• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:20:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:20:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426671
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 85
Total: 160
noimaginationforthis
dimitrisadamou
Mr Watson
xristodoulou
Thalasotsanta
Captain
Chrisapostol
atpvk
Nikos_313
jimalexoud
sunagrida
ganasto
Maximos7
gdimove
Dimosthenis
petikas
meliou
kstavroulis
aachmet
gorilaki
tasos_ntv
cealexop
Paschalina.S
tinidou
Kwst@ss_
despoina15
tsintsi
Le ece
Eleniiii
antreassv
dimitris585
moutdimi
JoHn!
evgeniaz
georgy
kourkou
Chrisvb17
giorgosm05
agkentzi
apob
harischris
Gray139
mara.mlch
nick_ch
alexiosmara
George_RT
anthi kotsani
sterboga
nmpampal
Antreas17
johnnypap
nikos123321
Petran25
dal
DPARASIOU
npalami
Lazaros8585
myrto
nikitask
Kenedy
Kv
Nianaro
mastilia
DLHERRO
akoil
Elenit
antontsiorvas
Papalamprous humor
mmikelo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επικοινωνία με τον Kοσμήτορα!! (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18 Go Down Print
Author Topic: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  (Read 61796 times)
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
« Reply #195 on: March 14, 2007, 13:39:48 pm »

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 13:36:22 pm
Δεύτερον, φυσικά και θα του στερήσουμε το χώρο εργασίας του... δε θα δεχτούμε πρόεδρο που να έχει τέτοιο μέσο εκβιασμού προς τους φοιτητές σε περίπτωση καταλήψεων. Γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί: "Αν θέλω, χάνετε ένα χρόνο"!
Παραξενα τα αδιέξοδα που θέτεις. Η Σχολή έχει τα όργανα για να βρεθεί κοινός τόπος.

Και εν πάσει περιπτώσει, σχολή δεν είναι μόνο οι προπτυχιακοί φοιτητές. Είναι και οι Καθηγητες, το υπόλοιπο ΔΕΠ, οι μεταπτυχιακοί, το διοικητικό προσωπικό, μέχρι και οι άμοιροι Ερασμίτες.
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #196 on: March 14, 2007, 13:41:05 pm »

Ρε Nessa  ποιο ειναι το τοσο μεγαλο προβλημα με τα προαπαιτουμενα;
Νessa
Guest
« Reply #197 on: March 14, 2007, 13:44:46 pm »

Guybrush: Παράπλευρες απώλειες, όπως σε κάθε αγώνα.

tolos: Το τόσο μεγάλο πρόβλημα θα το καταλάβεις αν διαβάσεις τις απειλητικές ανακοινώσεις του κ. Μάργαρη και το συνδυάσεις με το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε τομέα φέτος. Δηλαδή αν γουστάρει ο πρόεδρος, πάει η ζωή μας ένα χρόνο πίσω!

Τα προαπαιτούμενα είναι παράλογα. Είναι ένα τεχνητό εμπόδιο που σε δυσκολεύει να τελειώσεις χωρίς να ανεβάζει το επίπεδο των σπουδών σου.
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #198 on: March 14, 2007, 13:50:13 pm »

Δηλαδή θέλουμε κατάργηση των προαπαιτουμένων για να μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια καταλήψεις?
ή για να πάρεις τομέα?
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #199 on: March 14, 2007, 13:57:49 pm »

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 13:44:46 pm

Το να μεγιστοποιείς τις παράπλευρες απώλειες για όλους δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο. Εκτός αυτού, το να μεγιστοποιείς τις παράπλευρες απώλειες για ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την κατάσταση (πχ οι ερασμίτες), είναι και κάπως ανήθικο...

tolos: Το τόσο μεγάλο πρόβλημα θα το καταλάβεις αν διαβάσεις τις απειλητικές ανακοινώσεις του κ. Μάργαρη και το συνδυάσεις με το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε τομέα φέτος. Δηλαδή αν γουστάρει ο πρόεδρος, πάει η ζωή μας ένα χρόνο πίσω!

Ρε παιδιά, ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Η κατάληψη μπορεί να πάει και ένα χρόνο πίσω αυτούς που είναι στο πτυχίο, ή τους υποψήφιους διδάκτορες που προσπαθούν να τελειώσουν το διδακτορικό τους (οι οποίοι εργάζονται με παύσεις από πέρσι την άνοιξη). Τώρα σας έπιασε ο πόνος;

Τα προαπαιτούμενα είναι παράλογα. Είναι ένα τεχνητό εμπόδιο που σε δυσκολεύει να τελειώσεις χωρίς να ανεβάζει το επίπεδο των σπουδών σου.

Δεν συμφωνώ με αυτό. Φυσικά και δέχομαι τον ψυχολογικό παράγοντα του πράγματος (ο οποίος για κάποιους είναι αρκετά βαρύς). Ως προς την καθυστέρηση των σπουδών που επιφέρουν τα προαπαιτούμενα, επίτρεψέ μου να σου πω ότι είναι η ίδια με το αν δεν υπήρχαν. Αυτό το λέω κρίνοντας από τους συμφοιτητές μου που τα πρώτα χρόνια δεν είχαν επαφή-δεν τα κατάφερναν στη σχολή. Κάποιοι από αυτούς πήραν τομέα, κάποιοι όχι. Και οι δύο κατηγορίες μαζί τελείωσαν. Ως προς το επίπεδο των σπουδών...Είναι δύσκολο να είσαι, πχ, στον τομέα τηλεπικοινωνιών, και να μην έχεις την παραμικρή επαφή με τα πεδία. Αν η πλειοψηφία των φοιτητών είναι έτσι, πώς ο καθηγητής μπορεί να κάνει μάθημα, θεωρώντας ότι έχει τι κοινό; Τι εξετάσεις να βάλει και πώς να βαθμολογήσει, ώστε να μην έχει χιλιάδες φοιτητές να δώσουν το μάθημα μετά από μερικές εξεταστικές; Αυτά όλα δεν επηρεάζουν κάπως το επίπεδο; Σκέψου πχ τι πιστεύεις για τα σχολεία.

edit: και φυσικά, όπως σωστά είπε και ο akis, άλλο παιδιά είναι να συζητάτε για τα προαπαιτούμενα με βάση το επίπεδο σπουδών, και άλλο με το τι σας βολεύει. Επίσης, δεν καταλαβαίνω και το εξής: όταν ξεκίνησε η κατάληψη, εσείς που την υποστηρίζετε και περιμένατε να πάρετε τομέα, δεν υπολογίζατε ότι είναι ένα ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου; Ή, ακόμα κι αν υποθέσαμε ότι δεν το υπολογίζατε, είχε υποσχεθεί κανείς επισήμως το αντίθετο; Δηλαδή, κάνει κανείς αγώνες, και όταν στο τέλος αντιληφθεί ότι μπορεί να θιχτεί ο ίδιος, απλά αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού; (...)
« Last Edit: March 14, 2007, 14:04:12 pm by Kat » Logged
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #200 on: March 14, 2007, 14:00:43 pm »

Δημιουργησα ενα καινουργιο topic  στα εσωτερικα θεματα-> Επιλογη τομεα για τα προαιπαιτουμενα και τον ρολο τους. Οσοι πιστοι προσελθετε.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #201 on: March 14, 2007, 14:03:33 pm »

Καθίστε... θέση του συλλόγου εδώ και χρόοοοοοόνια είναι ότι πρέπει να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα και το ν+3.

Σωστά;

Μην κατηγορούμε τη Νέσσα που ζητάει να αγωνιστούμε για ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου μας. Επίσης είναι πολύ φθηνό να κατηγορείτε κάποιος για την θέση που παίρνει γιατί βρίσκεται σε δυσχερή θέση πάνω στο θέμα. Ακριβώς όσοι δεν είχαν πρόβλημα με τομέα ίσως δεν πρέπει μιλάνε για αυτό το θέμα, η στάση τους μπορεί να κριθεί ως υποκριτική (δεν ξέρεις το πρόβλημα των προαπαιτούμενων για αυτό μιλάς), αλλά το θέμα είναι ότι όλοι έχουν άποψη και πρέπει να μπορούν να την στηρίξουν, ασχέτως της προσωπικής τους ακαδημαϊκής ιστορίας.

Επίσης νέσσα, ο Πρόεδρος είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η παραίτηση του θα αδρανεί, ενώ στο τελευταίο κάλεσε ευθέως την αντιπρόεδρο του τμήματος να ετοιμάζεται σε περίπτωση μη συνεννόησης με τους φοιτητές. Οπότε δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις. Η λύση θα μπορούσε να έρθει και από άλλους ανθρώπους.

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #202 on: March 14, 2007, 14:06:24 pm »

Quote from: akis on March 14, 2007, 13:50:13 pm
Δηλαδή θέλουμε κατάργηση των προαπαιτουμένων για να μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια καταλήψεις?
ή για να πάρεις τομέα?
Για να μπορώ να κάνω κατάληψη χωρίς να χάσω τομέα Wink
Quote from: Kat on March 14, 2007, 13:57:49 pm
Το να μεγιστοποιείς τις παράπλευρες απώλειες για όλους δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο. Εκτός αυτού, το να μεγιστοποιείς τις παράπλευρες απώλειες για ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την κατάσταση (πχ οι ερασμίτες), είναι και κάπως ανήθικο...
Εντάξει, δεν ξέρω τι επείγει για τους Ερασμίτες, προφανώς πρέπει να υπάρξει μια ευαισθησία.

Ρε παιδιά, ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Η κατάληψη μπορεί να πάει και ένα χρόνο πίσω αυτούς που είναι στο πτυχίο, ή τους υποψήφιους διδάκτορες που προσπαθούν να τελειώσουν το διδακτορικό τους (οι οποίοι εργάζονται με παύσεις από πέρσι την άνοιξη). Τώρα σας έπιασε ο πόνος;
Μα, για όλους έπρεπε να υπάρξει ειδική μέριμνα! Ήμουν από τους πρώτους που υπερασπίστηκαν τους επί πτυχίω και τους μεταπτυχιακούς. Ό,τι θέλω για τον εαυτό μου το θέλω και για τους άλλους.

Δεν συμφωνώ με αυτό. Φυσικά και δέχομαι τον ψυχολογικό παράγοντα του πράγματος (ο οποίος για κάποιους είναι αρκετά βαρύς). Ως προς την καθυστέρηση των σπουδών που επιφέρουν τα προαπαιτούμενα, επίτρεψέ μου να σου πω ότι είναι η ίδια με το αν δεν υπήρχαν. Αυτό το λέω κρίνοντας από τους συμφοιτητές μου που τα πρώτα χρόνια δεν είχαν επαφή-δεν τα κατάφερναν στη σχολή. Κάποιοι από αυτούς πήραν τομέα, κάποιοι όχι. Και οι δύο κατηγορίες μαζί τελείωσαν. Ως προς το επίπεδο των σπουδών...Είναι δύσκολο να είσαι, πχ, στον τομέα τηλεπικοινωνιών, και να μην έχεις την παραμικρή επαφή με τα πεδία. Αν η πλειοψηφία των φοιτητών είναι έτσι, πώς ο καθηγητής μπορεί να κάνει μάθημα, θεωρώντας ότι έχει τι κοινό; Τι εξετάσεις να βάλει και πώς να βαθμολογήσει, ώστε να μην έχει χιλιάδες φοιτητές να δώσουν το μάθημα μετά από μερικές εξεταστικές; Αυτά όλα δεν επηρεάζουν κάπως το επίπεδο; Σκέψου πχ τι πιστεύεις για τα σχολεία.
Αυτό που πιστεύω για τα σχολεία είναι να γίνεται διαφορετικό μάθημα στον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του. Στο Πανεπιστήμιο αυτό έτσι κι αλλιώς δε γίνεται.

Αυτό που δε γίνεται κατανοητό είναι ότι εγώ πχ μπορεί να ξέρω αρκετό Πεδίο 1 για να δώσω ένα σχετικό μάθημα, αλλά για καθαρά προσωπικούς λόγους να μην το έχω περάσει (όπως και έγινε). Και εξάλλου με το ΝΠΣ το καθεστώς των προαπαιτουμένων έχασε κάθε πιθανό σκοπό: 17 μαθήματα, όποια να'ναι; Αυτό πώς το δικαιολογούν, τι νόημα υποτίθεται ότι έχει;
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #203 on: March 14, 2007, 14:12:09 pm »

+1

και ακόμη και για μένα:
Καλύτερα να "χάσω" ένα χρόνο από τη ζωή μου (ας φρόντιζα να περνούσα τα μαθήματα στην ώρα τους και δε χάνω τίποτα)
παρά να προχωράω στις σπουδές μου παραμένοντας στόκος. Αρκετή κρυάδα έφαγα όταν μπήκα από το λύκειο και κατάλαβα ότι δεν ήξερα πχ. μαθηματικά. Δε θέλω να μπαίνω σε μάθημα της σχολής σε 2-3 χρόνια και να νιώθω το ίδιο ενώ θα έπρεπε να τα ξέρω από προηγούμενο εξάμηνο.

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 14:06:24 pm
Quote from: akis on March 14, 2007, 13:50:13 pm
ή για να πάρεις τομέα?
Για να μπορώ να κάνω κατάληψη χωρίς να χάσω τομέα Wink

αυτό το λένε: και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Πού το είδες να γίνεται;

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #204 on: March 14, 2007, 14:12:20 pm »

Ετσι, απλά, αφοριστικά και φασιστικά.

εδιτ2||Λοιπόν, Νέσσα, το να χάσεις τομέα είναι μία παράπλευρη απώλεια για τις καταλήψεις.

εδιτ1||Επίσης, προτείνω εφαρμογή του δημοκρατικού 5 για να πάρουμε και τομέα και πτυχίο  Lips Sealed

« Last Edit: March 14, 2007, 14:15:48 pm by Guybrush » Logged
Νessa
Guest
« Reply #205 on: March 14, 2007, 14:13:36 pm »

Επίσης, δεν καταλαβαίνω και το εξής: όταν ξεκίνησε η κατάληψη, εσείς που την υποστηρίζετε και περιμένατε να πάρετε τομέα, δεν υπολογίζατε ότι είναι ένα ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου; Ή, ακόμα κι αν υποθέσαμε ότι δεν το υπολογίζατε, είχε υποσχεθεί κανείς επισήμως το αντίθετο; Δηλαδή, κάνει κανείς αγώνες, και όταν στο τέλος αντιληφθεί ότι μπορεί να θιχτεί ο ίδιος, απλά αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού;
Καταρχάς με προσβάλλεις: Ποιος σου λέει ότι ακόμα και αν ήξερα εκ των προτέρων ότι θα χάσω ακόμα ένα χρόνο, δε θα αγωνιζόμουνα και πάλι γι'αυτά που πιστεύω; Αλλά ακόμα και αν δεχτώ την κατηγορία: Ωραία, πες ότι εγώ είμαι δειλή και δε μπορώ να αντέξω τέτοιο τίμημα για τους αγώνες μου. Τι σημασία έχει αυτό; Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε όσους υφίστανται συνέπειες για τους αγώνες που έδωσαν; Οι αγώνες μας δεν πρέπει να ποινικοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο - προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε. Σε κάθε περίπτωση. Οι αγώνες δεν είναι μόνο για τους αποφασισμένους σκληροτράχηλους, έχουμε όλοι μας δικαίωμα να αντισταθούμε στην αδικία...
Νessa
Guest
« Reply #206 on: March 14, 2007, 14:16:02 pm »

Quote from: vasso on March 14, 2007, 14:12:09 pm
Καλύτερα να "χάσω" ένα χρόνο από τη ζωή μου (ας φρόντιζα να περνούσα τα μαθήματα στην ώρα τους και δε χάνω τίποτα)
παρά να προχωράω στις σπουδές μου παραμένοντας στόκος. Αρκετή κρυάδα έφαγα όταν μπήκα από το λύκειο και κατάλαβα ότι δεν ήξερα πχ. μαθηματικά. Δε θέλω να μπαίνω σε μάθημα της σχολής σε 2-3 χρόνια και να νιώθω το ίδιο ενώ θα έπρεπε να τα ξέρω από προηγούμενο εξάμηνο.
Γιατί το θέτεις έτσι; Αυτό είναι προσωπική σου ευθύνη. Να είχες την ωριμότητα να διαβάσεις τα κατάλληλα μαθήματα. Γιατί να σου απαγορεύεται να πάρεις μαθήματα του επόμενου εξαμήνου;

Στα άλλα νομίζω απάντησα...
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #207 on: March 14, 2007, 14:22:24 pm »

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 14:13:36 pm
Καταρχάς με προσβάλλεις: Ποιος σου λέει ότι ακόμα και αν ήξερα εκ των προτέρων ότι θα χάσω ακόμα ένα χρόνο, δε θα αγωνιζόμουνα και πάλι γι'αυτά που πιστεύω; Αλλά ακόμα και αν δεχτώ την κατηγορία: Ωραία, πες ότι εγώ είμαι δειλή και δε μπορώ να αντέξω τέτοιο τίμημα για τους αγώνες μου. Τι σημασία έχει αυτό; Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε όσους υφίστανται συνέπειες για τους αγώνες που έδωσαν; Οι αγώνες μας δεν πρέπει να ποινικοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο - προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε. Σε κάθε περίπτωση. Οι αγώνες δεν είναι μόνο για τους αποφασισμένους σκληροτράχηλους, έχουμε όλοι μας δικαίωμα να αντισταθούμε στην αδικία...

Δεν είχα κανένα σκοπό να σε προσβάλω, ούτε αναφερόμουν και προσωπικά σε σένα. Αν θεωρείς ότι σε προσέβαλα, σου ζητώ συγνώμη.

Εγώ βρε παιδί μου δεν λέω να μεγιστοποιηθούν οι απώλειες για όλους (έγραψα και παραπάνω ότι θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο, και ότι είναι και άδικο για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να επηρεάσουν την όποια απόφαση). Εγώ λέω απλά ότι είναι διαφορετικό να αγωνιστείς απέναντι σε ένα μέτρο που επιβάλλεται τώρα, ενόσω αγωνίζεσα, και το οποίο έχει ως σκοπό (ή ακόμα και αν δεν έχει το σκοπό, έχει το αποτέλεσμα) να σε τιμωρήσει (π.χ. να γινόταν τώρα αύξηση του αριθμού των προαπαιτούμενων), και άλλο να έχεις ξεκινήσει έναν αγώνα, υποτίθεται σταθμίζοντας τις συνέπειες που αυτός μπορεί να έχει (οι οποίες θεωρώ ότι δεν είναι άγνωστες, και αν είναι, συνεπάγεται είτε αφέλεια αυτού που δεν το ξέρει είτε πονηριά αυτού που έπρεπε να τον πληροφορήσει και δεν το έκανε), και όταν δεις αυτές τις συνέπειες να έρχονται όλο και κοντύτερα, να πεις "θα αλλάξω τους κανόνες".

Παρ'ό,τι εγώ δεν διαφωνώ με τα προαπαιτούμενα (και μάλλον πολλοί καθηγητές το ίδιο), η αντιμετώπισή μου είναι άλλη όταν θέτεις το θέμα σε βάση επιπέδου σπουδών, συνεπειών για τους φοιτητές, οτιδήποτε, και άλλη όταν το θέτεις στη βάση ελαχιστοποίησης των απωλειών από τις αποφάσεις σου, και μάλιστα εκ των υστέρων. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 14:06:24 pm
Αυτό που δε γίνεται κατανοητό είναι ότι εγώ πχ μπορεί να ξέρω αρκετό Πεδίο 1 για να δώσω ένα σχετικό μάθημα, αλλά για καθαρά προσωπικούς λόγους να μην το έχω περάσει (όπως και έγινε). Και εξάλλου με το ΝΠΣ το καθεστώς των προαπαιτουμένων έχασε κάθε πιθανό σκοπό: 17 μαθήματα, όποια να'ναι; Αυτό πώς το δικαιολογούν, τι νόημα υποτίθεται ότι έχει;

Δεν ξέρω τον κανονισμό με το ΝΠΣ, δυστυχώς. Όσον αφορά σε αυτό που λες (να ξέρεις ένα μάθημα και να μην το περνάς), αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει όταν ο τρόπος εξέτασης είναι σωστός. Και εγώ θυμάμαι ότι σε πολλά μαθήματα ο τρόπος εξέτασης ήταν λίγο λαχείο (πολύ λίγα θέματα και περίεργα), ή ότι το επίπεδο εξέτασης ήταν υψηλότερο από το επίπεδο μαθήματος, κτλ κτλ. Αλλά τότε γιατί να μην διεκδικήσει κανείς σωστότερο τρόπο εξέτασης, να καταγγείλει (αν αυτό συμβαίνει) ότι η διδασκαλία του μαθήματος είναι ανεπαρκής (χρονικά ή ποιοτικά),  να διεκδικήσει εργασίες κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, ώστε ο τελικός βαθμός να μην επηρεάζεται μόνο από μία εξέταση στο τέλος; Τα προαπαιτούμενα είναι το πρόβλημα;
Νessa
Guest
« Reply #208 on: March 14, 2007, 14:31:23 pm »

Kat, δε μου ήρθε τώρα να πω να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα. Είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου. Απλά τώρα είναι η ευκαιρία, γιατί έχουμε κάνει τη σχολή δική μας, έχουμε δύναμη.

Τα προαπαιτούμενα είναι πρόβλημα ακριβώς γιατί είναι ένα τεχνητό εμπόδιο. Αυτό έπρεπε να είναι προσωπική ευθύνη του κάθε φοιτητή (να έχει το επίπεδο να πάρει ένα μάθημα τομέα που θέλει παραπάνω γνώσεις). Εξάλλου είναι παράλογο: Έστω ότι το μέτρο ήταν καλό και χρήσιμο σαν ιδέα (που δεν είναι). Και πάλι, εγώ αν περάσω Ηλεκτρονική 1 τώρα, θα έχω δικαίωμα να πάρω Τηλεπικοινωνίες που λες κι εσύ χωρίς να έχω περάσει ούτε ένα Πεδίο. Σε τι χρησίμευσαν τα προαπαιτούμενα, εκτός από το να με δυσκολέψουν;

Όσο για τις εξετάσεις, ναι, φταίει και ο τρόπος εξέτασης, αλλά μην ξεχνάς ότι κάποιοι μπορεί να έχουν και προσωπικά προβλήματα.
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #209 on: March 14, 2007, 14:35:36 pm »

Quote from: Νessa on March 14, 2007, 14:31:23 pm
Kat, δε μου ήρθε τώρα να πω να καταργηθούν τα προαπαιτούμενα. Είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου. Απλά τώρα είναι η ευκαιρία, γιατί έχουμε κάνει τη σχολή δική μας, έχουμε δύναμη.

Το ξέρω ότι είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου. Απλά, αν θέλεις την άποψή μου, αν θέσετε το θέμα της κατάργησης των προαπαιτούμενων στη βάση της μείωσης των συνεπειών/απωλειών από τις καταλήψεις, έχετε χάσει εκ των προτέρων το παιχνίδι. Όπως σου εξήγησα και πιο πάνω, δεν θεωρώ ότι στέκεται σαν επιχείρημα, και θα στρέψει και πολλούς εναντίον σας. Ως προς τον τρόπο δράσης, νομίζω ότι πράξεις που παραπέμπουν σε τραμπουκισμούς είναι άσκοπες.

Τέλος πάντων, εγώ δεν είμαι έτσι κι αλλιώς μέλος του συλλόγου πλέον και ούτε φυσικά έχω δουλειά και σκοπό να πω σε κανέναν τι να κάνει. Smiley
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18 Go Up Print
Jump to: