• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:41:22 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:41:22 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 184
Total: 220
rafail zisiadis
thomasdt
Cersei Tsoulannister
alex_samaras_
el1
Spyridon01101
Theislander
ligditsa
BlackBeard
spoun
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
d0xa
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
ismini.h
thpanousis
Elenit
tinidou
stelinas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!  (Read 22754 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
« Reply #15 on: February 26, 2007, 17:57:55 pm »

Και επειδή σ'αυτό το forum διαβάστηκαν πολλές φορες λέξεις του τύπου:
    αναρχικός, αναρχοκουμμούνι, αναρχοαυτόνομος κ.τ.λ.
προσδίδοντας τους κυρίως αρνητική χροιά θα ήθελα κάποιον γνώστη να μας μιλήσει κ για τον αναρχισμό κ την αναρχία..
Εγώ ομολογώ δεν ξέρω κ πολλά πράγματα περί των τελευταίων..
Θα παραθέσω μία φράση που έχω διαβάσει και μου άρεσε..
«Στην αναρχία δεν θα φτάσουμε ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ. Στην αναρχία θα πορευόμαστε σήμερα, αύριο και για πάντα». Ερρίκο Μαλατέστα.
Γιατί είναι τόσο παρεξηγημένες αυτές οι έννοιες;
Εχει η λέξη αναρχία μήπως δύο σημασίες (μία θετική κ μία αρνητική)..;
Θα δούμε..
Νessa
Guest
« Reply #16 on: February 26, 2007, 18:10:14 pm »

Η αναρχία είναι θετικότατη έννοια. Είναι η παντελής απουσία τάξεων, κράτους, συγκρουόμενων συμφερόντων, συγκεντρωτισμού ή καταπίεσης, σε μια αυτορρυθμιζόμενη κοινωνία. Είναι ο απόλυτος προορισμός κάθε επαναστάτη οποιασδήποτε ιδεολογίας, κάθε επανάστασης οποιασδήποτε μορφής και κάθε μελλοντικού κοινωνικού συστήματος που θα μπορούσε να φτιαχτεί για την ευτυχία του ανθρώπου. Κάθε κομμουνιστής ονειρεύεται στο τέλος του δρόμου την αναρχία.

Ο αναρχισμός από την άλλη είναι μια ιδεολογία με πολλά προβλήματα... αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο τόπικ.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πα`
« Reply #17 on: February 26, 2007, 22:24:24 pm »

Η αναρχία ως βάση έχει τα χαρακτηριστικά που έθεσε η Νέσσα.

Κυρίαρχη έννοια είναι η απουσία εξουσίας. Εξουσίας ανθρώπων πάνω σε ανθρώπους αλλά και πάνω στα αγαθά.

Όλα ανήκουν σε όλους, και τα χρησιμοποιεί αυτός που τα χρειάζεται.

Το πρόβλημα στην σύχγρονη εποχή και τη μη δυνατότητα εφαρμογής τέτοιου συστήματος, με τις τρομερές δυνατότητες μας, είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να τα μοιραστούμε. Από λογική άποψη αυτό είναι ηλίθιο. Όσο περισσότερα μπορούμε να φτιάξουμε, τόσο δυσκολευόμαστε να τα απολαύσουμε.
Και εδώ καταλήγουμε στο ποιες είναι πραγματικά οι ανάγκες του ανθρώπου και αν μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε όλες παντού, μέσα σε ένα αναρχικό σύστημα.

Δεν θα επεκτείνω επί του θέματος όμως, δεν έχει σημασία επί του παρόντος.

Θέλω να μιλήσω για την αφορμή των όσων αναφέρονται στο πρώτο ποστ και στα δικά μου λόγια.

Όπως είπα, όλα είναι θέμα ορισμού.

Αν πεις ότι εθνικιστής είναι αυτός που αγαπάει όλα τα έθνη, και θέλει να ζουν όλα μαζί ειρινικά και σε πλήρη συνεργασία και αμοιβαία αλληλεγγύη στις ανάγκες τους, σέβεται τον διπλανό του άσχετα με την όποια εθνικότητα του και του αρέσει να πηγαίνει κάθε μέρα λουλούδια στη μαμά του, ναι μπράβο στον εθνικιστή. Διαφωνώ σε κάποια πράγματα με την πολιτική του θέση, αλλά όχι με την συμπεριφορά του σίγουρα.

Αν πεις ότι εθνικιστής είναι αυτός που πιστεύει ότι όλα τα κράτη πρέπει να είναι ΚΡΑΤΗ - ΕΘΝΗ, η εθνικότητα να προσδιορίζεται μόνο με δεσμούς αίματος, δεν θέλει ξένους δίπλα του, παρά μόνο όσους χρειάζεται η βιομηχανία της χώρας του για χαμηλά αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό, ε συγγνώμη, φασίστας δεν ξέρω αν είναι, ρατσιστής πάντως είναι.

Για τον πατριώτη δεν έχω πολλά να πω, ο ορισμός του Νίτσε με καλύπτει κάπως, όμως έχω κάποιες ενστάσεις, στο κατά πόσο είναι σημαντικό να είναι κάποιος πατριώτης, και κατά επέκταση το αν είναι κακό να είναι κάποιος ανθέλληνας (οπότε η λέξη αυτή να είναι βρισιά).

Τι είναι λαός και τι έθνος;

Λαός είναι το σύνολο των ανθρώπων που ζουν μαζί στις ίδιες συνθήκες υπό το ίδιο καθεστώς.
Τι είναι έθνος;
Εδώ μπαίνουν τα δύσκολα γιατί για μένα το έθνος είναι μια φανταστική έννοια ή έστω τεχνητά διαμορφωμένη. Έθνος είναι το σύνολο των ανθρώπων που θεωρούν ότι έχουν μια κοινή ταυτότητα (εθνική ταυτότητα). Το πώς αποκτάς την εθνική ταυτότητα αυτή είναι λίγο συγκεχημένο αλλά συνήθως έχει να κάνει με την γλώσσα που χρησιμοποιείς, την θρησκεία που πιστεύεις, τα ήθη και τα έθιμα που ακολουθείς.

Υπάρχει όντως έθνος; Αν υπάρχει, πρέπει να έχει πραγματικά σχέση με το κράτος, σχέση άμεση και συνδεδεμένη τέλεια.
Το να πιστεύεις ότι όντως υπάρχει και πώς αυτό θα πρέπει να έχει αντίκρυσμα στους νόμους και στην καθημερινή πρακτική, το θεωρώ ρατσιστικό, γιατί κρίνεται κάποιος σε χαρακτηριστικά που δεν επέλεξε ακριβώς. (ρατσιστής εθνικιστής)
Το να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει πραγματικά έθνος αλλά εξυπηρετεί τη συνοχή του κράτους, δίνοντας λόγο στους πολίτες να υπακούν τα κελεύσματα του, και να προσπαθείς να προωθήσεις αυτήν την ιδέα, το θεωρώ φασισμό.
Το να πιστεύεις ότι όντως υπάρχει, ότι πρέπει να αγαπάμε και να βοηθάμε την πατρίδα μας αλλά και πρέπει να δείχνουμε, όχι ανοχή αλλά σεβασμό, στους άλλους ανθρώπους και να δεχόμαστε τους πιο αδύναμους σαν να ήταν ομοεθνής μας (ίδια ράτσα), το θεωρώ καθαρά πατριωτικό (δίχως εθνικισμό/ρατσισμό).

Και γιατί δεν θεωρώ απαραίτητα καλό να είσαι πατριώτης; Γιατί θεωρώ δεν βρίσκω καμία ηθική ή δίκαια (μη ρατσιστική) πρακτική αξία, που να στοιχειοθετεί την αγάπη στους ομοίους πέρα από την αγάπη στον όποιο διπλανό σου.

« Last Edit: February 26, 2007, 22:41:36 pm by Turambar » Logged

byeeee
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #18 on: February 26, 2007, 23:45:34 pm »

Quote from: Νessa on February 26, 2007, 17:54:20 pm
Quote from: gepeltek on February 26, 2007, 17:31:28 pm
Ο πατριώτης αγαπά την πατρίδα του κ αγωνίζεται γι'αυτήν..
Τι είναι η "πατρίδα"; Το κράτος με τις δομές του; Είναι καλό να αγαπάς μια κοινωνία δομημένη σαν τη δική μας και να θέλεις να την προστατέψεις;

Quote from: gepeltek on February 26, 2007, 17:31:28 pm
Ο φασισμός αντίθετα είναι η καταπίεση του λαού της πατρίδας,
Μπα. Οι βιομήχανοι δεν καταπιέζονται καθόλου. Ο φασισμός είναι η φυσική συνέχεια του εθνικισμού και του πατριωτισμού, αφού υπερασπίζεται την αστική έννοια της "πατρίδας", τις υπάρχουσες δομές με τις εγγενείς ανισότητες... απλά το κάνει με πιο βίαιο τρόπο, χωρίς την επίφαση της "δημοκρατίας" (που είναι η δικτατορία της αστικής τάξης).

"Η πατρίδα είναι το αδιαφιλονίκητο δικαίωμα των ανθρώπων να ζούν και να σκέφτονται με τον τρόπο τους, που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ιστορικής εξέλιξης. Υποκλίνομαι μπρος την παράδοση και την Ιστορία των λαών. Γι' αυτό, ειλικρινά, είμαι ο πατριώτης όλων των καταπιεσμένων πατρίδων."
(Μ. Μπακούνιν, Γράμματα για τον πατριωτισμό,1869)
Το εθνος κρατος δημιουργηθηκε σαν  επιλογη της ανερχομενης αστικης ταξης για το περασμα στον καπιταλισμο απο τον φεουδαρχισμο..
Κατά τη γνώμη μου η πατρίδα είναι τα παιδικά μας χρόνια, o χώρος που μεγαλώσαμε, ζήσαμε, έχουμε αναμνήσεις και βιώματα..
Τα παιδικά μας χρόνια δεν είναι ποτέ ένα έθνος, ούτε ένα κράτος. Το παιδί δεν μπορεί να σκεφτεί με τέτοιες αφηρημένες-φαντασιακές έννοιες. Τα παιδιά έχουν την τάση να σκέφτονται όλα τα πράγματα συγκεκριμένα. Πατρίδα για τα παιδιά είναι το σπίτι που μεγάλωσαν, κάποιοι δρόμοι, κάποιες πλατείες, δέντρα, η οικογένειά τους, άλλα παιδιά κ.λπ. Η ιδέα της "Ελλάδας" (ή του αντίστοιχου άλλου κράτους) είναι κάτι που τους ενσταλάζεται στο σχολείο, δηλαδή μετά τα έξι-εφτά τους χρόνια, και τους παίρνει μεγάλη νοητική προσπάθεια για να το αφομοιώσουν. Δεν είναι κάτι αυτοφυές..
Και Νεσσα απ'ότι καταλαβαίνω πιστευεις στο "όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει φασίστας..."
Με βρίσκεις λοιπόν τελείως αντίθετο.. Το θεωρώ εντελώς απερίσκεπτο σύνθημα..

Quote from: Νessa on February 26, 2007, 18:10:14 pm
Η αναρχία είναι θετικότατη έννοια. Είναι η παντελής απουσία τάξεων, κράτους, συγκρουόμενων συμφερόντων, συγκεντρωτισμού ή καταπίεσης, σε μια αυτορρυθμιζόμενη κοινωνία. Είναι ο απόλυτος προορισμός κάθε επαναστάτη οποιασδήποτε ιδεολογίας, κάθε επανάστασης οποιασδήποτε μορφής και κάθε μελλοντικού κοινωνικού συστήματος που θα μπορούσε να φτιαχτεί για την ευτυχία του ανθρώπου. Κάθε κομμουνιστής ονειρεύεται στο τέλος του δρόμου την αναρχία.

Ο αναρχισμός από την άλλη είναι μια ιδεολογία με πολλά προβλήματα... αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο τόπικ.

Θέλω να προσθέσω πως κατά τη γνώμη μου υπάρχει και η αρνητική σημασία της αναρχίας..
Είναι αυτή της αταξίας, της πλήρους σύγχυσης..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #19 on: February 27, 2007, 00:12:23 am »

Και για να συμπληρώσω, πιστεύω ότι ο πατριωτισμός σήμερα είναι απαραίτητος..
Όμως μιλάω για τον πατριωτισμό, όπως το διάβασα σε ένα ενδιαφέρον δοκίμιο το οποίο και ενστερνίζομαι σε  κάποια σημεία του, κρατώντας βέβαια και κάποιες αποστάσεις..
Το σχολείο και αργότερα στο στρατό, προκειμένου να μας εμφυσήσουν την αγάπη για την πατρίδα, μας μιλάνε για έθνος, φυλή, τιμή, καθήκον, ηρωισμό, αυτοθυσία και για το υπέρτατο σύμβολο της σημαίας. Η εκπαίδευση ρέπει, από τη γέννηση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα, προς το μεγαλόστομο, το στομφώδες, κατά συνέπεια το νεφελώδες και σε τελική ανάλυση το βλακώδες. Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο.
H πατρίδα για μένα -και για όλους αν το καλοσκεφτούμε- δεν είναι τίποτα το μεγαλόστομο και νεφελώδες. Είναι οι γονείς μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, τα αδέλφια μου, το σπίτι μου, η πόλη μου, η γειτονιά μου, το σπίτι μου… Αν -χτύπα ξύλο- κάποτε χρειαστεί να πολεμήσω, γι’ αυτά θα πολεμήσω κι όχι για τη δόξα της ελληνικής φυλής ούτε για να εξαφανίσω προαιώνιους εχθρούς. Και εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν ακούω διάφορους “εθνικιστούληδες” να βγάζουν το συμπέρασμα ότι δεν αγαπάς την πατρίδα, όταν δεν δείχνεις μίσος προς διάφορους αλλοεθνείς κι αλλόθρησκους.
Τελικά γιατί να μην είναι αυτή η βάση της εθνικής διαπαιδαγώγησης; Γιατί πρέπει από μικρά παιδιά να ακούμε ένα σωρό μεγαλοστομίες που μόνο μικρόνοες αποδέχονται και που εν τέλει κάνουν κάθε σώφρονα να ακούει “πατρίδα, έθνος, σημαία” και να κουμπώνεται;
Αν το σκεφτόμασταν έτσι, ακόμη και στο στρατό θα πηγαίναμε με μεγάλη προθυμία, ενώ θεωρούμε όλη τη θητεία αγγαρεία. “Ας πάμε να μάθουμε να τουφεκάμε στοιχειωδώς, αχρείαστο να ‘ναι, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο μεθαύριο”. Απλή και πρακτική σκέψη, μόνο που δεν είναι καθόλου ηρωική.
Όσο πολύτιμες κι αν θεωρούμε τις ζωές μας, θεωρώ ότι αξίζει να τις ρισκάρουμε για κάποιους λόγους. Για ποιους; Σίγουρα όχι για να τιμήσουμε τα κόκαλα του Θεμιστοκλή.

Γι'αυτόν τον πατριωτισμό τι έχεις να πεις Νέσσα;

Νessa
Guest
« Reply #20 on: February 27, 2007, 00:21:50 am »

Έχω να πω το εξής:
Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 00:12:23 am
H πατρίδα για μένα -και για όλους αν το καλοσκεφτούμε- δεν είναι τίποτα το μεγαλόστομο και νεφελώδες. Είναι οι γονείς μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, τα αδέλφια μου, το σπίτι μου, η πόλη μου, η γειτονιά μου, το σπίτι μου… Αν -χτύπα ξύλο- κάποτε χρειαστεί να πολεμήσω, γι’ αυτά θα πολεμήσω
Είναι κωμικό να πιστεύει κανείς ότι αν επιλέξει να μην πάει στο μέτωπο να πολεμήσει, αλλά αντίθετα κάτσει ήσυχα στο σπιτάκι του να βλέπει τηλεόραση, θα έρθει κανένας να καταστρέψει το σπίτι του ή να πειράξει τον ίδιο και την οικογένειά του. Αν δει ο άλλος ότι δεν τον πειράζεις, γιατί να σε πειράξει; Άρα λογικά πρέπει να έχεις κάποιον άλλο λόγο προκειμένου να πολεμήσεις!

Δε λέω ότι σε περίπτωση πολέμου πρέπει να καθόμαστε και να βλέπουμε τηλεόραση. Αλλά υπάρχουν πολλά είδη δράσης που μπορείς να αναλάβεις πέρα από το να πας και να σκοτωθείς ηλιθιωδώς.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #21 on: February 27, 2007, 00:32:59 am »

Quote from: Νessa on February 27, 2007, 00:21:50 am
Έχω να πω το εξής:
Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 00:12:23 am
H πατρίδα για μένα -και για όλους αν το καλοσκεφτούμε- δεν είναι τίποτα το μεγαλόστομο και νεφελώδες. Είναι οι γονείς μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, τα αδέλφια μου, το σπίτι μου, η πόλη μου, η γειτονιά μου, το σπίτι μου… Αν -χτύπα ξύλο- κάποτε χρειαστεί να πολεμήσω, γι’ αυτά θα πολεμήσω
Είναι κωμικό να πιστεύει κανείς ότι αν επιλέξει να μην πάει στο μέτωπο να πολεμήσει, αλλά αντίθετα κάτσει ήσυχα στο σπιτάκι του να βλέπει τηλεόραση, θα έρθει κανένας να καταστρέψει το σπίτι του ή να πειράξει τον ίδιο και την οικογένειά του. Αν δει ο άλλος ότι δεν τον πειράζεις, γιατί να σε πειράξει; Άρα λογικά πρέπει να έχεις κάποιον άλλο λόγο προκειμένου να πολεμήσεις!

Δε λέω ότι σε περίπτωση πολέμου πρέπει να καθόμαστε και να βλέπουμε τηλεόραση. Αλλά υπάρχουν πολλά είδη δράσης που μπορείς να αναλάβεις πέρα από το να πας και να σκοτωθείς ηλιθιωδώς.
Τι λες ρε Νεσσα;
Δηλαδή αν έρθει ο Τούρκος ή ο χ-ψ Τουρκος και εισβάλλει στη χώρα σου και κατ'επέκταση στην πατρίδα σου δεν θα απειλήσει το σπίτι σου ή την οικογένεια σου..
Και δεν καταλαβαίνω ποιά άλλα είδη δράσης εννοείς..;
Εγώ προσωπικά στο άκουσμα μίας τέτοιας απειλής δεν θα λογάριαζα τη ζωή μου..
Παρά θα πήγαινα στο μέτωπο..
Και το λέω αυτό εντελώς μα εντελώς αυθόρμητα..
Μακριά λοιπόν από τέτοιες καταστάσεις..
Νessa
Guest
« Reply #22 on: February 27, 2007, 00:43:12 am »

Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 00:32:59 am
Τι λες ρε Νεσσα;
Δηλαδή αν έρθει ο Τούρκος ή ο χ-ψ Τουρκος και εισβάλλει στη χώρα σου και κατ'επέκταση στην πατρίδα σου δεν θα απειλήσει το σπίτι σου ή την οικογένεια σου..
Όχι. Γιατί να ανέβει στο διαμέρισμά μου και να με σκοτώσει; Εκτός αν κάποιος έχει κάποιο συμφέρον από αυτό. Στην υποθετική περίπτωση που εγώ απλώς υπάρχω και δεν κάνω απολύτως τίποτα (το αν θα επέλεγα να κάνω αυτό είναι άλλη ιστορία) δε θα ενδιαφερθεί κανείς για μένα.

Quote from: gepeltek on February 27, 2007, 00:32:59 am
Και δεν καταλαβαίνω ποιά άλλα είδη δράσης εννοείς..;
Εξαρτάται ποιος σου έχει κηρύξει πόλεμο.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #23 on: February 27, 2007, 00:58:32 am »

Quote from: Nessa
Όχι. Γιατί να ανέβει στο διαμέρισμά μου και να με σκοτώσει; Εκτός αν κάποιος έχει κάποιο συμφέρον από αυτό. Στην υποθετική περίπτωση που εγώ απλώς υπάρχω και δεν κάνω απολύτως τίποτα (το αν θα επέλεγα να κάνω αυτό είναι άλλη ιστορία) δε θα ενδιαφερθεί κανείς για μένα.
Οι Γερμανοί που επέλεγαν τυχαία κάποιους από το πλήθος και τους σκότωναν; Ή το "να μην κάνω απολύτως τίποτα" σημαίνει ότι δεν θα βγεις ποτέ από το σπίτι σου; Ένας σαδιστής από τους κατακτητές που θα σε βάλει στο μάτι; Αυτός δε θα σε βλάψει γιατί έτσι του ήρθε; Κάποιος που του έχουν πει "Οι Έλληνες αναιξερέτως είναι εχθροί, σκότωνε αβέρτα-κουβέρτα όσους μπορείς", δεν θα σε σκοτώσει;

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #24 on: February 27, 2007, 01:04:03 am »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 00:58:32 am
Quote from: Nessa
Οι Γερμανοί που επέλεγαν τυχαία κάποιους από το πλήθος και τους σκότωναν; Ή το "να μην κάνω απολύτως τίποτα" σημαίνει ότι δεν θα βγεις ποτέ από το σπίτι σου; Ένας σαδιστής από τους κατακτητές που θα σε βάλει στο μάτι; Αυτός δε θα σε βλάψει γιατί έτσι του ήρθε; Κάποιος που του έχουν πει "Οι Έλληνες αναιξερέτως είναι εχθροί, σκότωνε αβέρτα-κουβέρτα όσους μπορείς", δεν θα σε σκοτώσει;

Ακριβώς αυτό θα έλεγα και εγώ..
Σε αυτή την περίπτωση τί γίνεται δηλαδή..
Μας χτύπαν στο ένα μάγουλο, έπειτα στο άλλο και μετά ανοίγουμε και τον κώλο μας..;
Δεν στέκουν αυτά που λες Νεσσα..
Ο πατριωτισμός γενικά είναι πολύ αφηρημένη έννοια, αλλά όπως τον μετέφρασα με το κείμενο που παρέθεσα πιστευω είναι απαραιτητος..
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #25 on: February 27, 2007, 01:07:13 am »

Έλα ρε gepeltek με τι κάθεσαι και ασχολείσαι τώρα........η κοπέλα είναι αλλού!!!

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
Νessa
Guest
« Reply #26 on: February 27, 2007, 01:10:55 am »

Οι Γερμανοί που επέλεγαν τυχαία κάποιους από το πλήθος και τους σκότωναν;
Το έκαναν για αντίποινα στη δράση του ΕΑΜ. Αν δεν υπήρχε ΕΑΜ (δε λέω ότι έτσι έπρεπε να γίνει, υπόθεση κάνω), θα είχαν λόγο να το κάνουν; Αν πάλι το ΕΑΜ δρούσε διαφορετικά;

Σκεφτείτε λίγο...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #27 on: February 27, 2007, 01:15:25 am »

Quote from: Νessa on February 27, 2007, 01:10:55 am
Οι Γερμανοί που επέλεγαν τυχαία κάποιους από το πλήθος και τους σκότωναν;
Το έκαναν για αντίποινα στη δράση του ΕΑΜ. Αν δεν υπήρχε ΕΑΜ (δε λέω ότι έτσι έπρεπε να γίνει, υπόθεση κάνω), θα είχαν λόγο να το κάνουν; Αν πάλι το ΕΑΜ δρούσε διαφορετικά;

Σκεφτείτε λίγο...

Νέσσα μην τα ισοπεδώνεις όλα ρε συ..
Οι εβραίοι ποιόν είχαν δηλαδη και την έπαθαν έτσι..;
Υπήρχε και Εβραικό Απελευθερωτικό Μέτωπο..;
Νessa
Guest
« Reply #28 on: February 27, 2007, 01:23:30 am »

Οι Εβραίοι αποτελούσαν στόχο και έπρεπε να προστατευθούν...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #29 on: February 27, 2007, 01:31:16 am »

Βλέποντας και διπλανά topic..
Όπου κάποιοι απίθανοι μπαίνουν γράφουν μια μαλακία για τους φασίστες και φευγουν..
Μπερδευοντας προφανώς τον φασισμο με τον πατριωτισμό..
Θα το προχωρήσω παραπέρα και θα πώ ότι..
Είμαι πατριώτης αλλα αντιφασίστας..
Γιατί..;
Mα γιατί πολύ απλα αγαπάω εκτός απο την δικία μου και ΟΛΕΣ τις πατρίδες του κόσμου με τη λογική ότι με την λογική ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μια πατρίδα ...τη γη

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,  ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΚΕΙ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ) ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ,

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ , ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Ο μεγαλύτερος αντιπατριώτης ήταν ο αδόλφος χίτλερ που μισούσε όχι μόνο τις πατρίδες των άλλων, τις οποιες και τσαλαπατούσε, αλλά και τη δική του, καθότι την υπέταξε κάτω από τη μπότα του φασισμού...

αν με ρωτήσεις τι παραπάνω έχει η "δικιά" μου πατρίδα, εννοείται πως θα σου απαντήσω τίποτα..
καλύτερα να αναρωτηθείς τι "κακό" έχουν οι πατρίδες όλου του κόσμου , και είστετόσο λυσσασμένος εναντίων τους, μήπως να κάνουμε και κανένα πυρηνικό ολοκαύτωμα να καούν όλες οι πατρίδες να ηρεμήσετε ;

τους φασίστες (που είναι εξ ορισμού αντιπατριώτες), οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ τους τσάκιζαν και τους τσακίζουν, απ' άκρη σ' άκρη στον κόσμο (Στάλινγκραντ, Εαμ - Ελάς, Παρτιζάνοι, Αλγερινοί, Κουβανοί, Παλαιστίνιοι κλπ κλπ).

Ο μεγάλος πατριώτης Τσε Γκουεβάρα έλεγε δύο τεινά :

1. πατρίδα ή θάνατος

2. Η πατρίδα μου σήμερα είναι η Βολιβία, γιατί αυτή στενάζει κάτω από τη μπότα του ιμπεριαλισμού. Αν αύριο υποφέρει το Περου, η πατρίδα μου θα είναι το Περού.

Καμία λοιπόν πατρίδα δεν θέτω "ανώτερη" από καμμία άλλη. Όλοι οι λαοί, ανεξαρτήτως πατρίδας , πρέπει να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν τις πατρίδες τους ενάντια στους φασίστες..
Αυτή είναι η γνώμη μου καθώς και η γνώμη του σωστού πατριώτη..
(πχ ο Wanderer δεν είναι φασίστας, είναι και αυτός πατριώτης και προβληματίζεται..)
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΙΕΡΗ.

Η καπηλεία εναντίων του των φασιστών (εξ ορισμού αντιπατριωτών  )δυστυχώς σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου, και θεωρείτε ότι η "πατρίδα" ανήκει στους φασίστες, συμφωνώντας μαζί τους και αναγνωρίζοντάς τους ως αλήθεια την απόλυτη φρίκη, το απόλυτο ψέμα : ότι είναι πατριώτες !!!!!
Κάνετε λάθος λοιπόν..
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Go Up Print
Jump to: