• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:33:32 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:33:32 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 154
Total: 172
marwt
aplos paratiritis
kutsukellis
Nikos Spiliás
kchristoua
simos
mavropan
Yamal
abunchofcells
mitsos753905
Apaugasma
ANDVRONTZOS
andreassifo
tank
Akis Papanikolaou
Theosarm
CasualUndergrad
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Linux / Unix (Moderators: chatzikys, PolarBear) > ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX  (Read 10154 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX
« on: February 27, 2005, 13:17:42 pm »

Οπου να ναι προκειται να παρω τα  distribution που θελω και θα μπορω να δουλευω στο linux. Μια ερωτηση πρωτα: για να μπεις κανεις λογαριασμο administrator και μετα για να δουλεψεις και να κανεις οτι θελεις μπαινεις ως απλος χρηστης;;; Πειτε μου γιατι τετοιο διαβασα στο e-book και επειδη ειανι στα αγγλικα μη καταλαβα λαθος.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX
« Reply #1 on: February 27, 2005, 16:20:39 pm »

Έτσι συστήνεται γενικά για λόγους ασφαλείας. Να μην κάνεις καμιά βλακεία ενώ είσαι συνδεδεμένος ως root, που όντας απλός χρήστης απλά δεν μπορείς να την κάνεις. Αλλά αν δεν μπορείς να το καταστρέψεις και λίγο το σύστημα δεν έχει πλάκα  Grin
« Last Edit: February 27, 2005, 16:22:25 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX
« Reply #2 on: February 27, 2005, 21:19:00 pm »

Οταν λες να το καταστρεψεις το συστημα τι εννοεις: να χρειαζεται μετα επανεγκατασταση;;; Τελικα το susa ειναι πιο καλο απο το denian;;;

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #3 on: March 07, 2005, 15:43:17 pm »

Όταν κάνεις εγκατάσταση μία διανομή λίνουξ, στην αρχή σου ζητά να δώσεις τον κωδικό για τον υπερχρήστη root. Ο root είναι ουσιαστικά ο λογαριασμός του administrator του συστήματος. Όταν είσαι συνδεδεμένος σαν root, το σύστημα υποθέτει πως ξέρεις τι κάνεις, οπότε εκτελεί τις εντολές σου χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση!!
πχ εγώ μία φορά είχα συνδεθεί σαν root και έσβησα κάτι αρχεία με την εντολή rm. Το σύστημα δεν μου έβγαλε μυνήματα επιβεβαίωσης του στυλ "Είστε σίγουρος ότι θέλετε να σβηστεί το ταδε αρχείο?" και τα έσβησε όλα. Μετά από καιρό διαπίστωσα ότι μέσα στον φάκελο αυτό είχα μερικά αρχεία που χρειαζόμουν μαζί με αυτά που ήθελα να σβήσω!!! Δεν υπήρχε όμως επιστροφή....

Γι' αυτό λοιπόν πάντα από δω και πέρα συνδέομαι σαν chris (username) και κάνω τις δουλειές μου. Σαν root συνδέομαι μόνο όταν θέλω να κάνω εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα ή αλλαγή των ρυθμίσεων του συστήματος, δουλειές οι οποίες απαιτούν δικαιώματα administrator.

Σχετικά με τις διανομές, εγώ έχω δοκιμάσει την Mandrake και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης έχω ακούσει ότι αυτή η διανομή είναι πολύ φιλική για τους νέους χρήστες.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: March 08, 2005, 11:09:08 am »

Η εντολη echo παει απαραιτητα με το path. Δεν χρησιμευει για να βρισκουμε ολους τους φακελους με το ονομα που θελουμε;;; Πυ το βαζουμε το ονομα που θελουμε. Α τωρα ψαχνω για driver για linux για το modem hps56. Καμια ιδεα ετσι και δεν βρω κατι;;;

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: March 08, 2005, 11:57:02 am »

Quote from: Aurelius on March 08, 2005, 11:09:08 am
Η εντολη echo παει απαραιτητα με το path. Δεν χρησιμευει για να βρισκουμε ολους τους φακελους με το ονομα που θελουμε;;; Πυ το βαζουμε το ονομα που θελουμε. Α τωρα ψαχνω για driver για linux για το modem hps56. Καμια ιδεα ετσι και δεν βρω κατι;;;

Απ' όσο θυμάμαι, η εντολή echo απλά επαναλαμβάνει αυτό που γράφεις αμέσως μετά. πχ
echo hallo
θα σου δώσει
hallo
και θα σε ξαναβγάλει στην κονσόλα. Χρησιμοποιείται κυρίως για shell programming δηλαδή για τα λεγόμενα στα ελληνικά σενάρια κελύφους. Αυτά είναι απλά προγράμματα τα οποία είναι ουσιαστικά μία ακολουθία εντολών για το κέλυφος. Για τον οδηγό που ψάχνεις, συνήθως κάθε διανομή έχει τους οδηγούς πολλών συσκευών. Κατά την εγκατάσταση αναγνωρίζει τις συσκευές αυτόματα και εγκαθιστά τους ανάλογους οδηγούς.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #6 on: March 11, 2005, 02:14:17 am »

Υπαρχει καποιος τροπος να αντιγραψω τις ρυθμισεις του desktop, της επιφανειας εργασιας, της εμφανισης των παραθυρων κλπ κλπ απο το root στους users?

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LINUX
« Reply #7 on: March 11, 2005, 11:50:48 am »

Quote from: Axel on March 11, 2005, 02:14:17 am
Υπαρχει καποιος τροπος να αντιγραψω τις ρυθμισεις του desktop, της επιφανειας εργασιας, της εμφανισης των παραθυρων κλπ κλπ απο το root στους users?

Σίγουρα θα υπάρχει. Πάντως δεν το έχω ψάξει διεξοδικά το θέμα, αλλά θα σου πω κάτι που ίσως σε βοηθήσει. Στον φάκελο του κάθε χρήστη, το σύστημα αποθηκεύει σε ένα κρυφό υποφάκελο τις ρυθμίσεις στην επιφάνεια εργασίας που έχει κάνει ο συγκεκριμένος χρήστης, ούτως ώστε να τις φορτώνει κάθε φορά που συνδέεται. Τα κρυφά αρχεία έχουν ένα όνομα που αρχίζει με τελεία (πχ .Desktop) και δεν φαίνονται στο παράθυρο που ανοίγεις. Για να τα δεις, πας σε μια κονσόλα, κάνεις cd στον φάκελο του root και πατάς την εντολή:
ls -la
Λογικά η εντολή αυτή θα σου δείξει ποιά φανερά και κρυφά αρχεία υπάρχουν στον φάκελο του root. Για να δεις μόνο τα κρυφά, πάτα το εξής:
ls -la .*

Μέσα στα αρχεία αυτά, θα πρέπει λογικά να υπάρχει ένας υποφάκελος ο οποίος θα περιέχει τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις που έχει κάνει ο root στην επιφάνεια εργασίας. Ψάξε να δείς ποιός φάκελος είναι αυτός (μάλλον θα είναι ο .Desktop, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Για να αντιγράψεις τα περιεχόμενα του Desktop στον χρήστη user, κάνε τα εξής (συνδεμένος σαν root στην κονσόλα)

rm /home/user/.Desktop/*
cp /root/.Desktop /home/user/.Desktop

Λογικά θα πετύχει. Δεν το έχω βέβαια δοκιμάσει στον υπολογιστή μου, οπότε όλη η ευθύνη για το τι θα συμβεί ανήκει αποκλειστικά σε σένα.
Ρε γαμώτο, γιατί να μην υπάρχει μάθημα Linux στο πανεπιστήμιο (καλά που είμαστε και  Μηχανικοί Υπολογιστών)
« Last Edit: March 11, 2005, 11:53:05 am by chggr005 » Logged

Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #8 on: June 07, 2005, 15:20:46 pm »

LINUX ΚΑΙ FILE SYSTEM
Ένα απο τα πράγματα που μου τη σπάνε στα Windows είναι ότι κυριολεκτικά γίνεται χαμός στο
δίσκο σου.
Π.χ βάζεις μερικές εφαρμογές σαν MAtlab,Office και οτιδήποτε άλλο και εκτός από τον φάκελο τους σου γεμίζουν τη Registry και σου πετάνε αρχεία παντού μες στο δίσκο και σύντομα τα έχεις χάσει.Το σύστημα γίνεται less responsive και τα υπόλοιπα τα ξέρετε...
Λύσεις του τύπου Uninstallers και παραμφερεί είναι απλά της πλάκας για μένα.
ΘΑ ήθελα να μάθω το εξής.
Στο Linux τα πράγματα είναι οργανωμένα???
Δηλάδη εγκαθιστώ το Linux και στον δίσκο μου υπάρχει ο φάκελος Linux με όλους τους απαραίτητους υποκαταλόγους???
Μετά αυτός ο φάκελος πειράζεται καθόλου από τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων??
Δηλαδή αν εγκαταστήσω το MAtlab,ένα πρόγραμμα γραφικών,τον Mozilla και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ,αυτά θα είναι στον μοναδικο φάκελο τους χωρίς ΚΑΜΙΑ εγγραφή στο φάκελο Linux????

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #9 on: June 07, 2005, 16:17:21 pm »

Quote from: Fouster on June 07, 2005, 15:20:46 pm
LINUX ΚΑΙ FILE SYSTEM
ΘΑ ήθελα να μάθω το εξής.
Στο Linux τα πράγματα είναι οργανωμένα???
Δηλάδη εγκαθιστώ το Linux και στον δίσκο μου υπάρχει ο φάκελος Linux με όλους τους απαραίτητους υποκαταλόγους???
Μετά αυτός ο φάκελος πειράζεται καθόλου από τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων??
Δηλαδή αν εγκαταστήσω το MAtlab,ένα πρόγραμμα γραφικών,τον Mozilla και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ,αυτά θα είναι στον μοναδικο φάκελο τους χωρίς ΚΑΜΙΑ εγγραφή στο φάκελο Linux????

Το filesystem των windows ειναι application specific, δηλαδη η οργανωση των αρχειων γινεται αναλογα με το προγραμμα στο οποιο αυτα ανηκουν (βλεπε Program Files). Αντιθετα το filesystem του Linux ειναι function specific. Αυτο σημαινει οτι η οργανωση των αρχειων γινεται αναλογα με τη λειτουργια που αυτα πραγματοποιουν. Σε καθε καταλογο δλδ βρισκονται αρχεια απο διαφορετικες εφαρμογες. Σκεψου δλδ πχ τα dlls σε ενα φακελο, τα exe σε εναν αλλο και ουτο καθεξης. Επομενως μαλλον ειναι τελειως αντιθετο απο αυτο που εσυ θες.

Ωστοσο το filesystem του Linux ειναι φτιαγμενο με τετοιο τροπο ωστε να αποφευγεται το fragmentation και επιπλεον σε περιπτωση πχ διακοπης ρευματος η πιθανοτητα απωλειας δεδομενων να ειναι παρα πολυ μικρη.
« Last Edit: June 07, 2005, 16:33:25 pm by Axel » Logged

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
cmichaelides
Guest
« Reply #10 on: June 07, 2005, 17:07:48 pm »

Fouster αυτό που λες μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε account εκτός του root και καθορίζοντας δικά σου paths gia ta executables, headers και λοιπά. Να εγκαθιστάς δηλαδή τις εφαρμογές χωρίς να χρησιμοποιείς καθόλου root. Κάτι τέτοιο όμως μου ακούγεται πολύ παράδοξο (και μη εφαρμόσιμο σε αρκετές περιπτώσεις  Smiley ) και εκτός τούτου δεν έχει κανένα νόημα εφόσον είσαι ο administrator του εαυτού σου. Ο Axel έχει απόλυτο δίκιο, αν όντως αυτό γυρεύεις, το linux θα σε απογοητέυσει. Παρ' όλα αυτά, μόνο αν το χρησιμοποιήσεις θα διαπιστώσεις τις δυνατότητές του και γιατί είναι φτιαγμένο όπως είναι.
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #11 on: June 07, 2005, 18:05:16 pm »

Κρίμα! Undecided
Anyway καλοκαιρί έρχεται οπότε θα κάνω και εγώ τη δοκιμή προς Linux για να διαπιστώσω τις δυνατότητες του όπως λες και μιας και θα χω αρκετό ελεύθερο χρόνο νομίζω ότι θα προλάβω να κάνω και κάνα καινούργιο λειτουργικάκι!!! Grin
Ευχαριστώ για το γρήγορο Feedback!

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: June 07, 2005, 23:43:37 pm »

Quote from: Fouster on June 07, 2005, 18:05:16 pm
Κρίμα! Undecided
Anyway καλοκαιρί έρχεται οπότε θα κάνω και εγώ τη δοκιμή προς Linux για να διαπιστώσω τις δυνατότητες του όπως λες και μιας και θα χω αρκετό ελεύθερο χρόνο νομίζω ότι θα προλάβω να κάνω και κάνα καινούργιο λειτουργικάκι!!! Grin

Καλή τύχη με τους καινούργιους σου πειραματισμούς!

mitsos_84
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Με πόσο ειπατε οτι κόπηκα στο μάθημά σας;;;

View Profile
« Reply #13 on: October 10, 2005, 21:03:59 pm »

Όπως και ένας άλλος συνάδελφος,έτσι και εγώ ξύπνησα μια μέρα και μου την γκ@@λωσε να ασχοληθώ με τα Linux.Πήρα που λέτε τα Suse 9.3 Professional και τα εγκατέστησα (Standard system with KDE).
Μπαίνω κανονικά την επιφάνεια εργασίας και μετα απο λίγο μου κολλάει!!!!!
Δεν προλαβαίνω να βάλω καν τα ελληνικά στο πληκτρολόγιο ή να κάνω συνδεση στο ίντερνετ!!!!
Συγκεκριμένα κινείται το ποντίκι αλλα το ρολογάκι που βγαίνει διπλα του μένει ακινητο και γενικα δεν ανοιγουν αλλα παραθυρα
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!! Shocked :'( Undecided

Κοριτσάκι μη σε μέλλει,ο Μητσάρας είναι μέλι....
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: October 11, 2005, 23:29:18 pm »

Τι? Σου κολλάει το λίνουξ?
Πάρε αμέσως τηλέφωνο το γραφείο των ρεκόρ Γκίνες!  Cheesy Cheesy Wink
Θα ήταν χρήσιμο να μας περιγράψεις τα χαρακτηριστικά του συστήματός σου, πχ συχνότητα επεξεργαστή, ram κοκ, για να ξέρουμε εάν το σύστημά σου "σηκώνει" το γραφικό περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορείς να πατήσεις  CTRL + ALT + F2 και να δουλέψεις κατευθείαν στην κονσόλα. Εάν εισάγεις την εντολή top, θα σου δώσει το σύστημα τον κατάλογο με όλες τις διεργασίες, οπότε μπορείς να δεις ποιά ακριβώς "ζορίζει" τον επεξεργαστή και να την σταματήσεις. Όλα αυτά όμως δεν μπορώ να σου τα γράψω, αλλά ίσως να σου τα πω από κοντά.

ΥΓ. Για να κλείσεις το σύστημα, κάνεις login σαν root και εισάγεις την εντολή halt.

Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: