• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:55:54 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:55:54 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 150
Total: 218
Fenia04
elias_farhood
ikallima
akonstb
domb765
Nikikouss
george14
Soterd52
theofr
stergiosb
CHRISTOFO CHATZIANTONIOU
CodeBro
glavdakis
andripappa
ariadnipm
vajim
0restis
mimaki
PolarBear
thegreekbaron
tzortzis
stefanoskal
rafa98p
Zoe06
iakov
George_RT
Saint_GR
ThanosTheTT
cheinopor
Δημητρης Αξιμιωτης
ipapadog
chaniotism
chriskazakos
maik
Lazaros8585
Cloud Strife
kostas.de
zachard
Tolizz
ntinara
DimKaratzas
alexfot
m.renia
chatzisot
kkotsopo
mavropan
evangeliaap
Phlikon
Marihouan820
DimStyl
Tsomp
geo66
MarakiT
gpapmtb
rafail zisiadis
Ponan
cpapadd
pavlaras
pelopidt
Deviate
iodim
alexandros_and
kzmekos
soule
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!  (Read 22711 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
« Reply #30 on: February 27, 2007, 02:04:36 am »

Φίλε gepeltek, άσε τα αποσπάσματα και πες καμιά δικιά σου άποψη και συλλογιστική.

Προηγουμένως απέδειξες το πόσο άχρηστο είναι το έθνος, πόσο ψεύτικο δημιούργημα.

Αυτό που ονομάζεις πατριώτης, δεν έχει καμιά σχέση με το έθνος, το να αγαπάς τους γύρω σου και να τους υπερασπίζεσαι δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό.
Αν ο πατριώτης (και ο κάθε άνθρωπος) είναι αρκετά άνθρωπος, θα πολεμήσει για το δίκιο του παραπέρα με το ίδιο πάθος που θα πολεμήσει για το δίκιο του διπλανού του.
Αλλά εκτός αν απλά στηρίζει αυτούς που μόνο άμεσα τον στηρίζουν, οπότε είναι τόσο κοντόφθαλμος.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,  ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΚΕΙ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ) ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ,

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ , ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Ας πολεμάνε για την δικιά τους πατρίδα, αρκεί να μείνουν μακριά από τη δική μου?

Σε ρωτάω ευθέως γιατί δε πήρες θέση.

Ποια είναι η άποψη σου για τη μετανάστευση? Σε ρωτάω μιας και είσαι μη φασίστας/εθνικιστής πατριώτης.

Quote from: gepeltek on February 26, 2007, 23:45:34 pm

Θέλω να προσθέσω πως κατά τη γνώμη μου υπάρχει και η αρνητική σημασία της αναρχίας..
Είναι αυτή της αταξίας, της πλήρους σύγχυσης..

καλύτερα να έμενες στο:

Quote from: gepeltek on February 26, 2007, 17:57:55 pm
Και επειδή σ'αυτό το forum διαβάστηκαν πολλές φορες λέξεις του τύπου:
    αναρχικός, αναρχοκουμμούνι, αναρχοαυτόνομος κ.τ.λ.
προσδίδοντας τους κυρίως αρνητική χροιά θα ήθελα κάποιον γνώστη να μας μιλήσει κ για τον αναρχισμό κ την αναρχία..
Εγώ ομολογώ δεν ξέρω κ πολλά πράγματα περί των τελευταίων..

« Last Edit: February 27, 2007, 02:19:06 am by Turambar » Logged

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #31 on: February 27, 2007, 02:09:36 am »

Τι είναι πατρίδα, gepeltek;
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #32 on: February 27, 2007, 02:21:40 am »

Quote from: Turambar on February 27, 2007, 02:04:36 am
Φίλε gepeltek, άσε τα αποσπάσματα και πες καμιά δικιά σου άποψη και συλλογιστική.

Προηγουμένως απέδειξες το πόσο άχρηστο είναι το έθνος, πόσο ψεύτικο δημιούργημα.

Αυτό που ονομάζεις πατριώτης, δεν έχει καμιά σχέση με το έθνος, το να αγαπάς τους γύρω σου και να τους υπερασπίζεσαι δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό.
Αν ο πατριώτης (και ο κάθε άνθρωπος) είναι αρκετά άνθρωπος, θα πολεμήσει για το δίκιο του παραπέρα με το ίδιο πάθος που θα πολεμήσει για το δίκιο του διπλανού του.
Αλλά εκτός αν απλά στηρίζει αυτούς που μόνο άμεσα τον στηρίζουν, οπότε είναι τόσο κοντόφθαλμος.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,  ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΚΕΙ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ) ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ,

Ας πολεμάνε για την δικιά τους πατρίδα, αρκεί να μείνουν μακριά από τη δική μου?

Ποια είναι η άποψη σου για τη μετανάστευση? Σε ρωτάω μιας και είσαι μη φασίστας/εθνικιστής πατριώτης.

Γνώμη σου..
Εγώ έχω άλλη γνώμη και την παρουσίασα και χωρίς αποσπάσματα..
Και για την ερώτηση που μου έκανες..
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ εφόσον αναζητούν με θεμιτό τρόπο τη δικιά τους πατρίδα..
Για την αναρχία δεν εξέφρασα άποψη απλά παρέθεσα προς σχολιασμο μία ερμηνεία που την κάνουν πολλοί.. Το αμφισβητείς..;

Quote from: Νessa on February 27, 2007, 02:09:36 am
Τι είναι πατρίδα, gepeltek;

Τώρα για αυτήν την ερώτηση αυτή θα σου απλά να διαβάσεις προσεκτικά τα προηγούμενα post μου..
Εκεί αναλύω τη δικιά μου πατρίδα..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #33 on: February 27, 2007, 02:32:31 am »

Quote from: Turambar on February 27, 2007, 02:04:36 am

Δεν κατάλαβα την ερώτηση που μου κάνεις..
Θα σου κανω εγώ μία πιο άμεση ερώτηση και μην το παρεις προσωπικά..
Εσύ τί λες λοιπόν στους (απ'ότι κατάλαβα συμφώνησες και εσύ) πατριώτες Παλαιστίνιους, στους αφρικάνικους λαούς, στους Κουβανούς, στους λατινοαμερικάνους, στους Άραβες, στους Κούρδους και σε όσους λαούς που αγωνίζονται για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πατρίδας τους ..!
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ..;
Γι'αυτούς άραγε Nessa τί είναι πατρίδα..;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #34 on: February 27, 2007, 02:48:02 am »

Οι άνθρωποι αυτοί καταπιέζονται από πατριώτες και αντιδρούν σε αυτούς.

Οι παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους από έναν λαό που ήρθε να κατοικήσει εκεί, με την δύναμη των όπλων.

Οι Κούρδοι καταπιέζονται από Τούρκους, Ιρανούς και (κυρίως παλιότερα) Ιρακινούς, που δεν σέβονταν στην ουσία την διαφορετικότητα και την αυτοδιάθεση τους.

Αν υπήρχε ισότητα και σεβασμός στην αυτοδιάθεση, θα κάναν φασαρία; Αν λέγανε "Εγώ θέλω να φύγω" και φεύγανε, θα κάνανε κανέναν πόλεμο; Όχι, κάποιες πατρίδες τους καταπιέζουν.

Στα πλαίσια της αναρχίας, ο καθένας ζει στην κοινότητα του όπως θέλει και όπως γουστάρει, ακολουθώντας αυτό που επιθυμεί, όπως τα επιθυμεί.
Στα πλαίσια των πατρίδων, ο ένας έρχεται αντιμέτωπος με τον άλλον, γιατί οι πατρίδες φτιάχθηκαν από ομοίους που δεν σέβονται τους διαφορετικούς, και οι άνθρωποι ζουν χωρίς να νοιάζονται για σύνορα μέχρι που μια μέρα έρχεται κάποιος και του λέει, εδώ φίλε μου είναι Τουρκία, σήκω φύγε.
Τι κάνεις εσύ τότε;

byeeee
arkas

...

View Profile
« Reply #35 on: February 27, 2007, 02:55:09 am »

Όλα μπορω να τα δεχτω,αλλα να υπερασπιζομαστε την αναρχια...ειναι και γαμω!

bang_head

Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες,υπάρχουν άντρες που δεν πίνουν...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #36 on: February 27, 2007, 12:14:15 pm »

Quote from: Turambar on February 27, 2007, 02:48:02 am

Στα πλαίσια των πατρίδων, ο ένας έρχεται αντιμέτωπος με τον άλλον, γιατί οι πατρίδες φτιάχθηκαν από ομοίους που δεν σέβονται τους διαφορετικούς, και οι άνθρωποι ζουν χωρίς να νοιάζονται για σύνορα μέχρι που μια μέρα έρχεται κάποιος και του λέει, εδώ φίλε μου είναι Τουρκία, σήκω φύγε.
Τι κάνεις εσύ τότε;

Κάνεις λάθος..
και συνεχίζω με  το αυτονόητο
ο πατριωτισμός δεν αποτρέπει ούτε αντιμάχεται το διεθνισμό..

Ο σωστός πατριώτης είναι διεθνιστής, και ο σωστός διεθνιστής είναι πατριώτης.
Δι-εθνιστης οπως το λεει και η λεξη δεν θα πει α-εθνιστης αλλα υποδηλωνει αποδοχη της εννοιας του εθνους..

Τurambar είσαι και εσύ μπερδεμένος..
Μην τα βάζεις με το έθνος  αλλα με το κρατικο μορφωμα του, με το κρατος ως εκφραστη, διαχειριστη, αστυνομο και επιβολεα εντος των οριων του των εθνικων χαρακτηριστικων που αυτο αναγνωριζει..
 Γι' αυτο και ο αγωνας της αναρχιας στραφηκε απο παντα εναντια στο κρατος και στον συγκεντρωτισμο του και οχι στο εθνος..
και επιμένω στο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ = ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ

και για το ότι οι μεγαλύτεροι ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΕΣ είναι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ, οι οποίοι εντελώς ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΚΑ  Κ Α Π Η Λ Ε Υ Ο Ν Τ Α Ι  την έννοια της πατρίδας, την οποία και θέλουν να την υποδουλώσουν κάτω από τη μπότα τους,
Οι Κούρδοι, οι Αραβες, οι Παλαιστήνιοι κτλ είχαν και έχουν ακόμα να κανουν με φασίστες (Τούρκους, Αμερικανο-εβραίους αντίστοιχα)..
Γι' αυτό και ο "Μεγάλος Πατριωτικός" πόλεμος της ΕΣΣΔ εις βάρος των Ναζί (ούτε με αυτόν συμφωνείς;)

γι' αυτό και το "πατρίδα ή θάνατος" του ΤΣΕ..
Γι' αυτό λοιπόν η χούντα δεν ήταν δημιούργημα των "πατριωτών" αλλά των φασιστών, των Αμερικάνων και των λοιπών "αντιπατριωτών" της εποχής..
"Την πατρίδα και τα μάτια σας ορέ!" έλεγε και ο αγαπημένος σας (μιλάω γενικά) Άρης Βελουχιώτης, "και όταν πια λευτερωθούμε εμείς, μαζί με τους άλλους λαούς θα κάνουμε χωριά". Ήταν και αυτός φασίστας λοιπόν ! Τέλικα μήπως εσείς είστε οι "αντιπατριώτες" που υιοθετείτε ακριβώς τη λογική των φασιστών περί ταύτισης "πατριωτισμού" και "φασισμού" ( κ ξανα λέω για τέταρτη φορά ο φασισμός είναι η καταπίεση του λαού της πατρίδας, άρα αυτόματα αντιπατριωτισμός)..;

aliakmwn
Guest
« Reply #37 on: February 27, 2007, 12:50:21 pm »

Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 12:14:15 pm
Κάνεις λάθος..

Επιτελους και κατι σωστο στον ωκεανο του ενοχοαπολογητικου βερμπαλισμου...

Γιωργο πουλακι μου, μηπως να βαλεις κανα θερμομετρο? Ρωταω γιατι τετοια σχεση (διαλεχτικη) μεταξυ πατριωτισμου και διεθνισμου μονον οι κομμουνιστες αποδεχονται!!! Cheesy
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #38 on: February 27, 2007, 14:49:31 pm »

Μου φαινεται gepeltek, οτι απο τα λογια σου αντικρουονται αυτα που εχεις μαθει με αυτα που βρισκεις λογικα, αυτα  που νοιωθεις και αυτα για τα οποια νοιωθεις οτι ειναι δικαιο να παλεψεις. Το να αγαπας τους διπλανους σου, να τους σεβεσαι και να τους υπερασπιζεσαι δεν λεγεται πατριωτισμος, αλλα ανθρωπισμος. Δεν εισαι πατριωτης αν κανεις ολα οσα ειπες, αλλα ανθρωπιστης. Και αυτο, διοτι υπερασπιζεσαι τα ανθρωπινα δικαιωματα στους υπολοιπους.

Εγω διαφωνω με την Νεσσα, οτι αν γινεις για οποιονδηποτε λογο πολεμος, πρεπει να μεινεις με σταυρωμενα χερια, και να κατσεις να την φας. Και αυτο, επειδη εσυ μπορεις να σκεφτεσαι με καποιον τροπο, δεν σημαινει ομως και οτι οι υπολοιποι σκεφτονται με τον ιδιο τροπο. Το να προσπαθεις να αλλαξεις με τις ενεργεις σου την κατασταση ειναι αλλο, και αλλο οταν σ επιτιθενται να το δεχεσαι. Βεβαια, μπορεις να αρνηθεις να υπεραπιστεις ενα κρατος, απλα η δικη μου λογικη ειναι οτι εκεινη την στιγμη δεν υπερασπιζεσαι κρατος, αλλα τους φιλους σου.

Βεβαια, απο την αλλη προσωπικα σκεφτομαι. Σε ενα ενδεχομενο πολεμο, που θα βρω εναν Χ εχθρο απεναντι και εχω και εναν διπλα μου εναν Ελληνα, που υποτιθεται πρεπει να προστατεψω. Ποιον απο τους δυο θα προστατευα, αν ηξερα οτι ο εχθρος π.χ. Τουρκος, ειναι παρα πολυ αξιολογος ανθρωπος, με παρομοια ενδιαφεροντα, πραγματικα πνευματικα ανεπτυγμενος, και ο διπλανος ηταν ενας κλασσικος μαλακας, που καθημερινα ποκαλει τεραστιο κακο με την συμπεριφορα του και εχει φερει σε πραγματικα αθλια κατασταση το μερος οπου ζω(οχι ο συγκεκριμενος, αλλα ο τυπος αυτος ανθρωπου). Εσεις ποιον θα προστατευατε; Τον Ελληνα, μονο και μονο επειδη γεννηθηκε αριστερα απο το Αιγαιο;

Γενικα, εγω πιστευω οτι ο πολεμος  δεν προσφερει τιποτα, και γινεται απο ατομα τα οποια ουτε καν κατεβαινουν ποτε σε πεδιο μαχης. Και αυτα τα λεω, επειδη υπαρχουν και αντιστοιχες εμπειριες...

Γενικα παντως, επειδη καποιος οτι ολα τα περιμενε, εκτος απο το να υποστηριζεται η αναρχια, πρεπει να υποστηριξει και γιατι το λεει αυτο. Γνωριζει περι αναρχιας και το αιτιολογει ή το λεει απλα ετσι.

Παντως, αναρχια ετυμολογικα σημαινει:

αν+αρχη, οπου αρχη ειναι η εξουσια. Το  τι προεκταseiw εχει παρει σημερα, αυτο ειναι αλλο θεμα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Καμένος

View Profile
« Reply #39 on: February 27, 2007, 15:01:56 pm »

Αναρχία δεν είναι τα μπάχαλα.. είναι πολιιτικός χώρος και ιδεολογία. Προφανώς δεν υποστηρίζει να γίνονται μπάχαλα..
aliakmwn
Guest
« Reply #40 on: February 27, 2007, 15:06:07 pm »

Quote from: Aurelius on February 27, 2007, 14:49:31 pm
Βεβαια, απο την αλλη προσωπικα σκεφτομαι. Σε ενα ενδεχομενο πολεμο, που θα βρω εναν Χ εχθρο απεναντι και εχω και εναν διπλα μου εναν Ελληνα, που υποτιθεται πρεπει να προστατεψω. Ποιον απο τους δυο θα προστατευα, αν ηξερα οτι ο εχθρος π.χ. Τουρκος, ειναι παρα πολυ αξιολογος ανθρωπος, με παρομοια ενδιαφεροντα, πραγματικα πνευματικα ανεπτυγμενος, και ο διπλανος ηταν ενας κλασσικος μαλακας, που καθημερινα ποκαλει τεραστιο κακο με την συμπεριφορα του και εχει φερει σε πραγματικα αθλια κατασταση το μερος οπου ζω(οχι ο συγκεκριμενος, αλλα ο τυπος αυτος ανθρωπου). Εσεις ποιον θα προστατευατε; Τον Ελληνα, μονο και μονο επειδη γεννηθηκε αριστερα απο το Αιγαιο;

Ο προβληματισμος σου δεν ειναι μονο λογικος, ειναι κατι πολυ ανωτερο: Ειναι Ανθρωπινος!

Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαστε παντα σε θεση να επιλεξουμε τις συνθηκες στις οποιες κινουμαστε, αν και κανουμε ο,τι περναει απο το χερι μας για να τις αλλαξουμε.

Κανενας δεν θελει τον πολεμο, και σιγουρα ολοι πιστευουμε οτι δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα απολυτως με τον τουρκο, το γερμανο, το μακεδονα, τον αλβανο ωστε να αλληλοσφαχτουμε. Οταν ομως η κατασταση φτανει εκει, δεν εχουμε επιλογη, ή σκοτωνουμε ή πεθαινουμε.

Η λυση ειναι η σωστη προληψη, η καλλιεργεια κλιματος φιλιας, η συνεργασια, η αγαπη, και φυσικα η ανατροπη του απανθρωπου καπιταλιστικου συστηματος που χωριζει τους λαους και τους βαζει να αλληλοσφαζονται για τις τσεπες των λιγων.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #41 on: February 27, 2007, 16:14:05 pm »

Quote from: Καμένος on February 27, 2007, 15:01:56 pm
Αναρχία δεν είναι τα μπάχαλα.. είναι πολιτικός χώρος και ιδεολογία. Προφανώς δεν υποστηρίζει να γίνονται μπάχαλα..

Απο την άλλη ο αναρχισμός δεν απορρίπτει την χρήση βίας...

Ο αναρχισμός για μένα ειναι τελείως ουτοπικός. Η "αυτοοργάνωση" μονο σε ομάδες κατω των 100 ατομων μπορεί να εφαρμοστεί και πάλι με δυσκολία... Ενδεικτικά ειμαστε στο συλλογο 2000+ και στην συνέλευση 400. Και στα συντονιστικά ακόμη λιγότεροι...

Το μεταβάτικό στάδιο στην αναρχία φαντάζει τρομακτικό...Φανταστειτε να δυαλυόταν μεσα σε μερικούς μηνες το κράτος: το απόλυτο χαος. Ο κοσμος θα επιστρέψει σε μια νέα μορφή φεουδαρχίας όπως μετα την εισβολή των "βαρβάρων" και την πτωση της Ρωμης... Όποιος έχει αρκετη δυναμη, θα δημιουργεί στρατούς και θα προστατεύει την περιουσία του...

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #42 on: February 27, 2007, 16:29:52 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on February 27, 2007, 12:50:21 pm
Κάνεις λάθος..

Γιωργο πουλακι μου, μηπως να βαλεις κανα θερμομετρο? Ρωταω γιατι τετοια σχεση (διαλεχτικη) μεταξυ πατριωτισμου και διεθνισμου μονον οι κομμουνιστες αποδεχονται!!! Cheesy

Ναι το λένε αυτό και οι κομμουνιστές..
Όπως και πολλά άλλα πράγματα που εγώ προσωπικά μόλις τα ακούω καραφλιάζω..
Μην με βάζεις λοιπόν στην ίδια μοίρα..
Για τους κομμουνιστές λοιπόν ο σωστός "πατριώτης" ταυτίζει την "πατρίδα" του με τα συμφέροντα της  επανάστασης, και του κομμουνισμού..
Γιατί αν δεν το κάνει είναι φασίστας ή ας το πούμε πιο κομψά αντιπατριώτης.. Σωστά;
Εγώ δεν το λέω αυτό..
Τους βολευει να τσουβαλιάζουν τα πράγματα, είναι γι'αυτους πάγια τακτική..

Quote from: Aurelius on February 27, 2007, 14:49:31 pm
Μου φαινεται gepeltek, οτι απο τα λογια σου αντικρουονται αυτα που εχεις μαθει με αυτα που βρισκεις λογικα, αυτα  που νοιωθεις και αυτα για τα οποια νοιωθεις οτι ειναι δικαιο να παλεψεις. Το να αγαπας τους διπλανους σου, να τους σεβεσαι και να τους υπερασπιζεσαι δεν λεγεται πατριωτισμος, αλλα ανθρωπισμος. Δεν εισαι πατριωτης αν κανεις ολα οσα ειπες, αλλα ανθρωπιστης. Και αυτο, διοτι υπερασπιζεσαι τα ανθρωπινα δικαιωματα στους υπολοιπους.

Εγω διαφωνω με την Νεσσα, οτι αν γινεις για οποιονδηποτε λογο πολεμος, πρεπει να μεινεις με σταυρωμενα χερια, και να κατσεις να την φας. Και αυτο, επειδη εσυ μπορεις να σκεφτεσαι με καποιον τροπο, δεν σημαινει ομως και οτι οι υπολοιποι σκεφτονται με τον ιδιο τροπο. Το να προσπαθεις να αλλαξεις με τις ενεργεις σου την κατασταση ειναι αλλο, και αλλο οταν σ επιτιθενται να το δεχεσαι. Βεβαια, μπορεις να αρνηθεις να υπεραπιστεις ενα κρατος, απλα η δικη μου λογικη ειναι οτι εκεινη την στιγμη δεν υπερασπιζεσαι κρατος, αλλα τους φιλους σου.

Γενικα, εγω πιστευω οτι ο πολεμος  δεν προσφερει τιποτα, και γινεται απο ατομα τα οποια ουτε καν κατεβαινουν ποτε σε πεδιο μαχης. Και αυτα τα λεω, επειδη υπαρχουν και αντιστοιχες εμπειριες...

Γενικα παντως, επειδη καποιος οτι ολα τα περιμενε, εκτος απο το να υποστηριζεται η αναρχια, πρεπει να υποστηριξει και γιατι το λεει αυτο. Γνωριζει περι αναρχιας και το αιτιολογει ή το λεει απλα ετσι.

Παντως, αναρχια ετυμολογικα σημαινει:

αν+αρχη, οπου αρχη ειναι η εξουσια. Το  τι προεκταseiw εχει παρει σημερα, αυτο ειναι αλλο θεμα.

ο μιλιταρισμός και ο εθνορατσισμός είναι φρικιαστικός και πρέπει να πολεμιέται με κάθε μέσο. Όμως δεν είναι χαρακτηριστικό ενός κράτους, ενός έθνους και μιας πατρίδας..
 Είναι σύμφυτο με τα ανθρώπινα συστήματα που βασίζονται στην διαταγή και την υποταγή και τον οικονομικό πόλεμο και ιεραρχία. Αν κάτι διακρίνει την μια χώρα από την άλλη, δεν είναι ο εθνικισμός, αλλά τα ιστορικά και πολιτικά πλαίσια που καθορίζουν κάποια δευτερεύουσα χαρακτηριστικά τους που δεν έχουν διαφορετική σημασία από την καλλιέργεια  επίσης του εθνικισμού..
 Ένας εθνικιστής που εχθρεύεται ένα εθνικιστή της αντίπαλης χώρας είναι επίσης μία κωμική και τρομερά καταστροφική πράξη ..
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω το ότι η "πατρίδα μου είναι τα παιδικά μου χρόνια" και ότι θα δώσω και τη ζωή μου για να την προστατέψω από κάθε απειλή είναι εθνικιστικό ή ακόμα χειρότερα φασιστικό..;
Κάθε άλλο πιστευω..
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #43 on: February 27, 2007, 17:08:48 pm »

Δεν σου λεω οτι ειναι κακο ή φασιστικο, γιατι εκει παιζουν πολλα πραγματα. Αλλα ο πολεμος δεν ειναι κατι το μονοδιαστατο. Εσυ μιλας για αμυντικους πολεμους, οπου συμφωνω, οπως σου ειπα με σενα.

Παρ ολα αυτα, αυτα που λες, για σεβασμο των υπολοιπων δεν ειναι εθνικισμος, ειναι ανθρωπισμος. Ειναι σαν να μου λες οτι το μανταρινι ειναι πορτοκαλι. Ε, αν το τραβηξεις λιγο να ξεχειλωσει θα μοιαζει με ενα πορτκαλι, δεν θα ειναι ομως. Ποσο μαλλον, αν αντι για μανταρινι παρεις καρπουζι.

Και κατι ακομα. Σε ενα βιβλιο, που λεγεται "δυο ωρες διαυγεια" και ειναι συζητηση του Νοαμ Τσομσκι με 2 δημοσιογραφους(ασχετα με αυτο που θα πω, ειναι ενα τρομερο βιβλιο, που περιγραφει πως εξελισσεται η κοινωνια, προς τα που παει ο κοσμος και ποιος κινει τα νηματα-τα λεει εξω απο τα δοντια παρολο που ειναι Αμερικανος),
σε μια ερωτηση των δημοσιογραφων:

- Θεωρειτε ακομα τον ευατο σας αναρχικο;

Απ.(περιληπτικα):

Η αναρχια ειναι η αξιολογηση των σχεσεων αναρχιας και η παυση τους, αν δεν δικαιολογουνται. Υπαρχουν πολλες σχεσεις ιεραρχιας οι οποιες διακιολογουνται. Π.χ. η σχεση μητερας-παιδιου, ειναι μια καθαρα ιεραρχικη σχεση, αλλα ειναι απαραιτητη, για την σωστη ανατροφη. Μια τετοια σχεση ιεραρχιας ειναι θεμιτη. Ολες ομως οι σχεσεις ιεραρχιας τιθενται υπο αμφισβητηση και ελεγχεται αν εξυπηρετουν κατι.(δεν γραφω περισσοτερα απο αυτα που ελεγε τωρα, ισως αργοτερα)

Δεν ξερω αν αυτα συναδουν με την κλασσικη θεωρια του αναρχισμου, ωστοσο τα εγραψα επειδη θεωρω οτι ειναι ιδιαιτερα ενδιαφεροντα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
aliakmwn
Guest
« Reply #44 on: February 27, 2007, 17:12:29 pm »

Και μετα το φωτεινο διαλειμμα, επιστροφη στην υπερμαλακια για να μην ξεχνιομαστε. Ευτυχως το ειχα προβλεψει και φορεσα κρανος.

Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 16:29:52 pm
Quote from: aliakmwn_banned on February 27, 2007, 12:50:21 pm
Κάνεις λάθος..

Ναι το λένε αυτό και οι κομμουνιστές..
Όπως και πολλά άλλα πράγματα που εγώ προσωπικά μόλις τα ακούω καραφλιάζω..
Μην με βάζεις λοιπόν στην ίδια μοίρα..
Για τους κομμουνιστές λοιπόν ο σωστός "πατριώτης" ταυτίζει την "πατρίδα" του με τα συμφέροντα της  επανάστασης, και του κομμουνισμού..
Γιατί αν δεν το κάνει είναι φασίστας ή ας το πούμε πιο κομψά αντιπατριώτης.. Σωστά;
Εγώ δεν το λέω αυτό..
Τους βολευει να τσουβαλιάζουν τα πράγματα, είναι γι'αυτους πάγια τακτική..

Οι κομμουνιστες ταυτιζουν τα συμφεροντα της πατριδας με τα συμφεροντα ΤΟΥ ΛΑΟΥ, και κατ' επεκταση ολων των λαων - μια και ολοι οι λαοι εχουν κοινα συμφεροντα.

Η επανασταση ειναι ο μοναδικος τροπος με τον οποιο ο λαος θα παρει την εξουσια στα χερια του.

Είναι σύμφυτο με τα ανθρώπινα συστήματα που βασίζονται στην διαταγή και την υποταγή και τον οικονομικό πόλεμο και ιεραρχία. Αν κάτι διακρίνει την μια χώρα από την άλλη, δεν είναι ο εθνικισμός, αλλά τα ιστορικά και πολιτικά πλαίσια που καθορίζουν κάποια δευτερεύουσα χαρακτηριστικά τους που δεν έχουν διαφορετική σημασία από την καλλιέργεια  επίσης του εθνικισμού..

Αν κατι διακρινει το ενα (αστικο) κρατος απο το αλλο, ειναι ο ανταγωνισμος της αστικης ταξης του ενος με την αστικη ταξη του αλλου.
Μεχρι να σταματησει να υπαρχει αστικη ταξη, ταξεις γενικοτερα, οποτε να μη χρειαζεται και κρατος.

Ένας εθνικιστής που εχθρεύεται ένα εθνικιστή της αντίπαλης χώρας είναι επίσης μία κωμική και τρομερά καταστροφική πράξη ..

Γι' αυτο και το συνθημα λεει "Φασιστες ολου του κοσμου, αλληλοεξοντωθειτε"

Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω το ότι η "πατρίδα μου είναι τα παιδικά μου χρόνια" και ότι θα δώσω και τη ζωή μου για να την προστατέψω από κάθε απειλή είναι εθνικιστικό ή ακόμα χειρότερα φασιστικό..;
Κάθε άλλο πιστευω..

Δεν ειναι καθολου φασιστικο, αρκει να ξεχωρισεις πως η "καθε απειλη" προερχεται απο τους καπιταλιστες, που κανουν τα παντα για να αυξησουν τα κερδη τους, δημιουργουν εχθρους και σε βαζουν να σφαχτεις με τους γειτονες.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Go Up Print
Jump to: