• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:18:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:18:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 107
Total: 164
HoodLibre
mkakale
dirac1
Lygkouras_c
Saint_GR
BlackBeard
athena_apo
dsaragiotis
Nikos_313
PeriklisL
Joannapet
Maximos7
HlektrikhPatata
glavdakis
eleftheria
simosilias
chaniotism
alex_g
ThanosKoutsoump
bit11
ELEF
kkotsopo
tzortzis
ntina
kkon
gkaramp
MrGreekArrow
harischris
goustafson
mike1996
sigklitiki
kesha
stelinas
kourasan!
antontsiorvas
stefpapa21
Stelios Leivas
George15
csimaiof
Jordann
Sofiana
argiris2006
Pakapis5
hraklis2002
maria_s
Nekt
vasilis saitis
iasonasl
chriskazakos
itsikou
mayia psarikoglou
kmargaritis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Το Άσυλο που έφταιγε για όλα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Down Print
Author Topic: Το Άσυλο που έφταιγε για όλα  (Read 12968 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Re: Το Άσυλο που έφταιγε για όλα
« Reply #60 on: February 09, 2007, 00:55:42 am »

Quote from: Nessa
Ε, σκέψου το λίγο αυτό!
Ε το σκέφτομαι, τι κάνω;

Η κατάληψη είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα, και ως εκ τούτου μια ανάλογη ρύθμιση θα δημιουργούσε προηγούμενο και για τέτοια φαινόμενα.
Αν οι ρυθμίσεις αφορούν αποκλειστικά την κατάληψη, δε θα δημημιουργηθεί κανένα προηγούμενο.

Αφού παρθεί απόφαση λέω!
Ναι βρε, αλλά αν η μειοψηφία, αυθαίρετα και αυτή, ταχθεί με το μέρος των αναρχικών; Huh

Φοβάσαι υπερβολικά. Και γίνεται.
Δε φοβάμαι. Αλλά δεν δέχομαι ότι σε τύπους που στο κάτω-κάτω μπορεί να βγάλουν και πιστόλι, πρέπει να αντιδρούμε χωρίς τη βοήθεια του από την πολιτεία θεσπισμένου μέσου για την πάταξη του εγκλήματος.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #61 on: February 09, 2007, 00:57:43 am »

Quote from: Wanderer on February 09, 2007, 00:55:42 am
Δε φοβάμαι. Αλλά δεν δέχομαι ότι σε τύπους που στο κάτω-κάτω μπορεί να βγάλουν και πιστόλι, πρέπει να αντιδρούμε χωρίς τη βοήθεια του από την πολιτεία θεσπισμένου μέσου για την πάταξη του εγκλήματος.

...Αλλα δεχομαστε το απο την πολιτεια θεσπισμενο οργανο να τραβαει πιστολι - ενιοτε κι εναντιον μας...
Νessa
Guest
« Reply #62 on: February 09, 2007, 01:10:13 am »

...και στο κάτω κάτω αν οπλοφορούν νομίζω πάλι θεωρείται κακούργημα...

Wanderer, δε φαίνεται να συνεννοούμαστε. Λέμε ότι η αστυνομία δε μπορεί να μπουκάρει για πλημμελήματα, και ότι οι φοιτητές δεν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα πάνω στο χώρο. Μα τότε με ποια λογική η αστυνομία θα σπάσει συγκεκριμένες καταλήψεις κατά τη θέληση των φοιτητών; Λέμε ο σύλλογος ως ενιαίο σώμα να πάει με απόφαση να διώξει τους καταληψίες, και μου λες ότι μπορεί κάποιοι φοιτητές (μειοψηφία) να δράσουν ενάντια στην απόφαση του συλλόγου και να πάνε να υπερασπιστούν την παράτυπη κατάληψη - είναι δυνατόν να θεωρείς πιθανό ένα τέτοιο σενάριο και συγχρόνως να πιστεύεις ότι οι φοιτητές (η πλειοψηφία!) δε μπορεί να διώξει τους καταληψίες;
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #63 on: February 09, 2007, 02:37:12 am »

Quote from: Wanderer on February 09, 2007, 00:36:33 am
MihalisK, εγώ αναφερόμουν σε πανεπιστήμια Αμερικής, και από μαρτυρίες ατόμων που είχαν φοιτήσει σε αυτά. Εσύ σε ποιά αναφέρεσαι όταν λες "καμιά σχέση";

Λέω καμμία σχέση και εννοώ κάποια εξίσου καλά.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #64 on: February 09, 2007, 03:21:11 am »

Το χω ξαναπεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει νόμιμη κατάληψη. Επίσης η κατάληψη είναι πράξη βίας και όταν βγαίνει η βία στη μέση τα πράγματα δυσκολεύουν... Το αν θα πρέπει να τους βγάλουν οι φοιτητές ή η αστυνομία είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα...

Quote from: Wanderer on February 09, 2007, 00:08:54 am
Μα στα καλά ξένα πανεπιστήμια όμως, είναι έτσι το σύστημα, είναι τόσο οργανωμένη η γνώση (η πραγματική όχι παπαγαλισμός άχρηστων εγκυκλοπαιδικών πληροφοριών) και ο τρόπος εξέτασης, που απλά δεν μπορείς να κοπείς. Πρέπει να μη σε ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο των σπουδών σου για να καταφέρεις να σε διαγράψουν.
Ενώ στα δημόσια, είναι γνωστές ιστορίες καθηγητών που κόβουν αβέρτα-κουβέρτα, τεράστια ύλη μερικές φορές χωρίς νόημα, αμφιθέατρα γεμάτα κόσμο (στα ξένα πανεπιστήμια ο καθηγητής έχει προσωπική συνεργασία με τους φοιτητές του---τους κάνει ερωτήσεις, τους βάζει προειδοποιημένα διαγωνίσματα...και μόνο το ρεζίλι να σκέφτεσαι του να σε ρωτήσει κάτι απλό και να μην ξέρεις να του απαντήσεις, σε κάνει να κάτσεις και να διαβάσεις Grin )
Grin
Το άλλο με τον Τοτό το ξες; (και γω δεν έχω προσωπική εμπειρία για τα αμερικανικά, αλλά μπορώ να σου μιλήσω τουλάχιστον για καλά αγγλικά και γερμανικά).
Επίσης για ρώτα τους φίλους σου, πόσα major θα έχουν στο πτυχίο τους; Και πόσο σχετικά είναι αυτά μεταξύ τους; Και πόσο ουσιαστικά;

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #65 on: February 09, 2007, 13:34:59 pm »

Quote from: Νessa on February 09, 2007, 00:17:31 am
Εγώ πάλι θέλω να γίνω σαν τα Γαλλάκια, που ξεσηκώθηκαν και αναποδογύρισαν το σύμπαν με τις καταλήψεις τους - αν και δεν είχαν την προστασία του ασύλου όπως εμείς - και έριξαν το CPE... αυτοί κινηματικά τουλάχιστον είναι καλύτεροι από εμάς (και αν θέλεις σου το αναλύω αυτό). Μη γίνεσαι κακεντρεχής και μη μιλάς υποτιμητικά για το IQ των Αμερικάνων κλπ, γιατί ακόμα και σε χώρες που η κυβέρνηση είναι τελείως φασιστική ο κόσμος δεν είναι ναρκωμένος, κινητοποιείται όταν μπορεί και όταν έχει προοπτικές - στη Γαλλία η κυβέρνησή τους ήταν εντελώς δεξιά και είδες τι έγινε.

Nessa μου να σου πω κάτι?Τα Γαλλάκια που ξεσηκώθηκαν δεν ήταν παιδιά των πόλεων!!!Ήταν παιδιά των γκέτο!!Αυτά τα παιδιά έχουντραβήξει τόσα και τόσα και η μόρφωση ήταν η τελευταία τους ελπίδα για να φύγουν από τα γκέτο!!!Με αυτούς δεν έχω πρόβλημα κανένα!!Ίσα ίσα μου αρέσει που υπάρχουν!!!!!Το πρόβλημα το έχω με το σύνολο.Αυτά τα παιδιά μπορεί να ήταν πολύ μεγαλος αριθμός αλλά και λίγοι να ήαν πάλυ τα ίδια θα κατάφερναν, γιατί είχαν θέληση!!Αυτοί έκαναν μια "επανάσταση".Η επανάσταση δεν είναι κάτι που γίνετε συνέχεια.Είναι κάτι που γίνετε και ξεχωρίζει!!Δόξα το θεό η Γαλλία έχει μείνει στην ιστορία για τις επαναστάσεις της όπως και η Ελλάδα!!μακάρι και εμείς στο τέλος να πετύχουμε περισσότερα από αυτά που πέτυχαν στην Γαλλία!!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Νessa
Guest
« Reply #66 on: February 09, 2007, 15:50:39 pm »

Quote from: MARIOS on February 09, 2007, 13:34:59 pm
Nessa μου να σου πω κάτι?Τα Γαλλάκια που ξεσηκώθηκαν δεν ήταν παιδιά των πόλεων!!!Ήταν παιδιά των γκέτο!!
ʼλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις... εγώ δεν είπα για την εξέγερση των γκέτο, εγώ είπα για αυτό που έγινε μετά, με τις φοιτητικές καταλήψεις που έριξαν το "συμβόλαιο πρώτης εργασίας"!
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #67 on: February 09, 2007, 17:07:28 pm »

Quote from: Νessa on February 09, 2007, 15:50:39 pm
Quote from: MARIOS on February 09, 2007, 13:34:59 pm
Nessa μου να σου πω κάτι?Τα Γαλλάκια που ξεσηκώθηκαν δεν ήταν παιδιά των πόλεων!!!Ήταν παιδιά των γκέτο!!
ʼλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις... εγώ δεν είπα για την εξέγερση των γκέτο, εγώ είπα για αυτό που έγινε μετά, με τις φοιτητικές καταλήψεις που έριξαν το "συμβόλαιο πρώτης εργασίας"!

Ε αυτό σου λέω και εγώ κούκλα μου.Ήταν φοιτητές οι οποίοι προέρχονταν από τα γκέτο!!!!!Εσύ πιστεύεις πως τα γαλλάκια των πόλλεων θα είχαν ανάγκη να ρίξουν αυτή την πρόταση(δεν θυμάμε αν ψηφίστηκε)?

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #68 on: February 09, 2007, 17:13:21 pm »

Quote from: MARIOS on February 09, 2007, 17:07:28 pm
Ε αυτό σου λέω και εγώ κούκλα μου.Ήταν φοιτητές οι οποίοι προέρχονταν από τα γκέτο!!!!!Εσύ πιστεύεις πως τα γαλλάκια των πόλλεων θα είχαν ανάγκη να ρίξουν αυτή την πρόταση(δεν θυμάμε αν ψηφίστηκε)?

Οι νέοι που προέρχονται από τα γκέτο δυστυχώς συνήθως δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το πανεπιστήμιο, καρδιά μου...Αυτό σου λέει η Νέσσα.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #69 on: February 09, 2007, 17:57:38 pm »

Quote from: Kat on February 09, 2007, 17:13:21 pm
Quote from: MARIOS on February 09, 2007, 17:07:28 pm

Οι νέοι που προέρχονται από τα γκέτο δυστυχώς συνήθως δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το πανεπιστήμιο, καρδιά μου...Αυτό σου λέει η Νέσσα.

ποιο πανεπιστήμιο...καλά καλά το γυμνάσιο δε βγάζουν...

www.twitter.com/apostolos1986
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #70 on: February 10, 2007, 01:15:52 am »

Quote from: Νessa on February 09, 2007, 01:10:13 am
οι φοιτητές δεν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα πάνω στο χώρο.
Quote from: Νessa on February 09, 2007, 01:10:13 am
Λέμε ο σύλλογος ως ενιαίο σώμα να πάει με απόφαση να διώξει τους καταληψίες
Αυτά τα δύο είναι αντιφατικά. Από τη μια δεν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα και δεν μπορεί η αστυνομία να επέμβει, από την άλλη τους δίνεις δίκιο στο να πλακωθούν για να μπουν μέσα Grin

Για αυτό λέω, θα μπορούσε να ψηφιστεί ειδική ρύθμιση αποκλειστικά για την κατάληψη, όπου θα λέει πως άτομα τα οποία δεν είναι φοιτητές μιας σχολής, αν προβούν σε κατάληψή της, η αστυνομία να έχει το ελεύθερο να επεμβαίνει.

Quote from: aliakmwn_banned on February 09, 2007, 00:57:43 am
...Αλλα δεχομαστε το απο την πολιτεια θεσπισμενο οργανο να τραβαει πιστολι - ενιοτε κι εναντιον μας...
Πολύ ισοπεδωτικός είσαι. Ποιός είπε ότι δεχόμαστε να τραβάει πιστόλι εναντίον μας; Είπαμε, αυτό το αστυνομία=χούντα είναι προσβλητικό να γενικεύεται στην εποχή μας. Για εκείνους που έδειραν τον Κύπριο φοιτητή, εγώ από ό,τι ακούω στις ειδήσεις, όλοι είναι εναντίον τους και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Τώρα, όσον αφορά τα ξένα πανεπιστήμια, επειδή εγώ αναφερόμουν στα Αμερικάνικα, και από ότι κατάλαβα MihalisK και Netgull εσείς αναφερθήκατε σε καλά ξένα πανεπιστήμια αλλά όχι της Αμερικής, αν ξέρει κάποιος τα Αμερικάνικα αν είναι όπως τα λέω ή όχι, ας το επισημάνει έτσι πληροφοριακά.
Αλλά όπως και να έχει, εγώ ήθελα απλά να επισημάνω ότι οι διαγραφές δεν μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στα ελληνικά πανεπιστήμια, κατα τη γνώμη μου βέβαια.

Quote from: Netgull on February 09, 2007, 03:21:11 am
Επίσης για ρώτα τους φίλους σου
Ε δεν είναι φίλοι μου, εγώ όταν το άκουσα αυτό ήμουν λύκειο (τουτέστιν θα με ρίχνουν καμιά 12 χρόνια Tongue )

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #71 on: February 10, 2007, 01:24:23 am »

Quote from: Wanderer on February 10, 2007, 01:15:52 am
Quote from: aliakmwn_banned on February 09, 2007, 00:57:43 am
Πολύ ισοπεδωτικός είσαι. Ποιός είπε ότι δεχόμαστε να τραβάει πιστόλι εναντίον μας; Είπαμε, αυτό το αστυνομία=χούντα είναι προσβλητικό να γενικεύεται στην εποχή μας. Για εκείνους που έδειραν τον Κύπριο φοιτητή, εγώ από ό,τι ακούω στις ειδήσεις, όλοι είναι εναντίον τους και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Εγω δεν ειμαι καθολου ισοπεδωτικος, εσυ εισαι υποταγμενος.
Του αναγνωριζεις το δικαιωμα να τραβαει πιστολι, ναι ή οχι? Και γιατι, επειδη εκπαιδευτηκε γι' αυτο? Το κρατος τον εκπαιδευσε, για να το υπηρετει (το κρατος, οχι εσενα). Στις περιοδους που το κρατος υπηρετει το λαο, ΟΚ. Τι γινεται ομως στις περιοδους που το κρατος, στη μορφη που ειναι, παυει να υπηρετει και να εκφραζει το λαο? 

Κι επισης, δεν το καταλαβα αυτο το "στην εποχη μας"... Πριν 6-7 χρονια θυμασαι τι ειχε γινει με τον σερβο φοιτητη? Δεν εχεις ακουσει εσυ ποτε για "τυχαιες εκπυρσοκροτησεις" οπλων? Τι νομιζεις πως εχει η εποχη μας δηλαδη?

Ο μεγαλυτερος εχθρος της δημοκρατιας, ειναι αυτος που την θεωρει δεδομενη...
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #72 on: February 10, 2007, 02:25:16 am »

Quote from: aliakmwn_banned
Το ότι δεν ανήκω στην παράταξή σου (για την ακρίβεια δεν ανήκω σε καμιά παράταξη), δεν σημαίνει ότι είμαι υποταγμένος.

Κατ'αρχάς, δεν είπα να τραβήξουν πιστόλι. Απλά οι αστυνομικοί είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.

Θεωρώ προφανές τί έχει η εποχή μας σε σχέση με το τί δεν είχε στην περίοδο της δικτατορίας.
Φυσικά δεν είπα ότι όλα είναι ωραία και άγια. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι τίποτα δεν άλλαξε!
Για να καταλάβω, θεωρείς όλη την αστυνομία διεφθαρμένη και πως αν ψηφιστεί ρύθμιση που θα τους επιτρέπει να επεμβαίνουν στην περίπτωση που προανέφερα, θα παρανομούν και θα επιτίθενται και σε φοιτητές όταν κάνουν κατάληψη; Διότι εγώ τόνισα ότι στον υποθετικό νόμο θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ρητά ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να έχουν δικαίωμα παρέμβασης.

Και αυτός που θεωρεί αντιδημοκρατικό ό,τι δε συμφωνεί με τη λογική του (δεν αναφέρομαι σε εσένα, γενικά μιλάω)

united by our love
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #73 on: February 10, 2007, 02:37:46 am »

Σε διπλανο τοπικ με ρωτας γιατι σε ειρωνευομαι...

Quote from: Wanderer on February 10, 2007, 02:25:16 am
Το ότι δεν ανήκω στην παράταξή σου (για την ακρίβεια δεν ανήκω σε καμιά παράταξη), δεν σημαίνει ότι είμαι υποταγμένος.

Πρωτο παραδειγμα ηλιθιας απαντησης, αποτελεσμα ανικανοτητας να συζητησεις σοβαρα.

Εγω δε μιλησα πουθενα για παραταξη/κομμα ή οτιδηποτε. Δικο σου συμπερασμα. Στην ουσια, απαντας στον εαυτο σου, σ' αυτο που νομιζεις οτι ειπα.
Μαθε να συζητας λοιπον, και να απαντας ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και οχι σε αυτο που νομιζεις ή που θα ηθελες να ειχες διαβασει, και μετα τα ξαναλεμε.

Και αυτός που θεωρεί αντιδημοκρατικό ό,τι δε συμφωνεί με τη λογική του (δεν αναφέρομαι σε εσένα, γενικά μιλάω)

Δευτερο παραδειγμα ηλιθιας απαντησης, αποτελεσμα ανικανοτητας να συζητησεις σοβαρα.

Αυθαιρετη γενικευση, οτι να 'ναι... Αναθεμα κι αν καταλαβες τι εννοουσα... Και παλι στον εαυτο σου απαντας...

Διαφωνεις οτι το πρωτο βημα για την καταλυση της δημοκρατιας, ειναι να εφησυχαστουν ολοι και να την θεωρησουν δεδομενη, με αποτελεσμα να μην κανουν τιποτα για να την προστατεψουν?

Κατ'αρχάς, δεν είπα να τραβήξουν πιστόλι. Απλά οι αστυνομικοί είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.

Δεν σε ρωτησα αυτο. Σε ρωτησα τι θα γινει αν καποτε οι "τετοιες καταστασεις" μεταφραζονται σε απλη ειρηνικη πορεια, διαδηλωση, κομματικη συγκεντρωση, παρασταση διαμαρτυριας...

Θεωρώ προφανές τί έχει η εποχή μας σε σχέση με το τί δεν είχε στην περίοδο της δικτατορίας.

Αυτο το "προφανες" θα μας φαει...

Φυσικά δεν είπα ότι όλα είναι ωραία και άγια. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι τίποτα δεν άλλαξε!

Πολλα αλλαξαν απο τη χουντα, προς τα μπρος.
Αυτο δε σημαινει πως δεν μπορουν να αλλαξουν και παλι προς τα πισω.
Στην πραγματικοτητα, ηδη αρχισαν ν' αλλαζουν -προς τα πισω- αλλα δυσκολευομαστε να το δουμε.

Για να καταλάβω, θεωρείς όλη την αστυνομία διεφθαρμένη και πως αν ψηφιστεί ρύθμιση που θα τους επιτρέπει να επεμβαίνουν στην περίπτωση που προανέφερα, θα παρανομούν και θα επιτίθενται και σε φοιτητές όταν κάνουν κατάληψη;

Αλλη μια ηλιθιωδως αυθαιρετη γενικευση. Εγω δε μιλησα για διαφθορα. Για εξουσια μιλησα. (Εκτος αν θεωρεις οτι ταυτιζονται, αλλα μαλλον παραειναι προχωρημενο αυτο για σενα Grin)

Διότι εγώ τόνισα ότι στον υποθετικό νόμο θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ρητά ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να έχουν δικαίωμα παρέμβασης.

Να το πω ευγενικα ή χυμα? Θα το πω χυμα γιατι δεν εχω τροπους:

Ποιος χεστηκε για το τι τονισες εσυ... Αν το ασυλο καταργηθει, επιστροφη δεν εχει. Πανε στα τελευταια γεγονοτα της Γαλλιας (δε μιλαω για τους μεταναστες αλλα για τους φοιτητες) να δεις τι ομορφα κι ωραια οι μπατσοι μπουκαραν στις σχολες και τους βγαλαν σηκωτους εξω.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #74 on: February 10, 2007, 03:06:18 am »

Εγω δε μιλησα πουθενα για παραταξη/κομμα ή οτιδηποτε. Δικο σου συμπερασμα.
Οκ, αυτό για το κόμμα το είπα απλά επειδή η λέξη "υποταγμένος" μου φάνηκε αρκετά προσβλητική, και δεν με εκφράζει ούτε με περιγράφει.

Αυθαιρετη γενικευση, οτι να 'ναι... Αναθεμα κι αν καταλαβες τι εννοουσα... Και παλι στον εαυτο σου απαντας...
Αν προσέξεις λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσεις ότι δεν διαφώνησα με αυτό που είπες (το οποίο το κατάλαβα πάρα πολύ καλά, δεν χρειαζόντουσαν εξηγήσεις), απλά συμπλήρωνα. Διάβασε τί έγραψα στην παρένθεση...

Διαφωνεις οτι το πρωτο βημα για την καταλυση της δημοκρατιας, ειναι να εφησυχαστουν ολοι και να την θεωρησουν δεδομενη, με αποτελεσμα να μην κανουν τιποτα για να την προστατεψουν?
Δεν διαφώνησα σε αυτό.

Δεν σε ρωτησα αυτο. Σε ρωτησα τι θα γινει αν καποτε οι "τετοιες καταστασεις" μεταφραζονται σε απλη ειρηνικη πορεια, διαδηλωση, κομματικη συγκεντρωση, παρασταση διαμαρτυριας...
Το λογικό είναι οι νόμοι να διαχωρίζουν αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρεις, από αυτήν που ανέφερα εγώ.

Εγω δε μιλησα για διαφθορα. Για εξουσια μιλησα. (Εκτος αν θεωρεις οτι ταυτιζονται, αλλα μαλλον παραειναι προχωρημενο αυτο για σενα
Αν υπάρξουν, όπως είπα και πριν, νόμοι που ρητά να θέτουν τα όρια και το δικαίωμα παρέμβασης της αστυνομίας, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Ποιος χεστηκε για το τι τονισες εσυ...
Ουσιαστικά κανένας, αλλά αυτά που λέω δεν φιλοδοξώ να περάσουν στην ερχόμενη συζήτηση της Βουλής! Στα πλαίσια της συζήτησης τα αναφέρω.

Αν το ασυλο καταργηθει, επιστροφη δεν εχει.
Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο.

Quote from: aliakwn_banned
Πρωτο παραδειγμα ηλιθιας απαντησης, αποτελεσμα ανικανοτητας να συζητησεις σοβαρα.--------
Δευτερο παραδειγμα ηλιθιας απαντησης, αποτελεσμα ανικανοτητας να συζητησεις σοβαρα.-----Αλλη μια ηλιθιωδως αυθαιρετη γενικευση
Ένα σημαντικότατο κριτήριο για το πότε κάποιος είναι ικανός να συζητήσει σοβαρά ή όχι, είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τον συνομιλητή του.

united by our love
so we scream "Liberta"
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Up Print
Jump to: