• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:35:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:35:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 98
Total: 165
Giopan
vmanousi
ggalamat
smoul
Tsomp
george14
kpapama
Captain
Ioakeim Zisis
freskoulhs
vaggelis.ntokas
abiki
gkg
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
sterlouk
Saint_GR
Leou
pave
EiriniGeo
myrto
LambisTr
stavr0s16
mpournaz
fkacori
WeirdAlex
georkala
manolitsis
ligditsa
Aris★
skopsinos
nick_slendy
tzimika
Farmakis Aggelos
Vromofona Kathikia
nikolakys
Andreas04
Guts
DimKaratzas
tzortzis
IBOURAS
Alex Kosmas
nataliapap
ioannisdamantis
kakousios
EvanTsir
parvanitid
Theislander
kostasf
stelinas
Tsikalis
valco08
George_RT
mhtsakos02
ansia
kostas.de
NickSpan
evgeniaz
teosimeon
aachmet
Ma8hths Indou
Nicotre
jojos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αστρική Προβολή
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Αστρική Προβολή  (Read 4516 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Αστρική Προβολή
« on: January 04, 2007, 20:26:58 pm »

Μια διευκρίνηση: Επειδή για το άτομό μου πολλά ακούστηκαν από το μέλος Nessa (το οποίο με αποκάλεσε και "προπαγανδιστή της μεταφυσικής σκέψης"), πρέπει να επισημάνω κάποια πράγματα, χωρίς διάθεση ούτε για ειρωνεία ούτε για καβγά:
   Nessa, ανέφερες ότι έχω ανοίξει ένα σωρό τόπικ με θέμα το μεταφυσικό. Πού τα είδες τα ένα σωρό τόπικ; Στην ενότητα θρησκεία τα μόνα τόπικ που άνοιξα ήταν "Πίστευε και μη ερεύνα" και "Πιστεύετε στα Φαντάσματα;". Στο πρώτο δεν το συζητώ, είναι ξεκάθαρο ότι καμιά μεταφυσική σκέψη δεν προπαγανδίζω, αφού υπερασπιζόμουν την ορθότητα και το περιεχόμενο της Χριστιανικής διδασκαλίας και πουθενά δεν προσπάθησα να πείσω για το ότι ο Θεός των Χριστιανών είναι ο αληθινός (δεν ανέφερα ούτε καν την προσωπική μου άποψη για αυτό το θέμα).
   Στο τόπικ με τα Φαντάσματα, είχα διάθεση για μια καθαρά εύθυμη συζήτηση και αυτό φαινόταν από τη τελευταία μου φράση, η οποία έλεγε "έχει να πέσει πολύ γέλιο με αυτά που γράφω". Ανέφερα όλα αυτά περι ενεργειών απλά για να δώσω αφορμή για τη συζήτηση και για να μην έχω ένα ξερό "πιστεύετε στα Φαντάσματα" ποστ. Ίσως να νομίζεις ότι τα έπαιρνα στα σοβαρά, επειδή δεν έλεγα "τί βλακείες είναι αυτές". Όμως δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις.
   Αυτά ήταν όλα! Και φυσικά αυτό το τόπικ που ανοίξα τώρα. Τις απόψεις που θα αναφέρω λέω από τώρα ότι δεν τις συμμερίζομαι και έχω σκοπό να μιλήσω αρνητικά για αυτές (όμως σε καμιά περίπτωση δε θα τις χλευάσω), αλλά τί να κάνουμε, αυτά είναι θέματα που μου αρέσει να τα συζητάω, διότι μέσα από το διάλογο, ακόμη και πάνω σε κάτι που φαίνεται ή τέλοσπάντων στη συνείδηση των περισσοτέρων είναι εντελώς λάθος, πιστεύω πως υπάρχει πιθανότητα να βγει και κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.
  Και φυσικά στην ομοιοπαθητική τα όσα έλεγα, είτε είναι παράλογα ή όχι (που εγώ πιστεύω πως δεν είναι), δε τα στήριζα καθόλου σε μεταφυσικές δυνάμεις.
   Επομένως, ο χαρακτηρισμός "προπαγανδιστής της μεταφυσικής σκέψης" πέφτει παντελώς στο κενό. Παρεπιπτόντως, αν πιστεύω στο Θεό αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτύχω σαν επιστήμονας, διότι όπως έχει τονίσει και ο Wade, έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα επιστημόνων που πίστευαν στο Θεό και τα κατάφεραν μια χαρά στον τομέα τους.
  Κάτι ακόμα: Φιλόσοφοι Μηχανικοί-->Θρησκεία-->... Υπάρχει λοιπόν αυτή η ενότητα στο φόρουμ. Αν εσύ θεωρείς ότι οι απόψεις που εκφράζονται εδώ πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο εναντίον του Χριστιανισμού, τότε αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Με αυτόν τον όρο νοείται η ικανότητα ενός ατόμου να "προβάλλει" τον εαυτό του έξω από το υλικό του σώμα (κυρίως όταν βρίσκεται στη φάση του ύπνου). Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, τις περισσότερες φορές που ονειρευόμαστε, το μή υλικό μας σώμα (αστρικό όπως αποκαλείται) φεύγει από το φυσικό και ταξιδεύει σε άλλα επίπεδα ύπαρξης ή σε αυτόν τον κόσμο αλλά ως άυλη μορφή. Οι τεχνικές για να γίνει αυτό εφικτό μοιάζουν έως είναι ίδιες με αυτές για να πραγματοποιήσει κάποιος Ελεγχόμενα Όνειρα. Εκείνοι που υποστηρίζουν την Αστρική Προβολή ισχυρίζονται τα εξής:

----> Η διαφορά μεταξύ ενός απλού ονείρου, ενός συνειδητού ονείρου και μιας ΟΒΕ (out-of-body-experience, δηλαδή Αστρική Προβολή) είναι θέμα συνειδητότητας. Το πέρασμα από ένα κανονικό όνειρο, σε ένα ζωντανό (vivid) όνειρο και από εκεί σε ένα συνειδητό όνειρο, είναι θέμα ανύψωσης της συνειδητότητας του εξωτερικού περιβάλλοντος έτσι ώστε αυτά που βλέπετε και αισθάνεστε να είναι ξεκάθαρα - σαφή (crisp).

Εντούτοις η πραγματική διαφορά μεταξύ μιας OBE και ενός συνειδητού ονείρου δεν έγκειται στο πόσο σαφής είναι η συνειδητότητα του εξωτερικού σας περιβάλλοντος αλλά στο πόσο ακριβής είναι η αυτο-συνειδητότητά σας. Αυτό που μετρά είναι εάν γνωρίζετε πλήρως το πώς φθάσατε εκεί και εάν η ονειρική σας προσωπικότητα ταιριάζει με τη προσωπικότητά σας στο φυσικό κόσμο. Εάν η αυτο συνειδητότητά σας είναι ίδια με αυτή που είναι στο φυσικό κόσμο, τότε πρόκειται για OBE.
Η εμπειρία δείχνει ότι τα όνειρα είναι χαμηλού επιπέδου OBEs, σε αντίθεση με τις OBEs που είναι υψηλού επιπέδου όνειρα
Για παράδειγμα, είναι σύνηθες να βλέπετε μόνο μια "μαυρίλα" όταν πρωτομπαίνετε σε OBE. Εάν διαχωριστείτε από το σώμα σας έχοντας πλήρη συνειδητότητα της ταυτότητάς σας, αλλά δεν έχετε όμως καμία θέαση ονείρου, δεν παύει να είναι μία OBE. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η συνειδητότητα του εαυτού σας. Στην πραγματικότητα έχει πολύ μικρή σημασία το πόσο ζωντανά είναι τα χρώματα ή εάν είστε σε θέση να αισθανθείτε τις υφές και τα σχετικά με πλήρη ρεαλισμό.

Εάν γνωρίζετε μόνο ότι είστε σε όνειρο, αλλά δεν γνωρίζετε πλήρως τη διαδικασία για το πώς φθάσατε εκεί ή ποιο είναι το όνομά σας, τότε πρόκειται για ένα συνειδητό όνειρο.

Τυπικά, πρόκειται για OBE εάν περνάτε κατ' ευθείαν από μία κατάσταση εγρήγορσης σε μια προβολή χωρίς καθόλου να χάνετε τη συνέχεια σε οποιοδήποτε σημείο. Εάν πρέπει πρώτα να κοιμηθείτε ή να βυθιστείτε σε υπναγωγική κατάσταση, θα χρειαστεί να περάσετε πιθανώς μέσω της φάσης ενός συνειδητού ονείρου προτού καταφέρετε να ανακτήσετε τελείως την αυτοσυνειδητότητά σας και πάλι. Και μόνο τότε θα μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως OBE και όχι ως συνειδητό όνειρο.

Προσωπική Εμπειρία: Στα ταξίδια μου ως ονειροναύτης στον Κόσμο των Ονείρων (βλέπε τόπικ Επιστήμες-->Ελεγχόμενα Όνειρα) αρκετές φορές προβληματίστηκα πάνω στο αν όντως η Αστρική Προβολή έχει κάποια δόση αλήθειας. Όμως δε βρήκα κάποιο στοιχείο ή ένδειξη για το ότι η Αστρική Προβολή μπορεί να είναι μια πραγματική κατάσταση. Άλλωστε, τη συνειδητότητα στα όνειρα μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει με πολλούς τρόπους. Είναι σημαντικό να αναφέρω και το ότι ο Χριστιανισμός καταδικάζει τέτοιες θεωρίες.

Προσωπική άποψη: Σε όσα πειράματα έγιναν πάνω στα Ελεγχόμενα Όνειρα διαπιστώθηκαν εγκεφαλικές δραστηριότητες. Επομένως, το λογικό είναι έστω και ένας από αυτούς τους εθελοντές να βίωσε κάποια στιγμή Αστρική Προβολή, αν όντως υπήρχε, που όμως δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, το rapid-eye-movement (γρήγορη κίνηση των ματιών) που συμβαίνει σε όλους μας κάποια στιγμή στον ύπνο, δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι προβάλλουν κάποια στιγμή τους εαυτούς τους έξω από το υλικό τους σώμα.

Να αναφέρω επίσης πως συνήθως αυτοί που υποστηρίζουν Αστρική Προβολή, συνήθως δέχονται και θεωρίες Πνευματισμού και New Age, και δείχνουν μια "ύποπτη" συμπάθεια για τις ανατολίτικες θρησκείες.

Θα βρω διάφορες απόψεις για το θέμα της Αστρικής Προβολής και θα τις δημοσιεύσω εδώ.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
Re: Αστρική Προβολή
« Reply #1 on: January 04, 2007, 20:49:10 pm »

Quote from: Wanderer on January 04, 2007, 20:26:58 pm
Μια διευκρίνηση: Επειδή για το άτομό μου πολλά ακούστηκαν από το μέλος Nessa (το οποίο με αποκάλεσε και "προπαγανδιστή της μεταφυσικής σκέψης"), πρέπει να επισημάνω κάποια πράγματα, χωρίς διάθεση ούτε για ειρωνεία ούτε για καβγά:
Ίσως όχι συνειδητός προπαγανδιστής, αλλά προπαγανδιστής... και αυτό αποδεικνύεται με το άνοιγμα και αυτού του τόπικ.
   Nessa, ανέφερες ότι έχω ανοίξει ένα σωρό τόπικ με θέμα το μεταφυσικό. Πού τα είδες τα ένα σωρό τόπικ; Στην ενότητα θρησκεία τα μόνα τόπικ που άνοιξα ήταν "Πίστευε και μη ερεύνα" και "Πιστεύετε στα Φαντάσματα;".
Τα "ελεγχόμενα όνειρα" δηλαδή τι ήτανε; Τίγκα στις αναφορές σε παραψυχολογία ήτανε το τόπικ. Και στην ομοιοπαθητική ουσιαστικά εσύ άνοιξες τη συζήτηση...

Στο πρώτο δεν το συζητώ, είναι ξεκάθαρο ότι καμιά μεταφυσική σκέψη δεν προπαγανδίζω,
Αυτά που έλεγες για το χριστιανισμό ήταν σαφές δείγμα αυτής της νοοτροπίας, γιατί δεν υποστήριξες ότι πρέπει να πειστούμε από ορθολογικά επιχειρήματα. Η διαφαινόμενη άποψη ότι "σε κάποια πράγματα δε μπορείς να εφαρμόζεις την επιστήμη" είναι ξεκάθαρα μεταφυσική.

Και φυσικά στην ομοιοπαθητική τα όσα έλεγα, είτε είναι παράλογα ή όχι (που εγώ πιστεύω πως δεν είναι), δε τα στήριζα καθόλου σε μεταφυσικές δυνάμεις.
Μπα; Ουσιαστικά αντιμετώπιζες τον ηλεκτρομαγνητισμό όχι επιστημονικά, αλλά σαν μία μεταφυσική δύναμη.

Παρεπιπτόντως, αν πιστεύω στο Θεό αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτύχω σαν επιστήμονας,
Ούτε αυτό είπα... εμένα με ενοχλούν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς, αν δεν το κατάλαβες.
  Κάτι ακόμα: Φιλόσοφοι Μηχανικοί-->Θρησκεία-->... Υπάρχει λοιπόν αυτή η ενότητα στο φόρουμ. Αν εσύ θεωρείς ότι οι απόψεις που εκφράζονται εδώ πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο εναντίον του Χριστιανισμού,
Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Προσωπική Εμπειρία: Στα ταξίδια μου ως ονειροναύτης στον Κόσμο των Ονείρων (βλέπε τόπικ Επιστήμες-->Ελεγχόμενα Όνειρα) αρκετές φορές προβληματίστηκα πάνω στο αν όντως η Αστρική Προβολή έχει κάποια δόση αλήθειας.
Αυτήν τη νοοτροπία εννοώ... ενώ δεν υπάρχει καμία λογική στον ισχυρισμό ότι η συνείδηση μπορεί να διαχωριστεί από το σώμα και να περιφέρεται στο χώρο παρατηρώντας τον κόσμο (αντιβαίνει σε κάθε φυσικό νόμο που μπορώ να σκεφτώ), παρ'όλ'αυτά εσένα σε προβληματίζει. Μα γιατί;

Γιατί να μπλεκόμαστε με ισχυρισμούς παράλογους, που δεν ευσταθούν καθόλου, που δε στηρίζονται πουθενά και που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας; Πρόσεξε ότι αυτό που με εξοργίζει δεν είναι η απλή πίστη σε κάτι μεταφυσικό, αλλά η προσπάθεια εκλογίκευσης αυτής της πίστης με ψευδοεπιστημονικό τρόπο.

BTW αυτήν τη συζήτηση περί μεταφυσικής σκέψης συνέχεια εσύ με τσιγκλάς και τη συνεχίζω...
« Last Edit: January 04, 2007, 22:52:23 pm by Νessa » Logged
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #2 on: January 04, 2007, 21:46:51 pm »

νέσσα είσαι τελείως στόκος;

ixic_/pliroforiaka rotao...

ps.:

την επόμενη φορά wanderer που θα θελήσεις να στείλεις μνμ...

1) θα το προσεγγίσεις διαλεκτικά μέσω του ιστορικού υλισμού...αν βρεις αντίφαση...στο κάδο...αν όχι...συνεχιζεις...

2) αν εχει τη παραμικρή υποψία οιασδήποτε μορφής πνευματικότητας (....) η οποία δεν μπορεί να αποδοθεί μέσω του σοσιαλιστικού ρεαλισμού....πάει στο κάδο...αν όχι συνεχίζεις...

3) πριν ποστάρεις κείμενα, θα διαβάζεις ισάριθμο αριθμό σελίδων από την 4ο διεθνιστική επιθεώρηση και το μαοικό φενγκ σούι...

έτσι θα είσαι βέβαιος ότι βαδίζεις απρόσκοπτα στο δρόμο της αλήθειας....

« Last Edit: January 04, 2007, 21:58:28 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
Νessa
Guest
« Reply #3 on: January 04, 2007, 22:13:05 pm »

Ρε άσε το σοσιαλισμό... εδώ δεν έχουμε καταλάβει βασικά πράγματα...

BTW και πριν πολιτικοποιηθώ έτσι ήμουνα...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #4 on: January 05, 2007, 00:01:09 am »

Εγώ έχω βιώσει Αστρική Προβολή. Βασικά ένας φίλος μου είχε ζήσει μια εμπειρία μέσα από μένα.

Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν πείστηκε ότι ήταν αστρική προβολή. Θεωρεί ότι εγώ είχα αστρική προβολή στο κορμί του.

Αλλά εγώ είχα πιο αξιόπιστους μάρτυρες.

Πριν επεκταθώ σε αυτήν την τρομερή εμπειρία μου θα πρέπει να διαβάσω λίγο από το μαγικό βιβλίο που μου χάρισες χριστόφορε.

--------------------

Νέσσα, αν ο wanderer είναι ο Μόλντερ εσύ είσαι η Σκάλλυ. Και αν αυτοί μοιάζουν καρικατούρες σχεδόν από τις θέσεις που παίρνουν, εσείς το τραβάτε ακόμα πιο στα άκρα.

Φυσικά ο Γουαντερερ αφήνει συνέχει χώρους λέγοντας ότι μπορεί και ίσως και δεν είπα εγώ αυτό άλλοι το είπαν, αλλά κατανοώ τις θέσεις του. Είναι τελείως σε φάση:

I want to believe.

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #5 on: January 05, 2007, 01:52:32 am »

quote from Nessa: "Πρόσεξε ότι αυτό που με εξοργίζει δεν είναι η απλή πίστη σε κάτι μεταφυσικό, αλλά η προσπάθεια εκλογίκευσης αυτής της πίστης με ψευδοεπιστημονικό τρόπο."
  Νέσσα, δεν προσπάθησα ποτέ να εξηγήσω κάτι με ψευδοεπιστημονικό τρόπο (άσε την ομοιοπαθητική, έχεις εσύ τις απόψεις σου, έχω εγώ τις δικές μου). Στη θρησκεία υπερασπιζόμουν το περιεχόμενο, όχι την ύπαρξη. Και αν πιστεύω ή όχι στην ύπαρξη, σίγουρα αυτό δεν το κρίνω από επιστημονικές ή ψευδοεπιστημονικές εξηγήσεις. Και το τόπικ που ανοίγω τώρα αν δεν το πρόσεξες, το κατακρίνω.

Quote from: Turambar on January 05, 2007, 00:01:09 am
Νέσσα, αν ο wanderer είναι ο Μόλντερ εσύ είσαι η Σκάλλυ. Και αν αυτοί μοιάζουν καρικατούρες σχεδόν από τις θέσεις που παίρνουν, εσείς το τραβάτε ακόμα πιο στα άκρα.
Προσωπικά δε θα παρομοίαζα τον χαρακτήρα μου με αυτόν του τον Μόλντερ... Shocked

Φυσικά ο Γουαντερερ αφήνει συνέχει χώρους λέγοντας ότι μπορεί και ίσως και δεν είπα εγώ αυτό άλλοι το είπαν, αλλά κατανοώ τις θέσεις του. Είναι τελείως σε φάση:

I want to believe.
Κάνεις λάθος, αλλά nevermind.

Παρεπιπτόντως, βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο από τη χριστιανική ιστοσελίδα www.oodegr.com για την Αστρική Προβολή, το οποίο δίνει μια άλλη εξήγηση στο θέμα. Εννοείται πως αυτό το άρθρο έχει ενδιαφέρον μόνο για Χριστιανούς. Και πάλι, επειδή δεν ξέρω πόσο καλά καταρτισμένοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της ισοσελίδας, να επαληθεύσετε αυτά που γράφουν:  http://www.oodegr.com/oode/asynithista/pn_empeiries/astr_prob1.htm

Quote from: xristoforos_ on January 04, 2007, 21:46:51 pm
3) πριν ποστάρεις κείμενα, θα διαβάζεις ισάριθμο αριθμό σελίδων από την 4ο διεθνιστική επιθεώρηση και το μαοικό φενγκ σούι...
Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #6 on: January 05, 2007, 01:55:33 am »

Quote from: Wanderer on January 05, 2007, 01:52:32 am

I want to believe.
Κάνεις λάθος, αλλά nevermind.

Μακάρι αλλά το κάνεις συχνά και διάφορα θέματα.

Δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν όντως αισθάνεσαι όπως λες.

Κουβέντες ενός γέρου ytold

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #7 on: January 05, 2007, 02:00:27 am »

Quote from: Turambar on January 05, 2007, 01:55:33 am
Κουβέντες ενός γέρου ytold
Εμ, με 11539+ ποστς...λογικό να νιώθεις λίγο "φτασμένος" Wink

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #8 on: January 05, 2007, 02:03:25 am »

Μπαααα το 27ο έτος της ηλικίας που διανύω ευθύνεται για αυτό...

Ποστ κάνεις όσα θες!

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #9 on: January 05, 2007, 02:07:48 am »

οφφ-τόπικ: Με περνάς 9,1 χρόνια Cheesy

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #10 on: January 05, 2007, 02:15:19 am »

και πού είσαι ακόμα Smiley

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #11 on: January 05, 2007, 11:07:39 am »

Καλά, τη θρησκεία άσ'την, με πειράζει η νοοτροπία σου αλλά δεν είναι και τόσο σχετικό με αυτό που κάνεις εδώ. Στο θέμα της ομοιοπαθητικής ο συγγραφέας του κειμένου που παρέθεσες χρησιμοποιούσε χαρακτηριστικά ψευδοεπιστημονικό λόγο, αποδίδοντας ουσιαστικά μαγικές ιδιότητες σε φυσικές έννοιες (ενέργεια, ηλεκτρομαγνητισμός, αύρα, πεδίο). Αυτές τις μαγικές ιδιότητες βλέπω να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά στα κείμενα που ποστάρεις. Η αντιμετώπιση του συγγραφέα των κειμένων αυτών είναι τουλάχιστον εκνευριστική, καθώς υποτιμά τη μόρφωση του αναγνώστη. Είμαστε και μελλοντικοί επιστήμονες, υποτίθεται. Εφόσον λες ότι δεν εκφράζουν την άποψή σου αυτά τα κείμενα, που μας αντιμετωπίζουν σα να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται στη φυσική και τι δε γίνεται, τότε γιατί τα ποστάρεις, και μάλιστα ανοίγοντας και ολόκληρα τόπικ;

Κάποτε είχε ανοίξει ένα τόπικ για αστρολογία, και είχα τσαντιστεί παρομοίως. Αλλά δεν έδωσα συνέχεια, γιατί ήταν μεμονωμένη περίπτωση. Τώρα βλέπω το πράγμα να παίρνει διαστάσεις και αισθάνομαι ότι πρέπει να καταδικάσω αυτήν την πρακτική. Προφανώς δεν είπα και να σου σβήσουνε τα τόπικ, έτσι; Αλλά την κριτική μου θα την κάνω, γιατί για μένα είναι κρίμα να πάει ο χαρακτήρας του φόρουμ προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόσεξε ότι η κριτική μου δεν είναι σκέτο κράξιμο, βαζω πάντα μια εναλλακτική οπτική γωνία.

Τώρα για αυτό το ζήτημα από πού να αρχίσω; Από το ότι δεν είναι δυνατόν να παρατηρήσεις κάτι χωρίς να αλλάξεις την κατάστασή του; Εφόσον το "αστρικό σώμα" (ή όπως αλλιώς το βαφτίσεις) παίρνει πληροφορία από το περιβάλλον, λογικά θα έχει και κάποια επίδραση που μπορεί να ανιχνευθεί (γίνεται να σε "βλέπει" κάτι που είναι απολύτως διαφανές; Υπάρχει όραση που αφήνει το φως να περάσει όπως ήταν;). Από το ότι η λειτουργία της σκέψης βασίζεται στον εγκέφαλο, ο οποίος παίρνει ερεθίσματα από τα νεύρα, που παίρνουν ερεθίσματα από συγκεκριμένες οδούς και όχι από τον αέρα ή από το ταβάνι; Από το ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι όλα αυτά τα ωραία είναι οτιδήποτε παραπάνω από μια χαριτωμένη ψευδαίσθηση;

BTW ίσως να έχω περισσότερα βιώματα από όσα υποθέτεις... μικρή είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι για γιόγκα και επί ένα διάστημα χρόνων έκανα κάποιες ασκήσεις (χαλάρωσης και αναπνοής, μη φανταστείς ότι έπαιρνα καμιά περίεργη στάση Tongue) ώσπου με την εξάσκηση είχα γίνει τόσο καλή ώστε έκανα αυτό που περιγράφεις: Χαλάρωνα απόλυτα, σε σημείο που μέχρι και τα βλέφαρά μου να παραμένουν μισόκλειστα, τα μάτια μου κοίταζαν αυτόματα σε ένα σημείο κάπου στο άπειρο (λίγο πάνω και δεξιά, το θυμάμαι) και είχα την έντονη αίσθηση ότι το "εγώ" μου βρισκόταν έξω από το σώμα μου. Είχα πλήρη συνείδηση του περιβάλλοντος, και η φαντασία μου συμπλήρωνε από μόνη της: θα ήταν πολύ εύκολο για κάποιον να πειστεί ότι όντως έχει μετατραπεί σε μια άυλη ύπαρξη που περιφέρεται γύρω γύρω στο δωμάτιο και κοιτάζει. Ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και χαλαρωτικό νοητικό παιχνίδι!

Τι τα θέλουμε τα μεταφυσικά; Δε μας αρκεί που αισθανόμαστε ό,τι αισθανόμαστε; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός για υπέροχα πράγματα. Ας τα εξερευνήσουμε χωρίς αυταπάτες. Για μένα αυτό δε μειώνει ούτε κατ'ελάχιστον την ευχαρίστηση ή την ικανοποίηση που παίρνεις από το εύρος και την ποικιλία αυτών που μπορείς/καταφέρνεις να αισθανθείς.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #12 on: January 05, 2007, 12:53:16 pm »

Quote from: Νessa on January 04, 2007, 20:49:10 pm
Ίσως όχι συνειδητός προπαγανδιστής, αλλά προπαγανδιστής... και αυτό αποδεικνύεται με το άνοιγμα και αυτού του τόπικ.

Είναι άκυρο αυτό!!!Από που φαίνετε ο προπαγανδισμός του?

Quote from: Νessa on January 04, 2007, 20:49:10 pm
Προσωπική Εμπειρία: Στα ταξίδια μου ως ονειροναύτης στον Κόσμο των Ονείρων (βλέπε τόπικ Επιστήμες-->Ελεγχόμενα Όνειρα) αρκετές φορές προβληματίστηκα πάνω στο αν όντως η Αστρική Προβολή έχει κάποια δόση αλήθειας.
Αυτήν τη νοοτροπία εννοώ... ενώ δεν υπάρχει καμία λογική στον ισχυρισμό ότι η συνείδηση μπορεί να διαχωριστεί από το σώμα και να περιφέρεται στο χώρο παρατηρώντας τον κόσμο (αντιβαίνει σε κάθε φυσικό νόμο που μπορώ να σκεφτώ), παρ'όλ'αυτά εσένα σε προβληματίζει. Μα γιατί;

Γιατί να μπλεκόμαστε με ισχυρισμούς παράλογους, που δεν ευσταθούν καθόλου, που δε στηρίζονται πουθενά και που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας; Πρόσεξε ότι αυτό που με εξοργίζει δεν είναι η απλή πίστη σε κάτι μεταφυσικό, αλλά η προσπάθεια εκλογίκευσης αυτής της πίστης με ψευδοεπιστημονικό τρόπο.

BTW αυτήν τη συζήτηση περί μεταφυσικής σκέψης συνέχεια εσύ με τσιγκλάς και τη συνεχίζω...

Ο Κοπέρνικος αμφισβήτησε τα πιστέυω του κόσμου όλου,ότι δηλαδή η γη είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος,όπως αργότερα και ο Γαλιλαίος.
Ο Δαρβίνος αμβισβητίθηκε και αυτός!!!!!!
Αν είναι αυτοί οι προπαγανδιστές τότε είμαι και εγώ!!!
Η επιστήμη προχωράει μέσα από τις αμφισβητήσεις των ίδιων της των θεωριών!!!
Wanderer μην μασάς!!!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Νessa
Guest
« Reply #13 on: January 05, 2007, 15:53:38 pm »

Quote from: MARIOS on January 05, 2007, 12:53:16 pm
Είναι άκυρο αυτό!!!Από που φαίνετε ο προπαγανδισμός του?
Λέω: Ο Wanderer έχει μια τάση να ανοίγει συνεχώς θέματα που στρέφονται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Quote from: MARIOS on January 05, 2007, 12:53:16 pm
Ο Κοπέρνικος αμφισβήτησε τα πιστέυω του κόσμου όλου,ότι δηλαδή η γη είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος,όπως αργότερα και ο Γαλιλαίος.
Ο Δαρβίνος αμβισβητίθηκε και αυτός!!!!!!
Αν είναι αυτοί οι προπαγανδιστές τότε είμαι και εγώ!!!
Η επιστήμη προχωράει μέσα από τις αμφισβητήσεις των ίδιων της των θεωριών!!!
Τι άκυρα είναι αυτά... ο Γαλιλαίος και ο Δαρβίνος δεν έβγαλαν θεωρίες από το μυαλό τους, ξεκωλώθηκαν στην παρατήρηση και στη συλλογή στοιχείων. Ο Γαλιλαίος από το πολύ ζόρι με το τηλεσκόπιο χάλασε τα μάτια του. Έβγαλαν θεωρίες που εξηγούσαν με ικανοποιητική για την εποχή ακρίβεια τα φαινόμενα που είχαν ξεσκιστεί να αναλύουν. Δεν κάθισαν μια μέρα και τις έβγαλαν από τη φαντασία τους. Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #14 on: January 05, 2007, 16:32:55 pm »

Υπενθυμίζω ότι για τη Νέσσα, η προπαγάνδα είναι ένα μέσο ικανοποιητικό για να μεταδώσεις το μήνυμα που θέλεις να δώσεις.

Αν πιστεύεις κάτι πρέπει να το μεταφέρεις με κάθε μέσο.

Έχουμε συνδέσει τη προπαγάνδα με τον Γκέμπελς οι περισσότεροι μας αλλά τυπικά δεν έχει άδικο.

Έτσι, βλέποντας τον Wanderer να ανοίγει κάποια τόπικ με παραψυχολογικούς και θρησκευτικούς προβληματισμούς, είναι λογικό να θεωρεί ότι κάνει προπαγάνδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας κλείσει αυτή η κόντρα επιτέλους και ας μείνουμε στα στοιχεία.

byeeee
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: