολη από το ππσ και αν και πολλα φίλαρακια μου δεν πρόκειται να πάρουν τομέα συμφωνούν οτι τα

προαπαιτούμενα είναι απαραίτητα και αυτό οχι επειδή εξασφαλίζουν οτι έχεις πάρει καποιες γνώσεις αλλά

επειδή είσαι Ελληνας και πρέπει αν έχεις παντα κάποιον πανω από το κεφάλι σου για σου θυμίζει ποιος είναι ο

στόχος σου.

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Sanctifier
Guest
« Reply #14 on: March 15, 2007, 03:28:49 am »

Γιατι δεν λες ρε Turam οτι, οτι κανει καποιος για να σε αγχωσει υποκειται στη σφαιρα της ανιηθικοτητας να τελειωνουμε;
Αυτοι που δεν μπορουν να παρουν τομεα γιατι χανουν μαθηματα, ειναι ηλιθιοι που αγχωνονται τελικα οπως θελουν να μας πασαρουν απο πανω;
Και ο μπουσουλας αυτος τι αποσκοπει ; Ρωταω γιατι εγω τους ξεφυγα.
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: