• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:36:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:36:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 98
Total: 167
PrepeiNaDiavasw
Papadopoulosthanos
vmanousi
Tsomp
Giopan
ggalamat
smoul
george14
kpapama
Captain
Ioakeim Zisis
freskoulhs
vaggelis.ntokas
abiki
gkg
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
sterlouk
Saint_GR
Leou
pave
EiriniGeo
myrto
LambisTr
stavr0s16
mpournaz
fkacori
WeirdAlex
georkala
manolitsis
ligditsa
Aris★
skopsinos
nick_slendy
tzimika
Farmakis Aggelos
Vromofona Kathikia
nikolakys
Andreas04
Guts
DimKaratzas
tzortzis
IBOURAS
Alex Kosmas
nataliapap
ioannisdamantis
kakousios
EvanTsir
parvanitid
Theislander
kostasf
stelinas
Tsikalis
valco08
George_RT
mhtsakos02
ansia
kostas.de
NickSpan
evgeniaz
teosimeon
aachmet
Ma8hths Indou
Nicotre
jojos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αστρική Προβολή
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Αστρική Προβολή  (Read 4517 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Re: Αστρική Προβολή
« Reply #15 on: January 05, 2007, 17:58:14 pm »

Quote from: Νessa on January 05, 2007, 11:07:39 am
Είμαστε και μελλοντικοί επιστήμονες, υποτίθεται.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υποτίθεται, είμαστε μελλοντικοί επιστήμονες (αν όλα πάνε καλά).

Εφόσον λες ότι δεν εκφράζουν την άποψή σου αυτά τα κείμενα, που μας αντιμετωπίζουν σα να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται στη φυσική και τι δε γίνεται, τότε γιατί τα ποστάρεις, και μάλιστα ανοίγοντας και ολόκληρα τόπικ;
Να ξαναδιευκρινήσω ότι το μόνο τόπικ που έχω ανοίξει μέχρι τώρα για το μεταφυσικό είναι αυτό εδώ, και το άνοιξα μάλιστα μετά τις "επισημάνσεις" σου για το άτομό μου. Απλά, όπως με ενδιαφέρει να μαθαίνω τις τεχνολογικές επιστήμες, να παίρνω τακτικά περιοδικά υπολογιστών και να φτιάχνω εφαρμογές στον υπολογιστή, έτσι και αυτά τα θέματα με ενδιαφέρει να τα συζητάω. Επίσης, ίσως και κάποιοι άλλοι, που ντρέπονται να το παραδεχτούν επειδή σκέφτονται ότι θα βρεθεί κάποιος να χλευάσει τις μεταφυσικές τους ανησυχίες, να προβληματίζονται για το αν τέτοιες θεωρίες στέκουν ή όχι. Θέλω να καταθέσω τη γνώμη μου για αυτές, διότι όσο γελοίες και αν σου φαίνονται, έχουν παρασύρει πολλά άτομα.

Τώρα βλέπω το πράγμα να παίρνει διαστάσεις και αισθάνομαι ότι πρέπει να καταδικάσω αυτήν την πρακτική.
Σιγά τις διαστάσεις που πήρε! Μόνο ο Χριστιανισμός υποστηρίχθηκε, τίποτα άλλο μεταφυσικό.

Πρόσεξε ότι η κριτική μου δεν είναι σκέτο κράξιμο, βαζω πάντα μια εναλλακτική οπτική γωνία.
Χαίρομαι που έχεις καλή διάθεση  (δεν το λέω ειρωνικά) Wink

Τώρα για αυτό το ζήτημα από πού να αρχίσω; Από το ότι δεν είναι δυνατόν να παρατηρήσεις κάτι χωρίς να αλλάξεις την κατάστασή του; Εφόσον το "αστρικό σώμα" (ή όπως αλλιώς το βαφτίσεις) παίρνει πληροφορία από το περιβάλλον, λογικά θα έχει και κάποια επίδραση που μπορεί να ανιχνευθεί (γίνεται να σε "βλέπει" κάτι που είναι απολύτως διαφανές; Υπάρχει όραση που αφήνει το φως να περάσει όπως ήταν;). Από το ότι η λειτουργία της σκέψης βασίζεται στον εγκέφαλο, ο οποίος παίρνει ερεθίσματα από τα νεύρα, που παίρνουν ερεθίσματα από συγκεκριμένες οδούς και όχι από τον αέρα ή από το ταβάνι; Από το ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι όλα αυτά τα ωραία είναι οτιδήποτε παραπάνω από μια χαριτωμένη ψευδαίσθηση;
Σωστές οι ενστάσεις σου.

BTW ίσως να έχω περισσότερα βιώματα από όσα υποθέτεις... μικρή είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι για γιόγκα και επί ένα διάστημα χρόνων έκανα κάποιες ασκήσεις (χαλάρωσης και αναπνοής, μη φανταστείς ότι έπαιρνα καμιά περίεργη στάση Tongue) ώσπου με την εξάσκηση είχα γίνει τόσο καλή ώστε έκανα αυτό που περιγράφεις: Χαλάρωνα απόλυτα, σε σημείο που μέχρι και τα βλέφαρά μου να παραμένουν μισόκλειστα, τα μάτια μου κοίταζαν αυτόματα σε ένα σημείο κάπου στο άπειρο (λίγο πάνω και δεξιά, το θυμάμαι) και είχα την έντονη αίσθηση ότι το "εγώ" μου βρισκόταν έξω από το σώμα μου. Είχα πλήρη συνείδηση του περιβάλλοντος, και η φαντασία μου συμπλήρωνε από μόνη της: θα ήταν πολύ εύκολο για κάποιον να πειστεί ότι όντως έχει μετατραπεί σε μια άυλη ύπαρξη που περιφέρεται γύρω γύρω στο δωμάτιο και κοιτάζει. Ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και χαλαρωτικό νοητικό παιχνίδι!
Και εγώ παρόμοιες εμπειρίες που είχα έτσι τις αντιμετώπισα Wink Δεν τις εξέλαβα στα σοβαρά.

Τι τα θέλουμε τα μεταφυσικά; Δε μας αρκεί που αισθανόμαστε ό,τι αισθανόμαστε; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός για υπέροχα πράγματα. Ας τα εξερευνήσουμε χωρίς αυταπάτες. Για μένα αυτό δε μειώνει ούτε κατ'ελάχιστον την ευχαρίστηση ή την ικανοποίηση που παίρνεις από το εύρος και την ποικιλία αυτών που μπορείς/καταφέρνεις να αισθανθείς.
Σε κάποιους αρκεί, σε άλλους όχι. Είναι υποκειμενικό το θέμα. Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο και το νόημα της ζωής---αυτής αλλά και της επόμενης--.

Μάριε πώς θα τρώω αν δε μασάω; Cheesy Cheesy Cheesy και καλά σήμερα που είναι νηστεία, αλλά αύριο έχουμε και μοσχαράκι στο φούρνο Shocked

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #16 on: January 05, 2007, 19:39:30 pm »

Nέσσα μου,τα παραδείγματα που έφερα μόνο άκυρα δεν είναι.Εγώ αν πρόσεξες λέω:
Quote from: MARIOS on January 05, 2007, 12:53:16 pm
Ο Κοπέρνικος αμφισβήτησε τα πιστέυω του κόσμου όλου,ότι δηλαδή η γη είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος,όπως αργότερα και ο Γαλιλαίος.
Ο Δαρβίνος αμβισβητίθηκε και αυτός!!!!!!
Αν είναι αυτοί οι προπαγανδιστές τότε είμαι και εγώ!!!
Η επιστήμη προχωράει μέσα από τις αμφισβητήσεις των ίδιων της των θεωριών!!!
Wanderer μην μασάς!!!!

Δεν μίλησα για το ότι τα έβγαλαν από το μυαλό τους όλα αυτά που είπαν!!!Για να αρχίσουν όμως να λένε ότι είπαν,έπρεπε να αμφισβητήσουν τα δεδομένα όπως και έγινε!!Μόνο που τότε είχαν και πόρους και υσηχία να κάνουν αυτό που έκαναν!!!Τώρα αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με κάτι τόσο ενδοιαφέρον δεν έχουν πόρους!!!!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Νessa
Guest
« Reply #17 on: January 05, 2007, 20:49:47 pm »

Κι επειδή; Είπα εγώ ότι δεν πρέπει να αμφισβητείς τίποτα;

Βρε Wanderer, σου είπα ότι με πειράζουν τα επιχειρήματα και όχι οι θέσεις... τέσπα... θα ποστάρω σε λίγο κάτι για τις ΟΒΕ.
Νessa
Guest
« Reply #18 on: January 06, 2007, 00:30:31 am »

An out-of-body experience (OBE) is characterized by a feeling of departing from one?s physical body and observing both one?s self and the world from outside of one?s body. The experience is quite common in dreams, daydreams, and memories, where we quite often take the external perspective. Some OBEs coincide with lucid dreaming. Some people experience an OBE while under the influence of an anesthetic or while semi-conscious due to trauma. Some people have an OBE while under the influence of drugs. OBEs have been induced by  electrically stimulating the right angular gyrus (located at the juncture of the temporal and parietal lobes).*  Finally, some people experience an OBE when they are near death (near-death experiences or NDEs).

Susan Blackmore, a former parapsychologist with heavy skeptical leanings, is considered one of the world?s leading authorities on OBEs and NDEs. She had an OBE while attending Oxford University during the early 1970s. By her own admission she ?spent much of the time stoned, experimenting with different drugs? (Shermer 1998). During her first year at Oxford she had an OBE after several hours on the Ouija board while stoned on marijuana. The experience also occurred during a period of her life when sleep deprivation was common for her. She describes herself as having been in ?a fairly peculiar state of mind? when she had the OBE (ibid.).

In her OBE, Blackmore went down a tunnel of trees toward a light, floated on the ceiling and observed her body below, saw a silver cord connecting her floating astral body, floated out of the building around Oxford and then over England, and finally across the Atlantic to New York. (In An Unquiet Mind, Kay Redford Jamison, who suffers from bipolar disorder, describes a similar voyage to Jupiter while she was enjoying the manic phase of her mental illness.)

After hovering around New York, Blackmore floated back to her room in Oxford where she became very small and entered her body?s toes. Then she grew very big, as big as a planet at first, and then she filled the solar system and finally she became as large as the universe.

Blackmore attributes her experience to peculiar brain processes such as might cause ?neuronal disinhibition in the visual cortex,? which is her explanation for hallucinations and NDEs. She did not consider investigating abnormal psychology, where she would find many similar cases of Alice-in-Wonderland voyagers. Instead, she says that she devoted her study to astral projection and theosophy, hoping to find an answer. Her experience with the silver cord is right out of traditional occult literature on astral projection.

One explanation of the OBE is that consciousness is a separate entity from the body (dualism) and can exist without the body and the body without it. The disembodied consciousness can ?see,? ?hear,? ?feel,? ?taste? and ?smell?. Some speculate that 'mind', 'spirit', or 'consciousness' can operate over vast distances and perceive objects by some mysterious power not yet discovered. Others think that they are due to brain states triggered by disease or stress.

If minds were leaving bodies, one would expect that there would be minds out of their bodies everywhere. You?d think that there?d be a mix-up occasionally and one or two souls or astral bodies would come back to the wrong physical bodies, or at least get their silver cords tangled up. One would expect some minds to get lost and never find their way back to their bodies. There should be at least a few mindless bodies wandering or lying around, abandoned by their souls as unnecessary baggage. There should also be a few confused souls who don?t know who they are because they?re in the wrong bodies.

My suspicion is that the neuroscientists are on the right track, and that someday we will understand the pathology of the OBE. That is not to say that these experiences are not real. For example, one of my students has been having OBEs since she was seven. She's now 19 and says she has six or more OBEs a year. They only occur at night when she is in bed and they are all spontaneous. Even though she was, and remains, frightened by these experiences (because she fears she is dying and will not return to her body), she told me she used to think everybody had them. She's been to heaven and has seen Jesus and her guardian angels (she says we all have two). They were very large and dressed in white, though Jesus wore a purple sash. She told me she's very spiritual and suffers from migraines but has never seen a doctor about them because her family doesn't believe one should go to a doctor unless one is at death's door. Does her mind leave her body? Or is her brain playing tricks on her? I strongly suspect the latter, but even if it were discovered that she has a brain abnormality that is causing both her migraines and her OBEs, it is still theoretically possible that her mind leaves her body and that her experiences are not hallucinations. I suppose it is also theoretically possible that her experiences are paranormal. Maybe she's getting telepathic messages from her mother, who is very spiritual, too. Either way, these experiences seem to define her existence.

Πηγή: http://www.skepdic.com/obe.html
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #19 on: January 06, 2007, 01:26:17 am »

Να προσθέσω κάτι, γιατί είδα πως το κείμενο το πέρασε λίγο επανάλαφρα το θέμα: Ο,τιδήποτε και να ψάχνει κάποιος, δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύεται με ουσίες, ναρκωτικά ή υποτιθέμενα "μαγικά" φίλτρα που δήθεν αποτελούν πήλες για την εξερεύνηση άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατα την άποψή μου, όπου ακούει κάποιος για ναρκωτικά ή χρήση ουσιών, πρέπει οπωσδήποτε να απομακρύνεται από αυτά, διότι, ως παραισθησιογόνες ουσίες, θολώνουν το μυαλό και το οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

There should also be a few confused souls who don?t know who they are because they?re in the wrong bodies.
Όποιος θέλει λοιπόν, του κάνω την τιμή για λίγο καιρό να κατοικήσει στο υλικό μου σώμα Cheesy

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #20 on: January 06, 2007, 21:49:36 pm »

Ούτε από περιέργεια;

Βασικά θεωρώ υπερβολική τη συμβουλή να μην πειραματιζόμαστε με ουσίες. Δε θα έπρεπε να φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι - αρκεί να έχεις τη σωφροσύνη να το κάνεις με μέτρο και τηρώντας κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες (μην πάθουμε και τίποτα).
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #21 on: January 06, 2007, 22:19:07 pm »

Quote from: Νessa on January 06, 2007, 21:49:36 pm
Ούτε από περιέργεια;

Βασικά θεωρώ υπερβολική τη συμβουλή να μην πειραματιζόμαστε με ουσίες. Δε θα έπρεπε να φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι - αρκεί να έχεις τη σωφροσύνη να το κάνεις με μέτρο και τηρώντας κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες (μην πάθουμε και τίποτα).
Και να ξέρεις ακριβώς και από τί αποτελούνται αυτέ οι ουσίες, θα προσέθετα Wink

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #22 on: January 07, 2007, 19:22:24 pm »

Quote from: Wanderer on January 06, 2007, 01:26:17 am
Να προσθέσω κάτι, γιατί είδα πως το κείμενο το πέρασε λίγο επανάλαφρα το θέμα: Ο,τιδήποτε και να ψάχνει κάποιος, δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύεται με ουσίες, ναρκωτικά ή υποτιθέμενα "μαγικά" φίλτρα που δήθεν αποτελούν πήλες για την εξερεύνηση άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατα την άποψή μου, όπου ακούει κάποιος για ναρκωτικά ή χρήση ουσιών, πρέπει οπωσδήποτε να απομακρύνεται από αυτά, διότι, ως παραισθησιογόνες ουσίες, θολώνουν το μυαλό και το οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

There should also be a few confused souls who don�t know who they are because they�re in the wrong bodies.
Όποιος θέλει λοιπόν, του κάνω την τιμή για λίγο καιρό να κατοικήσει στο υλικό μου σώμα Cheesy

κομμένο το αλκοόλ, η νικοτίνη και φυσικά η πατάτα...

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #23 on: January 07, 2007, 23:55:22 pm »

Quote from: Turambar on January 07, 2007, 19:22:24 pm
κομμένο το αλκοόλ, η νικοτίνη και φυσικά η πατάτα...
Τί σχέση έχει το αλκοόλ, η νικοτίνη και η πατάτα με τις ουσίες που προανέφερα; Ισχυρίστηκε κανείς πως αποτελούν πύλες για την εξερεύνηση άνωστων πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης;

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #24 on: January 08, 2007, 01:08:55 am »

Δε μπορεί να σε ταξιδέψει το αλκοόλ?

εμένα με ταξιδεύει πάντως και η νικοτίνη.

Την πατάτα την ανέφερα επειδή είναι γνωστό ότι είναι πιο θανατηφόρα από την ινδική κάνναβη.

byeeee
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: